סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 10:42 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 836 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 34  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' מרץ 11, 2022 2:17 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
צריך להגיד שהחרם נגד רוסיה הולך גם למקומות שלי לפחות מרגישים מאד לא נוחים. לפטר מנצח על תזמורת כי הוא לא יוצא נגד פוטין, בית חולים שלא מקבל חולים מרוסיה ובלארוס (לפחות במקרה הזה חזר בו בגלל שהתעורר לחץ ציבורי נגד זה), או לקרוא לפטר ספורטאים רוסים (כשהם משחקים בקבוצות מקצועניות ולא מייצגים את המדינה שלהם) - בעיני לא באמת לעניין.

אני זוכר שהיו בזמנו הפגנות נגד שחר פאר כשהיא שיחקה בטורנירים בניו זילנד ובעוד מקומות, קראו לא לתת לה לשחק עד שתגנה את הממשלה (אולי זה היה בזמן מבצע בעזה או משהו - לא ממש זוכר), והקנצנזוס פה היה - מה לעזאזל היא קשורה? פאקינג טניסאית.
אז כזה.

הקונצנזוס פה לא מעניין, רוב אזרחי המדינה היהודים חיים בסרט לגבי מעמדנו בעולם. לסיבה היחידה שישראל לא מקבלת מעמד של דרא"פ באפרטהייד בעולם, קוראים ארה"ב (אבל כמובן שצריך לסמוך רק על עצמנו!!!!!!).

אבל לגבי ספורטאים יחידנים, נוטה להסכים. אין מה למנוע מהם להתחרות. כמובן שגם כל מי שנזקק לטיפול רפואי, לא משנה מי הוא, צריך לקבל.

דווקא המקרה של המנצח הוא שונה, מדובר בתומך פוטין מובהק. אין שום סיבה שתזמורת מערבית תחזיק אדם שנחשב לתומך פוטין, ומסרב לגנות אותו. פוטין הוא היום אויב המערב, וחבריו של האויב יקבלו יחס הולם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 11, 2022 2:31 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני לא זוכר תגובה גורפת כזו נגד האידיוטים השימושיים של אויבי המערב בתקופת המלחמה הקרה, למעט מקארתי שהיה יותר פרנויה מאשר אמיתי.

בינתיים הרוסים מרחיבים את החזית. הפצצות על דניפרו, כנראה שהרוסים זנמצאים באזור התחנה הגרעינית בז'פוריז'יה הולכים בקרוב לכוונה. הפצצות גם על ערים בצפון-מערב אוקראינה בפעם הראשונה, כנראה שהחזית הבלארוסית תתרחב ואולי מכינים מהלך ללכת על מערב אוקראינה כולל לבוב. השערה אחרת שלי היא שהם מנסים לחסום קווי אספקה של נשק מהמערב.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 11, 2022 2:51 pm 
Hall of Famer

אנחנו לא במלחמה הקרה, אין פה באמת מאבק בין אידאולוגיות והשקפות עולם, אלא מאבק על כח, משאבים, השפעה וכסף. פוטין יצר מלחמה, בתואנה שלכל העולם שהוא לא החלק הפוטיניסטי של רוסיה ברור שהיא מופרכת, ולכן ראוי שתומכיו בעולם החופשי יוקעו ויוחרמו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 11, 2022 3:14 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
ehud כתב:
סוגיית הפליטים - אני כמובן בעד להכניס ולדאוג לכל פליט שמגיע לפה מאוקראינה.
יחד עם זאת חייבים לשאול את השאלה הבאה -
מה קורה אם המלחמה לא תיגמר לעולם?
ז"א רוסיה תשתלט על מרבית שטחי אוקראינה (או למצער על כל המזרח) ולפליטים לא ממש יהיה רצון לחזור.
מה עושים אז?
צריך להתחיל לחשוב גם על השאלה הזו.

בינתיים כל הטררם זה על סדר גודל של 200 ומשהו פליטים שהגיעו וסורבו כניסה
אז נראה לי הרבה יותר פשוט/זול/חכם/אנושי/מנטרל ביקורות שלילויות - לקלוט אותם פשוט
זה לא שמדובר פה בכמויות שישנו את החיים במדינת ישראל...

אתה בטוח?
כל מה שפתח אתמול את מהדורות החדשות של פליטים - זקנים, נשים וטף - זרוקים על המסועים בנתב"ג זה בסך הכל 200 איש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 11, 2022 3:53 pm 
Hall of Famer

אני לא בטוח
קראתי נתונים רשמיים שכ-200 "סורבו כניסה"
אולי יש כאלה "בהמתנה" בנוסף

אבל בכל מקרה - נראה לי שהטרחה של כל התהליך הזה, והביקורות כלפיו - לא שוות את המאמץ והבדיקות לברור את מי להכניס ואת מי לא

או כמו שמישהו אמר "אנחנו נהיה מדינה הרבה פחות יהודית אם לא נכניס פליטים לא יהודים, מאשר אם נכניס"

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 11, 2022 5:20 pm 
Hall of Famer

סיפור מעניין מגיע מקרואטיה - כטמ"מ שהתקלקל, כנראה אוקראיני, התרסק בפאתי זאגרב. מה שאומר שהוא כפי הנראה חצה את כל הונגריה ונכנס לעומק קרואטיה בלי שאף מערכת גילוי והגנה אווירית של נאט"ו זיהתה אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 11, 2022 5:32 pm 
Hall of Famer

מי אמר שאין נשק ישראלי במלחמה באוקראינה?
יש ויש!
אבל... בצד הלא נכון.
https://twitter.com/Arslon_Xudosi/statu ... miarA&s=19

לפי התגובות, יש לציין, זה מודל ישן שסופק לרוסים עוד בעבר ולא מיוצר יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 11, 2022 9:01 pm 
Hall of Famer

אז איפשהו במעלה הת'רד הבאתי את התדרוך הבזיוני והמעליב של הממשלה (כלומר של בנט) שמדבר על זלנסקי שמפקיר את עמו כי התאהב בפוזיציה של האליל הבינלאומי, ועכשיו בא זה:
https://news.walla.co.il/item/3494067
בקיצור בנט הוא לא מתווך, הוא שליח של פוטין.
ואם אני במקום זלנסקי או אנשיו - אני מפסיק את הפארסה הזו וחושף אותו, מסרב לקבל יותר את ה"תיווך" שלו, ושישראל תשלם אחרי זה דרך האף ביחסים שלה עם המערב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 11, 2022 9:44 pm 
Hall of Famer

כובשים מזדהים עם כובשים

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 11, 2022 10:23 pm 
Hall of Famer

ובינתיים צו ממשלתי רוסי מתיר לגנוב פטנטים של חברות ואנשים מ"מדינות לא ידידותיות לרוסיה", והם שוקלים גם להתיר שימוש חופשי בסימנים מסחריים של מדינות המערב. כלומר להמשיך להפעיל חנויות ומסעדות של מותגים מערביים בלי רשות.
הם באמת שורפים הכל בדרך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 11, 2022 10:27 pm 
Hall of Famer

ביידן יוצא בהצהרה על מחיצת הכלכלה הרוסית, וכמי שתמך ותומך במעורבות צבאית מערבית לעזרת אוקראינה, אני חושב שמדובר בתהליך חכם ואמיץ. פוטין יוביל את רוסיה לאבדון אם ימשיך במסלול הזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 12, 2022 2:16 pm 
Hall of Famer

https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001405233
מסתבר שרוסיה יכולה למחוץ את הכלכלה העולמית גם כן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 12, 2022 3:33 pm 
Hall of Famer

עם כל הכבוד לכותרת של מאמר בגלובס, רוסיה לא יכולה "למחוץ את הכלכלה העולמית". היא יכולה, לכל היותר, לחולל משבר אנרגיה. העולם, מנגד, יכול להביא את רוסיה לפשיטת רגל ממשית (והיא כפסע משם גם כך).

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 12, 2022 3:55 pm 
Hall of Famer

דוגמה לאיך לוקחים ידיעה והופכים אותה להיפך ממה שהיא, כי זה מה שהכתב/כלי התקשורת רוצה שיהיה, או שהוא חושב שזה מה שהקוראים שלו רוצים לשמוע. המקבילה של טוויט של נדב אייל בנושא חיסוני הקורונה ש"מצטט מחקר של XXXXX".

כותרת ראשית ב-N12 היום:
מוסקווה חוזרת בה מהדרישות הביטחוניות: "מוכנים לשיחות עם ארה"ב, המצב השתנה לחלוטין"
כותרת משנה:
איתות על כוונה לסיום הלחימה? משרד החוץ במוסקווה הודיע כי הדרישות הביטחוניות שהועברו לנאט"ו ערב המלחמה אינן תקפות עוד

זה נשמע כאילו הרוסים מתקפלים ומתגמשים, נכון?
אז מצאתי את המקור ברוסית, מסוכנות הידיעות הרוסית טאס. אני לא דובר רוסית, אז תרגמתי עם בינג טרנסלייט, אבל עדיין יש לי הרגשה שזה מדויק יותר ממה ש-N12 פרסמו. מה שאני מבין מזה זה בדיוק ההיפך - הרוסים (מפי סגן שר החוץ שלהם) טוענים שהם יצאו ל"מבצע הצבאי המיוחד" עם מטרות והם לא מתפשרים עליהן, ההיפך, המצב בשטח השתנה לטובתם, כך שהדרישות הקודמות לא בתוקף והדרישות החדשות יהיו יותר קשוחות, ועל בסיס זה האמריקאים יכולים לבוא ולדבר איתם.
זה המקור. כולם מוזמנים לתרגם אותו אלקטרונית כמו שעשיתי, או אם יש פה דוברי רוסית - לקרוא את המקור, ולראות מה הם מבינים ממנו.
https://tass.ru/politika/14049597

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 12, 2022 6:44 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
עם כל הכבוד לכותרת של מאמר בגלובס, רוסיה לא יכולה "למחוץ את הכלכלה העולמית". היא יכולה, לכל היותר, לחולל משבר אנרגיה. העולם, מנגד, יכול להביא את רוסיה לפשיטת רגל ממשית (והיא כפסע משם גם כך).

כדי להבין יותר טוב את העניין, צריך להכיר עקרון בסיסי במקרו-כלכלה: "כל כלכלה קטנה ביחס לעולם". כן, כל כלכלה. המרצה שלי נהג לומר שבישראל מבינים את הכלל הזה בדקה אחת, ובארה"ב צריך ללמד אותו סמסטר שלם, אבל זה עקרון חשוב שמסביר הרבה על משמעות הסנקציות ומה שקורה עכשיו לרוסיה.

אף מדינה בעולם לא יכולה להתנתק מהמערכת הכלכלית העולמית, ולהצליח. יש מדינה אחת עם מדיניות מוצהרת כזו, צפון קוריאה, והאזרחים שלה מתים מרעב. פוטין יכול להרוג אוקראינים בהפצצות, אבל סנקציות כלכליות יהרגו אזרחים רוסים ברעב. הנקודה היא שגם אחרי שיגיעו לפשרה כלשהי, השיקום הכלכלי של רוסיה יכול להיות תהליך של עשרות שנים. להערכתי פוטין ביצע כאן את אחת מהשמדות הערך המהירות בהסטוריה. מקדונלדס אולי תחזור למכור המבורגרים, אבל עסקים בינ"ל עם רוסים שנחשבים משת"פים של פוטין (אהלן אברמוביץ') ו/או עם עסקים בבעלות הממשלה או מקושרים לממשלה, יהיו עניין אחר לגמרי. במובן הזה אני חושב שסיכוי סביר שפוטין הביא על עצמו את סוף שלטונו, כשהאלטרנטיבה היא שקיעה של רוסיה למשבר כלכלי אפי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 12, 2022 7:28 pm 
Hall of Famer

אני אגיד על זה שני דברים:
1. כמו שכתבתי למעלה, התזה של המערב בתקופת המלחמה הקרה הייתה שאם ברוסיה ימותו ברעב כמו בצפון קוריאה, היא תצא למלחמה מול המערב על כל הקופה. לכן מצב היבולים והרעב בברית המועצות היה צי"ח מודיעיני מהמעלה הראשונה במערב, כדי לווסת את כמות המזון ובעיקר החיטה שהמערב מוכר לה, בעיקר במקרה של תקלה ביבולים (מחלה או אסון טבע וכו') ולמנוע מצב של רעב של ממש. יש לי מעט מאד ספק שהם חושבים ככה גם עכשיו - ועל אחת כמה וכמה, כי המצב הנוכחי ייתפס ברוסיה לא ככוח עליון, אלא כנגרם ישירות על ידי המערב. במילים אחרות, רוסיה תיפגע קשה מאד ואני מסכים שהיא לא יכולה לעמוד על רגליה כלכלית לבדה - אבל המערב עצמו לא ייתן לה לרעוב ממש.
2. גם את זה כתבתי - אני חושש שכשהלחימה תיפסק בפועל, אתה תתאכזב לראות את הסנקציות פגות מהר למדי, יותר משציפית, כולל ובעיקר על חברות שקשורות לממשלה. הרי ברוסיה כל החברות המשמעותיות שמייצרות את המוצרים המשמעותיים (שזה בעיקר משאבי הטבע מן הסתם), אלה שבגללן המערב בכלל יורק לכוון סחר משמעותי עם רוסיה, נמצאות בבעלות או בקשר לממשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 12, 2022 7:47 pm 
Hall of Famer

אז אענה לך 2 דברים:

1) אני לא חושב שהמערב ינסה להביא את רוסיה למצב של רעב, נתתי את צפון קוריאה כדוגמה למה עולה בגורלה של המדינה היחידה שמצהירה על מדיניות אוטרקית. כשאני כותב "הסנקציות יהרגו אזרחים רוסים ברעב", אני לא מתכוון למדיניות מערבית להרעיב את רוסיה, אלא למה שעשוי לקרות בפועל לחלקים מסוימים (אולי לא גדולים) באוכלוסיה. אבל אנחנו מסכימים שהסנקציות של המערב יביאו את רוסיה למצב של שפל כלכלי, שיביא את האזרחים למצב של רמת קיום בסיסית ולא יותר מזה, ואת השכבה העליונה לכזו שמאבדת במהירות את נכסיה וכוחה.

2) מסכים איתך שברוסיה הכל איכשהו קשור לשלטון (פוטין ומקורביו), רק חושב אחרת ממך, שהצעדים האלה לא יהיו ברי-תיקון במהירות רבה עבור הרוסים. אבל על זה נאמר, אם נחיה גם נראה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 12, 2022 8:36 pm 
Senior

אני עדיין דבק בעמדה שאין לי מושג מה לעשות בסיטואציה כל כך מחורבנת והרבה פעמים הדבריים המוסריים סותרים אחד את השני.

בפן של ריסוק הכלכלה אבל, וזה לא תגובה ישירה אליך נדב, יש קצת תחושה כמו אלו שחושבים שאם תרסק את עזה עוד יותר האזרחים ימרדו נגד החמאס. אני לא בטוח שזה עובד. התחושה שלי היא שמרבית הרוסים, בטח אלו שיפגעו הכי הרבה מהתרסקות הכלכלה, רק יתמכו יותר בהתרחקות מהמערב.

אני מקווה שבשיחות לא רשמיות יש גם גזר שמתנדנד איפשהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 12, 2022 8:58 pm 
Hall of Famer

האזרחים הרוסים נמצאים תחת שטף של דיסאינפורמציה ותקשורת נשלטת על ידי השלטון, ועדיין מראים באחוזים יפים (בעיקר בערים המשכילות והפתוחות יותר) התנגדות למלחמה. נזכור גם שהלחץ מלמטה הביא פעם אחת להתמוטטות של איזו ברית המועצות. אבל תגובת האוכלוסיה זה פן אחד של הדברים, לא בטוח שהכי חשוב. העניין כאן זה שהצינורות שמזרימים לשלטון הרוסי את הכסף נסגרים, והחופש של אנשי השלטון הולך ומצטמצם. נכון שהאזרחים נפגעים, אבל נראה ששכבת האוליגרכיה תיפגע באופן כזה שיהיה להם מאד קשה להמשיך. לא חושב שמישהו אי-פעם דמיין שפאקינג רומן אברמוביץ' יהיה על סף הפיכה לפליט. בכל אופן ברור לכולם שזו מלחמת תקיפה אלימה ומנוגדת לכל אמת מידה מוסרית מקובלת מצד רוסיה, כך שהצעדים הכלכליים הם הדבר ההגיוני והאפקטיבי ביותר שניתן לעשות כל עוד לא מכניסים כוחות מערביים ללחימה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 12, 2022 11:41 pm 
Hall of Famer

מבחינת לחימה נדמה לי שהפור נפל, לפחות זו הרוח שאני מזהה בדיווחים. הצבא הרוסי התארגן על עצמו, כנראה פתר לפחות חלק מבעיותיו, הזרים עוד כוחות והיום פחות שומעים על ההתנגדות האוקראינית אלא על ההתקדמות של הרוסים. גם בדיבור ככל שאני מזהה האוקראינים כבר נשמעים מאד לא בטוחים בעצמם.
מריופול לפי כל הדיווחים בעצם חרבה ונפלה, מה שאומר שיש "רפובליקה" רציפה מדונבאס לקרים שרק תלך ותתרחב, וזה יהיה המצב ההתחלתי החדש - לאוקראינה אין יותר גישה לים אזוב שהפך כולו לרוסי, גם לא לחלק גדול מהחוף שלה בים השחור. קייב כבר מוקפת משלושה כוונים ומטווח קרוב מאד. אם אני מזהה נכון את המגמה זה היה צפוי, ההבדלים בכוח האש יחד עם חוסר המעצורים הוא גדול מדי. יחד עם ההתמקדות של הרוסים בימים האחרונים על נקודות הכניסה של הנשק מהמערב, לא בטוח כמה אופציות נשארו לאוקראינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 12:14 am 
Hall of Famer

אז לאיפה אתה חושב שזה הולך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 12:20 am 
Hall of Famer

אמרתי כבר מה אני מעריך שיקרה. אני חושב שגורלה של אוקראינה נחרץ מלכתחילה למרבה הצער, בגלל ההבדלים בסדר הגודל, באמצעים, בכוח האש ובחוסר המעצורים של הרוסים - גם אם זה לוקח יותר זמן ועולה במחיר כבד יותר משהרוסים ציפו. אוקראינה תהפוך להיות מדינת ביץ' של רוסיה כמו שבלארוס הפכה להיות, מדינה שתוותר "רשמית" על קרים ועל חבלי הדונבאס במלואם (כלומר לא רק שליש מהשטח) ועכשיו אולי הרוסים יקבלו תאבון לפחות על החלק שכבשו בדרום ואולי עוד; ממשלה של משת"פים סטייל לוקשנקו, שעם הזמן תגובה במנגנונים המתאימים כדי לתחזק אותה בכוח, כשהרוסים כל הזמן ברקע ויתערבו "בהזמנת הממשלה" אם יהיו בעיות; ולטווח היותר ארוך - רוסיפיקציה. שינוי דמוגרפי באוקראינה שיהפוך אותה ליותר רוסית מבחינת אוכלוסיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 12:31 am 
Hall of Famer

כלומר אתה ממשיך להעריך שהכל תלוי ברוסים ורק ברוסים, ושלסנקציות הכבדות, הבידוד הבינ"ל וההתנגדות של עשרות מליוני אוקראינים לא תהיה שום משמעות. אוקיי.

אגב, כשהערתי קודם על הביטוי "מדינת ביץ'" זה לא היה כי לא הבנתי למה אתה מתכוון, זה סתם ביטוי מכוער וגס שקצת לא מכבד את המצב של האוקראינים. אני יודע שאתה חושב שזה ייכפה עליהם, אבל זו לא בלארוס של לוקשנקו שמכרה את עצמה לרוסיה (וגם שם יש הרבה אזרחים שמייחלים לשינוי), אלא מדינה שנלחמת על הקיום שלה כדמוקרטיה עצמאית. גם אם ייכפה עליהם מצב של מדינת חסות, צורם לי ה"מדינת ביץ'" הזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 12:37 am 
Hall of Famer

וברגע שזה יקרה, אתה חושב שהסנקציות הכלכליות על רוסיה יוסרו, לפחות במידה רבה.
עגום אבל כנראה נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 12:47 am 
Hall of Famer

"כנראה נכון" על סמך מה? למה שסנקציות שרק החלו להיות מוטלות בתגובה לתוקפנות הרוסית, יוסרו כשהרוסים ישתלטו בכח ויכבשו חלק ניכר מאוקראינה?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 836 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 34  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 30 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: