סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 8:01 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 21 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' מרץ 06, 2022 12:34 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אני לא יודע כמה פה בפורום מודעים ומפנימים את המהפיכה העצומה שעולם המכללות הולך לעבור בעונה הבאה.
אז מי שלא יודע, האיש והאיות הכי מופרך בתולדות האנושות, מייק ששבסקי, או בשמו היותר פשוט קואץ' קיי יפרוש בתום העונה הזאת עם קריירה ששמה אותו בטופ של הטופ של כדורסל המכללות עם אגדות כמו ג'ון וודן, דין סמית', אדולף ראפ (אגדה ידועה לשמצה) וג'יימס נייסמית' (כן, נייסמית' היה מאמן מכללת קנזס והיחידי שסיים את הקריירה שלו בקנזס עם מאזן שלילי).
אתמול נערך משחק הבית האחרון של ששבסקי על המשטח הבייתי של דיוק, שבאופן לא מפתיע קיבל את השם משטח קואץ' קיי. באופן הכי מתאים, המשחק היה מול היריבה המושבעת מעבר לכביש, צפון קרוליינה. באופן פחות מתאים, הבלו דווילס הפסידו את המשחק הביתי האחרון של קואץ' קיי. לא פחות מ-96 שחקני עבר של דיוק הגיעו לכבד את ששבסקי במשחקו הביתי האחרון.
דיוק כרגע מדורגת מדורגת במקום הרביעי במשאל AP ובמקום השני במשאל המאמנים. זה יהיה סיום אגדתי אם הבחורים יביאו לקואץ' קיי תואר אליפות אחרון.

דבר אחרון, המחליף של ששבסקי מוכר לכולנו והוא הדוגמא לכך שצריך לדעת מתי לתלות את הנעליים. הוא היה אחד מהשחקנים האגדתיים של דיוק, שהיה אחד הכוכבים של עונת אליפות. הוא סיים את הקולג' בתום עונת האליפות. הוא לא נבחר בדראפט ואחרי שנה בדי-ליג הוא החליט לעבור לקבוצת צמרת ביורוליג. גם ביורוליג הוא לא השתלב ונחתך באמצע עונה חסרת כל תרומה. הוא עבר בעונה הבאה לשחק בגראן קנריה בספרד וגם שם לא השאיר שום חותם. בגיל הפעוט של 26 בשנת 2013 הוא החליט לתלות את הנעליים וקיבל את ההצעה של קואץ' קיי להצטרף לסגל, בהתחלה בתור עוזר מיוחד ואחרי עונה עם העזיבה של ווג'ו הוא קודם לעוזר במשרה מלאה. 9 שנים אח"כ והוא היורש של האגדה בכבודה ובעצמה. אני מדבר כמובן על ג'ון שאייר שעבר לרגע במכבי תל אביב בכישלון מוחלט. מה יהיה העתיד של שאייר? הסיכויים לא גדולים כשמחליפים אגדה. כשסמית' עזב, צפון קרוליינה לקחה תקופת ביניים של 3 עונות עם עוזר המאמן שעבד עם דין סמית' לאורך שנים, ביל גות'רידג' כדי להקל על מציאת היורש של סמית'. היורש הנבחר היה מאט דוהרטי, מהשושלת של צפון קרוליינה והחבר לחדר של מייקל ג'ורדן בימי הקולג'. התקופה של דוהרטי הייתה אסון ורק כשרוי וויליאמס החליף אותו הקבוצה עלתה מחדש על מסלול ההצלחה. פלורידה מתקשה לעבור הלאה אחרי התקופה המדהימה של בילי דונובן, ממפיס התרסקו בחזרה לאנונימיות אחרי שקליפרי עזב אותם (בדיוק כפי שקרה ל - UMAS). שאייר אולי יכול לשאוב סוג של השראה מקווין אולי שהחליף את קלהון האגדי ביוקון. בעונה הראשונה שלו יוקון קיבלה עונש על הפרות תקנות ולא השתתפה בטורנירי סוף העונה, אבל העונה השניה הייתה חלומית כשקונטיקט מדירוג מספר 7 לקחה את טורניר המכללות ב-2014. ב-2018 קווין אולי היה חלק מהאחראים על הפרות תקנות חדשות של קונטיקט ופוטר. כרגע הוא אחראי פיתוח שחקנים במיזם המעניין של overtime elite, אקדמיה של פרוספקטי אן.בי.איי שסיימו תיכון ומחפשים לא רק לשחק, אלא גם לקבל תשלום על כך. האקדמיה משלבת כדורסל עם לימודים וכמובן תשלום. כרגע באקדמיה 3 קבוצות. קבוצה אחת מאמן דייב לייטו, מאמן קולג' ותיק עם מעל ל-10 שנות אימון במכללות, קבוצה שניה מאמן ריאן גומז האגדי ואת הקבוצה האחרונה מאמן טים פנינג, שבעברו ישב על הספסל הצהוב של מכבי תל אביב כעוזר מאמן.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 06, 2022 12:52 pm 
Hall of Famer

ראין "אלוהים" גומז בשבילך.

תודה על המידע עמוס, מעניין מאד, רק בחיאת תרווח את הפסקאות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 06, 2022 1:02 pm 
מנהל פורום

סופר מעניין עמוס, תודה
הבנתי גם שמחירי הכרטיסים למשחק הבית האחרון של קואוץ' קיי היו גבוהים למדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 06, 2022 1:47 pm 
Junior

תודה על הסקירה
ששבסקי אכן אגדה, וכנראה שזה משהו עמוק בתרבות האמריקאית שמאמן שהוא עם קייס לגדול בכל הזמנים מעולם לא ניסה לאמן ב-NBA

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 06, 2022 2:59 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

uriel17 כתב:
סופר מעניין עמוס, תודה

פעם ראשונה שאני שומע שכרטיסים למשחקי מכללות הם בתשלום. העיקר שהשחקנים לא רואים מזה כלום (זאת אומרת מעל השולחן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 06, 2022 3:13 pm 
Hall of Famer

אתה מתרגש מכרטיסים?
חכה שתראה את חוזי הטלוויזיה של המכללות המובילות.
דרך אגב, השחקנים בהחלט מקבלים תמורה עבור הזמן שלהם במכללה. במקרה של דיוק זאת אפילו תמורה מאד גבוהה. עלות של שנת לימודים בדיוק עולה 57 אלף דולרים בשנה. שחקן שמסיים 4 שנים בדיוק קיבל תמורה של כרבע מיליון דולרים ואני מניח שזה לא כולל מגורים במעונות שלפי מה שאני יודע לא עולים לשחקנים, אבל כן עולים כסף לסטודנטים הרגילים.
תחשוב על שחקן בדיוק או בפרינסטון (79 אלף דולרים כולל לינה ושונות) כדי שזה יהיה יותר מדויק, שלא חושב על קריירת כדורסל, אלא רק משתמש ביכולת הכדורסל שלו בשביל להשיג תואר בחינם.
אני חושב שהמצב הרבה הרבה יותר מורכב מאיך שהוא מצוייר לגבי הכוכבים שלא מקבלים כסף ורק משמשים כפרה חולבת למכללות. עבור כל הספורטאים, בוודאי הכוכבים, שממשיכים הלאה לקריירה מקצוענית, אין ספק שהשנים בקולג' לא הוגנים מבחינה כספית. הם לא רוצים ולא צריכים את התואר, הם רוצים לקבל כסף. אבל מה עם כל אותם אנשים שהיכולת האתלטית שלהם היא רק כרטיס לקבלת תואר חינמי. על כל ג'יילן רוז שנדפק
ע"י האוניברסיטה (ואני לא ציני) במשך 34 שנים, יש איזה ג'ייסון בוסרד, שלך תדע מה עשה אחרי הקולג' (אני לא יודע), אבל יש סיכוי טוב שהוא פשוט לקח את התואר שלו ומצא עבודה כמו בנאדם רגיל. אני לא בדקתי את זה, אבל יש לי הרגשה שהאחוזים נוטים לכיוון השני בצורה מאד ברורה.
עכשיו, אתה יכול להגיד שלשחקנים אין זכות בחירה אם הם רוצים את התמורה הזאת בתשלום שנת לימודים או פשוט לקבל את הצ'ק ואתה גם צודק, אבל תמורה הם כן מקבלים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 06, 2022 4:32 pm 
Sophomore

גם עבדים קיבלו תמורה.

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 06, 2022 5:03 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

עמוס, כל מה שאתה כותב נכון, זה פשוט נשמע לי קצת הזוי שתלמידים בקולג' למשל צריכים לשלם על כרטיס למשחק.
ורק הערה קטנה, רוב הפרוספקטים שבונים על קריירת כדורסל לא מסיימים 4 שנים ומקבלים תואר. חלקם אמנם עושים זאת מאוחר יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 06, 2022 6:47 pm 
Hall of Famer

חוצפן חיובי כתב:
גם עבדים קיבלו תמורה.

שזה כמובן שטויות.
הסטודנטים באוניברסטיאות לא עבדים ולמען האמת החיים שלהם בקולג' די אחלה.
אני מסכים שמראש כל השיטה לא הוגנת כלפי האתלטים מבחינת שכר ומאז שהספורטאים שהולכים למקצוענים עוזבים אחרי עונה או שתיים, גג שלוש (נדמה לי שבפוטבול כמעט אין וואן אנד דאן ויש מספיק ג'וניורים שנבחרים גבוה), אז המשמעות של התמורה של תואר אוניברסיטאי היא לא ממש רלוונטית, כפי שהיה פעם. אבל זה לא קרוב להיות עבדים.
אתה יודע, את אנלוגיית העבדים גם נפנפו שחקני אן.בי.איי שקיבלו בקריירה שלהם עשרות מיליונים. אז יש צדק בכך שזה מאד מקשה על החיים שאתה לא שולט במקום העבודה שלך, אלא מישהו אחר ואני מניח שזה מאד מרתיח הקפיטליסטיות שאתה מבצע העבודה מקבל 10% מהבעלים הקפיטליסט שרק מחזיק בנכס ולא תורם לרווחים (למרות שהוא תורם גם תורם להוצאות). אבל זה לא קשור לעבדות וגם לא המבנה המעוות של הקולג'ים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 06, 2022 7:50 pm 
מנהל פורום

בכלל נוצרה סיטואציה שלכל בוגר תיכון יש עכשיו חמש אופציות מאיפה להגיש מועמדות לדראפט
ללכת לאירופה/אוסטרליה ולהבחר משם - למלו
ללכת ג'י ליג ולהבחר משם - ג'ילן גרין
ועכשיו המסגרת החדשה שעמוס סיפר עליה ולא ידעתי
קולג'
ישר מהתיכון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 06, 2022 9:45 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

uriel17 כתב:
בכלל נוצרה סיטואציה שלכל בוגר תיכון יש עכשיו חמש אופציות מאיפה להגיש מועמדות לדראפט
ללכת לאירופה/אוסטרליה ולהבחר משם - למלו
ללכת ג'י ליג ולהבחר משם - ג'ילן גרין
ועכשיו המסגרת החדשה שעמוס סיפר עליה ולא ידעתי
קולג'
ישר מהתיכון

רק אנתפק שישר מהתיכון היה אפשרי בעבר אבל בשנים האחרונות כבר לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 06, 2022 10:07 pm 
מנהל פורום

לא ניתפוק בכלל
לא ידעתי שהאופציה בוטלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 06, 2022 10:20 pm 
Junior

sir charles כתב:
uriel17 כתב:
סופר מעניין עמוס, תודה

פעם ראשונה שאני שומע שכרטיסים למשחקי מכללות הם בתשלום. העיקר שהשחקנים לא רואים מזה כלום (זאת אומרת מעל השולחן).

כשהיינו בחילופי סטודנטים אז כרטיסים לסטודנטים לא עלו כסף אבל אני חושב שהייתה מכסה כלשהיא בכדורסל (בפוטבול כל הסטודנטים שרצו נכנסו לדעתי)
אבל מעבר לסטודנטים, יש עוד המון אנשים שרוצים להיכנס ומשלמים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 06, 2022 11:21 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
חוצפן חיובי כתב:
גם עבדים קיבלו תמורה.

שזה כמובן שטויות.
הסטודנטים באוניברסטיאות לא עבדים ולמען האמת החיים שלהם בקולג' די אחלה.
אני מסכים שמראש כל השיטה לא הוגנת כלפי האתלטים מבחינת שכר ומאז שהספורטאים שהולכים למקצוענים עוזבים אחרי עונה או שתיים, גג שלוש (נדמה לי שבפוטבול כמעט אין וואן אנד דאן ויש מספיק ג'וניורים שנבחרים גבוה), אז המשמעות של התמורה של תואר אוניברסיטאי היא לא ממש רלוונטית, כפי שהיה פעם. אבל זה לא קרוב להיות עבדים.
אתה יודע, את אנלוגיית העבדים גם נפנפו שחקני אן.בי.איי שקיבלו בקריירה שלהם עשרות מיליונים. אז יש צדק בכך שזה מאד מקשה על החיים שאתה לא שולט במקום העבודה שלך, אלא מישהו אחר ואני מניח שזה מאד מרתיח הקפיטליסטיות שאתה מבצע העבודה מקבל 10% מהבעלים הקפיטליסט שרק מחזיק בנכס ולא תורם לרווחים (למרות שהוא תורם גם תורם להוצאות). אבל זה לא קשור לעבדות וגם לא המבנה המעוות של הקולג'ים.

לא, זה לא שטויות. גם עבדים קיבלו תמורה וזה לא הפך את היחסים ביניהם לבין בעליהם לפחות נצלניים. כך גם לגבי שחקני מכללות, בניגוד לטיעון שאתה העלית.
את אנלוגיית העבדים יכול לנפנף כל מי שרוצה, העניין הוא העובדות. העובדות הן ששחקני ה-NBA מועסקים כיום (ובהיסטוריה הקרובה, אני לא יודע מה היה פעם) בהסכמי העסקה הוגנים. שחקני המכללות לא.
הלימודיים האקדמיים הרבה פעמים חסרי משמעות או רלוונטיות כשהם צריכים לנהל במקביל חיים של ספורטאים מקצועניים. או אם הם מאבדים את המלגה שלהם במקרה של פציעה. או אם אין להם כסף לאוכל.

למי שרוצה לשמוע קצת על הנושא:

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 07, 2022 11:00 am 
Hall of Famer

בניגוד לעבדים, כל שחקן קולג' שמרגיש מנוצל יכול לארוז את התיק שלו, להודיע לאוניברסיטה שהוא מפסיק את ה"עבדות" שלו וללכת למקדונלד'ס נניח ולהתחיל לקבל כסף שם עבור העבודה.
אני מסכים שהמערכת של הקולג'ים מעוותת. אני מסכים שבטח הכוכבים (יש כאלו שדווקא מנצלים את המערכת לחיוב) מנוצלים. אבל...
זה לא דומה לעבדות. ואם אתה כוכב ספורט גדול, אז זה מאד מבאס לבזבז שנה מהחיים שלך על מסגרת שלא מתגמלת אותך במשכורת בסוף החודש (כן מתגמלת אותך למשל בחשיפה גדולה לקראת הג'וב הבא שלך), אבל זה גם לא קרוב אפילו לא בקצת למה שעברו העבדים לפני 200 שנה.
אני לא בטוח דרך אגב שתשלום לספורטאים על ידי האוניברסיטאות זה פתרון טוב יותר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 07, 2022 11:42 am 
Junior

הקטע עם הקולג'ים הוא מענין ומורכב יחסית.
מצד אחד יש שם עסק שמכניס המווון כסף ועושה הרבה אנשים שאינם הסטודנטים עשירים מאוד. לצורך העניין מייק ששבסקי מרוויח בערך 9 מיליון לעונה, קליפארי מרוויח 7.5 וממבט זריז יש בערך 20 מאמנים שמרוויחים מעל מיליון דולר לשנה.
גיגול זריז מראה שאת גמר 2021 ראו בCBS כ16.9 מיליון איש (וזה עוד ירידה של 14% מ2019) בעוד את משחק 6 בגמר 2021 ראו 12.52 מיליון איש (וזה עוד עליה של 32 אחוז מעונה קודם). נכון שזה משחק אחד (מכללות) וזו סדרה, אבל זו אחת זו הליגה הטובה בעולם בתחומה והשניה היא ליגה שרובה המוחלט היא חובבנית.
רוצה להגיד - כדורסל המכללות הוא עסק סופר רווחי והמון אנשים שהם לא השחקנים מרוויחים המון כסף.

מהצד השני, בסוף אחוז מאוד קטן מהשחקנים שמשחקים שם יצאו לקריירה מקצעונית ועבור רוב כמעט מוחלט מהשחקנים האפשרות ללמוד תמורת משחק כדורסל זו עסקה מאוד מוצלחת. על אף שבליגה הזאת משחקים מרבית השחקנים הכי טובים בגילאים האלו, זו עדיין ליגה שכמעט כולה חובבנית לחלוטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 07, 2022 12:30 pm 
Junior

רק לציין שבית המשפט בארהב פסל את היכולת של מכללות להרוויח ללא תמורה מהזהות של השחקנים.
מה הכוונה - הוא לא יכול למכור חולצה עם שם של שחקן מבלי לתת לו גמול, או למכור לEAsports את האפשרות למכור משחקי מחשב שהדמויות בו דומות לשחקנים אמיתיים.

השלב הבא שכבר נרמז וצפוי הוא שהמכללות יוכלו לשלם לשחקנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 10, 2022 1:28 am 
Senior

לא לגמרי מבין את העמדה שלך עמוס. הNCAA מעוות לחלוטין, אין שום סיבה להגן או "אבל אקצ'אללללי". גם השינויים הנוכחיים נכפו עליהם. כמעט בכל סטייט בארה"ב העובד הציבורי עם המשכורת הגבוהה ביותר הוא מאמן כדורסל/פוטבול באחת האוניברסיטאות הציבוריות. מערכת דוחה שהלוואי ותמחק מהעולם, אבל המסורת (ובעקבותיה הכסף) של הקהל האמריקאי לא יאפשר את זה.

גרתי בצ'אפל היל שנה בזמן שאשתי עבדה ב-UNC. בזמן משחקים נגד דיוק זה לא רק שאי אפשר היה להשיג כרטיסים כמובן, אלא שאנשים היו ישנים ברחוב באוהלים מחוץ ל-פאב- הכי פופולארי ברחוב הראשי, רק כדי להשיג מקום טוב בפאב לצפות במשחק.
בנוסף מסיבות שאני לא מבין אחרי נצחונות על דיוק היה מנהג של לשרוף ספות ברחוב הראשי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 10, 2022 2:18 am 
Hall of Famer

במשחק האחרון של הניינרס בגמר האזורי התמקמתי על כסא אסטרטגי בפאב המקומי בפאלו אלטו כי הגעתי שעה לפני המשחק. מישהו הציע לי שני דרינקים בשביל המקום
סירבתי כמובן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 10, 2022 2:21 am 
Senior

מקום מאוד מוזר צפון קרולינה. התמונה אגב מצולמת מהגג של הפאב המדובר. מיקום אסטרטגי, לא סתם הם ישנים שם.

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 12, 2022 2:50 pm 
Sophomore

ולנושא הת'רד,

הנה כמה דברים על קואץ' קיי:

קצת מתוך הספר שכתב על המסע שלו עם נבחרת ארה"ב - https://www.alwaysforward.co.il/blog/le ... krzyzewsky

פלייליסט עם הרגעים המשמעותיים בקריירה שלו - https://www.youtube.com/playlist?list=P ... QE1t-rZsxA

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 21 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: d.k., picknroll ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה