סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 10:43 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 836 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 34  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 1:02 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
גם אני חושב שבבלארוס הרבה אנשים לא מרוצים מהמצב, וגם בקזחסטן כמו שנראה ממש לאחרונה, ועדיין הן מדינות ביץ' של רוסיה. אני לא אומר שהאוקראינים ברובם יהיו מרוצים מהמצב, אבל זה מה שהמדינה שלהם תהפוך להיות להערכתי - הן מדינות ביץ' שלמעשה מהוות מחוז ברוסיה.
ולמה אני חושב שהסנקציות יתרופפו מהר אחרי סיום הלחימה? כי אני חושב שכשהלחימה תיפסק והמצב יהפוך להיות מין שגרה, אוקראינה תלך ותרד מהכותרות. גם הלחץ הציבורי על חברות וממשלות יפחת מהר בהתאם, למעשה אני חושב שתתעורר תנועת נגד (שתתודלק על ידי אנשים חזקים ועשירים) שתשאל אם אנחנו (כלומר המערב) עדיין צריכים לסבול ממחירים עצומים ומחסור בסחורות כאלה וכאלה עכשיו כשהלחימה נפסקה. חברות בינלאומיות לא באמת רוצות לצאת מרוסיה, זה לא שהן גילו מצפון פתאום, הן נכנעות ללחץ ציבורי, וכשהלחץ ירד הן ישמחו לחזור ולעשות שם כסף. גם חלק מהממשלות המערביות ירצו שוב גישה למשאבי הטבע הזולים יחסית והזמינים יחסית שרוסיה יכולה לספק ויעלו להם פחות מכל האלטרנטיבות.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 1:09 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
כן, לא חשבתי שאם אגיד לך שזה ביטוי גס, מכוער ולא מכובד, לא תראה לנכון להשתמש בו מיד שוב ושוב.

וחבל על כל המלל, אתה חושב שהסנקציות יתרופפו מהר, כי אתה מציג מתחילת הדרך עמדה שמייחסת לרוסיה כח שלא תלוי בשום דבר חוץ מעצמה, והניתוח שלך לא מסתמך על כלום, מלבד עמדה כללית שהמערב הוא נרפה ורקוב וישמח לחזור לעשות כסף עם רוסיה בכל מצב, ברגע שזה רק יתאפשר.

במציאות, הסנקציות נעשות קשות יותר ויותר, ולהערכתי רחוק מאד היום בו הכלכלה הרוסית תשתקם, בטח ובטח תחת המשטר הנוכחי שהפך את עצמו מהר ובאופן מפתיע ועוצמתי למבודד בעולם. אתה בעצמך מציין מדי פעם עובדות שמפתיעות גם אותך (היציאה של ריו טינטו, הסירוב של סין לספק סחורות), אבל אתה שבוי בקונספציה שלך על חולשת המערב וכוחו האינסופי של הדיקטטור הרוסי, אז לא זז מהעמדה.

הזמן יגיד מי צדק, אבל לפחות הרווחת פאן-בוי בדרך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

נערך לאחרונה על ידי Hacohen בתאריך א' מרץ 13, 2022 1:18 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 1:18 am 
Hall of Famer

אתה באמת בפוזיציה ללמד אנשים פה נימוסים והליכות?
אשר לעניין הסנקציות, זה לא עניין של רוסיה ותלוי רק בעצמה. אני פשוט חושב שזו דרכו של עולם, הוא לא עובד לפי מוסר, ואני ממילא מאמין קטן מאד במצפן מוסרי של ממשלות ושל חברות בינלאומיות גדולות. עכשיו הסנקציות הולכות ונעשות קשות כי הלחימה נמשכת, התמונות קשות והלחץ הציבורי מתגבר. אני חושב שכשהלחימה תיפסק והמצב יתייצב - מצב כלשהו - אוקראינה תרד מהכותרות בטח יחסית לעכשיו, איתן ירד הלחץ הציבורי ויווצרו לחצי נגד, והמגמה תתהפך.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך א' מרץ 13, 2022 1:21 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 1:21 am 
Hall of Famer

אתה פשוט חושב שרוסיה תשתלט על אוקראינה, תשיג את כל מטרותיה, תהפוך את אוקראינה למדינת-בובה, והעולם יחזור להתייחס עליה כחברה לגיטימית במשפחת העמים ויחזור להוט לסחור איתה בהקדם.

במציאות לונדון מקפיאה את כל הפעילות הפיננסית הרוסית, ארה"ב מארגנת חרם אנרגיה עולמי, רוסיה מנותקת מהסוויפט, הרובל קורס, רוסיה מוחרמת בכל מקום.

סבבה. תישאר בעמדה. אין יותר דרכו של עולם מזה.

אתה נשאר תקוע ב"מוסר" שאתה לא מאמין בו, אבל מסרב לראות את ההשפעה העמוקה של המהלכים שנעשו. לונדון לא תחזור להיות בית פיננסי לאוליגרכיה הרוסית, ארה"ב לא תחזור לסחר משמעותי בעתיד הנראה לעין, לרובל יקח שנים ארוכות להתאושש (לך לבדוק מה קורה למטבעות חלשים שקורסים, בדרך כלל). פוטין השמיד כלכלית את רוסיה, והעמדה הבסיסית שלך שמייחסת לו כח בלתי מוגבל, פשוט מונעת ממך לראות את המשמעות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 1:26 am 
Sophomore

העולם צריך את רוסיה, יותר משרוסיה צריכה את העולם. אתה לא יכול להתעלם מהחשיבות שלה לכלכלה העולמית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 1:28 am 
Hall of Famer

itay2 כתב:
העולם צריך את רוסיה, יותר משרוסיה צריכה את העולם. אתה לא יכול להתעלם מהחשיבות שלה לכלכלה העולמית.

זה קשקוש שמבוסס על כלום, ומנוגד לעקרון היסוד של מקרו-כלכלה, וגם למציאות בשטח.

לרוסיה יש חשיבות כספקית גז, נפט ומחצבים, אבל לא באופן שהעולם לא יכול להסתדר בלעדיו. רוסיה, לעומת זאת, היתה על סף פשיטת רגל גם לפני המלחמה.

המקסימום שיכול לקרות לעולם המערבי, זה משבר אנרגיה זמני. גם כך המטרה של ביידן ושל האיחוד זה להגיע מהר ככל האפשר לעצמאות אנרגטית על ידי אנרגיות מתחדשות, לא דבר פשוט אבל בהחלט מטרה מוצהרת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 1:31 am 
Hall of Famer

נראה מי צודק כשהלחימה תיפסק והכותרות יחד עם העניין הציבורי יעברו לנושאים הבאים, להשוות למציאות של עכשיו זה לא ממש רלוונטי. בוא נגיד שעד עכשיו בהערכות שלנו על מה שיקרה מהרגע שהמשבר הזה התעורר, לא פגעת יותר ממני. בעדינות אני אומר.

אשר לענייני האנרגיה המתחדשת, זו מטרה ראויה ככל שהטכנולוגיה מבשילה (כולל טכנולוגיית אגירה) והמחירים יורדים. אבל הם יצטרכו שנים, כנראה מספר דו ספרתי של שנים, להגיע למטרה כזו נשגבת. הם יצטרכו בתקופת הביניים הלא מאד קצרה הזו להסתדר עם אנרגיות פחות מתחדשות. אני מסכים שזו צריכה להיות מטרה גאופוליטית ראשונה במעלה שלהם לא להיות תלויים באנרגיה של דיקטטורים, גם בתקופת הביניים. כמה שאפשר וכמה שיותר מהר. אני בספק אם הם מסוגלים או אפילו רוצים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 1:39 am 
Hall of Famer

אני לא פרשן צבאי או בעל ידע מעמיק בתחום הצבאי, והדעה שלי בעניין הצטרפות אפשרית של המערב ללחימה היתה דעה שלא מסתמכת על ידע. לא ידעתי שאנחנו בתחרות בעניין הזה.

בכלכלה אני מבין קצת יותר, ואני מביא אסמכתות לטיעונים שלי. כמובן שזכותך לחשוב אחרת, אבל הדברים הברורים הם:

1. הסנקציות הכלכליות באו בעוצמה שאף אחד לא צפה

2. הן אפקטיביות להפליא ויצרו השפעה מיידית ומשמעותית

3. רוסיה צריכה את הסחר העולמי הרבה יותר מאשר העולם צריך את רוסיה

אלה עובדות. מהעובדות האלה, על בסיס ניתוח כלכלי, אפשר להעריך שפוטין ייצר פה השמדת ערך מהגיהנום, וההתאוששות של הכלכלה הרוסית-משווי הרובל ועד בנקאות בינ"ל עם רוסיה-תהיה איטית.

עכשיו רק נותר לנו הויכוח באיזה אופן יימשכו הסנקציות באם רוסיה לא תגיע להסדר מקובל עם המערב, שכמובן לדעתי לא יכלול הכפפת אוקראינה לרוסיה. אז פה נחכה ונראה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 2:10 am 
Hall of Famer

ואני לא יודע למה נזכרתי, אבל במהומות השחורים בארה"ב מישהו מבינינו חזה שיופלו פסלים של צ'רצ'יל ושיש צורך דחוף להוריד למחשב סדרות קלאסיות, כי הן לא יהיו זמינות לצפייה בשל הפוליטיקלי קורקט שייכפה על העולם. זה לא הייתי אני.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 2:17 am 
Senior

הן יצרו גם השפעה פה על מחירי הדלק שקפצו באופן מפחיד. יש פה בחירות אמצע עוד מעט וכמו שאתה בוודאי יודע, אין הרבה דברים שאכפת לאמריקאי הממוצע יותר ממחירי הדלק.
אני מודה שגם אני מאמין קטן מדי בפוליטיקאים כדי לחשוב שהם יבחרו באופציה שתסלול את דרכם מחוץ לתפקיד (ומאמין קטן בהרבה ביכולת של הציבור האמריקאי להתעניין בריבונות אוקראינית לאורך זמן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 2:24 am 
Hall of Famer

הכתבה שקישרתי אליה קודם לכן מראה בבירור שיש סנקציות כלכליות מסוימות שהמערב לא מכיל על רוסיה כדי להגן על עצמו.
המערב זקוק לרוסיה והדבר האחרון שהוא מעוניין בו זה משבר אנרגיה משמעותי. גם כך המציאות הכלכלית כרגע היא מורכבת עם בעיה מתמשכת בשרשראות האספקה ואינפלציה גואה.

אני גם לא רואה איך הסנקציות שהופעלו עד כה הן אפקטיביות.
הן בהחלט גורמות לנזק עבור רוסיה אבל כמו שזה נראה,
זה לא משפיע בכלל על הפעולות של רוסיה באוקראינה.
זו המשמעות של אפקטיביות, בפעם האחרונה שבדקתי.

כיוון שהפעולות פוגעות לא רק ברוסיה אלא גם בכלכלה העולמית, אנחנו במעין משחק צ'יקן.
עד כה, פוטין לא ממצמץ.
ייתכן וגורמים פנימיים יורידו אותו מסדר היום אבל עד שזה לא יקרה,
הוא כנראה ימשיך בשלו באוקראינה.

אם אוקראינה תיכבש - או תישלט מרחוק על ידי הנהגה פרו-רוסית - לעולם לא יהיה תמריץ להמשיך לפגוע בעצמו תוך כדי שהוא פוגע ברוסיה או לפחות תמריץ נמוך יותר. ברגע שהמלחמה תיגמר, סביר שגם המלחמה הכלכלית תסתיים או לפחות תוחלש משמעותית.

נדמה לי שזה ההיגיון שראי מייצג וזה נשמע לי סביר מאוד.
אני כמובן מקווה שהוא טועה לגמרי, בייחוד בנוגע לתוצאות הלחימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 2:49 am 
Hall of Famer

גם אני מקווה.

בוא נגיד ככה, השורה הלפני אחרונה שלך מסכמת את מה שאני אומר, מה שלפני - פחות. אין לי ויכוח עם העובדות 1, 2 ו-3 שהציג נדב, מבחינה כלכלית טהורה רוסיה חייבת את העולם, גם העולם צריך אותה אבל הרבה פחות.
אתה קצת עושה אנדרסטייטמנט לסנקציות ובזה נדב צודק. הסנקציות הקיימות, ואלה שאולי עוד יבואו אם הלחימה תימשך, הן הרבה מעל ומעבר למה שמישהו ציפה גם ברוסיה וגם במערב, אני חושב. גם בהיקף שלהן וגם במהירות שהן קרו. והן כבדות מאד בכל הרמות, אי אפשר לזלזל בהן, הן טוחנות את הכלכלה הרוסית, ואם רוסיה הייתה מדינה דמוקרטית ונורמלית זה כנראה היה מיישר אותה לכוון הנכון. אבל היא לא כזו, היא מדינה של דיקטטור שלא חושב במונחים כלכליים-חברתיים טהורים, ובטח לא במונחי דעת קהל.
אני פחות מאמין במניעים אלטרואיסטים של ממשלות ושל חברות בינלאומיות, ולכן חושב שכשתשומת הלב תופנה למקומות אחרים ופחות לאוקראינה - וזה יקרה לדעתי זמן קצר אחרי שהלחימה תיפסק - גם הלחץ עליהן לא לגעת במסחר עם רוסיה יקטן ואפילו במקרים מסויימים יתהפך. וזה לא שצריך ללחוץ עליהן כדי לחסוך או להרוויח יותר כסף.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך א' מרץ 13, 2022 3:10 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 2:55 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
גם אני מקווה.

בוא נגיד ככה, השורה הלפני אחרונה שלך מסכמת את מה שאני אומר, מה שלפני - פחות. אין לי ויכוח עם העובדות 1, 2 ו-3 שהציג נדב, מבחינה כלכלית טהורה רוסיה חייבת את העולם, גם העולם צריך אותה אבל הרבה פחות.
אתה קצת עושה אנדרסטייטמנט לסנקציות ובזה נדב צודק. הסנקציות הקיימות, ואלה שאולי עוד יבואו אם הלחימה תימשך, הן הרבה מעל ומעבר למה שמישהו ציפה גם ברוסיה וגם במערב, אני חושב. גם בהיקף שלהן וגם במהירות שהן קרו. והן כבדות מאד בכל הרמות, אי אפשר לזלזל בהן, הן טוחנות את הכלכלה הרוסית, ואם רוסיה הייתה מדינה דמוקרטית ונורמלית זה כנראה היה מיישר אותה לכוון הנכון. אבל היא לא כזו, היא מדינה של דיקטטור שלא חושב במונחים כלכליים-חברתיים טהורים, ובטח לא במונחי דעת קהל.

הסנקציות הן חמורות. פשוט לא הייתי קורא להן "אפקטיביות" אם הן לא משיגות את המטרה שלהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 9:30 am 
Sophomore

ישנה שאלה של מתי והאם הלחימה תפסק, והיא תלויה בעם האוקראיני לא פחות מאשר בפוטין. כמה האוקראינים מוכנים לשלם בשביל להשאר מדינה דמוקרטית עם חופש אזרחי. אם ההתנגדות העממית בקייב לא תדעך ותשמר את העיר כזירת עימות בין צבא כובש לאזרחים נכבשים, כולל כמובן הפצה של סרטונים קשים לצפייה במדיה הגלובלית, תשומת הלב לא תדעך כל כך מהר.

ואני חושב (אולי זה wishful thinking ) שכך או אחרת, אירופה תעשה מאמצים משמעותיים הרבה יותר בשביל לנתק את התלות בגז הרוסי, שפוטין עמל עליה רבות בעשרים השנים האחרונות (בעזרתו של האידיוט השימושי והנוח להשחתה שרדר). Fool me once...

ואני עדיין מקווה שהרוסים יקומו ויזרקו את פוטין לפח, למרות שיוצאי ברה''מ רבים הסבירו לי שזה לא סביר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 10:53 am 
Hall of Famer

הרוסים הפציצו היום בטילי שיוט את יאבוריב, ממערב ללבוב, 20 ק"מ מגבול פולין. הנקודה הכי מערבית שהם הפציצו בה עד היום. אין ספק שהם הולכים על הראש של נתיבי האספקה של נשק מהמערב. זה בסיס שממש עד לפני המלחמה עוד היו בו כוחות אמריקאים שאימנו את האוקראינים.

בכל אופן, אני כבר לא כל כך שומע דיווחים על הבעיות הלוגיסטיות של הרוסים, על ציוד חלוד שבקושי מתפקד, על חיילים מסכנים עם מורל באדמה שמנקבים בעצמם את מיכלי הדלק של הטנקים שלהם, וכל מיני כאלה ששמענו הרבה עד לפני יום-יומיים. טור השריון הארוך שעמד די במקום יותר משבוע כבר התפזר והתמקם. בקיצור נראה שהם פתרו לפחות חלק מהבעיות שלהם והתאפסו על עצמם. זה הולך להיות מכוער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 11:14 am 
Junior

אני מסכים עם הניתוח שראי הציג פה ל"יום שאחרי".
מה בעצם האינטרס של העולם להמשיך בסנקציות על רוסיה כשהלחימה תגמר? הלחימה מאוד סביר להניח תגמר באיזה "הסכם" כלשהו והמערב יגיד "סיימנו את שפיכות הדמים" או משהו מטופש כזה ויחזור לעסקים עם רוסיה.
אני לא רואה אינטרס של המערב להמשיך בסנקציות בהמשך, בטח אם הלחימה תגמר בהסכם כלשהו באין אוקראינה (מה שיישאר ממנה) לבין רוסיה. כמו שראי ציין - מוסר זה מושג כמעט לא קיים עבור ממשלות/חברות ענק, אינטרסים זה מה שמניע את אותם.

כמו שרשמתי בתחילת הת'רד - המערב היה ממש בסדר עם מה שרוסיה עזרה לאסד לעשות בסוריה ואני די בטוח שעם עוד המון זוועות שאני לא מכיר כי אין שם מספיק אנשים לבנים ומערביים כדי שירצו לשים אותם בחדשות. המערב (וכל העולם בעצם) בעיקר מונע על ידי אינטרסים.
אנחנו זוכרים שאנחנו חיים בעולם שמאפשר את צפון קוריאה, כן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 11:26 am 
Hall of Famer

ומשהו בנוגע ל"רוסיה צריכה את העולם יותר משהעולם צריך את רוסיה".
בכללי, כמו שאמרתי, ברור שזה נכון. אם מסתכלים על העולם כיחידה אחת.
אבל לפי סקירה שקראתי יש מקרים של מדינות בודדות שממש תלויות ברוסיה, ואני לא מתכוון למדינות ה..... שלה בהכרח.
על האנרגיה שמענו מספיק ואני לא אכנס לזה, וממילא המדינות שתלויות באנרגיה הרוסית לא מחרימות את מגזר האנרגיה. אבל יש מדינות שתלויות באופן מוחלט בחיטה הרוסית, בדשן רוסי לחקלאות או במחצבים רוסים. מצרים למשל קונה כמעט את כל החיטה שלה מרוסיה, בלי חיטה רוסית היא עלולה להידרדר לרעב של ממש אם לא תארגן במהירות תחליפים, שספק אם ישנם בכמות הדרושה וספק אם למצרים יש כסף לשלם עליהם. ברזיל קונה את כל הדשן החקלאי שלה מרוסיה. מדינות אחרות, כמו פינלנד, קונות כמעט את כל הניקל לתעשיה שלהן מרוסיה. אלה רק דוגמאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 12:04 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
הרוסים הפציצו היום בטילי שיוט את יאבוריב, ממערב ללבוב, 20 ק"מ מגבול פולין. הנקודה הכי מערבית שהם הפציצו בה עד היום. אין ספק שהם הולכים על הראש של נתיבי האספקה של נשק מהמערב. זה בסיס שממש עד לפני המלחמה עוד היו בו כוחות אמריקאים שאימנו את האוקראינים.

בכל אופן, אני כבר לא כל כך שומע דיווחים על הבעיות הלוגיסטיות של הרוסים, על ציוד חלוד שבקושי מתפקד, על חיילים מסכנים עם מורל באדמה שמנקבים בעצמם את מיכלי הדלק של הטנקים שלהם, וכל מיני כאלה ששמענו הרבה עד לפני יום-יומיים. טור השריון הארוך שעמד די במקום יותר משבוע כבר התפזר והתמקם. בקיצור נראה שהם פתרו לפחות חלק מהבעיות שלהם והתאפסו על עצמם. זה הולך להיות מכוער.

אני דווקא קורא ידיעות אחרות, שהרוסים די מתקשים וסטטיים בהתקפה שלהם, והם מנסים לבסס כוחות מילואים כדי לנסות להמשיך במתקפה, למשל בדיווח הזה:

https://twitter.com/JominiW/status/1502915584496971778

יש שם גם דיווח על כך שהם שלחו מטוס צבאי לסוריה כדי להביא משם שכירי חרב סורים כדי לעזור להם כשהציפיה היא למשהו כמו 16,000 לוחמים שיגיעו בסך הכל. אני מניח שיש שם לא מעט דיסאינפורמציה משני הצדדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 12:17 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
גם אני מקווה.

הסנקציות הן חמורות. פשוט לא הייתי קורא להן "אפקטיביות" אם הן לא משיגות את המטרה שלהן.

המטרה שלהן היא לפגוע קשה בכלכלה הרוסית, ובזה הן סופר-אפקטיביות. אף אחד לא ציפה שפוטין יתקפל אחרי יומיים. פוטין גם יכול להחליט שהוא הולך למלחמת עולם.

שקי, אתה מתייחס ל"מוסר" איפה שהוא לא קשור. הסנקציות האלה הן אבן שנזרקה לבאר. היא לא תוצא במהירות בה נזרקה, ויקח הרבה-הרבה יותר זמן לשקם את המצב מאשר הזמן שלקח להביא את רוסיה למשבר. פוטין נלחם בטנקים, המערב נלחם בסנקציות, כולם מבינים שזו מלחמה ואלה הכלים. ומלחמה מסתיימת עם מה שמספק את הצד החזק, המערב במקרה הזה.

לגבי העניין הצבאי, כאמור אני לא מומחה ולא מתיימר, וברור שיש המון דיסאימפורמציה. אבל גם ברור שהרוסים הסתבכו הרבה יותר ממה שחשבו, סופגים אבידות בכמויות שלא ציפו ובאופן כללי לא צפו את עצמת ההתנגדות הצבאית האוקראינית. זה לא אומר שהם לא ינצחו צבאית, אבל ברור שבמחיר שהם לא צפו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 12:19 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
ומשהו בנוגע ל"רוסיה צריכה את העולם יותר משהעולם צריך את רוסיה".
בכללי, כמו שאמרתי, ברור שזה נכון. אם מסתכלים על העולם כיחידה אחת.
אבל לפי סקירה שקראתי יש מקרים של מדינות בודדות שממש תלויות ברוסיה, ואני לא מתכוון למדינות ה..... שלה בהכרח.
על האנרגיה שמענו מספיק ואני לא אכנס לזה, וממילא המדינות שתלויות באנרגיה הרוסית לא מחרימות את מגזר האנרגיה. אבל יש מדינות שתלויות באופן מוחלט בחיטה הרוסית, בדשן רוסי לחקלאות או במחצבים רוסים. מצרים למשל קונה כמעט את כל החיטה שלה מרוסיה, בלי חיטה רוסית היא עלולה להידרדר לרעב של ממש אם לא תארגן במהירות תחליפים, שספק אם ישנם בכמות הדרושה וספק אם למצרים יש כסף לשלם עליהם. ברזיל קונה את כל הדשן החקלאי שלה מרוסיה. מדינות אחרות, כמו פינלנד, קונות כמעט את כל הניקל לתעשיה שלהן מרוסיה. אלה רק דוגמאות.

בינתיים ההערכות הן שייצוא החיטה והדגנים ייפגע בקצת יותר מ10% בטוטאל מרוסיה ואוקראינה יחדיו. זה לא מעט אבל גם לא סוף העולם.
עד כמה שאני יודע מצרים וברזיל לא מחרימות את רוסיה (אולי אפילו להיפך) וגם לרוסיה אין בעיה להמשיך לייצא אליהן חומרי גלם. אין מצור ימי על רוסיה בפעם האחרונה שבדקתי.
השאלה כמה מדינות כאלה יש שהם לא מציר הרשע או הנייטרלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 12:29 pm 
Junior

Hacohen כתב:
שקי, אתה מתייחס ל"מוסר" איפה שהוא לא קשור. הסנקציות האלה הן אבן שנזרקה לבאר. היא לא תוצא במהירות בה נזרקה, ויקח הרבה-הרבה יותר זמן לשקם את המצב מאשר הזמן שלקח להביא את רוסיה למשבר. פוטין נלחם בטנקים, המערב נלחם בסנקציות, כולם מבינים שזו מלחמה ואלה הכלים. ומלחמה מסתיימת עם מה שמספק את הצד החזק, המערב במקרה הזה.

אבל מה לטעמך יספק את המערב? מה הוא רוצה להשיג פה?

אם התשובה שלך היא "דמוקרטיה באוקראינה" או "ביטול הרוסיפקיציה של אוקראינה" אז אני אוסיף עוד שאלה (במידה ולא, תתעלם) - למה אתה חושב שהמערב עד כדי כך מעונין בזה?
אם התשובה שלך היא "למנוע שפיכות דמים" אז ברגע שתגמר המלחמה ההצדקה הזו גם תעלם איתה.
אם התשובה היא אחרת לגמרי אשמח לשמוע :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 1:49 pm 
Hall of Famer

אני לא מתיימר לקבוע מה יספק את המערב, אבל יודע לומר שלא מתקבל על דעתי התרחיש שראי מתאר, שגם רוסיה משיגה את כל מטרותיה במלחמה וגם העולם מחזיר את היחסים לנורמליזציה כלכלית מלאה.

יש כאן מלחמה, והמערב החליט לצאת אליה עם סנקציות כלכליות במקום טנקים ומטוסים. הפסקת הסנקציות עם השתלטות רוסית על חלקים משמעותיים באוקראינה, והקמת ממשלת בובות פרו-רוסית, פירושה הפסד של המערב ללא תנאי וללא הישגים. לא מסתדר לי. נחיה ונראה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 2:08 pm 
Senior

אני לא באמת יודע או מצליח להבין מה קורה באוקראינה. ניזון כמו כולם מהמדיה המסורתית והרשתות החברתיות וכמובן שומע לא מעט בלוגים (בעברית רובם). עדיין, לא מבין כלום, ברור שלא מספיק כדי להגיד משהו נחרץ.

עם זאת, ממה שראיתי, האמירה הזו של ראי שרוסיה הולכת לנצח במערכה הזו (לא צבאית, פוליטית, כלכלית וכללית) היא מאוד מאוד מאוד יוצאת דופן בין שלל התחזיות והפרשנויות. רוב הפרשנים צופים שלא משנה איך המבצע הצבאי יסתיים - רוסיה הפסידה מהמלחמה הזו. זה כולל עיתונאים כמו יאיר נבות ושלום בוגוסלבסקי, חוקרים גיאופוליטיים כמו ניצן דוד פוקס וחוקרים ממכון INSS וצייצני טוויטר כמו kamil galeev שאין לי מושג מי הוא אבל הפוסטים שלו מאוד מפורטים וגדושים במידע לא טריוויאלי, כולם אומרים בצורה די נחרצת שרוסיה תפסיד ובגדול. שוב - לא צבאית אלא כלכלית, פוליטית וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 6:06 pm 
Hall of Famer

תומר כתב:
אני לא באמת יודע או מצליח להבין מה קורה באוקראינה. ניזון כמו כולם מהמדיה המסורתית והרשתות החברתיות וכמובן שומע לא מעט בלוגים (בעברית רובם). עדיין, לא מבין כלום, ברור שלא מספיק כדי להגיד משהו נחרץ.

עם זאת, ממה שראיתי, האמירה הזו של ראי שרוסיה הולכת לנצח במערכה הזו (לא צבאית, פוליטית, כלכלית וכללית) היא מאוד מאוד מאוד יוצאת דופן בין שלל התחזיות והפרשנויות. רוב הפרשנים צופים שלא משנה איך המבצע הצבאי יסתיים - רוסיה הפסידה מהמלחמה הזו. זה כולל עיתונאים כמו יאיר נבות ושלום בוגוסלבסקי, חוקרים גיאופוליטיים כמו ניצן דוד פוקס וחוקרים ממכון INSS וצייצני טוויטר כמו kamil galeev שאין לי מושג מי הוא אבל הפוסטים שלו מאוד מפורטים וגדושים במידע לא טריוויאלי, כולם אומרים בצורה די נחרצת שרוסיה תפסיד ובגדול. שוב - לא צבאית אלא כלכלית, פוליטית וכו'.

אני לא חושב שזה סותר.
רוסיה יכולה גם להשיג את יעדיה הצבאיים-פוליטיים (כפי שהוגדרו לפני המלחמה) במלואם
וגם להפסיד בתמונה הכללית, בגלל תגובת המערב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 8:16 pm 
Hall of Famer

ברור שזה לא סותר שרוסיה יכולה לנצח צבאית, ולהפסיד בכל שאר האלמנטים. רק שזה לא מה שראי אמר. ראי הציג עמדה שרוסיה תנצח צבאית, ואז העולם גם יקבל את הקונסטלציה החדשה מבחינה פוליטית, וגם יסיר את הסנקציות הכלכליות. או בקיצור, שח-מט מוחלט לטובת רוסיה.

אתה, דרך אגב, הבעת הסכמה לעמדה הזאת:

ראי שעל הקיר כתב:
אמרתי כבר מה אני מעריך שיקרה. אני חושב שגורלה של אוקראינה נחרץ מלכתחילה למרבה הצער, בגלל ההבדלים בסדר הגודל, באמצעים, בכוח האש ובחוסר המעצורים של הרוסים - גם אם זה לוקח יותר זמן ועולה במחיר כבד יותר משהרוסים ציפו. אוקראינה תהפוך להיות מדינת ביץ' של רוסיה כמו שבלארוס הפכה להיות, מדינה שתוותר "רשמית" על קרים ועל חבלי הדונבאס במלואם (כלומר לא רק שליש מהשטח) ועכשיו אולי הרוסים יקבלו תאבון לפחות על החלק שכבשו בדרום ואולי עוד; ממשלה של משת"פים סטייל לוקשנקו, שעם הזמן תגובה במנגנונים המתאימים כדי לתחזק אותה בכוח, כשהרוסים כל הזמן ברקע ויתערבו "בהזמנת הממשלה" אם יהיו בעיות; ולטווח היותר ארוך - רוסיפיקציה. שינוי דמוגרפי באוקראינה שיהפוך אותה ליותר רוסית מבחינת אוכלוסיה.

Att כתב:
וברגע שזה יקרה, אתה חושב שהסנקציות הכלכליות על רוסיה יוסרו, לפחות במידה רבה.
עגום אבל כנראה נכון.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 836 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 34  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 34 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: