סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 10:12 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 836 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 34  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 8:23 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
גם לא סותר.
גם אם הסנקציות יוסרו ברובן, רוסיה עדיין קיבלה מכות קשות ותושפע מהמלחמה הזו לרעה.

אגב, קראתי כעת ידיעות מעודדות על הלחימה. נראה שהרוסים במצב פחות טוב משחשבתי. אני עדיין מקווה שראי טועה ושהאוקראינים ייצאו מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 8:30 pm 
Hall of Famer

מה הפלסף? שמלחמה פוגעת בכל הצדדים, ויש צד שנפגע יותר וצד שנפגע פחות? סבבה, אז תסכם את זה ב"אין מנצחים במלחמה" ונסגור את הדיון.

היו כאן 2 עמדות מנוגדות, העמדה של ראי שתמכת בה שרוסיה תשיג במלואם את הישגיה הצבאיים-פוליטיים ואז תזכה לנורמליזציה כלכלית מצד העולם, והעמדה שרוסיה אולי תנצח צבאית, אבל תפסיד בשאר הגזרות.

עמדות מנוגדות וסותרות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 9:36 pm 
Hall of Famer

לא מתכוון להמשיך את הדיון הזה. רק אגיד את מה שנראה לי ברור מאליו -
רוסיה יכולה לנצח בקרב באוקראינה ולהפוך אותה למדינת חסות,
לזכות להפחתה משמעותית של הסנקציות הכלכליות אחרי תום הלחימה והגעה להסכם
ועדיין לסבול קשות מתוצאות המלחמה הזו ולהתחרט על היום שנכנסה אליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 10:42 pm 
Hall of Famer

אז מה ש"נראה לך מובן מאליו" הוא נסיון להחזיק ב2 הקצוות של עמדות מנוגדות וסותרות. אם רוסיה תהפוך את אוקראינה למדינת חסות וגם תזכה להפחתה משמעותית של הסנקציות הכלכליות, היא תנצח באופן מובהק את המלחמה, והיא גם לא תספור ממטר את ה"נזקים" שלכאורה יהיו לה, שבעיקרם זה אבדן של יותר חיילים ממה שהיא חשבה. חיי חיילים מעולם לא דורגו גבוה בסולמות האינטרסים הרוסיים.

רוסיה לא מותקפת בשטחה, לא איבדה מ"ר אדמה, ואם הסנקציות הכלכליות יוסרו+הישגים צבאיים ופוליטיים באוקראינה, לא רק שהיא לא תתחרט, סביר שמשטר פוטין ינציח את המלחמה הזאת בספר הזהב הרוסי כהישג כביר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 11:38 pm 
Hall of Famer

אני אתחרט שאני שואל אבל כמה זמן אחרי הלחימה בפועל אתה מצפה שהסנקציות יימשכו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 13, 2022 11:56 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
rony כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
הרוסים הפציצו היום בטילי שיוט את יאבוריב, ממערב ללבוב, 20 ק"מ מגבול פולין. הנקודה הכי מערבית שהם הפציצו בה עד היום. אין ספק שהם הולכים על הראש של נתיבי האספקה של נשק מהמערב. זה בסיס שממש עד לפני המלחמה עוד היו בו כוחות אמריקאים שאימנו את האוקראינים.

בכל אופן, אני כבר לא כל כך שומע דיווחים על הבעיות הלוגיסטיות של הרוסים, על ציוד חלוד שבקושי מתפקד, על חיילים מסכנים עם מורל באדמה שמנקבים בעצמם את מיכלי הדלק של הטנקים שלהם, וכל מיני כאלה ששמענו הרבה עד לפני יום-יומיים. טור השריון הארוך שעמד די במקום יותר משבוע כבר התפזר והתמקם. בקיצור נראה שהם פתרו לפחות חלק מהבעיות שלהם והתאפסו על עצמם. זה הולך להיות מכוער.

אני דווקא קורא ידיעות אחרות, שהרוסים די מתקשים וסטטיים בהתקפה שלהם, והם מנסים לבסס כוחות מילואים כדי לנסות להמשיך במתקפה, למשל בדיווח הזה:

https://twitter.com/JominiW/status/1502915584496971778

יש שם גם דיווח על כך שהם שלחו מטוס צבאי לסוריה כדי להביא משם שכירי חרב סורים כדי לעזור להם כשהציפיה היא למשהו כמו 16,000 לוחמים שיגיעו בסך הכל. אני מניח שיש שם לא מעט דיסאינפורמציה משני הצדדים.

לפי הדיווחים שאני קורא (לא משופרות, מהם אני משתדל להיזהר) הם בעיקר מטהרים שטחים שהם כבר כבשו, כדי לצמצם הפרעות לקווי האספקה שלהם. הם תיקנו קווי רכבת שהאוקראינים הרסו ומקבלים אספקה גם ברכבות שיכולות לשאת הרבה יותר אספקה מרכב גלגלי. לא חסרה להם תחמושת ויש הרבה יותר סיוע אווירי בין השאר כי מזג האוויר התבהר שם.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 14, 2022 12:23 am 
Hall of Famer

Att כתב:
אני אתחרט שאני שואל אבל כמה זמן אחרי הלחימה בפועל אתה מצפה שהסנקציות יימשכו?

לא יודע מה יש להתחרט, מעולם לא הייתי נגד שאלות ודיונים ענייניים.

אבל השאלה היא כללית מדי. "סיום הלחימה בפועל", כיצד? בהסכם מקובל בין 2 מדינות עצמאיות? בכיבוש רוסי חלקי? בכיבוש רוסי מלא?

אין תשובה לשאלה הזו, הסנקציות יכולות להמשך שנים ארוכות, ולהערכתי בכל מקרה שהוא לא נסיגה רוסית משמעותית מהעמדות הנוכחיות, עניין של שנים. אם תהיה נסיגה רוסית, בוודאי משמעותית, יכול שיסתיימו תוך מספר חודשים, אבל בהדרגה והשיקום יהיה איטי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 14, 2022 11:24 am 
מנהל פורום

בינתיים הכלכלנים מתחילים לדבר על פשיטת רגל הולכת ומתקרבת, של רוסיה וגם של בלארוס.
לרוסיה יש עוד כמה ימים לשלם ריבית על האג"חים, ואם היא לא תעמוד בכך היא תקבל תקופת גרייס נוספת של 30 יום.
ככה שהתאריך היעד הוא אמצע אפריל.
בנקים ברחבי העולם חשופים בכ120 מיליארד דולר לרוסיה. הסכום הזה נראה עצום אבל הוא מתחלק על פני המון נושים. ההערכות כרגע הן שגם במקרה של פשיטת רגל זה לא יגרור משבר פיננסי עולמי.

עוד בפן הכלכלי מהימים האחרונים, מקרה מעניין על יצרן הניקל הגדול בעולם, טייקון סיני בשם שיאנג גאונגדה, ששווה כמה מיליארדים טובים ואחראי על כרבע מייצור ושיווק הניקל העולמי לבדו. בשגרה הוא מרוויח מעליית מחירי המתכת, אבל כדי לגדר את עצמו מירידות במחיר, הוא קנה שורטים על מחיר הניקל. המון שורטים.
הוא לא ציפה את הברבור השחור במחירי הניקל, שעלה תוך שעות במאות אחוזים. מחיר טון ניקל סטנדרטי נע בשנים האחרונות בין 10-20 אלף דולר, ותוך כמה שעות ביום המסחר הוא הגיע ל100,000 דולר. זה עשה לו שורט סקוויז מטורף וחובות של כמעט 10 מיליארד דולר ופשיטת רגל קרובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 14, 2022 11:32 am 
Hall of Famer

ובתור היצרן הכי גדול בעולם של מחצב מבוקש מאד, הוא לא יכול לכסות את החובות האלה מהכנסותיו ממכירות - שגדלו פי 10? זה לא נשמע חוב שמישהו בסדר גודל הזה אמור ליפול ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 14, 2022 11:34 am 
Senior

מסתובבות שמועות השרוסיה פנתה לסין בבקשה לסיוע צבאי. כנראה שבעיקר מזל"טים. השמועות הן גם ממקורות מבוססים למדי כמו למשל CNN או פייננשל טיימס.
אני לא יודע אם זה נכון - כאמור, חלק מהידיעות מגיעות ממקורות שנראים אמינים - אבל אם כן, זה אומר כמה דברים:
א) הודאה דה פאקטו שהצבא הרוסי על הפנים
ב) הודאה דה פאקטו שרוסיה מעצמה סוג ב' ולא באמת בליגה של הגדולות (שתי הגדולות לצורך העניין)
ג) סוג של הודאה דה פאקטו שהמהלך הצבאי נעשה בידיעה מראש של סין

אני מניח שסין לא תיתן לרוסיה את כל מה שהיא צריכה, אולי מחוות סמליות פה ושם, אבל כבר כתבתי שאני לא באמת מבין מה הולך שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 14, 2022 11:54 am 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
ובתור היצרן הכי גדול בעולם של מחצב מבוקש מאד, הוא לא יכול לכסות את החובות האלה מהכנסותיו ממכירות - שגדלו פי 10? זה לא נשמע חוב שמישהו בסדר גודל הזה אמור ליפול ממנו.

התשובה הפשוט היא לא.
הניקל שעכשיו יש לו זמין במלאי ושהוא התחייב לספק בתקופה הקרובה הוא כבר נמכר למעשה במחירים של החוזים הישנים עם המחיר הנמוך, ואם הוא רוצה להנות מהמחיר המעודכן הוא צריך לכרות טונות של ניקל ולהתחיל לנסות למכור אותם. הבעיה שאותם טונות של ניקל הם כרגע באדמה ויקח לו יותר מדי זמן להפיק אותם ולעשות מהם כסף, בעוד שאת התחייבויותיו על השורטים הן התחייבויות פיננסיות לטווח הזמן המיידי. ככה עובד ענף הסחורות.

אולי כדוגמה יותר מהעולם הישראלי - תחשוב על משכיר דירה, שהתחייב להשכרת דירתו ב5,000 בחודש למשך שנתיים. בזמן הזה מחירי השכירות עולים בטירוף, אותה דירה כבר שווה 8,000 ש"ח, אבל אותו משכיר צריך "לחכות" לסיום החוזה בטרם הוא יוכל להנות מהמחיר הגבוה. בינתיים על המשכיר נופלת התחייבות פיננסית בלתי צפויה, ככה שהוא לא יכול להנות מעליית המחירים המיידים, ואולי אפילו ייאלץ למכור את הדירה כי חובותיו גדולים מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 14, 2022 12:11 pm 
Senior

תומר כתב:
מסתובבות שמועות השרוסיה פנתה לסין בבקשה לסיוע צבאי. כנראה שבעיקר מזל"טים. השמועות הן גם ממקורות מבוססים למדי כמו למשל CNN או פייננשל טיימס.
אני לא יודע אם זה נכון - כאמור, חלק מהידיעות מגיעות ממקורות שנראים אמינים - אבל אם כן, זה אומר כמה דברים:
א) הודאה דה פאקטו שהצבא הרוסי על הפנים
ב) הודאה דה פאקטו שרוסיה מעצמה סוג ב' ולא באמת בליגה של הגדולות (שתי הגדולות לצורך העניין)
ג) סוג של הודאה דה פאקטו שהמהלך הצבאי נעשה בידיעה מראש של סין

אני מניח שסין לא תיתן לרוסיה את כל מה שהיא צריכה, אולי מחוות סמליות פה ושם, אבל כבר כתבתי שאני לא באמת מבין מה הולך שם.

והנה ציוץ מעניין של יאיר נבות על זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 14, 2022 2:43 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
בינתיים הכלכלנים מתחילים לדבר על פשיטת רגל הולכת ומתקרבת, של רוסיה וגם של בלארוס.
לרוסיה יש עוד כמה ימים לשלם ריבית על האג"חים, ואם היא לא תעמוד בכך היא תקבל תקופת גרייס נוספת של 30 יום.
ככה שהתאריך היעד הוא אמצע אפריל.
בנקים ברחבי העולם חשופים בכ120 מיליארד דולר לרוסיה. הסכום הזה נראה עצום אבל הוא מתחלק על פני המון נושים. ההערכות כרגע הן שגם במקרה של פשיטת רגל זה לא יגרור משבר פיננסי עולמי.

עוד בפן הכלכלי מהימים האחרונים, מקרה מעניין על יצרן הניקל הגדול בעולם, טייקון סיני בשם שיאנג גאונגדה, ששווה כמה מיליארדים טובים ואחראי על כרבע מייצור ושיווק הניקל העולמי לבדו. בשגרה הוא מרוויח מעליית מחירי המתכת, אבל כדי לגדר את עצמו מירידות במחיר, הוא קנה שורטים על מחיר הניקל. המון שורטים.
הוא לא ציפה את הברבור השחור במחירי הניקל, שעלה תוך שעות במאות אחוזים. מחיר טון ניקל סטנדרטי נע בשנים האחרונות בין 10-20 אלף דולר, ותוך כמה שעות ביום המסחר הוא הגיע ל100,000 דולר. זה עשה לו שורט סקוויז מטורף וחובות של כמעט 10 מיליארד דולר ופשיטת רגל קרובה.

מעניין מאד, ומזכיר כמה השימוש במנגנון השורט מסוכן אפילו כשהוא בא להגנה.

מזכיר-בסדרי גודל אחרים לגמרי כמובן-את מה שקרה לאל על עם הגידור של מחירי הדלק הסילוני בתקופת הקורונה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 14, 2022 6:08 pm 
Hall of Famer

פוטין חתם רשמית על הצו שמאפשר לחברות התעופה הרוסיות לשתות את המטוסים שהן החכירו מהמערב.
כשכל זה ייגמר, אולי את מה שלא יעשה הפיתוי לעשות שוב כסף ברוסיה - יעשה פוטין. זה לא ממש משהו שיגרום לרצות להתעסק איתם.

אגב, זה לא אומר שהן באופן סופי לא יכולות לטוס לאף מקום שהוא לא רוסיה או מדינת ביץ' שלה, אפילו אם ירצו? בכל מקום אחר יחרימו את המטוסים האלה, גם במדינות שלא מחרימות את רוסיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 14, 2022 6:25 pm 
Hall of Famer

כאמור, פוטין משמיד ערך במהירות שיא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 14, 2022 6:44 pm 
Hall of Famer

ובינתיים....
זוכרים את אלפי הפליטים הסורים שבלארוס ניסתה לדחוף לגרון של פולין לפני כמה חודשים?
אז עכשיו הם מגרשים אותם לאוקראינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 15, 2022 10:19 am 
Hall of Famer

מפיקה בטלויזיה הרוסית הממלכתית התפרצה לשידור עם הפגנת יחיד נגד המלחמה.
הודעה נמסרה למשפחתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 15, 2022 10:31 am 
Senior

וזו ההודעה ברויטרס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 15, 2022 10:33 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
מפיקה בטלויזיה הרוסית הממלכתית התפרצה לשידור עם הפגנת יחיד נגד המלחמה.
הודעה נמסרה למשפחתה.

זה הרבה מעבר לזה. היא ממוצא מעורב אוקראיני ורוסי, והיתה חלק ממכונת התעמולה של הקרמלין והסימום התקשורתי של אזרחי המדינה. מכיוון שידעה שתיעצר, היא פרסמה סרטון שבו הסבירה את מעשיה, היכתה על חטא שיתוף הפעולה שלה עם השלטון, והעבירה מסר חזק.

חבר תרגם את זה בפייס שלו, אעלה בהמשך.

הרבה כבוד לאשה האמיצה הזו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 15, 2022 10:41 am 
Hall of Famer

חתיכת אומץ, אין מה לומר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 15, 2022 10:48 am 
Senior

וזה טור של שלום בוגוסלבסקי שגם תרגם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 15, 2022 6:22 pm 
Hall of Famer

רוסיה מטילה סנקציות על ביידן, בלינקן, אוסטין ועוד אישים.
אני בטוח שהם המומים. מה הם יעשו בלי הדאצ'ות שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 15, 2022 6:37 pm 
Hall of Famer

וארה"ב נענית לדרישה הרוסית ופוטרת מהסנקציות את כל הקשור להסכם הגרעין עם איראן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 15, 2022 8:58 pm 
Hall of Famer

בכל מיני מקומות מתפרסמות תמונות לוויין חדשות שמראות ריכוז גדול של צי רוסי, כולל נחתות, מול אודסה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 16, 2022 3:24 pm 
Hall of Famer

ככל שאני קורא ושומע עוד התבטאויות מהעבר שלו, כמו גם של הארכיבישופים של הכנסיה האורתודוקסית הרוסית, אני הולך ומקבל את הרושם שמה שמניע את פוטין זה פשוטו כמשמעו ג'יהאד. ג'יהאד רוסי-אורתודוקסי ולא איסלמיסטי, אבל אין הרבה הבדל באורח המחשבה. המחשבה שאם אתה מת אתה עולה בתור מרטיר לגן עדן (והאויבים שלך סתם מתים כמו כלבים), המחשבה שכל מי שהוא לא אתה, או מעיז להתנגד לדעות שלך, הוא כופר (או לצורך העניין נאצי), המחשבה שכל מה שהיה אי פעם של רוסיה - שייך לרוסיה וחייב לחזור אליה. זה קו מחשבה של ג'יהאדיסט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 836 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 34  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 26 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: