סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 11:26 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 38 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' מרץ 19, 2022 10:18 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אז ההשלכות הספורטיביות של ההחלטה הינן היפותטיות ותיאורטיות, ואלה המשפטיות והחברתיות הן המעשיות?

אוקיי....סבבה, אתה אפילו צודק, מבחינה חברתית יש מצב שזה עדיף. מגוחך ספורטיבית לחלוטין אבל אולי עדיף למען הצדק, השלום והאחווה הכלל עולמית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 19, 2022 10:27 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני כן אמרתי שהנושא מאד מאד בעייתי בעיני. הוא מתעורר עכשיו ביתר שאת כי טרנסג'נדרית ניצחה באליפות מרכזית כלל ארצית, וככל שהתופעה הזו תתגבר - אני חושב שהיא תתגבר עם הזמן - נשמע יותר ויותר על הבעייתיות שבנושא, עם כל הטיפולים ההורמונלים. אני גם אמרתי שבעיני מקרה כמו אוסקר פיסטוריוס גם הוא בעייתי, והסיבה שהוא עבר בקונצנזוס גדול כזה היא שהוא, ובכן, לא ניצח באליפויות מרכזיות ולא היה באמת בצמרת העולמית המאד גבוהה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 10:57 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

נורטון כתב:
נדב, הדעה שלי לא שונה מזו של ראי לדעתי
או במילים אחרות, אם יוכח שהיתרון המולד אינו מכריע. למשל על ידי כך ששניים או שלושה גברים מדורגים 200 ישנו את מינם ולא יהפכו להיות אלופי עולם, אני מיד אשנה את דעתי

אתה באמת מאמין שזה יקרה?

אני אמתין בציפייה לגבר הראשון שישנה את מינו בשביל לזכות באליפות עולם כלשהי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 6:03 am 
Senior

אני עדיין לא מבין מה השתנה. כבר מספר שנים שטרנסגנדריות יכולות להתחרות ויש ספורטאית אחת ברמות הגבוהות. ועוד הרבה נשים שעברו הרבה מאוד חרא בחיים שלהם שזכו להתמודד באיזה מסגרת ספורטיבית.

אם בשלב כלשהו יהיה איזה גל של ספורטאים שעוברים את אחד הדברים הקשים שאדם יכול להעביר את עצמו, שלרוב מלווים בשנים על גבי שנים של סבל פסיכולוגי, כדי להשיג יתרון בענף ספורט כלשהו, אפשר יהיה לדון בזה שוב.

אני לא חושב שהרעיון שיתרון כזה הוא לא בסדר הוא מופרך. אני חושב שאם יקרה הדבר הבלתי סביר בעליל ונראה איזשהי בעיה אמיתית בנושא יהיה שווה לדון בזה. אבל כן, כרגע החשיבות החברתית של קבלת נשים טרנסיות חשובה יותר מבעיות מדרון חלקלק. ואני בספק מאוד מאוד גדול אם מבין כל הנשים הטרנסיות שהתחרו עד עכשיו במסגרות כאלו או אחרות יש איזשהו אחוז זכייה שונה משאר האוכלוסיה נכון להיום.

כשזה ישתנה אפשר לדבר. כרגע, בעיקר ברמות החובבניות שאנחנו מדברים עליהם, כל מה שאנשים רוצים זה למנוע מנשים מסוימיות להתחרות כי הן לא אוהבים אותן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 6:37 am 
Senior

ואם מזכירים את הדיון ההוא, ממליץ לכם בחום לקרוא את ההודעות שלי שם. התרגשתי מעצמי.

בדיוק כמו ש'חוק השירותים' גורם לכם לחשוב על איזה זקן סוטה עם פיאה שרוצה לראות את הבת שלכם שוטפת ידיים ולא על מאות אלפי הנערים ונערות המאוד מבולבלים וסובלים שלא מצאו את מקומם בחיים ואפילו לא יודעים לאיזה שירותים 'מותר' להם להיכנס מבלי שמהנדסים בשרון והייטקיסטים בסיליקון וואלי יחששו לחייהם, כך גם המקרה של 99% מהספורטאים הטרנסג'נדרים.

ברגע שתבטיחו לי שאתם חושבים עליהם ומחפשים פתרונות שיבטיחו שהחיים המאוד מחורבנים שלהם ישתפרו והם יוכלו להרגיש חלק מהחברה, אני מבטיח שאאבק יחד איתכם ב'מדרון החלקלק'. אגב ליה תומאס סיימה חמישית ושמינית בשני המקצים האחרים שלה אם אני זוכר נכון. כך שנראה שבגדול הספורט הנשי עדיין מחזיק מעמד יפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 10:19 am 
Hall of Famer

הבעיה בסיפור היא לא "אנחנו כצופים בספורט" (בתכלס זה דווקא יכול להוסיף עוד עניין אפילו), אלא איך כמה ספורטאיות צמרת בענף כלשהו ירגישו - באם "משום מקום" תצוץ להן מתחרה חדשה שהן ירגישו שפשוט לא יכולות להתמודד מולה.
אפשר כמובן להגיד שזה חיסרון זניח לעומת המסר החברתי וכו' - אבל זה קיים.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 10:30 am 
מנהל פורום

קודם כל שתצוץ המתחרה הזו, טוב?
כי אני שמעתי מאנשים היסטריים על איך היא מנצחת את כולן ב-30 ו-40 שניות כשבפועל היא יותר מפסידה מנצחת בשניים ורבע מקצים שהתחרתה בהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 1:12 pm 
Hall of Famer

כתבה בנושא

https://www.ynet.co.il/sport/article/hk00uttrg5

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 5:36 pm 
Hall of Famer

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
קודם כל שתצוץ המתחרה הזו, טוב?
כי אני שמעתי מאנשים היסטריים על איך היא מנצחת את כולן ב-30 ו-40 שניות כשבפועל היא יותר מפסידה מנצחת בשניים ורבע מקצים שהתחרתה בהם.

אבל זה ברמה העולמית
תחשוב נניח ברמת המדינה
אלופת מדינה X במקצוע Y תאבד את המעמד/משכורת שלה בעקבות מקרה שכזה

אפשר להגיד למי אכפת
אבל יש "נפגעים" (כמו שאפשר להגיד שכל האיזרוחים בענפים השונים פוגעים בספורטאים המקומיים - גם שם מן הסתם יש טיעונים לכאן ולכאן)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 6:10 pm 
מנהל פורום

שוב, כרגע אין מצב כזה מעבר להיפותטי. הנרטיב העכשווי הוא על איך ליה תומאס משמידה את כל התחרויות כי היא גבר בעצם, בפועל הסיפור הזה רחוק מלהיות נכון. אולי זה עוד יקרה, מי יודע, אבל אי אפשר לתכנן מראש כנגד משהו שעוד לא יודעים אם הוא קיים ואיך הוא קיים.
אני שוב חוזר על זה, ליה תומאס ניצחה משחה רשמי אחד בלבד עד עכשיו מאז המעבר. אחד. באחרים היא הפסידה. היא מחזיקה בכל מיני שיאים במכללה שלה בכל מיני מרחקים, שלא הושגו בתחרויות. השיאים שלה רחוקים מאד מאד משיאי הנשים הנוכחיים. כרגע העובדות לא תומכות בשום דבר מההיסטריה.
נשים יכולות להפסיד גם לנשים אחרות, וגם אז אלופת מדינה X במקצוע Y תאבד את המעמד/משכורת שלה בעקבות מקרה שכזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 10:45 pm 
Senior

במידה רבה ליה תומאס מראה שהשיטה הנוכחית עובדת. מדובר במקרה הכל כך חריג שספורטאית ברמה הכי גבוהה בקולגים תעבור שנים של טיפולי הורמונים (שכמובן לא נועדו כדי להתחרות בקטגורייה אחרת בשחייה). אם אני לא טועה השיא האישי שלה ב1500 מטר היה טוב בהרבה משיא העולם של לדקי לפני שהתחילה בטיפולים. היא כמובן לא קרובה אליו בכלל היום.

הנזק שעושים להמון צעירים שנמצאים באחת האוכלוסיות הכי שנואות ומותקפות שיש בעולם כרגע לא שווה את הדיון ההיפותטי. זה לא שאי אפשר לנהל אותו. אם ניגשים אליו בצורה שבה הדגש הוא איך לטפל בזה באופן שיעזור לצעירים טרנסגנדרים להשתלב, אז אולי אפשר לדבר על התנאים והבדיקות והמדדים הנכונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 23, 2022 1:14 am 
Senior

פוליטיקה זה מקום מכוער מאוד. בעיקר באקלים הנוכחי בארה"ב. מעטים הפעמים שאפשר לראות מישהו מסכן את המעמד הפוליטי שלו בשביל לעשות משהו שהוא מאמין בו.

המכתב הזה של ספנסר קוקס, המושל המאוד רפובליקני של יוטה המאוד רפובליקנית, הוא אחד היפים שקראתי. הוא הטיל וטו על חוק שהעביר הסנאט ביוטה שימנע מתלמידים טרנסג'נדרים להשתתף בענפי ספורט. הוא המושל הרפובליקני השני שחתם וטו כזה, אחרי מושל אינדיאנה, שטען שהמחוקקים לא הוכיחו שיש לתלמידים טרנסג'נדרים יתרון משמעותי. בשני המקרים זה לא יעזור, כי יש איזשהו פרוטוקול של אובר-רייד לוטו. הנושא הזה כמובן הפך לכלי של פוליטיקאים רפובליקנים להשיג תמיכה והנושא החם של התקופה האחרונה.

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 23, 2022 1:41 am 
Hall of Famer

אז המושל הוא מטורלל פרוגרסיבי או מטורלל קונסרבטיבי?

אבל באמת יפה

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 38 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה