סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' פברואר 22, 2025 6:26 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 112 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מנש בין שני לשלישי
הודעהפורסם: ב' מרץ 28, 2022 2:23 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
stavs כתב:
Att כתב:
stavs כתב:
אני אבהיר את עצמי קצת יותר - הם לא *הכי* מוכשרים בליגה. בדגש על ה'הכי', שלא נאמר כביטוי אלא באופן מילולי - קאזינס מוכשר מאוד, אבל הוא לא אמביד, ויכול להיות שמעבר לכשרון שלו, משהו באופי,במוסר העבודה, ברמה המנטלית היה מונע ממנו להגשים את זה. מאוד יכול להיות שגם במערכת מעולה יכולת לצאת בתחושה שהוא לא מיצה את הפוטנציאל, פשוט כי הוא פחות בנוי להצלחה משזה נראה על הנייר.
כנ"ל טייריק, וגם באגלי שנבחר שני בדראפט שכלל גם את לוקה, טריי יאנג, jjj, הברידג׳סים - אתה רואה מצב שבו הוא מסיים את הקריירה כשחקן טוב מרובם? מי שהאמין בו כבחירה שנייה הולך לא להתאכזב מתוצר הסופי? לי מאוד קשה להאמין, גם אם הוא ייצא שחקן טוב בסוף.

יכול להיות ש3 השחקנים האלו לא היו מגיעים בסופו של דבר למה שחשבנו שהם יכולים להגיע כשרק נכנסו לליגה, ושהם לא היו הופכים לכוכבים הכי גדולים שיש. ועדיין, קשה לי להאמין שזה מקרי שכנראה ששלושתם יסיימו בצורה מאכזבת משהו קריירה שהתחילה בפרנצ׳ייז המחורבן של סקרמנטו.

- קאזינס התפתח בסדר גמור בסקרמנטו והיה סנטר מוביל.
הוא פשוט שיחק "לבד", עם סגל חלש מאוד סביבו ולכן לא הגיע להישגים, בדומה לרבים וטובים אחרים (סתם לדוגמה AD).
לאחר מכן, הוא נפצע.
- סקרמנטו ויתרו מוקדם מדי על באגלי אבל הוא הראה ניצוצות גם שם. מה שכן, אני לא מבין את הטענה. האם אתה חושב שבאגלי השתפר בדטרויט?! האם האימונים הספורים שעבר הם שהקפיצו את היכולת שלו? לא... הוא פשוט זוכה לדקות משחק ויש לו מאמן טוב יותר... כאמור, במערכות שונות מדובר יותר על ביטוי של יכולות ולא על פיתוח יכולות.

אני לא חושב שבאגלי השתפר בדטרויט, אבל אני חושב שהחודש הזה שם מראה שכן יש לו כשרון, ואני מאמין שהמעבר לדטרויט יכול להיות המפתח לשיפור עתידי אצלו ולסיבוב של הקריירה בכיוון הנכון.

הוא כבר שחקן תורם בדטרויט.. ואני מאמין שהוא יהיה בסדר גמור.
סקרמנטו היא בעיקר דוגמה למערכת שמקבלת החלטות נוראיות, פעם אחר פעם.
מחלקת פיתוח השחקנים שם היא הבעיה האחרונה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 28, 2022 2:37 pm 
Hall of Famer

מה הקשר בין קאזינס שבסקרמנטו היה בפועל הסנטר הטוב בעולם למשך 2-3 שנים, והפציעות הרגו אותו רק אחרי שהוא עזב, לבאגלי שלא הראה כלום ואף יובש, בבירת קליפורניה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 28, 2022 3:02 pm 
Senior

אוקיי, אז נשים שנייה בצד את קאזינס, למרות שאני לא חושב שהסיבה היחידה שהוא לא נחשב לכוכב על היא הפציעות שלו (ואם היה הסנטר הטוב בעולם למשך שנתיים, זה בעיקר בגלל שאלו היו מהשנים הכי חלשות בהיסטוריה של העמדה), יכול להיות שאני מחמיר איתו.
העובדה היא ששחקנים כמעט ולא עושים התקדמות בסקרמנטו, ועושים המון התקדמות בקבוצות כמו סאן אנטוניו, טורונטו ואחרות, ההימצאות של שחקן בפרנצ'ייז הנכון בהחלט יכולה לשנות את מסלול הקריירה שלו, כנ"ל לגבי כמות הדקות וטיב ההזדמנויות שהוא מקבל. אלו דברים שיהיה בלתי אפשרי להוכיח, אבל הם די קונצנזוס אצל כל מי שבאמת מתעסק בכדורסל שממש מוזר לי להיות משוכנע לחלוטין שזה לא נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 28, 2022 3:28 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
מה הקשר בין קאזינס שבסקרמנטו היה בפועל הסנטר הטוב בעולם למשך 2-3 שנים, והפציעות הרגו אותו רק אחרי שהוא עזב, לבאגלי שלא הראה כלום ואף יובש, בבירת קליפורניה?

באגלי דווקא הראה ניצוצות מעניינים בעונה הראשונה שלו, אבל היה פצוע לגמרי בעונה השנייה שלו וגם בחלק משמעותי מהעונה שעברה, כל זה יחד עם הבלאגן של הקורונה עשו רע מאוד לקריירה שלו. בסך הכל הוא בן 23 ויש לו כשרון התקפי לא מבוטל, נראה מה יהיה איתו בעונה הבאה כשלא מדובר בגארבג' טיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 28, 2022 3:36 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
אוקיי, אז נשים שנייה בצד את קאזינס, למרות שאני לא חושב שהסיבה היחידה שהוא לא נחשב לכוכב על היא הפציעות שלו (ואם היה הסנטר הטוב בעולם למשך שנתיים, זה בעיקר בגלל שאלו היו מהשנים הכי חלשות בהיסטוריה של העמדה), יכול להיות שאני מחמיר איתו.
העובדה היא ששחקנים כמעט ולא עושים התקדמות בסקרמנטו, ועושים המון התקדמות בקבוצות כמו סאן אנטוניו, טורונטו ואחרות, ההימצאות של שחקן בפרנצ'ייז הנכון בהחלט יכולה לשנות את מסלול הקריירה שלו, כנ"ל לגבי כמות הדקות וטיב ההזדמנויות שהוא מקבל. אלו דברים שיהיה בלתי אפשרי להוכיח, אבל הם די קונצנזוס אצל כל מי שבאמת מתעסק בכדורסל שממש מוזר לי להיות משוכנע לחלוטין שזה לא נכון.

זה שמדובר בקונצנזוס ממש לא אומר שזה נכון (פעם הקונצנזוס היה שקבוצות לא יכולות להתבסס על שלשות ולהצליח)
והדוגמאות שלך לא עוזרות לך להוכיח את הטענה שלך אלא להיפך..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 28, 2022 3:44 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
בהתחשב בכך שהכרטיס של דני גרין הוא הגנתי בכלל, זו השוואה מוזרה מאוד.

דני גרין כיום נחשב כשחקן הגנתי (עם קליעה).
אני מניח שבתור בחירה 46, שהקבוצה שבחרה בו בקושי נתנה לו הזדמנות, שעבר לליגת הפיתוח, ואף עשה גיחה קצרה לאולימפיה לובליאנה - הוא לא בדיוק נכנס לליגה עם הייפ הגנתי גדול...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 28, 2022 3:50 pm 
Senior

Att כתב:
stavs כתב:

זה שמדובר בקונצנזוס ממש לא אומר שזה נכון (פעם הקונצנזוס היה שקבוצות לא יכולות להתבסס על שלשות ולהצליח)

איך הן מוכיחות את ההפך? איך מישהו מהשחקנים האלו מוכיח שאין קשר בין הסביבה של השחקן לבין איך שהוא התקדם? מה בבאגלי או טייריק אוונס מוכיח שהבחירה שלהם בידי סקרמנטו לא פגעה להם אפילו קצת בקריירה.
איך אתה מוכיח שהמחסור של דקות שx קיבל בקריירה בשנים הראשונות הן לא הסיבה שהוא נפלט מהליגה?

אתה אומר שאף פעם כשרון לא מתפספס, אבל אין לך שום דרך לדעת מה יכול היה לצאת משחקנים שלא קיבלו מספיק הזדמנויות. אתה בעצם לא יכול להוכיח בשום אופן את הטענות שלך, אבל מתייחס אליהן כאל אמת אבסולוטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 28, 2022 3:56 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
Att כתב:
stavs כתב:

איך הן מוכיחות את ההפך? איך מישהו מהשחקנים האלו מוכיח שאין קשר בין הסביבה של השחקן לבין איך שהוא התקדם? מה בבאגלי או טייריק אוונס מוכיח שהבחירה שלהם בידי סקרמנטו לא פגעה להם אפילו קצת בקריירה.
איך אתה מוכיח שהמחסור של דקות שx קיבל בקריירה בשנים הראשונות הן לא הסיבה שהוא נפלט מהליגה?

אתה אומר שאף פעם כשרון לא מתפספס, אבל אין לך שום דרך לדעת מה יכול היה לצאת משחקנים שלא קיבלו מספיק הזדמנויות. אתה בעצם לא יכול להוכיח בשום אופן את הטענות שלך, אבל מתייחס אליהן כאל אמת אבסולוטית.

התייחסתי לדוגמאות של דהרוזן ושל קאזינס..
מבחינתי, אתה זה שצריך להוכיח את הטענה שלך.

למה אתה חושב שזהות הקבוצה היא קריטית לפיתוח השחקן ולא הבחירה?
כמה שחקנים אתה מכיר שלא התפתחו בצורה יפה בקבוצה אחת, עברו לקבוצה אחרת ופיתחו *יכולות* שלא היו להם?

הרי ברור שבאגלי לא פיתח יכולות בדטרויט. פשוט נותנים לו דקות והוא מראה את מה שיש לו..
דהרוזן, כאמור, היה אחד השחקנים הכי משתפרים בליגה גם בשנותיו בטורונטו (פחות או יותר באותה תקופה שבה טרנס רוס לא עשה שם את ההתקדמות שציפו ממנו) ולא בתקופת יוג'ירי העליזה שבה המערכת מתוקתקת אלא בתקופה החשוכה של קולאנג'לו..
קאזינס התפתח להיות אולי הסנטר הטוב בליגה בסקרמנטו..
הארדן הגיע ליוסטון (בגיל צעיר) כבר עם יכולות גבוהות מאוד שהפכו אותו מיידית לאחד הסקוררים הטובים בליגה..

טייריק אוונס קיבל לא מעט הזדמנויות לאחר מכן. למה הוא לא התפתח במדי הפליקנס?
למה בנדר לא הצליח בליגה? או מודיאיי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 28, 2022 4:19 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
לא חייבים להסתכל רק על "פיתוח התקפי"
האם אנחנו מסכימים שכעת אנדרו וויגינס הוא "שחקן יותר שלם" מאשר שהיה במינסוטה?
האם אנחנו מסכימים ששחקן כמו פטריק בברלי תורם למינסוטה (ולשחקניה גם כאינדיווידואליים - מה שיתרום להם גם בתקופה שאחריו) מעצם היותו שם כוטרן/מוטיבטור/"מניפולטור הגנתי"?

בסוף גם אם לשחקן יש על הנייר יכולות לשמור (או למסור) והוא לא מרבה להשתמש בהן בקבוצה מסוימת (בין היתר כי אולי לא ממש דורשים ממנו זאת), ובאחרת פתאום זה סטנדרט והוא "חייב ליישר קו" - זה פיתוח, גם אם לא של סקילס כדורסל נטו, אלא של מוטיבציה/נחישות/מנהיגות/חוסר אנוכיות/"הבנת משחק" וכו'

השחקנים הצעירים של הספרס זה הרי משהו מדהים
בעונה הראשונה כמעט תמיד יש ייבוש יחסי, ואנחנו רואים למה הגיעו היום:
דז'ונטה מארי, 8.5 דקות למשחק בעונת הרוקי
דרק וויט, 8 דקות למשחק בעונת הרוקי
לוני ווקר, 7 דקות למשחק בעונת הרוקי
והחריג שבחבורה - קלדון ג'ונסון, עם 17 דקות מלאות למשחק בעונת הרוקי

אם נדייק קלדון למעשה השחקן שהכי הוקפא כמיטב המסורת של פופ לגבי רוקיס בשנים האחרונות. הוא שיחק חמישה משחקים בלבד עד הבועה. הבועה היתה מחוסר ברירה בגלל חוסר שחקנים והוא קיבל 12 משחקים עם דקות משמעותית והראה אחלה יכולת, שאגב כולם הרימו גבה מדוע לא קיבל צ'אנס קודם. כאילו החודשיים בין הליגה לבועה שינתה משהו ביכולת שלו. אם כבר האוהדים של הספרס מתלוננים שפופ לא נותן מספיק דקות לרוקיס מבטיחים. משהו אגב שבחודש האחרון סוף סוף משתנה עם פרימו שמקבל דקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 28, 2022 5:51 pm 
Senior

Att כתב:
stavs כתב:
Att כתב:
stavs כתב:

כמה שחקנים אתה מכיר שלא התפתחו בצורה יפה בקבוצה אחת, עברו לקבוצה אחרת ופיתחו *יכולות* שלא היו להם?

הרי ברור שבאגלי לא פיתח יכולות בדטרויט. פשוט נותנים לו דקות והוא מראה את מה שיש לו..
דהרוזן, כאמור, היה אחד השחקנים הכי משתפרים בליגה גם בשנותיו בטורונטו (פחות או יותר באותה תקופה שבה טרנס רוס לא עשה שם את ההתקדמות שציפו ממנו) ולא בתקופת יוג'ירי העליזה שבה המערכת מתוקתקת אלא בתקופה החשוכה של קולאנג'לו..
הארדן הגיע ליוסטון (בגיל צעיר) כבר עם יכולות גבוהות מאוד שהפכו אותו מיידית לאחד הסקוררים הטובים בליגה..

דרוזן התפתח והשתפר המווווון בסאן אנטוניו, מאוד הגיוני שהמערכת שם עזרה לו להתפתח כשחקן, אבל גם אם את כל ההתקדמות שלו ואת כל ההרגלים שלו הוא רכש בטורונטו, זה לא מוכיח בשום אופן את ההפך ממה שאני טוען, במקרה הכי קיצוני זו דוגמא לשחקן שהצליח להשתפר במערכת גרועה, במקרה הספציפי הזה גם זה לא.

קאזינס לדעתי ממש לא מיצה את הפוטנציאל שלו, אבל כבר אמרתי שאני מוכן להניח לזה ולהגיד שהוא לא דוגמא.

הארדן היה שחקן וסקורר מאוד מוכשר בת'אנדר, הוא הפך לשחקן התקפה מדהים ורכז יוצא מן הכלל ביוסטון, זו דוגמא מצוינת לשחקן שהסיטואציה, זה ששמו את הכדור בידיים שלו ונתנו לו את המפתח לכל משחק ההתקפה, עזרו לו להתפתח המון בכל מיני פנים של המשחק. תודה שהצעת לי אותו כדוגמא, הוא מוכיח מצוין את הטענה שלי.

באגלי לא פיתח יכולות בדטרויט, אני כתבתי בפירוש שזה לא מה שאני אומר, אבל אתה בוחר בדמגוגיה, אז בסדר. אני טוען שמבאגלי לא היה יוצא כלום אילו היה נשאר בסקרמנטו, הוא היה ממשיך לדרוך במקום. עכשיו, כשהוא יצא משם, יש סיכוי שהוא עוד ישתפר, יסגל הרגלים בריאים יותר, ישפר את הגישה ויהיה שחקן טוב יותר.

בנוגע לטייריק - אני באמת באמת חושב שהשנים הראשונות בליגה הן קריטיות להתפתחות של השחקן. הרגלים זה דבר שהרבה יותר קשה לשנות ככל שהזמן עובר, גישה למשחק כנ"ל וגם יכולות מסוימות. אני לא יכול להוכיח שום דבר בנוגע למה היה קורה עם טייריק אם הוא לא היה נבחר על ידי הקינגס, אבל אני ממש מאמין שהוא יכול היה להשתפר מאז עונת הרוקי במקום ללכת אחורה. מי שעקב קצת אחריו ראה שחקן שעושה המון דברים, אבל שיש לו הרגלים רעים ודברים שליליים שהוא נוטה לעשות, ואלו רק הלכו וגברו עם השנים, במקום לפחות. אין מצב שזה קורה אצל פופ או אצל יוג'ירי.

בנדר לא הצליח כי הוא לא היה שחקן כדורסל מספיק טוב, מה הקשר? כנ"ל מודיאיי. נתת דוגמאות לשני כשרונות לא מוצלחים שנבחרו על-ידי מערכות שתפקדו גרוע עד בינוני, וראה זה פלא, לא יצא מהם כלום, אבל מה זה מוכיח?

קריס מידלטון התחיל את הקריירה בדטרויט בתקופה חשוכה מאוד שם, ולא היה מסוגל ליצור לעצמו חצי ממה שהוא מסוגל היום. מאז המעבר לבאקס (בשלב מוקדם מאוד של הקריירה) הוא הפך לשחקן אחר לגמרי, זה פשוט ברור כשמש שהוא השתפר שם מאוד. דינווידי בנטס הוא מקרה דומה.
אייטון היה נראה שחקן שדורך במקום, קטלו אותו גם כאן המון על ההגנה שלו. אני מזמין אותך לשמוע ראיונות שלו מהעונה שעברה ולראות איך הוא מדבר על כריס פול וכמה שהוא שינה אותו כשחקן. פול ומונטי וויליאמס באופן כללי עשו שינוי מאוד גדול בסביבה הארגונית בפיניקס ובסאנס כמערכת. יש גבול כמה קרדיט אפשר לתת להם על השיפור של בוקר, ברידג'ס ואייטון, אבל א. הם בעצמם לא מפסיקים לעשות את זה, ב. צריך ממש לטמון את הראש בחול בכדי לא להכיר בזה שחלק מהקרדיט מגיע להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 28, 2022 6:01 pm 
Hall of Famer

למה אתה חושב שזהות הקבוצה היא קריטית לפיתוח השחקן ולא הבחירה? שואל אטט.

"זהות הקבוצה" כשם, כלוגו, כמותג, לא אומר כלום. "זהות הקבוצה" כארגון, כמערכת מקצועית, אומר הכל. מה בעצם הטענה, שאין השפעה לתרבות הארגונית ולמערכת המקצועית על התפתחות של שחקן? דברים קורים בואקום? איך אפשר לטעון דבר כזה בכלל?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 28, 2022 9:07 pm 
מנהל פורום

מסכים שהמערכת המקצועית של המועדון תשפיע מאוד על התפתחות השחקן, אני יכול לחשוב על מעט מאוד שחקנים שלא הושפעו מהמועדון אליו נבחרו
קובי, לברון ומייקל
די בטוח שקאווי לא היה במקום בו הוא נמצא אלמלא גדל בספרס כנ"ל לגבי דיז'ונטה, הירו ובטח רובינסון היו בקלות יכולים להעלם באיזה קינגס או משהו כזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 28, 2022 9:11 pm 
Hall of Famer

בניגוד לדוגמאות שלך מהספרס, להירו ולרובינסון אין גרף שיפור מרשים בעיניי..
זה זיהוי כישרון מוצלח מאוד + מאמן טוב מאוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 28, 2022 9:24 pm 
Hall of Famer

זה באמת ויכוח מטופש. כל מי שעבד בחיים שלו יותר משבוע ביותר ממקום אחד, יודע שיכול להיות הבדל מהותי בתפוקות של עובד בין ארגון לארגון באותו תחום. יש אינספור מחקרים בתחומי הידע שקשורים להתפתחות ותפוקות של עובד בארגון. להגיד שמקצוענות של ארגון ותרבות ארגונית לא חשובה זו דעה רלוונטית כמו העולם שטוח.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 28, 2022 9:31 pm 
Hall of Famer

יש הבדל בין תפוקות לבין פיתוח יכולות.

בהחלט יש השפעה של המערכת, הזדמנויות ורמת האימון על התפוקות של שחקן X.
פיתוח יכולות - NOT SO MUCH

פיתוח יכולות מתרחש ממילא במידה רבה בקיץ, לא במסגרת הקבוצתית.
כל הקבוצות משקיעות בזה..
והשחקנים שאכפת להם מהקריירה שלהם מושקעים בזה גם הם באופן פרטי..

יש שחקנים רבים שהתפתחו בקבוצות גרועות ויש שחקנים רבים שלא התפתחו בקבוצות מצוינות.
ההבדלים הם משניים לעומת פרמטרים אחרים שמשפיעים הרבה הרבה יותר.

בינתיים, הטענה המרכזית שעולה מהצד השני היא שמדובר בקונצנזוס
ואיזה דביל אני שאני לא מכיר בכך..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 28, 2022 9:39 pm 
Hall of Famer

אין לי מושג על מה אתה מבסס את האמירות שלך.

"פיתוח יכולות מתרחש ממילא במידה רבה בקיץ, לא במסגרת הקבוצתית"? מה?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 28, 2022 9:41 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
Att כתב:
stavs כתב:
Att כתב:
stavs כתב:

דרוזן התפתח והשתפר המווווון בסאן אנטוניו, מאוד הגיוני שהמערכת שם עזרה לו להתפתח כשחקן, אבל גם אם את כל ההתקדמות שלו ואת כל ההרגלים שלו הוא רכש בטורונטו, זה לא מוכיח בשום אופן את ההפך ממה שאני טוען, במקרה הכי קיצוני זו דוגמא לשחקן שהצליח להשתפר במערכת גרועה, במקרה הספציפי הזה גם זה לא
.

והוא השתפר עוד יותר בשיקגו. אגב לא מעט אוהדים חושבים שהוא סורס על ידי פופ והנה בשיקגו הוא זורק שלשות ונראה הרבה יותר טוב. מספר השלשות בספרס ירד משמעותית לדרוזן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 28, 2022 9:42 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Att כתב:
shmueliki כתב:
לא חייבים להסתכל רק על "פיתוח התקפי"
האם אנחנו מסכימים שכעת אנדרו וויגינס הוא "שחקן יותר שלם" מאשר שהיה במינסוטה?
האם אנחנו מסכימים ששחקן כמו פטריק בברלי תורם למינסוטה (ולשחקניה גם כאינדיווידואליים - מה שיתרום להם גם בתקופה שאחריו) מעצם היותו שם כוטרן/מוטיבטור/"מניפולטור הגנתי"?

בסוף גם אם לשחקן יש על הנייר יכולות לשמור (או למסור) והוא לא מרבה להשתמש בהן בקבוצה מסוימת (בין היתר כי אולי לא ממש דורשים ממנו זאת), ובאחרת פתאום זה סטנדרט והוא "חייב ליישר קו" - זה פיתוח, גם אם לא של סקילס כדורסל נטו, אלא של מוטיבציה/נחישות/מנהיגות/חוסר אנוכיות/"הבנת משחק" וכו'

השחקנים הצעירים של הספרס זה הרי משהו מדהים
בעונה הראשונה כמעט תמיד יש ייבוש יחסי, ואנחנו רואים למה הגיעו היום:
דז'ונטה מארי, 8.5 דקות למשחק בעונת הרוקי
דרק וויט, 8 דקות למשחק בעונת הרוקי
לוני ווקר, 7 דקות למשחק בעונת הרוקי
והחריג שבחבורה - קלדון ג'ונסון, עם 17 דקות מלאות למשחק בעונת הרוקי

עכשיו אני לא חושב שסביר לטעון שכל השחקנים הללו היו מעולים כבר מ-day1, ואיכשהו בסן-אנטוניו החליטו להחביא אותם בהתחלה...
סביר שיש שם איזה "מנגנון סדור" לשילוב שחקנים סופר הדרגתי (לעומת קבוצות אחרות), וגם אם אנחנו לא יודעים בדיוק מהו - הרי שזה עובד
אני משוכנע שבקבוצה ממוצעת אחרת - לפחות חלק מהשמות הנ"ל (ואצל הספרס אפשר גם ללכת אחורה עוד ועוד הרי) היו הרבה פחות טובים ממה שהם היום, ואולי אפילו על סף היפלטות מהליגה

האם לצורך העניין אבדיה היה מסיים 3-4 חוזים בספרס טוב יותר ממה שיסיים בוושינגטון?
אני מאמין שכמעט בטוח שכן

אז דקות משחק הן לא חשובות לפיתוח המקצועי?
כי הדוגמה של הספרס לגמרי הולכת לשם
ומחזקת בדיוק את מה שאני טוען..

לאו דוקא לדעתי. האם כל הדקות שמישהו כמו פוקושבסקי למשל מקבל בקבוצת פח שמפסידה כל הזמן תורמות לו יותר מאשר אם היה מגיע לספרס ומתפתח בהדרגתיות במערכת שיודעת לתת את המעטפת הנכונה לפיתוח שחקנים, או בHeat culture לצד הוטרנים שראו משהו בחיים שלהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 28, 2022 9:48 pm 
Hall of Famer

הייתי מציין גם את ג'אליל אוקפור שהגיע כרוקי מאד מבטיח למערכת החולה של פילי תחת הינקי, נתן עונת רוקי מהסרטים, ואז התרסק לתוך בעיות התנהגות ואורח חיים בלתי-ספורטיבי. אני בטוח שאם היה מגיע למערכת שמקדשת ערכים של ספורט ולא של גרוטסקה, זה היה נראה אחרת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 28, 2022 9:56 pm 
Hall of Famer

הכי בייטינג שיש :)

לצערי, אוקאפור הוא דוגמה נהדרת לבחירה גרועה מאוד.
הוא היה יכול ללכת לספרס, למיאמי, לטורונטו
ועדיין היה יוצא לכל היותר שחקן ספסל.
אף אחד לא צריך סנטר לא אתלטי שלא קולע מבחוץ ולא מסוגל להגן על אף אחד.
אחרת הסנטר הטורקי החביב עליך היה פותח באחת החמישיות בליגה במקום למצוא את עצמו בגיל 29 ללא קבוצה.

בראש המערכת של פילי, אגב, עמד מנהל מחלקת פיתוח השחקנים של הספרס במשך שנים, ברט בראון.
וכמובן שזו מע' שהוציאה את אמביד, ג'רמי גראנט, קובינגטון, הולמס ואחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 28, 2022 10:18 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:

מסוג המשפטים שלא ברור לא הבטחון של אטט בהם, ובאותה מידה לא ברור הבטחון שלך נדב בזה. לא לך יש מושג ולא לשני, וגם לי לא.
אני בדרך כלל מתווכח רק על דברים שאני יודע. אני לא יודע איפה פיתוח יכולות מתרחש.
אבל אני כן יודע שאני שומע את המשפט על פיתוח יכולות בקיץ, לפחות פעמיים בשבוע ברדיו בנסיעתי לעבודה (בדרך כלל כשמדברים על ויסמן או קומינגה או משהו). אז יכול להיות שהאנשים הטובים ב 95.7 THE GAME מקשקשים ויכול להיות שלא, אבל זה כנראה לא כ-ז-ה מופרך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 28, 2022 10:23 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
Hacohen כתב:

מסוג המשפטים שלא ברור לא הבטחון של אטט בהם, ובאותה מידה לא ברור הבטחון שלך נדב בזה. לא לך יש מושג ולא לשני, וגם לי לא.
אני בדרך כלל מתווכח רק על דברים שאני יודע. אני לא יודע איפה פיתוח יכולות מתרחש.
אבל אני כן יודע שאני שומע את המשפט על פיתוח יכולות בקיץ, לפחות פעמיים בשבוע ברדיו בנסיעתי לעבודה (בדרך כלל כשמדברים על ויסמן או קומינגה או משהו). אז יכול להיות שהאנשים הטובים ב 95.7 THE GAME מקשקשים ויכול להיות שלא, אבל זה כנראה לא כ-ז-ה מופרך

"פיתוח יכולות בקיץ" זו קלישאה, וכמו הרבה קלישאות היא מתבססת על משהו אמיתי: יש שחקנים שלוקחים את עצמם בקיץ לעבודה קשה על אלמנטים במשחק שלהם, וחוזרים מהפגרה טובים יותר. אבל להגיד שעיקר פיתוח היכולות זה בקיץ, לבד, ולא במאות משחקים ואימונים קבוצתיים במהלך עונה רצה? מופרך לגמרי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 28, 2022 10:37 pm 
Hall of Famer

כדאי לקחת בחשבון ש"קיץ" עבור שחקן כמו דני אבדיה
ורוב השחקנים שנבחרים בלוטרי
הוא כחצי שנה..

העונה הסדירה הצפופה מתקיימת מאמצע אוקטובר עד אמצע אפריל..
כמעט בכל שאר הזמן, יש לו "חופש" וזמן להתפתח

במהלך העונה, דני ממוקד בשחקן המרכזי שאותו הוא ישמור במשחק הבא,
בדו"חות סקאוטינג של היריבה, וידאו, טיסות מעייפות, בתי מלון ודינמיקה פנימית בקבוצה..

הוא כנראה לא יתמקד בהעלאת אחוזי הקליעה שלו משלוש באופן משמעותי או בשיפור החדירה לצד שמאל.
אלו דברים שהסיכוי שלו לשפר תוך כדי ריצה הוא נמוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 28, 2022 11:05 pm 
Hall of Famer

סתם דוגמא קטנה מכתבה שהייתה לאחרונה
אונווקו מבני הרצליה, שיחק במכללות תחת פיטינו, שייעץ לו להתחיל לזרוק "זריקות סבתא" מהעונשין, מה ששיפר מאוד את האספקט הזה במשחק שלו.
בסבירות לא מבוטלת (כי אנחנו רואים מסביב שאף אחד לא זורק ככה...), בקולג' אחר או שהוא לא היה מקבל את ההמלצה הזאת, או שהוא מקבל אותה ממישהו לא "פיגורה" כמו פיטינו, ואז הוא פשוט לא הולך על זה - ונשאר שחקן משמעותית פחות טוב.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 28, 2022 11:57 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
הכי בייטינג שיש :)

לצערי, אוקאפור הוא דוגמה נהדרת לבחירה גרועה מאוד.
הוא היה יכול ללכת לספרס, למיאמי, לטורונטו
ועדיין היה יוצא לכל היותר שחקן ספסל.
אף אחד לא צריך סנטר לא אתלטי שלא קולע מבחוץ ולא מסוגל להגן על אף אחד.
אחרת הסנטר הטורקי החביב עליך היה פותח באחת החמישיות בליגה במקום למצוא את עצמו בגיל 29 ללא קבוצה.

בראש המערכת של פילי, אגב, עמד מנהל מחלקת פיתוח השחקנים של הספרס במשך שנים, ברט בראון.
וכמובן שזו מע' שהוציאה את אמביד, ג'רמי גראנט, קובינגטון, הולמס ואחרים.

אוקיי, אף אחד לא צריך שחקן כמו אוקאפור. אז אם אף אחד לא צריך שחקן כמו אוקאפור, למה הינקי בחר אותו שלישי, ולמה המערכת בראשות בראון נתנה לו לפתוח 48 מתוך 53 משחקים ולשחק 30 דקות למשחק בעונת הרוקי? מה היה ההגיון מאחורי המהלך? ואם לכל היותר היה יוצא ממנו שחקן ספסל בכל מקום, איך בכל זאת בגיל 20 הוא היה שחקן של 17.5 נקודות, 7 ריב' ומעל חסימה למשחק? ואיך זה יכול להיות שלמערכת שקידשה את ההפסדים, בראשות "מנהל" שנודע בכך שאין לו שום קשר אישי עם השחקנים ובכלל ביחסי אנוש איומים, אין שום השפעה על כך ששחקן שנחשב לווינר גדול בכל מקום שהוא היה בו לפני המקצוענים, ושנתן עונת רוקי אישית כלכך טובה, הופך להיות טרבלמייקר שחי חיים לא ספורטיביים ומתדרדר ביכולת שלו? מה מסביר את זה?

אגב, אני מעולם לא טענתי ש"הסנטר הטורקי החביב עליי" הוא איזה כוכב או משהו. אני אוהב אותו כי הוא שחקן מוכשר ואני אוהב שחקנים מוכשרים. אבל אתה, כהרגלך, דמגוג. כי קנטר שיחק בחיים שלו כ750 משחקי NBA בממוצע דאבל פיגרז, וגם היה שחקן משמעותי ב2 ריצות פלייאוף רציניות (תרומה יפה מהספסל בריצה לגמר המערב של אוקלהומה ב2016, הסנטר הפותח של פורטלנד כמעט בכל הפלייאוף בריצה לגמר המערב 2019, בממוצעים שפספסו במילימטר דאבל-דאבל למשחק), אז להגיד "אף אחד לא צריך" זה סתם עיוות מיותר של המציאות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 112 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: itay2, סאבוניס ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה