Hacohen כתב:
"לפתל את הפירוש שלו", עאלק. נחמן שי הוא בשר מבשרה של הפוליטיקה הציונית של המיינסטרים, דובר צה"ל לשעבר, בנאדם שכל החיים שלו מדברר את הגישה הבטחוניסטית. עצם הנסיון לשייך לו איזושהי רדיקליות שמאלית או פוסט-ציונית הוא מגוחך להפליא, ומגיע מהמחוזות המכוערים של השופרות וניירות העמדה, שלפיהם אם אתה לא ביביסט-אתה שמאלן מסוכן. אז האיש הציוני והממסדי להפליא הזה, אמר בלוויה של לורה יצחק ז"ל מבאר שבע: "חברות וחברים, מדינת ישראל נלחמת בטרור מיום הקמתה. היא גברה עליו שוב ושוב אך מדי פעם צצים המחבלים ומכים בנו. זוהי מלחמה בלתי פוסקת ואנחנו מנצחים בה אך יש בה קורבנות ולורה ז"ל היא אחת מהם. אני פה בשם ממשלת ישראל להבטיח - נעשה הכול להכות בטרור. המדינה שאנחנו בונים מדי יום ושעה היא התשובה הנכונה והאמיתית לכל מי שמנסה לפגוע בנו או להרתיע אותנו". אני חושב שזה ממצה את הגישה שלו לטרור. כמו כן הוא אומר דבר מובן מאליו: שאנשים רעבים פונים לטרור. לא שרעב הוא הגורם היחיד או העיקרי לטרור, אבל שאנשים רעבים (ואני מוסיף: יושבים בבית בחוסר תעסוקה) גם פונים לטרור. זו אמת. אם נחמן שי נחשב בעיניך כ"שמאל שמטיל את האחריות לפיגועים על ישראל", ברכותיי: אתה חולה בשפעת הביביסטים.
מצטער אבל אתה רחוק. דבר ראשון נחמן שי הוא ממש לא "בטחוניסט". הוא היה כתב צבאי, השתחרר ועשה קריירה עיתונאית ככתב אזרחי של בטחון, פוליטיקה ונושאי ירושלים. לאחר מכן הוא היה במשרד החוץ ואז מונה ליועץ התקשורת של משה ארנס ובהמשך של רבין. משכו אותו לתפקיד מפקד גלי צה"ל ואז הוא מונה כדרגת ייצוג לדובר צה"ל. כנראה שבמצטבר אין לו 10 שנות שירות צה"ליות אם ספרתי נכון, בטח שלא בתפקידים קרביים. בכל אופן, מיוצאי מערכת הבטחון לשעבר, הוא כיום מקוטלג בפוליטיקה הישראלית שמאל די הארד קור, באותה סירה עם יאיר גולן ועומר בר לב.
אני באמת שהאחרון להאשים אותו בדף מסרים או בזהות ביביסטית כלשהי. זה ממש לא הכיוון.
האמירות שיש לנחמן שי איזו "גישה בטחוניסטית" לא מגובות באף ראייה - הוא לא הציג מעולם למיטב ידיעתי שום רעיון קוהרנטי למעשים "בטחוניים" (או באופן כללי גם על הסכסוך, למעט אמירות ככליות) וכמובן כנגזרת גם אף יזימה של מעשים. להגיד "נעשה הכול להכות בטרור" אבל לא ליזום שום מהלך או אפילו לתמוך ביוזמות של אחרים אלו מילים חלולות.
האמירה שלו חוטאת לאמת בכמה דרכים -
א) יש אנשים רעבים בכל מדינה בעולם ובאחוזים גם הרבה יותר מישראל, ובכל זאת הם לא פונים לדרכי טרור במילים, איומים ומעשים כמו הפלסטינים.
ב) אפילו הפלסטינים בעצמם שטופלים לנו האשמות שונות ומשונות, לא חושב שמעולם העלילו שאנחנו מרעיבים אותם או שהם על סף רעב.
ג) יש בה האשמה סמויה שהפלסטינים "רעבים" - בוא תגיד לי לפי הנרטיב של נחמן שי מי מרעיב אותם, ושבעצם, אם אותו גורם "מרעיב" היה מפסיק להרעיב אותם, הרי הסדר היה חוזר על כנו והכל היה יושב בשלום.