סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 5:40 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 147 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: וויל סמית' פאנצ'
הודעהפורסם: ו' אפריל 01, 2022 4:38 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני זוכר הרבה בדיחות מוצלחות מאד על הגובה של יצחק שמיר, למשל. כולל מערכון שלם (ומצחיק בהחלט) של טוביה צפיר שבוצע גם בערב צדקה שצולם לטלויזיה, מול שמיר עצמו (שהיה אז ראש ממשלה) שנכח באירוע יחד עם כל הצמרת של ישראל.
אמנם זה היה שנות ה-80 ואפשר לשאול אם זה היה הולך גם היום, אבל במקרה הזה יש לי הרגשה שכן.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 01, 2022 4:42 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
יש משהו אלים בכל בדיחה שמישהו לא יכול להגיב עליה.
יאיר לפיד לא יכול להחזיר למישהו על הבמה שצוחק על זה שאין לו בגרות או שהוא לא יודע לצטט כמו בנאדם, נירו לוי לא יכול להגיב לבדיחות עליו שהוא יודע לשחק רק דמות אחת. אני באמת מתקשה להבין למה בדיחות כאלו הן אלימות יותר.

אני חושב שסוג הבדיחה מאוד תלויה באדם ובעיקר במעמד שלו שאליו זה מתייחס. לצחוק על אדם מוחלש זה בפירוש אלים ואותי לפחות זה לא מצחיק בכלל.
ברור גם שיש קווים אדומים. לצחוק על אדם גוסס או אדם שחולה זה לגמרי אלים בעיני.
לצחוק על זה שצ'ארלס בארקלי שמן יכול להיות מצחיק, לצחוק על אדם שעלה במשקל כי אין לו כסף לאוכל בריא או בגלל בעיה נפשית זה אלים ולא מצחיק.

ומעבר לזה לא הבנתי מה ניסיתי להגיד בהודעה האחרונה... תן לי דוגמא לז'אנר בדיחות על בן אדם (בן אדם, לא תופעה או תנועה, אדם) שאי אפשר לצחוק גם על אדם אחר על אותו נושא (גיחי גיחי כמובן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 01, 2022 4:42 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אני זוכר הרבה בדיחות מוצלחות מאד על הגובה של יצחק שמיר, למשל. כולל מערכון שלם (ומצחיק בהחלט) של טוביה צפיר שבוצע גם בערב צדקה שצולם לטלויזיה, מול שמיר עצמו (שהיה אז ראש ממשלה) שנכח באירוע יחד עם כל הצמרת של ישראל.
אמנם זה היה שנות ה-80 ואפשר לשאול אם זה היה הולך גם היום, אבל במקרה הזה יש לי הרגשה שכן.

מה מוצלח מאד בבדיחות "על הגובה של יצחק שמיר"? אני מניח שאפשר לייצר בדיחות מצחיקות מאד על הרבה מגבלות גופניות, אין שום דבר ייחודי ב"גובה של יצחק שמיר". יצחק שמיר היה איש נמוך, אז סיפרו עליו בדיחות על נמוכים, סביר שחלקן יהיו מצחיקות. אני לא יודע אם שמיר היה מוכן לסיטואציה מראש או לא, ויש אנשים שיש להם הומור עצמי ויסכימו שיצחקו עליהם בפומבי, אבל העקרון של לצחוק בפני כל העולם על מגבלה גופנית של מישהו שלא מוכן לזה-עדיין אלים בעיניי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 01, 2022 4:45 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
ומעבר לזה לא הבנתי מה ניסיתי להגיד בהודעה האחרונה... תן לי דוגמא לז'אנר בדיחות על בן אדם (בן אדם, לא תופעה או תנועה, אדם) שאי אפשר לצחוק גם על אדם אחר על אותו נושא (גיחי גיחי כמובן).

בוא נגיד שאני צוחק עכשיו על מירי רגב או דודי אמסלם ונטייתם לעשות שכונה בכל מקום על פי האינטרס שלהם. הם לא האנשים היחידים שעושים שכונה, אבל זה מכוון ספציפית אליהם ואל דברים שהם עושים, בכוונה. הם אנשים חזקים, שבוחרים במודע להתנהג בדרך מסוימת, ואפשר לייצר על זה הרבה מאד חומר קומי. יש עוד אנשים בעולם שמתנהגים ככה, אבל לצחוק על מה שרגב/אמסלם עושים לא פוגעני כלפיהם ובטח לא אלים. אמסלם, לדוגמה, הוא גם אדם שמן. לא הייתי צוחק על זה, גם כי מה מצחיק בזה (עוד פוליטיקאי שמן מבין הרבה אחרים), וגם כי זה נמוך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 01, 2022 4:50 pm 
Hall of Famer

ארץ נהדרת צחקו על זה בהחלט, גם עליו וגם על דוד ביטן, כשהם היו בשיא כוחם. ראה מערכוני "צמד הדודים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 01, 2022 4:52 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:

איך פרס העניש את שמיר? שם לו את מפתחות הרכב על המקרר!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 01, 2022 4:54 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
ארץ נהדרת צחקו על זה בהחלט, גם עליו וגם על דוד ביטן, כשהם היו בשיא כוחם. ראה מערכוני "צמד הדודים".

סבבה, לא כוס התה שלי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 01, 2022 4:59 pm 
Junior

Hacohen כתב:
בוא נגיד שאני צוחק עכשיו על מירי רגב או דודי אמסלם ונטייתם לעשות שכונה בכל מקום על פי האינטרס שלהם. הם לא האנשים היחידים שעושים שכונה, אבל זה מכוון ספציפית אליהם ואל דברים שהם עושים, בכוונה. הם אנשים חזקים, שבוחרים במודע להתנהג בדרך מסוימת, ואפשר לייצר על זה הרבה מאד חומר קומי. יש עוד אנשים בעולם שמתנהגים ככה, אבל לצחוק על מה שרגב/אמסלם עושים לא פוגעני כלפיהם ובטח לא אלים. אמסלם, לדוגמה, הוא גם אדם שמן. לא הייתי צוחק על זה, גם כי מה מצחיק בזה (עוד פוליטיקאי שמן מבין הרבה אחרים), וגם כי זה נמוך.

אווו כי ז'אנר ה"ליכודניקים המזרחיים", בעיקר כשהוא בא מאשכנזים, הוא כל כך לא אלים וכל כך מבדר.
מניח שיכלת לספר את אותה בדיחה גם על מיקי זוהר, שלמה קרעי, אוסנת מארק, גלית דיסטל אטבריאן ועוד , לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 01, 2022 5:05 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

איך פרס העניש את שמיר? שם לו את מפתחות הרכב על המקרר!

אני זוכר בעיקר את המערכון שבו שואלים שאלות את פרס (כלומר צפיר מחקה אותו) ובאמצע הוא מתחלף לשמיר, כי בינתיים הייתה רוטציה, וחוזר חלילה. כשהוא היה מתחלף לשמיר הוא היה יורד על הברכיים.
לשלמה ניצן הייתה בדיחה בזמנו על זה שהסיבה ששמיר נבחר היא שהוא הפוליטיקאי הישראלי היחיד שיכול להסתכל למלך חוסיין (שהיה גם הוא איש נמוך) ישר בעיניים, ועדיין לעמוד זקוף וגאה.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ו' אפריל 01, 2022 6:21 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 01, 2022 5:06 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
Hacohen כתב:

אווו כי ז'אנר ה"ליכודניקים המזרחיים", בעיקר כשהוא בא מאשכנזים, הוא כל כך לא אלים וכל כך מבדר.
מניח שיכלת לספר את אותה בדיחה גם על מיקי זוהר, שלמה קרעי, אוסנת מארק, גלית דיסטל אטבריאן ועוד , לא?

נכון, הוא לא אלים בכלל. מי שמדמים את ה"ליכודניקים המזרחיים" לאספסוף שמעניין אותו רק כח וצעקות, אלה אותם פוליטיקאים שבוחרים לעשות את זה, שהם אנשים משכילים ואינטיליגנטים (רגב ואמסלם בעיניי שחקנים גדולים) שבוחרים להתנהג כך, כי הם חושבים שזה תורם להם.

ברור שהם לא סנואופלייקס והם לא האנשים היחידים בעולם שמתנהגים ככה, היופי בהומור זה שהרבה אנשים יכולים להבין או להזדהות איתו, אבל לייצר חומר קומי על התנהגות מבחירה של אנשים, זה למשל לא הומור אלים בעיניי.

ועוד פעם, אם אתה באמת לא מבין מה אלים באדם שמן שיושב בקהל וסופג עלבונות מאחת הבמות הנצפות בעולם, בלי יכולת להגיב, אני לא יכול לעזור לך. אני מקווה שאף אחד מהילדים שלך לא יושפל מילולית בשל מאפיין גופני שלו בפני אחד מחבריו לכיתה, למשל, כי אז אני די משוכנע שאתה לא תראה בזה הומור לגיטימי אלא השפלה אלימה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 01, 2022 7:45 pm 
Hall of Famer

כריס רוק הוא קומיקאי ומבחינתי, מותר לו לצחוק על הכל.
זה התפקיד של קומיקאי, זה המקצוע שלו, זו המומחיות שלו, אולי גם השליחות שלו.

המבחן היחידי של קומיקאי (וזה מבחן לא פשוט) הוא האם הבדיחה היא מצחיקה או לא.
אפשר גם לחשוב על ערך מוסף שמתקבל מצורת הסתכלות חדשה, משהו שלואי סי קיי מייצר הרבה פעמים.

כמעט תמיד יהיו מי שייפגעו מזה
אבל זה העולם. אנשים נפגעים.
הם לא חייבים ללכת להופעות או להקשיב, הם לא חייבים לראות את טקס האוסקר או ללכת אליו.

ריקי ג'רוויס דיבר בדיוק על זה בספיישל שלו בנטפליקס.

ואם כבר בדיחה, אז האירוניה כאן ברורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 01, 2022 8:20 pm 
Hall of Famer

אוקיי, הוא קומיקאי וזו השליחות שלו.

ועכשיו, נניח שמישהו בבית הספר יחליט שהוא קומיקאי והשליחות שלו זה להצחיק בכל מחיר, על חשבון שומן/משקפיים/משהו גופני אחר של איזה ילד. זה כבר יותר בעולמות של התעללות/התעמרות מאשר של קומדיה, לא? אגב, אני רואה פה ושם סטנדאפ, ובהתרשמות שלי הסגנון הזה של לרדת אישית על הקהל, ובטח בגלל מראה, הולך ומאבד רלוונטיות. חזרה לעניינו, זה שבאוסקר הקהל הוא עשיר, מקושר וחזק, לא הופך אותם לעל-אנושיים שלא נפגעים אם יורדים על משהו גופני, שכנראה מציק להם.

ואכן בדיחה שמי שנפגע מהמילה "דמגוג" בהודעה ארוכה, והלך להתלונן למנהל הפורום, מפגין הכלה שכזו לפגיעות אישיות על רקע פיזי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 01, 2022 8:33 pm 
Hall of Famer

כריס רוק הוא לא ילד בבית ספר.
הוא קומיקאי מנוסה שעובד כ-30 שנים והוא אחד המובילים בעולם במקצוע שלו.

ואני לא נרשמתי למופע האלים שלך
אלא כותב בפורום שבו אמורים להיות חוקים
שלא מאפשרים לאנשים להוציא את האגרסיות שלהם.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ו' אפריל 01, 2022 8:43 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 01, 2022 8:42 pm 
Hall of Famer

Att כתב:

מצוין. למה זה פחות אלים אם הוא עושה צחוק מול כל העולם על חשבון מאפיין פיזי של מישהו, מאשר נער בתיכון שעושה את זה מול חבריו לכיתה?

דרך אגב ברור שכריס רוק לא רצה לרדת על המחלה של ג'דה סמית', זו רק המחשה כמה נמוך, מטופש ופוגעני עשוי להיות הומור שמתבסס על מאפיינים גופניים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 01, 2022 9:57 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
Att כתב:

מצוין. למה זה פחות אלים אם הוא עושה צחוק מול כל העולם על חשבון מאפיין פיזי של מישהו, מאשר נער בתיכון שעושה את זה מול חבריו לכיתה?

דרך אגב ברור שכריס רוק לא רצה לרדת על המחלה של ג'דה סמית', זו רק המחשה כמה נמוך, מטופש ופוגעני עשוי להיות הומור שמתבסס על מאפיינים גופניים.

כי זה חלק מהקונוונציה של תפקידו של כריס רוק
והסיבה שבגללה משלמים לו?

כי הקהל וסמית' עצמו בחרו להיות שם תוך כדי שהם מודעים לאפשרות הזו?

קומיקאים כמעט בהגדרה אומרים את מה שלאנשים אחרים אסור מבחינה חברתית לומר, הרבה פעמים את מה שאנחנו לא רוצים לשמוע. הם חוקרים את הטאבו ומסתובבים סביבו ובתוכו.

אני לא טוען שזו הייתה בדיחה מוצלחת (לא שמעתי אותה) אבל אתה בהגדרה לא יכול להגביל קומיקאים מלספר בדיחות ולהחליט אילו בדיחות הם יכולים או לא יכולים לספר. יש בדיחות שלא גורמות לי הנאה והייתי מעדיף לא לשמוע אותן, יש בדיחות טובות יותר וטובות פחות. אבל זה מה שכריס רוק בחר לספר.. וזו זכותו.. בשביל זה, שילמו לו. כדי שהוא ימציא בדיחות ויספר אותן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 01, 2022 10:04 pm 
Hall of Famer

תודה שאתה מסביר לי על מה משלמים לכריס רוק, היה חשוב לי לדעת. אבל כמובן שאתה טועה, לא משלמים לו כדי שהוא יוכל להגיד כל מה שהוא רוצה. יש שורה לא קצרה של נושאים שפעם היה נהוג לצחוק עליהם, והיום נחשבים ללא לגיטימיים. ענייני נטייה מינית, למשל. עניינים גזעניים, למשל.

אגב, לא אמרתי ש"צריך להגביל אותו". בעיניי זה סתם הומור נמוך ולא מצחיק, אבל טעמי הוא רק טעמי. מה שכן אמרתי, זה שלעשות צחוק ממאפיין גופני של אדם על במה פופולרית, בלי יכולת שלו להתגונן, זה סוג של אקט אלים. ועוד ציינתי את העובדה שהבדיחה הגופנית של כריס רוק, יצאה מטומטמת לגמרי כשהתברר מה הסיבה לקרחת של ג'דה סמית', ושזה דבר שעשוי לקרות כשאתה משתמש בהומור נמוך ומטופש.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 01, 2022 10:10 pm 
Junior

Hacohen כתב:
נכון, הוא לא אלים בכלל. מי שמדמים את ה"ליכודניקים המזרחיים" לאספסוף שמעניין אותו רק כח וצעקות, אלה אותם פוליטיקאים שבוחרים לעשות את זה, שהם אנשים משכילים ואינטיליגנטים (רגב ואמסלם בעיניי שחקנים גדולים) שבוחרים להתנהג כך, כי הם חושבים שזה תורם להם.

ברור שהם לא סנואופלייקס והם לא האנשים היחידים בעולם שמתנהגים ככה, היופי בהומור זה שהרבה אנשים יכולים להבין או להזדהות איתו, אבל לייצר חומר קומי על התנהגות מבחירה של אנשים, זה למשל לא הומור אלים בעיניי.

ועוד פעם, אם אתה באמת לא מבין מה אלים באדם שמן שיושב בקהל וסופג עלבונות מאחת הבמות הנצפות בעולם, בלי יכולת להגיב, אני לא יכול לעזור לך. אני מקווה שאף אחד מהילדים שלך לא יושפל מילולית בשל מאפיין גופני שלו בפני אחד מחבריו לכיתה, למשל, כי אז אני די משוכנע שאתה לא תראה בזה הומור לגיטימי אלא השפלה אלימה.

אנחנו מיושרים על העובדה שמירי רגב אחת חברות הכנסת הפופולריות בליכוד והיא כמעט תמיד ב5 הראשונה ברשימה ובפריימריז?
התיאור שלך ל"אספסוף שמענין אותו רק כח וצעקות" אלו אותם אנשים שמכניסים אותה לשם.
איך בספק שלך זה פחות אלים מלקרוא לצ'ארלס בארקלי שמן אני לא יודע, אבל סבבה.

וכן, אני באמת לא מבין. כאילו אני לא מבין איך זה יותר אלים מלצחוק על מישהו שהיה מחורבן בסרט על אותה במה או מלצחוק על מישהו על כל דבר בעצם.
אתה כמובן ממשיך בקו השטותי של "בוא נצחק על סתם אנשים כי הם שמנים" אבל הדיון פה הוא על בדיחות "מפורסמים" בשל מאפיין חיצוני...

אני מקווה שאף אחת מהבנות שלך לא תושפל מילולית מול כל הכיתה והשכבה בשל תפיסת עולמה או סולם ערכיה, כי אז אני די משוכנע שאתה לא תראה בזה הומור לגיטימי אלא השפלה אלימה.
(עשיתי את הדמגוגיה הזולה בצורה טובה מספיק?)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 01, 2022 10:30 pm 
Hall of Famer

נו באמת, הרישא שלך היא כולה אי-הבנת הנקרא ברמה בסיסית של מה שאמרתי. אני אפילו לא מתכוון להגיב על זה, אם תרצה, תקרא שוב את מה שכתבתי ותנסה להבין.

זכותך לחשוב שלצחוק על אנשים מפורסמים שהם שמנים זה אקט לא אלים, ולצחוק על אנשים לא-מפורסמים שהם שמנים זה כן. דעה זה כמו רקטום, אתה יודע. לכולם יש והרבה פעמים זה מסריח. אני רק אניח שלפי אותו עקרון, על סטירה שמחטיף איש מפורסם לאיש מפורסם אחר חלים כללים אחרים, לא?

ולגבי הבנות שלי, אני מניח שתהיה לי הרבה פחות בעיה אם יצחקו על טבעוניותן או שמאלניותן (נניח) ולא על מאפיין גופני כזה או אחר. לי היו בכיתה חבורה של בנות שהיו חברות באחת מתנועות הנוער, ואימצו כל מיני מניירות של התנועה. עד היום נראה לי לגיטימי שצחקנו על זה מדי פעם, ברוח טובה כמובן, אבל לא עלה על דעתי לפחות לצחוק על פנים מחוטטות או מישהי שמנה. אבל כל אחד והטעם שלו, כאמור.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 01, 2022 10:43 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
תודה שאתה מסביר לי על מה משלמים לכריס רוק, היה חשוב לי לדעת. אבל כמובן שאתה טועה, לא משלמים לו כדי שהוא יוכל להגיד כל מה שהוא רוצה. יש שורה לא קצרה של נושאים שפעם היה נהוג לצחוק עליהם, והיום נחשבים ללא לגיטימיים. ענייני נטייה מינית, למשל. עניינים גזעניים, למשל.

אגב, לא אמרתי ש"צריך להגביל אותו". בעיניי זה סתם הומור נמוך ולא מצחיק, אבל טעמי הוא רק טעמי. מה שכן אמרתי, זה שלעשות צחוק ממאפיין גופני של אדם על במה פופולרית, בלי יכולת שלו להתגונן, זה סוג של אקט אלים. ועוד ציינתי את העובדה שהבדיחה הגופנית של כריס רוק, יצאה מטומטמת לגמרי כשהתברר מה הסיבה לקרחת של ג'דה סמית', ושזה דבר שעשוי לקרות כשאתה משתמש בהומור נמוך ומטופש.

צריך להסביר לך על מה משלמים לכריס רוק
אם אתה משווה אותו לילד שמספר בדיחה על חשבון ילד אחר.

לספר בדיחה - ליטרלי המקצוע של אדם כמו כריס רוק - זה לא סוג של אקט אלים.
הוא לפעמים טוב יותר במקצוע שלו ולפעמים פחות
אבל הוא לא יכול להיות אלים.

אלא אם הוא משתמש בידיים שלו כמו וויל סמית'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2022 9:31 am 
Hall of Famer

אבל תנמק את הטיעון. את זה שכתבת "זה המקצוע שלו ולכן זה לא אלים", ראינו. כשאתה חוזר על זה בלי לנמק, אין לזה משמעות.

המקצוע של רופא נשים זה להכניס יד, מדי פעם, לאיבר האינטימי של נשים. אבל זה לא שמותר לו לעשות שם מה שהוא רוצה.

או כמו שאני כל הזמן אומר: זה שהתרגלנו שחלק מסטנדאפ זה גם השפלה על רקע גופני של אנשים, לא אומר שלכשעצמו לא מדובר באקט אלים. מורים לאורך ההסטוריה הממש לא רחוקה עוד היו מכים תלמידים או משפילים אותם השפלות איומות, ורבים חשבו שזה לגיטימי "כי הם מורים וזה המקצוע שלהם". ההבדל הוא שאנשים יכולים להחליט שהם אוהבים את זה, וכמובן שזכותם ובכיף, כמו מועדוני BDSM (שגם בהם יש כללים, החשוב שבהם הוא ההסכמה). לשבת כקהל שבוי בטקס האוסקר ושיכסחו אותך מול כל העולם על רקע גופני? פחות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2022 3:30 pm 
Junior

Hacohen כתב:
נו באמת, הרישא שלך היא כולה אי-הבנת הנקרא ברמה בסיסית של מה שאמרתי. אני אפילו לא מתכוון להגיב על זה, אם תרצה, תקרא שוב את מה שכתבתי ותנסה להבין.

זכותך לחשוב שלצחוק על אנשים מפורסמים שהם שמנים זה אקט לא אלים, ולצחוק על אנשים לא-מפורסמים שהם שמנים זה כן. דעה זה כמו רקטום, אתה יודע. לכולם יש והרבה פעמים זה מסריח. אני רק אניח שלפי אותו עקרון, על סטירה שמחטיף איש מפורסם לאיש מפורסם אחר חלים כללים אחרים, לא?

ולגבי הבנות שלי, אני מניח שתהיה לי הרבה פחות בעיה אם יצחקו על טבעוניותן או שמאלניותן (נניח) ולא על מאפיין גופני כזה או אחר. לי היו בכיתה חבורה של בנות שהיו חברות באחת מתנועות הנוער, ואימצו כל מיני מניירות של התנועה. עד היום נראה לי לגיטימי שצחקנו על זה מדי פעם, ברוח טובה כמובן, אבל לא עלה על דעתי לפחות לצחוק על פנים מחוטטות או מישהי שמנה. אבל כל אחד והטעם שלו, כאמור.

מודה לך על ההפניה לקריאה חוזרת. קראתי והבנתי בקריאה שנית בדיוק מה שהבנתי בקריאה הראשונה.
אם אתה רוצה אני יכול להסביר לך מה אלים בבדיחות האלו, אבל בכל מקרה ז'אנר האשכנזים ה"תרבותיים" צוחקים על ה"אספסוף הזמרחי" הוא אלים לדעת לא מעט אנשים. מוזמן להסתכל על חלק מהתגובות בפייסבוק\טוויטר פעם הבאה שיצחקו על המזרחי התורן בליכוד (רגב, אמסלם, ביטן, זוהר, דיסטל אטבריאן, אוסנת מארק, מאי גולן וכו')... מוכן להמר שהרבה יותר אנשים נפגעים מהבדיחות על ה"מזרחיות" של הליכודניקים מאשר על בדיחות "ביטן שמן" למניהם.
להגיד משהו בסגנון "צחקתי על זה שהם מתנהגים ככה כדי להשיג קולות והם באמת משיגים קולות כי זו כנראה התנהגות שאהודה על חלק לא קטן בבייס שלהם" זה בדיוק זה.

גם הפסקה השניה שלך לא ברורה לי. אם המנחה צוחק על המשקפיים או על הבגדים של מפורסמים בקהל זה שונה לחלוטין מאשר אם אדם אקראי ברחוב צוחק על איך שאני נראה או מתלבש ברחוב. אני מניח שעבורך ירידות וקללות ברחוב על בחירת הלבוש שלך או סוג המכונית שלך או דברים כאלו זה ממש מצחיק וכיף, אני פחות בקטע.

לגבי השלישי - סבבה. נחכה לשלב שיקראו להן בוגדות ורוצחות ועוד קללות שאתה בטח יודע שמופנות לשמאלנים כדי שתגיד להם תודה שהם לא צחקו על החצ'קון שיצא להן באמצע האף (דבר שאני בטוח שאתה מעולם לא עשית עם חברים מרוב האלימות של הדבר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2022 4:01 pm 
Hall of Famer

זה הפך להיות גם דיון של חירשים, וגם משעמם כי אנחנו חוזרים על עצמנו. אז ברשותך, עוצר כאן. בסוף לא ראיתי סתירה לאמירה הבסיסית: לעמוד על במה ולצחוק על מראה של בנאדם שלא יכול להתגונן, יש בזה משהו אלים. זה גם נחשב להומור נמוך. לא טענתי שיש להוציא את זה מחוץ לחוק או משהו. לדעתי זה אלים. אני אחיה עם מי שחושב שזה לא, ורק אזכיר לעצמי שלא מעט סוגים של הומור/התנהגויות נחשבו פעם ללגיטימיים, והיום תודה לאל כבר לא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2022 4:08 pm 
Hall of Famer

אגב, לפי וידאו שראיתי עכשיו (בהנחה שהוא לא ערוך) נראה שוויל סמית צוחק מהבדיחה של כריס רוק. ואז הוא כנראה שם לב שג'יידה לא צוחקת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2022 5:49 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
אבל תנמק את הטיעון. את זה שכתבת "זה המקצוע שלו ולכן זה לא אלים", ראינו. כשאתה חוזר על זה בלי לנמק, אין לזה משמעות.

המקצוע של רופא נשים זה להכניס יד, מדי פעם, לאיבר האינטימי של נשים. אבל זה לא שמותר לו לעשות שם מה שהוא רוצה.

או כמו שאני כל הזמן אומר: זה שהתרגלנו שחלק מסטנדאפ זה גם השפלה על רקע גופני של אנשים, לא אומר שלכשעצמו לא מדובר באקט אלים. מורים לאורך ההסטוריה הממש לא רחוקה עוד היו מכים תלמידים או משפילים אותם השפלות איומות, ורבים חשבו שזה לגיטימי "כי הם מורים וזה המקצוע שלהם". ההבדל הוא שאנשים יכולים להחליט שהם אוהבים את זה, וכמובן שזכותם ובכיף, כמו מועדוני BDSM (שגם בהם יש כללים, החשוב שבהם הוא ההסכמה). לשבת כקהל שבוי בטקס האוסקר ושיכסחו אותך מול כל העולם על רקע גופני? פחות.

המטרה של המקצוע של רופא נשים הוא לא להכניס יד, מדי פעם, לאיבר האינטימי של נשים.
זה אולי אמצעי. המטרה היא לרפא.
המטרה של המקצוע של סטנדאפיסטים היא להצחיק את הקהל (בעיניי יש עוד מטרה שהיא קצת יותר פילוסופית אבל מעטים מנסים לגשת למקום הזה). המטרה של רוק לא הייתה להכאיב אלא לשעשע את הקהל ומי אם לא סמית' אמור לדעת את זה.
אפשר לטעון שזה לא מצחיק, אפשר לטעון שזה לא הומור מחוכם, אבל זה לא אלים.
אגב, זה אפילו רפרנס ידוע ומוכר בתרבות האמריקאית.

ובכל מקרה, קשה מאוד עד בלתי אפשרי לעשות סטנדאפ תוך כדי התחשבות ברגשות של כללל מי שצופה.
אני מעדיף לא להגביל, לא חברתית ולא משפטית, את האנשים שאמורים להיות אלו שאומרים את כל מה שאסור להיאמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2022 6:21 pm 
Hall of Famer

אבל למה זה לא אלים? זה הנימוק שאני מחפש.

כשאתה הולך למועדון BDSM, אתה עלול לספוג כאב והשפלות, אבל רק בהסכמה. לא תסכים-לא יקרה. לכן זה לא אלים.

איך לשבת כקהל בטקס שהוא לא מופע סטנדאפ, אלא הבמה היוקרתית בעולם לקולנוע, ולספוג עלבונות על מאפיין גופני שלך זה דבר לא אלים?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 147 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 80 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: