סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 5:23 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 489 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 8:24 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
אני לא מבין מה זה אומר גם. באיזה צורה הם סחטו את עצמם? איך נראית הסחיטה? מה היה צריך לעשות כדי למנוע הסחיטה?
טאונס שיחק 34-35 דקות למשחק באוקטובר-ינואר. 33 דקות בפברואר. 30 דקות במרץ. ראסל 30 דקות במרץ. אדוארדס 33 דקות למשחק (לעומת 36 בנובמבר למשל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 8:25 pm 
Hall of Famer

1. אני רואה חלק גדול מהמשחקים ושומע את הראיונות של המאמן לאחר מכן.
2. כשאתה מתמקד במטרה כמעט בלתי אפשרית ומשקיע בכך המון מאמצים כאשר הקרב הגדול הוא בכלל אחר ונמצא לפניך, אתה עושה טעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 8:26 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
אני לא מבין מה זה אומר גם. באיזה צורה הם סחטו את עצמם? איך נראית הסחיטה? מה היה צריך לעשות כדי למנוע הסחיטה?
טאונס שיחק 34-35 דקות למשחק באוקטובר-ינואר. 33 דקות בפברואר. 30 דקות במרץ. ראסל 30 דקות במרץ. אדוארדס 33 דקות למשחק (לעומת 36 בנובמבר למשל).

מה היה צריך לעשות כדי למנוע סחיטה?
1. לא לשים כמטרה את ההגעה למקום השישי.
2. לתת לשחקנים מדי פעם לנוח, משחק פה ומשחק שם (יש למיניסוטה לא מעט פצועים מהתקופה האחרונה)
3. למקד את כולם בפליי-אין.
4. להתחיל להתכונן לקליפרס (ולשאר הקבוצות) כמו שמתכוננים לסדרה בפלייאוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 8:33 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Att כתב:
Yuval כתב:

מה היה צריך לעשות כדי למנוע סחיטה?
1. לא לשים כמטרה את ההגעה למקום השישי.
2. לתת לשחקנים מדי פעם לנוח, משחק פה ומשחק שם (יש למיניסוטה לא מעט פצועים מהתקופה האחרונה)
3. למקד את כולם בפליי-אין.
4. להתחיל להתכונן לקליפרס (ולשאר הקבוצות) כמו שמתכוננים לסדרה בפלייאוף.

אתה אומר שעדיף היה להם להסתכן בפלייאין מאשר להבטיח מקום בפלייאוף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 8:34 pm 
Senior

אין פה דבר אחד מדיד חוץ מלתת לשחקים לנוח. ועובדתית השחקנים של מינסוטה שיחקו הרבה פחות דקות בממוצע למשחק במרץ. בנוסף מדובר בקבוצה הכי צעירה.

שאר הדברים זה באמת קשה להאמין שמישהו כותב אותם. איך "ממקדים את כולם בפליי-אין"? איך "מתכוננים לקליפרס" ומה לדעתך חסר להם בהתכוננות לקליפרס?

מינסוטה שיחקו כדורסל. הם ניצחו משחקים ואז הפסידו משחקים. לרוב הם ניצחו את הקבוצות שפחות טובות מהם והפסידו לקבוצות שיותר טובות מהם. באופן מרהיב, זה בדיוק כמו שחזיתי שיקרה ברוב הסיכויים, כי ככה סיכויים עובדים. הדיסוננס בין העמדות ה'קוונטיטיביות' שאתה מנסה להציג לפעמים אל מול הממבו-ג'מבו חסר כל יכולת להוכחה או מדידה הוא בלתי נתפס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 8:41 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
אין פה דבר אחד מדיד חוץ מלתת לשחקים לנוח. ועובדתית השחקנים של מינסוטה שיחקו הרבה פחות דקות בממוצע למשחק במרץ. בנוסף מדובר בקבוצה הכי צעירה.

שאר הדברים זה באמת קשה להאמין שמישהו כותב אותם. איך "ממקדים את כולם בפליי-אין"? איך "מתכוננים לקליפרס" ומה לדעתך חסר להם בהתכוננות לקליפרס?

מינסוטה שיחקו כדורסל. הם ניצחו משחקים ואז הפסידו משחקים. לרוב הם ניצחו את הקבוצות שפחות טובות מהם והפסידו לקבוצות שיותר טובות מהם. באופן מרהיב, זה בדיוק כמו שחזיתי שיקרה ברוב הסיכויים, כי ככה סיכויים עובדים. הדיסוננס בין העמדות ה'קוונטיטיביות' שאתה מנסה להציג לפעמים אל מול הממבו-ג'מבו חסר כל יכולת להוכחה או מדידה הוא בלתי נתפס.

אין כאן דיסוננס אלא LEVEL שונה של ניהול.
לרוב אני כותב מעמדה של GM
והפעם אני כותב מעמדה של מאמן שהוא בתכל'ס מעין ראש צוות
שמכוון את האנרגיות של הקבוצה שלו להשגת מטרות בטווח זמן קצר.

מיניסוטה לא סתם שיחקו כדורסל. הם שיחקו כדורסל מתוך מטרה ממוקדת ודי נואשת, לרדוף אחרי דאלאס ודנבר ולהבטיח מקום בפלייאוף דרך המקום החמישי או השישי.
לכאורה הם עשו את שלהם וניצחו לא מעט משחקים אבל במקביל, דנבר ודאלאס ניצחו הרבה משחקים בעצמן. מה לעשות שלשתי הקבוצות האלו יש סופרסטאר וכמו שמיניסוטה הגבירה הילוך, כך גם הן.
במהלך המרדף הזה, הם צברו פציעות, ייאוש ותסכול.
בשלב מסוים, מוקדם הרבה יותר מכפי שקרה, הם היו צריכים להרים דגל לבן ולמקד את הצוות במטרה אחרת.

כאמור, היכולת להגיע לשתי פסגות של מיקוד ומוטיבציה בזמן קצר היא בעייתית מאוד.
ראינו את זה גם בפלייאוף של ג"ס שסחטה את עצמה כדי להגיע ל-73 ניצחונות
ואז עברה פלייאוף ולא זכתה באליפות, על אף סגל שעלה על זה של קליבלנד (אאל"ט הזהרתי שזה יקרה גם אז).

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ד' אפריל 06, 2022 8:43 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 8:43 pm 
Senior

אגב נשגב מבינתי למה זו הייתה 'משימה בלתי אפשרית' בהתחשב שגם אחרי הפירוק המנטלי המוחלט של מינסוטה הם בסה"כ 2 משחקים מהמקום השישי. אני מנחש שזו משימה בלתי אפשרית בעיניך כי הם לא הצליחו. שזה בגדול הבעיה העיקרית שלי עם רוב הפוסטים שלך. אגב למינסוטה יש את הטייברייקר עם דנבר, אז אפילו ניצחון אתמול מול וושינגטון בבית היה מעמיד אותם בעמדה סבירה להגיע למקום השישי הבלתי אפשרי.

נערך לאחרונה על ידי Yuval בתאריך ד' אפריל 06, 2022 8:46 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 8:44 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
אגב נשגב מבינתי למה זו הייתה 'משימה בלתי אפשרית' בהתחשב שגם אחרי הפירוק המנטלי המוחלט של מינסוטה הם בסה"כ 2 משחקים מהמקום השישי. אני מנחש שזו משימה בלתי אפשרית בעיניך כי הם לא הצליחו. שזה בגדול הבעיה העיקרית שלי עם רוב הפוסטים שלך.

אלא שזו לא הפעם הראשונה שאני כותב על כך...

וכמובן שהיה להם סיכוי אבל הוא היה נמוך יחסית
וממש לא שווה את הנמכת הסיכוי שיש להם לעבור את הפליי-אין בשלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 8:47 pm 
Senior

מה היה הסיכוי ובכמה הנמיכו את הסיכוי לעבור את הפליי-אין?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 8:49 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
מה היה הסיכוי ובכמה הנמיכו את הסיכוי לעבור את הפליי-אין?

הו, תודה, חסכת לי.

טענת טענה מדידה: היה סיכוי מסוים לעבור פליי-אין, שהונמך עקב הנסיון הנואש להגיע לפלייאוף, שהיה לו סיכוי נמוך יותר מלכתחילה.

מכיוון שזה מדיד, זה ניתן להוכחה. תוכיח.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 8:51 pm 
Senior

אין לי צורך שיוכיח אפילו, רק שיתחיל עם כימות לפחות.

לא שאני מבין עדיין מה הייתה הפעולה שנעשתה שמורידה את סיכויי ההצלחה שלהם בפלייאין. הבנתי את הצורך במנוחה, למרות שהראתי שהם אכן נחו יותר ובתור אחת הקבוצות הצעירות בליגה זה אמור להספיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 4:17 am 
Senior

נכון לרגע זה הסיכוי של מינסוטה להעפיל לפלייאוף (כלומר לנצח את הקליפרס או לנצח את המנצחת בין ניו אורלינס לסן אנטוניו) בבורסות ההימורים עומד על ~85%.

כמה גבוה יותר זה היה לדעתך אם פינץ היה "ממקד את כולם בפליי-אין" ו"מתחיל להתכונן לקליפרס"? שאלו לדעתך טעויות אימון משמעותיות. מה היה הסיכוי שלהם לתפוס את דנבר/יוטה/דאלאס, שנכון להיום הם רחוקים 2 משחקים מהם למרות 5-5 בעשרת המשחקים האחרונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 12:49 pm 
Hall of Famer

באופן מפתיע, הדיון מסתיים לו כאשר אטט מתבקש לתת איזשהם סימוכין עובדיים לטענה נחרצת שלו. הוא לעולם לא יגיד על מה הוא התבסס, אבל זה לא יפריע לו לטעון בהמשך בדיוק את אותה הטענה, ולהתעלם כשיבקשו ממנו להגיד על מה הוא מתבסס, וחוזר חלילה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 1:15 pm 
Hall of Famer

לא מבין מה אתם רוצים אבל מבחינתי הדברים ברורים:
רואים ירידה משמעותית ביכולת של מיניסוטה
המאמן מדווח על מאמץ חסר גם במשחקים מכריעים, הקבוצה מותשת פיזית ומנטלית
שפת הגוף של השחקנים מראה לא מעט תסכול (כולל טאונס שניסה לתקל את דני)
יש יותר פציעות
הם לא הצליחו להיכנס למקום השישי למרות שכיוונו לשם באופן מוצהר

עד כאן עובדות.

לא יודע מה אתם רוצים לכמת או למדוד אבל זה נשמע לי כמו עיסוק מטופש ולא רלוונטי לדיון.
המומנטום של מיניסוטה הוא שלילי דווקא לקראת המשחקים החשובים באמת שיש להם במאבק על הכניסה לפלייאוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 2:10 pm 
מנהל פורום

Att כתב:
רואים ירידה משמעותית ביכולת של מיניסוטה - זו לא עובדה, זו פרשנות
המאמן מדווח על מאמץ חסר גם במשחקים מכריעים - זו בערך כן עובדה, הקבוצה מותשת פיזית ומנטלית - זו לא עובדה, זו פרשנות
שפת הגוף של השחקנים מראה לא מעט תסכול (כולל טאונס שניסה לתקל את דני) - זו לא עובדה, זו פרשנות
יש יותר פציעות זו כן עובדה
הם לא הצליחו להיכנס למקום השישי למרות שכיוונו לשם באופן מוצהר זו כן עובדה, מתובלת במעט פרשנות

עד כאן עובדות.

ויותר בפירוט
הירידה ביכולת יכולה להיות קשורה לעובדה שיותר קשה להראות יכולת טובה מול קבוצות טובות. הוולבס עשו רצף נהדר מול קבוצות עם מאזנים לא טובים או עם חוסרים גדולים. ככה שאפשר לגמרי לומר שלא היתה ירידה ביכולת, אלא סתם עליה בקושי. כך או כך, זו פרשניות.
אין לך, ולי ולאף אחד כמעט שום יכולת לדעת אם הקבוצה מותשת פיזית ומנטלית. בטח שלא מנטלית.
אין לי איך להרחיב על שפת גוף, פרט לכך שזה תחום שרב רובו של המחקר עליו וההתמודדות עם המשמעויות שלו ממש נוגעים ונגועים בשרלטנות.
זה שהיו פציעות זו עובדה, לא כ"כ ברור לי איך היא קשורה לטענה שזה המחיר של המרדף הזה, אלא אם אתה קושר את זה למותשות הפיזית ואז שוב חזרנו לתחום הפרשנות.
אז נשארנו עם מאמן שמתלונן על קבוצה פצועה שהייתה אחת מ-6 שניסו לתפוס את המקום ה-6.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 2:16 pm 
Hall of Famer

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
Att כתב:
רואים ירידה משמעותית ביכולת של מיניסוטה - זו לא עובדה, זו פרשנות
המאמן מדווח על מאמץ חסר גם במשחקים מכריעים - זו בערך כן עובדה, הקבוצה מותשת פיזית ומנטלית - זו לא עובדה, זו פרשנות
שפת הגוף של השחקנים מראה לא מעט תסכול (כולל טאונס שניסה לתקל את דני) - זו לא עובדה, זו פרשנות
יש יותר פציעות זו כן עובדה
הם לא הצליחו להיכנס למקום השישי למרות שכיוונו לשם באופן מוצהר זו כן עובדה, מתובלת במעט פרשנות

עד כאן עובדות.

ויותר בפירוט
הירידה ביכולת יכולה להיות קשורה לעובדה שיותר קשה להראות יכולת טובה מול קבוצות טובות. הוולבס עשו רצף נהדר מול קבוצות עם מאזנים לא טובים או עם חוסרים גדולים. ככה שאפשר לגמרי לומר שלא היתה ירידה ביכולת, אלא סתם עליה בקושי. כך או כך, זו פרשניות.
אין לך, ולי ולאף אחד כמעט שום יכולת לדעת אם הקבוצה מותשת פיזית ומנטלית. בטח שלא מנטלית.
אין לי איך להרחיב על שפת גוף, פרט לכך שזה תחום שרב רובו של המחקר עליו וההתמודדות עם המשמעויות שלו ממש נוגעים ונגועים בשרלטנות.
זה שהיו פציעות זו עובדה, לא כ"כ ברור לי איך היא קשורה לטענה שזה המחיר של המרדף הזה, אלא אם אתה קושר את זה למותשות הפיזית ואז שוב חזרנו לתחום הפרשנות.
אז נשארנו עם מאמן שמתלונן על קבוצה פצועה שהייתה אחת מ-6 שניסו לתפוס את המקום ה-6.

ההבדל ביני לביניכם הוא שאני ראיתי את המשחקים.
לא רק המשחקים האחרונים אלא את מיניסוטה לאורך העונה.
אני יודע איך הם נראים כשהם מפסידים אבל משחקים היטב ואיך הם נראים כשהם מפסידים כי הם משחקים רע.
אני יודע איך הם נראים כשהם באנרגיה גבוהה ואיך הם נראים כשהם חבולים ומותשים.

ומעבר למיניסוטה, הנקודה שאני מעלה היא כללית ופשוטה:
זה לא חכם לקבוע שני יעדים שמחייבים peak סמוך אחד לשני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 2:17 pm 
מנהל פורום

זה עדיין לא הופך את הדברים שלך לעובדות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 4:00 pm 
Hall of Famer

משימה בלתי אפשרית זה משעשע. הם חמישה משחקים ממקום שלישי. המערב חלש מאד העונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 5:43 pm 
Hall of Famer

ה"נקודה הכללית הפשוטה" היא קשקוש. לא היו שום "שני פיקים". מינסוטה התנהלה כמו קבוצה נורמלית, עלתה למגרש לנצח, ניצחה משחקים שהיה סביר שתנצח, הפסידה משחקים שהיה סביר שתפסיד וקצת להיפך לגבי שניהם. היא ממוקמת במקום מאד סביר ביחס לציפיות ממנה, וצריכה לנצח משחק אחד בפלייאין כדי להיות בפלייאוף, מה שיובל טרח להראות שהסיכוי לו הוא 85%, שזה לכל הדעות סיכוי מצוין. אלה עובדות.

להגיד "מנקודת מבט של מאמן, מינסוטה התישה את עצמה מנטלית בנסיון נואש להשיג מטרה בלתי אפשרית, והקטינה את סיכוייה לעלות לפלייאוף דרך הפלייאין" זה לא עובדות, זה הגיגים חסרי ביסוס.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 7:36 pm 
Hall of Famer

טוב, נדב :roll:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 8:21 pm 
Senior

למיטב ידיעתי מינסוטה גם בסגל מלא לחלוטין עכשיו.

אני לא מבין למה השאלה שלי לא הייתה סבירה בעיניך אטט. נתת אמירה שהיא לחלוטין כמותית -

"וכמובן שהיה להם סיכוי אבל הוא היה נמוך יחסית
וממש לא שווה את הנמכת הסיכוי שיש להם לעבור את הפליי-אין בשלום."

אז שאלתי מה הסיכויים האלו. איך אפשר להשתמש במונח כמותי לחלוטין (סיכוי) ועוד להשוות אותו לסיכוי אחר מבלי לכמת אותם. באופן נפלא יש לנו גם נתונים משוערים על הסיכוי הנוכחי. להגיד שזה 'עיסוק לא רלוונטי' לכמת טענה כמותית זה או שאתה מטריל אותנו או שאתה ממש לא משקיע מחשבה מינימלית במילים שאתה כותב. שניהם לא מכבדים את הדיון.

נערך לאחרונה על ידי Yuval בתאריך ה' אפריל 07, 2022 8:25 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 8:23 pm 
Senior

אגב 'יש יותר פציעות' זו לא עובדה בכלל. כלומר זו יכולה להיות עובדה, למעט זה שהיא לא נכונה. לא היו יותר פציעות בחודש האחרון במינסוטה מאשר בחודשים קודמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 8:34 pm 
Hall of Famer

ביזלי וג'יידן מקדניאל נפצעו.
שניהם חזרו לא מזמן, ג'יידן חזר במשחק האחרון.
אנתוני אדוארדס כנראה משחק פצוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 8:39 pm 
Senior

יאפ, והיו גם פציעות במהלך העונה. להגיד שמישהו הוא 'יותר' מאחר מחייב להראות שהיו יותר חיסורים במרץ מאשר בדצמבר לצורך העניין.

העובדה היחידה היא זו שאני הראתי, שכל הכוכבים של מינסוטה שיחקו משמעותית פחות דקות במשחק במרץ מאשר בחודשים הראשונים של העונה. ככה נראית עובדה. אתה בודק מספרים, מראה אותם אחד מול השני ומוכיח שמשהו התרחש.

זה מיקרוקוסמוס מושלם לכל מה שמפריע לי בקביעות המוחלטות שלך בקשר לכדורסל. זה אף פעם לא מגובה בעובדות או הוכחות אבל מתויג ככאלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 08, 2022 5:06 am 
Hall of Famer

אני חושב שהם היו צריכים לא לנצח כמה משחקים בשביל השקט המנטלי. להגיע למקום 10 ועם כל השקט הזה להגיע למקום 8 ואז לתת בראש לפיניקס. מה ככה הם ניסו ללכת על מקום 4? לא ברור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 489 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 111 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: