Amos Gueta כתב:
מה שנעשה עם אחוזי הלוטרי הנמיך את הבעייה אבל הגביר את הבעייה שהלוטרי באה לפתור מראש. יש לזה פתרונות טובים יותר לדעתי.
צריך להגיד שהשינוי לכל היותר אפסילונית "הגביר את הבעיה שהלוטרי באה לפתור מראש". בסופו של דבר השינוי שבוצע באחוזים הוא די קטן, ומה שיצרו זה פשוט שיוויון בין מקומות 1-2-3 בנוגע לארבע הבחירות הראשונות, וכך קודם כל ההבדל בין לסיים אחרון בליגה לבין שלישי מהסוף הוא די זניח כעת (מתבטא רק האם ה"ריצפה של ההגרלה" עבורך הוא בחירה 5 או 6 או 7), וזה כבר אפקט חיובי - כי כך מי שממש למטה אז קטן התמריץ שלו להפסיד עוד ועוד (עדיין קיים כמובן, אבל באופן פחות מובהק).
הרי מבחינת עידוד התחרותיות בליגה (לשם זה הרי יש את המכניזם הזה של הלוטרי), זה לא משנה באיזה סדר הבחירות הראשונות הולכות ליוסטון, אורלנדו, דטרויט ואוקלהומה.
אילו נניח 3 הבחירות הראשונות היו הולכות כעת (בעקבות שיטת הגרלה כזו או אחרת) ללייקרס, אטלנטה, וניו אורלינס (סתם לשם הדוגמא, מהקבוצות הטובות יותר מבחינת סגל שאולי יוגרלו) - אז זה באמת היה מגדיל עוד יותר את הפערים בינן לבין קבוצות התחתית המובהקות.
פתאום כשמסתכלים על זה אבסולוטית, אז אפילו ההבדל באחוזים בין האחרונה בליגה לבין הרביעית מהסוף - הוא די קטן, כך שקבוצה תחתית מסוימת יכולה באמצע העונה להגיד "Fuck it, אין לנו כוח לקשקושים הללו, אנחנו מעדיפים לנצח עוד 3-5 משחקים (מה שגם שווה סכום כסף מסוים אני מניח בצורה כזו או אחרת) ולרדת בכמה אחוזים עבור כל בחירה גבוהה בסיום העונה - נספוג את זה".
לצורך העניין בעשרת המשחקים האחרונים - וושינגטון והניקס ניצחו 5, בעוד דטרויט, סקרמנטו ואוקלהומה ניצחו 4. כל הנ"ל זה כמובן מעל אחוז הניצחונות העונתי שלהן, כך שלא כה ניכר שהן "מנסות להפסיד בכוח" אל מול קבוצות אחרות שעדיין נאבקות על מיקום פליי-אוף/אין. לדעתי כאמור הקבוצות הללו גם לא בהכרח "יוצאות מופסדות" מכך, כי בפרט יש ערך ששחקנים צעירים יקבלו במה וינצחו פה ושם, אפילו ע"ע דני אבדיה שלנו, שהתקופה הזו בוודאי עושה לו טוב בכל המובנים (ואף מעלה את הערך שלו כ"נכס טריידים").
Amos Gueta כתב:
עוד רעיון שרץ בעבר זה ה"גלגל" כלומר אין לוטרי לפי הפסדים, כל קבוצה לפי תור מקבלת גישה לבחירות 1-30. אני כן חושב שיצטרכו לשלב את זה עם סוג של לוטרי פשוט בין המקומות 1-3 בכל שנה, כדי למנוע מניפולציה מצד השחקנים עצמם (למשל, הלברון הבא יודע שהשנה מס' 1 הולך למילוואקי ושנה הבאה זה הולך ללייקרס, אז הוא נשאר עוד שנה בקולג') בעקרון זה אומר שאין בכלל יתרון להפסיד, אבל לכל קבוצה בליגה יהיה את הצ'אנס שלה לקבל שחקן מס' 1 ולראות מה תעשה איתו.
תוכל להסביר טוב יותר מהו ה"גלגל"?
האם זה תור מחזורי (של 30 שנה) והוגן בין 30 הקבוצות?
אם כן, אז מה ההיגיון פה, פתאום ייצא שקבוצות צמרת בדיוק גם הגיע תורן לקבל את הבחירות הראשונות (ולהיפך) - אז מה השגנו כאן?