סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 5:51 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 160 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: דרעייקרס
הודעהפורסם: א' אפריל 10, 2022 8:40 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון כתב:
מלו בהחלט חירב לתקופה מסוימת, והוא כן שחקן שלפחות בזמנו, אהב את הכדור ביד.
וכן, בהחלט פחות היום, למד להחזיק את הכדור פחות משלוש שניות בהתקפה, שזה מצוין.
לא יודע אם ווסטברוק יכול.

זה העניין. מלו יש בחוץ כי הוא חירב עד שקיבל את מעמדו האמיתי (ונתן עונה די טובה העונה). ווסטבריק לא מסוגל.לא בראש ללא ביכולת. הוא חייב כדור ביד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 10, 2022 8:48 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
shmueliki כתב:
אני חושב שהעונה הזו מדהימה מבחינת כישלון קבוצות כוכבים לצד הצלחה יחסית של קבוצות נטולות כוכבים:
העונות המדהימות של פיניקס וממפיס, לכאורה (ואולי באמת רק לכאורה) ללא אף שחקן באמת מהטופ של הליגה, כאשר בממפיס מוראנט אפילו מפספס שליש עונה, ואילו ברוקס שיחק רק ב-31 משחקים.
מיאמי בהובלת באטלר-אדביו-לאורי (כבר בן 35), אבל המון בזכות Nobody's כסטרוס, קיילב מרטין, גייב וינסנט, וכמובן עומר יורצבן - מגיעה לפסגת המזרח.
דאלאס נתנו ריצה נהדרת לקראת סיום העונה עם ברונסון/דינווידי ככינור שני.
דנבר בפלייאוף בעונה ללא ג'מאל מארי ופורטר-ג'וניור, כלומר עם מונטה מוריס, וויל בארטון, ארון גורדון וג'ף גרין כשחקני חמישייה (אפשר לדמיין ספסל שלא כה רחוק מזה בקבוצות העמוקות...).
הקליפרס מגיעים ל-50% בהובלת רג'י גקסון, טרנס מאן, לוק קנארד, איביצה זובאץ, מרכוס מוריס, אמיר קופי, וניקולה באטום - אלו המובילים העונתיים של הקבוצה בדקות משחק.

הניסיון שלך לקדם את האג'נדה של לא-כוכבים מנצחים משחקים הוא יפה אבל אתה עושה לא מעט שמיניות באוויר כדי להגיע לשם.
כל הקבוצות שהזכרת מלבד מיאמי נמצאות במערב, שמה לעשות חלש מאוד העונה.
במיאמי שכחת בנוחיות להזכיר את טיילר הירו.
הקליפרס בסך הכל הגיעו לפליי-אין. לא הייתי מכתיר כתרים סביבם.
לפיניקס יש 3 כוכבים כך שזה סביר מאוד שיגיעו לצמרת המערב. לא מדובר בהפתעה.
לדנבר, דאלאס וממפיס יש סופרסטארים (או קרוב לכך, תלוי איך מסתכלים על מוראנט) וכאמור, המערב חלש יחסית.
הקבוצות האלו גם מאומנות היטב.

טיילר הירו "כוכב"?
בכל מקרה, הוא תוצר של הקבוצה שגידלה אותו "מאפס" - שאפו ענק למערכת שם.
אייטון "כוכב"? מישהו חזה שזה יהיה המאזן של פיניקס (לא המקום הראשון עצמו, אלא הפער משאר הליגה, כולל מהמזרח)?
תראה לי מישהו שכתב לפני פתיחת העונה שמוראנט הוא כבר (כלומר כעת, לא בעוד 5 שנים) סופרסטאר, ושממפיס תגיע למקום 2 בליגה. אגב, סביר שממפיס גם בלי מוראנט (מאזן 4-20, ועוד לאחר 2 הפסדים אחרונים...) הייתה לצורך העניין נאבקת על ביתיות במערב - זה מוסכם? עם אילו "כוכבים" בדיוק?
הקליפרס רוב העונה שיחקו כאשר השחקן הטוב יותר שלהם (יהא אשר יהא) הוא מהחלשים בליגה כמספר 1 של קבוצה, לכן אני רואה לנכון לציין זאת.

כשאתה רוצה אתה קורא לכל שחקן סופרסטאר/כוכב
למיטב זכרוני בעבר דיברת על טופ 5 וטופ 25 כ"רף" לכך

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 10, 2022 8:56 pm 
Hall of Famer

ווסטברוק חייב את הכדור ביד, אבל בכל זאת מלך האסיסטים בעבר, הוא בהחלט צריך למסור 80 אחוז מהזמן. זה בהחלט אומר לשנות את משחקו כמו שמלו שינה את משחקו, אבל לא באותו אופן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 10, 2022 9:07 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
בעונה שעברה הג'אז סיימו במקום הראשון במערב, עפו בסיבוב השני. את האליפות לקחה מילווקי עם תצוגת על של כוכב על. בבועה הלייקרס לקחו את התואר עם לברון ודיוויס לצידו. לפני 3 עונות הגמר היה בין הוורייירס עם כוכבי על לבין טורונטו שקוואיי לאונרד הראה איך כוכב על אחד משפיע על הקבוצה שלו. על השנים לפני כן שהיו דו קרב בין הווריירס לבין הקאבס של לברון באמת אין צורך לדבר.
בקיצר, תזת הכוכבים לא כאלו משמעתיים שאתה מנסה לקדם עדיין לא הגיעה למציאות, גם אם הסאנס (שאפשר לדבר על כריס פול ודווין ובקר וההשפעה שלהם) או מיאמי (באטלר) הגיעו באופן מקרי לגמר האן.בי.איי.

יש המון כישרון בליגה
מטבע הדברים סביר מאוד מאוד "סטטיסטית" שהאליפות תלך לקבוצה שאותה מובילים "כוכבים גדולים", כי למשל השנה זה אומר לאחת מבין לייקרס, ברוקלין, מילווקי, פילי, בוסטון אני מניח, פיניקס, גולדן סטייט, וגם לגבי דאלאס ודנבר כמובן יהיה ניתן לטעון (ובצדק) שזה הכל בגלל איש אחד, ועל פיניקס ניתן להתווכח...
אז השאלה היא לא האם קבוצה עם "סופרסטאר" זוכה בסוף בתואר (כי כאמור - כמותית התשובה כמעט תמיד יהיה כן, מה גם שאחרי אליפות אנחנו אוטמטית נסתכל על הקבוצה הזו באופן הרבה יותר חיובי), אלא האם קבוצה "מאומנת, מחוברת, מאוזנת, עם ספסל, אבל במקביל עם פחות/כוכבים כישרון מהאחרות" יכולה להתמודד ולסיים גבוה יחסית אל מול מרבית המתחרות עם הכוכבים.
אז אני מסתכל על ממפיס, מיאמי, טורונטו - ורוצה בהצלחתן.

מי השחקן הכי טוב במיאמי? לא חשוב את מי נבחר
כמה שחקנים טובים ממנו יש במזרח (נכון לתחילת השנה)? דוראנט, הארדן, יאניס, אמביד, טייטום, ג'יילן בראון?, יאנג?
כל השחקנים הנ"ל (בניגוד ליוקיץ' של העונה, ודונצייץ') גם לא משחקים לבד, ויש להם "מספרי 2" (ולחלקם אף 3) ברמה יחסית גבוהה מאוד.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 10, 2022 9:18 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
ווסטברוק חייב את הכדור ביד, אבל בכל זאת מלך האסיסטים בעבר, הוא בהחלט צריך למסור 80 אחוז מהזמן. זה בהחלט אומר לשנות את משחקו כמו שמלו שינה את משחקו, אבל לא באותו אופן

למרבה האירוניה, אם ווסטברוק ישחק כמו סימונס - הוא יכול להיות מטורף (כמובן בסדר הגודל הזה של הקבוצות, לצד שחקני התקפה בולטים אחרים נוספים)
אבל זה לא יקרה הרי...

B.Grant44 כתב:
sir charles כתב:
בשביל מה ההורנטס צריכים את וטסטברוק כשיש להם כבר את לאמלו, רוזייר ובוקנייט בגארדים?

הרציונל (שאני לא קונה אותו) זה שהם ישלחו ללייקרס את החוזים של רוז'ייר והייוורד, כי ברידג'ס הולך לעלות עבורם הקיץ יותר מכפי שצפו. סיבה נוספת היא שג'ורדן מחזיק מווסטברוק D:

רוז'ייר חתום לעוד 4 שנים קדימה על 96M. בפני עצמו - רע במיוחד זה לא.
אני לא רואה היגיון רב להחתים את ברידג'ס על יותר מזה (אני מניח), ולהמשיך בלי רוז'ייר.
הם קבוצה סופר צעירה, וסביר שיהיה להם בעונה הבאה עוד שחקן רוטציה ממוצע מבחירת אמצע סיבוב ראשון. לא רואה סיבה לא להמשיך ככה, ולא לעשות מהפכות (ולהביא את ווסטברוק לשנה במקום שני שחקנים תורמים - זו בהחלט מהפכה), ובקיץ 24 עם סיום החוזים של הייוורד (תודה שלום?) ובול - לשקול מה לעשות.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 10, 2022 10:20 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
עמוס לב כתב:
בעונה שעברה הג'אז סיימו במקום הראשון במערב, עפו בסיבוב השני. את האליפות לקחה מילווקי עם תצוגת על של כוכב על. בבועה הלייקרס לקחו את התואר עם לברון ודיוויס לצידו. לפני 3 עונות הגמר היה בין הוורייירס עם כוכבי על לבין טורונטו שקוואיי לאונרד הראה איך כוכב על אחד משפיע על הקבוצה שלו. על השנים לפני כן שהיו דו קרב בין הווריירס לבין הקאבס של לברון באמת אין צורך לדבר.
בקיצר, תזת הכוכבים לא כאלו משמעתיים שאתה מנסה לקדם עדיין לא הגיעה למציאות, גם אם הסאנס (שאפשר לדבר על כריס פול ודווין ובקר וההשפעה שלהם) או מיאמי (באטלר) הגיעו באופן מקרי לגמר האן.בי.איי.

יש המון כישרון בליגה
מטבע הדברים סביר מאוד מאוד "סטטיסטית" שהאליפות תלך לקבוצה שאותה מובילים "כוכבים גדולים", כי למשל השנה זה אומר לאחת מבין לייקרס, ברוקלין, מילווקי, פילי, בוסטון אני מניח, פיניקס, גולדן סטייט, וגם לגבי דאלאס ודנבר כמובן יהיה ניתן לטעון (ובצדק) שזה הכל בגלל איש אחד, ועל פיניקס ניתן להתווכח...
אז השאלה היא לא האם קבוצה עם "סופרסטאר" זוכה בסוף בתואר (כי כאמור - כמותית התשובה כמעט תמיד יהיה כן, מה גם שאחרי אליפות אנחנו אוטמטית נסתכל על הקבוצה הזו באופן הרבה יותר חיובי), אלא האם קבוצה "מאומנת, מחוברת, מאוזנת, עם ספסל, אבל במקביל עם פחות/כוכבים כישרון מהאחרות" יכולה להתמודד ולסיים גבוה יחסית אל מול מרבית המתחרות עם הכוכבים.
אז אני מסתכל על ממפיס, מיאמי, טורונטו - ורוצה בהצלחתן.

מי השחקן הכי טוב במיאמי? לא חשוב את מי נבחר
כמה שחקנים טובים ממנו יש במזרח (נכון לתחילת השנה)? דוראנט, הארדן, יאניס, אמביד, טייטום, ג'יילן בראון?, יאנג?
כל השחקנים הנ"ל (בניגוד ליוקיץ' של העונה, ודונצייץ') גם לא משחקים לבד, ויש להם "מספרי 2" (ולחלקם אף 3) ברמה יחסית גבוהה מאוד.

בקיצור, אתה מעוניין להסתכל באופן רומנטי על הקבוצות נטולות הכוכבים הגדולים ולקוות שהן יצליחו.
מלבד פיניקס, אני לא רואה קבוצה כזו שמסוגלת לקחת את האליפות
ולפיניקס יש שלושה כוכבים, כך שאין שום סיבה שלא תגיע רחוק.

בהצלחה עם מיאמי.

לגבי ממפיס, יש לה סופרסטאר צעיר בהתהוות.
אני לא יודע עד לאן הוא מסוגל לסחוב אותם, לדעתי הם לא ייקחו אליפות העונה, אבל מי יודע.
הוא וטייטום הם סוג של WILD CARD מבחינתי, למרות שאני הרבה יותר מאמין בטייטום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 10, 2022 10:34 pm 
Hall of Famer

אין פה עניין של רומנטי
מי בפתיחת השנה הקודמת הימר על פיניקס שתגיע לגמר ה-NBA?
מי בפתיחת 2020 הימר על מיאמי?
מי ב-2019 הימר על טורונטו כאלופה?
(כלומר אני מניח שהיו כאלו שהימרו... אבל הסיכוי לכך לא נחשב גבוה במיוחד, כ"קבוצות נטולות כוכבים באופן יחסי")

העונה הרי כולם ציפו לגמר ברוקלין-לייקרס (או לכל הפחות שהקבוצות הנ"ל יגיעו לגמרים אזוריים נניח)
אם היית אומר בתחילת השנה שיהיה שיחזור של הגמר מילווקי-פיניקס היו אומרים לך שזה כנראה לא יקרה
ואם היית אומר בתחילת השנה שיהיה גמר מיאמי-ממפיס (וכעת זה נראה לי ממש בגבולות הסביר, ולא "מדע בדיוני") - היו שולחים אותך להסתכלות...

בתקופת גולדן סטייט-קליבלנד, ולפני זה עם לברון במיאמי - דברים כאלה קרו פחות (גם בגלל לברון עצמו במזרח כמובן...)
אז אני לא טוען שכל הכדורסל השתנה וזה יישאר ככה לעד
פשוט מציין "תופעה של השנים האחרונות", ובאופן אישי מאוד מרוצה מכך כאמור

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 10, 2022 10:38 pm 
Hall of Famer

מה ששונה בשנתיים האחרונות זה שאין סופר-טים. זה הכל.
מעבר לזה, הכל די צפוי.
אליפויות - כולל השנים האחרונות - עדיין נלקחות על ידי סופרסטארים.

אני חושב שמיאמי-ממפיס זה תרחיש לא הכי סביר :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 10, 2022 10:48 pm 
Hall of Famer

אני מוכן להמר על מיאמי-ממפיס כגמר, כנגד כל קומבינציה אחרת שלא כוללת את מילווקי ופיניקס (כלומר, אף אחת מהן)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 10, 2022 10:50 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
אני מוכן להמר על מיאמי-ממפיס כגמר, כנגד כל קומבינציה אחרת שלא כוללת את מילווקי ופיניקס (כלומר, אף אחת מהן)

אני לא מבין מה זה אומר..
אני מוכן לשים 1,000 ש"ח שזה לא הגמר ולקבל 100 ש"ח על כל גמר אחר :lol:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 12:51 am 
Hall of Famer

אבל זה לא חוכמה
אתה רוצה את כל האפשרויות בצד שלך...
תהמר על שתי קבוצות ספציפיות (עם כוכבים :D ) , ואפשר לדבר

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 8:02 am 
מנהל פורום

איך טורונטו עם קוואי תומכת בתיאוריית ה"ללא כוכבים" שלך בדיוק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 12:45 pm 
Hall of Famer

אני מסתכל כאן לדוגמא על יחסי ההימורים טרום פתיחת אותה עונה:
https://www.basketball-reference.com/le ... _odds.html

טורונטו מקום 5 (חשבתי שנמוך יותר, מודה)

גולדן סטייט ראשונים בזכות קרי-קליי-דוראנט-גרין, ולאחר שתי אליפויות, נחשבים לאחת הקבוצות הטובות בכל הזמנים וכו'
סלטיקס שניים בזכות קיירי-הייוורד-הורפורד, לצד בראון וטייטום הצעירים
רוקטס עם הארדן בשיאו, לצד פול וקאפלה
אפילו הלייקרס לפני טורונטו עם לברון והרבה צעירים נחמדים (דאז) מסביבו
סורונטו עם קוואי בסימן שאלה בריאותי (כלומר ממש לא באנקר כאחד מהשחקנים הטובים בליגה - אולי כן אולי לא), לאורי שחטף סוויפים מלברון בפלייאוף, סיאקם (שבעונה לפני תרם 7.3 נקודות ו-4.5 ריבאונדים), איבקה הבינוני פלוס, וואן-וליט שאפילו בתחילת הפלייאוף כמדומני הייתה שאלה לגיטימית האם הוא יכול לדרוך על מגרש ברמות הללו.

אז אם "רק כוכבים מכריעים" - לא אמור להיות להם סיכוי רב מול שלוש הקבוצות הראשונות (ואפילו ללא דוראנט שנפצע).
קליי אגב תרם באותו גמר 26 נקודות למשחק ב-59% לשלוש. זה פנומנלי בכל קנה מידה, בפרט כצלע שנייה...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 1:49 pm 
Junior

שמוליקי, אני חושב שהיום בפלייאוף (כולל הפלייאין) אין קבוצה בלי לפחות "כוכב" אחד, כלומר תמיד נוכל להאיר איזה זרקור ולדבר על "כוכב" מסוים.
אני חושב שגם לחצי מהקבוצות שעלו יש "סופרסטאר" (לפחות אחד) שלא נופתע אם הוא ייתן תצוגת פלייאוף מופתית שתגמר בגמר/אליפות

מישהו יופתע אם אמביד והארדן יחברו ריצת פלייאוף מטורפת? אם מיאמי יגיעו שוב לגמר? אם בוסטון יגיעו לגמר? אם מילווקי יקחו אליפות? אם דוראנט וקיירי יגיעו לגמר? במזרח יש לפחות 5 קבוצות שאני לא אופתע אם יגיעו לגמר. אגב, גם לחמשת הקבוצות בפלייאוף יש כוכבים במידה כזאת או אחרת שיכולים להעביר את הקבוצה סיבוב "על חשבון" החמש שרשמתי מקודם (למאלו בשרלוט, טריי באטלנטה, מובלי וגרלנד בקליבלנד ווואן פליט וסיאקם בטורונטו, לאווין ודרוזן בשיקאגו).

כמעט אותו דבר אני יכול להגיד על המערב, שם אולי יש כמה קבוצות שאני יותר אופתע אם יעברו סיבוב כמו מינסוטה (שגם לה יש כוכבים), הספרס (מורי) או הפליקנס (מקולום וקצת אינגרם) אבל מעבר אליהם אני לא חושב שמישהי מ7 הקבוצות הנותרות תפיל אותנו מהכסא אם תגיע לגמר (בהנחה וקאווי כשיר ומצטרף לג'ורג'). לכל שבעת הקבוצות האלו יש שחקנים שאני יכול לראות משתלטים לגמרי על סדרות.

בקיצור, מה שאני רוצה להגיד - כל קבוצת פלייאוף ובטח כל אלופה מחזיקה לפחות ב"כוכב" אחד, השאלה מי כוכב ומי סופרסטאר וכו' זו שאלה שהמון פעמים נענית בדיעבד רק אחרי ריצת פלייאוף מוצלחת. לא כל מי שאתה תגדיר כ"כוכב" בסוף הפלייאוף הוגדר כזה גם לפניו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 2:26 pm 
Hall of Famer

אתה מנסה להוכיח שניתן לזכות באליפויות בלי כוכבים
או שאתה מנסה להוכיח שקשה לחזות מראש מי יתעלה בפלייאוף?
אלו שתי נקודות שונות לגמרי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 2:36 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:

סורונטו עם קוואי בסימן שאלה בריאותי (כלומר ממש לא באנקר כאחד מהשחקנים הטובים בליגה - אולי כן אולי לא), לאורי שחטף סוויפים מלברון בפלייאוף, סיאקם (שבעונה לפני תרם 7.3 נקודות ו-4.5 ריבאונדים), איבקה הבינוני פלוס, וואן-וליט שאפילו בתחילת הפלייאוף כמדומני הייתה שאלה לגיטימית האם הוא יכול לדרוך על מגרש ברמות הללו.

אבל זה לא רלוונטי. אף אחד לא פקפק ביכולת של לאונרד בריא. השאלה הייתה כמה הוא בריא והאם הפציעה גזלה ממנו משהו וכמה הראש שלו באמת מוברג ורוצה להיות בטורונטו אחרי השביתה שלו בספארס. אם היו אומרים לווגאס בתחילת העונה שלאונרד יגיע לפלייאוף בריא ומפוקס ומחוייב לקבוצה, אז גם יחס ההימורים היה שונה, כי הרבה מסימני השאלה היו נעלמים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 2:46 pm 
Junior

Att כתב:

אני טוען כמה דברים:
1) יש מלאאאא כוכבים בליגה. קל להגיד שקבוצה צריכה כוכבים כדי לקחת אליפות כי יש לך המון. בסוף בכל קבוצה שהגיע לגמר היו כוכבים וסביר שגם מרבית שהגיע לחצי גמר איזורי.
2) כמות הכוכבים בליגה שיכולים להתעלות בפלייאוף היא ענקית. יוקיץ', אמביד, הארדן, קאווי, לוקה, סטף, דוראנט, מוראנט, קליי, קיירי, מיטשל, יוקיץ', יאניס, דרוזן, באטלר ובוקר אלו שחקנים שאני לא אופתע אם ידפקו סדרות מדהימות ויובילו את הקבוצות שלהם לגמר איזורי/ליגה... מעבר אליהם יש עוד שחקנים כמו לאווין, מידלטון, בראון, סיאקם, מקולום ועוד כמה שבטח שכחתי שיכולים לתת את הטון בסדרה מסוימת. אנחנו זוכרים שרק לפני שנתיים ג'מאל מורי דפק סיבוב ראשון נגד יוטה עם 31.6 נק' ב53% מהשלוש? אני לא חושב שהוא יותר טוב בבירור מאף אחד ברשימה למעלה ואני לא רואה אף אחד מהרשימה הדי ארוכה הזאת שאני יכול להיות בטוח שלא ייתן סדרה כזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 2:55 pm 
Hall of Famer

המונחים "כוכב"/"סופרסטאר"/"אולסטאר" הרי זה לא מדע מדויק, וגם לא יכולים להיות כאלו באמת

ברור שקבוצה עם 3 "כוכבים" תהיה טובה בתוחלת מקבוצה בעלת 0 "כוכבים" - זה No news
וברור לכם שאני לא אטען שקבוצת שחקני G-league יכולה לקחת אליפות, כן?
לא צריך להקצין כל דבר

אני פשוט חושב שב-NBA התפתח בעבר איזשהו נרטיב שסדרת פלייאוף מנצח "השחקן הטוב יותר", ואולי במשך שנים רבות זה היה יחסית נכון (בפרט - לברון עם דומיננטיות רב שנתית בלתי נתפסת במזרח - בלי קשר לנסיבות מסביב).
לטעמי (ואולי אני טועה, זה מהסתכלות אישית לא מעמיקה במיוחד) אולי כעת "הרוח קצת נושבת בכיוון השני" (ואולי לא).

sheky כתב:
בקיצור, מה שאני רוצה להגיד - כל קבוצת פלייאוף ובטח כל אלופה מחזיקה לפחות ב"כוכב" אחד, השאלה מי כוכב ומי סופרסטאר וכו' זו שאלה שהמון פעמים נענית בדיעבד רק אחרי ריצת פלייאוף מוצלחת. לא כל מי שאתה תגדיר כ"כוכב" בסוף הפלייאוף הוגדר כזה גם לפניו.

זה סיכום מצוין
הרי לא חוכמה לבוא בדיעבד ולהגיד "ברור שקבוצה X (נניח ממפיס הנוכחית, או פיניקס אשתקד) היא חומר לאליפות - תראה איזה סגל יש להם".
מאוד קשה, ולכן מעניין - לנסות לחזות דברים כאלו מראש.
אני למשל חשבתי העונה שהלייקרס לא יגיעו כה רחוק (שמתי אותם מקום 5 במערב בתר'ד פתיחת העונה - שזה מאוד נמוך ביחס לציפיות המוקדמות מהם), ושקבוצות של קיירי לא בדיוק מקבלות ממנו את הערך המוסף המצופה מ"כוכב" (והוא בהחלט כזה, אין ויכוח) ומגיעות רחוק בגללו.

אני מודע לכך שדעתי בנושאים הללו "קיצונית" ושלפעמים אני גם אומר שטויות (כמו כולנו, אולי קצת יותר...), אבל זה מה יש.

אגב, בינתיים פתחתי הימור ולא ראיתי קופצים...
אפשר למשל ללכת על ברוקלין-גולדן סטייט כגמר כנגד מיאמי-ממפיס "שלי"
אני לא אברח מזה

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך ב' אפריל 11, 2022 3:03 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 2:57 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
Att כתב:

אני טוען כמה דברים:
1) יש מלאאאא כוכבים בליגה. קל להגיד שקבוצה צריכה כוכבים כדי לקחת אליפות כי יש לך המון. בסוף בכל קבוצה שהגיע לגמר היו כוכבים וסביר שגם מרבית שהגיע לחצי גמר איזורי.
2) כמות הכוכבים בליגה שיכולים להתעלות בפלייאוף היא ענקית. יוקיץ', אמביד, הארדן, קאווי, לוקה, סטף, דוראנט, מוראנט, קליי, קיירי, מיטשל, יוקיץ', יאניס, דרוזן, באטלר ובוקר אלו שחקנים שאני לא אופתע אם ידפקו סדרות מדהימות ויובילו את הקבוצות שלהם לגמר איזורי/ליגה... מעבר אליהם יש עוד שחקנים כמו לאווין, מידלטון, בראון, סיאקם, מקולום ועוד כמה שבטח שכחתי שיכולים לתת את הטון בסדרה מסוימת. אנחנו זוכרים שרק לפני שנתיים ג'מאל מורי דפק סיבוב ראשון נגד יוטה עם 31.6 נק' ב53% מהשלוש? אני לא חושב שהוא יותר טוב בבירור מאף אחד ברשימה למעלה ואני לא רואה אף אחד מהרשימה הדי ארוכה הזאת שאני יכול להיות בטוח שלא ייתן סדרה כזו.

האמת היא ששאלתי את שמואליקי :)
אבל נחמד לקרוא בכל מקרה

יש מלא כוכבים בליגה אבל יש מעט מאוד סופרסטארים.
אולי הוא יפתיע אותי ויעלה עוד רמה בפלייאוף הזה אבל אני לא שומע שמישהו מדבר על יוטה כמועמדת לאליפות.
למה? כי מיטשל לא מספיק טוב כגו-טו-גאי
גם דרוזן לא, גם לאווין, גם מקולום וגם סיאקם.
הם כוכבים אבל הם לא כוכבי על.

האם אפשר לנצח עם כוכבים?
כן אבל רצוי שתאסוף כמה מהם
ותהיה לך הגנה סופר חזקה ומאמן מצוין.
מיאמי מנסה לעשות בדיוק את זה. פיניקס גם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 3:01 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
shmueliki כתב:

אבל זה לא רלוונטי. אף אחד לא פקפק ביכולת של לאונרד בריא. השאלה הייתה כמה הוא בריא והאם הפציעה גזלה ממנו משהו וכמה הראש שלו באמת מוברג ורוצה להיות בטורונטו אחרי השביתה שלו בספארס. אם היו אומרים לווגאס בתחילת העונה שלאונרד יגיע לפלייאוף בריא ומפוקס ומחוייב לקבוצה, אז גם יחס ההימורים היה שונה, כי הרבה מסימני השאלה היו נעלמים.

מקבל
ברור שאי הוודאות כלפי קוואי היא מובנית בתוך יחס ההימור
בכל מקרה, אני כנראה מגדולי המעריכים את קוואי (למשל בהשוואה לדוראנט), אז לגמרי "על העגלה שלו"

פשוט בוא נתסכל למשל על המצ'-אפ שלהם מול גולדן סטייט מנקודת מבט של פתיחת אותה עונה, ואף ללא דוראנט
נניח קרי וקוואי זה המדרגה הגבוהה ביותר שיש (מבלי להיכנס לפרטים) ו"מתקזזים"
האם לטורונטו יש "שחקן שני" ברמת קליי? "שחקן שלישי" ברמת גרין? אפילו איגי כשחקן משלים אידיאלי בזמנו? מאמן מנוסה ועם שיטה מצליחה כסטיב קר?
הם לקחו אליפות עם חומר גלם שנראה לחלוטין לא משהו בתחילת העונה - וזה היופי שבדבר, ומראה שלא רק הכישרון/"כוכבים" מדברים (אחרת לא היה צריך לעלות למגרש...)

בדיוק לכן מבחינתי אליפות זו היא תעודת כבוד ענקית לקוואי, כי זה דבר ששחקנים גדולים אחרים לא עשו (וראינו את שאר שחקני טורונטון לאחר מכן, סיאקם לא בדיוק פרץ עד הסוף וכו')

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 3:03 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
shmueliki כתב:

בדיוק

וטורונטו, ייאמר לזכותם, הימרו בדיוק על זה.
הם הבינו את האפסייד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 3:05 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
עמוס לב כתב:
shmueliki כתב:

מקבל
ברור שאי הוודאות כלפי קוואי היא מובנית בתוך יחס ההימור
בכל מקרה, אני כנראה מגדולי המעריכים את קוואי (למשל בהשוואה לדוראנט), אז לגמרי "על העגלה שלו"

פשוט בוא נתסכל למשל על המצ'-אפ שלהם מול גולדן סטייט מנקודת מבט של פתיחת אותה עונה, ואף ללא דוראנט
נניח קרי וקוואי זה המדרגה הגבוהה ביותר שיש (מבלי להיכנס לפרטים) ו"מתקזזים"
האם לטורונטו יש "שחקן שני" ברמת קליי? "שחקן שלישי" ברמת גרין? אפילו איגי כשחקן משלים אידיאלי בזמנו? מאמן מנוסה ועם שיטה מצליחה כסטיב קר?
הם לקחו אליפות עם חומר גלם שנראה לחלוטין לא משהו בתחילת העונה - וזה היופי שבדבר, ומראה שלא רק הכישרון/"כוכבים" מדברים (אחרת לא היה צריך לעלות למגרש...)

בדיוק לכן מבחינתי אליפות זו היא תעודת כבוד ענקית לקוואי, כי זה דבר ששחקנים גדולים אחרים לא עשו (וראינו את שאר שחקני טורונטון לאחר מכן, סיאקם לא בדיוק פרץ עד הסוף וכו')

לגבי סיאקם לא פרץ וכו' -
סיאקם הוא לגמרי כוכב בעיניי..
הוא לא משהו כאופציה 1 אבל כאופציה 2 או שלישית לצד סופרסטאר הוא אחלה ממש.

לא ברורה לי הדוגמה של טורונטו כי היא משקפת בדיוק את מה שאתה מנסה לטעון כנגדו.
טורונטו עלתה לכל סדרה כשיש לה את השחקן הטוב ביותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 3:34 pm 
Junior

Att כתב:
יש מלא כוכבים בליגה אבל יש מעט מאוד סופרסטארים.
אולי הוא יפתיע אותי ויעלה עוד רמה בפלייאוף הזה אבל אני לא שומע שמישהו מדבר על יוטה כמועמדת לאליפות.
למה? כי מיטשל לא מספיק טוב כגו-טו-גאי
גם דרוזן לא, גם לאווין, גם מקולום וגם סיאקם.
הם כוכבים אבל הם לא כוכבי על.

האם אפשר לנצח עם כוכבים?
כן אבל רצוי שתאסוף כמה מהם
ותהיה לך הגנה סופר חזקה ומאמן מצוין.
מיאמי מנסה לעשות בדיוק את זה. פיניקס גם.

בסוף מיטשל סיים את הסדרה לפני שנתיים מול אותו מארי עם 36.3 נקודות וEFG של 63.4 אחוז... זו סדרה שהם הפסידו ב7 משחקים ודנבר המשיכה לגמר האיזורי משם (וניצחה בדרך את קוואי וג'ורג'). גם עונה שעברה מיטשל סיים 2 סיבובים עם 32.3 נקודות ב55.3% אחוזים מהשדה. לקלוע ולהיות גו-טו-גאי הוא יודע.

אני מסכין שרוב הסיכויים שדרוזן ולאווין לא יעברו את יאניס אבל נגד פילי או בוסטון אני יכול לראות אותם מתפוצצים.
כמה תופתע אם מקולום ( ואינגרם ) יכניס את ניו אורלינס לפלייאוף על חשבון הספרס ועל חשבון מיניסוטה?

ברור שבסוף כדאי שיהיו לך כמה שיותר שחקנים טובים וככל שהם יהיו יותר טובים יותר טוב. לא זכור לי ששמעתי מישהו טוען שעדיף שחקן משלים על כוכב בקבוצה.
בסוף שתי הפינאליסטיות הלא אלופות האחרונות (מיאמי ופיניקס) דורגו בתחילת העונה במקום ה14 בסיכויים לאליפות.
זה שבאטלר עמד בגמר ראש בראש עם לברון והראה שהוא שייך לרמה זה קל להגיד עכשיו, לא הרבה אמרו לפני הסדרה.

בשורה התחתונה כמו שאני רואה את זה יש לפחות 10 שחקנים שיכולים לצאת "סופרסטארים" בסוף הפלייאוף (יאניס, אמביד, הארדן, יוקיץ', דוראנט, קאווי, לוקה, ג'ה, טייטום וסטף) ועוד כמה שיכולים לנצח בעצמם כמה סדרות (בראון, קליי, קיירי, מיטשל ועוד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 3:36 pm 
Hall of Famer

אז כיום טורונטו (בראשות אותו סיאקם, כאופציה ראשונה) תעלה לכל סדרה במזרח כשאין לה את השחקן הטוב ביותר, נכון?
כי סיאקם פחות טוב מהשחקן המוביל של מילווקי, פילי, ברוקלין, בוסטון (ואף מיאמי? שיקאגו? קליבלנד? אטלנטה?)
גם ואן-וליט כאופציה שנייה נופל מהמקבילות שלו במילווקי, פילי, ברוקלין (לכאורה, אני לא אסכים) (ואף מיאמי? בוסטון? שיקאגו?)

וודאי נסכים שלפילי בסדרה הקרובה מול טורונטו יש אפילו את שני השחקנים הכי טובים בסדרה, וגם יתרון ביתיות. אז זה באנקר של איזה 1-4/2-4 כזה "בתוחלת"?

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך ב' אפריל 11, 2022 3:46 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 3:42 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
ברור שבסוף כדאי שיהיו לך כמה שיותר שחקנים טובים וככל שהם יהיו יותר טובים יותר טוב. לא זכור לי ששמעתי מישהו טוען שעדיף שחקן משלים על כוכב בקבוצה.
בסוף שתי הפינאליסטיות הלא אלופות האחרונות (מיאמי ופיניקס) דורגו בתחילת העונה במקום ה14 בסיכויים לאליפות.
זה שבאטלר עמד בגמר ראש בראש עם לברון והראה שהוא שייך לרמה זה קל להגיד עכשיו, לא הרבה אמרו לפני הסדרה.

בשורה התחתונה כמו שאני רואה את זה יש לפחות 10 שחקנים שיכולים לצאת "סופרסטארים" בסוף הפלייאוף (יאניס, אמביד, הארדן, יוקיץ', דוראנט, קאווי, לוקה, ג'ה, טייטום וסטף) ועוד כמה שיכולים לנצח בעצמם כמה סדרות (בראון, קליי, קיירי, מיטשל ועוד).

דברים מעניינים מאוד
לא הוזכר אף שחקן מפיניקס - לא יודע אם בכוונה או שיכחה...
האם זה אומר שאין להם סיכוי לאליפות? אני (ואני מניח שלא רק אני) - לא אסכים נחרצות

האם בתרחיש היפותטי ממפיס ללא מוראנט - אנדרדוג כה ברור בסדרה מול דאלאס/יוטה/דנבר/מינסוטה - להן בוודאי השחקן הטוב בסידרה?
לא יודע

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 160 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 131 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: