סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 14, 2024 8:30 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' מרץ 31, 2022 12:48 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
טוב נו, אם אני כבר בחיים וכל זה, ומפוצץ בזמן פנוי, זה יהיה באמת חזירי מצדי לא לכסות כאן את אליפות העולם בברידג' שנפתחה השבוע בסלסומג'ורה איטליה.

האליפות מתקיימת אחת לשנתיים בשנים אי זוגיות, והפעם נדחתה בחצי שנה בשל הקורונה, וכמו בענפי ספורט אחרים, השנה שבכותרת התחרות נשארה...
האליפות הקודמת נערכה אגב בווהאן בספטמבר-אוקטובר 2019. ממש רגע לפני שכל הכיף הזה התחיל...

אליפות העולם מתחלקת ל-4 תחרויות עיקריות שנערכות במקביל -

Bermuda Bowl - אליפות העולם הפתוחה (שזה מילה נרדפת לגברים) שהיא כמובן התחרות החשובה מכולן
Venice Cup - אליפות העולם לנשים
d'Orsi Trophy - אליפות העולם לסניורים (בני 60 פלוס)
Wuhan Cup - אליפות העולם לקבוצות מעורבות (כל זוג מורכב מגבר ואישה)

ישראל מיוצגת הפעם בגברים ובזוגות המעורבים, ומטבע הדברים אני אתמקד בתחרות הגברים.
נבחרת ישראל כוללת הפעם 3 זוגות עם נסיון בינלאומי רב, 2 מהזוגות (בירמן-פדון ולוין-רול) ייצגו את ישראל באליפות הקודמת (סיימו 10) והזוג השלישי הרבסט-הרבסט גם הוא היה חלק מהנבחרת בתחרויות רבות בעבר.
בכל סיבוב רק 2 זוגות משחקים והזוג השלישי נח.

כזכור לכולכם בוודאי מאליפויות קודמות, התחרות משוחקת בשני שלבים.
בשלב הראשון, 24 הנבחרות משחקות זו מול זו בליגה בשיטת ראונד רובין, מפגשים קצרים יחסית של 16 ידיים. זה לוקח להם שבוע שלם כי יש גבול כמה ברידג' אפשר לשחק ביום...
בכל מפגש 20 נקודות מחולקות בין שתי הנבחרות בהתאם להפרש בניקוד המצטבר של הVICTORY POINTS על כל 16 הידיים. לא אכנס כאן לפרטים, כי זה באמת יהיה קצת טרחני..., רק אומר שתיקו זה 10-10 ונצחון בהפרש של 60VP יתורגם ל20-0, וכל מה שבאמצע בינהם יהיה באמצע בינהם...

השלב השני - פליאוף - שמונה הראשונות עולות לרבע הגמר, שם כבר יש מפגשים ארוכים יותר, ובהמשך חצי גמר וגמר.

אחרי שלושה ימים של תחרות, הישראלים מדורגים כרגע במקום ה-10.
היום הראשון היה סביר, אחריו באה נפילה קשה אתמול כולל תבוסות מול איטליה ושבדיה ונפילה עד למקום ה-15, והיום יום מוצלח יחסית עם 2 נצחונות מקסימליים על דרום אפריקה וגואדלופ והפסדים מינימליים לשתי נבחרות חזקות - דנמרק ונורבגיה (בשורותיה משחק בוי בורגלונד הזכור לכולנו כחושף שערוריית הרמאות של זוג הצעירים הישראלי פישר-שוורץ ב2015).

בשלב הזה אני די אופטימי לגבי סיכויי הנבחרת להעפיל לרבע הגמר.
בכל סיבוב יש מספר משחקים שמועברים בשידור חי עם פרשנות בVUGRAPH בBBO. לא מדובר בשידור וידאו, אלא במשהו שיותר מזכיר את הPBP בכדורסל, אבל בברידג' זה בתכלס מה שצריך. מי שרוצה הסבר איך נכנסים שירים יד...
ניתן לעקוב בזמן אמת אחרי כל המפגשים באתר האליפות, שם הכיסוי הוא מעט פחות מפורט, וכולל תוצאות מתעדכנות של כל הידיים.

אתר האליפות - http://championships.worldbridge.org/th ... mpionships
תוצאות בזמן אמת - http://db.worldbridge.org/Repository/to ... showflag=1
ריכוז תוצאות של כל הסיבובים בכל 4 התחרויות - http://db.worldbridge.org/Repository/to ... esults.htm

הישארו עמנו לדיווחים נוספים בהמשך...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 31, 2022 11:36 am 
Hall of Famer

תודה רבה
איני מבין חצי דבר בברידג', אבל כמי שעוקב (ומשתדל לעדכן כאן בפורום...) על הנעשה "במקביל" בעולם השחמט (הדומה במובנים מסוימים) - זה כן מעניין אותי, ואני יודע להעריך את ההשקעה בכתיבה וכו'

וכעת שאלה
מדוע בעצם לעשות שיטת ליגה של 23 משחקים?
זה לא קצת ארוך/טרחני/מיותר לעומת איזה SWISS של נניח 9 משחקים (שגם יוכלו להיות ארוכים יותר למשל)?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 31, 2022 7:13 pm 
Junior

שאלה מצוינת (-:

נדמה לי שהיה כאן פעם דיון בעניין.
לכל אחת מהשיטות יש את היתרונות והחסרונות שלה.
יש בברידג' לא מעט תחרויות בשיטת סוויס, לפי מה שזכור לי, בעיקר בתחרויות לזוגות.
אישית, אני לא מת על סוויס. במיוחד כשיוצא לנבחרת לשחק מול פחות מחצי מהנבחרות. תמיד מרגיש לי שיש סכנה להטיה.
זה קצת דומה להבדל בין אליפות העולם בסנוקר שנמשכת 3 שבועות וכוללת מפגשים ארוכים יותר עם פחות אופציה להפתעות בהשוואה לטורנירים הקטנים שנמשכים רק שבוע ומאפשרים לשחקנים בינוניים להבליח באופן חד פעמי...
או לגרנד סלאמים בטניס בהם משחקים הטוב מ-5...

אני חושב שבאליפות עולם שנערכת פעם בשנתיים ומגיעות אליה נבחרות מכל העולם, שיטת הראונד רובין הרבה יותר מתאימה.
שבוע שלם שבו כולם משחקים מול כולם, ואחר כך עוד שבוע של פליי אוף שבו רק הטופ משחקים בינהם, זה פורמט נהדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 01, 2022 11:42 pm 
Junior

אחרי 5 ימי תחרות אנחנו כבר אחרי 16 סיבובים והשבעה הנותרים ישוחקו בשבת וראשון.
סדר המשחקים, וזה מכוון מן הסתם, מכיל לא מעט מפגשים בין נבחרות חזקות ביומיים האלו.

3 נבחרות כבר הבטיחו למעשה את מקומן ברבע הגמר - שוויץ, ארה"ב2 והולנד. שווייץ שמדורגת ראשונה היא הפתעה גדולה מבחינתי. זו לא מדינה עם מסורת של הצלחות בברידג', ובכלל לא זכור לי מתי היא השתתפה באליפות העולם בעבר.
בין המקום ה-4 למקום ה-11 מפרידות כרגע 22 נקודות, ויתר 5 העולות יהיו כנראה מבין הנבחרות הבאות - אנגליה, הונגריה, נורבגיה, איטליה, ארה"ב1, ישראל, דנמרק ושבדיה.

המקום ה-9 של ישראל קצת מבאס, בעיקר בגלל אי ניצול המפגשים ה"קלים" ביומיים האחרונים, נגד נבחרות אורוגוואי (נצחון דחוק) ואיחוד האמירויות במפגש די היסטורי הבוקר (הפסד קטן). המפגש מחר בבוקר מול ארה"ב1 שמדורגת שמינית הוא קריטי, מה שמגדירים בכדורגל - משחק על 6 נקודות.
אחר כך מפגשים מעניינים מול מצרים והודו שמדורגות 14 ו15 ויש להן סיכוי תיאורטי בלבד לעלות ולסיום היום מפגש קשה מול אנגליה, אחת המועמדות העיקריות לזכיה שמדורגת רביעית.

נקווה שבחורינו האמיצים צפו היטב באולימפיאדה האחרונה ויביאו גם הם הישגים בשבת (-:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 01, 2022 11:56 pm 
Junior

עדכון קטן על נבחרת ישראל לזוגות מעורבים.
מדורגת 14 עם סיכוי תאורטי בלבד להעפיל, מרחק 20 נקודות מהמקום השמיני ומשחקים קשים ביומיים שנותרו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2022 1:39 pm 
Junior

נצחון נאה של ישראל על המועמדת הראשית הקבועה לזכיה -ארה"ב1 29-11 שמתורגם ל14.5 נקודות.
הפער מהמקום השמיני רק 4 נקודות, ועכשיו צריך נצחונות גדולים על מצרים והודו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2022 5:27 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נראה לי שאם אפשר לשחק בשיטת ליגה אז זה ממילא עדיף. סוויס מצוינת בפורמט של פסטיבל (או מונדיאל...) שיש המון מתמודדים ופערי רמות גדולים מאוד. כשיש אליפות ברמה גבוהה ואפשר להפגיש את כולם מול כולם נשמע לי הגיוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2022 10:49 pm 
Junior

נצחון גדול על מצרים, אבל אחריו הפסד קטן ומאכזב להודים ולסיום היום תיקו נאה מול האנגלים החזקים.
יום סביר בהחלט עם מעל 50 נקודות, שמשאיר סיכוי לא רע ליום האחרון.
אגב, ארה"ב1 שפתחה את היום בהפסד לישראל, נתנה יום מעולה, עלתה למקום ה-5 והבטיחה את מקומה ברבע הגמר.
המצב בקרב על רבע הגמר, לפני 3 הסיבובים האחרונים -
7 - הונגריה 247
8 - נורבגיה 244
9 - דנמרק 240
10 - ישראל 239

מבחינת קושי המפגשים מחר, לנורבגיה אמור להיות הכי קשה לצבור נקודות, אבל באמת שאי אפשר לדעת...
ישראל מחר מול בולגריה המאכזבת, אוסטרליה שמדורגת 11 אבל איבדה היום את הסיכוי לעלות, ולסיום הולנד שמדורגת שנייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 03, 2022 5:36 pm 
Junior

למרות יום די בינוני עד כה, יש עדיין סיכוי לעלות בסיבוב האחרון, בעיקר בגלל יום ממש גרוע של ארהב1, שנפלו חזרה למקום ה8 והם רק 4 נקודות מעל ישראל.
אי לכך, בחורינו האמיצים צריכים לצבור מול ההולנדים שבמקום השני 4 נקודות יותר ממה שהאמריקאים יצברו מול הונג קונג מהתחתית... לא סביר במיוחד, אבל בהחלט אפשרי.

לגבי נבחרת שווייץ שמובילה את הטבלה - מסתבר שזו נבחרת כוכבים שמורכבת מאלופי ברידג' בינלאומיים מפולין ומהולנד. דומה מאד לנבחרת מונקו מהעשור הקודם...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 03, 2022 9:11 pm 
Junior

וזה כמובן לא קרה.
ארהב1 דווקא קיימה את החלק שלה והפסידה ביום מביך במיוחד עבורה גם להונג קונג, אבל הולנד היו גדולים על ישראל בכמה דרגות...
מי שכמעט ניצל את המעידה האמריקאית היו הדנים שבשלב מסוים במהלך הסיבוב עברו אותם ותפסו את המקום ה8, אבל מי שהציל את ארה"ב1 היתה נבחרת ארה"ב2 שנתנה סיומת חזקה וניצחה את הדנים בסופו של דבר...

השמיניה הראשונה, לפי סדר - שווייץ, הולנד, ארה"ב2, הונגריה, אנגליה, איטליה, נורבגיה, ארה"ב1.

בהנחה סבירה ששיטת שיבוץ קרבות רבע הגמר נותרה כמו באליפויות קודמות, השיטה היא שהנבחרות במקומות 1-3 בוחרות מול מי לשחק מבין הנבחרות 5-8.
שווייץ תבחר ראשונה, אחריה הולנד ואז ארה"ב2.
הונגריה תשחק מול הנבחרת שלא נבחרה...
שלב רבע הגמר ישוחק מחר ומחרתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 03, 2022 10:15 pm 
Hall of Famer

kfir כתב:
בהנחה סבירה ששיטת שיבוץ קרבות רבע הגמר נותרה כמו באליפויות קודמות, השיטה היא שהנבחרות במקומות 1-3 בוחרות מול מי לשחק מבין הנבחרות 5-8.
שווייץ תבחר ראשונה, אחריה הולנד ואז ארה"ב2.
הונגריה תשחק מול הנבחרת שלא נבחרה...

זה ממש מגניב!
תארו לכם ביורוליג ככה...
מה רע

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 05, 2022 12:10 am 
Junior

היה קשה להמר מה יהיו הבחירות כי יש כאן רבע גמר עם 8 נבחרות מאד חזקות (אולי פרט להונגריה, אבל היא ססימה רביעית).
השוויצרים בחרו את האנגלים, ההולנדים הלכו על איטליה, ארה"ב2 לא רצתה דרבי כבר בשלב הזה ולקחה את הנורבגים, מה שסידר להונגריה קרב מול ארה"ב1.
אחרי חצי הדרך - הכל צמוד יחסית, ומכיוון שבאף מפגש אין פייבוריטית ברורה, גם לא צפויות הפתעות :D

משהו מעניין שגיליתי היום כשחיפשתי את תוצאות טורנירי המוקדמות.
זוכרים את הת'רד על הרמאויות בברידג' ? לא, זה היה ב2015, איך נזכור....
אז הנה לינק לתזכורת - viewtopic.php?f=2&t=15137

ומה שאני רוצה לספר קשור לסיפור שהתפוצץ אז, רגע לפני אליפות העולם של 2015.
הזוג הישראלי שנתפס אז הושעה לכל החיים.
הזוג האיטלקי לעומת זאת - פאנטוני-נונס, שנחשבו לטופ של הטופ העולמי, ועברו תמורת סכום לא ידוע לייצג את מונאקו - הושעה רק לחמש שנים ונאסר עליהם לשחק כזוג לכל החיים (https://en.wikipedia.org/wiki/Fantoni_a ... ng_scandal)

ובכן, לקראת טורניר המוקדמות האירופאי שהתקיים באוגוסט 2021, שמו של פאנטוני צץ לו בנבחרת איטליה כשחקן מחליף.
מבחינת חוקי התחרות לא היתה כאן בעיה. הרי ההשעיה שלו מתחרויות הסתיימה.
למרות זאת, מבחינת קהילת שחקני הברידג', האיש הוא מוקצה. שחקני הברידג' מכל המדינות המשתתפות הודיעו כי לא יהיו מוכנים לשחק מול נבחרת איטליה אם פאנטוני נשאר בסגל.
האיטלקים מצידם התבצרו בעמדתם והתעקשו שהמהלך הוא חוקי ואין עם זה בעיה.
לא עזרו גם מכתבים והצהרות של איגודי ברידג' מהמדינות המובילות באירופה, שתמכו בהחלטת השחקנים. המצב נשאר בעינו.
התוצאה - איטליה השתתפה באליפות, אך לא שיחקה ולו משחק אחד. כל המשחקים שלהם הסתיימו בנצחון טכני 12-0, מה שהעניק להם את המקום השלישי ואת המקום באליפות העולם.
לאליפות העולם פאנטוני כבר לא הגיע כמובן :hi_hi_hi:
וגם בלעדיו, האיטלקים מסתדרים לא רע והם ברבע הגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 05, 2022 12:18 am 
Junior

תיקון קטן - גם פישר-שוורץ הישראלים קיבלו מהאיגוד האירופאי עונש השעיה לחמש שנים, בדומה לאיטלקים.
מי שהשעה אותם לכל החיים הוא איגוד הברידג' הישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 05, 2022 12:24 am 
Hall of Famer

קצת מצחיק שניצחונות טכניים בכל המשחקים - לא מביאים אותך למקום הראשון...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 05, 2022 12:49 am 
Junior

מנקודת מבט שחמטאית אתה בהחלט צודק...

אבל כשאפשר לצבור בכל מפגש בין 0 ל-20 נקודות, הגיוני מאד שהנבחרות בראש הטבלה יהיו עם ממוצע של יותר מ-12.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 05, 2022 1:00 am 
Hall of Famer

כן כן
הצלחתי להבין זאת אחרי דקה (שבה הייתי בהלם איך זה אפשרי) תודות להודעות קודמות שלך

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 05, 2022 3:40 pm 
Junior

יום התחרויות בוטל. יש אי אלו מאומתים אז החליטו לעצור הכל וכולם נדרשים לעבור בדיקת אנטיגן.
התחרויות ימשיכו מחר.
אני מקווה....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 11:54 am 
Junior

התחרויות המשיכו... אם אי אלו מאומתים שנאלצו לפרוש.
הנפגעת העיקרית בתחרות הפתוחה היתה איטליה שאיבדה שני שחקנים שאינם זוג, וכך נאלצה להתמודד בחצי השני של רבע הגמר עם זוגות שלא מורגלים לשתף פעולה יחד...

הם החזיקו מעמד לא רע מול ההולנדים ממש עד הבורדים האחרונים אבל הפסידו.
גם האנגלים החזיקו מעמד צמוד עד הסוף לפני שנכנעו לנבחרת הכוכבים ה"שוייצרית".
בשני המפגשים האחרים עלו הנבחרות שסיימו ב5-8 - ארה"ב1 ניצחו די בקלות את ההונגרים, והנורבגים העיפו את ארה"ב2.

קיבלנו חצי גמר עם נבחרות חזקות מאד.
ארה"ב1 מול שוויץ, נורבגיה מול הולנד.
המארגנים מנסים לדחוס את הלו"ז כדי לחפות על היום האבוד, ולכן חצאי הגמר התחילו כבר אתמול, שעה אחרי סיום רבעי הגמר. לוז קשוח בימים הקרובים.

אני אישית מאד מקווה שהשוויצרים יעופו.
הסיפור בגדול הוא ששחקן שוויצרי בשם פייר צימרמן שהיה מספר פעמים אלוף העולם בזוגות, הוא במקביל איש עסקים מאד מצליח שהקים חברת נדל"ן מאות מיליונים.
הוא התיישב במונאקו יחד עם עוד זוגות טופ ששיתפו איתו פעולה, ומן הסתם "פוצו" על ידו היטב, כדי להקים שם נבחרת כוכבי ברידג' שהיתה פעילה מ2010 עד 2015.
ב2013 הם הגיעו למקום השני, אבל ב2015 - טוב אנחנו כבר יודעים מה קרה, ונבחרת מונאקו התפרקה.
ב2019 הוא החליט לחזור לשוויץ ולהקים את הפרויקט השוויצרי. הפעם הוא גייס שני זוגות שהיו אלופי עולם בשנים האחרונות מפולין ומהולנד. הם שינו רשמית את מקום מגוריהם לשוויץ וכנראה שזה מספיק... אני לא מכיר את הרגולציות של איגוד הברידג' העולמי.

בעיניי זה פויה, ואני מאד מקווה שהאמריקאים יעשו את העבודה. בינתיים האמריקאים מובילים, אבל הם היו מאד לא יציבים באליפות הזו, אז אין לדעת...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 09, 2022 10:55 am 
Junior

תקוותיי נגוזו והגמר מתנהל בין ההולנדים של הולנד לבין ההולנדים (והפולנים) של שווייץ.
הזוג ההולנדי של שווייץ הוא המצטיין עד עכשיו בטורניר. בידיים שראיתי הם הפגינו ביצועים מרשימים ביותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 10, 2022 12:40 am 
Junior

אני יודע שרבים פה יושבים וכוססים ציפורניים בהמתנה לעדכון על תוצאת הגמר....

אז אחרי גמר מאד צמוד ורב תהפוכות, שווייץ המכונה גם "הפרויקט של צימרמן" היא אלופת העולם, עם נצחון 167-164 על הולנד.

אלופת הנשים היא שבדיה שגברה על טורקיה בפער גדול.
באליפות הסניורים זוכה פולין עם נצחון על הודו.
ובזוגות המעורבים זוכה צרפת, עם נצחון על ארה"ב1 בשורותיה שיחקו שני ישראלים (לשעבר?) - מיגרי צור ואלדד גינוסר.

מחר בבוקר יפתחו רשמית ההכנות לקראת אליפות העולם בסנוקר :men:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 8:56 am 
Hall of Famer

כפיר מה שלומך בימים אלו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 10:12 pm 
Junior

במילה אחת - טוב.

ואבחר להיות פחות קמצן במילים ואשתף קצת בחצי השנה המדהימה שעברתי...

כפי שכתבתי, הסרטן שהיה לי באזור הכבד ונתפס בזמן לפני 3 שנים חזר, ולמרות גילוי די מוקדם, התברר מהר מאוד שהגידול לא ניתן לניתוח בגלל מיקום, צורה וסמיכות לאיברים חיוניים.
האופציה היחידה לטיפול היתה כימו. אבל כבר אחרי שני טיפולים נסגר גם החלון הזה בגלל שהגידול גרם לזיהומים שהחלישו את הגוף לרמה מסוכנת.
בסוף אוקטובר, אחרי פרוצדורה פולשנית שהצילחה רק חלקית, וקריסה של מערכות מרכזיות בגוף, הרופאים הודיעו לנו שאין להם איך לעזור לי יותר, ושזה עניין של כמה ימים, מקסימום שבועות. הם ייעצו לעשות מהר את כל מה שצריך לפני שאני הולך. זה היה ביום חמישי.
בסוף השבוע עשיתי שיחות פרידה מכל אחד מילדיי, מזוגתי, מהוריי, מאחיי, מגרושתי (אם ילדיי) וחברים קרובים.
רגעים קשים מנשוא. המון דמעות זרמו שם עם המון אהבה, פתיחות וכנות.
המשפחה הזעיקה עורך דין שערך לי צוואה במהלך השבת.
וכל זה כשאני מאד חלש כמובן, וחלק מהזמן בהכרה חלקית בלבד בעיקר בגלל משככי הכאבים.
מה שעוד קרה במהלך הימים האלו, זה שבאופן מדהים עשיתי תהליך פנימי של הסכמה וקבלה של המוות הקרב ובא.
לא רציתי למות, לא הרגשתי שאני עומד למות, אבל כן קיבלתי את זה באופן מוחלט והודיתי וברכתי על החיים השלמים, המלאים והמרגשים שהיו לי.
כתוצאה מכך, נותרתי ללא פחד למות. ובעצם כמעט בלי פחד בכלל. מדהים כמה מקום מתפנה בנפש כשאין פחד כלל.
אנחנו מכירים את זה בתור סיסמא - לא לפחד כלל... אבל התחושה כשהייתי באמת במצב הזה היא בלתי נתפסת.
התפנה לי כל כך הרבה מקום לאהבה, התרגשות, שמחה. בעיקר
המון המון אהבה.
היא מילאה אותי פיזית. ממש התקשיתי לנשום מרוב אהבה והתרגשות ובכל פעם הייתי עוצר כדי להכניס אויר לחזה ולפנות מקום לעוד רגש.
כל ביקור, כל שיחה, כל מסר טקסטואלי שהקריאו לי מהטלפון (לא הייתי מסוגל לתפעל את הטלפון לבד) הציף אותי באהבה גדולה וממש הרים אותי...
ההחלטה לכתוב את הפוסט בפייסבוק (אותו הכתבתי לחבר שהקליד עבורי) התבררה כדרמטית עבורי בלי שהתכוונתי.
לא הצלחתי לישון הרבה, ובכל הפסקת שינה החברים והמשפחה פשוט הקריאו לי לבקשתי חלק ממאות התגובות לפוסט שלי, ובכל פעם הרגשתי פיזית איך הגוף מתמלא באהבה והודיה.
זה היה מטורף.
ככה עבר עוד יום ועוד יום, מלא ביקורים מרגשים, והמון אהבה. במקום להמשיך להתדרדר המצב שלי התייצב, ולאחר כמה ימים הוחלט להעביר אותי להוספיס שיבא כדי שלא אתפוס מיטה במחלקה הכירורגית...
לכולם היה ברור שלהוספיס עוברים כדי למות, אבל אני לרגע לא הרגשתי ככה.
אחרי כמה ימים בהוספיס המצב הפיזי שלי החל להשתפר.
בכל יום הצלחתי לראות ממש הבדל מהיום שלפניו, התחלתי קצת ללכת, הצלחתי לאכול ועוד ועוד.
ההוספיס הוא מקום בלתי נתפס. צוות מיומן של אנשים יקרים ואמיצים, חדר אישי מרווח שפונה לדשא וגן פורח עם עצים ובריכת דגי זהב, טלויזיה שבה ג'ון היגינס מפסיד לשמחתי ברצף בגמרים, אבל בחדרים שסביבי בכל כמה ימים מתחלפים הדיירים...
בשלב מסוים הרגשתי כמו האנשים ההזויים שנוסעים נגד כיוון התנועה בכביש המהיר. כולם סביבי מתים ואני רק הולך ומתחזק.
לכל אורך 3 השבועות בכירורגית ו-5 השבועות בהוספיס, המשפחה והחברים לא השאירו אותי רגע לבד, כולל תורנות שינה איתי בלילות. הרגשתי אהוב ומבורך לכל אורך הדרך.
כשהשתחררתי הביתה, אחת האחיות שעובדת שם כבר 15 שנה אמרה לי שאני החמישי שיוצא משם הביתה ולא לקבר...

המעבר הביתה הקפיץ אותי עוד למעלה. התחלתי לטייל בטבע ככל יכולתי בכל פעם עם פרטנרים אחרים. ובהדרגה חזרתי לתפקוד מלא לחלוטין. המון מפגשים, טיולים וזמן איכות עם הילדים, שעברו טראומה לא קטנה...
בדיקת סי.טי. שביצעתי הראתה שהגידול נעצר ואף הצטמצם מעט. מאז תחילת מרץ אני ברצף טיפולים כימותרפיים בתקווה שיסייעו לצמצם אותו עוד יותר.

אז מבחינה רפואית אני מוגדר כסוג של נס, אני מרגיש טוב ובריא ומתכוון לחיות עוד הרבה ולשים את הדגש בחיים על הדברים החשובים באמת...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 10:47 pm 
Sophomore

שלום כפיר היקר!

ממש מרגש לשמוע את זה.
אני מכיר המון סיפורים על ניסים רפואיים.
השיטה שאתה מדבר עליה של "אמירת תודה והודיה" כאמצעי ריפוי מוכרת מאד באמונה היהודית.
מוכרים במיוחד ספריו של הרב שלום ארוש - "בגן האמונה" ו -"שעריו בתודה, בגן התודה" (רלוונטי כמובן לכל בני האדם, לא רק ליהודים).
אתה מוצא את נקודת האלוקים שבתוכך, גם אם אתה לא מכנה את זה או לא יודע שזה אלוקים.

בסופו של דבר לא הכל בשליטה שלנו, אבל אין ספק שלהיות במצב של עמדה נפשית ששואפת לנקודה האלוקית האינסופית שקיימת בתוכנו, רק מסייעת.

אני מברך אותך מכל הלב שתמשיך לשאוף לנקודה הזו, ושהשם יוביל לחיים ארוכים ככל הניתן!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 10:52 pm 
Hall of Famer

תודה על ההשראה כפיר, בריאות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 10:56 pm 
Hall of Famer

מדהים כפיר, שרק תמשיך כך (ושהגידול גם ימשיך ברגרסיה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: RREEDDTT ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה