תומר כתב:
לא כל כך הבנתי, אם אתה לא נשאר שבוע באותו מקום ("מקום" ילוסטון זה בערך שליש מדינת ישראל וגליישר גם כן לא קטן), תהיה לך נסיעה של 6-7 שעות כל כמה ימים, לא כל שבוע. אני חושב שזו טעות כי זה באמת המון זמן על הכביש.
בכל מקרה, בין גליישר לסיאטל זה משהו כמו 11 שעות נהיגה ברוטו, אולי 9 נטו ואין נטו בעולם כלל.
אם אתה מחליט בכל זאת לנהוג, משלב מסוים מערבה מונטנה הופכת לדי מישורית ומשעממת. תוכל לעצור בסביבות אגם פלאטהד (בערך שלושת רבעי שעה מגליישר) אבל חוץ מזה לא הרבה ויש כל מיני כבישים יפים אבל החל משלב מסוים זה פשוט לעבור את זה. אם אתה רוצה להאריך אתה יכול לנסוע דרך ה SR2 שהוא יותר הררי ויפה. אידהו יותר יפה אבל אני פחות מכיר. בצפון יש את סנדפוינט שיושבת על אגם והיא עיר די תיירותית (תיירות מקומית כמובן) ובדרום יש עיר נחמדה - קרובה מאוד לגבול עם וושינגטון - שאני לא זוכר את השם שלה אבל נקראת משהו כמו קוט ד'אור (אבל לא קוט ד'אור כמובן). זו סביבה עם הרבה מאוד פעילויות חוץ, מסלולים נחמדים וכו'.
כביש 90 בוושינגטון עצמה, מספוקיין ועד, נניח, איסטון כשמתחילים לעלות על הקסקיידס זה פחות או יותר הכביש הכי משעמם שיצא לי לנהוג בו. אני מאוד ממליץ לעצור בספוקיין. עיר אוניברסיטאית (גונזגה כמובן) עם דאונטאון חביב ופארק עם אשדות די מרשימים ויפים באמצע העיר. אפילו הייתי שוקל לישון שם. משם כאמור יש לך איזה חמש או שש שעות של שיממון וכשמתקרבים יותר לסיאטל יש מליון אפשרויות. אם לעצור, אני הייתי עוצר במפלי סנוקוולמי אבל האמת היא שבשלב הזה כל מה שתרצה זה להגיע אז תמיד אפשר לקחת חצי יום מסיאטל ולקפוץ לשם.
אני חושב ש5 ימים ברוטו בילוסטו והסביבה ו 4 בגליישר זה לחלוטין מספיק בשבילנו (ברוטו במובן שאנחנו ממש סבבה נגיד עם לסיים את היום האחרון אחר הצהרים ובאותו יום להכניס נסיעה של 2-3 שעות ליעד הבא.
מבחינת יחס מיילים\ימים עשינו כבר טיול לא מאוד שונה בדרום מערב ככה שאני לא חושש, למרות שבשביל משפחה זה ללא ספק רעיון לא משהו (אנחנו זוג צעיר אם זה רלוונטי להצעות ולא ציינתי את זה עדיין). בשביל השוואה אז היינו ב 4 פארקים לאומיים ובכל אחד היינו רק יום אחד.
חלק מהמקומות שציינת הכרתי (זה נקרא דאליין או משהו נראה לי), אנחנו כרגע מחפשים מקומות מגניבים לישון בהם בדרכים אז אחרי שזה ייסגר אבין טוב יותר איפה שווה לעצור\לישון.
שוב רב תודות!