סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 8:01 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 143 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אפריל 19, 2022 11:53 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לאנשים נמאס, ובצדק, שאתה גונב ת'רדים. אז נראה לי שהגיע הזמן לפתוח אחד כזה.

אם תצליח להוכיח את אמיתותה של התורה למישהו כאן, אז אתה בכיף יכול להתבסס בעמדתך (אבל תפסיק לזהם כל ת'רד בחרא שאתה מחרבן) ולהשתמש בת'רד הזה בשביל להראות שהנה - עשית את זה.
אבל - אני מצפה לאינטגריטי ממך ברגע שתראה שאין לך איך להוכיח את זה. כי אחרי הכל, אתה מדבר על אינטגריטי תמיד.

אז ככה, ממה שאני יודע (ואני יודע), ההוכחה העיקרית לאמיתות התורה היא כי היו לה המון עדים (בניגוד לנצרות, איסלם וכו').
הבעיה עם ההיגיון הסופר מעוות הזה הוא שניים:
א. אנחנו לא יודעים שהיו המון עדים. בהחלט יתכן והיה אדם אחד שאמר שהיו המון עדים.
ב. גם אם אכן היו המון "עדים", (כי אחרת, מדוע שמישהו יאמין למישהו שרק אומר להם שיש עדים... למרות שיש מספיק סיבות...) יש עדיין מספיק כתות של אנשים שמאמינים לחרטוטים מוחלטים באופן מוחלט (לעזאזל, היו מאות אנשים שהתאבדו בשל אמונות הכתות שלהם: ע"ע 4 דוגמאות כאן - https://www.indiatoday.in/world/story/s ... 2018-07-05) כך שזה לא אומר כלום.

הוכחה אחרת שהמיסטיקנים אוהבים, היא כל מיני דילוגי אותיות. טענות שהופרכו, הן על ידי "מלחמה ושלום" ואפילו על ידי אנשים דתיים כמו פרופ' אומן. בגדול, מדובר במה שאפשר לקרוא לו בפורום שלנו "שיטת att" או במקומות אחרים "חוכמה בדיעבד". ביום שבו יתנו לנו חוכמה שהיא לא בדיעבד ולתקף אותה (היינו לנבא משהו שיקרה השנה, ולחכות שהוא אכן יקרה), אפשר יהיה להתייחס לרעיון הזה ברבע רצינות.

יש גם כל מיני רעיונות של "נהמא דכיסופא" ועוד כל מיני קשקושים כאלה ואחרים. אבל בגדול אין ולו בדל משהו שאפילו נראה כמו הוכחה.
יש לעומת זאת , המון הפרכות. למשל - בעובדה שהתורה משקפת סולם ערכים שהיה מקובל בשנים מסוימות, ואין סיבה להאמין לכן שמדובר במשהו אוניברסלי, אלא במשהו שהוא יותר תקופתי. שלא לדבר על כל נושא "ביקורת המקרא"

בקיצור, מדובר בחרטא. השאלה היא, כיצד אתה (המשתמש הנקרא "אהוד") מעז להתיימר ולבקר את המוסריות של כל אחד ואחד מחברי הפורום, בהסתמך על אגדות וקשקושים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 12:43 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מה אתה עושה, באמאשך.
זה כבר מעבר להאכלת הטרול, זה חיבור שלו לאינפוזיית הזנה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 12:45 am 
Hall of Famer

אבל לפחות בת'רד ייעודי, כך שמי שלא רוצה להיכנס לא חייב.
אישית, אני נהנה מהויכוחים האלה ספציפיים. היתה איזה פעם אחת שהייתי בחב"ד בניס, והרב היה מעדת המחזירים בתשובה (בכלל חבדניקים זה היט אור מיס מבחינתי. והוא היה מיס רציני), ובגלל ששתיתי קצת באותו ערב, מאד מאד נהניתי לפרק לו את כל התיאוריות, אחת אחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 1:22 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני הייתי ממליץ שיפתחו לכם פורום ייעודי, לא ת'רד.
פורום ראשי - עוף טופיק - VGM - טרול.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 3:01 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
התורה סותרת את עצמה תוך שני פרקים, והלהטוטים הפרשניים שנעשים כדי לפתור את הסתירה הזו מצחיקים ממש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 3:56 am 
Sophomore

היי נורטון (אני קצת מתרגש מתחיל עוד מעט ממפיס-מינסוטה),

א. למעט התרד על החומוס אני לא זוכר שהשמדתי יותר מידי תרדים.
דיונים על מוסר התגלגלו בכל מיני תרדים, אבל הם השתרשרו כחלק משטף הדיון (לגיטימי).

ב. דרך ארץ קדמה לתורה.
יש דברים שהם בסיסיים עד כדי כך, שמספיק מוסר בסיסי אנושי כדי להבין אותם.
למשל, לא לומר ברבים על אדם (די רגיל) שמת לפני יום-יומיים "אבדה קטנה מאד".
או לא להשוות בין יהודי ל"אדולף" באופן סתמי (במיוחד שהאדם המשווה רחוק מאד מלהיות סמל למוסר כלשהו, כפי שניסיתי להדגים).

ג. זה שמשהו אמיתי (למשל התורה) לא אומר שיש לך ודאות לגביו. זה יותר הגיוני מבחינת הבחירה החופשית.
יש המון דברים שאתה עצמך חי בתודעה שהם אמיתים, למרות שאין לך וודאות מלאה בנכונותם.

ד. באופן כללי אני מעדיף שיטה של Top-Down מאשר Bottom-Up. לכן לדעתי עדיף להתחיל אולי בכך שמבינים למה מתכוונים שאומרים "אלוקים",
אחר כך להאמין באלוקות. לאחר מכן להאמין בתכליתיות שישנה לבריאה. להאמין שיש השגחה. ולאחר מכן לגשת לתורה.
בכל מקרה אפילו אם הכל יסתדר לך בשכל, עד שלא תחיה תורה, זה לא יעזור יותר מידי. לכן בנוסף לקבלת העניין בשכל, עליך לעשות מאמץ גם לחיות תורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 4:58 am 
Senior

לא ממש מעורה בדרמה המתוארת בסעיפים א, ב, אז סלח לי אם לא אתייחס. מעניין אבל שכבר עכשיו הגענו לגודווין.

ג. לגבי התורה יש לי ודאות די גבוהה (אין ודאויות מוחלטות, שיחנק דקארט) שהיא לא נכונה, בלי בכלל להדרש לראיות חיצוניות, כי היא כאמור סותרת את עצמה. היא יכולה אולי להיות נכונה חלקית. כדי להאמין שהיא כולה נכונה אני צריך להאמין שמשהו יכול להיות X ולא X באותו זמן, וזה די קשה.

ד. זה מחשבה קאלטיסטית די קלאסית. כן, כמובן שאם אבלה תקופת זמן מסויימת באינדוקטריניזציה עצמית או קבוצתית כלפי משהו, סביר שאתחיל להאמין בו, ככה המוח שלנו עובד. אבל זה תופס כלפי כל דבר, אם זה תורה או סיינטולוגיה או עבודת השטן או סגידה לקובי ברייאנט או מסחר בNFTים. אין לזה שום השלכה לגבי אם משהו אמיתי או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 6:17 am 
Hall of Famer

ehud כתב:

דיונים על מוסר התגלגלו בכל מיני תרדים, אבל הם השתרשרו כחלק משטף הדיון (לגיטימי).

ב. דרך ארץ קדמה לתורה.
או לא להשוות בין יהודי ל"אדולף" באופן סתמי (במיוחד שהאדם המשווה רחוק מאד מלהיות סמל למוסר כלשהו, כפי שניסיתי להדגים).

ג. זה שמשהו אמיתי (למשל התורה) לא אומר שיש לך ודאות לגביו. זה יותר הגיוני מבחינת הבחירה החופשית.
יש המון דברים שאתה עצמך חי בתודעה שהם אמיתים, למרות שאין לך וודאות מלאה בנכונותם.

ד. באופן כללי אני מעדיף שיטה של Top-Down מאשר Bottom-Up. לכן לדעתי עדיף להתחיל אולי בכך שמבינים למה מתכוונים שאומרים "אלוקים",
אחר כך להאמין באלוקות. לאחר מכן להאמין בתכליתיות שישנה לבריאה. להאמין שיש השגחה. ולאחר מכן לגשת לתורה.
בכל מקרה אפילו אם הכל יסתדר לך בשכל, עד שלא תחיה תורה, זה לא יעזור יותר מידי. לכן בנוסף לקבלת העניין בשכל, עליך לעשות מאמץ גם לחיות תורה.

יופי של התחמקות. בקיצור, אין לך כלום חוץ מססמאות שבהם אתה רוצה להאמין
בסופו של דבר, אלוקות והשגחה, גם אם הם אמת, יכולים להיות נוצריים, מוסלמים או (בסבירות סטטיסטית גבוהה יותר) לא זה, לא זה ולא זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 22, 2022 8:40 am 
Junior

הדבר שאותי הכי מדהים בדתות זה שבאופן מוצהר וברור אנשים החליטו על החוקים שלהם ולא אלים למניהם.

בסוף מעט מאוד חוקי דת (או כמעט אפס? ענארף) הם לא מהתורה ישירות אלא פרשנות של התורה... כלומר ישבו אנשים בשר ודם שאנשים אחריחם בשר ודם החליטו שהם יודעים בדיוק מה אותו אל (כי זה סיים שיט בכל הדתות לדעתי) ובעקבותיהם מלא חיים ככה את חייהם כאילו אלוהים אמר.

זה תמיד מדהים אותי שבתנ"ך כתוב "לֹא תְבַשֵּׁל גְּדִי בַּחֲלֵב אִמּוֹ" וזה התפתח לזה שאסור לאכול שניצל עם פירה אבל משפט מאוד מפורש כמו "לא תענה ברעך עד שקר" הם יודעים יפה מאוד לחרטט למה זה לא מה שהתכוונו ולמה זה בסדר לשקר ולרמות ( או למה זה בסדר לשקר בעדות במשפט אם נהיה יותר מילוליים).

כל החרטות האלו על זה שאסור להפעיל חשמל בשבת אבל מעלית שבת מותרת זה הזוי בעיניי... גם כי זה ברור שמי שעולה על מעלית משנה את העומס עליה ומשנה את צריכת החשמל וגם כי זה ברור שזו התחכמות משונה מאוד. אם אני מייצר ניצוץ בשבת מה זה משנה שהגדרתי את זה הדלקת הניצוץ לפני השבת? בסוף אלו אנשים בשר ודם שאנשים בשר ודם אחרים לימוד אותם דברים וקבעו שהם חכמים דיים כדי להחליט למה אותו אל התכוון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 22, 2022 9:15 am 
Sophomore

אותה צביעות שקיימת עם הלוואה בריבית, שאסורה בתנ"ך באופן מפורש שלא משתמע לשתי פנים. והפרשנים היהודים עשו כל מיני תרגילים הלכתיים כדי לעקוף אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 22, 2022 10:10 am 
Hall of Famer

אני אמור להגיע לארץ עוד כמה שבועות. והנה העניין - פאקינג שנת שמיטה. כשזה עוד עניין אותי, אני זוכר את כל הויכוחים שהיו אצלי בבית בין האח החרדי לגיס המזרוחניק לגבי היתר מכירה ואוצר בית דין וכל השיט הזה. זה שיט, זה שיט וזה שיט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 23, 2022 10:00 pm 
Sophomore

itay2 כתב:
אותה צביעות שקיימת עם הלוואה בריבית, שאסורה בתנ"ך באופן מפורש שלא משתמע לשתי פנים. והפרשנים היהודים עשו כל מיני תרגילים הלכתיים כדי לעקוף אותה.

הי איתי

יש תורה שבכתב ויש תורה שבעל פה.
חלק מהתורה שבעל פה זה הגמישות שניתנת לרבנים בהחלטות.

למשל, כפי שדנו בעבר בפורום, בתורה יש את עניין "אשת יפת תואר" (שבויית מלחמה).
יחד עם זאת, בימנו לא קיימת סיטואציה שבה רב יתיר הלכה למעשה להביא לביתך שבויית מלחמה ולהתחתן איתה.

לגבי הלוואה ברבית, האם אתה בטוח שבחנת את הנושא של "היתר עסקה" ?
הבנת מה קורה למשל כאשר המקבל הפסיד את הכסף?
אם בדקת את הנושא, האם באמת זה נראה לך דומה להלוואה ברבית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 23, 2022 10:06 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
ehud כתב:

ב. דרך ארץ קדמה לתורה.

יופי של התחמקות. בקיצור, אין לך כלום חוץ מססמאות שבהם אתה רוצה להאמין
בסופו של דבר, אלוקות והשגחה, גם אם הם אמת, יכולים להיות נוצריים, מוסלמים או (בסבירות סטטיסטית גבוהה יותר) לא זה, לא זה ולא זה

אפשר ללכת צעד-צעד.
לגבי כל מיני שיטות ש"המיסטיקנים אוהבים", אני אישית לא מייחס לזה חשיבות כראיה לתורה.

אכן עניין העדות, המסורת וגם הנבואות הם דבר חזק ביותר.
זה שאחרים חרטטו המונים לא אומר שגם במקרה של האמונה היהודית מדובר באותו מצב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 23, 2022 10:22 pm 
Hall of Famer

זה לכל הפחות ראיה נסיבתית
ואפילו אם לא, זה בטח ובטח ובטח לא ראיה הפוכה, וכידוע, המוציא מחברו וגו'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 23, 2022 11:53 pm 
Junior

sheky כתב:
הדבר שאותי הכי מדהים בדתות זה שבאופן מוצהר וברור אנשים החליטו על החוקים שלהם ולא אלים למניהם.

בסוף מעט מאוד חוקי דת (או כמעט אפס? ענארף) הם לא מהתורה ישירות אלא פרשנות של התורה... כלומר ישבו אנשים בשר ודם שאנשים אחריחם בשר ודם החליטו שהם יודעים בדיוק מה אותו אל (כי זה סיים שיט בכל הדתות לדעתי) ובעקבותיהם מלא חיים ככה את חייהם כאילו אלוהים אמר.

זה תמיד מדהים אותי שבתנ"ך כתוב "לֹא תְבַשֵּׁל גְּדִי בַּחֲלֵב אִמּוֹ" וזה התפתח לזה שאסור לאכול שניצל עם פירה אבל משפט מאוד מפורש כמו "לא תענה ברעך עד שקר" הם יודעים יפה מאוד לחרטט למה זה לא מה שהתכוונו ולמה זה בסדר לשקר ולרמות ( או למה זה בסדר לשקר בעדות במשפט אם נהיה יותר מילוליים).

כל החרטות האלו על זה שאסור להפעיל חשמל בשבת אבל מעלית שבת מותרת זה הזוי בעיניי... גם כי זה ברור שמי שעולה על מעלית משנה את העומס עליה ומשנה את צריכת החשמל וגם כי זה ברור שזו התחכמות משונה מאוד. אם אני מייצר ניצוץ בשבת מה זה משנה שהגדרתי את זה הדלקת הניצוץ לפני השבת? בסוף אלו אנשים בשר ודם שאנשים בשר ודם אחרים לימוד אותם דברים וקבעו שהם חכמים דיים כדי להחליט למה אותו אל התכוון.

אני לא הולך להיכנס לדוגמאות כמו מעלית שבת, וממתי היהדות מתירה לשקר במשפט (?) אבל יש תשובה פשוטה

לא יתכן שהתורה ציותה חוקים לא ברורים ואז מענישה את העובר עליהם. כתוב שאסור לעשות מלאכה בשבת. לא כתוב בתורה (חמישה חומשי תורה) מה המלאכות האסורות. להרים שולחן? לצייר? כתוב שאדם אסף עצים ונהרג (מקושש עצים). על מה ולמה? מי אמר מה המלאכות האסורות? כנל תפילין. קשרתם לאות על ידך. את מה? אולי נקשור את האות א? אולי את האות ב? והיו לטוטפות בין עיניך. מה זה טוטפות ? מילה שלא מופיעה שנית בשום מקום בתנך. איכשהו כל היהודים בכל הדורות בכל העולם הגיעו יחד למסקנה שצריך לקשור קופסאות שחורות עם רצועות שחורות מעור מסוים ובהם פרשיות מסוימות ליד ולראש, בסדר מסוים ובברכות מסוימות במיקומים מדויקים, וכולם החליטו את זה ביחד? כולם גם החליטו יחד בכל קצוות תבל מה הם 39 מלאכות האסורות בשבת? "אל יצא איש ממקומו ביום השביעי". לאן? מהבית? מהעיר? מה זה מקומו? עד איפה יותר מאיפה אסור? יש עשרות דוגמאות כאלו. ובקיצור, יום אחד קם אחד והמציא 613 מצוות כפול 10 עד אלפי חוקים לכל מצוה, וסך מסוים של אנשם האמינו לו וביצעו כל מה שהוא אמר ושיכנעו את ילדיהם וכתבו תלמוד מסועף ומטורף לחלוטין שמסביר הכל ?

ברור שכשמשה נתן את התורה הוא הסביר אותה. היא נכתבה בתמצית והוא הסביר איך להניח תפילין ומה מותר ומה אסור בשבת וכו. זה נקרא תורה שבעל פה, שנמסרה בעל פה, שיננו אותה אבותיך בחיידר לאורך אלפי שנים, משניות בעל פה והסבר בעל פה (בדיוק כמו כל חומר תיאורטי שאתה מכיר, בטח חוקים, שנכתב בתמצית ומוסבר על פה) , וכשהמסורת לא עברה בצורה מסודרת כתבו את המשניות , וכשגם כך לא עברה בצורה מסודרת אלא התבלגנה למחלוקות בגלל הגלות כתבו את הגמרא שדנה במשניות, ומעבירה את התורה שבעל פה בצורה מסודרת, ישנם כללים מוסכמים (המשנה) ומחלוקות רבות בפרטי פרטים. אין יכולת להמציא חוקים . זו תורה שהגיעה ממשה בעל פה ונכתבה בתלמוד. הפוסקים הראשונים והאחרונים ב1000 שנה דנים במה שנכתב בתלמוד ומוציאים ממנו את כל ההלכות שידועות בימינו , הכל מבוסס על התלמוד הבבלי , או מוכרח מהתלמוד ללא שום חוק חדש, וכל זה התורה שבעל פה. אין שום דרך להבין את התורה ללא תורה שבעל פה. אפשר להגיד שהכל קשקוש ושקר, אבל אם קיבלת שיש תורה שבכתב , כדי להבין מה להניח על היד ולא להניח אות רנדומלית, צריך את הגמרא

נערך לאחרונה על ידי FLASH בתאריך ש' אפריל 23, 2022 11:59 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 23, 2022 11:58 pm 
Freshman

מי ניצח בתרד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 24, 2022 1:29 am 
Senior

FLASH כתב:
לא יתכן שהתורה ציותה חוקים לא ברורים ואז מענישה את העובר עליהם.

למה לא יתכן ? arguement from incredulity. עצם הטענה של לא יתכן מניחה שהתורה נכונה ומושלמת. עוד לא הדגמת את זה והתורה עצמה מדגימה את ההפך.

ציטוט:
ברור שכשמשה נתן את התורה הוא הסביר אותה
למי זה ברור ? ברור שהוא נתן אותה בכלל (בנושא הזה התורה בעצמה עמומה לחלוטין שזה מצחיק) ? ברור שהוא היה קיים?

ובעניין שאר הטיעון שלך על תורה שבע"פ, זה היה נחמד אם לא היו תקנות שסותרות באופן בוטה את התורה שבכתב. קח פרוזבול לדוגמה. יש מצוות שמיטת חובות מדאוריתא, בא הלל הזקן ופשוט סתר אותה לחלוטין עם להטוט משפטי אדיוטי. הוא סתר אותה כי המצווה לא מעשית - שאתה מורה על שמיטת חובות אתה למעשה עוצר לגמרי את המוטיבציה להלוואות, וזה פוגע בחלשים. 99.999% מהיהודים מאז ועד היום לא שמטו חובות בשנת שמיטה והסתמכו על הטריק הזה, אז מה היה הטעם במצווה ? אז אפשר להודות שהתורה שם עשתה שטות (כלומר, אם אתה מאמין שהיא מגיעה מאלוהים דרך משה, אז אלוהים עשה שטות), או להודות שהלל הזקן היה כופר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 24, 2022 1:42 am 
Senior

רואה שחורות כתב:
מי ניצח בתרד?

ממתינים ל-VAR.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 24, 2022 1:46 am 
Sophomore

Amos Gueta כתב:
FLASH כתב:
לא יתכן שהתורה ציותה חוקים לא ברורים ואז מענישה את העובר עליהם.

למה לא יתכן ? arguement from incredulity. עצם הטענה של לא יתכן מניחה שהתורה נכונה ומושלמת. עוד לא הדגמת את זה והתורה עצמה מדגימה את ההפך.

ציטוט:
ברור שכשמשה נתן את התורה הוא הסביר אותה
למי זה ברור ? ברור שהוא נתן אותה בכלל (בנושא הזה התורה בעצמה עמומה לחלוטין שזה מצחיק) ? ברור שהוא היה קיים?

ובעניין שאר הטיעון שלך על תורה שבע"פ, זה היה נחמד אם לא היו תקנות שסותרות באופן בוטה את התורה שבכתב. קח פרוזבול לדוגמה. יש מצוות שמיטת חובות מדאוריתא, בא הלל הזקן ופשוט סתר אותה לחלוטין עם להטוט משפטי אדיוטי. הוא סתר אותה כי המצווה לא מעשית - שאתה מורה על שמיטת חובות אתה למעשה עוצר לגמרי את המוטיבציה להלוואות, וזה פוגע בחלשים. 99.999% מהיהודים מאז ועד היום לא שמטו חובות בשנת שמיטה והסתמכו על הטריק הזה, אז מה היה הטעם במצווה ? אז אפשר להודות שהתורה שם עשתה שטות, או להודות שהלל הזקן היה כופר.

עמוס היקר,
א. אם תפתח את התורה אתה תראה שרשום שם לא מעט פעמים "וידבר ה' אל משה לאמר דבר אל . . .".
ז"א, התורה שבכתב עצמה מעידה שהדברים שנתקבלו אצל משה בנבואה נמסרו לבני ישראל בעל פה (ורק אחרי זה הועלו על הכתב במה שמכונה "תורה שבכתב").

או כמו שרבי ומורי, הרב אורי עמוס שרקי שליט"א נוהג להסביר -
"איך משה לימד במדבר את עם ישראל לעשות ציצית?
הוא הרי לא פתח בפניהם את התורה ואמר להם 'בואו נראה מה כתוב בתורה'.
אלא הוא הסביר להם (בעל פה) את מה שקיבל בנבואה.
בסוף המסע במדבר כתבו את תורה שבכתב, כולל סיכום קצר על פרשת ציצית".

ז"א, התורה שבכתב היא עצמה ענף של התושב"ע.

ב. כמו שכתבתי כמה פוסטים לפני זה, התורה נותנת לרבנים, לחכמים, וגם לעם ישראל עצמו, את הכח לשנות ואף ליצור דברים.
וזה קורה גם אם יש בהם סתירה למה שכתוב באופן ברור בתורה שבכתב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 24, 2022 1:55 am 
Senior

אהוד היקר, רק מעניין מאד שהמילים האלו לא מופיעות בשום מקום בספר בראשית. וכי למה? האם דוקא שם משה התבייש לקחת קרדיט על חלקו בתהליך ?

ועל עניין כוח היצירה והסתירה, תתווכח עם FLASH על זה לא איתי, הוא טען בדיוק הפוך כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 24, 2022 5:27 am 
Hall of Famer

עצם העובדה שאנשים שטוענים להיותם תבוניים, במאה ה21, מתייחסים ברצינות לאמונה שנביא קדמון קיבל חוקים מאל בלתי נראה, משעשעת ברמות אחרות. וזה לפני המופרכות של הטקסט עצמו, וההסברים המאד פשוטים מחקרית לכתיבת הטקסט והתפתחותו, לרבות "התורה שבעל פה".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 24, 2022 5:51 am 
Senior

איפה הוא היה בשואה?
ובתוקף של וורניק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 24, 2022 7:56 am 
Hall of Famer

ehud כתב:

ב. כמו שכתבתי כמה פוסטים לפני זה, התורה נותנת לרבנים, לחכמים, וגם לעם ישראל עצמו, את הכח לשנות ואף ליצור דברים.
וזה קורה גם אם יש בהם סתירה למה שכתוב באופן ברור בתורה שבכתב.

נשמע נפלא, בוא נחליט כולנו שתחבורה ציבורית בשבת זה סבבה וששרימפס יחליף את הקניידלך במרק עוף של פסח ונרוץ על זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 24, 2022 8:43 am 
Hall of Famer

אני לא רץ עם שום שרימפס במרק עוף. איכס. בכלל, גם בתור אוכל נבלות וטרפות, עדיין מוזר לי קצת לאכול בשר ודגים ביחד (אם כי אין לי בעיה עם בשר וחלב או דגים וחלב).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 24, 2022 8:50 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
אני לא רץ עם שום שרימפס במרק עוף. איכס. בכלל, גם בתור אוכל נבלות וטרפות, עדיין מוזר לי קצת לאכול בשר ודגים ביחד (אם כי אין לי בעיה עם בשר וחלב או דגים וחלב).

זורם איתך גם על מרק טום יאם עם שרימפס, ככה בתור הומאז' לעדות המזרח (הרחוק).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 143 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה