סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 2:48 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 836 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 34  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 4:20 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אני הייתי זה שאמר שהסנקציות הכלכליות יהיו יעילות מאד, והן אכן יעילות מאד, זה לא אומר שרוסיה תיכנע מיד אבל הן מאד משפיעות. אין שום ספק שרוסיה של היום, זמן לא רב אחרי שהחלה הלחימה באוקראינה, היא מדינה הרבה יותר חלשה צבאית, כלכלית ופוליטית מהמצב הקודם.

חשבתי שנאט"ו צריך להתערב צבאית ישירות מיד, המערב פעל אחרת אבל בהחלט בצורה חכמה ואפקטיבית. גם בסיוע הצבאי, גם בסנקציות הכלכליות וגם בלחץ הפוליטי.

אבל אתה גם לקחת כמובן מאליו שהמערב דואג קודם כל לאינטרסים שלו, אז איך זה מפתיע אותך שהמערב לא חותך לעצמו מיד את צינור הגז?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 4:26 pm 
Hall of Famer

זה לא מפתיע בכלל.
זה צבוע ולא מספיק אפקטיבי
ואני לא חושב שראויות כאן מחמאות מיוחדות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 5:00 pm 
Hall of Famer

לא הבנתי, מה הקשר ל"צביעות"? זה מהלך מדיני לפי אינטרסים, והוא חכם, והוא כלכך לא אפקטיבי שלפי פרסום אחרון פוטין עצר בערך את כל יועציו הבכירים המדיניים-צבאיים, ושר ההגנה הרוסי מאושפז אחרי התקף לב קשה. הלוואי על כולם הגנה לא אפקטיבית כמו שאיך שהמערב, בסופו של דבר, עוזר לאוקראינה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 5:09 pm 
Hall of Famer

אפקטיבי ויעיל - I don't think it means what you think it means

ויש סיכוי מסוים, אתה יודע, שזה תוצר של תוצאות המלחמה של רוסיה באוקראינה עד כה
ולא הקשיים הכלכליים שהביאו למה שאתה מתאר..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 5:41 pm 
Hall of Famer

לא הבנתי, אתה מצפה שהמערב יביא מדינה גרעינית לרעב המוני מיידי? איזו תכנית אפקטיבית יותר אתה מציע? ולמה שהמערב, שחלקו כמו גרמניה צריך את הגז הרוסי, יירה לעצמו ברגל כשהוא יכול ללחוץ בלי לירות לעצמו ברגל?

מלחמות לא נגמרות ביום. אין אדם אחד שצפה שממשל פוטין יהיה במצב קשה כלכך מדינית, צבאית וכלכלית בזמן הזה. נאט"ו לא שלחה לאוקראינה חיילים, אבל מחמשת ומממנת אותה וזו אולי הסיבה החשובה ביותר לעמידה האיתנה ולמעשה למה שמסתמן כניצחון צבאי אוקראיני. אם אתה חושב שהסנקציות הכלכליות לא אפקטיביות, אז אתה פשוט לא מבין את המשמעות של ניתוק העסקים הרוסים מהמערכת הבינלאומית, והשיתוק הפיננסי של האוליגרכים. זה צעד מאד מרחיק לכת, והוא מכאיב לשלטון הרוסי איפה שבאמת כואב לו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 10:25 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
פינלנד ושבדיה די סגורות בנאט"ו וכנראה יגישו בקשה להצטרף בקונגרס הקרוב של נאט"ו ביוני. אני מניח שהן יתאמו עם נאט"ו שיקבלו אותם בהליך זריז, שפוטין לא יחטוף את החפפה בתקופת הביניים כשהן עוד לא חברות רשמיות.

אפרופו זה, בימים האחרונים קראתי ציטוט של מי שהיה מזכ"ל נאט"ו בימים שפוטין נכנס לשלטון. הוא מספר שפוטין רצה להצטרף לנאט"ו בזמנו (זה מתכתב גם עם כמה ראיונות שלו באותה תקופה) ושאל אותו, את המזכ"ל, מתי נאט"ו מזמינים אותו להיכנס. המזכ"ל מספר שהוא ענה לו - נאט"ו לא מזמינים אף אחד להצטרף. לנאט"ו מגישים בקשה, ואז דנים בה.
אז פוטין ענה לו משהו בנוסח "לא בכבוד שלי להגיש בקשה ולעמוד בתור יחד עם כל המדינות הלא חשובות האלה".
מראה משהו על הלך הרוח שלו עוד בימים שנכנס לשלטון.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 11:09 pm 
Hall of Famer

משהו מאד מעניין קרה היום בים השחור. פיצוץ באוניית הדגל של הצי הרוסי בים השחור שנקראת "מוסקבה" - סיירת טילים גדולה פי כמה ממשחתת אופיינית. זה קרה ליד "אי הנחשים" המפורסם.
האוקראינים טוענים שירו עליה טילי חוף-ים, הרוסים טוענים שפרצה בה שריפה שפוצצה תחמושת.
על דבר אחד אין מחלוקת - היא נפגעה קשה מאד, הרוסים ניסו לגרור אותה לסבסטופול בתנאי מזג אוויר קשים מאד וסערה בים, והיא טבעה בדרך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 15, 2022 12:09 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
משהו מאד מעניין קרה היום בים השחור. פיצוץ באוניית הדגל של הצי הרוסי בים השחור שנקראת "מוסקבה" - סיירת טילים גדולה פי כמה ממשחתת אופיינית. זה קרה ליד "אי הנחשים" המפורסם.
האוקראינים טוענים שירו עליה טילי חוף-ים, הרוסים טוענים שפרצה בה שריפה שפוצצה תחמושת.
על דבר אחד אין מחלוקת - היא נפגעה קשה מאד, הרוסים ניסו לגרור אותה לסבסטופול בתנאי מזג אוויר קשים מאד וסערה בים, והיא טבעה בדרך.

תחושת דה זה וו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 15, 2022 11:00 am 
Hall of Famer

אז מתברר שדווקא יש מחלוקת...
הסיפור שמתפרסם היום בטורקיה, רומניה וגם בלטביה מספר שה"מוסקבה" לא נגררה ולא נעליים אלא טבעה תוך זמן די קצר. היא שידרה קריאות SOS ולפי הסיפור אוניות טורקיות ורומניות הספיקו להציל רק בין 50 ל-70 איש לפני שהיא טבעה.
עוד סיפור מדבר על זה שרוסיה הרחיקה את הצי שלה ל-80 ק"מ מהחוף האוקראיני - מה שמאושש את הטענה האוקראינית שמדובר בטילים שלהם. כי אם זה תאונה למה להרחיק את הצי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 15, 2022 2:43 pm 
Hall of Famer

ואם לא אמרתי, בספינה ההיא היו יותר מ-500 אנשי צוות. תעשו את המתמטיקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 15, 2022 5:54 pm 
Hall of Famer

הספינה הזו, אגב, נבנתה באוקראינה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 16, 2022 10:39 am 
Hall of Famer

סגירת מעגל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 17, 2022 10:21 am 
Hall of Famer

אני לא הייתי ממהר להכריז על נצחון צבאי אוקראיני. אם כבר, במידה רבה המלחמה הזו מזכירה את "מלחמת החורף" בין ברית המועצות לפינלנד. הרבה קווי דמיון ב... נקרא לזה תרשים הזרימה של המלחמה. בכל זאת אני מהנדס. הפאזה השנייה של המלחמה כנראה רק בתחילתה, כל הפרשנים מדברים על מתקפה רוסית גדולה שנבנית לקראת השיפור במזג האוויר ובתנאי הקרקע תוך כדי לימוד לקחים מהפאזה הראשונה הכושלת, בדיוק כמו שהיה במלחמת החורף.
פוטין לא ישיג כנראה את המטרות העצומות שאיתן יצא למלחמה, אבל אם הוא ישיג "פינלנדיזציה" ותנאי הסכם כמו שסטאלין השיג לבסוף במלחמת החורף - שגם בה הפאזה הראשונה הייתה השפלה לרוסים ומה שנראה כנצחון צבאי פיני - זה יהיה עדיין מכה קשה לאוקראינה אם זה יקרה. בואו נגיד שגם אם סטאלין לא הצליח לכבוש את פינלנד, תוצאות המלחמה ובעיקר הפינלנדיזציה נתפשות היום בפינלנד כהפסד והשפלה גדולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 17, 2022 4:54 pm 
Hall of Famer

נראה שהקרב על מריופול מגיע לעימות הסיום.
אחרי שהרוסם כבשו את כל העיר חוץ ממפעל הפלדה "אזובסטאל" על חוף הים, שם מתבצרים אחרוני הלוחמים, הרוסים נתנו אולטימטום ללוחמים האוקראינים להיכנע עד 11 שעון ישראל.
הם לא נכנעו, וכרגע האזור מופצץ על ידי מטוסי טופולב 22M3 - מפציצים אסטרטגיים שנועדו להפציץ כבדות בעומק ברית נאט"ו במלחמה הקרה.

עוד משהו לגבי חופש הביטוי ברוסיה.
זה לא חדש שמי שמרים שם שלט "לא למלחמה" או משהו כזה נעצר מיד על ידי שוטרים עם שכפצים וקסדות שקופצים עליו.
מתברר שגם מי שמניף דף לבן ריק, או דף לבן עם כוכביות במקום אותיות, או דף לבן עם המילים "שתי מילים" (כך בפירוש - פשוט כתובות על הדף המילים "שתי מילים" במקום "לא למלחמה") - גם הוא נעצר על ידי שוטרים שמיד מסתערים עליו ומסלקים אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 17, 2022 5:00 pm 
Senior

כרגע הדיווחים הם שהרוסים הוציאו את יחידות הקו הראשון שלהם מאיזור מריופול (כלומר הכיבוש נגמר ועכשיו מטהרים). בכלל, נראה שכרגע הרוסים מרכזים את כל הכוחות שלהם במתקפה די אגרסיבית שלא לומר משולחת רסן בדרום וליצירת רצועה רחבה עד קרים.

אגב, אני נוטה להסכים אתך לגבי הכוונות של פוטין אבל מקווה שלהבדיל מ 1938, היכולות לא שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 17, 2022 5:04 pm 
Hall of Famer

אני חושב שהכוונות של פוטין, שאיתן הוא יצא למלחמה, הרבה יותר רחבות. אם הוא ישיג "רק" את ההישגים של סטאלין במלחמת החורף זה לא יספק אותו (למרות שהוא יציג את זה כנצחון כמובן), אבל עדיין לאוקראינה זו תהייה מכה קשה כמו לפינלנד בזמנו.

לגבי מלחמת החורף, יש הרבה דמיון למלחמה הזו - הפאזה הראשונה שלה התאפיינה בצבא רוסי שנלחם בתאי מזג אוויר קשים מול צבא פיני שכולם כולל הרוסים חשבו שיובס בתוך ימים, הפינים התאימו את עצמם ליחסי הכוחות ולמזג האוויר (במקרה שלהם הם נלחמו כמו אלפיניסטים, על מגלשיים) וכיסחו את הרוסים תוך שגרמו להם עשרות אלפי הרוגים. אבל כשמזג האוויר השתפר והשלג נמס סטאלין חזר עם חצי מיליון חיילים ובסוף פינלנד התחננה לשלום. השלום עלה לה ביוקר - ויתור על 10% מהשטח שלה כולל העיר השנייה בגודלה (היום זו העיר הרוסית ויבורג), 12% מהאוכלוסיה של פינלנד, שגרה באזורים האלה, הפכו לפליטים בארצם, רוב התעשייה הפינית שהייתה מרוכזת באזורים האלה ירדה לטמיון, פינלנד שילמה פיצויים לברית המועצות כל שנה במשך עשרות שנים, והכי קשה - "פינלנדיזציה"; ברית המועצות ישבה בוועדת החוץ והבטחון של פינלנד עם זכות וטו. הפינים רואים בפינלנדיזציה את שיא ההשפלה עד היום. נראה שעכשיו לפי כל הסימנים פוטין מכין את הפאזה השנייה הזו עם השיפור במזג האוויר ואיתו יכולת התמרון.
אם פוטין ישיג את כל אלה באוקראינה - שזה אומר גם חסימת מרבית המוצא שלה לים - זו תהייה מכה קשה מאד לאוקראינה, גם אם זה לא כל שאיפותיו הרטובות של פוטין.

יש גם הבדלים בין המלחמות, יש לציין. פינלנד לא קיבלה בזמנו עזרה מהעולם כמו סנקציות או אספקת נשק בלתי נגמרת כמו שאוקראינה מקבלת. אני מקווה שזה יעזור להם לפחות במגננה, אבל בינתיים אני לא רואה שהם מצליחים להרים התקפות נגד גדולות, ובלי זה הם עלולים לאבד חלק גדול מארצם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 17, 2022 6:31 pm 
Hall of Famer

פינלנד אגב חברה אח"כ למדינות הציר וכבשה יחד עם גרמניה שטחים בחזרה מברה"מ ב-1942. לאחר מכן, עם התהפכות המצב במלחמה (ופרישת פינלנד את הציר) השטחים חזרו לברה"מ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 19, 2022 8:40 am 
Hall of Famer

השלב השני החל כנראה, מתקפה רוסית גדולה בכל דונבאס וגם מעבר לה. הפצצות והפגזות, לפי הדיווחים, על חזית של 500 ק"מ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 19, 2022 9:37 am 
Hall of Famer

חוץ מזה, הרוסים עושים מאמץ רציני לסיים את כיבוש מריופול עם התקפה גדולה על מפעלי הפלדה אזובסטאל שבו מבוצרים כוחות מיוחדים אוקראיניים עם כ-1000 אזרחים. עד עכשיו הפציצו עם פצצות של טון שלא הצליחו לייצר תוצאות, אז נראה שעברו לכתישה רצינית יותר עם פצצות 5 טון ובשעות האחרונות כנראה שגם הצליחו להכניס חיילים למתחם ומנסם לטהר אותו. אני רק יכול להניח שהולך להיות שם חתיכת טבח רציני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 9:52 am 
Senior

ציוץ מעניין של דניאל בכמט (אין לי מושג מי הוא למעט זה שהוא שחיין) שמנתח את הסיבות לכך שלרוסיה אין עליונות אווירית באוקראינה (בקליפת אגוז - נמ יעיל של האוקראינים)

לינק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 3:09 pm 
Senior

זה (לינק) פוסט מעניין מאוד בבלוג האסטרטגי של עומר דנק "שאלה אסטרטגית". בתמצית, המלחמה נכנסת כעת לסוג של סטגנציה שממנה קשה לנחש מה יצא אבל רוב הסיכויים שרוסיה תצא מופסדת. שווה קריאה
וזה (לינק) דיון שהתפתח בטוויטר על הפוסט. שווה קריאה גם כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 21, 2022 11:54 am 
Hall of Famer

לפי הדיווחים ברוסיה, שויגו הודיע רשמית לפוטין על כיבוש מוחלט של מריופול למעט אזובסטאל.
פוטין הורה לא להסתער אבל לצור על המתחם באופן מוחלט.
אני מניח שהם יפנו משם חלק מהכוחות עכשיו לטובת דונבאס וחזית הדרום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 23, 2022 10:09 pm 
מנהל פורום

לפחות ברמת הנראטיב, קשה שלא לראות דימיון בין מה שמתרחש במריופול, לקרב אחר של הרוסים במפעל תעשייתי כמה מאות ק"מ משם בנהר הוולגה.
BACK ב42, הרוסים היו בצד הכחול, והתבצרו בסטלינגרד (היום וולוגרד), בקומפלקס מפעלים על גדות נהר הוולגה. המפעל הגדול ביותר שם היה מפעל הטרקטורים, שייצר במהלך פעילותו מאות אלפי טקטורים לחקלאות הסובייטית. הרוסים התנגדו במפעל ובסטלינגרד בכלל עד טיפת הדם האחרונה. זה הסתיים במעל 6 חודשי מצור, ומוערך שכ-2 מיליון נפגעים, כולל 700 אלף הרוגים לפחות היו לצדדים בקרבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 25, 2022 9:39 am 
Hall of Famer

הלילה פיצוצי ענק בבריאנסק, עיר רוסית לא רחוק מהגבול עם אוקראינה ובלארוס, אחד מהם במצבור דלק ענק והשני במפעל תחמושת, כמו כן יש דיווחים על מסילות רכבת ברוסיה ובבלארוס שאמורות היו להעביר אספקה לחזית מול אוקראינה והושבתו באמצעות פעולות חבלה. חוץ מזה, לא ראיתי שהוזכר כאן, אבל בצעד שנראה שישפיע גם על ישראל, טורקיה סגרה לפני יומיים את המרחב האווירי שלה למטוסים רוסים, גם אזרחיים וגם צבאיים, שטסים לסוריה וממנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 25, 2022 12:03 pm 
Hall of Famer

האמת שהשלב הזה בלחימה מדאיג למדי אם אתה רוצה לראות את הרוסים אוכלים אותה. נראה שהם הרבה יותר מחושבים ושיטתיים, עובדים בחזית רחבה עם ריכוכים ארטילרים משמעותיים, ובסך הכל מתקדמים, לאט אמנם אבל מתקדמים. בעיקר בדונבאס אבל גם בדרום. כובשים עוד יישוב פה ועוד יישוב שם, מטהרים את השטחים שכבשו לפני שמתקדמים הלאה כדי לא לחטוף בעורף כמו בקייב, והאוקראינים בדונבאס - עיקר הכוח הלוחם שלהם - נמצאים בסכנה ממשית של כיתור, או לפחות ניתוק קווי האספקה שלהם ברמה שתכריח אותם לסגת כל עוד אפשר.
עוד דבר ששמתי לב אליו זה שלא רואים יותר באירקטרים אוקראינים מכסחים ציוד רוסי. כנראה שהרוסים הצליחו לנטרל את כל מה שהיה לאוקראינה בתחום הזה.
אני מקווה שהנשק הכבד שהובטח לאוקראינה יגיע בזמן כי כרגע הם בצרות גם מבחינת הגנה, עשה רושם (ההוביצרים 155 מ"מ שהובטחו להם אמורים לעזור להם מאד בגזרה הזו), ובטח אם הם רוצים מתישהו לצאת למתקפת נגד שתחזיר להם מה שהם איבדו.

אגב, ככל שאני חושב על זה אני מתקשה להבין את האסטרטגיה של אוקראינה בדרום בתחילת המלחמה. חוף הים זה צינור החמצן הכלכלי שלהם, והם לא הגנו עליו כלל. הרוסים כבשו רצועה עמוקה על רוב החוף האוקראיני בקלות יתרה מיד בתחילת המלחמה, שלא לדבר על סיפור מריופול. עכשיו הם כבר מבוססים ומחופרים שם היטב בכוחות גדולים ויהיה מאד קשה להוציא אותם משם. נראה כמו מחדל גדול על פניו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 836 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 34  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 101 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: