סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 8:47 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 195 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אפריל 25, 2022 9:29 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
הבעייה היא שאתה כמעט תמיד עסוק במטה של הדיון במקום בדיון עצמו, כמעט כולם עושים את זה מדי פעם אבל אתה עושה את זה כל הזמן. בעייה עקרונית ? אין עם זה. כיף לקרוא זה לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 25, 2022 10:04 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
Amos Gueta כתב:
הבעייה היא שאתה כמעט תמיד עסוק במטה של הדיון במקום בדיון עצמו, כמעט כולם עושים את זה מדי פעם אבל אתה עושה את זה כל הזמן. בעייה עקרונית ? אין עם זה. כיף לקרוא זה לא.

אני כותב הרבה הודעות, לא מעט מהן על כדורסל. השאלה האם ביין מזכיר יותר את קליי או את פלאש זה לגמרי דיון כדורסל. "האם ביין הוא כוכב בהתהוות" זה מבוא לדיון מטומטם שמתנהל במקביל בכל ת'רד NBA נתון בפורום, שזה לדעתי המיאוס הכי גדול כאן. דיונים אינסופיים על מי כוכב ומי כוכב גדול יותר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 25, 2022 10:07 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
Hacohen כתב:
Amos Gueta כתב:

אני כותב הרבה הודעות, לא מעט מהן על כדורסל. השאלה האם ביין מזכיר יותר את קליי או את פלאש זה לגמרי דיון כדורסל. "האם ביין הוא כוכב בהתהוות" זה מבוא לדיון מטומטם שמתנהל במקביל בכל ת'רד NBA נתון בפורום, שזה לדעתי המיאוס הכי גדול כאן. דיונים אינסופיים על מי כוכב ומי כוכב גדול יותר.

...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 25, 2022 10:46 am 
Sophomore

נכון שהוא קלעי הרבה יותר טוב מוייד אבל בעיניי אין לו את הפינס של קליי והוא כן יותר משתמש בפיזיות שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 25, 2022 11:01 am 
Hall of Famer

הנתון הכי פסיכי שאני מכיר בתולדות האן.בי.איי לצד העונה ההיא שווילט שיחק בממוצע מעל 48 דקות זה כמות הזמן שבה קליי תומפסון החזיק בכדור במשחק 60 הנק' שלו ב-2017.
נדרשו לו 90 שניות בלבד שבהן הוא החזיק בכדור בשביל לקלוע 60 נק'. כלומר בממוצע נגיעה של תומפסון בכדור היתה במשך 1.73 שניות. זאת אומרת הוא אולי כדרר פעמיים כל המשחק. או מסר, או זרק לסל.
לא חושב שיש שחקן אחד באן.בי.איי או אפילו שהיה, שמסוגל לשחק ככה. גם לא ביין.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 25, 2022 11:11 am 
Junior

אם בביין עסקינן, בזמן שג'יימס ווייזמן לא רלוונטי כל העונה (וניתן אף לומר שלאורך רוב שלוש השנים האחרונות), הנה חתיכת what if בשבילכם מת'רד דראפט 2020:

B.Grant44 כתב:
גם לא ברור כמה ווייזמן יוכל לתרום בשנה הקרובה ובהמשך חלון ההזדמנויות הנוכחי של הווריורס. הוא שיחק ארבעה משחקים בלבד במכללות, מה שהופך אותו לתיכוניסט פלוס. הוא לא שיחק במסגרת מקצועית מזה שנה (כנ"ל לגבי לאמלו בול, אגב). הוא לא יזכה להסיר חלודה ולהשתפשף בליגת הקיץ, באימונים אישיים עם צוות הווריורס, ויצטרך להתמודד עם מחנה אימונים מזורז ועונה דחוסה. כמובן שזה נכון לגבי כל מחזור הרוקיס הזה, לכן הייתי מנמיך ציפיות לגביו גם מסיבה זו, לא רק בגלל שמלכתחילה מדובר במחזור הנחשב לחלש. אבל יש פרוספקטים עם ניסיון רב יותר, עם יסודות ועם כישורים מובהקים שיוכלו לתרום מידית לווריורס, ויהיו זמינים בבחירות מאוחרות יותר. סאדיק ביי הוא דוגמה אחת, גם דזמונד ביין שהווריורס כבר הביאו לאימון "סודי" הוא חתיכת חיה עם יד מבחוץ ויכולת מסירה טובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 25, 2022 11:25 am 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:
אם בביין עסקינן, בזמן שג'יימס ווייזמן לא רלוונטי כל העונה (וניתן אף לומר שלאורך רוב שלוש השנים האחרונות), הנה חתיכת what if בשבילכם מת'רד דראפט 2020:

B.Grant44 כתב:
גם לא ברור כמה ווייזמן יוכל לתרום בשנה הקרובה ובהמשך חלון ההזדמנויות הנוכחי של הווריורס. הוא שיחק ארבעה משחקים בלבד במכללות, מה שהופך אותו לתיכוניסט פלוס. הוא לא שיחק במסגרת מקצועית מזה שנה (כנ"ל לגבי לאמלו בול, אגב). הוא לא יזכה להסיר חלודה ולהשתפשף בליגת הקיץ, באימונים אישיים עם צוות הווריורס, ויצטרך להתמודד עם מחנה אימונים מזורז ועונה דחוסה. כמובן שזה נכון לגבי כל מחזור הרוקיס הזה, לכן הייתי מנמיך ציפיות לגביו גם מסיבה זו, לא רק בגלל שמלכתחילה מדובר במחזור הנחשב לחלש. אבל יש פרוספקטים עם ניסיון רב יותר, עם יסודות ועם כישורים מובהקים שיוכלו לתרום מידית לווריורס, ויהיו זמינים בבחירות מאוחרות יותר. סאדיק ביי הוא דוגמה אחת, גם דזמונד ביין שהווריורס כבר הביאו לאימון "סודי" הוא חתיכת חיה עם יד מבחוץ ויכולת מסירה טובה.

זו ממש אחלה תפיסה, אבל אם להיות רציניים, אני לא רואה מצב שבו ממפיס הייתה לוקחת את ביי (שנבחר 19) או ביין (שנבחר 30) במקום השני. לא יודע אם הם ניסו לעשות טרייד-דאון ולא הצליחו, אבל וויזמן הוא בהחלט פיקשוש רציני מצידם. מצד שני, כל הטופ 10, פרט לאדוארדס שלא היה אופציה מבחינתם ובול לא נראה משהו, אולי רק פטריק וויליאמס כרול פלייר מעניין. אבל אם כבר מדברים על פיקשושים, בוסטון לקחה את ארון נסמית' בבחירה ה-14 של ממפיס ואת דזמונד ביין בבחירה ה-30, ואז העבירה את ביין כדי להיפטר מקאנטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 25, 2022 11:40 am 
Junior

rony כתב:
זו ממש אחלה תפיסה, אבל אם להיות רציניים, אני לא רואה מצב שבו ממפיס הייתה לוקחת את ביי (שנבחר 19) או ביין (שנבחר 30) במקום השני. לא יודע אם הם ניסו לעשות טרייד-דאון ולא הצליחו, אבל וויזמן הוא בהחלט פיקשוש רציני מצידם. מצד שני, כל הטופ 10, פרט לאדוארדס שלא היה אופציה מבחינתם ובול לא נראה משהו, אולי רק פטריק וויליאמס כרול פלייר מעניין. אבל אם כבר מדברים על פיקשושים, בוסטון לקחה את ארון נסמית' בבחירה ה-14 של ממפיס ואת דזמונד ביין בבחירה ה-30, ואז העבירה את ביין כדי להיפטר מקאנטר.

בזמן אמת דובר הרבה על טרייד-דאון, בין אם בשמועות או בדיוני טריידים בפורומים של אוהדים. גם אני הצעתי במוק דראפט שפרסמתי כאן טרייד-דאון שבו הווריורס קיבלו את אוברה (שממילא השיגו במחיר זול יותר, בדיעבד) ואת בחירה 10 שבה שידכתי להם את ואסל (ושתי בחירות לאחר מכן שידכתי את ביי לקינגס).

ברור שתמיד אפשר למצוא פיקשושים, אבל במקרה של הווריורס בדראפט 2020 היה דיבור חזק על כך ש(א)מדובר במחזור עמוק ועשיר ברול פליירז פוטנציאליים אך עם טופ 3 בעייתי; (ב) הווריורס במצב של win-now (טרם נודע שקליי יחמיץ גם את העונה הבאה, זה קרה בערב הדראפט עצמו אאל"ט) ולאור זאת שאין "טים דאנקן" בדראפט הזה, פלוס חריגת הטריידים שהחזיקו בה (ובאמצעותה צירפו את אוברה בסופו של דבר), אז יתכן שעדיף להם לעשות טרייד דאון שיחזק אותם בכמה שחקנים משופשפים ולבחור שחקני plug & play עם ניסיון במכללות (ביין היה סניור, ביי ג'וניור אאל"ט) בבחירות המאוחרות.

וכפי שהציטוט שהבאתי מראה, זה לא שהם לא חשבו בכיוון (או שאולי ניסו לרכוש בחירת דראפט מאוחרת), לאור זימונו של ביין לאימוני טרום-דראפט...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 25, 2022 2:06 pm 
Hall of Famer

זו החלטה לא קלה בכלל, רחוקה מלהיות טריוויאלית.
לא זוכר מה חשבתי בזמנו אבל בגדול,
אני מאמין בדבקות באסטרטגיה וטיימליין.
לדעתי הווריורס צריכים היו למצות את סיכויי האליפות שלהם בשנה-שנתיים הקרובות.
אם זה בטרייד של הבחירות על כוכב או בחירת שחקן שנראה להם מבטיח מאוד עם תקרה גבוהה (כמו ביין).
הם הלכו לכיוון השני ובחרו שני פרויקטי אפסייד מובהקים (מהמסוכנים יותר, אפשר לומר).
באופן כללי, זו אסטרטגיה טובה אבל לא כשאתה כבר קונטנדרית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 25, 2022 2:56 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
yoya כתב:
הוא יותר נמוך ויותר חזק מקליי. יותר מזכיר את דוויין וייד
צודק שהוא לא יוצר לאחרים אבל הוא נראה לי שחקן חכם אז אני מאמין שגם זה יגיע

פיזית אולי, אבל ווייד היה מייצר לעצמו ולאחרים, והמשחק שלו היה הרבה יותר מבוסס אתלטיות ופיזיות מאשר ביין. אני לא חושב שביין אתלט דרמטית פחות טוב מווייד, אבל המשחק שלו הרבה פחות מבוסס על זה, הוא הרבה יותר פינישר וקלעי מצויין.

הוא רחוק מווייד בעיניי שהיה לפני הכל חודר נהדר לסל
בחיים לא הייתי חושב להשוות ביניהם.
כרגע לפחות הוא מזכיר את קליי אבל נראה שהוא מגוון יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 25, 2022 2:57 pm 
Hall of Famer

זה בדיוק מה שכתבתי... הוא מזכיר יותר את ווייד פיזית, אבל הרבה יותר את קליי בסגנון המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 25, 2022 3:00 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
זה בדיוק מה שכתבתי... הוא מזכיר יותר את ווייד פיזית, אבל הרבה יותר את קליי בסגנון המשחק.

אולי כתבתי הודעה מיותרת אבל כן, הסכמתי איתך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 25, 2022 3:37 pm 
Senior

גם פיזית הוא לא כל-כך מזכיר את וויד. וויד היה גארד פיזי וחזק, אבל ביין נראה פיזי וחזק ביחס לליינבקר בNFL.
השוואות זה תמיד מורכב ואף פעם לא קרוב להיות מדויק, אבל אני חושב שאם כבר אז אפשר לדבר באמת על גרסא הרבה יותר פיזית ועם שחרור קצת פחות מהיר של קליי, וויד לא הכי שייך לשיחה.
(וזה בערך מה שATT רשם, אז אולי ההודעה שלי בכלל מיותרת).

בהקשר של גולדן סטייט ו-וויזמן, כתבתי כאן כבר הרבה פעמים שלדעתי הם היו צריכים להעביר את הבחירה תמורת שחקן קיים (במקום טרייד-דאון), ואח"כ אמרתי את אותו הדבר כשכבר היה להם את וויזמן ביד, ושוב אחרי עונת הרוקי ושוב בטרייד דדליין. אבל כנראה שהם באמת מאמינים שהם יכולים להיות קונטנדרים בשנתיים האחרונות ולאט לאט להעביר את הלפיד לצעירים.
אולי הם גם צודקים, אבל כרגע וויזמן פשוט לא מרגיש כמו הסוס הנכון בכל מקרה, אבל מי יודע, אולי אם הוא ישחק כדורסל מתישהו אתבדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 25, 2022 4:33 pm 
Junior

מסכים שביין לא מזכיר פיזית ווייד, בין היתר בגלל שהוא קצר (זה והאתלטיות הבינונית גם חלק מהסיבות שהחליק בדראפט).
במדריך הדראפט של דה רינגר השוו אותו בזמנו לברוגדון, קארוסו (WTF?) ו...למאר פטרסון O:

ייאמר לזכותו של קווין אוקונור שדירג אותו 19 בביג בורד שלו (את סאדיק ביי 16, ומאידך...את הייז, כידוע, ראשון ואת טיירל טרי...שמיני). במוק דראפט עצמו, שלח אותו בבחירה 28 לאוקלהומה.

nbadraft.net השווה אותו לקורטני לי,
nbadraftroom.com השווה אותו לגארי טרנט ג'וניור (השוואה מדויקת יותר היתה יכולה להיות "אחיו הגדול של GT3, זה שיצא דומה יותר לאבא מבחינה פיזית"...) או "גרסה חזקה יותר של ג'ודי מיקס".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 25, 2022 4:43 pm 
Senior

כל הקונספט של השוואות די נועד לכשלון, במקרה של לפחות 80% מהשחקנים. זה מאוד נחמד ונוח למשתמש, אבל אסור לקחת את זה ברצינות ובעיני זה סתם דבילי לשפוט פרשנים על ההשוואות האלו, בגלל שכל-כך קשה לפגוע בהן.
לזכות המוק של KOC ודה-רינגר, הם לא ממש כותבים השוואות, אלא shades of - כלומר, זה לא שצריך לצפות מהשחקן להיות דומה לשחקן שהוא משווה אליו, אלא יותר 'שאני רואה את X אני רואה בו קצת מY, קצת מZ, קצת מהאות שבאה אחרי Z'. למשל על לאמלו הם כתבו שיידס אוף שון ליווינגסטון וג'ייסון וויליאמס, שני שחקנים מאוד שונים בעצמם, אבל וואלה - בלאמלו באמת יש קצת מזה וקצת מזה (למרות שבמקרה של ליווינגסטון זה בעיקר מבנה גוף). אז לא יודע, אלו שלושה שחקנים די שונים אחד מהשני, יש מצב שהשילוב ביניהם לא כזה רחוק מביין בסופו של דבר, אבל זה באמת תיאור קצת מוזר שלו.
טרנט ג'וניור השוואה לא רעה כל-כך האמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 25, 2022 9:15 pm 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:

B.Grant44 כתב:

סחטיין על יכולת הערכת הכישרון. פגעת בול בשניהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 25, 2022 9:20 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
כל הקונספט של השוואות די נועד לכשלון, במקרה של לפחות 80% מהשחקנים. זה מאוד נחמד ונוח למשתמש, אבל אסור לקחת את זה ברצינות ובעיני זה סתם דבילי לשפוט פרשנים על ההשוואות האלו, בגלל שכל-כך קשה לפגוע בהן.
לזכות המוק של KOC ודה-רינגר, הם לא ממש כותבים השוואות, אלא shades of - כלומר, זה לא שצריך לצפות מהשחקן להיות דומה לשחקן שהוא משווה אליו, אלא יותר 'שאני רואה את X אני רואה בו קצת מY, קצת מZ, קצת מהאות שבאה אחרי Z'. למשל על לאמלו הם כתבו שיידס אוף שון ליווינגסטון וג'ייסון וויליאמס, שני שחקנים מאוד שונים בעצמם, אבל וואלה - בלאמלו באמת יש קצת מזה וקצת מזה (למרות שבמקרה של ליווינגסטון זה בעיקר מבנה גוף). אז לא יודע, אלו שלושה שחקנים די שונים אחד מהשני, יש מצב שהשילוב ביניהם לא כזה רחוק מביין בסופו של דבר, אבל זה באמת תיאור קצת מוזר שלו.
טרנט ג'וניור השוואה לא רעה כל-כך האמת.

זה נכון, גם לגבי טרנט ג'וניור (למרות שביין כבר שחקן טוב יותר בעיניי)
וגם לגבי הבעייתיות של השוואות.
זה נחמד לקרוא אבל אם משתמשים בזה לקבלת החלטות, זה יכול להיות סופר בעייתי
ולצבוע את כל הסיפור בצורה לא נכונה.
הניסיון למצוא את הדירק הבא או את ה-_____ הבא גם מרמזים שזה לא רעיון מוצלח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 26, 2022 9:10 am 
Junior

Att כתב:
B.Grant44 כתב:

B.Grant44 כתב:

סחטיין על יכולת הערכת הכישרון. פגעת בול בשניהם.

תודה רבה על הקרדיט, אבל כמובן שלא יכולתי להעריך שהם יפרחו התקפית עד כדי כך וכ"כ מוקדם. כן הערכתי שהם יהיו רול פליירז טובים, אבל ביין עם רמת האתלטיות הבינונית ומוטת הזרועות הקצרה שלו, גם היה יכול להתגלות כלא מתאים לליגה. מה שאהבתי בביי זה את השילוב בין הסייז, ווליום השלשות הגבוה שזרק במכללות, וההשתפשפות כפוינט גארד בתיכונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 27, 2022 5:21 am 
Senior

איזה סיום. מלא טעויות בשני הצדדים אבל כיף מאוד. יופי של מהלך של פינץ לשלשה של אדוארדס ובסוף ג'ה מנצל את היתרון האתלטי ואת זה שפט בב בחוץ ומנצח את המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 27, 2022 6:07 am 
Senior

ואם מישהו לא ראה את הדאנק של ג'ה -

https://twitter.com/GrizzOnBally/status ... 2550627330
https://twitter.com/barstoolsports/stat ... 2394035205

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 27, 2022 8:42 am 
Senior

מסכנים הוולבס (חוץ מפאט בוו המעצבן), לוזרים שיכולים להאשמים רק את עצמם, אבל זה די אכזרי מה שהם עוברים בסדרה הזו.
הלילה גם טיפה נדפקו מהשיפוט, שאמנם לא היה חד-צדדי בכלל, אבל היה הרבה יותר מדי קל על המשרוקית בסיום, בעיקר עם החדירות של ג'ה.

ומה למען השם היה הדאנק הזה?
לא ראיתי את הרבע השלישי ואני קצת מתחרט וקצת שמח כי אני חושש שהייתי חוטף התקף לב מלראות דבר כזה בלייב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 27, 2022 8:42 am 
Hall of Famer

הסדרה הכי כיפית סו פאר

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 27, 2022 8:58 am 
Senior

כיפית בהחלט אבל מבחינת רמת כדורסל וול זה לא היה משחק מוצלח במיוחד. וגם נגמר בשטות הגנתית של אדוארדס.

לגבי ג'ה, אני לא יכול לחשוב על דאנק פלייאוף יותר מרשים מזה אם כי בטח היה מתישהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 27, 2022 9:15 am 
Senior

כיפית אולי במובן של הפכפכה ושיוויונית, במובן של כמה כיף לצפות במשחקים היא לא קרובה לזה בעיני. הרבה בגלל המשרוקיות, אבל גם קצת כמו שיובל אמר - הלילה זה היה כדורסל בינוני ומטה, המון המון טעויות ובלאגן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 27, 2022 9:25 am 
Hall of Famer

קודם כל כיפית כי תחרותית. משחקים עם אש בעיניים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 195 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: עופר האדום ו 27 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: