ראיות לאמיתות התורה.
והפעם - נבואות שאדם רציונליסט יכול להסיק כי התגשמו. זה ארוך, אבל אולי כדאי לקרוא.
אני מאד מבקש, מי שמתכוון להגיב, בבקשה להגיב עניינית, ולא תגובות כמו "אתה אידיוט" וכו'.
חשבתי לשים את כל הנבואות פה (יש כמה), אבל נתחיל לעבור נבואה אחר נבואה, ונתחיל עם נבואת "שממת הארץ"
"וַהֲשִׁמֹּתִי אֲנִי, אֶת-הָאָרֶץ; וְשָׁמְמוּ עָלֶיהָ אֹיְבֵיכֶם, הַיֹּשְׁבִים בָּהּ. . ." (ויקרא כו, לב)
הסבר : הנבואה טוענת שהארץ תהיה שממה.
מה קורה בפועל? שהציונים התחילו להגיע לפה בסוף המאה ה 19 אכן היו פה לא הרבה ערבים (בין 300-400k), מה שאיפשר את הקמת המפעל הציוני. אם היתה פה התכנסות ערבית/נוצרית רצינית יותר, הארץ לא היתה שממה. חשוב לציין שבמרחב שלנו כן התקיימו התיישבויות רציניות יותר מאשר מה שהיה פה בארץ - רבת עמון, דמשק, קהיר, אלכסנדריה, חמת, חאלב וכנראה שעוד. במרחב שבין הים לירדן, משום מה, המצב היה שונה. לא היו מספיק התיישבויות רציניות כדי למנוע מהציונים לממש את חלומם. מה שאבסורדי זה כמובן שמקומות כמו בית לחם, י-ם, נצרת וכו' קדושים לדתות. מה שרק עוד יותר מחזק את התמיהה איך לא תקעו פה יתד.
על מנת לחזק את עמדתי, אביא תיעוד היסטורי של מארק טווין שביקר פה באמצע המאה ה 19 :
"...המדבריות הללו ריקים מאדם, תלים דהויים אלה של שממה... טול אותו תל חרבות, כפר נחום; טול את טבריה, כפר אווילי המתנמנם בצל ששת דקליו האבלים; אותו מורד שומם שבו דהרו חזירי מעשה הנס אל תוך הים, ובלי ספק חשבו כי מוטב להם לבלוע שדים ורוחות ואף לטבוע במים, מלהוסיף לחיות במקום כזה... טול אגם חדגוני, קודר ונטול מפרש זה, הנח בתוך טבעת גבעות צהובות וגדות נמוכות ותלולות... כל הדברים האלה – אם אינם מהווים חומר מצוין לשיר ערש מרדים, הרי לא ייתכן שיר ערש בעולם."
וכן, כך כתב לגבי עיר הקודש ירושלים תובב"א : "...מצורעים, נכים, סומים ומטורפים מסתערים עליך מכל עבר, ומסתבר שאינם יודעים אלא מילה אחת בשפה אחת – 'בקשיש' נצחי. למראה המוני הנכים, בעלי המומים והחולים המתקהלים במקומות הקדושים וחוסמים את השערים, עשוי אדם לחשוב שימי קדם חזרו, וכי מלאך אלוהים עתיד לרדת בכל רגע ולהרתיח את המים בבריכת בית חסדא. ירושלים עיר קודרת, שוממה וחסרת חיים. לא אחפוץ לחיות בה."
טיעונים כפרניים נגד אמיתות הנבואה : טענה כפרנית א : א. הארץ לא היתה שממה. היו פה מאות אלפי ערבים. זה לא שממה. שממה זה ריק. המענה האמוני שלי : אפשר להגדיר את זה כשממה. מארק טווין בחר לראות את זה כשממה, וגם התורה הקדושה השתמשה באותה הלשון. גם אנחנו ביום-יום משתמשים במילה "שממה" גם אם אין ריק מוחלט. למשל, אנחנו מגיעים לחוף הים, רואים שאין הרבה אנשים, ואומרים "שממה" (למרות שיש מספר אנשים). בנוסף, הנבואה עצמה מראה שיהיו פה עמים אחרים שינסו לתקוע יתד, שכן כתוב : "אֹיְבֵיכֶם, הַיֹּשְׁבִים בָּהּ". ז"א, שהנבואה עצמה מודיעה שלמרות השממה, ישבו פה כמה גויים. ואכן זה מה שקרה.
טענה כפרנית ב : ב. אלוקים לא יכול היה לסדר ארץ עם 0 נוכחות על מנת שתקל על היהודים? המענה האמונה שלי: איני נכנס לשיקולי אלוקים. בכל מקרה זו שאלה תיאולוגית, וזה לא סותר את עובדת אמיתות האמונה. בנוסף, הנבואה עצמה מראה שיהיו פה עמים אחרים שינסו לתקוע יתד, שכן כתוב : "אֹיְבֵיכֶם, הַיֹּשְׁבִים בָּהּ". ז"א, שהנבואה עצמה מודיעה שלמרות השממה, ישבו פה כמה גויים. ואכן זה מה שקרה.
טענה כפרנית ג' : ג. היו פה עמים אחרים. לא רק עם ישראל הצליח לתקוע פה יתד. המענה האמונה שלי: היתה ממלכה צלבנית שעסקה בעיקר במלחמות ובבניית מבצרים. לא באמת הצליחו לישב פה מאסות של אוכלוסייה. היה פה גם ניסיון להקים ממלכה שמרונית שנכשל די מהר במלחמות עקובות מדם (כ 500 שנה לפני הצלבנים). עובדתית, רק עם ישראל הצליח לתקוע פה יתד לתקופות ממושכות. למשל, מתקופת התחלת ההתיישבות (המאה ה 13 לפנה"ס) ועד מרד בר כוכבא - כ 1400 שנה. וגם היום, המדינה ב"ה כבר קיימת 74 שנים, ולא נראה שהיא הולכת להסתיים בקרוב. להפך - רואים פה רק בנייה וצמיחה. שנית, הנבואה עצמה מראה שיהיו פה עמים אחרים שינסו לתקוע יתד, שכן כתוב : "אֹיְבֵיכֶם, הַיֹּשְׁבִים בָּהּ" ז"א, שהנבואה עצמה מודיעה שלמרות השממה, ישבו פה כמה גויים. ואכן זה מה שקרה.
טענה כפרנית ד' : ד. זה ברור שהיתה פה שממה יחסית, זה אזור בלי מקורות מים כמעט כלל. ידוע שקשה עד בלתי אפשרי לישב בעבר מקומות בלי גישה למי שתייה. המענה האמונה שלי: א. יש פה את הכינרת. ב. בחורפים אפשר לאגור מים. ג. היהודים בעבר כן הצליחו להתיישב למרות המצב הבעייתי מבחינת מים, אז מדוע אחרים לא הצליחו בתקופות מאוחרות הרבה יותר כאשר הטכנולוגיה יותר מפותחת? ד. למרות המצב הבעייתי מבחינת המים, ארץ ישראל היא עם אקלים נוח יחסית, ואפשר בהמון אזורים לנהל חקלאות. ארץ ישראל היא במיקום אסטרטגי - גשר בין יבשות. ארץ ישראל קדושה לשלושת הדתות סביר שיסכימו לסבול על מנת לישב אותה. איך למרות כל הנתונים האלו רק עם ישראל מצליח לישב אותה לאורך זמן?
מסקנה : הנבואה בתורה הקדושה נכונה. עם ישראל וארץ ישראל קשורים יחד.
הנבואה הבאה שנדון בה תהיה הנבואה שעם ישראל יירדף בעת שהוא יהיה בגלות.
אני חוזר שוב, אני מאד מבקש, מי שמתכוון להגיב, בבקשה להגיב עניינית, ולא תגובות כמו "אתה אידיוט" וכו'. תודה על ההתחשבות!
|