סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 10:43 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 216 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  הבא

מי לוקחת?
מכבי ב3 47%  47%  [ 15 ]
מכבי ב4 25%  25%  [ 8 ]
מכבי ב5 6%  6%  [ 2 ]
הפועל ת"א ב5 3%  3%  [ 1 ]
הפועל ת"א ב4 16%  16%  [ 5 ]
הפועל ת"א ב3 3%  3%  [ 1 ]
סך הכל הצבעות : 32
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' מאי 10, 2022 11:30 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
תומר כתב:
הלואי שאני טועה אבל נראה לי שהפער בין ארבע הגדולות לאלו שאחריהן גדול מדי
אתפלא אם כל הארבע (גליל, גלבוע, הפועל ת"א, הפועל חיפה) ישיגו במשותף יותר משלושה נצחונות בכל הסדרות

אתה כנראה לא טועה
היחידה מבין המדורגות 4-8 שיכולה להתפוצץ היא הפועל ת"א, עם יאנג ובראון בריאים, וזיזץ' פצוע הם יכולים לעבור את מכבי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 10, 2022 12:22 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
תומר כתב:
אתפלא אם כל הארבע (גליל, גלבוע, הפועל ת"א, הפועל חיפה) ישיגו במשותף יותר משלושה נצחונות בכל הסדרות

אתה כנראה לא טועה
היחידה מבין המדורגות 4-8 שיכולה להתפוצץ היא הפועל ת"א, עם יאנג ובראון בריאים, וזיזץ' פצוע הם יכולים לעבור את מכבי

לדעתי גליל עליון בכושרה הנוכחי ומאז שקנדי הגיע לקבוצה יכולה כמו הפועל ת''אמול מכבי לתת פייט לחולון שנמצאת בכושר לא טוב בחודש האחרון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 10, 2022 12:56 pm 
Freshman

uriel17 כתב:
תומר כתב:

אתה כנראה לא טועה

כמו שהפועל נראית מאז המשחק מול ירושלים ולאור העובדה שהמשחק הראשון של הקבוצה בהרכב מלא מאז היה מול אילת, כשהפועל נראו זוועה, וכשדי ברור שיאנג ובראון רחוקים מלהיות כשירים באופן מלא (ולדעתי גם טוקוטו לא ממש כשיר לחלוטין) הסיכוי שתתפוצץ הוא לדעתי נמוך מאוד.
בשונה מהתקופה שלפני גמר הגביע, כשהקבוצה נראתה כמו מכונה משומנת, כרגע היא נראית לצערי חלודה מאוד ולא מתואמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 10, 2022 1:10 pm 
Freshman

נטס בארה״ב, הפועל בישראל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 10, 2022 1:34 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
shmueliki כתב:

ראי שעל הקיר כתב:
ודאי שאפשרי, ולא באחוזים זניחים.
אני מסתכל על זה בצורה אחרת, בעיני התהליך שעובר על מכבי. כיוון שאני חושב שהמועדון הזה רקוב ורק הולך ומרקיב עוד, ושמטרותיו כבר לא בהכרח חופפות למטרות רגילות של מועדון כדורסל מקצועני, אין דרך שהרקבון הזה לא יתפשט למגרש וליכולת המקצועית וזה מוכח בשנים האחרונות פעם אחרי פעם. אי אפשר לשפוט את מכבי במונחי "על הנייר, שחקן מול שחקן" כמו שעושים בדרך כלל. הסכום שלה כמעט תמיד יהיה קטן בהרבה מסך חלקיה (וברוב הפעמים סך חלקיה גם יהיה קטן הרבה יותר משוויים הכספי).
בקיצור אני חושב שאין שפל שהמועדון הזה בתצורתו הנוכחית לא יכול להידרדר אליו, השאלה היא רק מתי זה יקרה. עוד לא ראינו כלום. זה בהחלט יכול לקרות בסדרה הזו, יכול להיות גם שלא ורק בעתיד, כלום לא יפתיע אותי. אבל בתצורה הנוכחית של המועדון המשך העמקת הרקבון הוא בלתי נמנע לדעתי, וזה הדבר שגדול יותר מכל סדרה כזו או אחרת.

הכל נכון
ומצד שני שמענו שיותר אוהדי מכבי הקדימו לקנות כרטיסים לפיינל-פור, מאשר אוהדי אנדולו לאחר עלייתם למעמד (אז כבר קשה יותר להשיג כרטיסים וכו').
כך שה"מותג" עדיין חי ובועט, ומספיק אנשים היו מספיק אופטימיים להסתכן בקנייה, תוך הימור שמכבי תעבור את ריאל מדריד.

כן, לא התכשחתי לזה שהמותג עדיין עובד, מפליא אותי האמת. בזה הם באמת טובים, הם הצליחו לחנך את הקהל, ומילא את הקהל - את הספונסרים (שזה אפילו עוד יותר מפליא) שבינוניות, שלא לומר פאדיחות, זה דבר טוב והמקסימום שאפשר לצפות לו - וזה מצליח להם.
בעיני זה חלק מהותי מתהליך הרקבון של המועדון, ועל זה בדיוק אני מדבר כשאני אומר שמטרותיו כבר לא בהכרח חופפות למטרות רגילות של מועדון כדורסל מקצועני.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 10, 2022 1:36 pm 
Sophomore

אני רוצה שהפועל יפסידו ב 3 רק בגלל השחצנות של פרנקו שאחרי הגביע אמר משהו בסגנון "נו באמת, אנחנו קבוצה יותר טובה ממכבי . . ."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 10, 2022 1:38 pm 
Junior

אני בדרך כלל אופטימי, אבל גם אני לא רואה אותנו מוציאים יותר מדי מהסדרה הזו.
כשרואים את הכושר הנוכחי של ג'ייקובן, יאנג וזלמנסון (בין אם עקב פציעות או סתם כושר אישי ירוד), צריך להיות די לא מחובר כדי לחשוב שמשום מקום אנחנו נחזור להיות הקבוצה של לפני חודשיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 10, 2022 1:38 pm 
Junior

ehud כתב:
אני רוצה שהפועל יפסידו ב 3 רק בגלל השחצנות של פרנקו שאחרי הגביע אמר משהו בסגנון "נו באמת, אנחנו קבוצה יותר טובה ממכבי . . ."

אמר וצדק. באותה נקודת זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 10, 2022 10:36 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
shmueliki כתב:

ראי שעל הקיר כתב:
ודאי שאפשרי, ולא באחוזים זניחים.
אני מסתכל על זה בצורה אחרת, בעיני התהליך שעובר על מכבי. כיוון שאני חושב שהמועדון הזה רקוב ורק הולך ומרקיב עוד, ושמטרותיו כבר לא בהכרח חופפות למטרות רגילות של מועדון כדורסל מקצועני, אין דרך שהרקבון הזה לא יתפשט למגרש וליכולת המקצועית וזה מוכח בשנים האחרונות פעם אחרי פעם. אי אפשר לשפוט את מכבי במונחי "על הנייר, שחקן מול שחקן" כמו שעושים בדרך כלל. הסכום שלה כמעט תמיד יהיה קטן בהרבה מסך חלקיה (וברוב הפעמים סך חלקיה גם יהיה קטן הרבה יותר משוויים הכספי).
בקיצור אני חושב שאין שפל שהמועדון הזה בתצורתו הנוכחית לא יכול להידרדר אליו, השאלה היא רק מתי זה יקרה. עוד לא ראינו כלום. זה בהחלט יכול לקרות בסדרה הזו, יכול להיות גם שלא ורק בעתיד, כלום לא יפתיע אותי. אבל בתצורה הנוכחית של המועדון המשך העמקת הרקבון הוא בלתי נמנע לדעתי, וזה הדבר שגדול יותר מכל סדרה כזו או אחרת.

הכל נכון
ומצד שני שמענו שיותר אוהדי מכבי הקדימו לקנות כרטיסים לפיינל-פור, מאשר אוהדי אנדולו לאחר עלייתם למעמד (אז כבר קשה יותר להשיג כרטיסים וכו').
כך שה"מותג" עדיין חי ובועט, ומספיק אנשים היו מספיק אופטימיים להסתכן בקנייה, תוך הימור שמכבי תעבור את ריאל מדריד.

כן, לא התכשחתי לזה שהמותג עדיין עובד, מפליא אותי האמת. בזה הם באמת טובים, הם הצליחו לחנך את הקהל, ומילא את הקהל - את הספונסרים (שזה אפילו עוד יותר מפליא) שבינוניות, שלא לומר פאדיחות, זה דבר טוב והמקסימום שאפשר לצפות לו - וזה מצליח להם.
בעיני זה חלק מהותי מתהליך הרקבון של המועדון, ועל זה בדיוק אני מדבר כשאני אומר שמטרותיו כבר לא בהכרח חופפות למטרות רגילות של מועדון כדורסל מקצועני.

ומה בדיוק עושים מועדונים גדולים אחרים בעולם/ישראל שהם עמוד האש לבניית וניהול קבוצות ב2022?
בסך הכל אם מסתכלים בזום אאוט - מכבי היא ביזנס בענף ספורט שהוא לא הכי פופולרי ובסביבה תחרותית, שחלק מהיריבות נהנות מכיסים עמוקים יותר באופן קבוע. הביזנס עובד בסדר: יש לו קהל, יש ספונסרים, יש מותג, יש זכויות שידור. יש שיריון בליגה חזקה. ואפילו ההישגים די בסדר. היא מיצבה את עצמה כקבוצה במרכז פלוס. מתגלגלת לא רע משנה לשנה בלי יותר מדי דרמות עם מינימום להרעיד את המערכת. ארגון שמנסה לפחות כלפי חוץ לשדר יציבות והמשכיות. אלו גם תכונות שאפשר להעריך והן לא טריוויאליות - וגם לזכור שהאלטרנטיבות יכולות להיות גרועות בהרבה. נכון שנכון להיום היא לא ה"אפל" של אירופה, אבל כמה מקום ל"אפל" נוספות בכלל יש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 11, 2022 12:41 am 
Hall of Famer

מה כזה בסדר בהישגים של מכבי? לקבוצה עם משאבים כמו שלה, ההישגים גם באירופה וגם בישראל הם ממש לא משהו.
כן, הם משמרים את הקהל ואת הספונסרים. כמו שאמרתי בזה הם באמת טובים, מילא הקהל, אבל מה מניע ספונסר לחבר את עצמו למותג שמשדר שבינוניות זה סוג של שיא בשבילו. תהרוג אותי אין לי מושג. ואין מה להתווכח על זה, היא די מצהירה את זה בגלוי.
מבחינה מקצועית מכבי בעיקר עושה פאדיחות כבר 6-7 שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 11, 2022 4:51 am 
Junior

ספונסר שאף אחד לא מכיר ולא מזהה נהנה להיות מחובר לקבוצה שכולם מכירים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 11, 2022 9:17 am 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
מה כזה בסדר בהישגים של מכבי? לקבוצה עם משאבים כמו שלה, ההישגים גם באירופה וגם בישראל הם ממש לא משהו.
כן, הם משמרים את הקהל ואת הספונסרים. כמו שאמרתי בזה הם באמת טובים, מילא הקהל, אבל מה מניע ספונסר לחבר את עצמו למותג שמשדר שבינוניות זה סוג של שיא בשבילו. תהרוג אותי אין לי מושג. ואין מה להתווכח על זה, היא די מצהירה את זה בגלוי.
מבחינה מקצועית מכבי בעיקר עושה פאדיחות כבר 6-7 שנים.

אתה קצת חי בעולם הפרסום של שנות ה-90. איפה שיש קהל וצופים יגיעו גם הספונסרים בהמוניהם וישפכו כסף. כל עוד המותג עצמו לא רעיל או מזיק, זה בעיקר עניין של חשיפה, פחות איכפת מה המוצר עצמו. שם האיצטדיון, הגופיות ושטח הפרקט על המגרש הוא הפלטפורמה של הפרסומת ומה לעשות, אם תאהב את זה או לא - יש הרבה עיניים שמסתכלות עליהם כל שבוע.
באירופה ההישגים יחסית סבירים בהשוואה לקבוצות מקבילות בסדר גודל דומה, ובארץ עם הדה פוקוס אז נכון שיש נפילות פה ושם, אבל היא תמיד הTEAM TO BEAT בכל מפעל, גם באליפות וגם בגביע. אם תסתכל על זה בפרספקטיבה עסקית המצב בסך הכל די בסדר.
אתה צריך אולי להפריד בין הקשר הרגשי שלך והניתוח ההתנהגותי של הטרויקה וההתנהלות של ההנהלה, לבין הביצועים בפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 11, 2022 10:32 am 
Hall of Famer

באירופה ההישגים שלה רחוקים מלהיות סבירים בהשוואה לקבוצות בסדר גודל דומה. אני מניח שאם תחפש בטח תמצא איזו קבוצה תורנית שנכשלת יותר ממנה, כמו שעושים תמיד בנבחרת ישראל בכדורגל... אבל בפועל מכבי נמצאת פלוס מינוס באמצע מבחינת תקציבים ביורוליג, נניח? וההפרשים בין קבוצות האמצע האלה הם לא כאלה גדולים. וההישגים שלה אם להיות ישר עם עצמך הם פלייאוף אחד שהושג בזכות ב-7 השנים האחרונות, וזה היה בעונת הקורונה. הפלייאוף (העלוב למדי) שהיא שיחקה בו השנה לא הושג בזכות, אם תרצה הוא מתקזז עם הפלייאוף שנמנע ממנה בעונת הקורונה. בכלל כמדומני מכבי לא ניצחה משחק פלייאוף מאז הנסים של 2014 - היא שיחקה שתי סדרות וטואטאה בשתיהן. אלה לא הישגים סבירים. כלומר, אולי הם סבירים לקבוצה שחרטה על דגלה את הבינוניות והצליחה גם לחנך את הקהל והספונסרים שלה שזה מה שיש.
וזה רק קצה הקרחון המאד שטחי של זה. אני כבר לא מדבר על זה שמתוך 6 השנים האחרות היו שנים של פדיחות ברמות גדולות, ומכבי הפכה בהן למושא ללעג, ובצדק. למעשה אני חושב שברוב השנים האלה מכבי בכלל לא הייתה קונטנדרית פלייאוף, אלא יותר קבוצת תחתית ביורוליג. אם "כל פרסומת היא פרסומת טובה" ולא איכפת לספונסר שהוא מקושר עם מותג שחותר לבינוניות והופך לא מעט למושא ללעג, אז סבבה...
בארץ היא ה-team to beat בגלל ההיסטוריה והכסף והיריבות שנבנתה בשנים אחרות, אבל כבר שנים לא מעטות מצליחים לא רע להbeat אותם, ודי ברור שהפרפורמנס שלהם לא שווה את הכסף.

ושוב, יופי שהם משמרים את הכסף, וואלה כל הכבוד. אם הם מצליחים לשמור על השם והכסף בלי להצליח, אז לא צריך להצליח... וזו בדיוק הנקודה. כשאתה מחזיק בכוח אנשי מקצוע כושלים כבר שנים ארוכות, ולמעשה אנשי המקצוע האלה שולטים במועדון, וההצלחה שלשמה אתה קיים היא כבר לא בראש מעייניך, אתה בתהליך של רקבון. הלך הרוח שנראה שהשתלט על המועדון הוא שלא משנה לאיזה שפל הקבוצה הזו תרד מקצועית, הביקוש לה יישאר קשיח לנצח, אז מה איכפת לנו, אפשר גם להמשיך עם הסידור לחברים. וכשזאת הגישה באמת אין גבול לשפל שאפשר לרדת אליו.
אבל בסוף גם הכסף ילך, הם כבר מצליחים למשוך את זה יותר מהצפוי וזה לא יכול להימשך עד אינסוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 11, 2022 11:14 am 
Hall of Famer

תראו לאן הגענו - הפועל ירושלים מסיימת ראשונה את הליגה הישראלית הסדירה, ואף אחד לא באמת נופל מהכסא.
עכשיו ברור שמדובר בספורט, ואחת לכמה שנים קבוצה עם שליש תקציב ממך יכולה לתת עונת שיא ולעבור אותך, אבל העונה ירושלים לא הרשימה באף מסגרת, החליפה 3 זרים מבין ה-5 שפתחו את העונה (כולל שניים שתוכננו להיות מובילים), החליפה מאמן ולא ממש מינתה מחליף, בנתה סגל ישראלי די בעייתי שלא ממש מבריק בפני עצמו - ועדיין סיימה במקום הראשון.
פאקינג בני הרצליה (קבוצה עם עשירית תקציב ממכבי?) סיימה משחק מאחוריה, וכבר לקחה תואר העונה.
כל זה לכאורה באחת מהעונות הסבירות והיציבות של מכבי בשנים האחרונות - בלי פציעות בכלל, בלי חילופי זרים סיטונאיים וכו'.

איך כל זה מסתדר ביחד?

תראו למשל את מכבי ת"א בכדורגל (אפרופו "מכביזם" וכו'), יסיימו במקומות 2-3, אבל הפער ממקום 4 ואילך (קרי, קבוצות עם תקציב משמעותית נמוך משלהם) גדול משמעותית מזה למקום הראשון, ועדיין העונה הזאת נחשבת שם כישלון גדול.
מכבי בכדורסל בערך באותו מקום בטבלת הליגה הישראלית - ונדמה שהכל סבבה, רוצים להמשיך עם מרבית הזרים והצוות המקצועי, "עוד שנה במשרד".

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 11, 2022 11:34 am 
Hall of Famer

ובכדורגל הם גם ניצחו דרבים, כן?...

אבל ברצינות עכשיו - בדיוק, על דברים כאלה אני מדבר. זו תמצית התהליך שהקבוצה הזו עוברת. והתופעה הזו קיימת כבר שנים, גם בשנים הרבה יותר מפדחות מהנוכחית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 11, 2022 12:00 pm 
מנהל פורום

שוב, אתם קצת בקונספט של שנות ה-90. הסביבה נעשתה יותר תחרותית, קבוצות אחרות יכולות לקבל תקציבים יותר גדולים באופן יחסי (ירושלים של ה-90 הייתה הרבה פחות משליש תקציב של מכבי), העונות התארכו, הסגלים התנפחו, ההוצאות גדלו. קצב המשחקים נהפך למהיר יותר ושוחק את השחקנים. קבוצות יכולות לקום וליפול במהירות רבה. בשורה התחתונה מה שהיה לפני כמה עשורים הוא לא מה שיהיה.
גם פעם בNBA היו עשורים של שליטה כמעט דואופולית, אבל המציאות משתנה והפערים בין מה שהיו פעם ה"גדולות" ל"קטנות" מצטמצמים, ושם באים אלמנטים רנדומליים כמו פציעות ומצבים נפשיים, וכל בחירה ניהולית או סגלית יכולה להיות בעלת השפעה ענקית.
השינויים אגב בכדורסל היו הרבה יותר דרמטיים מאשר בכדורגל - גם באופי המשחק עצמו ושינויי החוקים, גם בשינויי חוקי המתאזרחים וגם בסביבה העסקית.

כדי שמכבי תחזור לימי "המכביזם" של שליטה מוחלטת במפעלי הליגה המקומית ושל הופעה כמעט קבועה בטופ 8 האירופי שאתם מפנטזים עליה ומסתכלים עליה בערכה, דרושה פה פשוט השקעה עצומה. נכון שאולי היה אפשר להפיק יותר עם המשאבים הנוכחיים בעזרת הנהלה יותר מתאימה, אבל גם אי אפשר להתחמק מזה שמישהו הזיז את הגבינה ואתם עדיין מחפשים אותה במקום הקודם. כרגע לאף אחד במכבי אין את היכולת לשדרג את הקפאסיטי הכלכלי של מכבי שיאפשר לה שליטה בדומיננטיות שהייתה פעם.
ולכן, השליטה שלה היא כבר לא אבסולוטית, ואיבוד תארים בליגה המקומית הוא לא רק החלטת הנהלה ש"זה כבר לא נורא", אלא זה פשוט כורח המציאות של 2022. וזה לא ישתנה אם במקום וויצ'יץ יהיה את רוב פלינקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 11, 2022 12:46 pm 
Hall of Famer

אני לא מבין

התחרות של מכבי השנה היא ירושלים (שליש תקציב?), חולון (שישית תקציב?), ובני הרצליה (תשיעית תקציב?). יש שנים שבמקום הרצליה זה גלבוע או ראשון - אין הבדל מהותי בטיעון.
התחרות של מילאנו (הדי כושלת בפני עצמה בשנים האחרונות) העונה היא בולוניה - על סגלה הנהדר.
התחרות של ברצלונה וריאל (שסיימו במקומות 1-2 בליגה הספרדית) היא באסקוניה, ולנסיה, בדאלונה (קבוצת צמרת ביורוקאפ) וטנריפה (שאת כוחה ראינו זה עתה).
באיירן ואלבה נאבקות זו בזו (ובבאמברג בשנים אחרות, העונה פחות, ואגב יש לנו סידרת רבע גמר בין אלבה שסיימה ראשונה לבין באמברג השמינית), וראינו זה עתה שגם לודוויגסבורג לא פראיירית בכלל.

אז אפשר לצפות ממכבי עדיין לדומיננטיות בגזרה המקומית ביחס לשאר קבוצות היורוליג המובילות (להן מתחרות קשות יותר), ובפועל זה לא קיים - המאזנים בעונה הסדירה לכל היותר זהים לקבוצות האחרות (אם לא חלשים יותר למכבי בחלק מהמקרים) - מול רמת תחרות חלשה יותר באופן יחסי גם לעומת הליגה הצרפתית, גרמנית וכו'.
הצפי ממכבי בליגה המקומית לא צריך להיות עונות נטולות הפסדים (כפי שהיו בעבר), אבל בהחלט עונות של 80-90% הצלחה, ולא 60-70% כמו קבוצת צמרת רנדומלית, וזה עוד אחרי אינסוף משחקים צמודים והארכות, פה ושם עזרה מהשיפוט, פה ושם משחק מול קבוצות עם 3 זרים וכו'.

רוצה לומר - גם אם מכבי תיקח אליפות, "מבחינת כדורסל נטו" העונה שלה בליגה המקומית (פלוס הגביע) היא בינונית ומטה בעיניי (במקרה הטוב).
ב"נרטיב התקשורת והאוהדים" - זה ייחשב להצלחה אני מניח, ואפילו מסחררת אם יהיה סוויפ בדרבי, ונניח ניצחונות 1-3 משכנעים יחסית על הרצליה וירושלים/חולון.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 11, 2022 2:02 pm 
Hall of Famer

שיבר, אם לא הייתי יודע שאתה לא אוהד מכבי הייתי משוכנע שהטרויקה היפנטו גם אותך...
על הבדלי התקציב וההבדלים בתחרות בין מכבי לאחרות, ועל הדיכטומיה בין התקציב לפרפורמנס של מכבי, ענה לך שמוליק ולא ארחיב כאן. לא מבין מה יש פה להתווכח, את התוצאות ואת הרמה אנחנו רואים (זאת אומרת אני לאחרונה פחות רואה, אני מודה; אולי מכבי משחקת נהדר והקבוצות האחרות עושות בונקר ועוקצות במתפרצות, אנא עארף?)
אבל באירופה? באיזה סרט עלייה אחת לפלייאוף בשבע שנים, כשברוב השנים האחרות היא אפילו לא קונטנדרית לעלייה (כולל העונה אגב, אם לא היו מוציאים את הרוסיות), זה משהו סביר עבור קבוצה עם תקציב באמצע הטבלה של היורוליג? באיזה סרט זה משהו שהוא לא כשלון מוחלט?
חוקי הליגה - גם אני דיברתי עליהם לא מעט, אין ספק שלפחות חלקם היו מכוונים נגד מכבי, אבל הם לא תירוץ להופעות העלובות שלה בשנים האחרונות. קבוצה עם המשאבים של מכבי צריכה להיראות הרבה יותר טוב גם תחת ההגבלות. אבל אם הכסף והג'ובים לחברים הכושלים נשמרים למרות הכשלונות, למי איכפת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 11, 2022 2:12 pm 
Hall of Famer

אם לוקחים כל עונה של מכבי מאז הזכייה המוזרה ההיא ב-2014, אז בנפרד כל עונה היא תקלה, אבל לא תקלה קטסטרופלית אלא משהו שהגיוני וסביר שיקרה גם לקבוצה חזקה ובכירה עם תקציב ופערים כפי שיש למכבי אחת לכך וכך שנים. מה שבכלל לא סביר ובכלל לא הגיוני זה 7-8 שנים ברצף שכמעט כל אחת מהן היא "תקלה" שכזו, וזה כבר מעיד על עומק הבעיה הניהולית של מכבי, ומה שהכי גרוע זה שאף אחד לא מבין שהבעייה היא בשדרת הניהול, ממשיכים להחליף שחקנים, ממשיכים להחליף מאמנים, אבל בבעייה עצמה לא נוגעים ואז מתפלאים איך היא לא נפתרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 11, 2022 3:57 pm 
מנהל פורום

shmueliki כתב:
אני לא מבין

התחרות של מכבי השנה היא ירושלים (שליש תקציב?), חולון (שישית תקציב?), ובני הרצליה (תשיעית תקציב?). יש שנים שבמקום הרצליה זה גלבוע או ראשון - אין הבדל מהותי בטיעון.
התחרות של מילאנו (הדי כושלת בפני עצמה בשנים האחרונות) העונה היא בולוניה - על סגלה הנהדר.
התחרות של ברצלונה וריאל (שסיימו במקומות 1-2 בליגה הספרדית) היא באסקוניה, ולנסיה, בדאלונה (קבוצת צמרת ביורוקאפ) וטנריפה (שאת כוחה ראינו זה עתה).
באיירן ואלבה נאבקות זו בזו (ובבאמברג בשנים אחרות, העונה פחות, ואגב יש לנו סידרת רבע גמר בין אלבה שסיימה ראשונה לבין באמברג השמינית), וראינו זה עתה שגם לודוויגסבורג לא פראיירית בכלל.

אז אפשר לצפות ממכבי עדיין לדומיננטיות בגזרה המקומית ביחס לשאר קבוצות היורוליג המובילות (להן מתחרות קשות יותר), ובפועל זה לא קיים - המאזנים בעונה הסדירה לכל היותר זהים לקבוצות האחרות (אם לא חלשים יותר למכבי בחלק מהמקרים) - מול רמת תחרות חלשה יותר באופן יחסי גם לעומת הליגה הצרפתית, גרמנית וכו'.
הצפי ממכבי בליגה המקומית לא צריך להיות עונות נטולות הפסדים (כפי שהיו בעבר), אבל בהחלט עונות של 80-90% הצלחה, ולא 60-70% כמו קבוצת צמרת רנדומלית, וזה עוד אחרי אינסוף משחקים צמודים והארכות, פה ושם עזרה מהשיפוט, פה ושם משחק מול קבוצות עם 3 זרים וכו'.

רוצה לומר - גם אם מכבי תיקח אליפות, "מבחינת כדורסל נטו" העונה שלה בליגה המקומית (פלוס הגביע) היא בינונית ומטה בעיניי (במקרה הטוב).
ב"נרטיב התקשורת והאוהדים" - זה ייחשב להצלחה אני מניח, ואפילו מסחררת אם יהיה סוויפ בדרבי, ונניח ניצחונות 1-3 משכנעים יחסית על הרצליה וירושלים/חולון.

כל מיני דברים שצריך להתחשב בהם ולא ציינת:
- לא רשמת כלום על הבדלי התקציב, אלא עשית ניים דרופינג. במקרה הזה זה עובד לרעתך, כי הנתונים ממש הפוכים אז בוא כTEST CASE ניקח את הנתונים מהליגה הספרדית: ברצלונה וריאל עם תקציב של 44 מיליון אירו, ולנסיה עם חצי, בסקוניה עם שליש, מלאגרה עם 10 מיליון (חמישית). בכל זאת אפילו ברצלונה במקום הראשון רק עם 78% וריאל על סף ה70% הצלחה. כולה 2-3 ניצחונות יותר מטנריף (AKA ההרצליה של ספרד) ובדלונה.
כמו שרשמתי, התחרותיות בענף גדולה והפערים קטנו והקבוצות מרווחות את הסגל במהלך העונה.
- מכבי היא עם הפרש הסלים הכי טוב העונה בפער גדול גם מול הפועל ירושלים. זה עוד אספקט שמראה על דומיננטיות מעבר למאזן היבש.
- נרשם קודם שלמכבי לא היו השנה פציעות וזה לא נכון - היו כמה פציעות של זיזיץ', דיברתולומיאו, ווילבקין ועוד הרבה שחקנים נוספים וכמובן גם החלפת המאמן הראשי. נכון שזה לא משהו ברמת טוטאל לוס אבל בהחלט עושה הפרעה במהלך העונה.
- חוקי שיתוף הזרים בארץ יותר נוקשים ממדינות אחרות, מה שפחות מאפשר למכבי להנות מהסגל המלא בהשוואה לקבוצות יורוליג בליגות מקומיות אחרות.
- בליגה היוונית 13 קבוצות. ברוסית 14. בליגה האיטלקית והסרבית יש 16 קבוצות. בצרפתית, בספרדית ובגרמנית 18 קבוצות. כלומר בכל הליגות המרכזיות מהן יוצאות קבוצות ליורוליג יש הרבה יותר קבוצות מהליגה הישראלית, בה יש 12 קבוצות. ככלל אצבע, ליגה יותר קטנה אמורה להיות עם פערים יותר קטנים, יותר תחרותית, ומאזן פחות טוב של הTEAM TO BEAT.
- למכבי השנה היו 9 הפסדים, וגם הם היו רובם ככולם מאוד צמודים. למשל הפועל תל אביב ניצחה אותה פעמיים השנה (סוויפ עונתי), ובכל זאת אף אחד לא חושב להמר עליה כמנצחת בסדרה. רוצה לאמר - א' - מכבי בוחרת באופן אסטרטגי לרווח את דקות המשחק בסגל במהלך העונה תוך כדי מודעות שזה יכול לעלות לה בכמה משחקים, לטובת הישגים טובים יותר ביורוליג. אם היא הייתה רוצה, היא יכלה לשחוק יותר את הסגל ו"להרוויח" עוד 3-4 נצחונות ולעלות מ65% ל80%.
אבל מה המחיר? בסופו של דבר היא מגיעה לפלייאוף עם ביתיות עד הגמר, כאשר את הקבוצה במקום הראשון היא עשה לה סוויפ עונתי משכנע של 0-3 בהפרש ממוצע של 13. זה בדיוק להשקיע 20% כדי לקבל 80% קלאסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 11, 2022 10:15 pm 
Hall of Famer

מי החליט שכלל אצבע הוא ליגה יותר קטנה מקרבת את הקטנות אל הגדולות? אין כזה כלל. גודל הליגה נקבע על בסיס כמות הכסף בליגה, כמות הכשרון המקומי והזר שאפשר להביא אליה, והרבה הרבה פוליטיקה. יכול להיות ליגה של 18 קבוצות שיש בה 7-8 קבוצות טובות, וליגה של 12 שבה קבוצה או שתיים הן מעל השאר בהרבה. כמה קבוצות היו בליגה הישראלית בשנים שמכבי שלאה בה באופן מלא? 16? 18?
חוץ מזה אתה מסתכל רק על העונה כי זה מאד נוח (כלומר, אתה מעקם את זה כדי שיהיה נוח), אני מדבר על תהליך ועל רצף של 6-7 שנים. שנה אחת אפשר להגיד שזה מקרי, התפקשש להם משהו בסגל או קבוצות אחרות פגעו בג'קפוט. תקופה של 6-7 שנים שבהן התחלפו שחקנים ומאמנים - אי אפשר להגיד שזה מקרי. וזה לא שנוצרה פה ליגת על אירופית, כן?
ברור שחוקי הזרים פה נוקשים יותר ומגבילים. אבל את הקושי והמוגבלות העיקרית מכבי עושה על עצמה, ולא פלא שכשהם תולים את הכל בחוקי הזרים מי שעיניו בראשו לועג לה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 12, 2022 12:51 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Shiver כתב:
שוב, אתם קצת בקונספט של שנות ה-90. הסביבה נעשתה יותר תחרותית, קבוצות אחרות יכולות לקבל תקציבים יותר גדולים באופן יחסי (ירושלים של ה-90 הייתה הרבה פחות משליש תקציב של מכבי), העונות התארכו, הסגלים התנפחו, ההוצאות גדלו. קצב המשחקים נהפך למהיר יותר ושוחק את השחקנים. קבוצות יכולות לקום וליפול במהירות רבה. בשורה התחתונה מה שהיה לפני כמה עשורים הוא לא מה שיהיה.
גם פעם בNBA היו עשורים של שליטה כמעט דואופולית, אבל המציאות משתנה והפערים בין מה שהיו פעם ה"גדולות" ל"קטנות" מצטמצמים, ושם באים אלמנטים רנדומליים כמו פציעות ומצבים נפשיים, וכל בחירה ניהולית או סגלית יכולה להיות בעלת השפעה ענקית.
השינויים אגב בכדורסל היו הרבה יותר דרמטיים מאשר בכדורגל - גם באופי המשחק עצמו ושינויי החוקים, גם בשינויי חוקי המתאזרחים וגם בסביבה העסקית.

כדי שמכבי תחזור לימי "המכביזם" של שליטה מוחלטת במפעלי הליגה המקומית ושל הופעה כמעט קבועה בטופ 8 האירופי שאתם מפנטזים עליה ומסתכלים עליה בערכה, דרושה פה פשוט השקעה עצומה. נכון שאולי היה אפשר להפיק יותר עם המשאבים הנוכחיים בעזרת הנהלה יותר מתאימה, אבל גם אי אפשר להתחמק מזה שמישהו הזיז את הגבינה ואתם עדיין מחפשים אותה במקום הקודם. כרגע לאף אחד במכבי אין את היכולת לשדרג את הקפאסיטי הכלכלי של מכבי שיאפשר לה שליטה בדומיננטיות שהייתה פעם.
ולכן, השליטה שלה היא כבר לא אבסולוטית, ואיבוד תארים בליגה המקומית הוא לא רק החלטת הנהלה ש"זה כבר לא נורא", אלא זה פשוט כורח המציאות של 2022. וזה לא ישתנה אם במקום וויצ'יץ יהיה את רוב פלינקה.

אני לא חושב שתמצא אוהד מכבי פה בפורום שמה שמעניין אותו זה לחזור לשליטה האבסולוטית של המילניום הקודם, אותי אישית מעניין יותר כשיש תחרות בליגה (בגלל קבוצות אחרות טובות כמו למשל בעונת 2004 ולא כי מכבי סתם גרועים), אבל באירופה אני מצפה שיהיו לפחות תחרותיים, ומאז 2014 הם הפסיקו להיות. הקבוצה שפעם ביתה היה מבצרה והיתה ידועה בווינריות וביכולת לחזור מפיגור גדול , בכדורסל אתלטי ומהיר, הפכה לקבוצה לוזרית שמשחקת כדורסל חדגוני, משעמם, נטול חוכמת משחק, עם הגנה רפה.
הקבוצה שהיתה מביאה זרים אלמונים שהיו הופכים לכוכבים שהגדולות רוצות לחטוף מביאה כל מיני "מציאות" שאף קבוצת יורוליג אחרת לא היתה לוקחת (ברצינות, כמה קבוצות בליגה היו מחתימות את קלויארו, תומאס, או טיילור?) או שחקנים עם ניסיון בליגה שמחליפים קבוצה כל שנה (וויליאמס, ריינולדס).
כפי שראי אומר, הקבוצה הזו רקובה ותמשיך להרקיב כל עוד לא יהיה שינוי בשדירת הניהול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 12, 2022 5:22 am 
Hall of Famer

Shiver, פירטת יפה מאוד, לדעתי רוב הדברים רק מחזקים אותי:

Shiver כתב:
- לא רשמת כלום על הבדלי התקציב, אלא עשית ניים דרופינג. במקרה הזה זה עובד לרעתך, כי הנתונים ממש הפוכים אז בוא כTEST CASE ניקח את הנתונים מהליגה הספרדית: ברצלונה וריאל עם תקציב של 44 מיליון אירו, ולנסיה עם חצי, בסקוניה עם שליש, מלאגרה עם 10 מיליון (חמישית). בכל זאת אפילו ברצלונה במקום הראשון רק עם 78% וריאל על סף ה70% הצלחה. כולה 2-3 ניצחונות יותר מטנריף (AKA ההרצליה של ספרד) ובדלונה.

בהחלט מה שחשוב פה זה הבדלי התקציב. המעמד של ריאל וברצלונה מבחינה תקציבית בליגה הספרדית - נחות מזה של מכבי (בין היתר כי הם 2 בראש, ומכבי היא 1). למשל תנקה מריאל את שני ההפסדים לברצלונה - והם על 77% הצלחה.
כפי שציינת גם ולנסיה קרובה אליהם בתקציב יותר מאשר הפועל ירושלים למכבי, באסקוניה יותר מחולון, מלאגה יותר מהבאה בתור בישראל וכו' וכו'.

Shiver כתב:
- נרשם קודם שלמכבי לא היו השנה פציעות וזה לא נכון - היו כמה פציעות של זיזיץ', דיברתולומיאו, ווילבקין ועוד הרבה שחקנים נוספים וכמובן גם החלפת המאמן הראשי. נכון שזה לא משהו ברמת טוטאל לוס אבל בהחלט עושה הפרעה במהלך העונה.

מה לעשות שיש נתונים
דיברתולומיאו החמיץ העונה 2 משחקי ליגה, ווילבקין 4 (חלקם כחלק מרוטציית הזרים).
בלייזר וזיו שיחקו בכל משחקי הליגה, ג'ייק כהן החסיר אחד.
זו בהחלט עונה "חריגה סטטיסטית" לגבי פציעות וקורונה (בפרט אם אנחנו משווים את המאזנים של מכבי לקבוצות יורוליג אחרות כריאל, מיאלנו, באיירן - והכאוס שהן עברו).

Shiver כתב:
מכבי בוחרת באופן אסטרטגי לרווח את דקות המשחק בסגל במהלך העונה תוך כדי מודעות שזה יכול לעלות לה בכמה משחקים, לטובת הישגים טובים יותר ביורוליג. אם היא הייתה רוצה, היא יכלה לשחוק יותר את הסגל ו"להרוויח" עוד 3-4 נצחונות ולעלות מ65% ל80%.

וויבלקין מקבל 26 דקות בממוצע, נאנלי 25, אוונס 24. ביורוליג השלישייה הנ"ל מקבלת 29, 28 ו-25 דקות בממוצע בהתאמה. אז איפה ההבדל הגדול?
שאר הזרים של מכבי מקבלים בליגה 18-23 דקות למשחק (עדיין יותר מהישראלים).
למעשה פרסונלית זה לא כה שונה מאשר ביורוליג מבחינת הדקות לכל זר (פשוט בליגה נרשמים 3 זרים פחות, ואז הישראלים - שעולים עשרות מונים על מקביליהם בקבוצות האחרות - מקבלים את הדקות הנותרות במקום זרים 6-7-8).
בשביל לסבר את האוזן - הישראלים של מכבי משחקים 44.5% מהדקות, ותורמים 41.3% מהמדד הקבוצתי - קרי, כמעט כמו הזרים.

עוד נתון זה כמות המשחקים במסגרת המקומית, מכבי שיחקה 27 משחקים עד כה.
בספרד שיחקו 33, בגרמניה (אלבה ברלין - 82% הצלחה, באיירן 74%) 33-34, בצרפת (וילבראן ומונאקו עם 75-76%) 32-33, בטורקיה (פנר' 80%, אנדולו 77%) ובאיטליה (מילאנו - 80%) 30.
זה מאוד משמעותי לאחוזי ההצלחה, כי האקסטרה כמה משחקים אלו ממש נתקעים ברגע לא מתאים, למשל לפני/באמצע/אחרי 2 משחקי סדרת רבע הגמר ביורוליג וכו' - ופה מגיעים ההפסדים בדיוק.
עוד השלמות לנתונים - ז'לגיריס בליגה הליטאית עם 87% הצלחה, הכוכב באדריאטית עם 92% (חרף שיש את פרטיזן העשירה יותר), וביוון 2 הגדולות הפסידו בדיוק משחק אחד בודד (ביחד) לשאר הליגה.

אז האם כעת 67% ההצלחה של מכבי (והיו עונות עם פחות) נראים קצת אחרת?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 12, 2022 5:45 am 
Hall of Famer

חוקי הזרים לא מקטינים את הפער בין מכבי לקבוצות הליגה. להפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 12, 2022 6:00 am 
Hall of Famer

במובן מסוים בסדרה עתידית פוטנציאלית מול הרצליה - מכבי תרוויח מאוד מכך שרק 5 זרים נרשמים.
הערך המוסף שהוקר יכול כזר שישי לתת להרצליה על חשבון קרביץ ודורי סהר, גדול משמעותית ממה שריינולדס/וויליאמס/תומאס/קלויארו (מי שנניח שהיה נרשם כזר השישי) יכול לתת במקום הישראלי המחליף בעמדה שלו.
קל וחומר במקרה של פציעות, כי הרצליה משחקים עם רוטציה של 8.5 שחקנים, ומכבי עם 10.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 216 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: bill_tipesh, Google [Bot], עופר האדום ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: