סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 7:51 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 143 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' מאי 08, 2022 11:43 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אבימאל כתב:
עד כמה שאני מבין ישנן שתי אסכולות של ארכיאולוגים בישראל, כאשר אחת מהן לא שוללת את סיפורי התנ"ך (הוא נמנה על השניה).

התנ"ך מתאר החל מבריאת העולם ועד טיפת אחרי הצהרת כורש. למיטב הבנתי על כל ציר הזמן המתואר בתנך אין מחלוקת בין אף אסכולה החל מאזור המאה ה 8 לפנהס.
האירוע הראשון בתנ"ך שהוכח היסטורית/ארכיאולוגית כנכון בוודאות, זה "מסע שישק" במאה העשירית לפנהס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 08, 2022 10:48 pm 
Sophomore

תומר כתב:
בעניין העדויות על תקופת ההתנחלות אני מאוד ממליץ על הרצאות של ישראל פינקלשטיין - ארכיאולוג מאוניברסיטת תל אביב - שמדבר בדיוק על הדברים האלה על בסיס ניתוח ממצאים (תקציר: להד"מ)
אפשר לשמוע אותו למשל בפודקאסט 'עושים תנ"ך' עם יותם שטיינמן (חלק מ'עושים היסטוריה')

אם הוא טוען להד"מ אז זה שווה תגובה.

על מנת להבהיר, אין אף אדם רציני שסובר שראשית ישראל בארץ הקודש היא לא במאה ה 13 לפנה"ס, גם לא פינקלשטיין. כך למיטב הבנתי.
העניין הוא האם מדובר ב"שבטים כנעניים" שלאט-לאט הפכו להיות ישראלים/עבריים או שמדובר בעם ישראל שהגיע מבחוץ.
כמו כן, שאלה שצריכה להישאל היא האם הסיפורים המתוארים בספר שופטים מתארים משהו אמיתי או שזה דברים שנכתבו מאוחר יותר.

אני אבקש שתקראו את הקטעים הבאים, ותבואו ראש פתוח :

לגבי תקופת אני אעתיק מויקיפדיה את הקטע הרלוונטי "התנחלות השבטים" תחת "ארכיאולוגיה מקראית" :

בזמן שהמשפיעים ביותר מבין הארכאולוגים תמכו בתאוריית "הכיבוש המהיר",החלה עבודת שטח ארכאולוגית מסוג שונה לגמרי: סקר ארכאולוגי. סקר כזה ערך יוחנן אהרוני בגליל העליון. הוא מצא מספר לא מועט של אתרי התיישבות מתקופת הברזל, במקומות שבהם לא היה יישוב קודם מתקופת הברונזה המאוחרת. סקרים דומים ערך זאב הרצוג מאוחר יותר גם בבקעת באר שבע, וגם בהם נמצאו אתרים עם מאפיינים דומים. בצפון נערכו סקרים באזור הגליל התחתון, בנוסף להרחבת הסקרים בגליל העליון. אזור הרי יהודה והרי השומרון נחקרו באופן זה רק לאחר מלחמת ששת הימים, על ידי משה כוכבי, ישראל פינקלשטיין, אבי עופר, ואדם זרטל - סקר הר מנשה.
הממצאים היו אחידים להפליא ברוב חבלי הארץ: נתגלו מאות אתרי התנחלות חדשים, במקומות שלא נושבו קודם לכן בתקופת הברונזה המאוחרת. האתרים, כפי שקבע כבר אולברייט, התאפיינו בקרמיקה דומה, ובייחוד בקנקני שפת הצווארון, בבורות התנחלות, בתכנון מבני היישוב בתבנית דומה, ובכך שרוב אתרים אלו המשיכו להיות מיושבים ברציפות עד למאה השמינית והשביעית. עובדה זו הובילה גם את הארכאולוגים הספקנים לכנות אתרים אלו בשם "ישראלים". מאפיין נוסף של החפירות בכפרים אלו, הוא שבניגוד לממצאים בקרב קבוצות אוכלוסייה אחרות באזור, לרוב לא נמצאו בהם עצמות חזיר.

עד פה אין משהו יותר מידי מפתיע. היה חשוב להביא את הקטע הזה כדי שניישר קו שכולם סוברים שראשית ישראל זה במאה ה 12-13 לפנה"ס באזור יו"ש, וכן על מנת לקבל איפיון כללי עבור האוכלוסייה הישראלי. .

לגבי תקופת הכיבוש (יהושע) :
יש טיעונים שאפשר לראות את תקופת הכיבוש כתקופה שנמשכה על פרקי זמן ארוכים (אפילו מעל 100 שנה).
כאשר מה שמוזכר ביהושע אלו הם נצחונות צבאיים, ורק בהמשך המקרא מסופר על כיבוש בפועל. זה מסביר מדוע למשל מוצאים בלכיש שכבת חורבן שמאוחרת לתקופת יהושע.
למעוניינים, הינה מאמר מאד מושקע שנכתב על ידי חוקר המקרא מאור עובדיה :
https://rationalbelief.org.il/wp-conten ... %D7%9F.pdf

הינה גם סרטון שלו בנושא :
https://www.youtube.com/watch?v=wfw-Ys4i_wA

כמו כן, אין להתרגש מזה שיש מקומות שמוזכרים ביהושע ועדיין לא מצאנו אותם ("העי", "יריחו").
גם במצבת שישק (שושנק) ישנם תיאור של מקומות שאין אנו יודעים היכן הם, ועל אף זאת, אין אף אחד שטוען שמסע שושנק הוא בלוף שהומצא.
אז מדוע על סיפורי יהושע חושבים כך?

חשוב גם לציין שהסיפור ביהושע מכיל גם דברים שכן מצאו בשטח, למשל, חורבן חצור. הריסת הפסילים בחורבן חצור יכול להעיד שמי שביצע את החורבן היה צבא ישראלי (בתקופת יהושע או אחריו), ולא איזה מרד פנימי בממלכת חצור. יש גם דברים אחרים בסיפורי הכיבוש של יהושע שיכולים להעיד על אמיתות התיאור. אנא קראו את המאמר וצפו בוידאו דלעיל.

הינה כמה עובדות נוספות לגבי תקופת הכיבוש וההתנחלות :
א. טוב נו חפרתי על זה לא מעט לאחרונה, אז נזכיר שוב - מזבח יהושע + כתובת י-ק-ו-ק (שנמצאה לאחרונה) מאששים את הכתוב בספר יהושע. בנוסף זה מראה שהיו יכולת כתיבה מכובדת מאד לישראלים הקדומים (בכתב עברי קדום).
באתר נמצאו גם שתי חרפושיות מצריות שמתוארכות למצרים של המאה ה 13~, דבר שיכול להעיד שאולי אכן זה היה שייך לאוכלוסייה שהגיע ממצרים.

ב. מצבת מרנפתח/ישראל מזכירה את הישות "ישראל" כבר בסוף המאה ה 13. איך יכול להיות ששבטים כנעניים שרק מתחילים התהוות כ"ישראל" כבר מוכרים כישות רצינית על ידי מלך מצרים?
תשובה : זה לא סביר שמדובר בשבטים כנעניים שרק מתחילים את התהוותם כישראל, אלא מדובר בעם ישראל.

ג. מוצאים עדויות למספר מקומות בעבר הירדן המזרחי (ולא שחפרו שם יותר מידי . . .) שהם "ישראליים" לגמרי (בית 4 מרחבים, אתרים ללא עצמות חזיר, חרסים ששייכים לתרבות ישראלית).
אם כך, גם העדות הזו מראה כי קיים היה קשר בין היושבים בשתי הגדות של הירדן, וזה מסתדר יפה מאד עם מה שכתוב בתנ"ך (בתורה ובנביא) על ראובן, גד וחצי המנשה שנשארו בעבר הירדן המזרחי. אחרת, פחות קשה לקבל שתתפתח תרבות חומרית זהה בין שני עברי הירדן.
אני שוב אתן לויקי לדבר (מתוך הערך "שניים וחצי השבטים) :
בחפירות ארכאולוגיות שנערכו במסגרת 'פרויקט מישור מידבא' בירדן, חשף הארכאולוג הקנדי פרופסור לארי הר (LARRY G. HERR), מקבץ של יישובים קטנים שקמו בדרום עבר הירדן המזרחי, בסוף המאה ה-13, תחילת המאה ה-12 לפני הספירה. היישובים כללו מאפיינים ייחודיים, שלא היו קיימים באזור הזה לפני כן, ואשר אפיינו גם את התרבות החומרית של ההתיישבות בגב ההר מצפון לירושלים (שילה, שכם, הר עיבל). פרופסור הר העריך כי מדובר בהתנחלות משפחות שבט ראובן בעבר הירדן המזרחי.

מספר רחב של בתים ארבע-מרחביים נמצאו באזורים הפנימיים של ירדן, מה שמהווה הוכחה נוספת להתנחלות השבטים מעבר לנהר הירדן.

ד. סיפורי השופטים חשודים על ידי מבקרי המקרא כסיפורים שנכתבו בתקופות מאוחרות הרבה יותר, ולא מייצגים ראליה של המאות ה 11-12 לפנה"ס.
אך שימו לב מה קורה בשטח :
1. מצאו חותם שאפשר לראות בו דמות אדם נאבק באריה - שמשון הגיבר -
https://www.tau.ac.il/news/tel-beit-shemesh-30-07-12

2. כתובת הנושאת את השם "ירובעל" (שמו של השופט גדעון) נמצאה, ושוב מעידה משהו על אמיתות הכתוב בספר שופטים.

3. "כתובת אבן העזר" וקשורה לראשית ההתנחלות בעזבת צרטה מעידה על חברה מגובשת יחסית- יכולת כתיבה (רמה אחת לפני הכתב העברי הקדום) ובנייה מסוימות , כמו כן, מעידה על אמיתות הכתוב בתנ"ך :
https://youtu.be/4Ai7qFSjLB0
https://youtu.be/NX4qNDpsMjs

4. האתר בשילה הקדומה מלמד על ראליה של התנ"ך (נכתב על ידי ישראל פינקלשטיין) :
https://www.a-shiloh.co.il/2574

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 11, 2022 11:53 pm 
Sophomore

נבואה נוספת שאפשר ללמוד ממנה על אלוקות התורה היא נבואת "קיבוץ הגלויות" בה רואים את נבואת שיבת עם ישראל לארצו.

להלן הקטע המלא (קיבוץ הגלויות והטבת אלוקים איתנו מודגשים בשחור). אני חושב שזה די ברור שרואים שהתורה ניבאה שעם ישראל ישוב לארצו :

א וְהָיָה כִי-יָבֹאוּ עָלֶיךָ כָּל-הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה, הַבְּרָכָה וְהַקְּלָלָה, אֲשֶׁר נָתַתִּי, לְפָנֶיךָ; וַהֲשֵׁבֹתָ, אֶל-לְבָבֶךָ, בְּכָל-הַגּוֹיִם, אֲשֶׁר הִדִּיחֲךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ שָׁמָּה. ב וְשַׁבְתָּ עַד-יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, וְשָׁמַעְתָּ בְקֹלוֹ, כְּכֹל אֲשֶׁר-אָנֹכִי מְצַוְּךָ, הַיּוֹם: אַתָּה וּבָנֶיךָ, בְּכָל-לְבָבְךָ וּבְכָל-נַפְשֶׁךָ. ג וְשָׁב יְהוָה אֱלֹהֶיךָ אֶת-שְׁבוּתְךָ, וְרִחֲמֶךָ; וְשָׁב, וְקִבֶּצְךָ מִכָּל-הָעַמִּים, אֲשֶׁר הֱפִיצְךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, שָׁמָּה. ד אִם-יִהְיֶה נִדַּחֲךָ, בִּקְצֵה הַשָּׁמָיִם--מִשָּׁם, יְקַבֶּצְךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, וּמִשָּׁם, יִקָּחֶךָ. ה וֶהֱבִיאֲךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, אֶל-הָאָרֶץ אֲשֶׁר-יָרְשׁוּ אֲבֹתֶיךָ--וִירִשְׁתָּהּ; וְהֵיטִבְךָ וְהִרְבְּךָ, מֵאֲבֹתֶיךָ. ו וּמָל יְהוָה אֱלֹהֶיךָ אֶת-לְבָבְךָ, וְאֶת-לְבַב זַרְעֶךָ: לְאַהֲבָה אֶת-יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, בְּכָל-לְבָבְךָ וּבְכָל-נַפְשְׁךָ--לְמַעַן חַיֶּיךָ. ז וְנָתַן יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, אֵת כָּל-הָאָלוֹת הָאֵלֶּה, עַל-אֹיְבֶיךָ וְעַל-שֹׂנְאֶיךָ, אֲשֶׁר רְדָפוּךָ. ח וְאַתָּה תָשׁוּב, וְשָׁמַעְתָּ בְּקוֹל יְהוָה; וְעָשִׂיתָ, אֶת-כָּל-מִצְו‍ֹתָיו, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוְּךָ, הַיּוֹם. ט וְהוֹתִירְךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ בְּכֹל מַעֲשֵׂה יָדֶךָ, בִּפְרִי בִטְנְךָ וּבִפְרִי בְהֶמְתְּךָ וּבִפְרִי אַדְמָתְךָ--לְטֹבָה: כִּי יָשׁוּב יְהוָה, לָשׂוּשׂ עָלֶיךָ לְטוֹב, כַּאֲשֶׁר-שָׂשׂ, עַל-אֲבֹתֶיךָ. י כִּי תִשְׁמַע, בְּקוֹל יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, לִשְׁמֹר מִצְו‍ֹתָיו וְחֻקֹּתָיו, הַכְּתוּבָה בְּסֵפֶר הַתּוֹרָה הַזֶּה: כִּי תָשׁוּב אֶל-יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, בְּכָל-לְבָבְךָ וּבְכָל-נַפְשֶׁךָ.

*אציין גם שיש נבואות קיבוץ גלויו בנביא, אבל לא נזכיר אותן כרגע, אל רק במידת הצורך.

קושי ראשון עם הנבואה :
אין פה נבואה. לפני הפסוק שמתחיל לדבר על קיבוץ הגלויות (פסוק ג) נראה כי עם ישראל עושה תשובה רצינית ביותר ("בכל לבבך ובכל נפשך"), אך במציאות אנו יודעים הפוך -
לפני קיבוץ הגלויות, במאות ה 19-20, החילוניות והכפירה בעם ישראל הגיעה לשיאה. זה מספיק כדי להפריך את הנבואה.

מענה לקושי הראשון :
פסוקים א ו - ב הם קטע מקדים לנבואה.
לעניות דעתי אפשר לפרש כך ששני פסוקים אלו הם הקדמה שבה כלול הכל, ולאחריה מתחילה הנבואה עם יותר פרטים.
ז"א, עכשיו אנחנו נמצאים בשלב של קיבוץ גלויות, הטבת הארץ איתנו, וריבוי רציני מאד. כל זה מתקיים בימים אלו בארץ הקודש תובב"א. ישבח שמו לעד!
השלב הבא, לו אנו מצפים עכשיו זה פסוק ו', שה' ימול את ליבנו להידבק בו (נו כבר שיגיע), ומשם פרטי הנבואה נמשכים שוב על פסוק ח' (כולל)
פסוקים ט'-י' הם סיכום של המהלך הטוב שהכל עבר.

רוצה לומר, יש פה מבנה כדלקמן :
כותרת (א-ב)
פרטי המהלך (ג-ח)
פרטי סיום (ט-י)

ראיה לשיטה שמוצעת פה:
אם נאמר כבר בפסוק ב' שעשינו תשובה רצינית (בכל לבבך ובכל נפשך) מדוע צריך להזכיר שוב בהמשך שעושים שוב
תשובה רצינית (פסוק ח) - וְאַתָּה תָשׁוּב, וְשָׁמַעְתָּ בְּקוֹל יְהוָה; וְעָשִׂיתָ, אֶת-כָּל-מִצְו‍ֹתָיו ? תשובה : אכן אין פה כפילות. פסוק ב' זה פתיח, ובהמשך זה הפירוט.

לפניכם דוגמה למבנה דומה :
אתמול הלכתי לסופר עשיתי קניות וחזרתי הביתה (פסוקים א-ב).
נסעתי באוטו עד רמת גן, הסופר היה ממש נקי והיה ממש כייף לעשות את הקניות.
לקחתי איתי את הילדים, קנינו שוקולד, במבה וגלידות (פסוקים ג'-ח')
היה ממש כייף בסופר אתמול. ממש חווית קנייה (פסוקים ט'-י').

קושי שני עם הנבואה (אחרי שמסבירים אותה כמו שהוצע למעלה) :
אתה יורה את החץ ואז מסמן את המטרה. זו לא חכמה גדולה. אתה מסתכל על משהו מסוים במציאות ואז תופר על זה בכוח את הטקסט.
אפשר לשחק ככה כמעט עם כל טקסט, ולומר שהוא נבואה.

מענה לקושי השני :
קודם כל, הסברתי למעלה מדוע אני חושב ששיטתי ראויה והגיונית על פי קריאה הוגנת של הטקסט.
שנית, עובדתית : 1. עם ישראל חזר לארצו 2. מצבנו מוטב פה בארץ (למרות שאנו לא עצמאיים לגמרי). 3. אנו אכן מתרבים יותר מאבותינו. 4. כל זה כתוב בתורה.
אז אם כל הנתונים האלו קיימים בפועל, אין פה באמת ירייה של החץ ורק אז סימון המטרה, אלא יש רק הסתכלות על העובדות בשטח ולאחר מכן בניית תאוריה מתאימה בהתאם לממצאים.
אפשר לראות שאני פועל ממש על פי השיטה המדעית!

קושי שלישי עם הנבואה :
בנבואה כתוב שאלוקים העלה אותנו לארץ. זה פשוט לא נכון. בפועל מי שהעלה אותנו לארץ זה בעיקר חבורת ציונים אידיאליסטים.

מענה לקושי שלישי :
כבר הזכרתי בעבר שאלוקות זה משהו אימננטי (גם). הקב"ה מוביל תהליכים דרך הרצונות של הרצל, זבוטינסקי, פינסקר ובן גוריון.
בנוסף, ידוע גם כי רבים מהציונים, על אף כי לא היו דתיים, היו מאד מסורים לתנ"ך.

קושי רביעי עם הנבואה :
מדובר בטקסט שנכתב אחרי שיבת ציון (שעלו מבבל). לכן אין פה נבואה, אלא תיאור מצב שנכתב בעקבות העלייה מבבל

מענה לקושי רביעי:
זה אפשרי, אבל נראה פחות סביר. הנבואה מדברת על קיבוץ גלויות בטווחים רציניים מאד ("כל העמים", "קצה השמיים").
בגלות בבל עם ישראל הוגלה בעיקר לבבל, וגם ישב בעיקר שם (אבל לא רק). כמו כן, שיבת ציון מגלות בבל היתה בעיקר משם, אז ככה שזה נראה פחות סביר אל מול המשפטים שהוסברו לעיל.

לקראת הנבואה הבאה כראיה לתורה -
חברי פורום יקרים,
אחרי שנסיים לדון על נבואת "קיבוץ גלויות", נמשיך לדון בנבואות הנמצאות בתורה ומוכיחות את האלוקות שבה.
אני מאמין שהנבואה הבאה בא נדון היא נבואת "שנאת ישראל".
אחרי שנפנים שהתורה היא תורת אמת, יהיה לנו קל הרבה יותר להבין מדוע כ"כ הרבה אנשים שונאים כ"כ חזק את היהודים יחסית להרבה עמים אחרים (מה אנחנו באמת כאלו גרועים?).
נבין מדוע גם שאנו יוצאים מרצועת עזה, מגרשים אנשים שאנחנו הושבנו שם (מעשה חסר תקדים), עדיין אנחנו אשמים במצבה (Free Gaza), ואוי לנו אם אנו מגיבים בעוצמה כאשר יורים עלינו טילים ללא סיבה!
נבין גם מדוע למשל היום בעולם כולם מקבלים את הנרטיב הערבי (לפחות על פי דיווחי התשקורת) המאשים את צה"ל במותה של עיתונאית ערבייה, אפילו שהעובדות מראות אחרת לגמרי.
ואף שגם אם מדובר בפגיעה של צה"ל, מדובר כנראה על שוגג גמור, כחלק ממהלך הגנתי לחלוטין אחרי שברחובות שלנו מבוצע טבח באנשים חפים מפשע לגמרי.

נבין מדוע יש מיטת סדום בה אנו תמיד מפסידים בעיני העולם- כאשר אנחנו בגלות אז הרבה גויים שונאים אותנו שאנחנו "נודדים" ו - "רודפי כספים" (מישהו אמר לברון ג'יימס?),
וכאשר אנחנו פה בארץ אז הרבה גויים שונאים אותנו שאנחנו "גזענים" ו "כובשים" ועושים "רצח עם".

במידת הצורך, ובמידת הרצון של חברי הפורום, נרחיב את הדיון אף להיבטים ההלכתיים של הנושא - "עשו שונא ליעקב"

בברכת אמונה ותשובה שלמה, אהוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 12, 2022 12:06 pm 
Junior

אהוד היקר,

בעשור האחרון אני שומר שבת, אוכל רק כשר, מקפיד לציין את כל חגי ישראל, מגיע לבית כנסת בשבתות מדי פעם. משהו בין דתי לייט למסורתי, אני מניח. כשאני קורא את מה שאתה כותב מתעורר בי חשק עז לחלל שבת בפרהסיה, לאכול פיגולים לבעול נידות ואחרי הפוסט האחרון אני שוקל גם להתאסלם. לתשומת לבך, אני לא בטוח שאתה רוצה דבר כזה על המצפון...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: !
הודעהפורסם: ה' מאי 12, 2022 2:28 pm 
Hall of Famer

נביא יקר, גם להתאסלם לא יעזור כי אתה תמיד תישאר יהודי ואי אפשר לברוח מהאמת!!!

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 12, 2022 4:21 pm 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
אהוד היקר,

בעשור האחרון אני שומר שבת, אוכל רק כשר, מקפיד לציין את כל חגי ישראל, מגיע לבית כנסת בשבתות מדי פעם. משהו בין דתי לייט למסורתי, אני מניח. כשאני קורא את מה שאתה כותב מתעורר בי חשק עז לחלל שבת בפרהסיה, לאכול פיגולים לבעול נידות ואחרי הפוסט האחרון אני שוקל גם להתאסלם. לתשומת לבך, אני לא בטוח שאתה רוצה דבר כזה על המצפון...

אם אתה באמת בהתחזקת, אז אני כמובן שמח בשמחתך.

אבל יחד עם זה אני מצטער, ואני חייב לומר את מה שאני מרגיש, והאמת היא שאני באמת לא יודע אם אני מאמין לך.
אני זוכר פוסטים שלך כאיש שמאל קיצוני עד כדי כך (ולמיטב זכרוני אף נוספו לזה גם ניבולי פה) שקשה לי להאמין שאתה באמת בסוג של התחזקות.
אז במידה ואתה לא באמת מתחזק יש שתי אופציות - או שאתה מטריל אותי, או שבאמת מה שאני כותב נמאס עליך.
במידה ואתה מטריל, יש לי דבר אחד להגיד -
זה לא לעניין להטריל. פה זה פוסט רציני שמתקיימים בו גם דיונים חביבים.

ומידה ואתה לא מטריל, אלא סתם נמאסתי עליך, אז יש לי כמה הצעות:
א. אם זה מעצבן אותך, אשמח אם תוכל לכתוב את הסיבה ואשתדל להשתפר. סך הכל אני משתדל לכתוב דברים אמיתיים לגמרי, ובצורה כמה שיותר מכובדת.
ב. אפשר לחסום אותי (לא מבין את המשמעת של זה).
ג. אפשר פשוט לא להיכנס לתרד. בדיוק כמו שאני לא נכנס לתרדים על סדרת בטמבלויזיה (נקראת טלויזיה) או לתרדים על הכדורזבל הישראל (נקרא כדורגל ישראל).
ד. אתה חייב להתחשב באנשים אחרים. למשל, פותח התרד המתקרא "נורטון" ביקש שאכתוב פה, ועושה רושם שגם חברי פורום אחרים לא ממש סובלים בגלל התרד הזה.

בכל אופן, אתה יהודי יקר מפז, ואשמח לקבל גם התייחסות עניינית ממך לנושאים המדוברים!

Hacohen כתב:
. . . ואי אפשר לברוח מהאמת!!!

לא נכון. בחיפוש קל ביוטיוב אפשר להפריך את מה שכתבת :
https://www.youtube.com/watch?v=EyhhrB9XLV0

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 12, 2022 5:13 pm 
Senior

אדו (נקרא אהוד)

מרגיז אה?
תמשיך לסרס שמות של דברים, אני כאן כדי להזכיר לך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 12, 2022 7:55 pm 
Hall of Famer

אהוד, אתה כותב מגילות. אבל העובדה היא שכל פעם אתה נדרש לפלפולים של אפוגולטיקה בשביל להסביר
אתה באמת לא מבין למה אי אפשר לקרוא לפלפולים האלה 'הוכחה'? מקסימום, יש לך דרך קלושה ליישב את הדיסוננס שלך, אבל 'הוכחה'?? באמת??

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 12, 2022 8:38 pm 
Junior

לא הטרלתי. כל מה שכתבתי אמת (אולי נסחפתי טיפה עם ההתאסלמות). מצער שחוץ מחילול השם שאתה עושה פה בהרחקת קרובים, אתה גם מוצא לנכון להלבין את פניי ברבים עם הקטע של שמאלן קיצוני, ואני כבר לא מדבר על ההאשמות בניבולי פה. העיקר שבסוף אתה כותב שאני יקר מפז. טובל ושרץ בידו. תתבייש, אהוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 13, 2022 1:57 am 
Senior

אני התחלתי לאכול חזיר רק אחרי שאדו התחיל לכתוב בפורום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 13, 2022 6:42 am 
Sophomore

תומר כתב:
אדו (נקרא אהוד)

מרגיז אה?
תמשיך לסרס שמות של דברים, אני כאן כדי להזכיר לך

קצת מעליב ופוגע. פחות מרגיז (אולי אף בכלל לא מרגיז, כי התרגלתי)
כבר הסברתי שיש לי איזה קטע אינפנטילי לעוות שמות, אני משתדל להתחשב בך ואולי אף באחרים (שזה מפריע להם), אבל עדיין לפעמים מתפלק לי.

אנחנו לא הרבה אחרי יום השואה, אולי תתחשב בי מעט (וגם בחברי פורום שאמרו שזה מפריע להם שמכנים אותי כך) ובמקום לקשר אותי לדברים שליליים מובהקים,
פשוט תחליף בין שתי האותיות האמצעיות בשם שלי (אוהד)?

סך הכל אני חושב שאתה משחית גם את הנפש של עצמך שאתה כותב דברים כאלו. חבל.
אדם טוב אתה בבסיסך.

נורטון כתב:
אהוד, אתה כותב מגילות. אבל העובדה היא שכל פעם אתה נדרש לפלפולים של אפוגולטיקה בשביל להסביר
אתה באמת לא מבין למה אי אפשר לקרוא לפלפולים האלה 'הוכחה'? מקסימום, יש לך דרך קלושה ליישב את הדיסוננס שלך, אבל 'הוכחה'?? באמת??

זה לא ארוך מידי, וגם לא מפולפל כ"כ.
הסיבה שזה לא מסתכם בשורות בודדות זה פשוט כי אני מנסה לחסום מראש טיעוני נגד.
אני אשמח אם תוכל לכתוב מהי עבורך "הוכחה" שהיתה משכנעת אותך שמשה אמת ותורתו אמת.
למשל, אם מחר ימצאו במצרים פפירוס שעליו כתובת בכתב עברי קדום-קדום המזכירה את ה"עבריים הסובלים במצרים" ואת "משה גואלם", זה הוכחה מוחלטת לאלוקות התורה?

בכל מקרה, לא יודע אם יש הוכחה מוחצת כמו שאתה מחפש, אבל אני כן מאמין בשני דברים :
א. במידה ואתה רוצה להאמין, ההסברים שאני מספק פה הם תשתית טובה לאמונה (עם שמירה של רציונליות מסוימת).
ב. אולי אלוקי השמים והארץ רוצה שנתאמץ גם בעצמנו בעניין האמונה. שנרצה להאמין בו גם אם קצת קשה, וגם אם יש שאלות.

נביא בעירו כתב:
לא הטרלתי. כל מה שכתבתי אמת (אולי נסחפתי טיפה עם ההתאסלמות). מצער שחוץ מחילול השם שאתה עושה פה בהרחקת קרובים, אתה גם מוצא לנכון להלבין את פניי ברבים עם הקטע של שמאלן קיצוני, ואני כבר לא מדבר על ההאשמות בניבולי פה. העיקר שבסוף אתה כותב שאני יקר מפז. טובל ושרץ בידו. תתבייש, אהוד.

אם אני משפיע עליך לרעה, אז שאלוקים יסלח לי. ואם אתה באמת בהתחזקות אז אשריך!
בכל מקרה, אני אשמח אם תוכל להסביר לי - מבין מה שאני כותב, מה גורם לך להתבאס עלי או על האמונה היהודית?
סך הכל לא כתבתי דברים כל כך שקריים/מטומטמים/מכוערים. ואם כן, אז אנא תראה לי ואני אעשה מאמץ להשתפר, ובמידה והראת לי משהו קיצוני במיוחד שכתבתי בתרד הזה, אולי אף אפסיק את הכתיבה לחלוטין בתרד הזה. אז אני מחכה לעדכון שלך.

Yuval כתב:
אני התחלתי לאכול חזיר רק אחרי שאדו התחיל לכתוב בפורום.

אתה תראה שאם יום אחד תיקח על עצמך :
א. להפסיק לאכול מזון שגורם לטמטום הלב.
ב. באמת לקחת על עצמך לרצות להפסיק לאכול את זה (לא סתם לעשות ניסוי).

אז יש מצב שאחרי פרק זמן לא ארוך יתחילו אצלך הרהורי אמונה.

אני אסיים בסיפור יפה עבורך, יובל היקר :
תתאר לך שיום אחד תתעורר בבוקר, תפקח את עיניך ותראה שהשמיים סגולים, עלי העצים כולם ורודים, האדמה תהיה כחולה לחלוטין והעורבים כולם יהיו בצבע אדום בורדו.

תדהמה תמלא אותך, יובל יקר, ומיד תשאל את עצמך "מה זה הדבר הזה?!?!? איך הגעתי לכאן?!?!?".

ובכן, אתה חווה בכל יום את אותו הדבר, רק במקום שהשמיים סגולים - הם נראים לך כחולים. במקום שהעלים ורודים - הם נראים לך ירוקים. וכו'.
אם כך, מדוע אתה לא שואל את עצמך "מה זה הדבר הזה?!?!? איך הגעתי לכאן?!?!?"
תשובה : משום שמאז היותנו תינוקות, התרגלנו להכל. הכל נראה לנו פשוט וברור.
אבל נעצור רגע ונחשוב, נראה כולנו כל יום מחדש שהשמיים סגולים, האדמה כחולה . . .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 13, 2022 6:52 am 
Senior

אכלתי שרימפס בחלב אמו רק בגלל זה. מעניין אם יש עוד יהודי שגרם ליותר התבוללות מאשר אדו אהוד אדולף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 13, 2022 7:49 am 
Sophomore

Yuval כתב:
אכלתי שרימפס בחלב אמו רק בגלל זה. מעניין אם יש עוד יהודי שגרם ליותר התבוללות מאשר אדו אהוד אדולף.

האמונה/דת היהודית מאד מתאימה לך.

אמנם יש עניין של לאום/לאומיות/עמים, אבל בסופו של דבר הכל שואף לעניין "אחדותי". אנחנו כולנו אחדות אחת אינסופית.

למה חשבת שאומרים "שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד"?

תשובה : שהכל אחדות אחת.

הינה נבואת השלום והאחווה מישעיהו. נבואה זו הינה אחד מהשלבים שבהם יהיה יותר שלום בעולם (עדיין בין עמים, אבל בדרך לאחדות יותר שלמה) :
א הַדָּבָר אֲשֶׁר חָזָה, יְשַׁעְיָהוּ בֶּן-אָמוֹץ, עַל-יְהוּדָה, וִירוּשָׁלִָם. ב וְהָיָה בְּאַחֲרִית הַיָּמִים, נָכוֹן יִהְיֶה הַר בֵּית-יְהוָה בְּרֹאשׁ הֶהָרִים, וְנִשָּׂא, מִגְּבָעוֹת; וְנָהֲרוּ אֵלָיו, כָּל-הַגּוֹיִם. ג וְהָלְכוּ עַמִּים רַבִּים, וְאָמְרוּ לְכוּ וְנַעֲלֶה אֶל-הַר-יְהוָה אֶל-בֵּית אֱלֹהֵי יַעֲקֹב, וְיֹרֵנוּ מִדְּרָכָיו, וְנֵלְכָה בְּאֹרְחֹתָיו: כִּי מִצִּיּוֹן תֵּצֵא תוֹרָה, וּדְבַר-יְהוָה מִירוּשָׁלִָם. ד וְשָׁפַט בֵּין הַגּוֹיִם, וְהוֹכִיחַ לְעַמִּים רַבִּים; וְכִתְּתוּ חַרְבוֹתָם לְאִתִּים, וַחֲנִיתוֹתֵיהֶם לְמַזְמֵרוֹת--לֹא-יִשָּׂא גוֹי אֶל-גּוֹי חֶרֶב, וְלֹא-יִלְמְדוּ עוֹד מִלְחָמָה.

אתה ממש רואה איך באמונה/דת היהודית הכל שואף לשיתוף/שלום/אחדות בניגוד לדתות/אמונות אחרות שלא בדיוק שואפות לזה.

זה מאד מתאים לתפיסה הקוסמופוליטית שלך.
מוזמן להצטרף ולנסות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 13, 2022 8:22 am 
Hall of Famer

אהוד, אם יהיה פפירוס שיאמר לי בוודאות מוחלטת שהיו עבריים בתור עבדים במצרים ושהם נגאלו על ידי איזה "משה". זה מקסימום הוכחה היסטורית לסיפור כלשהו. רק שבדיוק כפי שהעבדים הספרטניים וספרטקוס לא מוכיחים לי שאלילי ספרטה הם אלילי אמת, כך לא ברור איך מאורע היסטורי קשור להוכחה על אלוהות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 13, 2022 9:14 am 
Senior

ספרטקוס היה תראקי (גבול בולגריה טורקיה יוון של היום)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 13, 2022 1:30 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
אהוד, אם יהיה פפירוס שיאמר לי בוודאות מוחלטת שהיו עבריים בתור עבדים במצרים ושהם נגאלו על ידי איזה "משה". זה מקסימום הוכחה היסטורית לסיפור כלשהו. רק שבדיוק כפי שהעבדים הספרטניים וספרטקוס לא מוכיחים לי שאלילי ספרטה הם אלילי אמת, כך לא ברור איך מאורע היסטורי קשור להוכחה על אלוהות.

אני מזכיר שבתרד הזה לא ביקשת הוכחה לאלוקות, אלא ביקשת הוכחה לאמיתות התורה. זה טיפה שונה.

אם אני מראה שטקסטים בתורה הם אמיתיים, זה מאפשר גם לחשוב שכל מה שמוזכר בתורה אמיתי, כולל מעמד הר סיני, ומפה הדרך לאמונה קצרה.

אם אתה רוצה הסברים בזכות האלוקות עצמה (ללא קשר ישיר לתורה) אני ממליץ על המקורות הבאים (דנו בזה פה בקטנה עם עמוס גואטה) :

שמעון מאיר, ערוץ יוטיוב עם טיעונים :
https://www.youtube.com/channel/UC8gL3MhwnW7R2Ew51vn3UZg/videos

ערוץ יוטיוב של מכון ידעיה עם טיעוניו של הפילוסוף הדגול, הרה"ג משה רט שליטא :
https://www.youtube.com/watch?v=ehBxO3p9peE&list=PL-2QGjhYtyXZohaUbi33SpsRDxAFQWWmM

חוץ מזה יש את הבלוג הזה של ד"ר לפיזיקה (כותב ארוך מאד והרבה התפלספות, אבל אולי שווה לך לנסות) :

הקדמה :
https://mikyab.net/%d7%9b%d7%aa%d7%91%d ... 7%95%d7%aa

הטיעון האונטולוגי :
https://mikyab.net/%d7%9b%d7%aa%d7%91%d ... 7%99%d7%aa

הטיעון הקוסמולוגי :

הטיעונים מהטבע :

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 13, 2022 3:17 pm 
Hall of Famer

אמיתות התורה = תורת אמת. = תורה אלוהית
מפתיע אותי שלא הבנת את זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 15, 2022 6:38 am 
Hall of Famer

רק שתדעו שבספר שר הטבעות נכתב שהשמש זרחה בבוקר, מה שכולנו יודעים שנכון, וזו הוכחה ניצחת לכך שיש אלפים והוביטים וטבעות קסם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 143 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 80 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה