סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 7:56 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 503 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: גל פיגועים, מרץ 2022
הודעהפורסם: ב' אפריל 18, 2022 8:41 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
והמשתמש המתקרא "אהוד" מתנהג כמתנחל גזען טיפוסי, אף הוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 19, 2022 2:24 pm 
מנהל פורום

באמת שאין טעם לדיון הזה
אתם נמצאים בשני תדרים שונים
אהוד מאמין באלוהים בגירסא היהודית שלו, האמונה שלו כמעט ולא מותירה לו ברירה, אלא לטעון את מה שהוא טוען
ייתר המשתמשים כולל זל"א באים לדיון מנקודת השקפה רציונלית, אמפירית ולא אמונית

אי אפשר, פשוט אי אפשר לשכנע יהודי דתי, שזכותנו על ארץ ישראל לא קודמת לזכויות אדם, דמוקטריה וכו.
מבחינתו זה פשוט לא נכון

הייתי דתי, הרבה שנים, האמנתי באלוהים, במשה עבדו ובייעוד שלי לקיים את המקסימום מתוך תרי"ג מצוות
דעתי השתנה בהדרגה
אבל אני קורא את הטיעונים שלו, ומזהה את הנרטיב
הדיון האמיתי כאן, מאמין או לא מאמין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 19, 2022 7:24 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
באמת שאין טעם לדיון הזה
אתם נמצאים בשני תדרים שונים
אהוד מאמין באלוהים בגירסא היהודית שלו, האמונה שלו כמעט ולא מותירה לו ברירה, אלא לטעון את מה שהוא טוען
ייתר המשתמשים כולל זל"א באים לדיון מנקודת השקפה רציונלית, אמפירית ולא אמונית

אי אפשר, פשוט אי אפשר לשכנע יהודי דתי, שזכותנו על ארץ ישראל לא קודמת לזכויות אדם, דמוקטריה וכו.
מבחינתו זה פשוט לא נכון

לגבי טיעונים רציונליים, אני לא ממש מכיר בזה. יש טיעונים רציונליים טובים לימין, אבל גם לשמאל.
מה שחשוב זה מה האמת ומה צריך להיות.
מי שלא מקבל את זה שיש אמת, שיש רע ויש טוב, שיש מגיע ולא מגיע - שיש אלוקים, אז שימשיך לחיות בסתירות ובעיות.
למשל לבכות נגד גזענות, אבל מצד שני לחיות במדינה עם "חוק השבות".
או לכנות יהודי בכינוי "אדולף" בזמן שהוא עצמו בנה את ביתו בישוב שבו בוצע טבח מחריד וגירוש אכזרי
של אוכלוסייה שרובה חפה מפשע (כנראה על ידי חילוניים שאכלו יותר מידי שינקן עם, או ליד, חביתה, בארוחת הבהריים של שבת).

בעולם מושלם אני כן חושב שצריך לנהל מדינה אחת בין הים לירדן, ולאפשר לכולם להצביע בבחירות.
הבעיה היא שאז המדינה הזאת לא יהודית.
אם נשמור על היחס של ערבי אחד ל 5-4 יהודים, אז לא היה אכפת לי שיצביעו ערבים בבחירות, אבל זה כמעט לא אפשרי (אלא אם כל היהודים בעולם יעלו לארץ).
לכן האפשרות בבחירה בין "אפרטהייד-לייט" של גויים שלא מצביעים בבחירות, לבין זה שאנו שולטים באוכלוסייה אחרת באופן בעייתי ערכית, אני בוחר באפשרות הראשונה.

היום גם איחוד האמירות יצאה נגד ההתגוננות של מדינת ישראל בהר הבית, כולל נזיפה חמורה לשגריר.
האדם הרציונליסט לא יודע מה לעשות.
מצד אחד, באמת שרק התגוננו מול מאות פורעים שתקפו סתם כך.
מצד שני, אם נגיב באופן לא הולם מול האמירתים אולי ניפגע בשלום מולם.

אבל מי שיודע מה האמת במצב הזה, מי הרע ומי הטוב, לא צריך פחות להראות לאמירתים מה חושבים על הנזיפה שלהם בנו.

עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 19, 2022 7:43 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
המסקנה - שתי מדינות לשני עמים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 19, 2022 8:27 pm 
Senior

מצדי גם שני פורומים לשני עמים
אלוהים, איזה גועל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 19, 2022 9:43 pm 
מנהל פורום

אהוד, אם אתה מתכחש לרציונליזם בשם האמונה שהיא אמת חצובה היישר מכס הכבוד
אז הדיון לא צריך להיות על אפרטהייד לייט כזה או אחר.
אתה מאמין וזהו. בזה תם הדיון.
הקרב האמיתי לגבי העתיד של ישראל הוא מה ינצח
החילון והחוזרים בשאלה כמוני, הנגשה של הפילוסופיה החילונית לקהלים שרחוקים ממרכזי התרבות החילונית במרכז הארץ.
או הדתה והגדלת קהל המאמינים דרך פעולות הדתה כאלה או אחרות
זה העימות האמיתי, כל השאר נובע ממנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 19, 2022 9:59 pm 
Hall of Famer

אוריאל, אין דיון עם אהוד. הוא מצהיר פעם אחר פעם שהאמת אצלו, וכל מי שלא מאמין כמוהו הוא הוזה, שחי בשקר, בסתירות ובבעיות.

זכותו לחשוב את זה, זכותו להגיד את זה. האם זכותו לקבל כאן במה בלתי נגמרת להטפה?

לענ"ד, לא זכותו לקחת ת'רד חומוס ולכתוב שהוא מוכן לאכול רק אצל "מי שמפגין נאמנות לשלטון היהודי". בסוף מה שקורה זה שיותר מדי ת'רדים נחטפים לטובת הפצת משנה דתית-לאומנית-גזענית שעיקרה הטפה, כי הוא מצהיר, בעצם, שאין לו שום כוונה להתדיין בדיון רציונלי. האמת אצלו וזהו.

וזו שאלה טובה אם יש לפורום אינטרס במשתמש כזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 19, 2022 11:54 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
אהוד, אם אתה מתכחש לרציונליזם בשם האמונה שהיא אמת חצובה היישר מכס הכבוד

אני מתכחש בין היתר לדברים שעולים פה בפורום, תאוריות חברתיות - דברים כמו "שמאל" או "ימין" שמנסים לבסס את עצמם *רק* על רציונליות.
אז נכון, יכול להיות שבדוגמה של "שמאל" ו-"ימין" יש יותר היגיון לימין (לדעתי לפחות), אבל אם אין אמת כוללת, אז מה זה משנה?

כמו כן איני מרגיש כפוף לאג'נדות כאלו ואחרות, שתלויות בזמן מסוים. גם אם יש בהן היגיון.
בימנו זה "קוסמופוליטיות", "לכולם מגיע משפחה", "צמחונות", "די להשריץ!", "אין אמת אחת", "כל אישה יכולה להיות בסיירת מטכל" וכו'.

כמובן שאין לי בעיה עם מדעים מדויקים(עד כמה שאני מסוגל להבין) ולוגיקה.
במקום בו תהיה סתירה שלא ניתן לישב בין אלו לבין האמת האלוקית, אני בוחר באמת האלוקית.

גם פילוסופיה יכול להיות נחמד, אבל בפילוסופיה אין 100%. - כל אחד יכול לקבל או לא לקבל טיעון לפי שיפוטו, והכל יהיה לגיטימי (למשל הטיעון האונטולוגי על קיומו של אלוקים).

אני חושב (כמו אחרים) שדווקא האתאיזם הוא בעייתי מבחינה רציונלית,
מבלי להיכנס למה זה אומר בדיוק "אלוקים" (לצערי לא חסרים אנשים שחושבים שמדובר בישות חיצונית עם זקן שמזיזה כל מיני מוטות בשמיים).

אגב, אני יכול להביא שמות של כ 20 *פרופסורים* מתחומי המדעים המדויקים שחזרו בתשובה תוך התבוננות מעמיקה בטבע (אולי השיא של הרציונליות).
כמה אנשים אתה מכיר שיצאו בשאלה *בגלל* לימוד הפיזיקה והמתמטיקה?

לגבי מה צופן העתיד למדינה, לי זה די ברור שהטוב ינצח.
ב"ה הציבור הדתי-מסורתי-חרדי-לאומי מתרבה בצורה יפה מאד לעומת הציבורים האחרים.
וגם סך החוזרים בתשובה עולה על היוצאים בשאלה (שיחזרו בתשובה בע"ה).
אגב, אני לא חושב שיש היום הרבה אנשים בצד של הטובים שלא הונגשה להם "פילוסופיה חילונית".
אולי למעט חוגים מאד מסוימים כולם נחשפו לחילוניות באופן די רציני, ועדיין, נשארו עם האמונה שלהם.

עוד משהו שחשוב לי להדגיש לגבי הפסקה האחרונה -
אני לא יודע מי באמת נחשב מבחינת האישיות שלו "רע" או "טוב" .
יכול להיות שאתה בעיני אלוקים אדם יותר טוב מהאדם החרדי/דתי/מסורתי הממוצע.
איני יודע כמה צדקה אתה תורם, כמה אתה מכבד את הוריך, כמה טוב הבאת לעולם, ומה השיקולים של אלוקים בהתאם למצע שבו הוא שם אותך.

אבל בגדול אני כן מרשה לעצמי לומר שבקרב הציבור הדתי-חרדי-מסורתי בסך הכל קיים יותר טוב מאשר הציבור האחר, והטוב תמיד מצליח להיות יותר ויותר דומיננטי.

Hacohen כתב:
האם זכותו לקבל כאן במה בלתי נגמרת להטפה?

לענ"ד, לא זכותו לקחת ת'רד חומוס ולכתוב שהוא מוכן לאכול רק אצל "מי שמפגין נאמנות לשלטון היהודי". בסוף מה שקורה זה שיותר מדי ת'רדים נחטפים לטובת הפצת משנה דתית-לאומנית-גזענית שעיקרה הטפה, כי הוא מצהיר, בעצם, שאין לו שום כוונה להתדיין בדיון רציונלי. האמת אצלו וזהו.

וזו שאלה טובה אם יש לפורום אינטרס במשתמש כזה.

כהן יקר, איני זוכר כמה תרדים "חטפתי".
למעט התרד של החומוס, האם אתה זוכר תרד שכתבתי בו דברים שלא קשורים בכלל?
אם אני מסתכל על העוף טופיק עכשיו איני רואה עוד תרדים שבהם כתבתי דברים שאינם קשורים בעליל.

שנית, דווקא בדיון של החומוס הבאתי טיעון רציונלי- פטריוטיזם. זה התאים לתפיסת עולמי.

בנוסף, מציע לך להתחיל להפנים יש הבדל בין פטריוטיזם/לאומיות לבין גזענות.

"הכהן", אסיים בכך שאומר שהבנתי לאחרונה שאפשר לחסום בפורום הזה (אין לי מושג מה המשמעות של זה).
אם אני באמת מעיק עליך (אני באמת מצר על כך), אפשר לחסום אותי או פשוט להתעלם ממני - לא להגיב או פשוט לא לקרוא.
זה מאד יצער אותי, אבל מצד שני, אם זה יותר טוב עבורך - לך על זה.
אני כותב בעוף טופיק בנושאים האלו למעלה משנתיים להערכתי, ואני לא זוכר שאחד מהמנהלים הזהיר אותי (מקווה שאיני טועה), ולהערכתי בצדק.
אז כך שהישועה לך לא תגיע מפנייה אליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 12:00 am 
Hall of Famer

במילים עדינות, אני משתין עליך בקשת כך שאין צורך ב"ישועה לי". אתה פשוט טרול מעיק וחסר תועלת באופן כללי, והאוויר כאן יהיה נקי יותר בלעדיך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 06, 2022 8:58 am 
Sophomore

הממשלה בהוראה לצהל לדעתי חייבת לפעול בצורה יותר חזקה ועמוקה בצפון השומרון בעיקר בג'נין ושכם .17 פיגועים בחודשיים מתוכם 7 עם נרצחים זה כבר יותר מדיי.....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 06, 2022 10:19 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
נתחיל בדבר היותר קל, נושא השב"חים והפרצות בגדר ההפרדה שממשלות ישראל - כולן מאז שהוקמה הגדר - איפשרו בכוונה והתעלמו בכוונה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 17, 2022 10:35 am 
Sophomore

לא קשור לטרור הפלסטיני אבל גנץ בנאום לפני צאתו לארה'ב טוען שעדיף להתקיף את הכורים באיראן בעתיד הקרוב ולא לחכות לעוד שנה אז זה יהיה קשה בהרבה
https://www.mako.co.il/news-military/20 ... dium=Share

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 18, 2022 5:11 pm 
Hall of Famer

השר בר לב הודיע לפני שעה קלה שמצעד הדגלים ב29 במאי יום ראשון יום ירושלים יעבור בעיר העתיקה ובשער שכם.החמאס והגיאהד מאיימים בירי רקטות.דהז'הוו למה שקרה לפני שנה.....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 19, 2022 1:43 am 
Hall of Famer

רק שכעת הקיצוניים הימניים עוד יותר רוצים להבעיר את השטח (לעומת אז) "למען המדינה"
שיהיה לנו בהצלחה
אגהץ את מדי המילואים מראש

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 25, 2022 9:10 am 
Sophomore

אתמול בדיון של המשרד לביטחון פנים החליטו סופית שמצעד ג הדגלים ביום ירושלים ביום ראשון יעבור בשער שכם והעיר העתיקה ויוטל עוצר על השכונות הערביות במזרח ירושלים החל משעות הצהריים ועד הלילה.בצהל מעריכים שזה יגרור תגובה מרצועת עזה אבל לא בסגנון שומר חומות .משהו קל וקצר יותר להערכתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 25, 2022 9:20 am 
Hall of Famer

מהמם. מה מוכיח את ריבונותנו יותר מלצעוד עם דגלים ולנעול את האוכלוסיה המקומית בבתים בכח נשק.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 25, 2022 9:24 am 
מנהל פורום

נדב, אתה מיתמם.
הפלסטינים לא מדברים בכלל על זה שמישהו צריך להינעל בבית שלו (אם בכלל זה קורה), אלא על "פגיעה באל אקצא", טימוא של ירושלים ביהודים, ושאר אמירות ואיומים אנטישמיים ואנטי ישראליים.
מצעד הדגלים התחיל לאחר ששת הימים ב68'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 25, 2022 9:45 am 
Hall of Famer

לא הבנתי את ההקשר. היהודים עושים עוצר על הפלסטינים בכח נשק כי יהודים רוצים לעבור בשכונות ערביות עם דגלים כדי להפגין "ריבונות". אתה, בדרכך המאוזנת והלא-מיתממת, כמובן שכחת לציין שהיהודים הללו הם לאומנים שמתייחסים לפלסטינים באופן מובנה כיצורים נחותים מהם, ובמובהק נטולי זכויות לאומיות כי הם בכלל לא לאום. שלא לדבר על כך שחלקם הגדול דתי-משיחי שמפנטז על בית מקדש במקום אל אקצא ורוצה לראות את זה קורה.

תודה לך שאתה מסביר לי שיש סכסוך לאומי-דתי בין היהודים לפלסטינים. עכשיו רק נשאר לנו לחשוב איך להתמודד איתו. אתה חושב שמצעד דגלים זה טוב. אני חושב שלא. תיקו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 25, 2022 10:42 am 
Junior

שיבר, לא הבנתי את הנקודה שלך... למה נועלים את ערביי מזרח ירושלים בבתים בזמן הצעדה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 25, 2022 10:45 am 
Sophomore

כתבה לקראת מצעד הדגלים וההשלכות הצפויות
https://www.haaretz.co.il/opinions/edit ... 1.10816809

בכל מקרה זה כנראה מבחן ראשון של ממשלת בנט עם רצועת עזה......

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 25, 2022 11:48 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
לא הבנתי את ההקשר. היהודים עושים עוצר על הפלסטינים בכח נשק כי יהודים רוצים לעבור בשכונות ערביות עם דגלים כדי להפגין "ריבונות". אתה, בדרכך המאוזנת והלא-מיתממת, כמובן שכחת לציין שהיהודים הללו הם לאומנים שמתייחסים לפלסטינים באופן מובנה כיצורים נחותים מהם, ובמובהק נטולי זכויות לאומיות כי הם בכלל לא לאום. שלא לדבר על כך שחלקם הגדול דתי-משיחי שמפנטז על בית מקדש במקום אל אקצא ורוצה לראות את זה קורה.

תודה לך שאתה מסביר לי שיש סכסוך לאומי-דתי בין היהודים לפלסטינים. עכשיו רק נשאר לנו לחשוב איך להתמודד איתו. אתה חושב שמצעד דגלים זה טוב. אני חושב שלא. תיקו.

מצעד הדגלים עבר בנתיב הזה לאורך כל השנים, לא? השתנה משהו בשנתיים האחרונות למעט איום באלימות של הפלסטינאים בנוגע למצעד?
האם יש בעיה בהנפת דגלי פלסטין ביום הנאכבה באוניברסיטת בן גוריון?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 25, 2022 12:01 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
Hacohen כתב:

מצעד הדגלים עבר בנתיב הזה לאורך כל השנים, לא? השתנה משהו בשנתיים האחרונות למעט איום באלימות של הפלסטינאים בנוגע למצעד?
האם יש בעיה בהנפת דגלי פלסטין ביום הנאכבה באוניברסיטת בן גוריון?

יש גם כיבוש כבר 52 שנה, משהו השתנה? או שזה צריך להשאר סטטי ומדי פעם הערבים צריכים להגיד תודה ליהודים שהם מואילים לשלוט בפלסטין?

דגלי פלסטין באוניברסיטה זה בסדר מבחינת חופש הביטוי, וגם דגלי ישראל בשער שכם זה בסדר מבחינת חופש הביטוי. זה לא הדיון.

הדיון הוא האם בשכונות הערביות של מזרח ירושלים, שטח כבוש ע"י ישראל בקונצנזוס בינ"ל הכי רחב שיש, שנשלט על ידי כוחות מזוינים של ישראל, צריך לעבור מצעד ימני-דתי-משיחי עם דגלים. זכותך לחשוב שכן, כמובן.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 25, 2022 12:06 pm 
Junior

למה לא? איך הם עוברים על החוק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 25, 2022 12:07 pm 
Hall of Famer

אז אני מבין שזה סבבה מבחינתך לקבל אנשים עם דגלים באלימות? כי שוב, זה השינוי היחידי שאני מבין שהתרחש.
ואם אני טועה, המצעד לא עובר באבו טור, בית צפאפא וכו', אלא הוא עובר בעיר העתיקה, שלפי מה שאני יודע היא בקונצנזוס הישראלי כאזור בשליטה ישראלית, לא?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 25, 2022 12:29 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אז אני מבין שזה סבבה מבחינתך לקבל אנשים עם דגלים באלימות? כי שוב, זה השינוי היחידי שאני מבין שהתרחש.
ואם אני טועה, המצעד לא עובר באבו טור, בית צפאפא וכו', אלא הוא עובר בעיר העתיקה, שלפי מה שאני יודע היא בקונצנזוס הישראלי כאזור בשליטה ישראלית, לא?

הוא עובר בשער שכם, חלק ממזרח ירושלים, קונצנזוס בינ"ל שזה שטח שישראל כובשת ואינו שלה.

ואתה מבין גרוע מאד. אני נגד אלימות. אבל ההיתממות שלך קיצונית. מצעד הדגלים הימני-לאומני-משיחי בא להפגין עליונות יהודית אלימה (ליהודים יש צבא ומג"ב, אני מזכיר לך) בשטח כבוש. אך טבעי שבעיניי זה דבר מטומטם ומיותר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 503 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 26 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: