סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 1:23 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 75 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' מאי 24, 2022 9:55 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
צ'רלס, אני דיברתי על סוף הניינטיז, תחילת המילניום. סטוקטון בתחילת המילניום התחיל לשקוע. גם פייטון היה אחרי השיא, נאש היה לפני השיא. קווין ג'ונסון כבר לא היה שם, גם פרייס. פני היה שחקן שבור וטימי עדיין היה פעיל, אבל זה כבר לא היה הארדוואי המדהים שובר הקרסוליים האולטימטיבי של ראן טי.אם.סי, אלא גרסא מבוגרת יותר, בעיקר קשוחה ופייזת מאד. אלו היו יותר השנים של הכשרונות הגדולים, אבל עם השריטות בראש. סטפון מרבורי, סטיבי פרנצ'ייז, בארון דיוויס ושוקולד לבן. בתוספת סם קאסל, אנדרה מילר אהובי, קצת מייק ביבי של ממפיס ות'רל ברנדון בקצה היורד של הקריירה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 24, 2022 10:22 am 
Senior

אלן אייברסון כבר לא טוב לכם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 24, 2022 12:10 pm 
Hall of Famer

מצוין, אבל סקנד גארד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 24, 2022 12:19 pm 
Senior

אני כבר לא כל כך זוכר את ההגדרות הרשמיות אבל נדמה לי שהוא שיחק בקו האחורי עם אריק סנו וארון מקי
מבין שלושתם מישהו באמת היה יותר רכז מאיברסון? יותר מנהל משחק? יותר מוסר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 24, 2022 12:36 pm 
Sophomore

למיטב זכרוני זה כל מה שאריק סנואו היה - מנהל משחק ושומר. רכז קלאסי, מהטייפ שלא מסוגל לאיים על הסל. אבל אולי אני טועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 24, 2022 12:55 pm 
Hall of Famer

תומר כתב:
אני כבר לא כל כך זוכר את ההגדרות הרשמיות אבל נדמה לי שהוא שיחק בקו האחורי עם אריק סנו וארון מקי
מבין שלושתם מישהו באמת היה יותר רכז מאיברסון? יותר מנהל משחק? יותר מוסר?

בתחילת הקריירה שלו אייברסון היה הרכז של פילי, לפחות רוב הזמן. באיזשהו שלב זה השתנה, על ידי לארי בראון. התפקיד של אייברסון אצל לארי בראון וגם אח"כ היה לנוע על החסימות ולקבל את הכדור, בשאיפה עם יתרון על השומר, ואז לקבל את ההחלטה מה לעשות עם הכדור - לזרוק, לזרוק, לזרוק, למסור למישהו פנוי לזריקה, להחזיר את הכדור סתם ככה לשחקן אחר אחרי 8 כדרורים. הוא לא היה מנהל משחק בכל מקרה.
אריק סנואו היה מנהל המשחק של פילי, שעיקר התפקיד שלו היה כמובן לתת לאייברסון לזרוק ולשמור היטב (ובאופן מפתיע זה גם היה התפקיד של שאר השחקנים).

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 24, 2022 1:00 pm 
Senior

אני זכרתי את אריק סנו בתור זה שהעביר את החצי ומסר לאייברסון (שבדרך כלל ברח מהשומר שלו דרך חסימה כדי לקבל את הכדור ואז החליט מה עושים אתו)
מניח שהכל עניין של הגדרות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 24, 2022 1:44 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
סנואו ד"א שיחק גם ליד אייברסון וגם ליד לברון בקריירה, והוא טען בחום שאייברסון נתן לו להיות הרבה יותר רכז מאשר לברון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 24, 2022 1:48 pm 
Hall of Famer

לא מפתיע, אייברסון היה סקורר בנשמתו ולברון רואה בעצמו הרבה מעבר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 25, 2022 11:18 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
יהיה מעניין לראות רשימת רכזים מלאה ולא רק ההיילייטס שעמוס גואטה הביא, אבל נניח לא הוזכרו קווין ג'ונסון או צ'ונסי בילאפס שאלה שחקנים נפלאים שהיו כוכבים בקבוצות שהיו קונטנדריות או זכו באליפות ממש.

אני לא אופתע אם בעוד שני עשורים פול (לא) ייזכר כמו השניים הללו ומן הסתם יש עוד הרבה כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 25, 2022 11:38 am 
Junior

אגב, האם ישנה קבוצה עם מסורת רכזים מפוארת יותר משל הסאנס? קווין ג'ונסון, קיד, נאש ופול. חבל שעם פני הארדוויי זה לא הסתדר. מעניין מי יהיה רכז העתיד שייכנס לטופ 5 שלהם בכל הזמנים לצד ארבעת הנ"ל (השמטתי מישהו מהעבר הרחוק יותר?).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 25, 2022 12:17 pm 
Sophomore

רציתי לכתוב פול ווסטפאל, אבל אליבא דבסקטבול רפרנס הוא שיחק יותר sg מרכז. אבל מסתבר שגם דניס ג'ונסון נתן שלוש עונות טובות באריזונה, בתווך שבין סיאטל לבוסטון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 25, 2022 2:14 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
יהיה מעניין לראות רשימת רכזים מלאה ולא רק ההיילייטס שעמוס גואטה הביא, אבל נניח לא הוזכרו קווין ג'ונסון או צ'ונסי בילאפס שאלה שחקנים נפלאים שהיו כוכבים בקבוצות שהיו קונטנדריות או זכו באליפות ממש.

אני לא אופתע אם בעוד שני עשורים פול (לא) ייזכר כמו השניים הללו ומן הסתם יש עוד הרבה כאלה.

אני אופתע. בסופו של דבר מעמד היסטורי של שחקן נקבע מהרבה דברים, ביניהם הסטט' שהוא משאיר אחריו. כרגע כריס פול במקום השלישי במוסרי האס'. כבר עכשיו זה שם אותו בזיכרון ההיסטורי. אם הוא ימשוך עוד 2 עונות הוא יעבור את ג'ייסון קיד במקום השני.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 25, 2022 3:24 pm 
Senior

מתוך סקרנות עשיתי ויש על כמה אתרים שמדרגים את רכזי כל הזמנים

בניכוי כל מי שכבר לא שיחק בשנות השמונים (תחילת ימי הכדורסל לספירתי) מקום ראשון אצל כמעט כולם הוא מג'יק, בטיר השני מתחלקים סטוקטון, קרי, פול ואייזאה ואחריהם כל השאר, קיד, נאש, ווסטברוק (בחירה מעט תמוהה בעיני אבל נו), פה ושם פרייס, פה ושם אייברסון, פה ושם צ'ונסי וכו'

דוגמה מייצגת מה ESPN (2016):

1. מג'יק
אוסקר רוברטסון (לא נחשב)
2. סטוקטון
3. קרי (כבר אז!)
4. אייזאה
5. כריס פול
6. נאש
7. קיד
פרייזר (לא נחשב)
קוזי (לא נחשב)

זה מאתר שנקרא שנקרא HOOPSHYPE (מ 2021):
1. מג'יק
אוסקר רוברטסון
ג'רי ווסט
2. קרי
3. אייזאה
4. פול
5. סטוקטון
6. נאש
קוזי
7. קיד
8. גרי פייטון
9. ווסטברוק
10. ליליארד

יש עוד לא מעט דירוגים שונים ומשונים אבל הדפוסים די נשמרים עד כמה שהצלחתי לראות בחטף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 25, 2022 11:21 pm 
Hall of Famer

אולי זה המקום להזכיר כתבה שכתבתי לפני כמה שנים להופס, שם גם נתתי סקר בין החמישה - סטוקטון, פייטון, קיד, נאש ופול, כשהתוצאות היו:
1. סטוקטון
2. נאש
3. קיד
4. פול
5. פייטון

יש שם נימוקים להכביר אגב: https://hoops.co.il/?p=134283
אם זה מעניין מישהו.

כתבתי דווקא על החמישה האלה, כי בעיניי מג'יק הבטיח בגאון את המקום הראשון, אלא אם קרי ייקח עוד שתי אליפויות ואיזה MVP של סדרת הגמר, קרי לגמרי במקום השני, ובעיניי לאייזיאה יש אדג' ברור (2 אליפויות) על החמישה האחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 25, 2022 11:24 pm 
Hall of Famer

עכשיו שאני קורא, רק אציין שמנחם לס ערך לא מעט, ועדיין...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 25, 2022 11:46 pm 
Senior

וצריך לומר שמאז 2018 פול רק העלה את המניה ההיסטורית שלו ולא במעט.
למרות ההדחה המעט משפילה מול דאלאס, השנתיים בפיניקס הן חתיכת פלוס ענק לקריירה שלו. מבחינתי, דרך אגב, הוא לא נופל באופן מובהק מאף אחד בחמישייה הזו ויש לו קייס לא רע למקום ראשון ביניהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 26, 2022 9:44 am 
Hall of Famer

אני חושב שהוא נופל במובהק מסטוקטון ולדעתי גם מסטיב נאש.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 26, 2022 10:42 am 
Sophomore

עמוס לב כתב:
אני חושב שהוא נופל במובהק מסטוקטון ולדעתי גם מסטיב נאש.

מסכים. לטעמי גם מקיד ופייטון. כבודו במקומו מונח, אבל אני חושב שהשנתיים האחרונות קצת משכיחות את העובדה שרוב-רובה של הקריירה הקבוצות שלו נכשלו פעם אחר פעם, לא מעט באחריותו. קצת כמו שבשלהי הקריירה וינס הפך סמל למחויבות ותשוקה למשחק, בניגוד זועק לתדמית הבעייתית כשהיה בשיאו (הנסיעה לטקס הסיום, השביתה האיטלקית...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 26, 2022 10:52 am 
Senior

אז אני לא יודע לגבי סטוקטון, לא יצא לי לראות אותו המון בלייב, אבל נאש אצלי ממש לא במובהק מעל פול.
הפיק של נאש כנראה היה מרשים יותר מאצל פול, אבל פול כבר 15 שנים ברמה שלא רחוקה מזה, נע באיזור חיוג של ה5 גארדים הכי טובים בליגה, כשאפילו העונה - שלפי המספרים נראית כמו איזושהי נפילה ביחס לשיא, לפחות מבחינה סקורינג, האיש היה כל-כך בשליטה וידע 'להדליק את זה' בצורה כל-כך עקבית ואמינה, שהיו רגעים שהיה נדמה שהוא הכי טוב שהוא היה אי פעם.

נאש פרח בסופו של דבר במועדון אחד, אצל מאמן אחד, וחוץ מזה היה רכז טוב מאוד (דאלאס) עד בינוני למדי (הלייקרס). פול מצליח כבר במועדון רביעי בקריירה, אצל כמה מאמנים שונים ושיטות שונות. ההדחות בפלייאוף קצת נופחו במקרה שלו, בחלק לא קטן מתוכן הוא הכוכב שלידו נפצעו באמצע הפלייאוף, בחלק מהאחרות הוא היה האנדרדוג בלבד, ורק בשאר היה מדובר באנדראצ'יבריות או היחנקות. וזה לא שלנאש יש המון מה להציג כנגד.

נכון שלנאש יש את 2 הMVP (שיש שיאמרו שלא היו לגמרי מוצדקים, אבל אני סה"כ בעדו בזה), אבל זה בערך היתרון היחיד שיש לו על פול מבחינת הישגים, אם אני צריך לקחת את העונה הממוצעת של השניים, פול די בבירור עדיף ואפילו בפיק - שבו כאמור אני כן חשוב שיש לנאש יתרון, הפער לא גדול לטובת הקנדי, בעיניי, בעיקר בגלל ההגנה העדיפה בהרבה של פול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 26, 2022 11:54 am 
Senior

נאש הוא אולי הרכז שהכי הלהיב אבל ההגנה שלו פוסלת אותו מכל דיון רציני על הצמרת
פול לא הצליח לקחת אליפות, זה נכון אבל אני לא בטוח שזה עליו. העובדה שבכל קבוצה שאליה הגיע בשנים האחרונות, הם הצליחו להשיג מאזן שיא לעונה רגילה יכולה להעיד על זה שהחמצת האליפות היא לא בגלל משהו שהוא לא עשה. יחס האסיסטים איבודים שלו זה באמת משהו מעולם אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 26, 2022 12:14 pm 
Hall of Famer

הנקודה של תומר לגבי איך שפול משחק במועדונים שונים נותנת גם מקום למחשבה מול סטוקטון, שבכל זאת היה מאד מובנה לשיטה אחת, מאמן אחד וכוכב אחד לידו. פול הופך להיות בעלבית של כל קבוצה שהוא משחק בה, והאמת היא שהוא פשוט יותר טוב בכדורסל ממה שסטוקטון אי פעם היה. לא שאני מזלזל בגדולה של סטוקטון, אבל אני באמת חושב שכמכלול של יכולות כדורסל, פול גדול יותר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 26, 2022 12:24 pm 
Sophomore

צודקים לגבי נאש. האמת שגם בזמן אמת חשבתי שהאמ.וי.פי השני שלו היה בדיחה, וכמובן האין הגנה (שבולטת עוד יותר מול שאר השמות כאן - כולם שומרים טובים עד מעולים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 26, 2022 12:44 pm 
Senior

אני מסכים לגבי סטוקטון אבל זה לא מוריד בעיני מגדולתו
זה קצת מזכיר לי את טום בריידי במובן הזה שגם בריידי לא יותר טוב מלא מעט קווטרבקים בכל מה שקשור לברק, למסירות לייזר, לניידות, לאחוזי השלמה וכו', כל מה שהוא יודע זה לנצח

נכון שסטוקטון לא היה אלוף כמו בריידי וגם לא כמו קרי או איזאה אבל כדורסל עובד קצת אחרת מפוטבול והנקודה היא שגם אם סטוקטון לא ידע למסור להאליהופ מאחורי הגב מחצי מגרש ובין הרגלים של השומר, הוא עשה את העבודה בשני צידי המגרש לא פחות טוב, לרוב יותר טוב, מכל האחרים שאינם מג'יק ג'ונסון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 26, 2022 1:18 pm 
Junior

לא מסכים לגבי סטוקטון.
סטוקטון התעלה ברגעי מפתח, בניגוד לפול, (ולמאלון).
ראיית המשחק, יכולת ניהול המשחק, בטח בהגנה סטוקטון יותר טוב מפול

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 75 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], יואי ו 126 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה