הוקיץ' כתב:
הפועל (תל אביב) הייתה הקבוצה הכי מוכשרת העונה בליגה לנוער. הסיבה היחידה שהיא סיימה רק במקום החמישי את העונה הסדירה זה הפציעות הארוכות של אופק גול ואבנר דרור. בחצי הגמר הם הדיחו את עמק חפר שסיימה את העונה הסדירה במקום הראשון.
זה בגדול היה מפגש בין קבוצה פחות מוכשרת (אבל עם שני כוכבים מאוד מוכשרים ובשלים במשחק שלהם) אבל הרבה יותר מאומנת וקבוצתית, לבין קבוצה יותר מוכשרת אבל לא מאומנת בכלל. אין תרגילים, אין הגנה. כלום. רוב הסלים של הפועל הגיעו ממהלכים אישיים.
לגבי שחקנים מוכשרים בליגה לנוער, ממה שאני ראיתי היו ארבעה שהיו מעל כולם:
ניב למפרט (גלבוע) - רכז גבוה (לא יודע מה הגובה שלו בדיוק, לי הוא נראה כמו 1.95) עם שליטה מצוינת בכדור, ידיים ארוכות, וראיית משחק טובה. גם מבחינה הגנתית הוא נראה מאוד מרשים ולדעתי הוא גם סיים כמלך החטיפות של הליגה לנוער. נראה מאוד בוגר במשחק שלו. הקליעה לא מאוד יציבה אבל כבר היו משחקים שהוא התפוצץ עם 4-5 שלשות כולל מטווחים מאוד גדולים. סיים כ-MVP של העונה הסדירה.
אילי דולינסקי (הפועל תל אביב) - שחקן בכיתה יא' שעשה העונה קפיצת מדרגה מטורפת. בתחילת העונה הוא היה חלש מאוד וככל שהעונה התקדמה הוא הפך להיות אחד השחקנים הבולטים בליגה לנוער. פאוור פורוורד בגובה 2.03 עם קליעה אדירה, טאץ' טוב באזור הטבעת, חוש לא רע לחסימות וגם מראה ניצנים של הולכת כדור ויכולת מסירה. במקרה שלו לא מדובר בשחקן בשל במיוחד. עדיין יחסית צעיר וגם די שחיף, להערכתי יש לו עוד המון להשתפר. סיים עם מלך הסלים של הפלייאוף עם מעל 20 נקודות למשחק באחוזים מעולים, וכאמור במשחק האחרון התפוצץ עם 37 נקודות.
עמית מנחם (מכבי חיפה) - גארד די נמוך (בערך 1.85 להערכתי) אבל יש מצב שהוא אחד השחקנים הכי אקספלוסיביים שגדלו בישראל אי פעם. אני לא זוכר מתי היה פה שחקן עם שילוב כזה של כוח, מהירות וניתור. בסדרת רבע הגמר נגד הפועל היה קטע שהוא פשוט התפוצץ על הטבעת במגרש הפתוח באחד הדאנקים הכי מרשימים שראיתי. לדעתי הוא סיים את העונה הסדירה עם קרוב לממוצע טריפל דאבל למשחק. הבעיה שלו כרגע זו קליעה מאוד לא יציבה בואכה חלשה. הוא זורק לא מעט ולפעמים גם קולע, אבל בגדול זו נקודת חולשה.
בן שרף (עמק חפר) - שחקן שדוסקס כאן כבר המון אחרי נבחרת הקדטים בקיץ שעבר, אבל ראוי לציין בכל מקרה. כולה כיתה י', נראה לי שאפילו לא חגג 16, אבל עדיין סיים בחמישיית העונה והוביל את הקבוצה שסיימה את העונה הסדירה במקום הראשון. כמו למפרט מדובר ברכז גבוה מאוד, שמאלי, עם קליעה די טובה. הוא מראה שליטה במשחק ואינטליגנצייה מאוד חריגים לגילו ואין ספק שהוא הולך להגיע רחוק.
חוץ מהם יש עוד כל מיני שחקנים מרשימים שכנראה יהיה שחקני ליגת על (בין היתר ברמן והראל שסאבוניס הזכיר). נדבר עליהם בהזדמנות.
מבאס שלא יכלתי לראות
ככה שאין לי מה להגיד לגבי המשחק, חוץ מזה שבסופו של דבר בסגל מלא אלה היו שתי הקבוצות הכי טובות בליגה העונה.
אגב, אופק גול, שהיה סופר משמעותי בהפועל ת"א ובהיעדרו הם מאוד התקשו, הוא חריג גיל, זה מקובל כמובן וכמעט בכל קבוצה יש את הכוכב של השנתון מעל שנשאר כחריג גיל. בקבוצה הזאת של גלבוע החריג גיל היה שחקן יחסית זניח ובטח לא הכוכב של שנתון 2003, אז בכלל ההישג שלהם יפה.
מבחינת שחקנים, יצא לראות את רוב השחקנים האלה בעבר ולגבש עליהם קצת דעות:
למפרט - סוג של יוגב אוחיון? מגיל 13-14 תויג כרכז הכי טוב של השנתון וזה דיי נדיר שזה נשמר עד סוף יב', כי בדרך כלל מדובר בילדים שהתפתחו מוקדם ואז נעלמים.
ברמן - גם תויג מגיל מאוד צעיר ככוכב של המחזור ולא איכזב. השאלה היא איזה עמדה ישחק בבוגרים. בנוער הוא למעשה משחק כ-4 אבל בתכלס הוא 2-3. השאלה היא איך זה יתורגם בבוגרים. הוא לא אתלט יוצא דופן וגם לא קלעי יוצא דופן.
בן שרף - אני מחזיק מאוד מעמק חפר והם עשו קפיצה אדירה ונראים כמו מקום מעולה לשחק ולגדול בו... אבל... בן שרף לדעתי נפגע מאוד העונה מכך ששיחק גם בנערים וגם בנוער. שחקן שהוא נבחר לאחת מחמישיות העונה בנוער, מה יש לו לעשות במשחקי נערים? ושלא יספרו לי סיפורים שהוא עצמו מאוד רצה או כמה זה חשוב חברתית ושטויות כאלה. רצו לקחת אליפות בנערים וזהו. הוא היה צריך לשחק כבר העונה בנוער + בוגרים ארצית ושנה הבא או בשנת ה-יב' רק בבוגרים.
וקצת על מי שלא הגיעה לגמר - מכבי ת"א:
הייתה לי כל העונה תהייה - מה הסיפור שלהם השנה? ראיתי תוצאות מאוד מבלבלות והנחתי שכנראה זה קשור לפציעה/פציעות של שחקני מפתח. התחילו על הפנים, אחר כך באמצע פתאום היו להם תוצאות מעולות ואז בפלייאוף נפילה ענקית והדחה ע"י יבנה ?!?
כמו גלבוע - גם מכבי ת"א העבירו אליהם כמה מכוכבי שנתון 2004 כבר בכיתה ט'-י', רק שבמכבי הכוכבים האלה נעלמו לדעתי העונה אף אחד מהם לא יהיה בנבחרת. בגיל 14-15 שליש מנבחרת ישראל היו מכבי ת"א, שליש גלבוע ושליש כל השאר.
ובהמשך ישיר - מה נסגר עם עידו מנצ'ל? עבר למכבי ת"א ממודיעין בקול תרועה, הספיק להצטיין בנבחרות, קיבל השוואות לטפירו והעונה על הפנים - 9 נק' למשחק ב-24 דק' למשחק (רק בבית עליון). עלוב עבור מי שהיה אמור להיות מכוכבי הליגה ושחקן עם עתיד בליגת העל. כרגע לא נראה שיש לו בכלל עתיד בליגה ארצית בזמן הקרוב. אם הוא יכנס לסגל הנבחרת זה יהיה בזיון גדול.
אבל מה קרה? התפתח מוקדם? נפילה מנטלית? הפסיק להשקיע? מישהו ראה ויודע?