סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 7:55 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 46 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: קושי הדיור
הודעהפורסם: ש' יוני 11, 2022 3:55 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
את התר'ד הזה אני כותב באמת מכאב.
ולא, לי אישית לא רע. קניתי במחיר למשתכן בדרום במחיר סביר, עם משכנתא סבירה (אם כי השכר נמוך יותר ממה שהייתי מרוויח במרכז, אבל אשתי מהדרום).
במקור אני מת"א. החבר'ה שלי בעמדות יפות בהייטק כבר כמה שנים. לא מצליחים לקנות דירה (טוב, למעט אחד שעשה אקזיט).
והם לא מחפשים רק בת"א, כמובן, אלא בכל המרכז.
השכירות, שתמיד הייתה יקרה, נהייתה נוראית. כמובן שהם יכולים לעבור לדרום או לצפון, אבל העבודה במרכז. המשפחה במרכז, מרכז החיים שלהם במרכז. לא ריאלי לנסוע שעה וחצי להורים עם ילדים קטנים, ובטח שלא לעבוד שעה וחצי מהם.

לא מעט כבר עזבו לחו"ל. אוסטריה, איטליה, דנמרק, ארה"ב, אנגליה, הולנד..
מדווחים על חיים נוחים הרבה יותר, פחות שעות עבודה, יותר כסף, רוגע, בטחון, קנו דירה. אין שחיקה. נכון, אין משפחה - אבל לפחות רואים את הילדים הרבה שעות ולא חוזרים בשמונה הביתה.

אם אב"ח מדבר על ישראל הראשונה והשנייה, הוא צריך לחלק אותה לאלו של עד 2008 שעד היום מחזיקים דורות שלמים בביצים כי שפר מזלם, ואלו שאחרי 2008 של נסיקת הנדלן.

בריחת המוחות האלו של האנשים שהם באמת מלח הארץ, וההישארות של קיצוניים-המדינה לא הולכת לכיוון טוב.

יוקר המחיה פה מטורף, רכב חדש כבר 170 אלף, מה שכמובן משפיע גם על מחיר יד שנייה. אפילו הפרות והירקות.

4-3 מליון לדירת 4-5 חדרים במרכז? אני באמת לא מבין מי בא עם הון עצמי של 2 מליון ולוקח משכנתא של 2 מליון, כאילו לא היו עליות ריבית בעולם.
8-12 אלף שכירות? ברצינות?

ברור שצריך להגדיל היצע ולהגביל משקיעים (טוב, זה ברור לי) אבל כל אלו יקחו זמן רב מידי ולא נראה שמישהו באמת רוצה לשפר את המצב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: קושי הדיור
הודעהפורסם: ש' יוני 11, 2022 10:05 pm 
Hall of Famer

3.5 חדרים בראשון ב1780000
בראש העין דירות 4 חדרים גם כן באותו איזור חיוג.
כפר סבא 4 חדרים ב1820000
חיפוש שטחי ביד 2.
גם אלו מחירים גבוהים,אבל בהחלט בטווח יד עובדי הייטק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 11, 2022 10:12 pm 
Sophomore

לקחת משכנתא בתקופה של אינפלציה ועליית ריבית, זאת התאבדות כלכלית. חד וחלק.

בצער אני אומר את זה, מי שיכול, שיעבור לחו"ל. מי שלא, שיעבור לפרירפריה, או מי שיכול ומסוגל, לגור עם ההורים לחצי שנה, עד שהשוק יירגע קצת. לא נעים ולא נוח, אבל הרע במיעוטו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 11, 2022 10:14 pm 
Hall of Famer

בנתיים כל העיצות להמתין שהשוק ירגע קצת ,התגלו כעיצות אחיתופל.
לעלות כמה שיותר מהר על הגלגל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 11, 2022 10:55 pm 
Hall of Famer

מחירי הדירות לא ירדו, אבל הריבית מתישהו כן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 11, 2022 11:09 pm 
Hall of Famer

בשוק המשכנתאות היום, כמה יוצא תשלום חודשי למיליון שקל?
5 אלף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 11, 2022 11:16 pm 
Sophomore

אבו שוקרי כתב:
במקור אני מת"א. החבר'ה שלי בעמדות יפות בהייטק כבר כמה שנים. לא מצליחים לקנות דירה (טוב, למעט אחד שעשה אקזיט).
והם לא מחפשים רק בת"א, כמובן, אלא בכל המרכז.
השכירות, שתמיד הייתה יקרה, נהייתה נוראית. כמובן שהם יכולים לעבור לדרום או לצפון, אבל העבודה במרכז. המשפחה במרכז, מרכז החיים שלהם במרכז. לא ריאלי לנסוע שעה וחצי להורים עם ילדים קטנים, ובטח שלא לעבוד שעה וחצי מהם.

לא מעט כבר עזבו לחו"ל. אוסטריה, איטליה, דנמרק, ארה"ב, אנגליה, הולנד..
מדווחים על חיים נוחים הרבה יותר, פחות שעות עבודה, יותר כסף, רוגע, בטחון, קנו דירה. אין שחיקה. נכון, אין משפחה - אבל לפחות רואים את הילדים הרבה שעות ולא חוזרים בשמונה הביתה.

אם אב"ח מדבר על ישראל הראשונה והשנייה, הוא צריך לחלק אותה לאלו של עד 2008 שעד היום מחזיקים דורות שלמים בביצים כי שפר מזלם, ואלו שאחרי 2008 של נסיקת הנדלן.

בריחת המוחות האלו של האנשים שהם באמת מלח הארץ, וההישארות של קיצוניים-המדינה לא הולכת לכיוון טוב.

יוקר המחיה פה מטורף, רכב חדש כבר 170 אלף, מה שכמובן משפיע גם על מחיר יד שנייה. אפילו הפרות והירקות.

4-3 מליון לדירת 4-5 חדרים במרכז? אני באמת לא מבין מי בא עם הון עצמי של 2 מליון ולוקח משכנתא של 2 מליון, כאילו לא היו עליות ריבית בעולם.

ברור שצריך להגדיל היצע ולהגביל משקיעים (טוב, זה ברור לי) אבל כל אלו יקחו זמן רב מידי ולא נראה שמישהו באמת רוצה לשפר את המצב.

בדרך כלל קצת קשה להילחם בדמגוגיה, אבל הפעם זה די קל.

"עמדות יפות בהייטק כמה שנים ולא מצליחים לקנות דירה כבר כמה שנים"

השכר הממוצע האחרון שהתפרסם לגבי ההייטק זה יותר מ 30. זה הממוצע.
אם חבריך הם במשרות מעל הממוצע, אני לא חושב שיהיה להם קשה כ"כ לקנות דירה עם משכנתא סבירה, באזורים סבירים במרכז,
ואם הם באמת הרבה שנים בהייטק, אולי אפילו בלי משכנתא בכלל.

"שעה וחצי נסיעה למרכז".

מקריית גת או חדרה, לאזור המרכז-מרכז, זה לא שעה וחצי, בשעות שאינו שעות הלחץ. זה הרבה פחות.
בדרך כלל לא נוסעים להורים בשעות הלחץ.

"הרבה עזבו לחול"

כואב הלב, אבל סך הכל מאזן ההגירה לפה הוא חיובי.

"בריחת המוחות האלו של האנשים שהם באמת מלח הארץ, וההישארות של קיצוניים-המדינה לא הולכת לכיוון טוב. "
יש פה מספיק מוחות ב"ה. יש פה מדעני טילים מעולים, טכנולוגים מעולים, אנשי מדע מעולים. זה שיש גם מוחות שעוזבים, זה משהו שנשרוד.
אין לי מושג על איזה קיצונים אתה מדבר. זה חלק מהדמגוגיה הזולה.

"יוקר המחיה פה מטורף, רכב חדש כבר 170 אלף, מה שכמובן משפיע גם על מחיר יד שנייה. אפילו הפרות והירקות.

בגדול אתה צודק, יקר, אבל למה להגזים?
יונדאי I10 חדש עולה 170 ?
קאיה פשוטה חדשה עולה 170 ?
למה לא להסתפק ברכב יד שנייה?

אתה מדבר על אזורים/שכונות שהם מאד מרכז CORE.
לדעתי זה לא המחיר הממוצע של מרבית דירות 4-5 חדרים במרכז. כולל במקומות מעולים כמו ראשון, ראש העין, פתח תקווה, חולון וכו'.

לחלק מהיהודים בעלי דעות הימין (הקיצוניים אליהם התכוונת?) יש פתרונות מעולים שיכולים לסדר אותנו לעשרות שנים - יהודה ושומרון.
מעלה אדומים, E1, אזור מערב השומרון, אריאל וכו' וכו' וכו'.
במרכז CORE אי אפשר להגדיל את ההיצע בצורה מספיק רצינית לעומת הביקוש הקיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 12, 2022 6:32 am 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
בשוק המשכנתאות היום, כמה יוצא תשלום חודשי למיליון שקל?
5 אלף?

אני לקחתי משכנתא (קטנה יותר) לפני שנתיים ולדעתי זה בערך מה שהיה אז, לא בדקתי אבל אני מעריך שהיום זה יותר גבוה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 12, 2022 6:38 am 
Hall of Famer

ולגבי הנושא המקורי של הפוסט, מסכים לגמרי, אבל הוא מציג רק חצי אחד של הבעיה ומתעלם לגמרי מהחצי השני-השכר. אם המחירים עולים ב-X% בשנה, אבל גם השכר הממוצע והחציוני עולים בערך באותה רמה, אז אפשר להסתדר, הבעיה היא שהשכר נשחק, ועכשיו כשאנחנו נכנסים לתקופה של אינפלציה, הוא נשחק מהר מאוד. אם הנתונים שהצלחתי לחלץ נכונים, זה אפילו לא סתם שהוא נשחק, אלא שהשכר הממוצע ירד אפילו נומינלית, מיותר מ-11 אלף לחודש בשנה שעברה לאיזור ה-10.5. אז כן, בהייטק המשכורות גבוהות בהרבה, אבל כל מי שלא בהייטק (ובעוד כמה ענפים נוספים), איך לומר במילים עדינות? אוכל חרא. יש כאן בעיה אמיתית, לעובדים אין כוח מול המעסיקים וזה מאפשר למעסיקים פשוט לנצל, ולנצל את העובדים בצורה חזירית, בין אם זה בתנאי שכר לא הולמים, בין אם זה בדרישות לא סבירות מבחינת זמינות או תפוקה, ולעובדים באמת יש הרבה פחות כוח מבעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 12, 2022 9:19 am 
Senior

זה דיון שיש לו פוטנציאל להתבדר כמו דיונים על דת ופוליטיקה. כל אחד רואה את הדברים מנקודת מבטו האישית והאנקדוטלית וכל עוד לא מציגים נתונים, זו סתם שיחת ברזיות.

מה שאני כן רוצה להתיחס אליו במסגרת אותה שיחת ברזיות זו האמירה שחייבים לגור במרכז כי רק שם יש עבודה. עם כל הכבוד לתחושות הסובייקטיביות ולמקרי קצה, אנחנו נמצאים עכשיו בשוק של עובדים הכי קיצוני שאפשר. האבטלה פרקטית היא אפס מאופס ואני לא מכיר מישהו שחיפש עבודה ולא מצא די מהר. אנשי הייטק (ברור) אבל גם שאר אנשי צוארון לבן, עובדי צוארון כחול ואם מישהו ילך עם שלט שהוא מסכים למלצר יווצר מאחוריו תור של מסעדנים שילכו מכות על שירותיו. אני גר בפריפריה, אולי אפילו בפריפריה של הפריפריה. מחפשים פה עובדים בנרות. בייאוש, מוכנים לשלם משכורות גבוהות למהנדסים, כלכלנים ומתכנתים. אולי לא משכורות גבוהות כמו בתל אביב אבל גם יוקר המחיה פה נמוך יותר. הבעיה היא שעובדים לא מוכנים לבוא כי "רק תל אביב". כמו שאמרה לי מנהלת ה HR, "אני מרגישה שהם באים לראיין אותי, לא אני אותם".

הבטחה אישית ממני לחברים של אבו שוקרי (המקורי?) - תעברו לגור באיזור יוקנעם, תפן, תרדיון, מגדל העמק, אולי גם קרית שמונה, אין לי ספק שתמצאו עבודה. אולי תצטרכו לנסוע שעה או שעה וחצי לבקר את ההורים אבל ככה זה בחיים, יש פשרות. חיים במרכז יקרים ונוחים, חיים לא במרכז פחות נוחים ופחות יקרים, אבל זה לא אומר שהם לא אופציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 12, 2022 9:44 am 
Junior

הבעיה היא שלא כולם עובדים כמהנדסים ומתכנתים, ומנגד לא רוצים להיות מלצרים, כי זו עבודה מאוד קשה שלעתים דורשת גם עבודה בשבתות וחגים. יש גם עבודות אמצע, של להגיע למשרד לעשות את העבודה, ללכת הביתה ולקבל שכר הולם. היצע העבודות "הרגילות" עם הכנסה סבירה פלוס בצדן שהפריפריה מציעה, נמוך לאין שיעור מאלו שניתן למצוא באזור המרכז, ובתל אביב בפרט. למשל מזכירה במשרד עו"ד בפריפריה תרוויח בערך 7,000 ברוטו. בתל אביב זה יכול להגיע גם ל-11,000 ויותר.
ובנוסף, יוקר המחייה לא נעצר בתל אביב, הוא משפיע על כל המדינה וכיום גם דירות בחדרה ורחובות יכולות להגיע לשכר דירה גבוה מאוד, אלא אם כן אתה מוכן להתפשר על דירות פח בשכונות מסריחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 12, 2022 9:50 am 
Hall of Famer

השני סנט שלי לשיחת הברזיות:
החטא הקדמון שיצר את המפנה בשוק הדיור הוא ההחלטה של ממשלת קדימה לעצור את הבניה במרכז. אם אכן כך, הרי שהמענה יהיה חזרה לבניה צפופה ומסיבית בצנטרום של הצנטרום.
איך עושים את זה? כאן שמעתי הגיג מבריק של עידן דה-ארץ,והוא שהדרך היחידה לעודד עיריות להתיר בניה צפופה למגורים בשטחן הוא להסיר את הפיקוח על הארנונה למגורים.
כל עוד הארנונה מפוקחת ,בניה מסיבית למגורים היא צעד התאבדותי של עיריות ,שיכולות להפיק הרבה יותר הכנסות מהפניית הבניה לעסקים.
העתיד נמצא בציפוף ועיור. כשיש אלפי אנשים על קילומטר ,אפשר בקלות לספק שירותים ומרכזי קניות בהישג יד לכולם.

והפריפריה - צריכה לשוב לתפקידה המקורי לשמר את הגבולות והשטחים (בבחינת "המקום שבו תעבור המחרשה...").

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 12, 2022 10:22 am 
Sophomore

אל תנסה לשכנע אותי, אני עברתי לדרום. המזל שלי שהמשפחה של אשתי גרה בדרום. אין לי שום אספירציות לחזור למרכז.
אבל, המשכורת שלי נמוכה משמעותית (30-40%) משהייתי יכול לגור במרכז.
למי שיש ילדים קטנים, יודע עד כמה זה כמעט בלתי אפשרי לגור רחוק מעזרה כלשהי. אפילו רק בשביל לעבוד נטו.
הדירות האלה ב 2 מליון בפאתי המרכז ישנות מאוד עד כמה שאני יודע, ולקחת משכנתא של 1.5 על דירת 3.5 חדרים זה... טירוף. זה לא משנה מה ההחזר, זה חתיכת סיכון.
ונשאלת השאלה אם למישהו נראה הגיוני שבמרכז יגורו רק הייטקיסטים. בכל זאת, צריך גם עובדים "פשוטים" בשאר השירותים והמסחר בעיר. אי אפשר (טוב נו, קשה) לייבא עובדים ככה לאורך זמן.

זה שיש פה אבטלה אפס זה נהדר. אני רק לא רואה איך מי שלא עובד בהייטק מסתדר. והפערים רק הולכים ומתרחבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 12, 2022 10:26 am 
Sophomore

גם מי שעובד בהייטק 3-4 שנים ולא בא עם הון עצמי מהבית (הורים, חסכון לפני שזה די הגיוני במימון תואר) עדיין לא צבר הון עצמי של מעל 500 אלף ש"ח. וכדי לקחת משכנתא נורמלית בסיכון סביר צריך שליש הון עצמי לפחות.

חבר'ה, אם לאליטה של המשרות בארץ קשה לקנות דירות בפאתי המרכז, מה יגידו" המהנדסים הפשוטים"(דרך אגב, גם בקריית גם הדירות לא זולות בכלל)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 12, 2022 10:34 am 
Junior

אבו שוקרי כתב:
גם מי שעובד בהייטק 3-4 שנים ולא בא עם הון עצמי מהבית (הורים, חסכון לפני שזה די הגיוני במימון תואר) עדיין לא צבר הון עצמי של מעל 500 אלף ש"ח. וכדי לקחת משכנתא נורמלית בסיכון סביר צריך שליש הון עצמי לפחות.

חבר'ה, אם לאליטה של המשרות בארץ קשה לקנות דירות בפאתי המרכז, מה יגידו" המהנדסים הפשוטים"(דרך אגב, גם בקריית גם הדירות לא זולות בכלל)

נניח שעובדי הייטק מרוויחים באזור ה 22,000 נטו לחודש (ויש כאלה שמרוויחים הרבה יותר) וחוסכים באזור ה-12,000 ש"ח בחודש. לא יכולים להגיע להון עצמי משמעותי תוך 3-4 שנים??

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 12, 2022 11:09 am 
Sophomore

רוב עובדי ההייטק מרוויחים 25-30 ברוטו בחודש. זה לא 22 אלף נטו.
צריך לחסוך כ 15 א"ש לחודש במשך שלוש שנים כדי להגיע לאיזור הזה. לא ריאלי לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 12, 2022 11:31 am 
Junior

מי שמרוויח 30,000 לחודש נשאר עם 20 נטו בערך. אם הוא חי לבד הוא לא יכול לחסוך לפחות 12 אלף שקל בחודש? ואם הוא חי עם בת זוג שגם מביאה משכורת הוא לא יכול לחסוך קצת יותר? זה חיסכון של 432,000 ש"ח בשלוש שנים בלבד ו-576,000 ש"ח בארבע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 12, 2022 12:11 pm 
Sophomore

אם הוא חי עם ההורים כן.

אם לא, חוסך ממה שבן/בת הזוג השני שני ואולי קצת ממנו, שזה יפה.

וגם ה 540 א"ש האלה, מספיקים לשלושה חדרים בפאתי המרכז. אתה זוכר דבר כזה לפני עשור? אם הטובים ביותר לא יכולים לגור באיזור שלפני 10-15 שנה גרו בו גם אנשי מקצועות טובים אך לא הייטק, אז מי כן?
ועדיין, אנחנו מדברים על משכנתה של כ-1.5 מליון ש"ח, לדירה בת 20, טירוף, לא?
דירה חדשה יחסית או באמת באיזור טוב כבר 3-4 מליון.

ושוב, אנחנו מדברים רק על הייטק. לא כל המדינה עובדת בהייטק.
בשכונה שאני גר בה בבאר שבע, דירת 4 חדרים שקניתי במיליון לפני שלוש שנים כבר עולה-1.7 1.6 מליון. דירות קרקע כבר 2.5-3 מליון ואפילו ראיתי בפאקינג 4 מליון. וזאת עיר שמפעילים פשוטים במפעלים גרים בדירות האלו, כן (כי קנו לפני עשור ויותר).
היום המנהלים/המהנדסים בחברות הללו לא יכולים לקנות אותן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 12, 2022 12:21 pm 
מנהל פורום

אבימאל כתב:
השני סנט שלי לשיחת הברזיות:
החטא הקדמון שיצר את המפנה בשוק הדיור הוא ההחלטה של ממשלת קדימה לעצור את הבניה במרכז. אם אכן כך, הרי שהמענה יהיה חזרה לבניה צפופה ומסיבית בצנטרום של הצנטרום.

נו באמת, אתה מאשים ממשלה שנפלה ב2009, כמעט לפני 15 שנה?
מאז ההקפאה הרגעית הזאת נהפכה לחלוטין, יש בנייה נרחבת במחוז המרכז גם חדשה וגם תמ"א (תל אביב, הרצליה, רמת גן, רעננה, הוד השרון, רמת השרון, ראשון לציון ועוד רבות וטובות).

מסתבר שטרנד שכונות המגדלים הוא ניצול גרוע של השטח - למרות שהיה ניתן לצפות שמגדלים יובילו לצפיפות, למעשה הם עשו את ההיפך - הם מוקפים בשטח גדול מכל הכיוונים שבדרך כלל לא מנוצל. שכונות שינה עם הרבה כבישים, מדרכות שאף אחד לא הולך בהן, אין עירוב מסחר. הרבה שטחים ציבוריים מיותרים ולא מנוצלים.
שכונות הTEMPLATE הם מזעזעות למגורים.

יש הרבה סיבות ליוקר המחיה שלא העלת -
פטור ממס למשכירים עד 5,000
מס רכישה דירה שנייה/שלישית נמוך מדי
מדד תשומות הבניה האכזרי והנבזי - לפחות בזה הממשלה מתכוונת לטפל בקרוב
אי הטלת מס על קבלנים לממש את הבניה תוך X שנים מרגע רכישת מגרש
הקריטריונים של מחיר למשתכן ומטרה היו מגוכחים - ההטבה לא הגיעה לידיים הנכונות.
ועוד ועוד...

ציטוט:
"שעה וחצי נסיעה למרכז".
מקריית גת או חדרה, לאזור המרכז-מרכז, זה לא שעה וחצי, בשעות שאינו שעות הלחץ. זה הרבה פחות.
בדרך כלל לא נוסעים להורים בשעות הלחץ.

אז זהו שלא... ותמיד צריך לקחת את הזמן door to door שהוא בעצם הזמן שמשנה.
אפילו להיכנס לתל אביב מערים קרובות כמו הרצליה, ראשון ופתח תקווה זה משהו שיכול לקחת שעה.
בתחבורה ציבורית בכלל...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 12, 2022 12:43 pm 
Sophomore

נורטון כתב:

למה אתה חושב שהריבית תרד? אני חושב שהיא רק תעלה, ואפילו לכיוון 5-6%.
מחירי הדיור יירדו רק בשילוב של ריבית גבוהה והגדלת היצע. משער 'פשוט יהיו בסטגנציה אם הריבית אכן תמשיך לעלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 12, 2022 12:55 pm 
Junior

אבו שוקרי כתב:
אם הוא חי עם ההורים כן.

אם לא, חוסך ממה שבן/בת הזוג השני שני ואולי קצת ממנו, שזה יפה.

וגם ה 540 א"ש האלה, מספיקים לשלושה חדרים בפאתי המרכז. אתה זוכר דבר כזה לפני עשור? אם הטובים ביותר לא יכולים לגור באיזור שלפני 10-15 שנה גרו בו גם אנשי מקצועות טובים אך לא הייטק, אז מי כן?
ועדיין, אנחנו מדברים על משכנתה של כ-1.5 מליון ש"ח, לדירה בת 20, טירוף, לא?
דירה חדשה יחסית או באמת באיזור טוב כבר 3-4 מליון.

ושוב, אנחנו מדברים רק על הייטק. לא כל המדינה עובדת בהייטק.
בשכונה שאני גר בה בבאר שבע, דירת 4 חדרים שקניתי במיליון לפני שלוש שנים כבר עולה-1.7 1.6 מליון. דירות קרקע כבר 2.5-3 מליון ואפילו ראיתי בפאקינג 4 מליון. וזאת עיר שמפעילים פשוטים במפעלים גרים בדירות האלו, כן (כי קנו לפני עשור ויותר).
היום המנהלים/המהנדסים בחברות הללו לא יכולים לקנות אותן.

ברור שהמצב דפוק לחלוטין, אבל דיברנו על הייטקיסטים. אגב, אני יודע שאני לא מציע פיתרון למצב אלא לכל היותר חלופה, אבל אני חושב שזה מאוד ריאלי שהייטקיסט עם רמת השתכרות כמו שתיארתי נניח ירכוש דירה בעיר כמו חדרה למשל, בשכונה טובה. כן זה יעלה 1.8-2 מיליון, אבל עם הכנסה כזאת המשכנתא לא תהווה מכשול, ובכל מקרה עדיף להוציא את התשלום החודשי על נכס בבעלותי ולא לשלם שכירות. בקשר לעבודה - רכבת מחדרה לתל אביב היא 35 בערך, ממש לא נורא. יש אנשים שגרים בתוך תל אביב ולוקח להם יותר זמן להגיע לעבודה שלהם עם כל הפקקים הנוראיים האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 12, 2022 1:48 pm 
Junior

כמה הערות קטנות בתור הייטקיסט (ובעל דירה מעסקה מלפני 5 שנים פחות או יותר) :

1) המצב שלנו טוב ביחס לשאר האוכלוסיה, אין ויכוח.
2) הייטקיסטים שנכנסו "מאוחר" לתחום יתקשו מאוד לקנות דירה במרכז בלי עזרה מההורים או בלי אקזיט. מה הכוונה "מאוחר"? אני בגיל 28 סיימתי תואר שני, עשיתי עוד שנה של עבודה בחו"ל ( חזרנו עם פחות כסף מאשר נסענו, היה שווה כל שקל). התחלתי לעבוד בגיל 29 במשרה ראשונה (אנחנו מדברים על ינואר 2014) בשכר של 22 אם אני זוכר נכון. קצת לפני גיל 31, שנה וחצי אחרי שהתחלתי לעבוד בתחום הפכתי להורה ובשלב הזה ההוצאות כמובן עולות באלפים רבים בחודש. כשהתחלנו את המצב הכלכלי שלנו "מאפס" בגיל 29 לא היה לנו המון זמן לצבור הון ומהנקודה שיש ילד בחיים זה כבר הרבה יותר קשה (אנחנו מאלו שנעזרו בהורים).
3) מה שכן היה לי מאוד ברור בזמן המשכנתא שלא מדברים עליו מספיק - התנאים של מי שמכניס משכורות גבוהות יהיו טובים בהרבה ממשכורות ממוצעות. גם כמובן ההחזר החודשי יכול להיות גדול יותר מה שמקצר את תקופת המשכנתא ומוריד את הריביות אבל גם (וזה מהותי) הבנקים רוצים את המשכורת השוטפת שנכנסת ונלחמים יותר על אותם אנשים (כולל הלוואות הצטרפות מרשימות בהכנסת משכורת מעל X שקלים בחודש שזה חלק מהמשכנתא.
4) עם כל הכבוד ליכולת לחסוך קיימת גם השאלה מה קצב העליה של מחירי הדיוק. דירות שעולות בקצב של 5% בשנה ועולות כיום 2 מיליון יעלה ב100 אלף. אם אני לא חוסך 100 אלף בשנה אז עם כל הכיף בחיסכון שלי אני לא התקרבתי לדירה למרות כל החסכון, רק אולי הגדלתי קצת את החלק היחסי של ההון העצמי. כמובן שגם השאלה מה הכסף שלך עושה תוך כדי אבל לרוב כסף לדירה, בעיקר אם זה לפרק זמן שימומש יחסית בקרוב, אתה שם במסלולים סולידיים (ככה אני עשיתי לפחות).

( נכון, יכלתי לצאת לעבוד אחרי תואר ראשון. נכון, יכלתי לבחור להביא ילדים בגיל מבוגר יותר. נכון עוד הרבה דברים. אבל תואר שני וילד בגיל 31 לא נשמע לי כמו החלטות מופרכות. כנראה שאם הייתי מסיים תואר ראשון בגיל 26 ומביא ילד בגיל 35 כנראה שהייתי יכול לחסוך הרבה יותר הון עצמי. אלו הקרבות שלי אישית לא נראה סביר להקריב בשביל דירה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 12, 2022 11:26 pm 
Junior

האמת בתור משפחה צעירה, אנחנו מחפשים להימלט ועוד הצלחנו לשים את הרגל בקרון האחרון של רכבת מחירי הדיור.

אבל לא הנתונים היבשים ושגעת מסוממי הנדל"ן מעיקה עלינו. הצפיפות, האלימות בכבישים, הביביזם ושוב..הצפיפות. משפחה צעירה בסופ"ש חם. אל תתקרבו לפלמחים..פקוק. אל תתקרבו לחוף ראשון..פקוק. מנסים להימלט לבריכה הקרובה 80 שקל לקרקפת וגם כאן תורים עד השמיים. אני מסתכל בבעתה בנוף הכעור של אזור המרכז, תוהה מה הילדים שלי יראו עוד שלושים שנה. בעיקר שמח שעשינו להם אזרחויות זרות. לא מבין כאלה שיכולים ולא עושים.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 12, 2022 11:31 pm 
Junior

מחפשים יעד שהפרשי השכירות בין ביעד לאירופה יהיו שווים לפחות משכורת מחיה אחת. בתקווה שאחד מאיתנו יצליח למצוא עבודה ביעד המילוט. המדינות שאבו שוקרי מנה לא מעניינות אותנו. פורטוגל למשל מאוד התייקרה במחירי הנדל"ן. אם יש מישהו ששוקל הגירה ליוון, פורטוגל, ספרד אשמח לשמוע סיפורי הגירה מוצלחים.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 12, 2022 11:33 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
נורטון כתב:

"מתישהו" זו מילה גדולה, אבל אם צריך להמר על העתיד הקרוב - כלומר מצב שבו האינפלציה כנראה תעלה - הכוון של הריבית הוא למעלה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 46 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 42 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה