oren_80 כתב:
לגביי נסיון קודם ביורוליג: אותו דבר ניתן היה לומר גם על פיני כשהוא הוחתם ב-98', או דיויד כשהוחתם ב-2001. צריך להתחיל ממשהו מן הסתם. זה לא אומר שזה יצליח אבל מתישהו מתחילים.
סיטואציות שונות לחלוטין. קודם כל זאת תקופה אחרת לחלוטין. כשפיני הלך למכבי, מאגר המאמנים של מכבי כלל כמעט אך ורק מאמנים ישראלים. פה ושם איזה מאמן אמריקאי (טום אוונס היה האחרון לדעתי עשר שנים לפני כן) וכמובן היה הניסוי שכשל עם וינקו ילובאץ', והרחיק את מכבי ממאמנים אירופאים. היום מאגר המועמדים של מכבי כולל מאמנים מכל היבשת. לא נעולים על ישראלים. ב-98 מכבי ניסתה בערך את כל המאמנים הישראלים המובילים (הגיעו עד יורם חרוש) ונשאר בערך פיני גרשון, שהיכולת המקצועית הייתה מאד מוערכת, אבל האופי והפה הרחיקו אותו ממכבי. פיני היה הימור, כשלא היו הרבה אפשרויות נוצצות אחרות במהלך העונה.
בלאט זה סיפור אחר. בלאט נבנה מתוך המערכת כממשיך של גרשון. אימן בעבר ברמות הליגה שלנו, היה סופר דומיננטי במכבי, כשרבים מייחסים יותר ממחצית ההצלחה לו.
לגבי קטש, המינוי שלו לא מעורר התלהבות כי אנחנו ראינו את קטש הרבה. האם הוא היה זוכה לאמן ביורוליג אלמלא הקשר עם פאו? אני איכשהו בספק. קטש לא הוכיח בשנים שלו כמאמן שהוא בנוי להוביל קבוצה לפלייאוף היורוליג. יותר מכך, הוא סוג של התפשרות ונראה לי גם סוג של יחסי ציבור. ניסו לזרוק לאוויר את פסקוואל והסתבר שזה לא יעבוד. עכשיו נותר לבחור בין מאמן אירופאי לא בכיר ולא שם שרוכשי המנויים מכירים, או ללכת על מהלך שאפשר למכור אותו שיווקי (הבן האובד שב הביתה, הוא הביא דאבל לפאו רק לפני שנה). הלכו על קטש.
השאלה היותר מעניינת זה כמה משקל יהיה לו בבניין הסגל. את המעורבות של ווייצ'יץ' ואבי אבן אנחנו מכירים. עכשיו נכנס למשוואה גם דיוויד בלאט, עם סמכויות לא ברורות. בניגוד להרבה מאמנים, קטש הוא כן מאמן עם תפיסת עולם מאד ברורה וסוג שחקנים ספציפי שמתאים לכדורסל שאותו הוא אוהב לשחק. אם לא יתנו להרכיב את הסגל כראות עיניו, אז חבל על הזמן של מכבי והרומן ייגמר לפני תום החוזה. הבעיה היא שאני מאמין שאם כן יתנו לו להרכיב את הסגל כראות עיניו התוצאות באירופה לא יהיו שונות בהרבה.