סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 1:33 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 256 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

אז מי תיקח אליפות וכמה
ווריורס ב 4 0%  0%  [ 0 ]
ווריורס ב 5 28%  28%  [ 10 ]
ווריורס ב 6 22%  22%  [ 8 ]
ווריורס ב 7 17%  17%  [ 6 ]
סלטיקס ב 7 6%  6%  [ 2 ]
סלטיקס ב 6 28%  28%  [ 10 ]
סלטיקס ב 5 0%  0%  [ 0 ]
סלטיקס ב 4 0%  0%  [ 0 ]
סך הכל הצבעות : 36
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' יוני 17, 2022 8:49 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון כתב:
מה שקרה הוא נס רפואי. קליי, גרין וסטף. שלושתם לא האנשים הכי בלתי פציעים בהיסטוריה, היו בריאים כולם בדיוק בזמן הנכון
סטטיסטית, זה יהיה מוזר אם זה יקרה שוב

אני חושב שלא נותנים מספיק משמעות לעובדה שקליי חזר תוך כדי עונה והשתלב בקבוצה , אני ממש לא פוסל את האפשרות שהוא יהיה יציב יותר בעונה הבאה .

גרין לא נראה לי בדרך לירידה כרגע , מי שסביר להניח שיתחיל איזו שהיא ירידה זה קרי שנכנס בדיוק לגיל שהירידה אמורה להגיע בוודאי אחרי עונה היסטורית .

מצד שני יש את פול ו- וויגינס שנתנו עונה נהדרת ואמורים רק להשתפר ואת הצעירים מודי - קאמינגה - וויזמן שלא היו רלוונטיים העונה וסביר להניח שיתרמו יותר בעונה הבאה .

יכול להיות גם שגולדן יוותרו על וויזמן ויביאו נכסים שיכולים לתרום בשתי העונות הקרובות מהספסל .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 17, 2022 9:00 pm 
Senior

גרין לא נראה בדרך לירידה? הוא היה נורא במשך חצי סדרה.
בגמר של 2016 דריימונד קלע במשחק השביעי 32 נק', הוריד 15 ריבאונדים ומסר 9 אסיסטים.
היום אם הוא עושה 12+12 הוא מקבל מחמאות עד הירח על המשחק המפתיע בצד ההתקפי.
הוא בעיצומה של הירידה. עדיין שחקן הגנה נהדר ושחקן התקפה קטלני ב2 על 1 אחרי פיקנרול ושאר סיטואציות אופייניות, אבל אני ממש לא מסכים שהוא לא נראה בדרך לירידה. קשה לי לראות אותם לוקחים אליפות בעוד שנתיים כשהוא צלע שלישית שם, לצורך העניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 19, 2022 12:44 am 
Hall of Famer

אבל אין שום סיבה שהוא יהיה צלע שלישית בעוד שנתיים, זה בדיוק הקטע המדהים בבנייה שלהם
הוא יוכל להיות על תקן ה-PJ טאקר שלהם למשל, כי יהיו תחליפים אחרים (לא בוודאות, אבל גם לא מן הנמנע)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 19, 2022 11:46 am 
Senior

קודם כל, מבחינתי הסדרה הזו היתה עדות לכך שכל הסלוגנים שאנחנו כל כך אוהבים, "הרבע השלישי של הווריורס" או "המשחק הששי של קליי" או בוסטון לא מפסידה שני משחקים רצוף" הם לא יותר מסלוגנים. לא תמיד בא לנו או אנחנו יכולים להתיחס לכדורסל ככדורסל ונוח לנו מאוד להתגדר ב"תחזיות" שמבוססות על הבחנות כאלו שהן בסופו של דבר לא יותר מסתם שטות.
לא שהיה צריך את האישוש הזה אבל קליי לא נתן שבע שלשות במשחק שש, בסדרה הזו לבוסטון היו שלושה או יותר רבעים שלישיים לא פחות טובים משל הווריורס וכמובן שבוסטון לא הפסידה שני משחקים רצופים עד שהפסידה שלושה ואת הסידרה.

לגבי כדורסל:
1) לא שהווריורס קבוצת התקפה בינונית או משהו אבל את הסדרה הזו היא ניצחה לדעתי בעיקר בהגנה ופה סטיב קר נתן נוק אאוט לאודוקה (יודוקה?). בוסטון, כקבוצה ללא מוביל כדור נורמלי, איבבדה המון כדורים. לא רק נגד הווריורס אגב. ההבדל הוא שהווריורס הפעילו המון לחץ על נתיבי המסירה ולא רק על הדריבל. לא רק זה אלא שאת החטיפה מהמסירה, כמעט תמיד עושה שחקן "שלישי" כלומר אחד שלא שמר על המוסר או על השחקן שאליו נמסר הכדור. סוג כזה של הגנה מחייב לפני הכל המון תיאום בין השחקנים ובעיקר הבנת משחק ברמה הכי גבוהה שיש. זו לדעתי אחת הסיבות שקליי ודריימונד לא הולכים לעבור קבוצה בעונה הקרובה. זה לא ישתלם להם לעבור לאיזו מינסוטה כזו (בהנחה שירצו לעבור לשם חרי מה שוויגינס סיפר להם) שבה לא יבואו היכולות שלהם לידי מיצוי ובטח שלא ישתלם לווריורס לוותר עליהם למרות התרומה היחסית נמוכה בהתקפה.
2) עוד רכיב מרכזי בהגנה של הווריוורס הוא כמובן וויגינס שהראה שמה שהיה חסר לו במינסוטה הוא ניצול נכון או סתם חשק. וויגינס נתן שתי סדרות של שמירה טובה, על לוקה ועל טייטום. את לוקה הוא לא באמת הצליח לעצור אבל טייטום הגיע אליו הרבה יותר עייף וקצת פצוע (המספרים שלו ירדו מעט אחרי הפציעה במשחק 3 מול מיאמי). לא שוויגינס היה לבד, לווריורס יש שורה של שומרים לא רעים בכלל און אנד אוף דה בול וטייטום פשוט נשחק. עוד מרכיב מרכזי בהגנה של הווריורס היה קרי שמחור הגנתי הפך לשחקן שלא טריוויאלי לעשות עליו פוסטאפ. אני לא יודע אם זה השדרוג שהוא היה צריך כדי לעלות טיר בדירוגים למיניהם אבל זה בטח לא הזיק. זה כמובן גם לא הזיק לווריורס שהפכו למכונת הגנה באמת ברמה גבוהה.
3) כמובן שגם בהתקפה הווריורס עשו את שלהם. כנראה קבוצת ההתקפה הטובה בליגה שמול ההגנה הטובה ביותר נתנה תפוקה יציבה באופן מפתיע של 105 נקודות למשחק עם סטיית תקן מפתיעה בזעירותה של בערך שלוש נקודות. זה קרה כשקרי הפציץ וכשהוא איכזב, כשוויגינס התעלה וכשהוא לא, כשקליי קלע וכשהוא פספס. אני לא מספיק מבין בכדורסל כדי להתיימר לפענח את הנתון החריג הזה (שיכול כמובן להתברר כסלוגן שקרי נוסף) אבל על פניו זה נותן תחושה של מכונה שמתקדמת יפה גם אם אחד או שנים מהרכיבים שלה קצת מזייפים. קליי מפספס? וויגינס יקלע, קרי עייף? פול יעלה ויקלע מרחוק, דריימונד יצא בטכניות? מסתבר שאפשר גם עם לוני ובייליצה. משהו בסוף מסתדר וה 105 נקודות מגיעות מאיפה שהוא. אגב, גם נגד דאלאס התפוקה של הווריורס היתה די קבועה (115 נקודות עם ס"ת 7), נגד ממפיס קצת פחות בגלל האנומליה של משחק 3 עם ה 142 נקודות. כמובן שאולי הכל קשקוש ועדיין.

בעניין העתיד של הווריורס, נדמה לי שאפשר לפתוח על זה פתיל חדש. אני רק אעיר שהווריורס חייבים לעשות הכל כדי לשמר את הטריו גם אם היכולות ההתקפיות של דריימונד כבר לא קיימות ושל קליי מוטלות בספק. אני יודע שהם משלמים כבר המון מס מותרות ויהיה להם קשה להעלות את סך המשכורות אבל נראה לי שלאקוב לא יוותר עליהם בכל זאת. על מי כן? לא ברור, יש את וייזמן שיכול להיות בסיס לטריד מול כמה בחירות גבוהות אבל לא באמת יפנה להם מקום מתחת לתקרת השכר. יש את פול ולוני שעד עכשיו קיבלו ממש לא הרבה ובטח עכשיו יבקשו לא מעט. ופחות או יותר זהו. מעניין מאוד לראות מה יצא מכל זה.
אני במקום קרי הייתי מסכים לפתוח את החוזה שלי ולקצץ אותו מחמישים מליון לעשרים מליון שתחלס, גם עם זה אפשר לסגור את החודש. מצד שני אני די בטוח שסטף במקומי היה עובד עכשיו ולא כותב לסלניוז ככה שבאמת אי אפשר לדעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 19, 2022 1:46 pm 
מנהל פורום

קודם כל ברור שכל הסלוגנים בלי הסבר מגובה נתונים ומספרים, הוא שעשוע, גרידא ואין לייחס לו תובנה מקצועית
1. התיאום ההגנתי של ווריורס: מסכים. ואלה ההערות שלי: זה קצת יותר ממאצ' אפ של אודוקה/קר שם זה ממש לא כוחות עדיין, זה ניצחון של כל הצוות המקצועי בעיקר מומחי ההגנה. היה לווריורס איזה ת'יבודו בצוות שעשה את העבודה, כנראה, ההיסטוריה תספר לנו יום אחד מי היה הבנאדם. צריך להזכיר כאן שגם במצב של 2:3 לווריורס בוסטון הייתה פייבוריטית למשחק השישי. מה שאומר שהכתובת בהחלט לא הייתה על הקיר וזה מגביר את ההישג.
2. ההגנה והאסל של וויגאנס: הייתה הסיפור השני בחשיבות שלו באליפות הזו, ורק אחריו החוכמה של ההגנה של קליי וגרין. זו עוד דוגמא להעצמה שארגון של גולדן סטייט מעניק לשחקנים שלו. היציאה של קארי מהפציעות ועלייה למעמד ההיסטורי שלו, לא בטוח שהיה קורה בלי התמיכה של הארגון.
3. היציבות ההתקפית של הווריורס, כן, המדגם קטן מכדי להוכיח נקודה, אבל זו ראיה תומכת (נסיבתית) שמצטרפת לעוד כמה ומסבירה שג"ס גם עמוקה וגם מתואמת וגם מחוייבות לקבוצה לפני הסטט האישית.
7. במספר 7 במקום 4, זה בכוונה? :)
יש תקדימים לכוכבי פנצ'ייז שויתרו על כסף כדי להקבוצה תוכל לשמור על המקום שלה בהיררכיה. שניים שאני זוכר זה נוביצקי ופורטיס, מנקודת מבט של הפסיכולוגים החברתיים שמתמחים בכלכלה (כהנמן כמשל) זאת תהיה כנראה החלטה טובה של קארי ובטח לקליי לוותר על כסף לטובת עוד אליפות אחת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 19, 2022 10:47 pm 
Hall of Famer

שמעתי בחצי אוזן שלקליי יש (או לכל הפחות היה - לא ממש עקבתי בשינויים) בכלל ממוצע נקודות גבוה יותר במשחקי 5 מאשר במשחקי 6...
אם זה נכון - אז המיתוס אפילו פחות מחזיק מים ממיתוס ממוצע

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 256 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: bill_tipesh ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: