shmueliki כתב:
זה שאולי מסתתר איזה יאניס/יוקיץ' בבחירות מאוחרות (ואתה לא תתפוס אותם בבחירה 4 - אם כולם מייעדים אותם הרבה קדימה, כי ככה העולם עובד), לא אמור לשנות את הפרספקטיבה האם לקחת את "השחקן הרביעי בטיבו מבחינת פוטנציאל, באם הוא גארד" או "השחקן החמישי בטיבו מבחינת הפוטנציאל, שבמקרה אינו גארד" - גם אם היינו יודעים להגדיר את כל הנ"ל היטב.
היה ויכוח בזמן אמת עד כמה הטרייד על האליברטון נוראי עבורם, כמדומני יובל היה הכי חריף עם "צעקות שבר", וגם מבחינתי הטרייד היה ממש הזוי, אבל היו אחרים שטענו אחרת.
מה שמוזר בסקרמנטו זה שהם גם מצליחים לבחור לא רע בדראפט סך הכל החל מ-2017:
פוקס, באגלי, האליברטון ומיצ'ל מבחירות 2,5,9,12 זה טוב לדעתי (אם כי מן הסתם, נראה בעתיד עד כמה)
אבל למרות הבחירות, הם עומדים כבר 4 עונות רצוף על 37-48% ניצחונות (שזה לא טוב, וגם לא מאוד גרוע...) כאשר דווקא העונה האחרונה היא החלשה ביותר מבין השנים הללו (למרות שלכאורה היית מצפה שהם כבר יגיעו למשהו).
אז אני אומר, תקחו כבר שחקן בעמדות 3-4, ותנסו להיאבק על מיקום בפליי-אין עם פוקס, מיצ'ל, רוקי חדש, בארנס וסאבוניס (וכמה מחליפים סבירים - ראשון הולמס, ג'סטין הולידיי, טרנס דייוויס) במקום להמשיך ב"לופ" זה של בחירת גארד, בחינה איך הוא משתלב עם האחרים, ואז במקרה הצורך "לאבד ערך" במסירת אחד מהגארדים - כי אי אפשר כולם ביחד, רק כדי אולי לבחור עוד גארד בבחירה העוקבת השנה הבאה...
הטרייד אכן היה על הפנים (
אבל המסקנות שלך הן מסקנות שונות מאוד מאלו שאני מסיק.
1. הבחירות של הקינגס ממש לא היו טובות.
באגלי הוא באסט מוחלט, בטח בהתחשב בכך שהקינגס יכלו לבחור את לוקה (אם כי אולי היית מדלג עליו כי הוא בכל זאת גארד)
ולשנות את כל פני המועדון.
הבחירה הטובה היחידה היא בהאליברטון.
2. הקינגס בחרו רק פעם אחת בטופ3 מאז 2017. כאן מתחילה הבעיה.
3. הקינגס לא "איבדו ערך" והם בטח לא איבדו ערך בגלל נוכחות של יותר מדי גארדים (איכשהו הבעיה הזו לא נוכחת אצל הווריורס שמצליחים למצוא מקום לקארי, קליי ופול ביחד). זאת הסקה שלך והיא די מנותקת מהמציאות. הם פשוט רצו לנצח "עכשיו" וחשבו שהם משפרים את הקבוצה. זה לא עבד להם כמובן אבל זו הייתה הכוונה שלהם.
ברור לי שזה מה שאתה אומר - קחו שחקן בעמדה ה"נכונה" ויאללה, תיאבקו על הפליי-אין.
אבל זה פשוט מעיד על תפיסה לא נכונה - אם השחקן הזה לא יהיה כוכב, לסקרמנטו לא יהיה יותר מדי סיכוי להגיע לפלייאוף.