8 זרים?
ז'יז'יץ ווילבקין שוחררו, וויליאמס כנראה לא ימשיך לפי ההחתמות שמביאים על העמדות שלו. קלויארו בחוץ, ריינולדס בחוץ, נאנלי בחוץ
פויתרס, קולסון, היליארד בפנים. חוץ מזה יגיעו כנראה עוד סנטר ועוד רכז, ויתכן וישאירו את אוואנס. זה 6 זרים לא כולל בנדר.
יש שחקנים ישראלים לגיטמיים ברוטציה - סורקין כמובן, היידיגר, מנקו. את ג'ון די צריך לדעתי לשחרר, אם אפשר להביא את בלאט במקומו עדיף. אני מניח שטי ג'יי ליף יצורף בסופו של דבר.
את ג'ייק כהן אפשר לשחרר, והוא ודיברתולמאו לא מסמלים הצלחה בשום צורה במכבי, והם יותר מדי עונות בקבוצה בלי שמהווים פאקטור רציני ביורוליג בתור שחקנים שעולים מהספסל.
התלבטות לגבי בלייזר, זוסמן וזיו...
אני נוטה להשאיל את זיו, ממעקב אחר הסטטיסטיקה של זוסמן ביורוליג.... ביחס לדקות שהוא קיבל באלבה הוא ניפק תוצרת סטטיסטית יחסית דלה, במכבי הדקות שלו יפחתו, בלייזר תמיד עולה עם מוטיבציה ומראה מחויבות גבוהה, וביחס לדקות שהוא מקבל או אמור לקבל גם בעונה הקרובה, הוא עדיף על זוסמן.
אז הישראלים להערכתי: בלאט, היידיגר, מנקו, בלייזר, ליף, סורקין ופניני.
אני לא רואה בעיה ביורוליג להעלות את בלייזר עם סרט הקפטן, הוא גם הוותיק מבין הישראלים בסגל אחרי פניני, והוא גם מקרין "מכביזם" לפחות במוטיבציה שלו כשהוא עולה למגרש.
אני לא יודע אם במכבי מאמינים שיצליחו להחתים את אונואקו או לא ומה יתפתח עם ההצעות מעבר לים... אבל עושה רושם לפני ההחתמות שמכבי לא מכוונת לסנטר ביג-מן טבעי 5 קלאסי, היא החתימה שחקנים שהם 4-5, אולי אפילו יותר 4. ויש גם את בנדר שהוא סוג של 4 אבל ארוך מספיק כדי לשחק גם כ- 5, השאלה מה היה איתו כל הקיץ, האם הוא השתפר או התחזק, האם בכלל מייעדים לו מקום בסגל או משהו אחר?
אחרי שמכבי תסגור עם רכז, כל עוד יש סיכוי סביר להחתים את אונואקו, עדיף לא לצרף עוד זר גבוה עד שיתברר סופית המצב לגביו, אולי בנדר הוא סוג של תוכנית גיבוי זמנית (או פלסטר) למקרה הזה. אונואקו פשוט שחקן שיכול לשדרג את הקבוצה לא רק במסגרת התפוקה שלו כסנטר כמו ז'יז'יץ', אלא גם כעוד עושה משחק בצבע, אלמנט שמאוד חסר למכבי לדעתי מאז ימי וויצ'יץ' כשחקן, בפרט שיהיה משחק בין גבוהים.
אז חמישיית יורוליג פוטנציאלית: מייק ג'יימס, אוואנס, היליארד, סורקין, אונואקו. ספסל: היידיגר, בלאט, מנקו, בונזי, ליף, פויתרס, בלייזר/פניני.
|