סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 12:39 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1409 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 57  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ירושלים 22/23
הודעהפורסם: א' יוני 26, 2022 10:20 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
וגם: לא מתרשם מהמקום הראשון של הפועל בעונה החולפת, מצטער. כאילו, מגניב שהפועל לא התפרקה אחרי ההדחה מאירופה, אבל בפועל, גם חולון וגם מכבי היו קבוצות יותר טובות ואם הן היו משחקות, כמו הפועל, רק בליגה בכל החלק השני של העונה, הפועל היתה מסיימת שלישית (או רביעית. גם מול הרצליה זה היה משחק לפה או לשם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 26, 2022 10:39 pm 
Hall of Famer

אוי נו, זה בכלל חסר משמעות לחלוטין. בתור מי שטען לאורך הפלייאוף שלירושלים יש את הסיכוי הנמוך ביותר לאליפות מבין התל-אביביות/הרצליה/חולון והראשונה בליגה, באמת שאני לא רואה בזה יותר מאנקדוטה. ירושלים של העונה הקודמת היתה גבבה נטולת מאמן שמדי פעם הבהיקה בזכות הכשרון האינדיבדואלי של אובה את אדאמס, לא היה לה שום סיכוי במאניטיים והיא אכן כשלה בכל מבחניה הרציניים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 26, 2022 11:32 pm 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
xalmon כתב:
בלי קשר לזרים עכשיו צריך להחליט מה עושים עם אדם אריאל ואיתי שגב. שוק הסנטרים הישראלים דליל יותר לכאורה אבל עכשיו כשהפקק של גינת השתחרר יתחיל פקק חדש ע"ש גבי צ'אצ'אשווילי, כך שאם מירון רוינה מוכן לחכות עד תום ליגת הקיץ אני לא מנצל את האופציה על שגב כרגע. עוד נראה את מי הקבוצות יחתימו עד אז אבל נראה לי שלפחות בסיטואציה שבה צ'אצ'א צריך לבחור אם להיות גבוה ישראלי ליד בלייזר או ליד ג'ייק כהן, העדיפות ברורה, למרות היתרון העצום מבחינה חברתית לאדם ששמו צ'אצ'אשווילי בחולון. אולי אפשר לפתות אותו עם דירה בנווה-יעקב.
עם אריאל לא הייתי מחכה. סיום העונה הגרוע שלו די נסלח מתוקף סגנון הכדורסל שהפועל שיחקה תחת הלפרין, קולשוב/גוט/דאוסון לא יותר עקביים ממנו ופי מאה גרועים בראש, האיחוד עם בלייזר ודוברת גם יכול לתרום משהו לקיצור ההכנה המקוצצת שיש השנה, קפטן, יאללה לסגור.

לגבי אדם אריאל: איך שהוא שמר השנה על גארדים שבאים מולו עם הפנים לסל, לא קשור בסגנון המשחק של הלפרין. לא מספיק מכיר את השוק, אבל לדעתי עדיף גארד ששומר סביר פלוס שיכול לשים את השלשות הפנויות ב-35% גנריים, על פני קונוס בהגנה שיכול להגיע גם ל-45% לשלוש. גולן גוט הוא שחקן כזה. בורדיון הוא שחקן כזה. בר טימור הוא שחקן כזה. מניח שיש עוד כמה. בכל מקרה, יכול להיות גם שאין ואז להשאיר את אריאל זו אולי החלטה סבירה. כך או כך, כאמור, לא על זה יקום ויפול דבר ולצורך העניין - אם חותכים את אריאל ומשאירים את עמית גרשון, אני לא חושב שזה ישפיע באופן משמעותי על הסיכוי של הפועל להצליח בעונה הבאה.

לא יודע למה החלטת להזכיר את טימור (כמובן הרבה יותר טוב, אבל הוא שחקן בעמדה, במעמד ובשכר אחרים מאריאל) ובורדיון (חכם יותר, פייטר, אבל איטי ברגליים לא פחות מאדם ובדומה עול שצריך להחביא כשהיריבה עם אובה ואדאמס/רגלנד ומגי) שלא רלבנטיים בשום צורה לשאלת הקלע הישראלי כרגע. לעניין גולן גוט - לזכותו של אריאל, ולגנותו המלאה של גוט, התנהגות מקצועית גם בתקופות רעות ועניין כלשהו בהצלחת שחקנים אחרים מסביב הן תכונות חשובות. חוץ מזה, אדם מסוגל לשמור שחקנים גבוהים וחזקים ממנו בצבע, מקריב פאולים וחוטף פיצוצים, יש לו את העמידה הזו עם הגוף מקומר (מקוער?) והחזה מתוח מול כל מיני צ'ימה מונקה כאלה שאיפשהו באמצע העונה עבדה ממש בסדר. לא יודע איך, עמדתי לידו לפני כמה ימים בסופר והבנאדם גבוה בלי ספק אבל בנוי כמו ילד בן 14. לדעתי הוא שוקל 10 קילו פחות מהעונה הראשונה שלו בבוגרים.
שם שלא הוזכר כאן ואולי שווה לחשוב בכיוון הוא אור קורנליוס, אבל חוץ מללכת מכות עם אוהדים באמצע משחק עוד לא ממש ראינו איך הוא מגיב ללחץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 26, 2022 11:36 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:
לא יודע, שמואליקי, אתה הכי חזק פה מכולם בסטטיסטיקה, אבל מי שראה את עוז בלייזר משחק ואת וילי וורקמן משחק וחושב שהם שחקנים באותה רמה, וואלק הוא ואני לא מבינים אותו דבר את המשחק.

בלייזר טוב מוורקמן בהרבה
אבל זה בכלל לא השאלה פה
השאלה זה מי יותר מתאים לשחק בקבוצה גדולה
ופה התשובה היא עוד יותר קלה

היתרונות של בלייזר הרבה הרבה יותר מתאימים לנו מאשר של וורקמן
בלייזר מביא איתו בהגנה , פיזיות שאין לוורקמן.
את היתרונות ההתקפיים של בלייזר קל יותר לנצל (למרות שאולי בגולדן סטייט , היכולת תנועה בלי כדור של וורקמן היתה פועלת מצוין , אצלינו הריווח של בלייזר הרבה יותר חשוב )
והכי חשוב , בלייזר יכול לשמור ברמות שאליהן אנחנו שואפים , וורקמן לצערי פשוט חלש מידי בשביל זה.
ואני חושב שבשמירת גארדים אין הבדל גדול בין שני השחקנים (אבל יכול להיות שאני אשנה את דעתי אחרי שאראה את בלייזר במהלך השנה )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 26, 2022 11:40 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
לא יודע, שמואליקי, אתה הכי חזק פה מכולם בסטטיסטיקה, אבל מי שראה את עוז בלייזר משחק ואת וילי וורקמן משחק וחושב שהם שחקנים באותה רמה, וואלק הוא ואני לא מבינים אותו דבר את המשחק.

"השוק" לא מתמחר אותם פחות או יותר על אותו סדר גודל של חוזה?
האם מסלול הקריירה שלהם שונה מהותית? (כן, וורקמן לא יגיע למכבי, אבל לא חושב שזה הבדל מהותי, כי גם בלייזר יכל בקלות לא להיות שם בתסריט כזה או אחר)
האם כששניהם היו זה נגד זה על המגרש במשחקים בין שתי הקבוצות - היית אומר "פה לירושלים יש נחיתות במצ'-אפ"?

אגב, אם בלייזר כה גדול - מדוע מכבי משחררים אותו?
אני אישית חושב שמנקו רמה מעליו
האם כדאי שנעיין מה חשבו אוהדי חולון על ההחלפה של וורקמן באותו מנקו?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 26, 2022 11:42 pm 
Hall of Famer

מעניין מה היו אוהדי ירושלים חושבים על כך שבלייזר יהיה הישראלי המוביל אחרי העונה בראשון והחתימה במכבי. הרגשה שלי שלא משהו ושאחרי 2 עונות בצהוב הערך עולה, לא חשוב מה אתה עושה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 26, 2022 11:47 pm 
Hall of Famer

אני לא אוהד ירושלים, אבל חשבתי כבר בימיו בהרצליה שעוז בלייזר שייך לרמות היותר גבוהות של הישראלים בליגה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 26, 2022 11:51 pm 
Sophomore

xalmon כתב:
נביא בעירו כתב:
xalmon כתב:
בלי קשר לזרים עכשיו צריך להחליט מה עושים עם אדם אריאל ואיתי שגב. שוק הסנטרים הישראלים דליל יותר לכאורה אבל עכשיו כשהפקק של גינת השתחרר יתחיל פקק חדש ע"ש גבי צ'אצ'אשווילי, כך שאם מירון רוינה מוכן לחכות עד תום ליגת הקיץ אני לא מנצל את האופציה על שגב כרגע. עוד נראה את מי הקבוצות יחתימו עד אז אבל נראה לי שלפחות בסיטואציה שבה צ'אצ'א צריך לבחור אם להיות גבוה ישראלי ליד בלייזר או ליד ג'ייק כהן, העדיפות ברורה, למרות היתרון העצום מבחינה חברתית לאדם ששמו צ'אצ'אשווילי בחולון. אולי אפשר לפתות אותו עם דירה בנווה-יעקב.
עם אריאל לא הייתי מחכה. סיום העונה הגרוע שלו די נסלח מתוקף סגנון הכדורסל שהפועל שיחקה תחת הלפרין, קולשוב/גוט/דאוסון לא יותר עקביים ממנו ופי מאה גרועים בראש, האיחוד עם בלייזר ודוברת גם יכול לתרום משהו לקיצור ההכנה המקוצצת שיש השנה, קפטן, יאללה לסגור.

לגבי אדם אריאל: איך שהוא שמר השנה על גארדים שבאים מולו עם הפנים לסל, לא קשור בסגנון המשחק של הלפרין. לא מספיק מכיר את השוק, אבל לדעתי עדיף גארד ששומר סביר פלוס שיכול לשים את השלשות הפנויות ב-35% גנריים, על פני קונוס בהגנה שיכול להגיע גם ל-45% לשלוש. גולן גוט הוא שחקן כזה. בורדיון הוא שחקן כזה. בר טימור הוא שחקן כזה. מניח שיש עוד כמה. בכל מקרה, יכול להיות גם שאין ואז להשאיר את אריאל זו אולי החלטה סבירה. כך או כך, כאמור, לא על זה יקום ויפול דבר ולצורך העניין - אם חותכים את אריאל ומשאירים את עמית גרשון, אני לא חושב שזה ישפיע באופן משמעותי על הסיכוי של הפועל להצליח בעונה הבאה.

לא יודע למה החלטת להזכיר את טימור (כמובן הרבה יותר טוב, אבל הוא שחקן בעמדה, במעמד ובשכר אחרים מאריאל) ובורדיון (חכם יותר, פייטר, אבל איטי ברגליים לא פחות מאדם ובדומה עול שצריך להחביא כשהיריבה עם אובה ואדאמס/רגלנד ומגי) שלא רלבנטיים בשום צורה לשאלת הקלע הישראלי כרגע. לעניין גולן גוט - לזכותו של אריאל, ולגנותו המלאה של גוט, התנהגות מקצועית גם בתקופות רעות ועניין כלשהו בהצלחת שחקנים אחרים מסביב הן תכונות חשובות. חוץ מזה, אדם מסוגל לשמור שחקנים גבוהים וחזקים ממנו בצבע, מקריב פאולים וחוטף פיצוצים, יש לו את העמידה הזו עם הגוף מקומר (מקוער?) והחזה מתוח מול כל מיני צ'ימה מונקה כאלה שאיפשהו באמצע העונה עבדה ממש בסדר. לא יודע איך, עמדתי לידו לפני כמה ימים בסופר והבנאדם גבוה בלי ספק אבל בנוי כמו ילד בן 14. לדעתי הוא שוקל 10 קילו פחות מהעונה הראשונה שלו בבוגרים.
שם שלא הוזכר כאן ואולי שווה לחשוב בכיוון הוא אור קורנליוס, אבל חוץ מללכת מכות עם אוהדים באמצע משחק עוד לא ממש ראינו איך הוא מגיב ללחץ.

נתחיל בהתחלה.
אדם שחקן ברמה של כל המוזכרים , ואולי אפילו טוב מהם.
הבעיה עם אדם היא שאת החיסרון שלו מאוד מאוד קל לנצל.
ההגנה שלו על כל מי שיודע לכדרר היא פשוט שערוריה
זה אפילו לא קרוב להפרעה לשחקן שמולך.

בכל מקרה , את המחליף של הפועל בעמדות 2-3 , לא מודדים על רמת המשחק הכללית שלו
מודדים אותו על היתרונות שהוא מוסיף מהספסל ועל החסרונות שלו
והיתרון של הקליעה של אדם ,פשוט לא מספיק טוב כדי לתקן את החיסרון ההגנתי הכל כך ברור שלו.

אני בטוח שגולן גוט יהיה הרבה הרבה יותר יעיל בקבוצה שלנו , גם אם הוא יקלע 7% פחות מאדם במהלך העונה בשלשות.

אגב בקשר לאדם
הוא אכן היה הרבה הרבה יותר חזק בתחילת הקריירה
בקבוצה של גרינברג הוא היה ממש בריון
אשכרה העלו אותו כדי לנסות ולעצור את משחק הפוסט של דאנטה סמית שהיה בחיפה בגרסה הגדולה יותר שלו. (כמובן שהנסיון הזה לא הצליח במיוחד אבל דאנטה היה שחקן ברמה גבוה מידי בשבילו )
אדם בהמלך הקריירה החליט שכדי לשחק הוא צריך לשפר את זריזות הרגליים והמהירות ובשביל זה הוא הוריד המון מסה והפך לשחקן דיי בינוני בכוח הפיזי שלו.
וזו לדעתי היתה הטעות הגדולה שלו.
כשחקן אתה צריך לפתח את היתרונות שלך כדי שיהיו הכי בולטים שאפשר , ומה שהוא עשה במקום היה להוריד יתרון שלו ולהפוך לפחות גרוע במשהו אחר (וזה השאיר אותו כבינוני ב2 התחומים במקום להיות תותח באחד ועלוב בשני )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 26, 2022 11:54 pm 
Senior

בקיץ שבו בלייזר חתם במכבי, הייתי שמח אם היה חותם אצלנו ומבחינתי דווקא הקדנציה במכבי הורידה לו במעט את הערך.
זה נכון שכישראלי 'מוביל' הוא לא איזה שיחוק גדול, אבל נראה שהקבוצה ממשיכה ללכת בכיוון שבו הישראלים הם ממש שחקנים משלימים, וכשחקן משלים בלייזר הוא בכל זאת בין הטובים, בעיקר מבין אלו שהיו זמינים.

אני גם לא רואה יותר מדי ישראלים 'מובילים' שהיו רלוונטיים והתפספסו על הדרך, האמת. גינת וליף אולי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 26, 2022 11:58 pm 
Hall of Famer

אני לא רואה הבדל עצום ביכולות בין גינת לבלייזר, תאורטית שובר השוויון הישראלי היחיד שמסתובב עכשיו פנוי זה ליף, שלכאורה אמור לסגור במכבי. בלייזר ודברת במקום וורקמן וגרשון זה בעיניי שדרוג משמעותי לסגל הישראלי של ירושלים, וגם מגוון את העמדות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 26, 2022 11:58 pm 
Hall of Famer

אחת הבעיות כאמור, היא שעוז בלייזר לא ממש עשה התקדמות משמעותית מאז תקופתו בהרצליה (ואז עקבתי באדיקות אחרי הרצליה), כשהוא היה "רוקי" מרשים מאוד בליגה (לצד זליקוביץ', שכמובן "נמוג" מהר הרבה יותר).
כלומר הוא נהיה שחקן יותר סולידי, קבוצתי, משקיען וכו' - באמת שאחלה.
אבל חלק מה"ניצוץ ההתקפי" והקליעה מבחוץ - נמוגו בכמה שנים האחרונות (שזה טבעי במובן מסוים, אבל קצת מאכזב את אוהד הכדורסל הישראלי הנייטרלי)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 26, 2022 11:59 pm 
Sophomore

stavs כתב:
בקיץ שבו בלייזר חתם במכבי, הייתי שמח אם היה חותם אצלנו ומבחינתי דווקא הקדנציה במכבי הורידה לו במעט את הערך.
זה נכון שכישראלי 'מוביל' הוא לא איזה שיחוק גדול, אבל נראה שהקבוצה ממשיכה ללכת בכיוון שבו הישראלים הם ממש שחקנים משלימים, וכשחקן משלים בלייזר הוא בכל זאת בין הטובים, בעיקר מבין אלו שהיו זמינים.

אני גם לא רואה יותר מדי ישראלים 'מובילים' שהיו רלוונטיים והתפספסו על הדרך, האמת. גינת וליף אולי.

מניח שגם ג'יק כהן יכנס לרשימת המובילים
ואולי גם מקל ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 27, 2022 12:04 am 
Senior

מקל כן, לפחות בתיאוריה, אבל אני חושב שעדיף בלי 'מובילים' מסוגו.
ג׳ייק כהן, עד כמה שעקבתי, היה די גרוע בעונה החולפת במכבי. אני לא בטוח אם הוא עדיף על בלייזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 27, 2022 12:36 am 
Sophomore

N.T.K כתב:
xalmon כתב:

נתחיל בהתחלה.
והיתרון של הקליעה של אדם ,פשוט לא מספיק טוב כדי לתקן את החיסרון ההגנתי הכל כך ברור שלו.
אני בטוח שגולן גוט יהיה הרבה הרבה יותר יעיל בקבוצה שלנו , גם אם הוא יקלע 7% פחות מאדם במהלך העונה בשלשות.

התחלת בהתחלה אבל לא התקדמת. אדם אריאל שומר פרימטר מזעזע שקל לנצל, סבבה. בוא נתחיל, כקבוצה, לא להחליף כל פעם שגבוה מתייצב ברדיוס קילומטר מהשומר על הפליימייקר של היריבה, בוא נראה אם אפשר להיות יותר עירניים בהנד-אופים, אולי זה יעזור טיפה. אחרי זה, אם אדם מסוגל לתת קצת גוף לשומרים גדולים, אולי לא נבוא לעזור לו כ"כ מהר בסיטואציות כאלה. הנה עוד רעיון: בשנה שעברה הוא עשה עבירה כל 6.6 דקות, בשנים שלפני-כן כל 8-9 דק'. השנה - 11 דקות לעבירה, וזה בעונה שבה הדקות שלו ירדו ב-40%. מישהו בצוות המקצועי שם לב לזה בכלל?

יש עוד עניין עם התאמה להפועל שהתייחסתי אליו והתעלמת, וזה שאדם אריאל עולה ויורד לספסל אחרי 2 דקות גרועות בריצה, בלי לבעוט בספסל, בלי לצעוק על המאמן ובלי להדליף למקורביו - ולא חסרים לו מקורבים ממש שווים - שהוא לא מרוצה ממעמדו. יש לו רקורד של קליעות על הבאזר, הוא מסתדר מעולה עם זרים (ע"ע אובה ואדאמס) והוא גדל פה, בדרום העיר, בין עין-כרם, תיכון זיו והאולם במלחה.

ודבר אחרון שלא כ"כ הבנתי. לבר טימור נגיד יש את הצעד הראשון הכי גרוע בעולם, זו חסרון שלא מנע ממנו להיות חודר לא רע בכלל. החסרון של אריאל, אתה אומר, הוא כ"כ אקוטי שעדיף כבר גולן גוט. אז איך אריאל שחקן יותר טוב משאר השמות שהוזכרו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 27, 2022 1:22 am 
Freshman

Hacohen כתב:
אוי נו, זה בכלל חסר משמעות לחלוטין. בתור מי שטען לאורך הפלייאוף שלירושלים יש את הסיכוי הנמוך ביותר לאליפות מבין התל-אביביות/הרצליה/חולון והראשונה בליגה, באמת שאני לא רואה בזה יותר מאנקדוטה. ירושלים של העונה הקודמת היתה גבבה נטולת מאמן שמדי פעם הבהיקה בזכות הכשרון האינדיבדואלי של אובה את אדאמס, לא היה לה שום סיכוי במאניטיים והיא אכן כשלה בכל מבחניה הרציניים.

נכון מאוד...ממש כמו קבוצות קטנות בכל ההיסטוריה של הליגה שחיו על צמד גאנרים מטורף בקו האחורי. לירושלים היה קו אחורי מצויין, וקו פורוורדים וגבוהים מהחלשים בליגה ( ריברס הקשיש, גייטס, אריאל אגבונו שגב וורקמן ובריימו- חוץ מבריימו זה ממש לא סחורה לקבוצה בכירה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 27, 2022 1:54 am 
Sophomore

xalmon כתב:
N.T.K כתב:
xalmon כתב:

נתחיל בהתחלה.

התחלת בהתחלה אבל לא התקדמת. אדם אריאל שומר פרימטר מזעזע שקל לנצל, סבבה. בוא נתחיל, כקבוצה, לא להחליף כל פעם שגבוה מתייצב ברדיוס קילומטר מהשומר על הפליימייקר של היריבה, בוא נראה אם אפשר להיות יותר עירניים בהנד-אופים, אולי זה יעזור טיפה. אחרי זה, אם אדם מסוגל לתת קצת גוף לשומרים גדולים, אולי לא נבוא לעזור לו כ"כ מהר בסיטואציות כאלה. הנה עוד רעיון: בשנה שעברה הוא עשה עבירה כל 6.6 דקות, בשנים שלפני-כן כל 8-9 דק'. השנה - 11 דקות לעבירה, וזה בעונה שבה הדקות שלו ירדו ב-40%. מישהו בצוות המקצועי שם לב לזה בכלל?

יש עוד עניין עם התאמה להפועל שהתייחסתי אליו והתעלמת, וזה שאדם אריאל עולה ויורד לספסל אחרי 2 דקות גרועות בריצה, בלי לבעוט בספסל, בלי לצעוק על המאמן ובלי להדליף למקורביו - ולא חסרים לו מקורבים ממש שווים - שהוא לא מרוצה ממעמדו. יש לו רקורד של קליעות על הבאזר, הוא מסתדר מעולה עם זרים (ע"ע אובה ואדאמס) והוא גדל פה, בדרום העיר, בין עין-כרם, תיכון זיו והאולם במלחה.

ודבר אחרון שלא כ"כ הבנתי. לבר טימור נגיד יש את הצעד הראשון הכי גרוע בעולם, זו חסרון שלא מנע ממנו להיות חודר לא רע בכלל. החסרון של אריאל, אתה אומר, הוא כ"כ אקוטי שעדיף כבר גולן גוט. אז איך אריאל שחקן יותר טוב משאר השמות שהוזכרו?

נתחיל בהתחלה.
יש המון דרכים בכדורסל לתקן את זה ששחקן לא שומר טוב בפרימטר או לא שומר טוב בפוסט.
השאלה היא האם אתה כקבוצה רוצה להתאים את ההגנה שלך לחסרונות של השחקן ה8 ברוטציה או שאתה רוצה לבנות משהו שיתאים לאלה שלפניו בהיררכיה ?
לדעתי אדם הוא סופר שחקן משלים , וככזה אתה רוצה שיתאים למה שהקבוצה צריכה ולא שהיא תתאים את עצמה אליו.....
זה למשל בניגוד למצב בו יש לך עכשיו את תמיר בלאט ואתה אומר שהוא מספיק חשוב להתקפה של הקבוצה , שאתה מוכן לבנות הגנה קבוצתית שתעזור לו להיות פחות חור בהגנה.

אני מסכים שאדם הוא תותח ברמת חדר ההלבשה
ברור שהוא אחלה גבר ושהוא תורם לנו באספקט הזה , אבל זה לא כזה אספקט חשוב מהשחקן הכל כך שולי הזה.
בצד השני יש לך מישהו (לצורך העניין גוט אבל זה יכול להיות כל אחד אחר ) , שאולי הוא פחות מאוזן נפשית ויש לו התפרצויות וכו.. , אבל כל זה קורה בקבוצות קטנות.
אם גולן גוט יגיע להפועל ירושלים , הציפיות שלו להוביל יהיו בהתאם וההתנהגות שלו גם.

בקשר לרמה של אדם , כשאתה בונה קבוצה שבה אדם הוא משמעותי בהרבה (למשל שחקן חמישיה ) אז שם בדיוק אתה מתאים את הקבוצה לשחקן ואז אפשר לתקן לאדם את הליקויים שלו בהגנה בעזרה קבוצתית , ולקבל ממנו את הקליעה שלו בהתקפה.
ולכן יכול להיות שלראשון לציון או נהריה , אדם יהיה הרבה יותר טוב מגוט
אבל לנו פשוט לא.

ורק בקשר לבר אהובי , אין לו את הצעד הראשון הכי גרוע בעולם והוא בגדול לא כזה חודר טוב
והאמת שאני חושב שבר טוב מאריאל ולא חשבתי עליו כשדיברתי על שאר השמות.
אבל להפועל ירושלים אריאל טוב מבר , כי אחד החסרונות של בר הוא הביטחון שהוא צריך שיתוחזק כל הזמן , ולמשל החיסרון הזה מעפיל על כל היתרונות שיש לו (ויש לו)
אבל תשאל בהפועל תא , את מי עדיף להם מקצועית : בר או אדם , ואני חושב שהתשובה תהיה ברורה לכולם

דוגמה נוספת ,
מי עדיף להפועל ירושלים , איתי שגב או זלמנסון ?
בהנחה שאנחנו לא באמת נהנים בהפועל ממשחק הפוסט של עידן או מהקליעה של עידן מחצי מרחק , כי הקבוצה לא תפעיל אותו בצורה הזאת , ולכן בהפועל ההשוואה היחידה שנשארה היא ששגב שומר טוב יותר ורובאונדר יותר ולכן הוא עדיף .
אבל אם תשאל אותי מה שחקן טוב יותר אני אגיד בפה מלא שזלי טוב ממנו בהמון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 27, 2022 7:34 am 
Freshman

אני אישית מאוד אשמח עם אדם אריאל ימשיך לעוד עונה לפחות, בעיני יש ערך לשחקן בית, מה גם שהמחליפים האפשריים בעמדה שלו הם לא כאלו להיטים.
אבל.... הייתי מחתים במקום גרשון ישראלי שיכול לייצר דברים בהתקפה, נגיד בנקס או בריסקר או אפילו דאוסן. והייתי מחליף במעמד ברוטציה בין השחקן הזה לבין אדם, כך שאדם יהיה במעמד שגרשון היה בעונה הקודמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 27, 2022 7:44 am 
Hall of Famer

ההשוואה בין טימור לאריאל מוזרה לי בכל רמה. דעתי על אריאל כשחקן מוביל ידועה, אבל בקונסטלציה הנוכחית אין בעיה ואולי אפילו טוב להשאיר אותו. ההבדל המקצועי בין טימור לאריאל הוא שטימור שחקן התקפה הרבה יותר מגוון. הוא יכול לחדור, לזרוק מבחוץ, לייצר מכדרור לעצמו, לייצר מכדרור לאחרים. הארסנל ההתקפי של אריאל מוגבל פחות או יותר לסט שוט, והוא לא יכול לכדרר יותר מפעמיים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 27, 2022 9:06 am 
Freshman

גמליאל כתב:
עוד מחשבה שעלתה לי, בהינתן לגל מקל התבטא עוד לפני שנה שהוא מאד רוצה לחזור לארץ ובהינתן שמתחילות להיגמר לו האופציות לקבוצות בארץ שמשחקות באירופה ונלחמות על משהו (מכבי עם רכזים זרים ויפתח זיו, הפועל ת״א סגרה סגל ישראלי, חולון עם רגלנד כרכז), לא כדאי לנו להביא אותו להפועל ככה שהוא ודוברת יסגרו ביחד את עמדת הרכז ועל הדרך גם יחנוך את דברת, יוסיף מנהיגות ו וניסיון לקבוצה וכו?

הפועל ממש לא סגרה סגל ישראלי ולצערי גל מקל ממה ששמעתי בהחלט על הכוונת שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 27, 2022 9:30 am 
Senior

אז וורקמן לא ממשיך.
קצת חבל, אבל הגיוני ומובן, מניח שהוא לא רוצה להיות שחקן 11 ברוטציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 27, 2022 9:34 am 
Hall of Famer

טעות גדולה. הוא לא היה שחקן 11 ברוטציה אם היה נשאר , היה יכול להיות מחליף מצויין לעמדות 3-4 (כשבלייזר עולה חמישייה).

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 27, 2022 9:52 am 
Senior

הוא לא יכול באמת לתת יותר מכמה דקות פה ושם בעמדה 3.
אם התכנית היא בלייזר + שגב/צ׳אצ׳א + 2 זרים גבוהים, וורקמן הוא משהו כמו גבוה חמישי עם נגיעות של דקות בעמדה 3.

לא יודע אם זה שחקן 10 או 11 או 9, אבל הוא שחקן שלישי ברוטציה על כל עמדה שהוא עשוי למצוא את עצמו בה בתסריט כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 27, 2022 1:17 pm 
Sophomore

N.T.K כתב:
stavs כתב:

לא לשכוח את דאוסן שהוא שחקן חופשי וכנראה לא ימשיך בהרצליה אני לא יתפלא אם חולון או ירושלים יחתימו אותו

מניח שגם ג'יק כהן יכנס לרשימת המובילים
ואולי גם מקל ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 27, 2022 1:19 pm 
Sophomore

doron_ke כתב:
גמליאל כתב:
עוד מחשבה שעלתה לי, בהינתן לגל מקל התבטא עוד לפני שנה שהוא מאד רוצה לחזור לארץ ובהינתן שמתחילות להיגמר לו האופציות לקבוצות בארץ שמשחקות באירופה ונלחמות על משהו (מכבי עם רכזים זרים ויפתח זיו, הפועל ת״א סגרה סגל ישראלי, חולון עם רגלנד כרכז), לא כדאי לנו להביא אותו להפועל ככה שהוא ודוברת יסגרו ביחד את עמדת הרכז ועל הדרך גם יחנוך את דברת, יוסיף מנהיגות ו וניסיון לקבוצה וכו?

הפועל ממש לא סגרה סגל ישראלי ולצערי גל מקל ממה ששמעתי בהחלט על הכוונת שלהם.

שיביאו את מקל ודאוסן במקום גרשון ואריאל ויש סגל ישראלי ברמה גבוהה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 27, 2022 1:49 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לא שאיכפת לי, אבל פיספסת בזהות של הפועל שדורון דיבר עליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1409 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 57  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: