sir charles כתב:
אתה כמובן מתעלם מכך שלא מדובר ברצון הרוב, אלא ברצון של מיעוט הזוי שמנצל ראש ממשלה לשעבר נאשם בפלילים שיכשיר כל שרץ על מנת להימלט מהכלא.
ושוב, זו כנראה שיטת ההיפרבולה שלך להשתמש ב1% או 99% כדי להדגיש דברים (כמו במקרה התמרור עצור) אבל אתה באמת מאמין שמשהו כמו עיכוב של שנה-שנתיים בפרוייקט תשתיות לא מפריע ל99% מהאוכלוסיה? אתה מסתלבט עלינו?
אם זה עובר בחקיקה שעלתה מכנסת ישראל שנבחרה על ידי רוב העם, יש מצב שיש לזה רוב תומכים בציבור.
ואם נחשוב על זה גם אני מאמין שיש במדינה בין 5 ל 8 מיליון איש (חרדים, דתיים, מסורתיים וחילוניים שמכבדים מסורת) שאכן גם יתמכו בזה.
חוץ מזה לשאר האנשים במדינה (אולי שמלכתחילה לא יתמכו בזה) לא כ"כ יפריע שזה המצב.
זה לא יפריע להם מכמה סיבות :
א. זו תהיה הכרעת הרוב. וזו הכרעה לגיטימית מבחינה ערכית ונורמלית.
ב. זה כמעט לא מפריע גם למי שתמתנגד לזה בכלל בתכלס ביום-יום.
ג. בסופו של דבר הם יראו את התועלת. למשל, יותר תרופות בסל הבריאות במקום ניתוחים לשינוי מין. פחות אונס והטרדות בצבא בגלל שיש יותר הפרדה. יותר חופש לעם ישראל בשבת.
לגבי זה שכתבתי שעיכוב של שנה שנתיים בפרויקט תשתיות לאומיות לא מפריע -
זה מפריע ברמה הפרקטית והכלכלית. מאד. אבל כאשר מבינים שזה למשל ערך אלוקי חשוב כמו - "החרות" - השבת,
אז אתה תבין שאפשר להפסיד כסף ולהתעכב בפרויקט כדי להילחם על הזכות להיום בן חורין - השבת.
אתה גם היית מקריב הרבה לצורך ערך חשוב כמו החרות. אז למה לי אתה לא נותן לעשות כך?
Amos Gueta כתב:
יש פואנטה בדברים כאלו, כמובן. ביליתי די הרבה זמן בקהילות של אלט-רייט בארה"ב, למשל בנסיון להבין את המניעים לדברים כאלו. אחד מהמטרות המוצהרות שלהם היתה "הזזת חלון אוברטון". כלומר להיות כל כך קיצוניים ולא מקובלים בדברים שהם אומרים, במטרה להזיז את טווח הדברים שכן מקובלים בדיון פוליטי אל הכוון שלהם. סוג של הכנסת עיזים בשיח כדי שנתרגל.
נורטון כתב:
האמת היא אהוד, שאם יש דבר אחד שאני לא מבין, זה למה.
הרי אתה יודע שכל מה שאתה כותב כאן יוצר אנטוגניזם ושנאה אליך ולרעיונות שלך. אז מה נותן לך כאן סיבה להמשיך?
הייתי מבין אם אתה חושב שיש סיכוי שתשפיע על מישהו לשנות משהו, אבל גם אתה לא מספיק מטומטם כדי להבין שאתה עושה את ההיפך הגמור. אז מה הפואנטה בכל זה?
אני מבין את מה שאתם אומרים, ואיכשהו (כמעט) כולכם צודקים :
אני מנסה להכניס את זה בכוח לשיח הציבורי. ועושה לי טוב לעשות את זה דווקא פה בפורום (שבו תומכי מרץ משותפת הם הדומיננטיים), משתי סיבות :
א. שהשיח על העקרונות החרדלים/שמרניים יתחיל להיות יותר ויותר רלוונטי ולגיטימי. הוא כבר כזה. שזה לא יראה כמו שיח של הזוים.
ב. שתבינו שהשד לא נורא כ"כ. סך הכל הדברים שכתבתי הם לא באמת מבעיתים, ולא באמת משהו שאי אפשר לחיות איתו פה במדינה.
לא יתחילו לתלות פה להטבים בכיכר העיר, ולא יכריחו אנשים להניח תפילין כל יום.
וכרגע אפילו לא יתחילו להפריד פה חופים או לחסום אתרי הימורים, אלא רק שהלב של העם יהיה ישר אותם.
אני דווקא חשוב שמימון של "ניתוחי שינוי מין" או "ילד בכיתה ב' שמרגיש שהוא אישה ורוצה לגשת לשירותי בנות" או "בנים ובנות שישנים באותו טנק" זה השיגעון האמיתי.
זה בניגוד למה שטוען עמוס גואטה על "הזזת חלון אוברטון" בכל מיני רעיונות משוגעים מהצד החרדלי.
הרעיונות המשוגעים הם רק של הפרוגרסיבים שמוליכים אותנו לתהום.
אני רק זועק שמרנות בסיסית וזהו.
כולנו יכולים להתיישר לפי זה, ולחיות פה בשלום.