סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:31 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 165 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' יוני 17, 2022 12:53 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
shmueliki כתב:
לתפיסתי צריך להתחיל בהנחת בסיס: לקחת את רודי גובר על יתרת חוזה של 170M לארבע השנים הקרובות (יסיים אותו בגיל 34) זה משהו שלכאורה מעט קבוצות אמורות לרצות לתת תמורתו "חוזים מועילים".
לקחת חוזה שכזה זה אפילו גרוע יותר מלתת אותו בעצמך - אז לפחות אתה יודע שהשחקן מסתדר אצלך במערכת, מחויב וכו'.
לכן אני חושב שקבוצות היעד צריכות להיות כאלו שרוצות שינוי מקצועי קיצוני ומוכנות "להתפשר": למשל טורנטו (באם מחליטים שצריך לפרק את "ניסוי חבורת הפורוורדים", ולהביא גבוה רציני מאוד).
אני פחות רואה היגיון לקבוצות כמו אטלנטה ושיקאגו לוותר על חלק ניכר מהעומק (הצעיר) שלהן, רק לשם האילוץ להשוות את המשכורת של גובר (קאפלה וקולינס/הוארטר למשל, או ווצ'ביץ', וויליאמס, וייט כטריו).
ליוטה גם אין אף שחקן צעיר ומעניין על חוזה נמוך כדי "להמתיק את הגלולה".

דווקא שיקאגו ואטלנטה יכולות להיות מעניינות, במובן הזה שהבעיה שלהם קצת דומה ליוטה. יש להם הרבה מאוד שחקנים שיכולים להיות ברוטציה, ולא ברור מה ההרכב הנכון של השחקנים.
יכול להיות שטרייד משולש או מרובע עם יוטה, אטלנטה, שיקאגו וקליבלנד יעשה טוב לכולם.

נגיד:
שיקאגו מקבלת את גובר והוארטר
אטלנטה את אוניל וסקסטון
קליבלנד את קאפלה
יוטה מקבלת את קולינס ולאבין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 17, 2022 1:32 am 
Hall of Famer

זה יישמע מצחיק, אבל במבנה הסגל הנוכחי של שיקאגו (מיליון גארדים, כמעט וללא גבוהים) אני לא חושב שהם צריכים לוותר על פטריק וויליאמס (שיש לו עוד 2 עונות על חוזה הרוקי), כפי שהוזכר מקודם

לוותר על לאבין מבחינתם זה בהחלט צעד מעניין, בתור קבוצה שיש לה את לונזו-קארוסו-דרוזן בשנתיים הבאות
לצורך העניין חמישייה של שלושתם לצד וויליאמס וגובר יכולה להיות אדירה הגנתית, ועם אופציות התקפיות על הספסל כמו קובי וויט, ווצ'ביץ' (שגם על שנה אחרונה בחוזה, אז אפשר גם למסור אותו באם לא יסתפק ב-15-20 דקות כהשלמה לגובר), ודוסומו החביב (והוארטר?!).
אני לא חושב אבל שמבחינת משכורות הם יוכלו לקבל את גובר והוארטר (סך חוזים של קרוב ל-53M בעונה הבאה) ולהיפטר רק מלאבין

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 1:05 am 
Junior

אז שלחו את גובר תמורת צעירים, בברלי וארבע בחירות דראפט שיכולות להיות כלום או הרבה.

יוטה לא סיימו. יכולים גם לשלוח את מיטצ'ל, די בטוח שינסו להיפטר מקונלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 1:22 am 
Junior

בטוח שינסו להביא עכשיו את אייטון עם חלק מהנכסים הנל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 1:34 am 
Hall of Famer

מפה לשם, יוטה עם המון עומק באמת בקו האחורי
מיצ'ל, קונלי, בוגדנוביץ' (כעת הוא יהיה בעמדה 3 מטבע הדברים, שלא לומר פזילה ל-4...), קלארקסון
והמצטרפים ביזלי ובברלי

מנגד בעמדות הפנים יש להם רק את וונדרבליט, רודי גיי, והסנטר הטרי של מינסוטה מהדראפט

כלומר זה זועק פה טרייד על אייטון/קולינס או כל גבוה שבשוק
ואם זה מסתדר טוב, וואלה - לא בטוח שיוטה נפגעה אפילו בטווח הקצר...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 1:59 am 
Junior

בוגדנוביץ כבר עכשיו היה הארבע הפותח של יוטה. בשום שלב הוא לא היה גארד או מוביל כדור.
הם נפרדו מאינגלס שהיה מוביל כדור מזדקן, ודי בטוח שהם מנסים נואשות להיפטר מקונלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 2:16 pm 
Hall of Famer

picknroll כתב:
בוגדנוביץ כבר עכשיו היה הארבע הפותח של יוטה. בשום שלב הוא לא היה גארד או מוביל כדור.
הם נפרדו מאינגלס שהיה מוביל כדור מזדקן, ודי בטוח שהם מנסים נואשות להיפטר מקונלי.

כמובן שהוא גארד. הם פשוט שיחקו עם 4 ווינגס/גארדס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 2:25 pm 
Junior

בוגדנוביץ' ממש לא גארד, כבד מדי בשביל העמדה הזאת. אולי אתה מתבלבל עם "אחיו" בוגדן...בויאן שיחק סמול פורוורד כשהיה באינדיאנה/וושינגטון, ביוטה עבר לשחק 4. כשאתה מצליח להתמודד באופן ראוי מול הפיזיות של לברון בפלייאוף (כשהיה באינדיאנה), הודות לפיזיות משלך והתמקמות נכונה, זה סימן שאתה יכול להתמודד בהצלחה מול רוב השחקנים בעמדה 4 כיום...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 2:48 pm 
Hall of Famer

באופי ובסגנון הוא הרבה יותר שחקן חוץ מפנים
שיא קריירה (בעונה האחרונה) של 4.3 ריבאונדים למשחק - אומר משהו
והוא גם בכלל לא חוסם

כמדומני בנבחרת (ולדעתי גם ביורוליג בעבר הרחוק, אבל לך תזכור) הוא משחק בעמדה 3 לרוב לאורך השנים
ברור שהוא פיזי יחסית, ולאור צרכי הסגל ביוטה - הוא קלאסי לעמדה 4 (לצד סנטר שסוגר לבד את הצבע משני צידי המגרש וכו')

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 3:00 pm 
Senior

אין עמדה 4 יותר, שכחו מזה.
כאילו, יש עמדה כזו, לא עברנו לכדורסל עם ארבעה שחקנים, אבל אין כזה דבר '4 קלאסי' יותר, אין אבטיפוס לעמדה הזו, העמדה נבלעה כמעט לגמרי בתוך עמדת הסנטר וכרגע מורכב בעיקר מה3 הכי גדול שיש לקבוצות ולפעמים מביגמנים שמטפטפים להם מעמדת הסנטר.
בוגדנוביץ' בNBA של היום הוא ממש ממש לא חריג בעמדה 4.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 4:54 pm 
Hall of Famer

.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך א' יולי 03, 2022 4:55 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 4:55 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
כאילו, יש עמדה כזו, לא עברנו לכדורסל עם ארבעה שחקנים, אבל אין כזה דבר '4 קלאסי' יותר, אין אבטיפוס לעמדה הזו, העמדה נבלעה כמעט לגמרי בתוך עמדת הסנטר וכרגע מורכב בעיקר מה3 הכי גדול שיש לקבוצות ולפעמים מביגמנים שמטפטפים להם מעמדת הסנטר.

הדיון של מהי עמדה מספר 4 ומה יכול לעבוד ומה לא עומד בלב הטרייד הזה.

על אף המחירים שמיניסוטה שילמה בריבאונד (גובר בהחלט יעזור לזה), רוסאס העמיד סגל עם מספרי 4 אתלטיים וניידים כמו ונדרבילט ופרינס.
לפעמים אפילו מקדניאלס הדקיק שיחק בעמדה הזו.
מדי פעם ריד וטאונס שיחקו ביחד אבל זה היה לדקות מעטות בלבד.

בענדה מספר 4 משחק מצד אחד אל הורפורד ומצד שני לעתים גם טייטום... מובלי ובארנס..
הרוב המוחלט מסוגל לקלוע משלוש באחוזים טובים ולרווח.
כמעט כולם - אם לא כולם - ניידים מאוד ומסוגלים לשמור היטב על שחקני חוץ בחילוף.
השחקנים הגבוהים והחזקים יותר (הורפורד ומובלי) הם שחקני הגנה מצוינים שמסוגלים לשמור על הפרימטר.

הבעיות שעלולות להתעורר בעקבות זה שטאונס יככב לו בעמדה 4 במקום בעמדה 5 הן:
1. הריווח בהתקפה - מיניסוטה בעצם מאבדת את היתרון שהיה לה עם סנטר שקולע מצוין משלוש, כאשר היא העמידה לא פעם חמישייה של קלעי שלשות.
נדמה לי שזה התרגם למספר הזריקות וגם הקליעות הגבוה בליגה (אגב, ביזלי שבר את שיא השלשות של המועדון).

2. התקפית - טאונס מתקשה יותר נגד מספרי 3 ו-4 מאשר מול מספרי 5.
הקליפרס מאוד הקשו על טאונס עם שחקנים נמוכים יותר
וגם ממפיס הבינה מהר מאוד שאדאמס לא יכול לשמור עליו באפקטיביות והלכו על אופציות נמוכות יותר.

3. הגנתית - יש לך שני שחקנים גבוהים ומסורבלים למדי שצריכים לשמור על חילופים ולנוע במהירות בהגנה.
אין לך על מי להחביא את טאונס.
אני הייתי שם אותו בפיקאנדרול התקפה אחרי התקפה כדי לסחוט ממנו עבירות או לקלוע עליו או להוציא אותו משיווי משקל.

המחשבה היא כנראה שהשיפור ההגנתי (שאני מקווה שיהיה וסביר שיהיה אבל קשה לומר בוודאות) יעלה על החסרונות בצד השני.

אני כן חושב שגובר הוא כוכב וככזה הוא אמור לשפר את מיניסוטה
אבל ברגע ששניים מהכוכבים דורכים אחד לשני על האצבעות, זה אומר שכנראה השלם יהיה קטן מסכום חלקיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 8:34 pm 
Junior

התקפות יריבות יכולות לתקוף את טאונס בפיק אנד רול גם כשהוא משחק סנטר.
לדעתי הלקויות ההגנתיות שלו כסנטר עולות על הלקויות בעמדה 4. כסנטר הוא היה אחראי לנווט את כל ההגנה, להגן על הצבע, לצאת אל שחקנים נמוכים כפי שמתבקש בימינו...זה המון משימות הגנתיות משחקן שלא משהו בהגנה (וגם רך).

בתור ביגמן אתלטי ונייד, הוא יוכל לעשות בליץ בפעולות הגנתיות שיהיה מעורב בהן, כולל בשמירה צמודה לשחקן שמולו בעמדה, מתוך ידיעה שגובר ממתין בצבע לתקן טעויות. וטאונס בעצמו יוכל להתמקד בהגנת וויק סייד, כי זה לא שאינו מסוגל לחסום זריקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 8:38 pm 
Junior

stavs כתב:

נכון, אבל כן יש ווינגים עם סייז לעומת כאלה שהם יותר סווינגמנים, לכן החלוקה שבראד סטיבנס דיבר בזכותה לפני כמה שנים - פליימייקרים, שחקני כנף וביגמנים - לא תופסת את כל טווח השונות, בעיניי.
בכל אופן, הפואנטה מבחינתי לפחות היתה שבויאן כבד מדי בשביל להיחשב כשוטינג גארד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 9:41 pm 
Senior

הנקודה שלי היא בעיקר שאין ממש טעים בדיון על האם שחקן או 4 או לא.
דיוני עמדות הם גם ככה טיפה חסרי פואנטה, אבל עמדה 4 באופן ספציפי פשוט די נעלמה.
מספיק להיות ווינג די גדול, אבל אפילו לא מאוד, ורוב מאמני הליגה ישתמשו בשחקן כ4, אז בויאן בוודאי שמספיק כדי להיות כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 9:54 pm 
Hall of Famer

הזווית של סתיו מעניינת ונראית די נכונה, 4 מסורתית זו עמדה של גבוהים חזקים עם יכולות מידריינג', ויכולות מידריינג' זה בערך הדבר האחרון שמעניין בכדורסל המודרני. היום מצופה מכל שחקן בגודל המסורתי של שחקני 4 להיות נייד יחסית ועם קליעה מבחוץ, וזה באמת די מעקר את ההבדלים המסורתיים בין ה4 ל3.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 10:19 pm 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:
בוגדנוביץ' ממש לא גארד, כבד מדי בשביל העמדה הזאת. אולי אתה מתבלבל עם "אחיו" בוגדן...בויאן שיחק סמול פורוורד כשהיה באינדיאנה/וושינגטון, ביוטה עבר לשחק 4. כשאתה מצליח להתמודד באופן ראוי מול הפיזיות של לברון בפלייאוף (כשהיה באינדיאנה), הודות לפיזיות משלך והתמקמות נכונה, זה סימן שאתה יכול להתמודד בהצלחה מול רוב השחקנים בעמדה 4 כיום...

לא משנה הכובד שלו הוא גארד/ווינג. הוא עומד כל המשחק על השלוש (ולא בפינה כמו איזה טאקר). הוא מייצר פה ושם מכדרור.
אתה פשוט לא קיבלת את העדכון שמשחקים היום עם ארבעה ולעיתים חמישה ווינגס. חבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 11:18 pm 
Junior

satriani כתב:
לא משנה הכובד שלו הוא גארד/ווינג. הוא עומד כל המשחק על השלוש (ולא בפינה כמו איזה טאקר). הוא מייצר פה ושם מכדרור.

ואתה לא קיבלת את העדכון שסגנון משחק לא מעיד על תפקיד...גם ברוק לופז של העונות הקודמות הוא גארד/ווינג מבחינתך (אהבתי את החצי פניית פרסה, אגב, עם הלוכסן והווינג...).
נראה לי שקצת שכחת רכז בספירה שלך, אבל גם אם נניח שמשחקים עם 4-5 ווינגס אבסולוטיים, זה בהרכבים ספציפיים בלבד.
גם די משעשע שאתה מנסה לצייר אותי כמי שאינו מודע לסגנון המודרני, בתור מי שמדבר על בויאן הכבד בתור גארד (:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 12:09 am 
Hall of Famer

אני כן חושב שיש היום שלוש עמדות בכדורסל
שחקנים שיכולים להיות (ומופעלים תכופות כ...)השחקן הגבוה והחזק על המגרש
שחקנים שיכולים להיות (ומופעלים תכופות כ..) האיש הקטן והזריז על המגרש
כל השאר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 12:55 am 
Hall of Famer

לא הבנתי מה הקשר לעובד. מג'יק היה כבד והיה רכז.
יש גבוהים שם אטריות.
בויאן הוא סקנד גארד שאולי הכי מזכיר את הדור של פעם. צלף שלשות, מסוגל להוריד קצת את הכדור.
עד מתי נגיד ששחקן הוא 4 או 5 בגלל הגובה שלו?
צריך לשנות מחשבה ולחשוב כמו כדורגל. בדיוק כמו שבכדורגל אתה יכול לשחקן עם חלוץ אחד או על שלושה חלוצים, כך בכדורסל המודרני.
רוב הליגה משחקת עם 4 ווינגס וגארדס. חלקם גם עוברים לחמש כמו שראינו את הלוחמים עולים עם דריימונד (יעני סנטר, למעשה הוא שיחק בדיוק את אותו רול כאשר לוני שיחק)
תתעדכן ותבין שאין היום 1-5.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 1:02 am 
Sophomore

B.Grant44 כתב:
satriani כתב:

ואתה לא קיבלת את העדכון שסגנון משחק לא מעיד על תפקיד...גם ברוק לופז של העונות הקודמות הוא גארד/ווינג מבחינתך (אהבתי את החצי פניית פרסה, אגב, עם הלוכסן והווינג...).
נראה לי שקצת שכחת רכז בספירה שלך, אבל גם אם נניח שמשחקים עם 4-5 ווינגס אבסולוטיים, זה בהרכבים ספציפיים בלבד.
גם די משעשע שאתה מנסה לצייר אותי כמי שאינו מודע לסגנון המודרני, בתור מי שמדבר על בויאן הכבד בתור גארד (:

אני חושב שאכן סטריאני טיפה מגזים.
לא ממש ראיתי חמישה ווינגס.
יש תמיד פליימייקר, ובדרך כלל גם ביג מן.

נניח אפילו את החמישייה של ג"ס במהלך הפליאוף שכללה את :
קארי, תומפסון, פול, וויגינס, ו-גרין/פוטר.
יש שם פליימייקר (קארי), וגם על גרין/פוטר אי אפשר לומר שהם באמת ווינגים. הם לא דינאמיים עד כדי כך, ויכולת הורדת הכדור שלהם מאד מוגבלת.

בגלל זה אני חושב שאפשר כבר היום לדבר בכדורסל על 4 עמדות (במקום 5) :
1. רכז.
2. ווינג.
3. ביגמן.
4. כל מה שנופל בין ביג מן לווינג - פורוורד (למשל פוטר, גרין, יאניס).

אבל כן אפשר לראות חמישיות שבהן יש 3 שחקנים שאפשר לכנות כ"ווינגים" במקום פורוורד.
למשל בפיניקס עם ברידגס, קרוואדר ובוקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 3:29 am 
Hall of Famer

יכולת הורדת הכדור של גרין כל כך מוגבלת שהוא לקח ארבע אליפויות כשהוא מוליך כדור לפחות שליש מהזמן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 11:05 am 
Junior

נורטון כתב:
אני כן חושב שיש היום שלוש עמדות בכדורסל
שחקנים שיכולים להיות (ומופעלים תכופות כ...)השחקן הגבוה והחזק על המגרש
שחקנים שיכולים להיות (ומופעלים תכופות כ..) האיש הקטן והזריז על המגרש
כל השאר

אתה מתאר פה סגנון משחק (התקפי) ומימדים, לא עמדות.
כשברוס בראון שיחק העונה לצד ארבעה קלעי שלשות ותפקד על תקן הרול מן, האם זה הפך אותו לביגמן דה-פקטו של הנטס באותם הרכבים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 11:07 am 
Junior

satriani כתב:
לא הבנתי מה הקשר לעובד. מג'יק היה כבד והיה רכז.
יש גבוהים שם אטריות.
בויאן הוא סקנד גארד שאולי הכי מזכיר את הדור של פעם. צלף שלשות, מסוגל להוריד קצת את הכדור.
עד מתי נגיד ששחקן הוא 4 או 5 בגלל הגובה שלו?
צריך לשנות מחשבה ולחשוב כמו כדורגל. בדיוק כמו שבכדורגל אתה יכול לשחקן עם חלוץ אחד או על שלושה חלוצים, כך בכדורסל המודרני.
רוב הליגה משחקת עם 4 ווינגס וגארדס. חלקם גם עוברים לחמש כמו שראינו את הלוחמים עולים עם דריימונד (יעני סנטר, למעשה הוא שיחק בדיוק את אותו רול כאשר לוני שיחק)
תתעדכן ותבין שאין היום 1-5.

לא יודע, מי כאן אמר את זה?
ולגבי הווריורס, סטף/פול לא היו בהרכבים האלה שאתה מתאר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 11:14 am 
Senior

התקפית ברוס בראון שיחק כסנטר בנטס, כן.
זה מאוד מוזר וקצת מגחיך את כל הדיון (וזה בעצם דומה למה שסטריאני אומר, על אף שאני לא מאוד מתחבר לטיעונים שלו בדרך לשם), אבל הוא מסוג השחקנים שהשימשו בהם התקפית הוא ממש ממש שונה מהעמדה שבה הם משחקים בהגנה / היו אמורים לשחק לפי תכונות פיזיות.

בסוף כל עניין העמדות הופך לפלואידי יותר ויותר, ויש המון דוגמאות ספציפיות שמבטלות כל דיון בנושא, אבל זה לא אומר שאין שום משמעות לעמדות.
יחד עם זאת, במקרה של עמדה 4 אני לא חושב שמדובר בדוגמאות ספציפיות שמבטלות אותה, אלא יותר מן מצב שבו כמעט ואין דוגמאות ספציפיות לשחקן שהוא פשוט 4. כמעט כל הקבוצות משתמשות בשחקנים שלא שונים מהותית מהשחקן שיש להן בעמדה 3, ושאר הקבוצות משחקות עם מי שבמרבית קבוצות הליגה היה משמש סנטר (למשל הורפורד, מרווין באגלי, אפילו בדריימונד אני חושב שיש מי שיאמר שהשימוש האידיאלי הוא כסמול-בול 5).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 165 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], rony, עודד ל, עופר האדום ו 24 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: