סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:44 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 174 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפלות בארה'ב
הודעהפורסם: ו' יולי 01, 2022 6:35 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אתה שואל פנאט מה הפואנטה בפנאטיותו?

והאמת היא שאהוד צודק בכך שזה אפשרי לגמרי. ביבי יתן כל תיק לטחורים החרד"לים אם הממשלה שלו תהיה תלויה בזה. אבי מעוז כבר אמר בריש גלי שאם משרד הבריאות יהיה שלהם, אז יתעדפו טיפולי המרה וייאסרו ניתוחי שינוי מין. את העמדה של סמוטריץ' על הפלות כולנו מכירים. כיף.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 01, 2022 11:21 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
יש פואנטה בדברים כאלו, כמובן. ביליתי די הרבה זמן בקהילות של אלט-רייט בארה"ב, למשל בנסיון להבין את המניעים לדברים כאלו. אחד מהמטרות המוצהרות שלהם היתה "הזזת חלון אוברטון". כלומר להיות כל כך קיצוניים ולא מקובלים בדברים שהם אומרים, במטרה להזיז את טווח הדברים שכן מקובלים בדיון פוליטי אל הכוון שלהם. סוג של הכנסת עיזים בשיח כדי שנתרגל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2022 9:02 am 
Hall of Famer

אני לא חושב שזה מדויק למקרה החרד"לי. כמו שהאוונגליסטים רוצים מתנחלים כי ארמגדון, החרד"לים רוצים מדינה לפי חוקי התורה כי משיח. אין פה הרבה התחכמויות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2022 11:26 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ehud כתב:
Hacohen כתב:
AKA "עד שיוכשרו הלבבות". ואם לא יוכשרו? טוב, מתישהו נהיה מספיק חזקים ותיגמר לנו הסבלנות. זו בדיוק הסכנה בכל אמונה משיחית-אקטיבית באשר היא, ולמה אסור לתת כח למשיחיים-אקטיביים. הרי המשיח לא בא ולא יבוא, לא מצלצל ולא יצלצל. ואז באיזשהו שלב נמאס למשיחיים לחכות, והרי לא יכול להיות שהם אשמים שהוא לא בא, אז יש אשמים אחרים AKA אנחנו. כרגע אני מניח שהאשמים בעיכוב הגאולה זה הלהט"בים, מחר זה יהיה עמוס גואטה והשמאל הקיצוני של נפתלי בנט. ובכלל, לקרוא לנפתלי בנט "שמאלן קיצוני", הנה תמצית הזיקוק של החרא החרד"לי. רוממות האחדות והאהבה בפיהם, מדמנת המשטמה ברקטומם.

מה זה "תיגמר לנו הסבלנות" ?

אנחנו פועלים באופן דמוקרטי.

אם נכריע בחקיקה שאסור חמץ בפסח במרחב הציבורי - זה מה שיהיה.
אם נכריע בחקיקה שאין דבר כזה בארץ ניתוחי שינוי מין - זה מה שיהיה.
אם נכריע בחקיקה שמתבטל חוק ההתנתקות בצפון השומרון - זה מה שיהיה.
אם נכריע בחקיקה צבא אם הפרדה יותר רצינית בין נשים לגברים - זה מה שיהיה.
אם נכריע בחקיקה שאסור למכור בארץ בכלל בשר לבן (למעט במקומות שבהם יש גויים) - זה מה שיהיה.
אם נכריע בחקיקה שפרויקטים תשתיתיים ברמה הלאומית לא יבוצעו בשבת, גם אם זה יעכב את הפרויקט בשנה-שנתיים- זה מה שיהיה.
אם נכריע בחקיקה שכל ישוב בארץ מחויב במקווה טהרה ושהמדינה תתקצב את זה - זה מה שיהיה.

תרצה או לא תרצה, אם זה מה שהרוב רוצה, אתה תצטרך לקבל, ולכבד.
אני לא קורא לזה כפייה דתית.
בכל מקרה, זה באמת לא נראה משהו שאי אפשר לחיות איתו (טעמת פעם קמח מצות? זה לא כזה נורא).
וכנראה שרוב הדברים שהוזכרו לעיל לא יפריעו אפילו טיפה בחיי היום יום של 99% מהחילוניים.

אני מקווה שבבחירות הקרובות ביבי יזכה, יצרף את הציונות הדתית לממשלה (מקווה שהוא לא יעשה לנו קטע),
ויחד נתחיל להזיז את הגלגלים עבור הדברים שהזכרתי לעיל (זה רק דברים שהם מדעתי, אבל אני מניח שרוב חבריי הציונות הדתית יסכימו איתי).

אחרי שיוכשרו הלבבות נוכל לעשות כבר דברים גדולים יותר. אבל זה חזון למועד.

אני מבין שאולי אני גורם לכמה אנשים פה קצת להתרגז, אני באמת מבין ללבכם לגמרי.
אבל אתם גם יודעים שזו דמוקרטיה, וכולנו הולכים לפי זה.
ובסך הכל כמו שצייניתי לעיל, זה לא באמת מפריע ל 99% מכם ביום-יום.

באהבת ישראל, שבת שלום, התנחלות בארץ, אמונה רבה בקב"ה של כלל הבריאה,
אהוד

אתה כמובן מתעלם מכך שלא מדובר ברצון הרוב, אלא ברצון של מיעוט הזוי שמנצל ראש ממשלה לשעבר נאשם בפלילים שיכשיר כל שרץ על מנת להימלט מהכלא.

ושוב, זו כנראה שיטת ההיפרבולה שלך להשתמש ב1% או 99% כדי להדגיש דברים (כמו במקרה התמרור עצור) אבל אתה באמת מאמין שמשהו כמו עיכוב של שנה-שנתיים בפרוייקט תשתיות לא מפריע ל99% מהאוכלוסיה? אתה מסתלבט עלינו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2022 3:37 pm 
Senior

נדב, השאלה של נורטון לא היתה מכוונת למה הם רוצים, אלא למה מישהו כמו אהוד טורח לשפוך את הרצונות שלהם בצורה הזו בפורום פתוח, ולמה נניח סמוטריץ' מדבר על זה למקרופונים. אז מצד אחד יש אינטרס להסתיר כוונות כאלו, אבל יש גם אינטרס הפוך של הסטת השיח הציבורי לכוון הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2022 3:42 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כי הם מרגישים מספיק חזקים ליישם אותם עליך.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2022 4:57 pm 
Hall of Famer

Amos Gueta כתב:
נדב, השאלה של נורטון לא היתה מכוונת למה הם רוצים, אלא למה מישהו כמו אהוד טורח לשפוך את הרצונות שלהם בצורה הזו בפורום פתוח, ולמה נניח סמוטריץ' מדבר על זה למקרופונים. אז מצד אחד יש אינטרס להסתיר כוונות כאלו, אבל יש גם אינטרס הפוך של הסטת השיח הציבורי לכוון הזה.

הבנתי את השאלה של נורטון, ואני חושב שלאנשים האלה (סמוטריץ', אהוד ודומיהם) יש אמונה מוחלטת בצדקת דרכם המשיחית, והם לא מרגישים שיש איזשהי סיבה להסתיר מה הם רוצים. הם אולי לא ידברו מיוזמתם, כרגע, על תוכנית אופרטיבית להשמדת אל אקצה והקמת בית מקדש במקומו, אבל הם לא מסתירים לרגע איך הם רואים את מדינת ישראל כשהם כח מחוקק משמעותי בה.

כמו שראי אומר, אלה השלבים שבהם הם מרגישים מספיק חזק כדי להגיד שהם ינצלו את משרד הבריאות לתיעדוף טיפולי המרה. זה לא משהו תיאורטי להסטת השיח, זו הצהרת כוונות רצינית ומלאה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2022 10:53 pm 
Hall of Famer

הגיגים משבת על שלטון הרב וביקורת שיפוטית:
1. נכון להיום הדמוקרטיה בנוי לחלוטין על שלטון הרב. אם תרוץ מפלגה עם מצע של "רפורמות במערכת המשפט" ותקבל 61 מנדטים,היא תוכל בחקיקה להגביל את יכולותיו של בגץ כאוות נפשה.
2. הסיבה שזה לא קורה. ולא קרה בשנים האחרונות,הוא שאין לזה רב בציבור.בכל אחת ממערכות הבחירות האחרונות, תמיד היה רוב בכנסת (שכנראה משקף רב בציבור) לשימור כוחו של ביהמש העליון.
3. זאת אומרת,הרוב בישראל כיום,מרצונו,נותן בידי מיעוט קטן (שופטי בגץ) את הסמכות להגביל את כוחו.
4. אני חושב שזו טעות. ושהרוב בישראל מספיק אחראי לשמור על עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2022 11:03 pm 
Hall of Famer

לא הבנתי את מהות ההגיגים. דמוקרטיה שבנויה רק על שלטון הרוב היא חלולה. דמוקרטיה מהותית מגינה על ערכיה, במצב הרצוי, באמצעות חוקה. התפקיד של שופטים בבית המשפט לחוקה/בית משפט עליון כשאין חוקה, זה לתת פרשנות משפטית סבירה לערכי היסוד של המדינה הדמוקרטית. זה לא אומר שהם "שולטים במדינה על פני הרוב". ברור שאג'נדה יכולה להוביל אותם להחלטות בעייתיות, ע"ע ההפלות בארה"ב, ועדיין במהות חייב להיות מנגנון שלא מתבסס על החלטה ישירה של הרוב ומגן על ערכי היסוד הדמוקרטיים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 3:42 am 
Senior

זו ראייה מאד פשטנית, אבימאל. החלטות הרוב הן אלמנט בדמוקרטיה אכן, אבל הן לגמרי לא האלמנט היחיד. שלטון שזה האלמנט היחיד בו הוא "מובוקרטיה" שמאד, מאד מהר בדרך כלל הופכת לעריצות, כי לטווחים קצרים מאד קל להפחיד את ההמון אל תוך ידיו של שליט אוטוקראטי אם אין מנגנוני הגנה. (ואנחנו די קרובים לשם עם ביבי, הוא עסוק בלפרק אותם לאט לאט, עם קדנציה שלישית הוא אולי יצליח)

המנגנונים האלו בד"כ מעוגנים בחוקה, שבארץ אנחנו במצב היחודי שבו החוקה היא עדיין במצב כתיבה מאז הקמת המדינה. היא קיימת, אבל לא שלמה ולא מעוגנת לגמרי בעצמה. זה לא ממש מצב אופטימלי אבל זה בערך עובד. בערך.

שינויים בחוקה זה בד"כ דבר שמאד קשה לעשות גם בהחלטת רוב, וזה דורש בדרך כלל מאמץ של שנים עם לא של דורות. למשל רוב אוכלוסית ארה"ב מתנגדת לחופש נשיאת הנשק שמקנה התיקון השני לחוקה, אבל לבטל או לתקן אותו זה מאמץ שפשוט לא אפשרי ברוב רגיל. זה דורש מספר מאד גדול של הצבעות, חלקן ברוב מיוחס, גם ברמה הפדרלית וגם ברמת המדינה.

ובנוגע לכמעט-חוקה שלנו, אני אישית בדעה שההתנגדות של המפלגות הדתיות לחוקה (שהתחילה מקום המדינה) היא היא שנתנה פתח לאקטיביזם השיפוטי של בית המשפט העליון. מאחר שאין לו מסגרת ברורה ב100% לפעול בה, הוא פועל ללא מסגרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 1:50 pm 
Sophomore

sir charles כתב:
אתה כמובן מתעלם מכך שלא מדובר ברצון הרוב, אלא ברצון של מיעוט הזוי שמנצל ראש ממשלה לשעבר נאשם בפלילים שיכשיר כל שרץ על מנת להימלט מהכלא.

ושוב, זו כנראה שיטת ההיפרבולה שלך להשתמש ב1% או 99% כדי להדגיש דברים (כמו במקרה התמרור עצור) אבל אתה באמת מאמין שמשהו כמו עיכוב של שנה-שנתיים בפרוייקט תשתיות לא מפריע ל99% מהאוכלוסיה? אתה מסתלבט עלינו?

אם זה עובר בחקיקה שעלתה מכנסת ישראל שנבחרה על ידי רוב העם, יש מצב שיש לזה רוב תומכים בציבור.
ואם נחשוב על זה גם אני מאמין שיש במדינה בין 5 ל 8 מיליון איש (חרדים, דתיים, מסורתיים וחילוניים שמכבדים מסורת) שאכן גם יתמכו בזה.

חוץ מזה לשאר האנשים במדינה (אולי שמלכתחילה לא יתמכו בזה) לא כ"כ יפריע שזה המצב.
זה לא יפריע להם מכמה סיבות :
א. זו תהיה הכרעת הרוב. וזו הכרעה לגיטימית מבחינה ערכית ונורמלית.
ב. זה כמעט לא מפריע גם למי שתמתנגד לזה בכלל בתכלס ביום-יום.
ג. בסופו של דבר הם יראו את התועלת. למשל, יותר תרופות בסל הבריאות במקום ניתוחים לשינוי מין. פחות אונס והטרדות בצבא בגלל שיש יותר הפרדה. יותר חופש לעם ישראל בשבת.

לגבי זה שכתבתי שעיכוב של שנה שנתיים בפרויקט תשתיות לאומיות לא מפריע -
זה מפריע ברמה הפרקטית והכלכלית. מאד. אבל כאשר מבינים שזה למשל ערך אלוקי חשוב כמו - "החרות" - השבת,
אז אתה תבין שאפשר להפסיד כסף ולהתעכב בפרויקט כדי להילחם על הזכות להיום בן חורין - השבת.
אתה גם היית מקריב הרבה לצורך ערך חשוב כמו החרות. אז למה לי אתה לא נותן לעשות כך?

Amos Gueta כתב:
יש פואנטה בדברים כאלו, כמובן. ביליתי די הרבה זמן בקהילות של אלט-רייט בארה"ב, למשל בנסיון להבין את המניעים לדברים כאלו. אחד מהמטרות המוצהרות שלהם היתה "הזזת חלון אוברטון". כלומר להיות כל כך קיצוניים ולא מקובלים בדברים שהם אומרים, במטרה להזיז את טווח הדברים שכן מקובלים בדיון פוליטי אל הכוון שלהם. סוג של הכנסת עיזים בשיח כדי שנתרגל.

נורטון כתב:
האמת היא אהוד, שאם יש דבר אחד שאני לא מבין, זה למה.
הרי אתה יודע שכל מה שאתה כותב כאן יוצר אנטוגניזם ושנאה אליך ולרעיונות שלך. אז מה נותן לך כאן סיבה להמשיך?

הייתי מבין אם אתה חושב שיש סיכוי שתשפיע על מישהו לשנות משהו, אבל גם אתה לא מספיק מטומטם כדי להבין שאתה עושה את ההיפך הגמור. אז מה הפואנטה בכל זה?

אני מבין את מה שאתם אומרים, ואיכשהו (כמעט) כולכם צודקים :
אני מנסה להכניס את זה בכוח לשיח הציבורי. ועושה לי טוב לעשות את זה דווקא פה בפורום (שבו תומכי מרץ משותפת הם הדומיננטיים), משתי סיבות :
א. שהשיח על העקרונות החרדלים/שמרניים יתחיל להיות יותר ויותר רלוונטי ולגיטימי. הוא כבר כזה. שזה לא יראה כמו שיח של הזוים.
ב. שתבינו שהשד לא נורא כ"כ. סך הכל הדברים שכתבתי הם לא באמת מבעיתים, ולא באמת משהו שאי אפשר לחיות איתו פה במדינה.
לא יתחילו לתלות פה להטבים בכיכר העיר, ולא יכריחו אנשים להניח תפילין כל יום.
וכרגע אפילו לא יתחילו להפריד פה חופים או לחסום אתרי הימורים, אלא רק שהלב של העם יהיה ישר אותם.

אני דווקא חשוב שמימון של "ניתוחי שינוי מין" או "ילד בכיתה ב' שמרגיש שהוא אישה ורוצה לגשת לשירותי בנות" או "בנים ובנות שישנים באותו טנק" זה השיגעון האמיתי.
זה בניגוד למה שטוען עמוס גואטה על "הזזת חלון אוברטון" בכל מיני רעיונות משוגעים מהצד החרדלי.
הרעיונות המשוגעים הם רק של הפרוגרסיבים שמוליכים אותנו לתהום.

אני רק זועק שמרנות בסיסית וזהו.
כולנו יכולים להתיישר לפי זה, ולחיות פה בשלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 1:57 pm 
Senior

ואז ehud כתב: "אני מנסה להכניס את זה בכוח לשיח הציבורי... [כדי] ...שזה לא יראה כמו שיח של הזוים" ויותר מזה דוקטור, אני כבר לא זוכר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 2:14 pm 
Hall of Famer

and how is that working out for you so far, טרול? כל הקטע הזה של לא לצאת הזוי ולהכניס את השיח שלך כלגיטימי והגיוני? לי נראה שאתה בעיקר עושה פה לעניינך שירות דוב שאפילו פוטין לא היה חולם על דוב כזה, ולכן מצידי תמשיך. שידעו כולם עם מי ומה יש לנו עסק, אם למישהו היה ספק.
הם יעשו כל מה שכוחם יאפשר להם. עכשיו השאלה היא מה המשת"פים החילונים שלהם, שאצלם הכוח האמיתי, יאפשרו להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 2:24 pm 
Sophomore

במקום לנסות לעקוץ אותי בכוח, בואו נענה על שתי שאלות :

א. למשרד הבריאות יש תקציב לתרופות, לא עדיף להגדיל אותו במקום ניתוחים לשינוי מין (מי שירצה לשנות מוזמן לטוס לחול או לעשות את זה באופן פרטי)?
ב. האם אתם בעד או נגד שגברים ונשים בשריון יעבירו את השירות באותו הטנק?

אנא מכם שכל אחד ייתן את דעתו!

אגב, אתם מתנהגים כלא נורמליים שאני צריך להכניס בכוח דעות נורמליות בשיח אתכם. המצב עצוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 2:29 pm 
Senior

לא מנסים ולא בכוח
לרדת עליך זה קל מדי, לא באמת שווה את הטרחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 2:40 pm 
Junior

אני יודע שגם אני חטאתי בזה בעבר, אבל למה אתם ממשיכים להתעסק עם אהוד?
למישהו יש פה ספק שהבנאדם לא אפוי בשום צורה? אני לא יודע אם זה נובע ממנת משכל ירודה, סמים קשים שדפקו אותו או סתם אדם פגום מאוד אבל זה לא מישהו שחי על אותו מישור כמונו.
אני לא מכיר מספיק חרד"לים ולשמחתי אף פעם לא פגשתי את הזן המשונה הזה אבל הציונות הדתית זה ממש לא אנשים סטייל אהוד שהם עדיין מיעוט דפוק וקטן.

אני לא רואה שום סיבה להגיב לו ישירות, הוא באמת טרול חסר בינה. לא חבל על הת'רדים באוף שכולם נחטפים לצרכי הזיות של טרול לא אפוי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 3:06 pm 
Sophomore

אני לא רואה בעיה במה שכתבתי מבחינה הגיונית.
אני מנסה לדחוף דעות לגיטימיות, לשיח לא נורמלי (השיח הציבורי הולך ונהיה פרוגרסיבי, וזה לא נורמלי) על מנת שגם השיח הפרוגרסיבי יכיר בכך שדווקא הדעות הנורמליות לא אצלו.
אם מישהו רוצה לנסות להסביר לי בצורה רצינית מה הבעיה פה, הוא יותר ממוזמן.

לגבי העקיצות שלכם כלפי, זה מעליב ולא נעים, אבל אני ממשיך הלאה, וכמובן משתדל להמשיך לכתוב בפורום כמה שיותר, על מנת להפיץ את הדעות הנורמליות (מצד האמת כמובן).

ועוד משהו, אמרתי אולי בעבר דברים לא יפים על אכילת בשר לבן, וגם דיברתי לגבי להבטים באופן לא מכבד.
והבהירו לי פה (יותר באדם אחד) שיש כאן אנשים שיש להם במשפחה אנשים להטבים או חברים ממש טובים, או אולי אפילו מחברי הפורום שהם כאלו, או יש פה כאלו שאוכלים בשר לבן.
אז רק שתדעו שגם אם אראה להטב או אדם שאוכל בשר לבן, אני אחבק אותו, ואומר לו שהוא יהודי יקר, גם אם הוא יחליט להמשיך בדרכו, ואפילו שאני לא מסכים עם דרכו.
ממש.
אני מקווה שיום אחד יהיה מפגש פורום (פיזי), ואני כמובן אגיע למפגש, ואתם תראו שאני לא כזה מפחיד.
נתחבק, נשחק כדורסל, נקבע טורניר Starcraft (מי שיתבלבל עם Warcraft יקבל שתי סתירות לחי) או סתם ננגן ונדבר על החיים.
אתם תראו שאני אדם טוב ונחמד שאוהב אתכם הרבה, ורוצה בטובתכם ובטובת הבריאה.

ובכל זאת, אשמח אם תוכלו לענות :
א. למשרד הבריאות יש תקציב לתרופות, לא עדיף להגדיל אותו במקום ניתוחים לשינוי מין (מי שירצה לשנות מוזמן לטוס לחול או לעשות את זה באופן פרטי)?

אלו שאלות נורמליות שאני צריך לדחוף בכוח כדי שלא יחשבו שאלו דברים הזוים, אלא שאלות נורמליות ולגיטימיות.

באהבת ישראל, אהוד!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 3:38 pm 
Hall of Famer

בזה הרגע מת הקונספט של מפגש פורום עוד בטרם התחיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 6:40 pm 
Senior

אהוד, אתה לא מבין שמבחינת הדיון פה, זה בכלל לא משנה אם אחד או יותר מ"יעדי הביניים" שלך הוא הגיוני או לא? אתה הצהרת פה בריש גלי שהמטרה הסופית שלך היא שלטון מלוכני-תיאוקראטי. מהרגע שהודת בזה אין טעם להתדבר על שום אחד מהשלבים שלך בדרך. בערך כמו תהליך אוסלו שמראש היה צפוי לאסון בגלל שהצד השני ראה אותו כחלק מתוכנית שלבים שמסתיימת ביהודים בים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 6:45 pm 
Hall of Famer

עכשיו רק נשאר לגואטה להראות ש"יהודים בים" היתה מטרה סופית של הפלסטינים באיזשהו שלב בתהליך אוסלו. אלוהים, כמה אינפנטיליות יכולות להיות טענות של אנשים אינטיליגנטים. אולי רק כדאי להזכיר שהשת"פ הבטחוני עם הפלסטינים, שהוא ללא שום ספק אחד מגורמי הבטחון המשמעותיים ביותר לישראל היום, התחיל בהסכמי אוסלו. אבל זה באמת לדיון אחר.

בינתיים אצטט כאן טקסט מהיום של רב רפורמי מהישוב עומר:

השבוע חבר יקר לי ערך טקס בר מצווה לנער ביישן מארה"ב ברחבת הכותל המסורתי, (המכונה גם "עזרת ישראל" או "הכותל השיוויוני").
במהלך התפילה נכנסו עשרות נערים עם משרוקיות וצעקות והפריעו לקיים את התפילות שבמקום. מיעוטם תקפו פיזית את המתפללים, ואחרים תקפו מילולית בקללות.
לא היה שם משהו דרמטי, אף אחד לא אושפז, רק קריאת "נאצי" כלפי יהודי חובש תפילין שמתפלל, בעיטה לירך שמשאירה סימן כחול, , רק כמה מכות קטנות כאלה כמו שהיה מקובל לתת ליהודים שנואים בכל רחבי אירופה והמזרח התיכון במשך אלפי שנות גלות. אה, ופרחח אחד בן של חבר כנסת שלא הוזכר שמו, לקח סידור קונסרבטיבי וקרע את דפיו, סידור שיש עליו מילים של תפילה, ושמו של הקדוש ברוך הוא וכאלה מן דברים שצובטים בלב כל נפש יהודי הומיה.
הרבה האחראית על המקום שיתפה בקבוצת הרבנים שלנו שהתקיפות והקללות האלה הן לחם חוקה. היא שם כמה פעמים בשבוע, פותחת את הארונות, מתזמנת ומסייעת למתפללים שלפעמים מגיעים כחלק ממסע רוחני יהודי ששיאו תפילה שיוויונית צנועה בכותל. לפעמים זה מניינים קטנטנים של 10 בני משפחה, עם רב הקהילה שלהם, או מישהו שהם מכירים בארץ שעורך להם בר מצווה צנוע.
אני שונא מלחמות, בטח מלחמות ומאבקים על מטראז'. דרכיה דרכי נעם וכל נתיבותיה שלום - זה המצפן הבסיסי למי שחשובה להם הליכה בדרכי התורה בעולמנו.
אני לא חושב שהחרדים הם האויב שלי. אני לא חושב שהנערים המוסתים האלה הם האויב שלי. אני חושב שהם אחים שלי, שמישהו עושה עליהם סיבוב, מנצל אותם במאבק פוליטי, מחטיא אותם וגורם להם להשחתה רוחנית, זורע שנאה בליבם הטהור. מישהו, מסמן את יהודי העולם והארץ הקונסרבטיבים והרפורמים בתור אויבי היהדות, ונוטע את שנאת האחים הזו בליבם, שולח אותם לקרב על מטראז' (אגב, אותם אנשים ששולחים אותם להלחם על העזרה הקטנה הזאת, לא ישלחו אותם להילחם בגולני או בצנחנים, עד כאן).
יש מספיק מקום לכולם. יש מספיק כותל לכולם. יש מספיק הר הבית לכולם. אני אפילו בעד שיהודים יתפללו בחלקים מהר הבית אם ליבם חפץ בכך. יש מספיק לכולם, הקב"ה היה נדיב עם כולנו, יש מספיק ארץ לכולם.
אין מספיק סובלנות. אין מספיק דיאלוג. אין מספיק הכרות.
אני מקווה שנצליח לעצור את מכונות ההסתה והשנאה האלה.
ראינו כבר איך הן שורפות בתים קדושים בירושלים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 7:44 pm 
Hall of Famer

ehud כתב:
חוץ מזה לשאר האנשים במדינה (אולי שמלכתחילה לא יתמכו בזה) לא כ"כ יפריע שזה המצב.
זה לא יפריע להם מכמה סיבות :
א. זו תהיה הכרעת הרוב. וזו הכרעה לגיטימית מבחינה ערכית ונורמלית.
ב. זה כמעט לא מפריע גם למי שתמתנגד לזה בכלל בתכלס ביום-יום.
ג. בסופו של דבר הם יראו את התועלת. למשל, יותר תרופות בסל הבריאות במקום ניתוחים לשינוי מין. פחות אונס והטרדות בצבא בגלל שיש יותר הפרדה. יותר חופש לעם ישראל בשבת.

רגע :du_ma_et:
1. אם בכנסת למשל יחוקקו חוק בעד תחבורה ציבורית בשבת בערים מסוימות, או נגד טיפולי המרה ודברים שכאלו - זה גם "הכרעה לגיטימית מבחינה ערכית ונורמלית"?
בבחינת - Two can play that game
2. "ניתוחים לשינוי מין" זה כן מפריע "למי שמתנגד לזה בכלל בתכלס ביום-יום"? האם לי כאדם ממוצע אמור להפריע שאדם אחר (שאיני מכיר כלל) עושה ניתוח שישפר דרמטית את איכות חייו?
הכסף פה הרי זה לא העניין בכלל, זה סתם תירוץ דמגוגי. מי ישמע ליצמן בשבתו במשרד הבריאות עסק ברווחת החולים והותיר אחריו מורשת מפוארת (מה עם כתב האישום כנגדו אגב?!).
3. "יותר חופש לעם ישראל בשבת" - אומר גם דרך נוחה וזולה לנסוע לבקר את המשפחה למי שחפץ בכך? לזכות במצוות כיבוד הורים? או שאולי חייבים להוציא אוטו ו/או לקחת מונית - מה שרק מגדיל את חילול השבת (וכמות המכוניות על הכביש) למעשה?
לכאורה באופן אבסורדי הדרך אולי לצמצם חילול שבת - היא תחבורה ציבורית בשבת...

דווקא מעניין העסק הזה אם מסתכלים עליו משני הכיוונים, ואלו באמת סוגיות לא פשוטות לטעמי, במציאות של מדינת ישראל ה"מודרנית"

ehud כתב:
ובכל זאת, אשמח אם תוכלו לענות :

בשביל לחוות דעה אמיתית (ולא דמגוגית ישר לצרוח בעד/נגד - כמו שלמרבה הצער כולם נוקטים בכל נושא בערך) צריך להכיר את הסוגיות לעומק.
א. היה ובאמת ומוצאים שזה יחס עלות/תועלת ראוי (כלומר משפר דרמטית חיים של אנשים, אל מול עלות לא אסטרונומית - שאין לי מושג מהי אגב) - למה לא. בדיוק כמו שעושים דיון לגבי כל טיפול רפואי ו/או פסיכולוגי (ואולי ניתוח לשינוי מין זה במובן מסוים הכלאה בין השניים).
ב. אין לי דעה, לא שירתתי בטנק ואיני יודע מה ההשלכות לטוב ולרע.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 7:50 pm 
Junior

עם כל הכבוד, סבסוד של המדינה לניתוחי שינוי מין זה טירוף בעיניי. לא בגלל שזו מטרה לא ראויה, אלא כי מדובר בהליך שראוי שאנשים יממנו מכיסם, בדיוק כמו שהמדינה לא מממנת השתלות שיער או ניתוחי אסתטיקה לאף וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 8:00 pm 
Hall of Famer

המדינה מסבסדת ניתוחים לשינוי מין? למה לעזאזל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 8:04 pm 
Hall of Famer

יכול מאוד להיות
צריך לראות מה המקבילות שממומנות ומה לא, ולנסות לפרוט עד כמה "הסבל" של האנשים גדול מכל אחד מהם (איכשהו מרגיש לי שסוגיה מגדרית משמעותית יותר מהתקרחות או אף סולד וכו')
וגם לא יזיק לראות קצת "ספרות", מה המקבילות בעולם וכו' (לי אין מושג - אודה ואתוודה) - לא שחייבים להעתיק חלילה, אבל כ"רפרנס"
כלומר מבחינתי זו יחסית סוגיה כלכלית/תועלתנית (אבל לא "דתית"), ואני בהחלט מקבל שסביר שמדינה לא תרצה לתמרץ שיהיו הרבה ניתוחים שכאלה בקרב מי ששוקלים זאת אך לא בטוחים וכו'

אגב, סבסוד מן הסתם גם לא חייב להיות 100% או 0% - יש באמצע
אבל ההתנגדות הקונקרטית פה היא על המהות של הניתוחים, ולא באמת על הכסף (גם אם יוצג אחרת)
כי לא ראיתי הרבה מחאות מקבילות כנגד תרופה/טיפול אחר

All in all
לי אין דעה
אבל לפסול כל טיפול/סיוע/עזרה על בסיס להט"בי/מגדרי/הורמונלי כדי "לטאטא את הבעיה" - גם כן לא פיתרון בעיניי
האם המדינה צריכה "להכיר בטיפול" (מה שזה לא אומר) אך לא לממן? יכול מאוד להיות

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 8:17 pm 
Sophomore

איזה קטע, נכנסתי לת'רד על הפלות בארה''ב ועכשיו קראתי שני עמודים רצוף שלא הופיעה בהם לדעתי אפילו פעם אחת, המילה הפלות, או המילה ארה''ב. :shock:
אנא חברים, תרחמו על הרוב הדומם!!... :cry:
נ.ב
אחד הדברים שהכי מפעימים אותי בדיונים האלה זה המרחק בין היחס אליו, לבין שם המשתמש שלו. ehud.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 174 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 65 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: