סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 8:27 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 174 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפלות בארה'ב
הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 9:17 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
יוניק כתב:
איזה קטע, נכנסתי לת'רד על הפלות בארה''ב ועכשיו קראתי שני עמודים רצוף שלא הופיעה בהם לדעתי אפילו פעם אחת, המילה הפלות, או המילה ארה''ב. :shock:
אנא חברים, תרחמו על הרוב הדומם!!... :cry:
נ.ב
אחד הדברים שהכי מפעימים אותי בדיונים האלה זה המרחק בין היחס אליו, לבין שם המשתמש שלו. ehud.

וואי, חבל שאין פה לייקים.

נחנקנו שכל התרדים מתכנסים לאותו נושא, נחנקו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2022 11:58 pm 
Hall of Famer

היה בסופ"ש מאמר מעניין בעיתון על רופאה ותיקה (ד"ר רֶבֶּקָה גוֹמְפֶּרְטְס) המומחית בנושא הפלות, שמריצה כבר כמה עשורים פרויקטים בינ"ל בכדי להנגיש את הפעולה.
אז סביב שנת 2000 היא אירגנה אוניות שעגנו במדינות בהן יש מגבלות חמורות/אסור לבצע הפלות, ונתנו שם את השירות על האוניה, תוך ניצול איזו לקונה חוקתית - שהאוניה כפופה לחוקים של המדינה ממנה יצאה, ולא איפה שהיא שנמצאת בפועל.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 11:17 am 
Hall of Famer

נשמע כמו העניין של מטוס שנוחת במדינה זרה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 3:11 pm 
Junior

נורטון כתב:
המדינה מסבסדת ניתוחים לשינוי מין? למה לעזאזל

מתוך הבנה שגבר שחי בגוף של אישה או להיפך הוא כמעט נכה כל עוד הוא לא עובר את הניתוח להתאמה מגדרית (זה השם הרשמי והיותר מתאים בעיני). להגיד שזו בחירה כמו השתלת שיער זה קצת (הרבה) לזלזל במה שהאנשים האלה חווים. זה לא שמישהו עושה את זה על הדרך ומקבל כזה ניתוח בכיף, אלה אנשים שעוברים הרבה הערכות עם אנשי מקצוע וליווי ארוך לפני שזה קורה. בעיני זה טיפול חיוני למי שנולד במגדר הלא מתאים.

ורק רוצה לציין שחסמתי את אהוד כבר מזמן ואני לא מבין למה אתם ממשיכים לקרוא את השטויות שלו.

באהבת ישראל, תומר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 4:06 pm 
Senior

טקסט מעניין של איריס בוקר בטוויטר (לינק):

ובכן המדינות הדמוקרטיות החלו לתכנן קלינקות להפלות על הגבולות עם המדינות הרפובליקניות. זאת אומרת לא רק קלינקה אחת, כמה קליניקות. בגדול תעברי את הנהר ואת יכולה להפיל.
עכשיו הרפובלקניות הארד קור מנסות למצוא דרך להאשים נישים שחצו את הגבול להפלה. מכיוון שהם לא יכולים לאסור על על אישה לנוע בין מדינות הם צרכים דרך אחרת. למשל להוציא חוק שמכריח רופא למסור אינפורמציה אם בקרה אצלו הריונית. זה המאה ה-17 בהולנד בערך. או שחברים בן זוג משפחה יכולה לתבוע את המפילה תביעת נזיקין. ועד ל- האשמת הנשים ברצח זה איום בעונש מוות.
המדינות הדמוקרטיות בתגובה מתכננות סוג של ערי מקלט לנשים כאלה. כל האינטרנט מלא מדריכים איך להשתמש בvpn כדי לבצע חיפושים בנושא ולמחוק כל יכולת מעקב באפלקציות או לא להשתמש בהן בכלל.

עכשיו זאת מלחמה בין הצפון לדרום קלאסית. הנשים ההרות הן רק הגסליטינג של הסיפור. כי זה מאבק בין תרבויות שלא מסוגלות להבין אחת את השניה
אם יבואו חברה מהימין הקיצוני באלבמה ויפתחו באש על הקלינקות האלה, מה יקרה? אם הממשלה הפדרלית תחליט להגן על הקליניקות ויבואו קיצונים וירו בהם מה יקרה?
זה מזכיר מאד את מלחמת האזרחים בארצות הברית שהצפון ניסה והצליח לשחרר עבדים והעביר אותם לצפון. המלחמה לא התחילה בהפרדות של הדרום, היא התחילה הרבה קודם. היום שתי נשים שגרות במדינות שונות אין להן אותן זכויות. כמו השחורים בדרום והשחורים בצפון.

חוקה בת 200 שנה שנכתבה על ידי אנשים נהדרים שחיו לפני 200 שנה לא יכולה בשום אופן להתאים היום. אף אחד מהם לא כתב את התיקון השני לחוקה כשהוא מעלה על דעתו שכל ילד בן 18 יכנס לחנות נשק ויעמיס על עצמו ארסנל שלם בשביל לרצוח ילדים. או שתהיה בעיית אקלים. או שיהיה נשיא שיתכנן לבצע הפיכה. בכל מדינה בעולם חוקה היא דבר שמשתנה. בצרפת אנחנו בחוקה החמישית. משעשע לראות את השמרנים בדרום מגינים בלהט על החוקה ואת הדמוקרטים מגינים בלהט אבל כל אחד מפרשן את החוקה כרצונו.

מה שקורה עכשיו שמדינות הדרום עושות הכל כדי להלחם בממשלה הפדרלית שלא מייצגת אותם. רשויות החוק במדינה המשטרה למשל היא של המדינה. השריף מקומי ומייצג את המדינה.
אחד הדימויים החזקים שקראתי היה הקרב על הגשר. הממשלה הפדרלית מחליטה לסגור גשר כדי לשפץ אותו. הוא לא מתמוטט אבל זה יקרה בעתיד (כמו כל הגשרים בארצות הברית). מגיע השריף המקומי ומחליט שלא יסגרו את הגשר ואליו מצטרפים חמושים מליציות וכל מי שכועס. עומדים אנשים חמושים על הגשר מסרבים להתפנות. הממשלה הפדרלית שולחת צבא או משמר לאומי לפנות אותם. הממשלה המקומית תומכת בשריף ולא מתערבת. מי ירה ראשון?
שני הצדדים בטוחים שהזכות מוקנת להם מהחוקה.
מה היה קורה אם בקפיטול היו מבינים שמתבצע ניסיון הפיכה ולא התפרצות ספונטנית? הצבא היה מגיע, זה היה נגמר בהרבה הרבה יותר הרוגים ויש 70 מליון אמרקאים שבטוחים שהבחירות נגנבו מהם. אלה שבאו למחות הם נציגים שלהם. אם הצבא היה יורה בהם מה היה קורה? והצבא היה יורה בהם.
הממשלה הפדרלית מוחלשת ולא יכולה להעביר חוקים. האזרחים בדרום מרגישים שהממשלה לא חוקית ולא מייצגת אותם אבל השלטון המקומי כן.

מה שבטוח שבשבועות האחרונים זה מתדרדר במהירות שיא.
הפסיקות של העליון בנוגע לאקלים, נשק בניו יורק, הפלות יחד עם הוועדה של ה-6 בינואר שדרכה אנשים מבינים שזאת לא הייתה הבעת כעס ספונטנית אלא מאורגנת על ידי הנשיא. זה מתדרדר ממש ממש מהר.
אני יודעת שאני חופרת בנושא הזה אבל אם ארצות הברית היא המודל הדמוקרטי ליברלי של העולם. אנחנו בצרות. ארצות הברית הייתה סמן נגיד מוסרי ומהמקום הזה היא החזיקה מדינות בביצים. אבל אם היא מאפשרת חוקי הפלות שפוגעים בזכויות אדם, אם האמרקים פוסקים נגד המאבק באקלים היא מאבדת כל יכולת מוסרית להטיף לאחרים. הדמוקרטיה האמרקאית בישמה את העולם בעליונות מוסרית עכשיו היא מפליצה את כל מה שנאגר בתוכה וזה יגיע גם לכאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 6:28 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
אכן, Gender dysphoria זה מצב נפשי מוכר בDSM ובשאר הספרות המקצועית. אני לא חושב שכל טרנסג'נדר אכן מתאים להגדרה הזו של סובל מדיספוריה, אבל אכן יש אנשי מקצוע שמאבחנים ומלווים וזה נחשב לטיפול מקובל. אפשר להתווכח עם ההגדרות וכו', אבל כל עוד זה הסטטוס אני לא רואה את האגרומנט כנגד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 6:44 pm 
Hall of Famer

בעיקר זה שאני קפיטליסט מסריח
זאת שאלה קשה, אני נוטה לומר שהמדינה צריכה לעזור רק בטיפולים מצילי חיים, אבל אני לא באמת יכול לעמוד מאחורי הנטייה הזאת שלי במאה אחוז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 7:17 pm 
Junior

stpsg כתב:
נורטון כתב:
המדינה מסבסדת ניתוחים לשינוי מין? למה לעזאזל

מתוך הבנה שגבר שחי בגוף של אישה או להיפך הוא כמעט נכה כל עוד הוא לא עובר את הניתוח להתאמה מגדרית (זה השם הרשמי והיותר מתאים בעיני). להגיד שזו בחירה כמו השתלת שיער זה קצת (הרבה) לזלזל במה שהאנשים האלה חווים. זה לא שמישהו עושה את זה על הדרך ומקבל כזה ניתוח בכיף, אלה אנשים שעוברים הרבה הערכות עם אנשי מקצוע וליווי ארוך לפני שזה קורה. בעיני זה טיפול חיוני למי שנולד במגדר הלא מתאים.

ורק רוצה לציין שחסמתי את אהוד כבר מזמן ואני לא מבין למה אתם ממשיכים לקרוא את השטויות שלו.

באהבת ישראל, תומר

אדם שאין לו מגבלה מבחינה גופנית או מחלה לא צריך לקבל מימון מהמדינה כדי שהוא ירגיש יותר טוב עם עצמו מבחינה חיצונית (אולי למעט מקרים חריגים מאוד שטראנסג'נדר'ס לא נמנים עליהם). אם הם כ"כ מדוכאים וסובלים מכך שנולדו למגדר אחר, עומדת בפניהם האפשרות לקבל את מלוא הסיוע מגורמי בריאות הנפש הכלולים בסל הבריאות. ואין בכך כדי לזלזל בתחושות שלהם כהוא זה. אני גם ממש לא מזלזל בדיכאון שחווה אדם שמקריח, שאגב, יש אנשים שמבחינתם ההתמודדות הזו היא קשה מנשוא ולוקח להם שנים להסתגל למצב אם בכלל.
אבל מה לעשות, המשאבים מוגבלים וצריך להפנות אותם למקומות שבאמת צריכים אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 7:32 pm 
Senior

האם המדינה לדעתך צריכה לממן טיפולים נפשיים בכלל ? ולא רק טיפול פסיכולוגי, אלא טיפול פסיכיאטרי תרופתי ? טיפול בנזעי חשמל ? יש גם בעיות מסוימות (נניח, חומרות מסוימות של OCD) שניתוחי מוח עוזרים להן. צריך לממן אותן או לא ? שוב פעם, אני לא מתווכח על כך שמי שלא חולה, לא צריך לממן לו טיפול, ויכול להיות (קטונתי) שדיספוריה לא צריכה להיות אבחנה מוכרת, אבל כרגע המצב היא שהיא כן כזו. איפה עובר הקו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 8:04 pm 
Hall of Famer

בעיניי, הנטייה כאמור היא לא על הכל, אבל אפשר לדון ולהחליט על פי רוב במקרים לגופים
איך עושים את זה באופן אובייקטיבי שלא תפלה בין דיפוריה לקשיים נפשיים אחרים? לא יודע ולכן הנטייה לומר לא גורף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 8:47 pm 
Sophomore

טוב, ביקשו למקד את הדיון על הפלות. כיבדתי, ולכן לא הגבתי היום. אבל מאחר ששוב הדיון עבר למסלול אחר (לגיטימי לגמרי), לא אטמון את ידי בצלחת.
רק משהו קטן לפני - כל כך הרבה חושך, גועל וכיעור יש פורום בפורום.
ואז באים לעיתים אמירות כמו של נורטון, שיבר, זכ"א ואפילו שמוליקי שמפתיע לטובה לעיתים. "רסיסי" אור בכל החושך פה.

Amos Gueta כתב:
אכן, Gender dysphoria זה מצב נפשי מוכר בDSM ובשאר הספרות המקצועית. אני לא חושב שכל טרנסג'נדר אכן מתאים להגדרה הזו של סובל מדיספוריה, אבל אכן יש אנשי מקצוע שמאבחנים ומלווים וזה נחשב לטיפול מקובל. אפשר להתווכח עם ההגדרות וכו', אבל כל עוד זה הסטטוס אני לא רואה את האגרומנט כנגד.

נניח שמישהו בדיכאון בגלל שהעסק שלו קרס או בגלל שהוא הפסיד את כל כספו בבורסה (מניח שזה קרה לא פעם ולא פעמיים), האם מעבר לטיפול נפשי משרד הבריאות צריך גם לסבסד לו את ההפסד?
הרי בטוח שזה יעזור למצב שלו. וגם דיכאון עקב הפסדים כספיים זה בטוח דבר שמופיע במילון הרפואי.
אם אתה חושב שמשרד הבריאות לא צריך להשתתף כספית בהפסד שלו, אלא רק לתת טיפול נפשי רגיל, למה במקרה של ניתוח לשינוי מין אתה תומך בהוצאה ניכרת של משרד הבריאות בהשתתפות בניתוח
מעבר לתמיכה הנפשית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 9:04 pm 
Senior

לא, אהוד,ממש לא נכון. אין דבר כזה הגדרה רפואית ספציפית של דכאון עקב הפסדים כספיים. ודיספוריה מינית או אחרת (יש סוגים אחרים) לא מוגדרת כדכאון בכלל. אם בא לך להתווכח על ההגדרות הנוכחיות בתחום בריאות הנפש תפדל, אבל אתה לא יכול להתווכח על עצם קיומן של ההגדרות ולהמציא הגדרות שלא שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 9:24 pm 
Hall of Famer

ברור שהוא יכול, כי הוא טרול, ומשום מה אתה ממשיך להתייחס אליו ברצינות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 9:27 pm 
Sophomore

Amos Gueta כתב:
לא, אהוד,ממש לא נכון. אין דבר כזה הגדרה רפואית ספציפית של דכאון עקב הפסדים כספיים. ודיספוריה מינית או אחרת (יש סוגים אחרים) לא מוגדרת כדכאון בכלל. אם בא לך להתווכח על ההגדרות הנוכחיות בתחום בריאות הנפש תפדל, אבל אתה לא יכול להתווכח על עצם קיומן של ההגדרות ולהמציא הגדרות שלא שם.

לא יודע מה כתוב בDSM בדיוק.
מצאתי את האתר הבא, שהכותרת של הדף היא : dsm-5-depression-criteria

https://www.psycom.net/depression/major ... n-criteria

כתוב בו :

Although there is a clear distinction to be made between depression and sadness, it is possible for major depressive disorder to occur in addition to sadness resulting from a significant loss, such as bereavement, financial ruin, or a serious medical illness. The decision as to whether a diagnosis of depression should be made will depend on the judgment of the clinician treating the individual.

לפי מה שאני מבין זה ידוע שבעת משבר כלכלי, יכול להתפתח דיכאון קשה/מתמשך בנוסף לבאסה הרגילה.

אבל עדיין, נניח שלא מצאתי את הלינק הזה, ונניח שזה לא מייצג את מה שכתוב ב DSM, כי זה לא משהו רשמי.
אם ההחלטה היא שהגדרה של נוכחות של משהו ב DSM היא-היא הדבר הקובע, זה לא מוצדק בעליל.
היה לא מזמן סיפור על שופט כדורגל ישראלי, לי לפחות הוא היה נראה לי אדם שמח ובריא בנפשו לגמרי (וגם אמר שהחיים שלו סך הכל בסדר), הוא רק רוצה להיות אישה כי זה מה שהוא (לדעתו).
וכנראה שמשרד הבריאות השתתף בניתוחים שלו.
לעומת זאת, אדם שחווה דיכאון כי השקיע לפני חצי שנה את כל כספו בביטקוין לא יקבל שקל סבסוד כדי לשפר את מצבו. והוא באמת במצב קשה בניגוד לשופט הכדורגל. זה אבסורד!

שנית, יש סיפורים על אנשים שאמרו שהם בעלי חיים. פעם אפילו קראתי על אדם שממש "הפך את עצמו" לנמר (בסופו של דבר מת אחר כך).
אם אדם שמרגיש שהוא חיה ורוצה להפוך לבעל חיים, מוגדר ב DSM, האם צריך לסבסד יצירת חברבורות בעורו?

שלוש, אני מטיל עוד ספק - ידוע שטרנסגנדרים מתאבדים באחוזים גבוהים גם אחרי טיפול ההמרה (שמבוצע ברמה כזו או אחרת).
בנוסף, אחוז לא נמוך מתחרט.
אז אולי בכלל כל השיטה דפוקה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 9:34 pm 
Senior

אני לא מבין מה אתה רוצה, אני לא פסיכולוג או פסיכיאטר וגם לא אתה, אם כי אני (מסתבר) מבין קצת יותר בתחום רפואת הנפש ממך. זכותך לחשוב שכל תחום רפואת הנפש הוא שרלטנות, אבל אם אתה מקבל העובדה שיש מקום לרפואת הנפש במערכת בריאות ציבורית, אתה לא יכול לברור באיזה אבחנות אתה רוצה לטפל ובאילו לא, ואיפה להסתמך על אנשי המקצוע ואיפה לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 9:36 pm 
Hall of Famer

אתה חשוך ונחמד גואטה, חשוך ונחמד. אגב, לתהייתך, מה שהוא רוצה זה להטריל. מה שלא מובן זה למה אתה בוחר להיות מוטרל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 9:37 pm 
Senior

נשמע גזעני משהו. מזכיר לי את גולדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 9:48 pm 
Hall of Famer

היי, זה אני הלא נחמד

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 10:12 pm 
Hall of Famer

ehud כתב:
טוב, ביקשו למקד את הדיון על הפלות. כיבדתי, ולכן לא הגבתי היום. אבל מאחר ששוב הדיון עבר למסלול אחר (לגיטימי לגמרי), לא אטמון את ידי בצלחת.
ואז באים לעיתים אמירות כמו של נורטון, שיבר, זכ"א ואפילו שמוליקי שמפתיע לטובה לעיתים. "רסיסי" אור בכל החושך פה.

Amos Gueta כתב:

נניח שמישהו בדיכאון בגלל שהעסק שלו קרס או בגלל שהוא הפסיד את כל כספו בבורסה (מניח שזה קרה לא פעם ולא פעמיים), האם מעבר לטיפול נפשי משרד הבריאות צריך גם לסבסד לו את ההפסד?
הרי בטוח שזה יעזור למצב שלו. וגם דיכאון עקב הפסדים כספיים זה בטוח דבר שמופיע במילון הרפואי.
אם אתה חושב שמשרד הבריאות לא צריך להשתתף כספית בהפסד שלו, אלא רק לתת טיפול נפשי רגיל, למה במקרה של ניתוח לשינוי מין אתה תומך בהוצאה ניכרת של משרד הבריאות בהשתתפות בניתוח
מעבר לתמיכה הנפשית?

מצטער, אבל אני לא הרסיס שלך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 10:14 pm 
Hall of Famer

אתה "רסיס". או מתקרא רסיס.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 10:15 pm 
מנהל פורום

נורטון כתב:
בעיניי, הנטייה כאמור היא לא על הכל, אבל אפשר לדון ולהחליט על פי רוב במקרים לגופים
איך עושים את זה באופן אובייקטיבי שלא תפלה בין דיפוריה לקשיים נפשיים אחרים? לא יודע ולכן הנטייה לומר לא גורף

אני מניח שזה שילוב בין הסבל של המחלה/ההפרעה למטופל/לחברה, עלות הטיפול, והשיעור של שכיחותה בקרב האוכלוסיה הכללית.
בשביל זה יש את סל התרופות ומשרד הבריאות שעושה את התעדוף הזה. זה נכון למחלות פיזיות וגם למחלות נפשיות.
אין פה "אובייקטיבי" - לאנשים שחולים או קרוביהם חולים - מדובר בטיפול שיכול להשפיע על איכות החיים שלהם מקצה לקצה.
המדינה מוציאה הון גם על מחלות נפשיות כמו אנורקסיה, דכאון, מניה דיפרסיה ועוד רבות וטובות (שלא נדע).

למה להגיד "לא גורף" לדיפוריה ולא להגיד אותו הדבר על מחלות אחרות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 10:23 pm 
Senior

שיבר. נורטון מסכים איתך, הוא פשוט נוטה ל"לא" על הכל במקום ל"כן" על הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 11:07 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Amos Gueta כתב:

יאם יאם יאם
gobble gobble gobble
טעים טעים טעים
בטן בטן בטן...

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2022 11:47 pm 
Hall of Famer

ehud כתב:

אפילו !!!

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 05, 2022 7:08 am 
Hall of Famer

ehud כתב:
Amos Gueta כתב:

לא יודע מה כתוב בDSM בדיוק.
מצאתי את האתר הבא, שהכותרת של הדף היא : dsm-5-depression-criteria

https://www.psycom.net/depression/major ... n-criteria

כתוב בו :

Although there is a clear distinction to be made between depression and sadness, it is possible for major depressive disorder to occur in addition to sadness resulting from a significant loss, such as bereavement, financial ruin, or a serious medical illness. The decision as to whether a diagnosis of depression should be made will depend on the judgment of the clinician treating the individual.

לפי מה שאני מבין זה ידוע שבעת משבר כלכלי, יכול להתפתח דיכאון קשה/מתמשך בנוסף לבאסה הרגילה.

אבל עדיין, נניח שלא מצאתי את הלינק הזה, ונניח שזה לא מייצג את מה שכתוב ב DSM, כי זה לא משהו רשמי.
אם ההחלטה היא שהגדרה של נוכחות של משהו ב DSM היא-היא הדבר הקובע, זה לא מוצדק בעליל.
היה לא מזמן סיפור על שופט כדורגל ישראלי, לי לפחות הוא היה נראה לי אדם שמח ובריא בנפשו לגמרי (וגם אמר שהחיים שלו סך הכל בסדר), הוא רק רוצה להיות אישה כי זה מה שהוא (לדעתו).
וכנראה שמשרד הבריאות השתתף בניתוחים שלו.
לעומת זאת, אדם שחווה דיכאון כי השקיע לפני חצי שנה את כל כספו בביטקוין לא יקבל שקל סבסוד כדי לשפר את מצבו. והוא באמת במצב קשה בניגוד לשופט הכדורגל. זה אבסורד!

שנית, יש סיפורים על אנשים שאמרו שהם בעלי חיים. פעם אפילו קראתי על אדם שממש "הפך את עצמו" לנמר (בסופו של דבר מת אחר כך).
אם אדם שמרגיש שהוא חיה ורוצה להפוך לבעל חיים, מוגדר ב DSM, האם צריך לסבסד יצירת חברבורות בעורו?

שלוש, אני מטיל עוד ספק - ידוע שטרנסגנדרים מתאבדים באחוזים גבוהים גם אחרי טיפול ההמרה (שמבוצע ברמה כזו או אחרת).
בנוסף, אחוז לא נמוך מתחרט.
אז אולי בכלל כל השיטה דפוקה?

"ידוע ש..."
"אחוז לא נמוך מתחרט"
"יש סיפורים על"

אהוד, אתה מחרטט כאן על נושאים שאתה לא מבין בהם ולו מילימטר, אתה לא מביא נתון אחד אלא רק סיפורים ושמועות, ואתה גם מסרב ללמוד כי אז תגלה שכל התיאוריות שבנית כדי להצדיק את השנאה שלך לכל דבר שלא מתאים לדרך החיים שבחרת פשוט לא מחזיקות מים.

בשורה התחתונה-יש לא מעט מצבים שיכולים להוביל לדכאון קליני, דיספוריה מגדרית הוא בהחלט אחד מהם, גם מצב כלכלי קשה יכול להיות טריגר, זה לא אומר שאנחנו צריכים לטפל בכל מי שחסר לו כסף או בכל מי שלא אוהב את עצמו, זה כן אומר שאנחנו צריכים לטפל בכל מי שאיש מקצוע הגדיר שסובל מבעיה שניתנת לאבחנה וטיפול, גם אם זה לא מתאים לאג'נדה שלך. אם אתה חושב שאנשי מקצוע מאבחנים ומטפלים בבעיות שאינן קיימות או שאינו דורשות טיפול, אתה מוזמן ללכת ללמוד ולחקור את הנושא (ולא-לראות ביוטיוב סרטונים של רבנים מטורללים ושונאי אדם לא נחשב "ללמוד ולחקור", בשביל זה צריך קודם כל לשקול את האפשרות שאולי אתה טועה ולא מבין בזה כלום, ללכת לאוניברסיטה, להתקבל לתואר רלוונטי, לסיים אותו, לעבור סטאז' והתמחות, לטפל באנשים כמה שנים ואז, *אולי*, תוכל להגיד שאתה מומחה בתחום) ולהציע גישה טיפולית שונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 174 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: ראי שעל הקיר ו 24 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: