סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 7:42 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 174 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפלות בארה'ב
הודעהפורסם: ג' יולי 05, 2022 4:37 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
בכל מצב רפואי או נפשי יש קשת שלמה של חומרות, סיכונים ופרמטרים חיצוניים שמכתיבים את הטיפול המומלץ, ובכל מצב יש קשת של טיפולים זולים ויקרים יותר. אתה מצד אחד בוכה על מה יקרה וכמה יקר זה יהיה אם כל הדיספורים ילכו לעשות ניתוח, ומצד אחד שמראים לך שכמות הניתוחים בסוף היא די קטנה אתה בוכה שאין הרבה כאלו אז למה לממן אותם. נובמת. תשאיר את ההחלטות האלו לאנשי המקצוע ושהמדינה גלובלית תחליט כמה היא רוצה להשקיע בבריאות בכלל ובבריאות נפשית בפרט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 05, 2022 7:07 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
נעשה זאת מסודר.
אני אמרתי את הדברים הבאים:
1. אני לא חושב שראוי שהמדינה תממן ניתוחים קוסמטיים, לרבות ניתוח לשינוי מין, בדיוק כמו שלא ראוי שתממן השתלת שיער לאדם שסובל מדיכאון חריף (ויש המון כאלה) על רקע נשירת השיער שלו. יש חריגים מסוימים בעיקר בכל מה שקשור לשחזור (למשל אדם שסבל מכוויות או מי שעברה כריתת שד בגלל סרטן השד).

2. המדינה צריכה לסבסד טיפולים נפשיים, חד משמעית. נשאלתי אח"כ על ידי רוני מדוע לממן טיפול בדיכאון, מאניה דיפרסיה ושאר מחלות נפש ולא לממן ניתוחים לשינוי מין. לכך עניתי שטראנסג'נדר כתופעה היא נדירה, ולכן אין להשוות את הטיפול הניתוחי בה לטיפולים הניתנים לאנשים הסובלים מהפרעות נפשיות נפוצות הרבה יותר, ולכן האינטרס הציבורי לטפל בהם הוא גדול הרבה יותר מבחינה תועלתנית. זאת לצד הדעה הכללית שלי שלא ראוי שהמדינה תממן ניתוחים אסתטיים.

3. אח"כ, בהתייחסות לכך שרוני תהה מניין אני מביא את הנתונים על כך שמדובר במקרי קיצון, הראיתי שזו באמת תופעה נדירה יחסית. ואח"כ (בהמשך להודעה שלך) הוספתי על הדברים הנ"ל וצמצמתי עוד יותר את הדיון לדיספוריה מגדרית, שזו כבר הרמה שבה החולה הופך לבעל הפרעה תפקודית של ממש, ולכאורה מצדיק ניתוח לשינוי מין כאמור. להבדיל מאלו הלוקים בדיספוריה, השאר שאינם חשים הלימה בין זהותם המגדרית הפיזית והתחושה הפנימית שלהם, אמנם חווים תסכול מסוים, אבל הוא לא גורם להם להפרעות תפקודיות משמעותיות.

וברור שהמדינה בסוף תחליט בעצמה איפה להשקיע את הכסף, אבל אנחנו עוסקים כאן בדעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 06, 2022 1:21 am 
Freshman

ידוע שאחוז ההתאבדויות בקרב קירחים גבוה פי כמה משאר האוכלוסיה. נראה לי.

לגבי השכיחות, אני לא מבין מה זה חשוב. אם זה נדיר אז זה הסעיף התקציבי נמוך וזה לא על חשבון משהו אחר. מה שחשוב אם כבר זאת העלות לטיפול לאדם יחיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 06, 2022 8:12 am 
Junior

אבל תשאל את עצמך למה אחוז ההתאבדויות בקהילת הטראנסים גבוה. פחות בגלל היותם טראנסים ויותר בגלל הדרה ונידוי מצד החברה והמשפחה הקרובה. תשאל טראנס/ית כמה קשה להם למצוא עבודה תחת הזהות שלהם.
אין ספק שלא קל להיות טראנס במדינת ישראל הלא מכילה מספיק. מרביתם אנשים מסכנים מאוד ללא ספק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 06, 2022 10:38 am 
Senior

לא ברור איפה אתה שם את הקו ומה הקריטריונים שלך אליו. הסרת קפלי עור אחרי ניתוח בריאטרי זה בסדר למשל? טיפול בBody Integrity Dysphoria (שזה עוד סוג של דיספוריה) כמו שתואר מוקדם יותר בת'רד על ידי קטיעה, זה בסדר ? ולמה אתה מוסמך להחליט מה בסדר ומה לא?

ומה משנה שכיחות הבעייה הנפשית לטיפול בה ? ברגע שאתה מסכים שהמדינה צריכה לטפל בבעיות נפשיות, מה עדיפה אחת על השנייה ? הרי נניח ל-10 בעיות נפשיות שסובלים מהן 1000 אנשים כל אחת, יש אותו אימפקט של בעייה נפשית אחת שסובלים ממנה 10000 איש. בסוף יש לך X אנשים בחברה שזקוקים לטיפול על רקע בעייה נפשית. אני לא חושב שיש לך את הידע או הסמכות להחליט איזה טיפול מתאים לאיזה בעייה ולאיזה חומרה שלה, בשביל זה יש אנשי מקצוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 06, 2022 9:50 pm 
Sophomore

rony כתב:
ehud כתב:
Amos Gueta כתב:
לא, אהוד,ממש לא נכון. אין דבר כזה הגדרה רפואית ספציפית של דכאון עקב הפסדים כספיים. ודיספוריה מינית או אחרת (יש סוגים אחרים) לא מוגדרת כדכאון בכלל. אם בא לך להתווכח על ההגדרות הנוכחיות בתחום בריאות הנפש תפדל, אבל אתה לא יכול להתווכח על עצם קיומן של ההגדרות ולהמציא הגדרות שלא שם.

לא יודע מה כתוב בDSM בדיוק.
מצאתי את האתר הבא, שהכותרת של הדף היא : dsm-5-depression-criteria

https://www.psycom.net/depression/major ... n-criteria

כתוב בו :

Although there is a clear distinction to be made between depression and sadness, it is possible for major depressive disorder to occur in addition to sadness resulting from a significant loss, such as bereavement, financial ruin, or a serious medical illness. The decision as to whether a diagnosis of depression should be made will depend on the judgment of the clinician treating the individual.

לפי מה שאני מבין זה ידוע שבעת משבר כלכלי, יכול להתפתח דיכאון קשה/מתמשך בנוסף לבאסה הרגילה.

אבל עדיין, נניח שלא מצאתי את הלינק הזה, ונניח שזה לא מייצג את מה שכתוב ב DSM, כי זה לא משהו רשמי.
אם ההחלטה היא שהגדרה של נוכחות של משהו ב DSM היא-היא הדבר הקובע, זה לא מוצדק בעליל.
היה לא מזמן סיפור על שופט כדורגל ישראלי, לי לפחות הוא היה נראה לי אדם שמח ובריא בנפשו לגמרי (וגם אמר שהחיים שלו סך הכל בסדר), הוא רק רוצה להיות אישה כי זה מה שהוא (לדעתו).
וכנראה שמשרד הבריאות השתתף בניתוחים שלו.
לעומת זאת, אדם שחווה דיכאון כי השקיע לפני חצי שנה את כל כספו בביטקוין לא יקבל שקל סבסוד כדי לשפר את מצבו. והוא באמת במצב קשה בניגוד לשופט הכדורגל. זה אבסורד!

שנית, יש סיפורים על אנשים שאמרו שהם בעלי חיים. פעם אפילו קראתי על אדם שממש "הפך את עצמו" לנמר (בסופו של דבר מת אחר כך).
אם אדם שמרגיש שהוא חיה ורוצה להפוך לבעל חיים, מוגדר ב DSM, האם צריך לסבסד יצירת חברבורות בעורו?

שלוש, אני מטיל עוד ספק - ידוע שטרנסגנדרים מתאבדים באחוזים גבוהים גם אחרי טיפול ההמרה (שמבוצע ברמה כזו או אחרת).
בנוסף, אחוז לא נמוך מתחרט.
אז אולי בכלל כל השיטה דפוקה?

"ידוע ש..."
"אחוז לא נמוך מתחרט"
"יש סיפורים על"

אהוד, אתה מחרטט כאן על נושאים שאתה לא מבין בהם ולו מילימטר, אתה לא מביא נתון אחד אלא רק סיפורים ושמועות, ואתה גם מסרב ללמוד כי אז תגלה שכל התיאוריות שבנית כדי להצדיק את השנאה שלך לכל דבר שלא מתאים לדרך החיים שבחרת פשוט לא מחזיקות מים.

בשורה התחתונה-יש לא מעט מצבים שיכולים להוביל לדכאון קליני, דיספוריה מגדרית הוא בהחלט אחד מהם, גם מצב כלכלי קשה יכול להיות טריגר, זה לא אומר שאנחנו צריכים לטפל בכל מי שחסר לו כסף או בכל מי שלא אוהב את עצמו, זה כן אומר שאנחנו צריכים לטפל בכל מי שאיש מקצוע הגדיר שסובל מבעיה שניתנת לאבחנה וטיפול, גם אם זה לא מתאים לאג'נדה שלך. אם אתה חושב שאנשי מקצוע מאבחנים ומטפלים בבעיות שאינן קיימות או שאינו דורשות טיפול, אתה מוזמן ללכת ללמוד ולחקור את הנושא (ולא-לראות ביוטיוב סרטונים של רבנים מטורללים ושונאי אדם לא נחשב "ללמוד ולחקור", בשביל זה צריך קודם כל לשקול את האפשרות שאולי אתה טועה ולא מבין בזה כלום, ללכת לאוניברסיטה, להתקבל לתואר רלוונטי, לסיים אותו, לעבור סטאז' והתמחות, לטפל באנשים כמה שנים ואז, *אולי*, תוכל להגיד שאתה מומחה בתחום) ולהציע גישה טיפולית שונה.

איני מחרטט במודע, רוני יקר.
אם כתבתי דברים שאינם נכונים, מדובר בשוגג.

***כתבתי : "ידוע שטרנסגנדרים מתאבדים באחוזים גבוהים גם אחרי טיפול ההמרה".***
ואתה הצגת את מה שכתבתי כחרטוט, ולכן אני אגיב :

הינה מסמך של משרד הבריאות בו נמצא הנתון המזעזע הבא :
https://www.health.gov.il/Services/Comm ... 772520.pdf

": %22%-41 מהאנשים הטרנסג׳נדרים ביצעו ניסיון אובדני אחד
. %11 ניסו להתאבד בשנה האחרונה, ו-%35 שקלו זאת ברצינות. "

אמנם לא כתוב במפורש שזה אחרי ההמרה (צר לי שאיני יודע בדיוק מה זה ההמרה הזו, לפי המעט שאני יודע יש לזה כמה שלבים),
אבל ברור שחלק ניכר מהנתונים המחרידים האלו אם של אנשים שחצו לצד השני (מבחינה טיפולית כמובן).

הינה עוד עדות של מטפלת/רופאה מומחית לנושא :
https://healthy.walla.co.il/item/3509823
היא טוענת על מטופלים שהתאבדו כבר אחרי התחלת הטיפול.

הינה גם אתר YNET שמתאר זאת כבעיה כלל עולמית :
https://www.mako.co.il/pride-news/globa ... 931006.htm

***כתבתי "אחוז לא נמוך מתחרט." ***
ואתה הצגת את מה שכתבתי כחרטוט, ולכן אני אגיב :

הינה מה שכתוב בטלגרף (מוזמן לנסות למצוא מנוי כדי לקרוא, אבל הכותרת אומרת דרשני) :
https://www.telegraph.co.uk/health-fitn ... t-talking/

***כתבתי "יש סיפורים על אנשים שאמרו שהם בעלי חיים."***
אתה הצגת את מה שכתבתי כחרטוט, ולכן אני אגיב :

הינה לך :

https://www.mako.co.il/hix-magazine/Art ... d41006.htm

קאטמן :
https://www.youtube.com/watch?v=tg-ZdjM52zc

חשוב לי לציין כמובן שאני בעד לתת טיפול לגברים שמרגישים כמו אישה (ולהפך), אבל המרת מין זה טיפול לא נכון. ובטח ובטח שהמדינה לא צריכה לממן את זה.

rony כתב:
אהוד, אתה מחרטט כאן על נושאים שאתה לא מבין בהם ולו מילימטר, אתה לא מביא נתון אחד אלא רק סיפורים ושמועות, ואתה גם מסרב ללמוד כי אז תגלה שכל התיאוריות שבנית כדי להצדיק את השנאה שלך לכל דבר שלא מתאים לדרך החיים שבחרת פשוט לא מחזיקות מים.

אני ממתין להתנצלות. יש לי סבלנות.

rony כתב:
אתה מוזמן ללכת ללמוד ולחקור את הנושא (ולא-לראות ביוטיוב סרטונים של רבנים מטורללים ושונאי אדם לא נחשב "ללמוד ולחקור")

אחרי שאני חושב שהראיתי גם לך וגם לעמוס, שהדברים שכתבתי מבוססים, הגיע הזמן שתקבל ותקין שאני ככל הנראה בדרך כלל כן יודע לפני שאני כותב (טעויות תמיד יכולות לקרות לכולם).
זה שאתה מצייר לעצמך בראש ציור שלי כ"דתי בור", זה כבר עניין שלך. זה לא נעים לי שכך אתה מצייר אותי, אבל זו זכותך. הקוראים מוזמנים לשפוט בעצמם.

אני מאד מבקש שתכבד רבנים. לא יודע על מי אתה מדבר כ"מטורללים ושונאי אדם".

אני אציין כדוגמה את הצדיק העצום, הגאון הנפלא ובעל הנפש העצומה הרה"ג יגאל לווינשטיין שליט"א הי"ו.
האם אתה מתכוון אליו למשל?
אז אם כן, רק שתדע כמה דברים
א. אני לא מתבטא כמונוו. למשל שהוא קורה ללהטבים "סוטים", כי אני חושב שזה לא נכון כך.
ב. אם תעמיק ותראה שהוא אוהב להטבים, והוא האחרון שיזלזל בהם כבני אדם.
ג. הסיבה שהוא קורה להם "סוטים" זה פשוט כי הם סוטים מהדרך. הוא לא מתכוון חלילה שהוא "סוטה מין" כמו נגיד אנסים או פדופילים או משהו כזה.
כאשר אתה תרד לשוליים בזמן נהיגה סביר שמי שלידך יגיד לך "אתה סוטה". האם אתה לא תסכים איתו?
ד. הרה"ג לוינשטיין הוא שירת כסמג"ד, ומתורתו ינקו ויונקים מיטב הקצינים בצה"ל, וכן אנשים גדולים כמו עמנואל מורנו זצוקל, רועי קליין זצוקל ואלירז פרץ זצוקל.
כמה אנשים אתה מכיר שהם שרתו כסמגדים ושמיטב האנשים במדינה מתאבקים בעפר רגליהם?
איך זה מסתדר הגיונית שאתה קורא לאדם דגול כזה (בהנחה שאליו התכוונת) "מטורלל ושונא אדם", כאשר המציאות מראה בדיוק הפוך?
האם אולי אתה החרטטן המוטה?

מחילה מכולם על החפירה. . .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 06, 2022 11:25 pm 
Hall of Famer

אוקי
אז אדרבה אם אלו נתוני ההתאבדות (ואני גם כן יודע שהשיעור הוא עצום, ושיעורי האבטלה שלהם עצומים - מכל מיני סיבות) הייתי אומר שהמדינה צריכה למצוא את הדרך לעזור להם (תהא אשר תהא) - כי נראה שזו סופר "אוכלוסייה בסיכון".
וזה במובן מסוים מתחבר גם לנושא איסור ההפלות: אם קיימת הנחה (או אפילו נתונים) שנערה/בחורה צעירה (לשם הדוגמא) תיפגע בסופו של דבר מ"הריון לא מתוכנן" - בריאותית, נפשית, לימודית/אקדמית, תעסוקתית, כלכלית וכו' וכו' - אז צריך למצוא פה פיתרון כלשהו, ויהי מה.

אהוד
גם שחקן כדורסל שלא מבצע את התרגיל שהורה מאמנו - הוא "סוטה" (מהתרגיל), כפשוטו
האם סביר להתבטא ככה, בוודאי בפומבי, כמי שיש לו השפעה כה רבה על קהילות שלמות?
כחלק מאותו "נאום הסוטים" (גיגלתי כדי לראות את ההקשר) הרב גם יצא כנגד התנדבות בצביעה של בית לרווחת אותם "סוטים", אז להגיד שהוא "אוהב להט"בים" (ציטוט שלך)?!
ממתי להתנדב עבור פלך אוכלוסייה מסוים - זה דבר רע? (הפוך, הייתי אומר שדווקא להתנדב עבור מישהו שכה שונה ממך - זו מעלה גדולה מאוד)

ללא ציניות, לדעתי העובדה שאדם שהוא שירת שנים רבות ב"מערכת הביטחון" אומרת עליו משהו, ומהווה נקודת זכות (יחסית, לא אבסולוטית אמנם) כש"שופטים אותו".
אבל זה צריך לעבוד גם הפוך - ולא ייתכן שהליצנים מהכנסת שעשו קומבינות במהלך השירות הצבאי שלהם יגדירו בהינף יד כבוגדים - אנשים שהקדישו עשרות שנים מחייהם וסיכנו עצמם למען המדינה.
אחרת - הטיעון שלך לגבי הרב לא בתוקף פשוט.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 07, 2022 6:58 am 
Hall of Famer

אני אעזור לך שוב אהוד: כתבת שטרנסג'נדרים מנסים להתאבד באחוזים גבוהים אחרי טיפולי התאמה מגדרית, אבל לא הבאת שום סימוכין, כן הבאת סימוכין לכך שהם מנסים להתאבד בשיעורים גבוהים, אבל סימוכין לכך שהם מנסים להתאבד בעקבות טיפולי התאמה מגדרית או שהטיפולים לא עוזרים להם לא הבאת, אפילו לא בדל של טיעון. אף אחד לא טוען שטיפולי התאמה מגדרית הם הפתרון המושלם והיחיד, אלא שהם חלק מסט של כלים לטפל מאנשים שסובלים מחוסר התאמה מגדרית, בשום מקום לא נאמר שהם פתרון מושלם שאחריו הכל יהיה נפלא, ואם אדם עבר טיפול כזה, והטיפול הועיל לו ושיפר את מצבו, אבל הוא עדיין מנודה ע"י משפחתו או חבריו, וכל מיני נבלות כמו הרב לוינשטיין קוראים לו סוטה, אז כן-הוא עדיין בסיכוי יותר גבוה גבוה לדכאון והתאבדות, זה לא אומר שהטיפול שקיבל הוביל לכך וזה לא אומר שהטיפול שקיבל לא מועיל.

ציטוט:
חשוב לי לציין כמובן שאני בעד לתת טיפול לגברים שמרגישים כמו אישה (ולהפך), אבל המרת מין זה טיפול לא נכון. ובטח ובטח שהמדינה לא צריכה לממן את זה.

לפי איזה קריטריון אתה קובע שזה "טיפול לא נכון"? אני שוב קובע כאן בצורה הכי פשוטה-אתה חרטטן, לא למדת את הנושא, אתה לא יודע עליו דבר וחצי דבר, אתה לא יודע האם וכמה טיפולי התאמה מגדרית מועילים, אנשי מקצוע רבים מאוד חושבים שהם מועילים, תורמים ושהם ממש מצילים חיים, אבל הם לא מתאימים לאג'נדה שלך, אז אתה פוסל אותם.

ולגבי הרב לוינשטיין שטוען שהומוסקסואליות היא "מחלה כמו איידס", חושב שלהט"ביות היא לא "מצב נורמלי", מעודד טיפולי המרה ושחושב שתחקירים על הטרדה מינית באולפנות הם רדיפה חילונית כנגד דתיים, אם זה השיח הנמוך שאתה נתלה בו כהוכחה לכך שהרבנים שאתה הולך אחריהם הם לא מטורללים שונאי אדם אז אני את שלי סיימתי, לא חוזר בי ולא מתנצל על כך שאני קורא לאנשים כמו לווינשטיין, מטורללים ושונאי אדם, ואפשר להוסיף גם בורים חשוכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 07, 2022 7:45 am 
Hall of Famer

השמש זרחה, השטה פרחה, והטרול הטריל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 07, 2022 8:27 am 
מנהל פורום

רוני באמת חבל על המלל, אתה מאכיל וחבל.

לפי כל מיני נתונים שמצאתי במאמרים, רובם הטרנסג'נדרים בכלל לא מעוניינים בניתוחים. כנראה מספיק להם להזדהות כבני המין השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 07, 2022 12:56 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
רוני, אתה מקבל סיבוס? תן-ביס?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 07, 2022 1:21 pm 
Sophomore

אם היתי טרול אמיתי היתי גם נהנה מעצם זה שאתם נותנים יחס לכאלו שמאכילים אותי.

אבל אני לא טרול, וזה מאד מעליב מה שאתם עושים, ואבקש מאד שתפסיקו.
אני חבר בפורום לא מעט שנים, וזה לא נעים

תהום עצומה פעור ביני לבין עמוס, רוני, שמוליקי, ולפעמים יש אפילו יש אי נעימויות.
אבל אין פה אחד שיכול להגיד שאני לא מנסה להיות ענייני, ושהם לא עונים לי באופן ענייני.
אתם דווקא צריכים לכבד אותם שהם מנסים לענות לטענות ענייניות.

מספיק עם הגזענות כלפי דתיים וכלפי אנשים בעלי דעות שונות משלכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 07, 2022 1:59 pm 
Hall of Famer

איך אפשר להיות גזעני כלפי דתיים?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 07, 2022 2:00 pm 
Sophomore

rony כתב:
אני אעזור לך שוב אהוד: כתבת שטרנסג'נדרים מנסים להתאבד באחוזים גבוהים אחרי טיפולי התאמה מגדרית, אבל לא הבאת שום סימוכין, כן הבאת סימוכין לכך שהם מנסים להתאבד בשיעורים גבוהים, אבל סימוכין לכך שהם מנסים להתאבד בעקבות טיפולי התאמה מגדרית או שהטיפולים לא עוזרים להם לא הבאת, אפילו לא בדל של טיעון. אף אחד לא טוען שטיפולי התאמה מגדרית הם הפתרון המושלם והיחיד, אלא שהם חלק מסט של כלים לטפל מאנשים שסובלים מחוסר התאמה מגדרית, בשום מקום לא נאמר שהם פתרון מושלם שאחריו הכל יהיה נפלא, ואם אדם עבר טיפול כזה, והטיפול הועיל לו ושיפר את מצבו, אבל הוא עדיין מנודה ע"י משפחתו או חבריו, וכל מיני נבלות כמו הרב לוינשטיין קוראים לו סוטה, אז כן-הוא עדיין בסיכוי יותר גבוה גבוה לדכאון והתאבדות, זה לא אומר שהטיפול שקיבל הוביל לכך וזה לא אומר שהטיפול שקיבל לא מועיל.

ציטוט:

לפי איזה קריטריון אתה קובע שזה "טיפול לא נכון"? אני שוב קובע כאן בצורה הכי פשוטה-אתה חרטטן, לא למדת את הנושא, אתה לא יודע עליו דבר וחצי דבר, אתה לא יודע האם וכמה טיפולי התאמה מגדרית מועילים, אנשי מקצוע רבים מאוד חושבים שהם מועילים, תורמים ושהם ממש מצילים חיים, אבל הם לא מתאימים לאג'נדה שלך, אז אתה פוסל אותם.

ולגבי הרב לוינשטיין שטוען שהומוסקסואליות היא "מחלה כמו איידס", חושב שלהט"ביות היא לא "מצב נורמלי", מעודד טיפולי המרה ושחושב שתחקירים על הטרדה מינית באולפנות הם רדיפה חילונית כנגד דתיים, אם זה השיח הנמוך שאתה נתלה בו כהוכחה לכך שהרבנים שאתה הולך אחריהם הם לא מטורללים שונאי אדם אז אני את שלי סיימתי, לא חוזר בי ולא מתנצל על כך שאני קורא לאנשים כמו לווינשטיין, מטורללים ושונאי אדם, ואפשר להוסיף גם בורים חשוכים.

ראשית, טוב לראות שיש פה אנשים עם אישיות משל עצמם שממשיכים לענות עניינית, ולא סתם "זורמים" כי אומרים להם "אל תאכילו את הטרול.
אני חושב שאתה מרגיש שאיני טרול (אתה צודק), ולכן אתה ממשיך להתדיין. אשריך!

אני אתחיל מהרה"ג לווינשטין שליט"א.
כמו שכתבתי, אני אישית לא מתבטא ככה.
הרה"ג לווינשטיין כנראה מאמין שאם מבקרים להטבים מאופן לא מנומס, אז זו הדרך הכי טובה לגרום להם לא לחיות את חייהם ככאלו, ולדעתו טוב שלא יחיו כלהטבים (וגם לדעתי).
מה שאני צריך להבין זה האם אתה כן מאמין שהוא בסופו של דבר רוצה בטובתם של להטבים (גם אם הוא טועה לשיטתך).
אם אתה כן חושב שהוא רוצה בטובתם (אך טועה), לעניות דעתי אין הוא ראוי להיקרא "שונא אדם - נבלה - מטורלל".
אם יש לך מה להגיב עוד בנושא הזה, בבקשה בלי תשובות כמו "גם מי שפיצץ את מגדלי התאומים רצה בטובת האנושות כולה בסופו של דבר".
זה לא אותו הדבר.

לגבי זה שטרנסים מתאבדים אחרי ניתוחים באחוזים גבוהים, או שהניתוח לא עוזר מספיק - לא חסר מידע באינטרנט.

למשל :
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3043071/
ציטוט:
Conclusions
Persons with transsexualism, after sex reassignment, have considerably higher risks for mortality, suicidal behaviour, and psychiatric morbidity than the general population. Our findings suggest that sex reassignment, although alleviating gender dysphoria, may not suffice as treatment for transsexualism, and should inspire improved psychiatric and somatic care after sex reassignment for this patient group.

אז כותבים כנראה גם ניתוח לא מספיק, וצריך אחרי זה עוד טיפולים. אין לזה סוף.
אני מניח שהניתוחים זו הפעולה הכי מאסיבית שיש אצל טרנסים. אם זה לא פותר את עיקר הבעיה, אז . . .

אפשר גם לקרוא פה :
https://www.heritage.org/gender/comment ... e-evidence

מצד שני ,כאדם שהאמת היא נר לרגליו, מצאתי גם דברים הפוכים, ולכן עלי לציין אותם :

https://fenwayhealth.org/new-study-show ... -ideation/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 07, 2022 2:01 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
איך אפשר להיות גזעני כלפי דתיים?

היה על זה פעם דיון פה בפורום.
אני לא רואה גזענות במובן הגנטי/ביולוגי של המושג, אלא בכך שיש אפליה כלפי אוכלוסייה מוסימת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 07, 2022 3:36 pm 
Hall of Famer

וואו, אני בדיוק כמוך. גם אני כשעולה היום אני שמח לראות את הירח בשמיים. לעומת זאת כשהוא שוקע בים, אני מחכה שהשמש כבר תיתן את האור החלש שלה.
משמעות מילים מקובלת זה כל כך פאסה, שכל אחד יגדיר מה שבה לו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 07, 2022 4:39 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
וואו, אני בדיוק כמוך. גם אני כשעולה היום אני שמח לראות את הירח בשמיים. לעומת זאת כשהוא שוקע בים, אני מחכה שהשמש כבר תיתן את האור החלש שלה.
משמעות מילים מקובלת זה כל כך פאסה, שכל אחד יגדיר מה שבה לו.

זה בסדר גמור שאתה מנסה להגחיך אותי, זה לא נעים, אבל זה לגיטימי ודמוקרטי.
אני לעומת זאת אענה באופן ענייני (וגם לא מתפלסף יותר מידי) בדיוק כמו שעניתי לרוני שניסה להגחיך אותי, וכמו שעניתי לאחרים.

מתוך מסמך של הארגון הנקרא "האגודה לזכויות אזרח בישראל" (במידת הצורך אספק קישור ישיר) :

ציטוט:
עם הזמן התרחבה הגדרת המונח "גזענות" כך שהיא איננה שמה דגש רק על תחושת עליונותם של פרטים וקבוצות על רקע גזעי, אלא גם על תחושת עליונותם של אלה על פני פרטים וקבוצות אחרות בחברה אשר להם מאפיינים תרבותיים וחברתיים משותפים כמו השתייכות ללאום, דת, קבוצה אתנית וכו'. לפיכך, המושג המגדיר את תופעת הגזענות כיום לא מתייחס רק לאופן הצר שלה, הנוגע למאפיינים הביולוגיים, אלא לכל רעיון שבבסיסו עליונות של פרטים או קבוצות בחברה על פני קבוצות אחרות על בסיס הבדלים תרבותיים וחברתיים.
בשנת 1966 אימץ האו"ם את ההגדרה הרחבה למושג "גזענות" המופיע באמנה בדבר ביעור כל צורות הגזענות והאפליה:
" כל הבחנה, הוצאה מן הכלל, הגבלה או העדפה המיוסדים על נימוקי גזע, צבע, ייחוס משפחתי, מוצא לאומי או אתני, שמגמתם או תוצאתם יש בהן כדי לסכל את ההכרה, ההנאה והשימוש ולפגום בהכרה, בהנאה או בשימוש, על בסיס שווה, של זכויות האדם וחירויות היסוד בחיים המדיניים הכלכליים, החברתיים, התרבותיים, או בכול תחום אחר בחיי הציבור". (סעיף 1 א' לאמנה)

אז אתה יכול לא להסכים איתי עם זה שאני מרחיב את מושג הגזענות, אבל כנראה שיש לי על מה להתבסס.
הניסיון להוציא אותך מצחיק לא עלה יפה לדעתי.

אם יש תגובה עניינית, אשמח לשמוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 07, 2022 7:56 pm 
Sophomore

ehud כתב:
לווינשטיין כנראה מאמין שאם מבקרים להטבים מאופן לא מנומס, אז זו הדרך הכי טובה לגרום להם לא לחיות את חייהם ככאלו, ולדעתו טוב שלא יחיו כלהטבים (וגם לדעתי).

תמצית ה''יהדות'' המשיחית המודרנית. אנחנו נחליט עבור כולם מה טוב ונכון ומה לא, וכל אלימות שנבצע תמוסגר כרצון להרבות טוב בעולם. כמובן, תוך כדי נטען שאנחנו מעוניינים בדיאלוג, ולא מבינים את האנטי. ''דיאלוג'' = אתם תקשיבו לנו ותעשו מה שאנחנו מגדירים כנכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 07, 2022 9:45 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
שתוק, יא גזען.
אז תוחבים חוטם לחופש שלך לחיות את חייך החילוניים בשם "רגשות" או "צביון", מה קרה?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 07, 2022 11:17 pm 
Sophomore

לשנות מילים מסוימות למשמעות שמתאימה לך זה ממש פרוגרסיבי
מצד שני יש כאלה שקוראים לעובר תינוק (לכו תדעו אולי הם חושבים שהוא יונק ברחם) אז יש עוד לאן להתקדם

אבל מרגשת מאוד הפרוגרסיביות שמתפרצת מהשמרנים השונים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 12:56 am 
Sophomore

ido כתב:
ehud כתב:
לווינשטיין כנראה מאמין שאם מבקרים להטבים מאופן לא מנומס, אז זו הדרך הכי טובה לגרום להם לא לחיות את חייהם ככאלו, ולדעתו טוב שלא יחיו כלהטבים (וגם לדעתי).

תמצית ה''יהדות'' המשיחית המודרנית. אנחנו נחליט עבור כולם מה טוב ונכון ומה לא, וכל אלימות שנבצע תמוסגר כרצון להרבות טוב בעולם. כמובן, תוך כדי נטען שאנחנו מעוניינים בדיאלוג, ולא מבינים את האנטי. ''דיאלוג'' = אתם תקשיבו לנו ותעשו מה שאנחנו מגדירים כנכון.

הקדמה קטנה:
אם אתה קורא בשמו של צדיק וגדול כמו הרה"ג לווינשטיין, אתה מתבקש לשים לפני זה לפחות, ל-פ-ח-ו-ת את המילה רב.
בטח ובטח שאתה מצטט אותי אתה מתבקש להקדים לשמו את התואר כפי שאני כתבתי.

כמה תיקונים למה שכתבת :
"אנחנו נחליט עבור כולם" - זה לא שאנחנו מחליטים לפי איזה פילוסופיה שלנו. יש אלוקים לעולם, יש אמת בעולם, צריך ללכת לפי, ואנחנו עושים כל מה שאנחנו יכולים במסגרת המותר, וזה לגיטימי לגמרי.

"כל אלימות שנבצע. . ."
איזה אלימות בוצעה על ידי חרדלים כלפי מי שלא מסכים איתם?

"אתם תקשיבו לנו ותעשו מה שאנחנו מגדירים כנכון"
לא נכון.
אנחנו נפעל באופן דמוקרטי כדי להשפיע על המרחב הציבורי במדינה. זה לגיטימי וסביר לגמרי.
אם אנחנו ננצח במשחק הדמוקרטי אז במרחב הציבורי המדינה תראה כצלמנו בע"ה - צלם אלוקים.
לעומת זאת בתוך דלת אמותיו לכל אדם יש את הבחירה החופשית לעשות מה שהוא רוצה לנכון.
לא זוכר שיש משמרות חרדלים שנכנסים לתוך בתים של אנשים או מנסים לקרוא מחשבות של אנשים.

עידו יקר,
חבל שבמקום להתחבר ולנסות להרבות אהבה, אתה פשוט מחרטט.

אשמח לקרוא רק תגובות ענייניות ורק כאלו שמדברות אמת, ולא כל מיני סיסמאות וחצאי אמיתות.
תודה על ההתחשבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 2:32 am 
Hall of Famer

הזין לווינשטיין.
זה בערך מה שהחרא הקטן שווה.
הוא רב בדיוק כמו שהזין יהושע ויצמן או הזין אברהם ריבלין רבנים (מה לעשות, הייתי בעולם הזה לפני כמה עשורים, לא יודע מה הולך היום), אבל שניהם זיינים. ואגב גם מוטי אלון זיין וחשבתי ככה עוד לפני הסיפור, אבל אחרי שפגשתי אותו בעצמי. אבל נדמה לי שעכשיו כולם יודעים שהוא זין, אז לא משנה).

ואם כבר, אתה ממשיך ללא יושרה אינטלקטואלית. כשאתה כותב שאם תנצחו וכו', כל אחד יכול לעשות מה שבא לו בתוך דל"ת אמותיו, אתה שקרן. כי לא, בן אדם לא יכול להיות הומו לדעתך בתוך דל"ת אמותיו (ואתה תכפה זאת, אם יהיה לך רוב במדינה), כי אתה והרבנים הזיינים שלך חושבים שהם יכולים לקבוע לאנשים את מי לזיין.
ככה זה, זיינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 3:31 am 
Senior

וכמובן ההתייחסות הקלילה למשחק הדמוקרטי שכבר הודת שברגע שתוכל, אתה רוצה לבטל את כל המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 10, 2022 7:02 am 
Hall of Famer

ehud כתב:
הרה"ג לווינשטיין כנראה מאמין שאם מבקרים להטבים מאופן לא מנומס, אז זו הדרך הכי טובה לגרום להם לא לחיות את חייהם ככאלו, ולדעתו טוב שלא יחיו כלהטבים (וגם לדעתי).

ואני מאמין שאם מבקרים חלאות אדם כמו המטורלל לווינשטיין שחושב שיש לו את הזכות לבקר בחירות אישיות של אנשים שאינן רלוונטיות אליו בשום צורה ואופן ולכפות עליהם לחיות את חייהם בדרך מנוגדת לחלוטין לאיך שהם רוצים באופן לא מנומס, אז זו הדרך הטובה ביותר לגרום לו שלא לחיות את חייו כחלאת אדם מטורללת, ולדעתי ייטב לכולם שיחיה כמישהו שאינו כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 174 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 32 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה