עמוס לב כתב:
shmueliki כתב:
ואני אוסיף (ואסתכן באמירות שאני "מנסה לקדם ישראלים" וכו') שזה הזוי שסורקין נותן עונת בכורה טובה במכבי, ואז מביאים 4 זרים ייעודיים לעמדות 4-5 בלבד (פלוס קולסון, כפי שציין צ'רלס, ומי יודע האם בנדר לא יצוץ אוטוטו, לא נראה שיש לו ביקוש סופר דופר מחוץ למכבי...)
ולא הזכרנו את ג'ייק כהן, פניני ומנקו
אני לא מבין מה הזוי בדיוק. רומן סורקין הוא סימן שאלה גדול בתור שחקן תורם ביורוליג. כרגע למכבי יש פאוור אחד במשרה מלאה, מרטין, עוד פורוורד אחד שינוע בין עמדות הפורוורד (ובהנחה שלהיליארד תהיה עונה סטנדרטית, אז הוא ייקרא לדגל כסמול פורוורד הפותח בלא מעט משחקים). כלומר כרגע מכבי תצטרך מסורקין בין 10 דקות מינ' למשחק ל-15 עד 20 דקות בסיטואציות מסויימות. אני לא ראיתי שום דבר בעונה שעברה של סורקין שנותן ביטחון שהוא מסוגל למלא את התפקיד הזה.
השאלה כמובן האם קייל ווילצ'ר הוא התשובה.
רומן סורקין הוחתם במכבי לפני שנה. אני מניח שמוסכם על כולם שהוא הפתיע לטובה בעונה הראשונה שלו (גם בליגה הישראלית, שם היה חמישי בקבוצה במדד למרות שהיה רק עשירי בדקות), והוא נראה כמו מועמד להיות "הישראלי הבולט" במכבי בכמה השנים הבאות (לאור ההיצע והגיל של האחרים).
אז אם אלו הנסיבות - לא הייתי מחתים 4 זרים שמכסים את 2 עמדות הגבוהים (פלוס קולסון) , וגורם לו להיות שחקן 11 ביורוליג במקרה הטוב.
תראה עד כמה חלוקת הדקות אשתקד היה "מוזרה", שלמרות שהיה אז זר בולט אחד בעמדה 4, וחרף שהוא לא היה מוצלח במיוחד (על כך נסכים אני חושב) - עדיין סורקין קיבל רק כ-5 דקות משחק בממוצע ביורוליג (בחלוקת מספר הדקות שלו - לכל המשחקים ששוחקו, שבשליש מהם לא שותף מבחירה). אפילו בתרחיש הקיצוני הזה הוא לא התקרב ל-10 הדקות אותן ציינת, קל וחומר 15-20. רוצה לומר - אין משמעות כרגע לשאלה "מה הוא יכול לתת ב-20 דקות משחק ביורוליג", לפני שנותנים לו 10 על בסיס קבוע...
רפי מנקו הוחתם כעת על חוזה מכובד (גם במונחי ישראלי במכבי) של 270 אלף דולר. נראה שהוא בקושי יתלבש למשחקי היורוליג (באם אכן יהיו 9 זרים, ובפרט עמדות 3-4 יהיו די מפוצצות) - אז מה ההיגיון פה?! אם זה מעמדו - אל תביא אותו, ותחסוך כסף לצרכים אחרים.
לחילופין, מדוע צריך גם את פניני וגם את ג'ייק כהן (שניהם רק לליגה בעצם, שכן לכאורה ביורוליג הם לא ב-12 המובילים בכלל) כשיש 4 גבוהים זרים (נניח ששניים מהם נרשמים בכל משחק ליגה נתון - ומתוך 4 הרי שניים יהיו זמינים תמיד) לצד סורקין ואותו מנקו?
מקבוצה שכל הזמן מתלוננת על מצבה הכלכלי ביחס ליריבותיה באירופה, ועל כך שבאמצע העונה "השוק קשה" והם אינם יכולים להתחזק - הייתי מצפה לא להתחיל את העונה עם 15 שחקנים ברוסטר (כולם על שכר מכובד, זה לא כמו זוסמן ששיחק על פרוטות לפני כמה שנים) וללא יכולת תגובה כלכלית (לדבריהם) תוך כדי העונה.
אני מזכיר שרק בשנה שעברה היו פה 3 זרים שלא בדיוק נתנו תרומה הרבה מעבר לישראלים (עם כל הכבוד להגנה שלהם) - קלויארו, טיילור ותומאס, אבל הדקות של שלושתם ביורוליג היו פחות או יותר מובטחות (20, 16 ו-14 בממוצע למשחק, בהתאמה) - רק כי הם הזרים של הקבוצה (ובאופן סימלי, אכן קיבלו יותר מהישראלי בעל הקרדיט הגבוה ביותר בקבוצה - דיברתולומאו).
זאת בדיוק הטענה הבסיסית שלי למכבי, היא מעדיפה זרים אמריקאיים גם בבנייה וגם בפועל כשצריך לבחור מי עולה למגרש, גם אם הפער ביכולת המקצועית לא גדול (ואת זה אפשר לראות בחלוקת הדקות בליגה הישראלית, שם חלק מהזרים "קצת זורקים", ועדיין לרוב יקבלו יותר דקות מהישראלים), גם אם ברור שחלק ניכר מהזרים מתחלפים מדי עונה (לראייה, אז זר לא נשאר לעונה הקרובה), בעוד שחקנים ישראלים יש אינטרס ישיר לקבוצה לפתח - כי הם יישארו אצלה שנים רבות (באם תרצה).
המונח "לא מחלקים דקות לפי דרכון" - מקבל במכבי משמעות הפוכה.