סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 3:45 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 165 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יולי 07, 2022 9:50 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
לדעתי עשרים בחירות סיבוב ראשון באזור העשרים שוות בממוצע אול-סטאר ושני סטארטרים. זה לא מספיק טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 07, 2022 9:52 pm 
Junior

הבעיה היותר גדולה של יוטה היא שמיצ'ל הלך לאחור השנה. כרגע הוא לא מספיק טוב כדי להוביל קבוצה לאליפות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 1:48 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
Att כתב:
shmueliki כתב:
"מה שעשה בבוסטון" לא מוכתר כהצלחה סך הכל?

אני במקומם לא מוותר על מיצ'ל (כל עוד הוא לא במוד של לפוצץ הכל ולעזוב - לא יודע אם זה המצב).
בחירות דראפט רבות כבר יש בכיס. כדוגמא, כבר בשנה הקרובה תהיה להם את הבחירה שלהם (נניח סביב 15?) של מינסוטה (20?) ושל פילי (25?). זה לא מדהים, אבל זה זרם שחקנים שאפשר להוציא ממנו כל מיני דברים.
אם את הכוכב כבר יש (חתום עד 2025, ואופציית שחקן לעונה נוספת), אז כינורות שני-שלישי בבוא היום אפשר להוציא גם בסיכוי לא מבוטל גם מהבחירות הללו, ואיזו החתמת FA ברגע הנכון.

מה שאיינג' עשה בבוסטון מוכתר בהחלט כהצלחה (הוא אחד ה-GMים הטובים בליגה),
ממש כמו מה שעשו בג"ס העונה (עוד GM בכיר) מוכתר בהצלחה רבה
אבל האסטרטגיה בשני המקרים הייתה בעייתית משהו
(לבנות מחדש ותוך כדי לנסות לנצח במקרה של בוסטון
לבחור על פי אפסייד כשאתה קונטנדרית במקרה של ג"ס)
וייתכן מאוד שההישגים היו גבוהים אפילו יותר בשני המקרים
אילו היו הולכים על אסטרטגיה אחרת.

יש לך את זה ביותר "קלישאה של ATT"?
האסטרטגיה נתנה לקבוצה אחת 4 אליפויות ושני גמרים, ולקבוצה השניה מעל חצי עשור בצמרת המזרח, ואליפות אחת.
מה אתה רוצה בדיוק?

התכוונתי להחלטה לבחור את ווייסמן וקומינגה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 4:32 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
למה ההחלטה לבחור את ווייסמן וקמינגה רעה ? שתיהן בחירות אפסייד וBPA בדיוק כמו שאתה אוהב. גם אם גולדן סטייט צריכה שחקנים אחרים, הערך הגבוה שלהם צריך בתיאוריה גם להתבטא כלפי טריידים לשחקני רוטציה, אם צריכים אותם (בינתיים, הם לא היו צריכים טריידים כאלו, ובתיאוריה הערך שלהם עוד אמור לעלות. נניח בטרייד על דוראנט הם כנראה יהיו חלק גדול).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 5:40 am 
Hall of Famer

Amos Gueta כתב:
למה ההחלטה לבחור את ווייסמן וקמינגה רעה ? שתיהן בחירות אפסייד וBPA בדיוק כמו שאתה אוהב. גם אם גולדן סטייט צריכה שחקנים אחרים, הערך הגבוה שלהם צריך בתיאוריה גם להתבטא כלפי טריידים לשחקני רוטציה, אם צריכים אותם (בינתיים, הם לא היו צריכים טריידים כאלו, ובתיאוריה הערך שלהם עוד אמור לעלות. נניח בטרייד על דוראנט הם כנראה יהיו חלק גדול).

שתיהן בחירות אפסייד כמו שאני אוהב ב-99% מהמקרים (אם כי נוטים לפרש אחרת ממני את המושג הזה) אבל כשיש לך קונטנדרית עם סופרסטאר מזדקן, אני חושב שעדיף לך להשיג (בתקווה) כוכב מוכח בטרייד או לחילופין ללכת על הימור מעט יותר בטוח במקום על פרויקטים ארוכי טווח. יכול מאוד להיות שהבחירות האלו יתבררו כ-win מבחינת הווריורס בסופו של דבר אבל זה חתיכת הימור. אני חושב שקונטנדריות, בניגוד לכל השאר, צריכות ללכת על מוד של win now ולא לנסות לבנות במקביל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 6:38 am 
Hall of Famer

אז רגע, תזכיר לי מי היתה האלופה השנה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 7:25 am 
Sophomore

את מי זה מעניין? האסטרטגיה היתה שגויה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 11:04 am 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:
אם אין דבר כזה עמדה 4, איך זה שאנתוני דייויס מתעקש לפתוח בה ולא בסנטר? למה JJJ עולה בחמישייה לצד יונאס/אדמס מאז שהוא בליגה? והרי שניהם לא ווינגים מן הסתם, עם כל הכבוד לסקיל סט של החדגבה.
גם זאיון ממש לא סנטר ואני יכול להמשיך עם עוד דוגמאות.

גם לא יודע אם אפשר להגדיר עמדות אך ורק לפי התפקידים בהתקפה. סנטר מן הסתם חייב להיות עוגן הגנתי, לשמור על הטבעת, לשאוב ריבאונדים בהגנה או לחלופין, לעשות בוקס אאוט כמו שצריך. גם הפאוורים והווינגים שמתפקדים כיום כסנטרים בעת הצורך, הם כאלה שיש להם מאפיינים כמו מרכז כובד נמוך, מוטת זרועות ארוכה, אתלטיות יוצאת דופן, ובעיקר האופי והרצון to grind it. כמו ששמעתי באיזשהו פודקאסט השנה, בן סימונס למשל ממש לא בנוי בשביל לתפקד כסנטר בהגנה.
ואילו רכז צריך לשמור בתור point of attack על מוביל הכדור שממול, אלא אם הוא גדול ואיטי מדי, ואז מחביאים אותו מול איזה שחקן כנף.

זה בגלל שחדגבה טוחן בצבע כאשר הוא משחק "סנטר". טיעון חלש שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 11:27 am 
Junior

satriani כתב:
B.Grant44 כתב:
אם אין דבר כזה עמדה 4, איך זה שאנתוני דייויס מתעקש לפתוח בה ולא בסנטר? למה JJJ עולה בחמישייה לצד יונאס/אדמס מאז שהוא בליגה? והרי שניהם לא ווינגים מן הסתם, עם כל הכבוד לסקיל סט של החדגבה.
גם זאיון ממש לא סנטר ואני יכול להמשיך עם עוד דוגמאות.

גם לא יודע אם אפשר להגדיר עמדות אך ורק לפי התפקידים בהתקפה. סנטר מן הסתם חייב להיות עוגן הגנתי, לשמור על הטבעת, לשאוב ריבאונדים בהגנה או לחלופין, לעשות בוקס אאוט כמו שצריך. גם הפאוורים והווינגים שמתפקדים כיום כסנטרים בעת הצורך, הם כאלה שיש להם מאפיינים כמו מרכז כובד נמוך, מוטת זרועות ארוכה, אתלטיות יוצאת דופן, ובעיקר האופי והרצון to grind it. כמו ששמעתי באיזשהו פודקאסט השנה, בן סימונס למשל ממש לא בנוי בשביל לתפקד כסנטר בהגנה.
ואילו רכז צריך לשמור בתור point of attack על מוביל הכדור שממול, אלא אם הוא גדול ואיטי מדי, ואז מחביאים אותו מול איזה שחקן כנף.

זה בגלל שחדגבה טוחן בצבע כאשר הוא משחק "סנטר". טיעון חלש שלך.

לא הבנתי, הוא טוחן או נטחן?
דבר שני, למה "סנטר"? אתה טוען שגם העמדה הזאת לא קיימת?

עובדתית דייויס לא פותח בתור הביגמן היחידי של הלייקרס, כלומר לא כסנטר, מירכאות כפולות או לא (כאילו, דווייט הווארד ודמיאן ג'ונס/תומאס בריאנט הם "סנטרים"?). אז נראה לי כמו קאונטר חלש שלך, או שפשוט לא הבנתי מה אתה מנסה לומר בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 2:32 pm 
Junior

אני דווקא יכול להבין את מה שאטט אומר בנוגע לשני הדראפטים הקודמים של הווריורס, בתור מי שחשב לא מעט על טרייד-דאונס פוטנציאליים שלהם בדראפט 2020 (כולל אחד שבו הם מקבלים את אוברה והבחירה העשירית מפניקס, כשממילא הצליחו להשיג מהם את אוברה עבור חריגת הטריידים ולא הרבה מעבר לכך, מבלי שישאיר אצלם חותם חיובי), ותהה מדוע פרנץ ואגנר כלל לא הועלה כאופציה עבורם במוקים של שנה שעברה, למרות שברובם הוא שובץ מיד לאחר מכן, אצל המג'יק בבחירה 8 או הקינגס בבחירה 9.

כמובן שמבחן התוצאה סותר את שנינו, אפשר אפילו לומר שגם אם הווריורס לא ייקחו אליפות נוספת בגרסתם הנוכחית, הרי שקומינגה (ואולי גם ווייזמן, עם סימן שאלה גדול שמרחף מעליו כרגע) מספקים בסיס מעניין לאיטרציה הבאה שלהם כקבוצה צעירה ומוכשרת.

אבל אני חושב שהאטטיזם הכוזב והבוקי (ואני משתדל להיות עדין כאן בבחירת המילים) בא לידי ביטויו המזוקק בקובלנות על בוסטון דווקא.
אנסה רגע לחשוב על טיעוניו האפשריים של אטט לפני שהוא מעלה אותם על הכתב בעצמו:

1. הסלטיקס עשו מהלך WIN-NOW מיותר כשהחתימו את הייוורד, לא טופ 5 לעמדה שלו גם בשיאו ובטרם החל להיפצע בתדירות גבוהה, בקיץ 2017 כשרק בחרו בטייטום וג'יילן בראון היה לאחר עונת הרוקי שלו (מעניין אותי אם יגיד אותו דבר על החתמת הורפורד שנה קודם לכן, והניסיון להחתים גם את דוראנט מיד לאחר מכן).

2. הסלטיקס ויתרו על נכס חשוב (הבחירה של הנטס בדראפט 2018 המשובח) עבור קיירי (שכן היה אז טופ 5 לעמדה שלו). איינג' היה עשוי לקחת בבחירה הזאת את שג"א, מיילס ברידג'ס, מיקאל ברידג'ס, או אפילו סקסטון שנבחר ע"י הקאבס בפועל (והיה נותן לסלטיקס תחליף זול וצעיר לאייזיאה תומאס כפוינט-סקורר). צריך לזכור שאיינג' החזיק אז גם בבחירה של הקינגס לדראפט 2019, שנחשבה אז אטרקטיבית, אם כי בפועל הפכה לבחירה 14 (רומיאו לנגפורד).

לפני שאני, או כל אחד אחר, יתפנה לענות לטיעונים האלה, אני רוצה לטעון דבר אחד שמתייחס בול לנקודה העיוורת של אטט בכל הנוגע לבניית קבוצה מנצחת:
העובדה שבוסטון הגיעה עד למשחק 7 בגמר המזרח כבר בעונת הרוקי של טייטום ועונת הסופמור של בראון, והמשיכה להגיע לפלייאוף ולהתמודד בו בשנים שלאחר מכן - הגם שהשיגה תוצאות מאכזבות ביחס להישג הנ"ל שמיצב אותה ככוח העולה במזרח - היתה משמעותית מאוד להתפתחות של שניהם (ושל סמארט כמובן) בתור שחקנים מובילים בקונטנדרית.

האטטיזם דוגל בבנייה מתמשכת, עד שלכאורה מצטברים מספיק כוכבים שמסתדרים בשורה, ואז הם אמורים פשוט להגיע למעמדים של פלייאוף, גמר אזורי וגמר NBA ולנצוץ שם. אבל אפילו המקרה המוצלח ביותר של בנייה מרצף של בחירות טופ 5 (ואחרות), עם דוראנט, ווסטברוק והארדן באוקלהומה (וגם ג'ף גרין שהוחלף בפרקינס, איבקה, ספולושה שהיה אז צעיר יחסית והגיע תמורת בחירת סיבוב ראשון), התבסס סה"כ על שתי עונות בלבד של טנקינג מכוון (בעונת 2007 הסופרסוניקס פשוט היו גרועים, בין היתר מפציעותיו של ריי אלן) והגעה לפלייאוף כבר בעונת הרוקי של הארדן ואיבקה. מתיחת האלופה המכהנת ושבדרך לשישה משחקים בסיבוב הראשון, גמר מערב מול האלופה שבדרך בפלייאוף שלאחר מכן, והעפלה לסדרת הגמר כעבור שנה. ללא ספק גרף שיפור תלול מאוד, אבל עדיין כזה שהתבסס על חתירה לתחרותיות והשתפשפות ראשונית בסיבוב הראשון (וגם על "מהלך מאיץ בנייה", עם הטרייד על גרין תמורת פרקינס).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 3:01 pm 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:
אני דווקא יכול להבין את מה שאטט אומר בנוגע לשני הדראפטים הקודמים של הווריורס, בתור מי שחשב לא מעט על טרייד-דאונס פוטנציאליים שלהם בדראפט 2020 (כולל אחד שבו הם מקבלים את אוברה והבחירה העשירית מפניקס, כשממילא הצליחו להשיג מהם את אוברה עבור חריגת הטריידים ולא הרבה מעבר לכך, מבלי שישאיר אצלם חותם חיובי), ותהה מדוע פרנץ ואגנר כלל לא הועלה כאופציה עבורם במוקים של שנה שעברה, למרות שברובם הוא שובץ מיד לאחר מכן, אצל המג'יק בבחירה 8 או הקינגס בבחירה 9.

כמובן שמבחן התוצאה סותר את שנינו, אפשר אפילו לומר שגם אם הווריורס לא ייקחו אליפות נוספת בגרסתם הנוכחית, הרי שקומינגה (ואולי גם ווייזמן, עם סימן שאלה גדול שמרחף מעליו כרגע) מספקים בסיס מעניין לאיטרציה הבאה שלהם כקבוצה צעירה ומוכשרת.

אבל אני חושב שהאטטיזם הכוזב והבוקי (ואני משתדל להיות עדין כאן בבחירת המילים) בא לידי ביטויו המזוקק בקובלנות על בוסטון דווקא.
אנסה רגע לחשוב על טיעוניו האפשריים של אטט לפני שהוא מעלה אותם על הכתב בעצמו:

1. הסלטיקס עשו מהלך WIN-NOW מיותר כשהחתימו את הייוורד, לא טופ 5 לעמדה שלו גם בשיאו ובטרם החל להיפצע בתדירות גבוהה, בקיץ 2017 כשרק בחרו בטייטום וג'יילן בראון היה לאחר עונת הרוקי שלו (מעניין אותי אם יגיד אותו דבר על החתמת הורפורד שנה קודם לכן, והניסיון להחתים גם את דוראנט מיד לאחר מכן).

2. הסלטיקס ויתרו על נכס חשוב (הבחירה של הנטס בדראפט 2018 המשובח) עבור קיירי (שכן היה אז טופ 5 לעמדה שלו). איינג' היה עשוי לקחת בבחירה הזאת את שג"א, מיילס ברידג'ס, מיקאל ברידג'ס, או אפילו סקסטון שנבחר ע"י הקאבס בפועל (והיה נותן לסלטיקס תחליף זול וצעיר לאייזיאה תומאס כפוינט-סקורר). צריך לזכור שאיינג' החזיק אז גם בבחירה של הקינגס לדראפט 2019, שנחשבה אז אטרקטיבית, אם כי בפועל הפכה לבחירה 14 (רומיאו לנגפורד).

לפני שאני, או כל אחד אחר, יתפנה לענות לטיעונים האלה, אני רוצה לטעון דבר אחד שמתייחס בול לנקודה העיוורת של אטט בכל הנוגע לבניית קבוצה מנצחת:
העובדה שבוסטון הגיעה עד למשחק 7 בגמר המזרח כבר בעונת הרוקי של טייטום ועונת הסופמור של בראון, והמשיכה להגיע לפלייאוף ולהתמודד בו בשנים שלאחר מכן - הגם שהשיגה תוצאות מאכזבות ביחס להישג הנ"ל שמיצב אותה ככוח העולה במזרח - היתה משמעותית מאוד להתפתחות של שניהם (ושל סמארט כמובן) בתור שחקנים מובילים בקונטנדרית.

האטטיזם דוגל בבנייה מתמשכת, עד שלכאורה מצטברים מספיק כוכבים שמסתדרים בשורה, ואז הם אמורים פשוט להגיע למעמדים של פלייאוף, גמר אזורי וגמר NBA ולנצוץ שם. אבל אפילו המקרה המוצלח ביותר של בנייה מרצף של בחירות טופ 5 (ואחרות), עם דוראנט, ווסטברוק והארדן באוקלהומה (וגם ג'ף גרין שהוחלף בפרקינס, איבקה, ספולושה שהיה אז צעיר יחסית והגיע תמורת בחירת סיבוב ראשון), התבסס סה"כ על שתי עונות בלבד של טנקינג מכוון (בעונת 2007 הסופרסוניקס פשוט היו גרועים, בין היתר מפציעותיו של ריי אלן) והגעה לפלייאוף כבר בעונת הרוקי של הארדן ואיבקה. מתיחת האלופה המכהנת ושבדרך לשישה משחקים בסיבוב הראשון, גמר מערב מול האלופה שבדרך בפלייאוף שלאחר מכן, והעפלה לסדרת הגמר כעבור שנה. ללא ספק גרף שיפור תלול מאוד, אבל עדיין כזה שהתבסס על חתירה לתחרותיות והשתפשפות ראשונית בסיבוב הראשון (וגם על "מהלך מאיץ בנייה", עם הטרייד על גרין תמורת פרקינס).

הקבוצה האחרונה שנבנתה על הדראפט והגיעה רחוק היא בוסטון עצמה.
ה-CORE שלה מגיע במובהק מהדראפט.
גם גולדן סטייט כמובן.

מה שאני הייתי עושה במקום איינג' (שוב, בעיניי, אחד ה-GMים הטובים והמוערכים בליגה) זה לקחת את הקבוצה כל הדרך למטה בטבלה, תוך כדי שאני מקבל בחירות מהנטס.
הניסיון לקחת אליפות (לא היה להם סיכוי אמיתי להתמודד עם לברון וחבורתו) תוך כדי שאתה בונה מהדראפט במקביל זה ניסיון לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה
וכמעט בהכרח אומר שהאפסייד של הפרויקט העתידי יורד (זה שהוא הגיע לרמות גבוהות זו לא הוכחה שהוא לא יכול היה להגיע רחוק יותר).

יש קבוצות שמנסות את זה. כמעט תמיד מריעים להן וכמעט תמיד כל מה שנותר זה "הניסיון" שצברו הצעירים (קראודר לא שם, IT גם לא, בראדלי לא שם וכו').
זה לא שאין לזה משמעות בכלל אבל אני מניח שבוסטון היו מחליפים את הניסיון הזה בעוד כוכב צעיר (או שניים) ברמה של טייטום/בראון

--
בסופו של דבר, גם ג"ס וגם בוסטון עשו עבודה נהדרת,
אחרת לא היו מגיעות לגמר העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 5:03 pm 
Hall of Famer

ואז אטט הסביר מה הוא היה עושה יותר טוב מדני איינג'.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 5:07 pm 
Hall of Famer

אבל זה בדיוק בדיוק הטיעון הנגדי

שתי הקבוצות הנ"ל "נבנו מהדראפט" - מבלי להיות למטה בכלל:
בוסטון החמיצו פלייאוף בודד ב-15 השנה האחרונות (בעונת 13-14, ומשם יצאו עם בחירה 6 ועם מרכוס סמארט)
גולדן סטייט נבנו מבחירות דראפט 7,7,11,35 (ואם מתעקשים, גם לוני מבחירה 30) - שזה סתם מספרים רנדומליים שכל קבוצה יכולה להשיג (בין אם ישירות, או טריידים/החלפות וכו'), וכעת השיגו סיוע משמעותי מעוד בחירת דראפט רנדומלית - ג'ורדן פול בבחירה ה-28.

לכן, אם כבר הנ"ל מהווה ראייה למשהו, אז זה לכך שאין צורך "לרדת למטה במכוון" באם יש לך כלים סבירים להמשיך להתמודד ב"אמצע הליגה פלוס".

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 7:23 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:

טיעון נגדי למה?
כתבתי על שתי בחירות ספציפיות שגולדן סטייט ובוסטון קיבלו שהן במידה רבה אותה בחירה - לנצח ולבנות מחדש בו-זמנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 10:59 pm 
Hall of Famer

1. גולדן סטייט - יש נק' שאסור לשכוח. אף אחד בגולדן סטייט לא ידע איזה קליי תומפסון יחזור, אם יחזור. אם הם היו מוותרים על בחירה מספר 2 תמורת שחקן טוב מאד (אני לא חושב שהיום ניתן לקבל כוכב בתמורה לבחירה מספר 2 ולפי מה שאני זוכר, הבחירות הגבוהות בדרפאט לפני שנה היו סימן שאלה אחד גדול) ומגלים שתומפסון רבע ממה שהוא היה ובעקבות כך גם אין להם סיכוי לאליפות, אז כולם, בטח att, היו קוטלים אותם, על האסטרטגיה. כבר היו יודעים להסביר לנו שזה בדיוק היה הזמן לא רק לבחור בבחירה מספר 2, אלא לנצל את הערך הגבוה של סטף כדי להשיג עוד בחירות דראפט עתידיות ולהתחיל את הריבילדינג בצורה הכי טובה שאפשר. בנוגע בבחירה בווגנר, ברוב המקומות שראיתי ציוני דראפט, הביקורת היחידה על הווריירס הייתה לגבי הטיים ליין ומה אפשר יהיה להוציא מקמינגה בעונה הקרובה ולכן עדיף היה לווריירס להעביר את הבחירה. אני לא ראיתי ביקורת על כך שהם היו צריכים לבחור את ווגנר במקום. העונה של ווגנר היתה בלתי צפויה. לא ציפ ממנו לכזאת יכולת בעונת הרוקי.

2. לגבי בוסטון אני בכלל לא מבין את הביקורת של Att. אם אני זוכר נכון, בזמן אמת, אחרי הטרייד של פולץ את טייטום ושאר המהלכים, הוא סגר את הסיכוי שיש לפילי במזרח, בגלל הקבוצה שאיינג' בנה בבוסטון.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 11:22 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
1. גולדן סטייט - יש נק' שאסור לשכוח. אף אחד בגולדן סטייט לא ידע איזה קליי תומפסון יחזור, אם יחזור. אם הם היו מוותרים על בחירה מספר 2 תמורת שחקן טוב מאד (אני לא חושב שהיום ניתן לקבל כוכב בתמורה לבחירה מספר 2 ולפי מה שאני זוכר, הבחירות הגבוהות בדרפאט לפני שנה היו סימן שאלה אחד גדול) ומגלים שתומפסון רבע ממה שהוא היה ובעקבות כך גם אין להם סיכוי לאליפות, אז כולם, בטח att, היו קוטלים אותם, על האסטרטגיה. כבר היו יודעים להסביר לנו שזה בדיוק היה הזמן לא רק לבחור בבחירה מספר 2, אלא לנצל את הערך הגבוה של סטף כדי להשיג עוד בחירות דראפט עתידיות ולהתחיל את הריבילדינג בצורה הכי טובה שאפשר. בנוגע בבחירה בווגנר, ברוב המקומות שראיתי ציוני דראפט, הביקורת היחידה על הווריירס הייתה לגבי הטיים ליין ומה אפשר יהיה להוציא מקמינגה בעונה הקרובה ולכן עדיף היה לווריירס להעביר את הבחירה. אני לא ראיתי ביקורת על כך שהם היו צריכים לבחור את ווגנר במקום. העונה של ווגנר היתה בלתי צפויה. לא ציפ ממנו לכזאת יכולת בעונת הרוקי.

2. לגבי בוסטון אני בכלל לא מבין את הביקורת של Att. אם אני זוכר נכון, בזמן אמת, אחרי הטרייד של פולץ את טייטום ושאר המהלכים, הוא סגר את הסיכוי שיש לפילי במזרח, בגלל הקבוצה שאיינג' בנה בבוסטון.

אל תתיימר לדעת מה אני הייתי חושב :roll:
בטח אם זה לא מתכתב עם שום דבר שכתבתי כאן.
מבחינתי כל עוד יש סופרסטאר בקבוצה, היא קונטנדרית וצריך להתייחס אליה בהתאם. להשתפר איפה שאפשר ולא לפרק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 11:34 pm 
Hall of Famer

לא הבנתי. אני כתבתי שאם היו מגלים שלווריירס אין סיכוי לאליפות, אז במקרה כזה, לא היית יורד על גישת לנצח עכשיו?
ואת המשפט על סופרסטאר בכלל אני לא מבין. אתה חשבתי ב-2020 או ב-2021 שלווריירס יש סיכוי לאליפות כי יש להם את קארי (זה הסצנריו שנתתי, תומפסון לא חוזר באמת ונשאר קארי וזהו בערך)?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 09, 2022 12:33 am 
Hall of Famer

זה לא מסובך. כל עוד יש לך סופרסטאר שמשחק ברמה הגבוהה ביותר בליגה אתה לא שולח אותו בטרייד. לא משנה מה קורה סביבו. נדמה לי שהאליפות של דירק הוכיחה את זה.

ואתה תמיד נוהג לצדד בכך
כך שלא ברור לי מה אתה רוצה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 09, 2022 12:38 pm 
Junior

Att כתב:
מה שאני הייתי עושה במקום איינג' (שוב, בעיניי, אחד ה-GMים הטובים והמוערכים בליגה) זה לקחת את הקבוצה כל הדרך למטה בטבלה, תוך כדי שאני מקבל בחירות מהנטס.
הניסיון לקחת אליפות (לא היה להם סיכוי אמיתי להתמודד עם לברון וחבורתו) תוך כדי שאתה בונה מהדראפט במקביל זה ניסיון לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה
וכמעט בהכרח אומר שהאפסייד של הפרויקט העתידי יורד (זה שהוא הגיע לרמות גבוהות זו לא הוכחה שהוא לא יכול היה להגיע רחוק יותר).

יש קבוצות שמנסות את זה. כמעט תמיד מריעים להן וכמעט תמיד כל מה שנותר זה "הניסיון" שצברו הצעירים (קראודר לא שם, IT גם לא, בראדלי לא שם וכו').
זה לא שאין לזה משמעות בכלל אבל אני מניח שבוסטון היו מחליפים את הניסיון הזה בעוד כוכב צעיר (או שניים) ברמה של טייטום/בראון

לא ברור לי מה הביג דיל שקראודר, אייזיאה ובראדלי כבר לא שם? מזכיר שקראודר ואייזיאה עברו תמורת קיירי. אייזיאה כבר היה פצוע ולא חזר לעצמו מאז, כך שזה שהוא כבר (מזמן) לא שם, זו נקודה בולטת לזכותו של איינג'.
בראדלי הועבר בטרייד תמורת מרכוס מוריס, שנתן יופי של תרומה בריצות הפלייאוף של בוסטון בשנתיים שהיה שם. בראדלי, לעומת זאת, לא נראה כמו אותו שחקן מאז שהופרד מהסיסטמה של סטיבנס ומהורפורד (שני גורמים שלדעתי תרמו המון גם לתפוקת האולסטאר שאייזיאה נתן שם עד לפציעה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 09, 2022 12:44 pm 
Junior

Att כתב:
shmueliki כתב:

טיעון נגדי למה?
כתבתי על שתי בחירות ספציפיות שגולדן סטייט ובוסטון קיבלו שהן במידה רבה אותה בחירה - לנצח ולבנות מחדש בו-זמנית.

זו לא בנייה מחדש. בנייה מחדש זה לוותר על שחקן הפרנצ'ייז שלך ועל שחקנים מנוסים אחרים, או לכל הפחות לוותר על כולם כמעט, למעט שחקן הפרנצ'ייז (מה שפורטלנד עשו כעת סביב לילארד, ובזמנו עשו סביב אלדריג').
ולאחר שאתה מצטרף כישרונות צעירים בבחירות לוטרי גבוהות יותר-או-פחות, לתת להם דקות ואף מקום בחמישייה על חשבון אחרים.

הווריורס נתנו שתי עונות מחוץ לפלייאוף, אחת מהן בתחתית של הליגה, בגין הפציעות של קליי, קארי ודריי. כתוצאה מכך הם זכו בבחירות 2 ו-14 שנתיים רצופות. את בחירה 7 שבה לקחו את קומינגה הם קיבלו דרך מינסוטה.
אם היו מעלים את ווייזמן בחמישייה ויהי מה, אם היו מעבירים אחד מבין וויגינס/דריימונד בשביל לפתוח עם קומינגה (או לפחות לתת לו את רוב הדקות מאחורי שניהם), אפשר היה לקרוא לזה "לנצח ולבנות מחדש בו-זמנית".

מה שהווריורס עושים בפועל זה לבנות לעתיד, לא לבנות מחדש. להתמודד כאן ועכשיו עם סגל תחרותי שמצרפים אליו וטרנים, ולהחזיק על קצה הספסל את עתודות הקבוצה לשנים הבאות. די דומה למה שמכבי ת"א עשתה בזמנו (או עדיין? כבר לא מעורה) עם מיטב הכישרונות הצעירים של ישראל או קרואטיה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 09, 2022 12:48 pm 
Junior

shmueliki כתב:
גולדן סטייט נבנו מבחירות דראפט 7,7,11,35 (ואם מתעקשים, גם לוני מבחירה 30) - שזה סתם מספרים רנדומליים שכל קבוצה יכולה להשיג (בין אם ישירות, או טריידים/החלפות וכו'), וכעת השיגו סיוע משמעותי מעוד בחירת דראפט רנדומלית - ג'ורדן פול בבחירה ה-28.

לא מדויק, אתה בכל זאת מציין כאן שלוש בחירות לוטרי שנבחרו לאורך ארבע שנים (כשבתווך היה גם את הכישלון עם אקפה אודו בבחירה 6). זה לא "סתם מספרים רנדומליים", זה מספרים של קבוצה שלא עשתה פלייאוף בין 2008 ועד 2013, הגם שלא עשתה טנקינג בוטה ומכוון (למעט הטנקינג בפוטו פיניש של עונת 2011/12, כדי לא לרדת מתחת לטופ 7 ואז למסור בחירת אמצע לוטרי לג'אז).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 09, 2022 1:00 pm 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:
Att כתב:
shmueliki כתב:

טיעון נגדי למה?

זו לא בנייה מחדש. בנייה מחדש זה לוותר על שחקן הפרנצ'ייז שלך ועל שחקנים מנוסים אחרים, או לכל הפחות לוותר על כולם כמעט, למעט שחקן הפרנצ'ייז (מה שפורטלנד עשו כעת סביב לילארד, ובזמנו עשו סביב אלדריג').
ולאחר שאתה מצטרף כישרונות צעירים בבחירות לוטרי גבוהות יותר-או-פחות, לתת להם דקות ואף מקום בחמישייה על חשבון אחרים.

הווריורס נתנו שתי עונות מחוץ לפלייאוף, אחת מהן בתחתית של הליגה, בגין הפציעות של קליי, קארי ודריי. כתוצאה מכך הם זכו בבחירות 2 ו-14 שנתיים רצופות. את בחירה 7 שבה לקחו את קומינגה הם קיבלו דרך מינסוטה.
אם היו מעלים את ווייזמן בחמישייה ויהי מה, אם היו מעבירים אחד מבין וויגינס/דריימונד בשביל לפתוח עם קומינגה (או לפחות לתת לו את רוב הדקות מאחורי שניהם), אפשר היה לקרוא לזה "לנצח ולבנות מחדש בו-זמנית".

מה שהווריורס עושים בפועל זה לבנות לעתיד, לא לבנות מחדש. להתמודד כאן ועכשיו עם סגל תחרותי שמצרפים אליו וטרנים, ולהחזיק על קצה הספסל את עתודות הקבוצה לשנים הבאות. די דומה למה שמכבי ת"א עשתה בזמנו (או עדיין? כבר לא מעורה) עם מיטב הכישרונות הצעירים של ישראל או קרואטיה...

הו, תודה רבה לך. מה זה בכלל "לנצח ולבנות מחדש" בהקשר של קונטנדרית?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 09, 2022 4:30 pm 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:
Att כתב:
shmueliki כתב:

טיעון נגדי למה?

איך שלא תרצה להגדיר את זה.
הם הולכים על שני טיימליינים במקביל.
הם בונים לעתיד ורוצים לקחת אליפויות כעת.
זה עבד להם מצוין העונה אבל באופן כללי, אני לא חושב שזה מתכון טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 09, 2022 4:33 pm 
מנהל פורום

היו שלוש קבוצות שאני זוכר שעשו את זה אי פעם, שלושתן מאד הצליחו, אני מתכוון לסלטיקס ולווריירס שהוזכרו כאן ולספרס שעשו את זה פעמיים (או פעם וחצי) לא מבין איך זה מתכון לא טוב. זה דורש כל מיני תנאים מקדימים הכרחיים, אבל אם יש אותם מה רע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 09, 2022 4:33 pm 
Hall of Famer

ברור. אל תיתן למציאות לבלבל אותך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 165 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 45 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: