סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 1:19 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 516 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מכבי ת"א 22/23
הודעהפורסם: ה' יולי 07, 2022 5:10 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
oren_80 כתב:
אמנם זה לא מכבי 22/23 אלא סתם מכבי בעבר, אבל לא חשבתי לפתוח על ת'רד:
כרתו לאולסי פרי את הרגל בניתוח בתל השומר

גם ישראלי, גם כושי וגם חסרה לו רגל... מתי וויציץ מחתים אותו כמחליף לגבוהים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 07, 2022 5:13 pm 
Sophomore

השם אולסי פרי מרפרר כ"כ חזק לאייטיז שכמעט בלתי נמנע לשאול למה שזה יפריע לו להמשיך לשחק עם שתיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 12:47 am 
Sophomore

תגובתו של שמעון מזרחי :
זה לא כריתת רגל , הוא עם שפעת בבית !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 12:32 pm 
Hall of Famer

קייל ווילצ'ר הפור-סנטר מהליגה הספרדית 206 ס''מ במומ עם מכבי ת''א על פי חלק מאתרי האינטרנט.כנראה במכבי הולכים על קונספציה של 9 זרים!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 1:29 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

איזו החלטה מטופשת.
מעבר לכך שזה אומר שלא פחות מ3 שחקנים יאלצו לשבת בצד במשחקי היורוליג בנוסף ל4 זרים שישבו בצד בליגה, זה משדר לשחקנים הקיימים בעמדה 4 (מרטין, קולסון וסורקין) כבר מההתחלה שלא ממש סומכים עליהם, ומילא אם היו מביאים שחקן הגנה טוב שחסר בעמדה אבל וויליצ'ר ידוע בעיקר כצלף שלשות ולא כמגן מוצלח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 2:21 pm 
Hall of Famer

וזה כנראה אומר בפעם המי היודע כמה, שמכבי ישר "זורקת את כל הז'יטונים" בפתיחת השנה, ובניגוד לכל קבוצה נורמלית - לא באמת בונה על להביא תיקונים/שיפורים/מחליפים תוך כדי עונה
העיקר בשבחסות הקורונה (שעדיין משפיעה על הכדורסל?!) העלו את מכסת הזרים בליגה ל-10

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 6:19 pm 
Hall of Famer

ווילצ'ר הוא הבן של גרג, ששיחק מול מכבי במדי אריס ב-88 ו-89 (קווין מגי תפר אותו בצבע מבחינת נקודות ורבאונדים כאילו אין מחר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 7:08 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אבל באמת, יש לך כבר 3 שחקנים שמצפים לדקות בעמדה 4 - מרטין, קולסון וסורקין - לכל אחד מהם יש משהו להביא לשולחן. מרטין ריבאונדר חזק וסקורר שהשאלה הגדולה לגביו היא כמה הוא יסתדר בהגנה מול פורוורדים זריזים וכמה מהר יתרגל לשיפוט ביורוליג וימנע מבעיית עבירות. קולסון אמור לתת נקודות מהירות מהספסל וניצול מיסמאצ'ים בהתקפה כאשר הוא אמור לנצל את הזריזות שלו מול פורוורדים גבוהים והכוח מול נמוכים והשאלה לגביו היא איך יהיה המעבר מסקורר מוביל בכל הקבוצות בהן היה עד כה באירופה לשחקן שצריך לעלות מהספסל ולנצל את המבטים שלו וגם לתת הגנה כדי להישאר על המגרש.
סורקין הוא מגן הטבעת הטוב מבין השלושה ומאוד אקטיבי אבל הוא יהיה חייב לשפר את הקליעה מ3 בשביל לקבל דקות ליד גבוה נוסף.
בכל אופן, ווילצ'ר קולע מבחוץ יותר טוב מכולם אבל לא נותן שום דבר נוסף שהשלושה לא מספקים - (בעיקר) לא הגנה ולא יכולת מסירה כגבוה, לכן אני לא מבין מה החתמה שלו תתן מעבר להורדת הדקות והביטחון של כולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 7:16 pm 
Hall of Famer

ואני אוסיף (ואסתכן באמירות שאני "מנסה לקדם ישראלים" וכו') שזה הזוי שסורקין נותן עונת בכורה טובה במכבי, ואז מביאים 4 זרים ייעודיים לעמדות 4-5 בלבד (פלוס קולסון, כפי שציין צ'רלס, ומי יודע האם בנדר לא יצוץ אוטוטו, לא נראה שיש לו ביקוש סופר דופר מחוץ למכבי...)
ולא הזכרנו את ג'ייק כהן, פניני ומנקו

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 7:21 pm 
Freshman

ווילצ'ר בעונה האחרונה בליגה הספרדית 47.8% מחוץ לקשת (77-161)
בעונה שקדמה לה בליגה הטורקית 44.3% מחוץ לקשת (90-203)

אין בסגל הנוכחי של מכבי שחקן עם יותר מ-40% עונתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2022 8:46 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
ואני אוסיף (ואסתכן באמירות שאני "מנסה לקדם ישראלים" וכו') שזה הזוי שסורקין נותן עונת בכורה טובה במכבי, ואז מביאים 4 זרים ייעודיים לעמדות 4-5 בלבד (פלוס קולסון, כפי שציין צ'רלס, ומי יודע האם בנדר לא יצוץ אוטוטו, לא נראה שיש לו ביקוש סופר דופר מחוץ למכבי...)

אני לא מבין מה הזוי בדיוק. רומן סורקין הוא סימן שאלה גדול בתור שחקן תורם ביורוליג. כרגע למכבי יש פאוור אחד במשרה מלאה, מרטין, עוד פורוורד אחד שינוע בין עמדות הפורוורד (ובהנחה שלהיליארד תהיה עונה סטנדרטית, אז הוא ייקרא לדגל כסמול פורוורד הפותח בלא מעט משחקים). כלומר כרגע מכבי תצטרך מסורקין בין 10 דקות מינ' למשחק ל-15 עד 20 דקות בסיטואציות מסויימות. אני לא ראיתי שום דבר בעונה שעברה של סורקין שנותן ביטחון שהוא מסוגל למלא את התפקיד הזה.
השאלה כמובן האם קייל ווילצ'ר הוא התשובה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 09, 2022 8:46 pm 
Freshman

בקיצור ישראלים "אאוט" העונה... מאוד דומה למה שהיה בעונות 2003-2005, רק שאז לפחות היו כישרונות (הלפרין על הספסל), בורשטיין בחמישיה.
הפעם יש את סורקין שעוד לא ממש יודעים איפה לדרג אותו ברמת יורוליג, הוא יכול לתת דקות בליגה הזו, השאלה כמה, והשאלה כמה איכות הוא יכול להביא איתו, מה גם שלא מדובר על שחקן בן 20-21 שאפשר לתת לו תקן על טיקט של "כישרון מקומי עולה", אבל יש לשחק ביורוליג ויש ולהיות שחקן בכיר ביורוליג, וזה לא המצב וספק אם אי פעם יהיו איתו ובכל מקרה הוא לא יקבל את הצ'אנס הזה במכבי העונה, הוא יצטרך הרבה מזל ברמת פציעות ומחלות ברוטציית הגבוהים כדי לקבל דקות משמעותיות.

על העמדה של מנקו יש את היליארד, קולסון, והולינס מאוד קשה יהיה לו לדוג דקות משחק. אלא אם חלק מהזרים יתגלו כפלופ או בעיות מקצועיות/בריאותיות אחרות.

במכבי לא רוצים את כהן, לא בנו על כהן, וגם לא מוכנים להשאיר אותו כברירת מחדל, ומקצועית הם צודקים, גם קטש דיבר על כך, המטרה לא להביא ישראלים שימלאו חללים בסגל אלא כאלה שיכולים באמת לתרום, הבעיה שאין ממש כאלה במונחים של כישרונות, אז יש כמה ישראלים שיכולים למלא תפקיד כזה או אחר.

ג'ון די יקבל דקות כדי ללחוץ קצת בהגנה ולתת עבירות כרגיל, יפתח זיו לגרד כמה פירורי דקות בעמדת הרכז כשלידו בולדווין הדומיננטי ולאפשר קצת מנוחה לבראון בדקות שבולדווין לא מרכז.
מנקו יקבל כמה דקות בודדות בעמדה 3 בשביל לקחת 2-3 זריקות בקאץ' אנד שוט, ולתת הגנה/עבירות. סורקין גם יקבל דקות מעטות בשביל עבירות/הגנה.

זה פחות או יותר מה שאנו צפויים לראות בסגל הנוכחי מהישראלים ביורוליג, במשוקלל במסגרת של 40 דקות משחק יורוליג נראה נוכחות ישראלית על המגרש משהו כמו 15-20 דקות, אני לא מאמין שנראה את זיו, מנקו וסורקין ביחד על המגרש, אלא כל אחד יגרד את הדקות שלו בזמן אחר, כדי שרמת המשחק בהתקפה לא תרד/תושפע בטח במשחקים צמודים, בגארבג' טיים זה כבר סיפור אחר. אז ברור שהרבה צביון ישראלי לא יהיה שם, במסיבות עיתונאים כשישאלו על הישראלים, ישיבו לעיתונאים: "כמה ישראלים ראית היום על המגרש?", העיתונאי יענה: "3" וזה פחות או יותר יסכם את זה, אם ישאל למה לא יותר דקות, יגידו שהם צריכים להוכיח את עצמם יותר בדקות שהם משחקים וכן הלאה.

חבל על ליף שלא יגיע, זה בעצם אומר שאין ישראלי בכיר בסגל, עם כל הכבוד למנקו. ואין תחלופה כמו ים מדר או היידיגר או אפילו תמיר בלאט.
אז כן יהיה כדורסל אטרקטיבי, אבל לא יהיו ישראלים אטרקטיבים או מובילים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 10, 2022 2:29 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
shmueliki כתב:

אני לא מבין מה הזוי בדיוק. רומן סורקין הוא סימן שאלה גדול בתור שחקן תורם ביורוליג. כרגע למכבי יש פאוור אחד במשרה מלאה, מרטין, עוד פורוורד אחד שינוע בין עמדות הפורוורד (ובהנחה שלהיליארד תהיה עונה סטנדרטית, אז הוא ייקרא לדגל כסמול פורוורד הפותח בלא מעט משחקים). כלומר כרגע מכבי תצטרך מסורקין בין 10 דקות מינ' למשחק ל-15 עד 20 דקות בסיטואציות מסויימות. אני לא ראיתי שום דבר בעונה שעברה של סורקין שנותן ביטחון שהוא מסוגל למלא את התפקיד הזה.
השאלה כמובן האם קייל ווילצ'ר הוא התשובה.

רומן סורקין הוחתם במכבי לפני שנה. אני מניח שמוסכם על כולם שהוא הפתיע לטובה בעונה הראשונה שלו (גם בליגה הישראלית, שם היה חמישי בקבוצה במדד למרות שהיה רק עשירי בדקות), והוא נראה כמו מועמד להיות "הישראלי הבולט" במכבי בכמה השנים הבאות (לאור ההיצע והגיל של האחרים).
אז אם אלו הנסיבות - לא הייתי מחתים 4 זרים שמכסים את 2 עמדות הגבוהים (פלוס קולסון) , וגורם לו להיות שחקן 11 ביורוליג במקרה הטוב.
תראה עד כמה חלוקת הדקות אשתקד היה "מוזרה", שלמרות שהיה אז זר בולט אחד בעמדה 4, וחרף שהוא לא היה מוצלח במיוחד (על כך נסכים אני חושב) - עדיין סורקין קיבל רק כ-5 דקות משחק בממוצע ביורוליג (בחלוקת מספר הדקות שלו - לכל המשחקים ששוחקו, שבשליש מהם לא שותף מבחירה). אפילו בתרחיש הקיצוני הזה הוא לא התקרב ל-10 הדקות אותן ציינת, קל וחומר 15-20. רוצה לומר - אין משמעות כרגע לשאלה "מה הוא יכול לתת ב-20 דקות משחק ביורוליג", לפני שנותנים לו 10 על בסיס קבוע...

רפי מנקו הוחתם כעת על חוזה מכובד (גם במונחי ישראלי במכבי) של 270 אלף דולר. נראה שהוא בקושי יתלבש למשחקי היורוליג (באם אכן יהיו 9 זרים, ובפרט עמדות 3-4 יהיו די מפוצצות) - אז מה ההיגיון פה?! אם זה מעמדו - אל תביא אותו, ותחסוך כסף לצרכים אחרים.
לחילופין, מדוע צריך גם את פניני וגם את ג'ייק כהן (שניהם רק לליגה בעצם, שכן לכאורה ביורוליג הם לא ב-12 המובילים בכלל) כשיש 4 גבוהים זרים (נניח ששניים מהם נרשמים בכל משחק ליגה נתון - ומתוך 4 הרי שניים יהיו זמינים תמיד) לצד סורקין ואותו מנקו?
מקבוצה שכל הזמן מתלוננת על מצבה הכלכלי ביחס ליריבותיה באירופה, ועל כך שבאמצע העונה "השוק קשה" והם אינם יכולים להתחזק - הייתי מצפה לא להתחיל את העונה עם 15 שחקנים ברוסטר (כולם על שכר מכובד, זה לא כמו זוסמן ששיחק על פרוטות לפני כמה שנים) וללא יכולת תגובה כלכלית (לדבריהם) תוך כדי העונה.

אני מזכיר שרק בשנה שעברה היו פה 3 זרים שלא בדיוק נתנו תרומה הרבה מעבר לישראלים (עם כל הכבוד להגנה שלהם) - קלויארו, טיילור ותומאס, אבל הדקות של שלושתם ביורוליג היו פחות או יותר מובטחות (20, 16 ו-14 בממוצע למשחק, בהתאמה) - רק כי הם הזרים של הקבוצה (ובאופן סימלי, אכן קיבלו יותר מהישראלי בעל הקרדיט הגבוה ביותר בקבוצה - דיברתולומאו).
זאת בדיוק הטענה הבסיסית שלי למכבי, היא מעדיפה זרים אמריקאיים גם בבנייה וגם בפועל כשצריך לבחור מי עולה למגרש, גם אם הפער ביכולת המקצועית לא גדול (ואת זה אפשר לראות בחלוקת הדקות בליגה הישראלית, שם חלק מהזרים "קצת זורקים", ועדיין לרוב יקבלו יותר דקות מהישראלים), גם אם ברור שחלק ניכר מהזרים מתחלפים מדי עונה (לראייה, אז זר לא נשאר לעונה הקרובה), בעוד שחקנים ישראלים יש אינטרס ישיר לקבוצה לפתח - כי הם יישארו אצלה שנים רבות (באם תרצה).
המונח "לא מחלקים דקות לפי דרכון" - מקבל במכבי משמעות הפוכה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 10, 2022 9:01 am 
Hall of Famer

אתה זה שמדבר על כל הזמן על פציעות וכמה זה חלק מעונה רגילה. אז אתה רוצה להגיד שכשאתה מייעד לשחקן תפקיד של 10 דקות למשחק, אתה לא לוקח בחשבון את הפציעות ושתהיה תקופה שהוא יצטרך לתת יותר דקות?
כרגע לפני החתמת עוד זר גבוה, רומן סורקין יקבל לפחות 10 דקות. מכבי לא רוצים את זה. אתה יכול להגיד שאתה לא מסכים. אתה יכול להגיד שלדעתך סורקין הראה מספיק יכולת וכישרון בשביל מעמד של גבוה רביעי. אבל אתה בחרת להתבטא שזה הזוי שמכבי מביאים עוד זר. אז אני לא רואה את זה בכלל כמשהו הזוי.

בהמשך דיברת על נק' אחרת, בזבוז הכספים של מכבי וההתבכיינות המקובלת. אני לא רואה בזה דבר הזוי. אני אומר, כן ירבו החתמות של רפי מנקו. במקרה הטוב זה סתם בזבוז כסף של מכבי שהם יכלו להפנות לאפיקים טובים יותר, במקרה היותר טוב הם אשכרה בונים עליו (כלומר קטש) שייתן דקות משמעותיות ביורוליג.

לגבי המעמד של 3 הזרים שהיו פה בשנה שעברה, אתה זה שקובע שהם לא נתנו תרומה הרבה מעבר לישראלים אבל קיבלו דקות מובטחות רק כי הם זרים. אני מניח שאם היית מדבר עם ספרופולוס, הוא היה מסביר לך על ההבדל ההגנתי בין קוליארו לישראלים, על חכמת המשחק שלו ועל התרומה מחוץ לסטט'. אתה כמובן גם הוספת דמגוגיה, כשדיברת על הדקות של תומאס וטיילר ויצרת תמונה כאילו הם קיבלו במקביל דקות, בעוד שתומאס החליף את טיילור. ואם אני זוכר נכון, ככל שהעונה נמשכה והבלוף של תומאס התברר, גם הדקות שלו ירדו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 10, 2022 9:29 am 
Hall of Famer

אז איני מבין מדוע דווקא העונה "כרגע לפני החתמת עוד זר גבוה, רומן סורקין יקבל לפחות 10 דקות", בעוד בעונה הקודמת הוא קיבל עובדתית בפועל 5 (או 8 למשחק, בשני שליש מהמשחקים בהם שיחק).
מה השתנה בעצם? שני הסנטרים עדיין יסגרו סביב 40 דקות במשחק (ואם כבר - אלו של העונה אולי יותר מותאמים לתת קצת דקות ביחד - מעניין בלי קשר לראות האם יילכו לכיוון הזה), יש זר ייעודי בעמדה 4, ועוד זר בעמדות 3-4 (קלויארו אשתקד, קולסון העונה), מנקו נכנס בדיוק למשבצת של בלייזר, ג'ייק כהן עדיין "נושף מאחור".
אדרבה, הלוואי.
אתה ציינת 10,15,20 דקות בהודעתך הקודמת - לכך התייחסתי.

"אתה יכול להגיד שלדעתך סורקין הראה מספיק יכולת וכישרון בשביל מעמד של גבוה רביעי" - בהחלט
קבוצה שנכשלת שוב ושוב עם הזרים כהכללה (הרי הכישלון לרוב הוא לא באמת בגלל שהישראלים מאכזבים, נכון?), ולראיה ההשארה של 0 מהם, מחליטה להביא כעת יותר זרים (לא חושב שהייתה עד היום עונה בה התחילו עם 9 זרים), ואף כולם אמריקאיים (שזה עובדתית בניגוד למה שעושות כמעט כל שאר קבוצות היורוליג, המצליחות באופן יחסי לתקציב יותר ממכבי, במסגרות המקומיות שלהן זו השוואה קלה למשל), אז לטעמי הם הסיקו את המסקנות הלא נכונות.
כפי שתיאר צ'ארלס, הם ייכנסו לסחרור בו 4 שחקנים לא יירשמו לכל משחק ליגה, ו-3 שחקנים (אחרים) לא יירשמו לכל משחק יורוליג. למה זה טוב כבר בפתיחת השנה כשצריך להתחבר כקבוצה?

אגב, שים לב שאחרים לא בדיוק בירכו על (אולי) הבאת הזר הנוסף...
לכאורה היינו מצפים לראות כאן קריאות הידד של אוהדים על כך שפותחים את הכיס, משקיעים בקבוצה וכו'

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 10, 2022 9:38 am 
Hall of Famer

בגדול, ממה שאני קורא, נראה לי שהסך הכל של הזרים שמגיעים למכבי זה אחלה.
השאלה היא רק למה שלמישהו שאכפת מקבוצה כלשהי אכפת יהיה מקבוצה עם שכירי חרב שמגיעים לשנה או מקסימום לשנתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 10, 2022 10:32 am 
מנהל פורום

אלה החיים בכל קבוצות היורוליג
מכבי עם רמת תחלופה יותר גבוהה מהממוצע אבל זה בעיקר בגלל חוסר הצלחה ספורטיבי
ברוב קבוצות היורוליג יש לא מעט חמישיות עם אף שחקן מקומי, אבל יש הרבה פחות תחלופה של שחקנים, ככה שלקהל יותר קל לפתח הזדהות
אבל יש לא מעט קבוצות ברמת התחלופה של מכבי, ויטוריה וקובנה למשל
שחקנים מקומיים או לא זה לא ממש מעניין אדם רציונל, אין סיבה שתעדיף שחקן בגלל מוצאו האתני או מקום הולדתו האקראי
מכבי מיתגה את עצמה מעל ההצלחה הספורטיבית וזהות השחקנים, מכבי ממותגת כסמל לאומי שמיצג את את ישראל ואת הזרים שהם מחתימים כחמורו של משיח שנועד להביא גאווה לעם היושב בציון
לא ממש קשור לכדורסל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 10, 2022 11:15 am 
Sophomore

קצת מצחיק.
אני זוכר שלפני 15-20 שנה שלמכבי היו הרבה זרים + מתאזרחים אז כל מיני אוהדי הפועל י-ם היו יורדים על מכבי, כולל טוקבקיסטים בסליוז.
נראה לי שהיה אחד שהיה מכנה אותם קבוע "מכבי לוס אנגלס" בטוקבקים של הכתבות בסלניוז.

ומה המצב היום?
כמה זרים ומתאזרחים עברו בשנים האחרונות בי-ם?

לא הרבה פחות לדעתי . . .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 10, 2022 11:19 am 
Junior

מ.ש.ל.

טרול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 10, 2022 4:54 pm 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
ברוב קבוצות היורוליג יש לא מעט חמישיות עם אף שחקן מקומי, אבל יש הרבה פחות תחלופה של שחקנים, ככה שלקהל יותר קל לפתח הזדהות
שחקנים מקומיים או לא זה לא ממש מעניין אדם רציונל, אין סיבה שתעדיף שחקן בגלל מוצאו האתני או מקום הולדתו האקראי
מכבי מיתגה את עצמה מעל ההצלחה הספורטיבית וזהות השחקנים, מכבי ממותגת כסמל לאומי שמיצג את את ישראל ואת הזרים שהם מחתימים כחמורו של משיח שנועד להביא גאווה לעם היושב בציון
לא ממש קשור לכדורסל

גם יותר תחלופה מהממוצע, גם פחות צביון מקומי מהממוצע, וגם פחות הצלחה מה"ממוצע" (על פי השאיפות התקציביות וכו') - נשמע לי שילוב לא משהו.

ויטוריה אכן לא ממש מוצאת את עצמה בשנים האחרונות. בתחרות על הספרדים קשה לה מול הקבוצות האחרות מטבע הדברים (אולי גם לעובדה שהם אזור באסקי יש תפקיד), והם "דגים" פחות בהצלחה מפעם את הדרום-אמריקאיים/אפריקאיים או איזה גיאורגי אאוטסיידר כמו שנגליה שהעביר שם כמה שנים טובות ככוכב.
בז'לגיריס לפחות יש ציביון מקומי והמשכיות - קלנייטיס (גדל שם עד 26, וחזר אשתקד בגיל 35) מנהל את ההצגה, מילקניס כבר עשור נותן את השלשה וחצי במשחק שלו ב-42% (ממוצע קריירה מאוד מרשים), לקוויצ'יוס יתחיל כעת עונה רביעית (לאחר יציאה לשנתיים בפאו'), אולנובאס יתחיל את עונתו השמינית (עם עונת חלון בפנר'), ואפילו ג'פרי לוברן יתחיל שם את עונתו השלישית.

אני באמת ובתמים חושב שאסטרטגיית הבנייה של מכבי ברמת המאקרו במרבית העונות היא פשוט להביא כמה שיותר אמריקאיים, מרביתם עם יכולות התקפיות, ומיעוטם עם דגש הגנתי ב"עמדות הכנפיים" (קלויארו, טיילור/תומאס, דיאנדרה קיין וכו') - ולקוות לטוב.
בעמדה 4 לעיתים זה נראה פשוט שמנסים להביא את אותו השחקן: דרק וויליאמס, ג'וני אובראיינט, דשון תומאס, ולפחות לפי מה שקראתי - גם מרטין קצת מזכיר אותם בתכונות על פי הסקירות. מתי לאחרונה ה-4 הפותח של מכבי נשאר לעונה שנייה?
לצד ווילבקין כקבוע, מנסים להביא שחקן שעיקר יכולתו היא יצירת נקודות מבחוץ: נאנלי ודורסי בשלוש השנים האחרונות.
העמדה עם הכי הרבה גיוון היא עמדת הסנטר, פעם ז'יז'יץ' (ובנדר על הדרך) כגוף גדול ומטרה בפנים, פעם האנטר כוטרן חכם, פעם בלאק האתלט, פעמיים ריינולדס... ובאופן יחסי זאת העמדה שמתפקדת במכבי הכי טוב בשנים האחרונות (ואני מאמין שבאופן יחסי גם בשנה הבאה).

כל זה מיתרגם לאיזה ממוצע של שנתיים לזר בקבוצה, כי החלק הגדול עוזב לאחר שנה, אבל ווילבקין, קלויארו ושות' מעלים את הממוצע כלפי מעלה.
החציון בכל אופן יהיה פחות משנתיים, וככה קשה לטעמי להגיע לאנשהו - מקצועית, חברתית, חיבור לקהל וכו'.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 10, 2022 6:01 pm 
מנהל פורום

קובנה מצליחה לשמור על הליטאים הבינוניים שה לאורך זמן, מה שהיא מחליפה המון זה אמריקאים ושאר לאומים
וכמובן מאבדת ליטאים שהם ברמת טופ יורוליג מהר מאוד
פאו גם מחליפה בקצב מהיר
בכל מקרה היה כאן ניסיון לענות לנורטון, על "איך אפשר הזדהות עם קבוצה בתחלופה כל כך גבוה" זאת שאלה טובה
ההסבר כנראה נעוץ סיבות שצהם זה מתפצל לתת סיבות
1. נורמת החלפות השחקנים באירופה גבוה מאשר ב NBA שזו הליגה שנורטון חי ונושם באופן כללי
2. סיבות מיתוגיות שלא קשורות לכדורסל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 10, 2022 7:02 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
לא ממש קשור לכדורסל

גם לי נראה שמכבי חריגה בעניין -- לא רק בעד כמה המקומיים שוליים בקבוצה, אלא בכמה שאין המשכיות ושחקנים להזדהות איתם לאורך שנים.

ובעניין הרציונליות, ממתי אהדה של קבוצת ספורט היא דבר רציונאלי? (ובכלל, יש איזשהו עניין רציונאלי בכל העיסוק שלנו כאן? מבחינה רציונאלית כולנו הרי משחיתים שעות רבות מזמננו במעקב אחרי ספורט ובדיונים על זוטות באתר שכוח אל בעברית). דווקא נראה לי שאין דבר יותר "טבעי" מלהעדיף שחקן מקומי. הרי עצם ה"בחירה" של איזו קבוצה לאהוד גם היא לחלוטין תלויית מקום עבור כמעט על אוהדי הכדורסל. רוב האוהדים של מכבי ביורוליג הם ישראלים (עם ייצוג מוגבר לתל אביבים). ורוב האוהדים של הפועל ירושלים הם ירושלמים. רוב האוהדים של הניקס הם מניו יורק ושל הגריזליז הם מממפיס. אז איזו סיבה יש שזה יהיה נכון ברמת הקבוצות אבל לא ברמת השחקנים?

אפילו ב-נבא, שם הסיכוי של שחקן לשחק עבור המקום בו גדל הוא קטן מאוד, כשזה כן קורה זה מאוד משמח את רוב האוהדים ומגביר את מידת ההערצה. למשל עם לברון בקליבלנד או דרק רוז בשיקאגו. אבל גם עם כוכבים פחות גדולים. יודוניס האסלם הוא גיבור במיאמי גם בגלל האליפויות, גם כי הוא שיחק בה כל הקריירה (20 שנה!), וגם כי הוא נולד וגדל בעיר, ואפילו הלך למכללה המקומית (פלורידה). הבן אדם אשכרה לא גר אף פעם בשום מקום מחוץ לפלורידה. אפילו שחקן שולי כמו דלאנו בנטון זוכה לתקשורת מפנקת בטורונו והאוהדים מחזיקים לו אצבעות באופן מיוחד רק כי נולד וגדל בעיר.

כמובן שיש גם המון דוגמאות לגיבורים שהם לא מקומיים (דאנקן, קובי, ג'ורדן, וכו'). וזה בגלל כי שב-נבא, שלא כמו במכבי, שחקנים נשארים באותה קבוצה הרבה שנים ואז זה כבר לא באמת משנה אם הם מקומיים במקור; הם הופכים למקומיים. זה גם היה המקרה למשל עם קווין מגי (או פארקר) במכבי, כשכמובן חשוב גם שזה יהיה שחקן איכותי שמביא הישגים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 10, 2022 9:17 pm 
מנהל פורום

אין בכלל מה להשוות
ההישגים באים הרבה לפני ה"מקומיות"
המקומיות יכולה להיות אמפליפייר של השמחה על הניצחון בשום אופן לא תחליף אותה
שים לב מתי מתמלאים האיצטדיונים, כשמנצחים או כשהמקומיים משחקים?
לא בר השוואה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 11, 2022 12:08 pm 
Sophomore

אז ליף סגר בסין
מכבי בדילמה האם להחתים זר 9 כי להבדיל מהקו האחורי העמוק והאיכותי שהיא בנתה הקו הקדמי נראה בינוני כרגע לפחות על הנייר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 11, 2022 1:43 pm 
Senior

אז בין כל הקייל ווילצ׳ר וסילבן פרנסיסקו שמדברים עליהם בתקשורת, אני לא יודע אם לחשוד יותר בזה שמכבי מנסים לעשות מכבי א' ומכבי ב' סוף סוף, או שיחד עם בונזי קולסון הם פשוט מנסים לבנות את נבחרת הזרים שהרגו את הפועל ירושלים בשנתיים האחרונות. מעניין מתי יהיה דיווח על איזה זר מפרומיתיי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 516 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Dovi, Google [Bot], יואי ו 139 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: