סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 8:01 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 208 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' יולי 12, 2022 4:38 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אז היו כמה הפתעות בדראפט. מונטריאול בחרה ראשון דווקא את סלפקובסקי, ואפשר להבין אותם... ניו ג'רזי הלכה על הסלובקי השני, סימון נמץ, שהוא המגן היחיד מבין ארבעת הפרוספקטים המדוברים, ויכול להיות שזה היה שיקול. אריזונה הפתיעה והעדיפה את לוגן קולי על פני שיין רייט, שהיה הנבחר הראשון בכל המוק דראפטים, ובסוף נבחר רק רביעי אצל סיאטל.
דבר מעניין - לא נבחרו בכלל שוערים בסיבוב הראשון. השוער הראשון נבחר רק במקום ה-41 בסיבוב השני.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 13, 2022 3:10 pm 
Hall of Famer

דאנקן קית', אחד המגינים הגדולים בכל הזמנים, פרש השבוע בגיל 39.
קית' היה מעוז ההגנה של שיקגו בלאקהוקס בתחילת העשור הקודם, כשהיא הייתה המיני-שושלת הראשונה במאה ה-21 עם 3 סטנלי ב-6 עונות (2010, 2013, 2015 - בזכייה האחרונה קית' נבחר ל-MVP של הפלייאוף). הוא זכה פעמיים בגביע נוריס בתתור מגן העונה בליגה (2010 ו-2014) ובמקרה, באותן שנים, לקח גם שתי מדליות זהב אולימפיות רצופות עם נבחרת קנדה.
החברות ב"מועדון הזהב המשולש" נמנעה ממנו על חוט השערה, כי באליפות העולם ב-2008, שקנדה אירחה, היא הפסידה בגמר לרוסיה בהארכה.
ב-2017, שנת המאה ל-NHL, בחרה הליגה את מאה השחקנים הגדולים בתולדותיה (בלי סדר מסוים). קית' היה אחד השחקנים הפעילים המעטים שנכנסו לרשימה.
הדרך שלו לא הייתה קלה. הוא התחיל ב-NCAA במישיגן סטייט, אחת מהאימפריות בהוקי הקולג'ים, בתחילת המילניום; כבר אחרי השנה הראשונה שלו ניגש לדראפט ונבחר רק במקום ה-54, בשלהי הסיבוב השני. הוא החליט לעזוב את הקולג' ושיחק שלוש שנים במיינורס, כאשר את השנה השלישית עשה מתוך אילוץ - הליגה שבתה בעונת 2004/05 בגלל סכסוך עבודה שביטל את העונה כולה.
כשהשביתה נגמרה והליגה חודשה בעונה הבאה, קית' כבר היה מוכן. הוא הפך במדי הבלאקהוקס לאחד המגינים הטובים בליגה בהמשך העשור, ומה קרה בהמשך כבר כתבתי.
קית' שיחק בבלאקהוקס 16 עונות, אבל ככל שהלך והתבגר רצה לשחק קרוב לביתו בבריטיש קולומביה. הוא קיבל את מבוקשו אחרי טרייד גדול ושיחק את שלהי הקריירה באדמונטון, שם היה כמו אבא לכוכבים הצעירים שעדיין מנסים (ועד עכשיו לא הצליחו) להביא את האוילרס לשחזר את ימיהם היפים בשנות ה-80. הוא פורש עם 1256 משחקי עונה רגילה ועוד 151 בפלייאוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 15, 2022 10:48 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
במכביה ההוקי הפך להיות אחד הענפים הנצפים.
לא יודע אם הגיעו לכאן ממש שחקנים ברמה,אבל סגרו את הארנה לטובת האירוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 15, 2022 12:13 pm 
Hall of Famer

כתבתי על זה במכביה הקודמת, גם אז עשו את זה (במקום לשחק בפאקינג מטולה) וזה היה הצלחה מסחררת, אחת האטרקציות הגדולות. בגמר היו בארנה 7000 צופים, משחק ההוקי הכי נצפה על אדמת ישראל. יכול להיות שהשיא יישבר הפעם, כבר היה קשה למצוא כרטיסים כשניסיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 23, 2022 1:33 am 
Hall of Famer

ידיעה שפספסתי, כבר ישנה אבל חשובה אז אביא אותה כאן.
רק השנה ישראל שלחה בפעם הראשונה נבחרת נשים לדרג התחתון (דרג 3B). מתברר שבשנה הבאה ישראל תארח את האליפות, במרכז קנדה במטולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 24, 2022 12:31 pm 
Hall of Famer

אז נסעתי אתמול לארנה לראות את גמר ההוקי במכביה.
המשחק התחיל מאד מאוחר - 9 וחצי בערב. אני מניח שזה ענייני יציאת שבת כי חלק מכובד מהקהל היה דתי. משחק הוקי בזמן ברוטו הוא בערך 3 שעות, אז האירוע נגמר מאד מאוחר.
היו אולי 5000 צופים, פחות מהשיא של המכביה הקודמת. הכרטיסים היו חינם, היה צריך רק להירשם באתר המכביה כדי לתפוס מקומות מסומנים, והכרטיסים די נגמרו - כך שהרבה לא באו למרות שהיו להם כרטיסים. אולי שווה לשקול לקחת מחיר סמלי של כמה שקלים על הכרטיס.
אורח מכובד הגיע למשחק - לוק טרדיף, נשיא ה-IIHF, התאחדות ההוקי הבינלאומית. הוא עשה את הטלת הפאק החגיגית בהתחלה וחילק את הגביעים והמדליות בסיום. בהחלט מכובד מאד, כל הכבוד.
האירוע עצמו היה מדהים, ניחוח של צפון אמריקה. הזירה שהקימו בארנה יפהפיה, ניכר שהחברה (הקנדית מן הסתם) שהפקידו בידיה את הארגון של כל האופרציה עשתה עבודה נהדרת. הכל תיקתק כמו ענק, כולל הכרוז בזירה והמעקב אחרי הפנלטיז - מי שראה פעם משחק בתנובות כשמי שמנהל את זה זה ישראלים, מרגיש מיד בהבדל...
המשחק עצמו - די ענה על הציפיות, אי אפשר לצפות לרמה של NHL, אבל זה נראה כמו הוקי. היו מהלכים יפים, הייתה פיזיות כולל התחלה של קטטות (שהשופטים מיד הפסיקו), הרגשה של משחק אמיתי. ארה"ב שלטה במשחק כמעט לכל האורך שלו וניצחה את קנדה 5:1. לשמחתי כל הגולים היו בצד שבו ישבתי. היה כיף. בסך הכל הצלחה גדולה, על רקע השממון הכללי של המכביה ההוקי הפך לאחד האירועים המרכזיים שלה אם לא ה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 24, 2022 3:40 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
לשמחתי גם לי יצא להיות אתמול בגמר בארנה ובהחלט זו הייתה חוויה נעימה, לקחתי איתי עוד שלושה חברים והם פשוט נהנו מכל רגע.
קצת התאכזבתי שאכן לא היה מלא בהתחשב בזה שכל הכרטיסים אזלו ועדיין הייתה אחלה אווירה בפנים, גם זריקת הבובות לאחר השער הראשון הייתה מגניבה, חבל רק שבישראל כמו בישראל המשיכו לזרוק בובות גם בהמשך המשחק, אי אפשר להגיד שלא הבינו את הכרוז, הרי רוב הקהל היה מורכב מאנגלו-סקסים :)
בהחלט יש פוטנציאל אדיר להוקי קרח בארץ, הלוואי ובעתיד יהיה פה איזה משחק קדם עונה של NHL, אין לי שום ספק שהכל יהיה סולד אאוט.
אם אני זוכר נכון במכביה הקודמת רק במשחק הגמר הארנה הייתה כמעט מלאה. במכביה הנוכחית חוץ מהגמר, היה גם משחק של U18 בין ארה"ב לקנדה שהתקיים סמוך לטקס הפתיחה ולאחר מכן רוב המשלוחת הגיעו לארנה, אז אפשר להגיד שבמכביה הנוכחית הגיעו יותר צופים למשחקים.
אולי עם שיווק נכון, במכביה הבאה נוכל לראות יותר צופים במשחקים של נבחרת ישראל, זה כמובן סיפור בפני עצמו בגלל הבאלגן שהולך בארץ עם הענף. אתמול בשידור בספורט 5 כרגיל הביאו את לב גנין לפרשן, אמנם ראיתי רק כמה דקות בהקלטה אבל עושה רושם שרוב השידור הוא העביר ביקורת על כולם בארץ במקום לפרשן את המשחק לצופים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 24, 2022 6:51 pm 
Hall of Famer

יצא לי לדבר אישית עם גנין, וגם עם עוד אנשים. אני גם חבר בקבוצת הפייסבוק של גנין ואני יודע שהנושא הוא בדמו.
להגיד שאני מכיר את כל האינטריגות והפוליטיקות בהוקי הישראלי אני לא יכול, אבל אני יודע בוודאות שפאבל לוין, שהקים את אולם הקרח בתנובות (והוא גם אבא של דוד לוין) מסוכסך עם האיגוד כבר שנים, ולכן התאחדות ההוקי הישראלית מחרימה את האולם בתנובות (אולם הוקי אולימפי יחיד במרכז הארץ, כן?) ולוין, שהקים את קבוצת ההוקי של כפר סבא, מחרים את הליגה הישראלית והקבוצה שלו משחקת במסגרות פרטיות.
בהתחשב בזה שהאיגוד פועל תחת מפרק בעקבות שחיתות של ממש (ניפוח העוסקים בענף כדי לקבל עוד הקצבות) יש כנראה משהט בדבריו של גנין. בכל אופן לפי דבריו ממש עכשיו אחרי הטורניר נכנסת הנהלה חדשה לאיגוד שלוקחת את ניהולו מידי המפרק, ואמור להיפתח דף חדש.
עוד משהו - גנין אמר בשידור, שראיתי אותו מוקלט במקוטע היום, שהסיבה שנבחרת קנדה הייתה יחסית חלשה הפעם היא כי הרבה שחקנים נרתעו ממגבלות הקורונה הנוקשות של קנדה על מי שנוסע לחו"ל. לאור מה שראיתי מההפגנות בקנדה יש מצב שזה נכון, אבל לא בדקתי.

ואם כבר מתייחסים להקלטה, מה שאני לוקח מהשידור זה מה שאמר השדר על המוזיקה באולם בזמן ההפסקות במשחק: זה אירוע הספורט היחיד בעולם שבו אתה שומע עדן בן זקן ומיד אחריה ג'ון דנבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 208 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה