סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 12:30 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1409 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 57  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ירושלים 22/23
הודעהפורסם: ש' יולי 23, 2022 3:46 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
תגידו, ססארי זו לא הקבוצה שגנבה למכבי את וונדל אלכסיס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 23, 2022 4:03 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
תגידו, ססארי זו לא הקבוצה שגנבה למכבי את וונדל אלכסיס?

לא, הוא עבר ממכבי לרג'ו קלבריה

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 24, 2022 7:51 am 
Junior

מחנה קייץ טיפה ישן
https://m.youtube.com/watch?v=6AxSi5kYqyM
מידה הבחור עם החולצה הצהובה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 24, 2022 11:36 am 
Sophomore

ירושלים וחולון הולכות על קונספציה של 6 זרים מההתחלה כי בשלב הבתים באירופה אין יותר מדיי מקום לטעויות.
על פי מנהיים ירושלים תשאיל י את גרשון לאילת ותחתים ישראלי בכיר נוסף הוא לא פירט באיזו עמדה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 24, 2022 12:30 pm 
Freshman

גמליאל כתב:
אני לא מבין את הקטע בלהביא 6 זרים כבר מההתחלה. זה לבנות לרוחב ובסוף גורם סתם להתפשרות בעמדות האחרות בשביל שחקן שמקבל 5 דקות בקושי. אנחנו לא ביורוליג שצריך לנהל סגל רחב וב-BCL המשחקים דיי מרווחים ואין עומס. הייתי מעדיף שישקיעו בסגל של 5 זרים וישראלים טובים. ככה גם נחסוך מעצמנו את כל בעיות ניהול הסגל, רישום לכל משחק, שמירת כולם בכושר ומרוצים וכו'.

אפילו אם הזר ה-6 עולה "רק" 100K. לא עדיף שהיינו משקיעים את זה באחד הזרים שעוד נשאר להחתים (למשל היינו מביאים את אונוואקו במקום אחד הגבוהים שאנחנו עומדים להביא עכשיו. לא מניח שההפרש בין מה שקיבל בססארי למה שאנחנו נשלים לשחקן חלופי יהיה גבוה מזה).

אני לא בהכרח חושב שחייבים 6 זרים מההתחלה אבל ספציפית לסגל המסתמן אני חושב שיש סיבות מקצועיות שלדעתי מצדיקות את זה.
בדרך כלל הזר השישי לכאורה הוא שחקן שמוסיף אלמנט של סייז או אתלטיות שחסר (ובאמת בדרך כלל עוד גבוהה או סמול ששיחק פחות בליגה), ולכן זה מן הסתם זה זר ולא ישראלי…
מקצועית כרגע לא יודעים מי הגבוהים אבל בקו האחורי השחקן ההגנתי המובהק היחידי הוא קורניליוס שבכלל לא ידוע אם מתאים לרמה באירופה.
לוי ממה שראיתי יותר 2 מ3, ולבלייזר אין את מהירות הרגליים לרוץ אחרי סמולים אתלטיים או להוריד את הכדור לריצפה ביעילות.
לכן אני חושב שחסר שחקן בעמדה הזו ואני לא רואה אף ישראלי שיוכלו להביא ומאחר שבטוח צריך שני גבוהים זרים, השחקן הנוסף יהיה זר.
אתה צודק שבקושי יש משחקים באירופה בחודשים הראשונים אבל מצד שני גם אין מקום לטעויות כמו שאמרו פה.

ויש עוד שיקול:
מבין שהזר השישי בדרך כלל אמור ליהיות זול יותר והגיוני שינסו לתמחר אותו מתחת לרף ההחרגה מהמיסוי, ולמרות שזה לאו דווקא הדבר הנכון לעשות אם זו עמדה חשובה נצא מנק׳ הנחה שזו המציאות.
אם באמת מדובר באיזה זר רוקי באירופה עם אפסייד וסיכון נמוך- לא עדיף שיהיה עם הקבוצה מהתחלה ויתרגל לכדורסל האירופאי, החומר האנושי וכו?
שורה תחתונה הרבה מהשנים האחרונות אנחנו מסיימים עם 7 זרים על הספסל והרבה מזה כמובן מגיע עקב פציעות או מציאות של גיא הראל.
אני רק אומר את זה ממקום מקצועי, זה יכל ליהיות דאוסון לצורך העיניין למרות שהוא לא היה מספק ערך מוסף התקפי בפוסט ,אבל אני מניח שהפן ההגנתי הוא עיקר הטענה שלי פה.
אתה רואה את קרניליוס, בלייזר או לוי שומרים בהצלחה על סמול אתלט ופיזי סקילפול ala דאנטה סמית׳ בפוסט לדוגמה? או משמשים כסטופר הגנתי מול פווארד צלף שיוצא מהר לקליעה מחסימה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 24, 2022 3:01 pm 
Sophomore

הנווט כתב:
גמליאל כתב:
אני לא מבין את הקטע בלהביא 6 זרים כבר מההתחלה. זה לבנות לרוחב ובסוף גורם סתם להתפשרות בעמדות האחרות בשביל שחקן שמקבל 5 דקות בקושי. אנחנו לא ביורוליג שצריך לנהל סגל רחב וב-BCL המשחקים דיי מרווחים ואין עומס. הייתי מעדיף שישקיעו בסגל של 5 זרים וישראלים טובים. ככה גם נחסוך מעצמנו את כל בעיות ניהול הסגל, רישום לכל משחק, שמירת כולם בכושר ומרוצים וכו'.

אפילו אם הזר ה-6 עולה "רק" 100K. לא עדיף שהיינו משקיעים את זה באחד הזרים שעוד נשאר להחתים (למשל היינו מביאים את אונוואקו במקום אחד הגבוהים שאנחנו עומדים להביא עכשיו. לא מניח שההפרש בין מה שקיבל בססארי למה שאנחנו נשלים לשחקן חלופי יהיה גבוה מזה).

אני לא בהכרח חושב שחייבים 6 זרים מההתחלה אבל ספציפית לסגל המסתמן אני חושב שיש סיבות מקצועיות שלדעתי מצדיקות את זה.
בדרך כלל הזר השישי לכאורה הוא שחקן שמוסיף אלמנט של סייז או אתלטיות שחסר (ובאמת בדרך כלל עוד גבוהה או סמול ששיחק פחות בליגה), ולכן זה מן הסתם זה זר ולא ישראלי…
מקצועית כרגע לא יודעים מי הגבוהים אבל בקו האחורי השחקן ההגנתי המובהק היחידי הוא קורניליוס שבכלל לא ידוע אם מתאים לרמה באירופה.
לוי ממה שראיתי יותר 2 מ3, ולבלייזר אין את מהירות הרגליים לרוץ אחרי סמולים אתלטיים או להוריד את הכדור לריצפה ביעילות.
לכן אני חושב שחסר שחקן בעמדה הזו ואני לא רואה אף ישראלי שיוכלו להביא ומאחר שבטוח צריך שני גבוהים זרים, השחקן הנוסף יהיה זר.
אתה צודק שבקושי יש משחקים באירופה בחודשים הראשונים אבל מצד שני גם אין מקום לטעויות כמו שאמרו פה.

ויש עוד שיקול:
מבין שהזר השישי בדרך כלל אמור ליהיות זול יותר והגיוני שינסו לתמחר אותו מתחת לרף ההחרגה מהמיסוי, ולמרות שזה לאו דווקא הדבר הנכון לעשות אם זו עמדה חשובה נצא מנק׳ הנחה שזו המציאות.
אם באמת מדובר באיזה זר רוקי באירופה עם אפסייד וסיכון נמוך- לא עדיף שיהיה עם הקבוצה מהתחלה ויתרגל לכדורסל האירופאי, החומר האנושי וכו?
שורה תחתונה הרבה מהשנים האחרונות אנחנו מסיימים עם 7 זרים על הספסל והרבה מזה כמובן מגיע עקב פציעות או מציאות של גיא הראל.
אני רק אומר את זה ממקום מקצועי, זה יכל ליהיות דאוסון לצורך העיניין למרות שהוא לא היה מספק ערך מוסף התקפי בפוסט ,אבל אני מניח שהפן ההגנתי הוא עיקר הטענה שלי פה.
אתה רואה את קרניליוס, בלייזר או לוי שומרים בהצלחה על סמול אתלט ופיזי סקילפול ala דאנטה סמית׳ בפוסט לדוגמה? או משמשים כסטופר הגנתי מול פווארד צלף שיוצא מהר לקליעה מחסימה?

קודם כל השומר הכי טוב בקו האחורי הוא ללא ספק דוברת (אם כי לא בדיוק לעמדות הפרוורד שכתבת אחרי).

לגבי השאר, בסוף כשזה שחקן שישי זול אז ממילא לא הוא יפתור לך את הבעיות שתיארת ב-5-10 דקות שהוא יקבל (וכשהוא ישחק זה יהיה על חשבון לוי וככה ההתקפה תיזנק).

לדעתי לפחות זר שישי אמור להיות אחד שמוסיף עומק לרוטציה (כלומר נותן דברים דומים למובילים רק טיפה פחות טוב כשהם נחים) ולא אחד שמוסיף אלמנטים שאין לשחקנים המרכזיים (ושגם דורשים היערכות שונה לגמרי משאר הקבוצה מה שלעולם לא יבזבזו זמן בללמד בשביל שחקן משני כל כך). אם האלמנטים האלו חשובים אי אפשר ששחקן של 5-10 דקות יהיה הפתרון בשבילהם ואם הם לא קריטיים אפשר לנסות לפתור אותם בדרכים אחרות. על אותו משקל לא הבנתי את הרעיון בקבוצת קטש 2020 של לבנות קבוצת סמול בול שבנויה על תנועה והגנת חילופים ואז בגלל טראומת טנריפה להביא איזה ז'לוב כמו הליטאי ההוא במעמד של זר שישי. מה שכמובן נכשל ובאמת בסוף קטש הביא סנטר נוסף את טרי שהוא הרבה יותר קפיץ בסגנון של תומאס/אוונס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 24, 2022 4:04 pm 
Senior

השומר הכי טוב בקו האחורי הוא ללא ספק דוברת? ללא ספק? לי זאת נשמעת כמו דעה מאוד נחרצת בשלב הזה של העונה, כשאני מניח שאף אחד כאן לא הגיע לכמות דו-ספרתית של משחקים שהוא ראה מכל אחד מהזרים.

לגבי זר שישי או לא, זה קצת תלוי באיך יראה הסגל הישראלי בסופו של דבר. אם סגרנו אותו ככה, על ארבעה שחקנים שאמורים לתת דקות משמעותיות (יוצא מנק' הנחה שגרשון בדרך החוצה, וגם אם לא - שלא בונים עליו שוב כמוביל כדור ל15 דקות בערב כמו אצל עמיאל) + גלעד לוי, אני חושב שדי חובה להביא זר שישי, כדי שלפחות באירופה יהיה לנו קצת עומק.
אם כן נפתח את העונה עם 5 ישראלים משמעותיים יחסית, לא כולל את גלעד לוי, אני גם לא בטוח שהזר השישי הוא כזה הכרחי, לפחות לא בפתיחת העונה.
אני עדיין חושב שעדיף שיהיה אחד כזה, גם למקרה של פציעות, גם כדי לתת מנוחה לזרים אם מתישהו הלו"ז נעשה יותר צפוף וכי שם יותר קל לקחת הימורים על זרים צעירים ולא מוכחים, אבל אני לא הכי מת על לפתוח את העונה כבר עם זר שלא אמור להתלבש למשחקים החשובים בליגה וגם לא על להביא סותם חורים לפני ששיחקת משחק אחד אפילו כדי להבין איפה בסופו של דבר באמת יש לך חורים.
אבל כרגע עדיין קשה לומר אם יש צורך או לא, הקבוצה עוד רחוקה מלהראות שלמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 24, 2022 4:36 pm 
Freshman

מעניין מה שאתה אומר גמליאל , אבל אם הולכים לפי הגישה שלך אז כגיבוי של 5-10 דק׳ כנראה שקורניליוס באמת מספיק.
אולי זה פשוט בגלל שאני מייחס יותר חשיבות לעמדה החסרה הזו אצלנו כבעיה מתמשכת, לדעתי לא במקרה את כל התארים החשובים לקחנו עם חברה כמו מקארת׳י, קינסי ודאנטה (שהיה ככ שובר שיוויון מבחינה פיזית אם כי יותר בהתקפה).

סטאבס לגמריי צודק שלא ראינו מספיק מלוי (או שאר הזרים) כדי לדעת איך באמת ההגנה שלהם אני רק מסיק ממה שראיתי שלוי לא אידיאלי כשומר על סגנון השחקנים שתיארתי.
חוץ מזה אנחנו די באותה דעה שזה לגמרי תלוי בסגל הישראלי, אידיאלית לגמרי צריך אותו סגל בדיוק לשתי המסגרות, ויכול גם ליהיות שהשילוב של קורניליוס ובלייזר (ו/או זר מגוון ב4) כן יכול לספק את הדברים שאני דואג מהם בהגנה/פיזיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 24, 2022 5:00 pm 
Freshman

וביחס למה שאמרת על טראומת 2020 של קטש הייתי עדיין אומר הפוך- טוב שהבינו שזה כלי שצריך בסגל רק שהיו צריכים להמשיך להתעקש עליו .
ז״א, לא ספציפית קופשאס (עליו מדובר לא?) שהיה פרווה מידי אבל נגיד גוף גדול אחר שהיה מן הסתם מוגבל בחלק מהאלמנטים של המשחק, אבל כלי בארגז הכלים.
ההקרבה זה לתת לו דקות קבועות נגיד ברבע שני כל משחק באירופה ולהלביש אותו כשאפשר בארץ כדי שיהיה זמן הרצה כחלק מהקבוצה, ולספוג את החסרונות בדק׳ האלו.
קבוצה טובה שיודעת מה היא רוצה מעצמה בטווח הקצר והארוך יכולה להכיל שחקן או שניים כאלו בסגל אם כולם באותו ראש ודווקא מפתיחת העונה.
מהבחינה הזו זה גם מתקשר למה שדיברנו בין אם הוא זר או לא, והאמת שפחות אני מבין למה שחקן של 10 דק׳ מצריך היערכות שונה לגמרי כמו שאתה אומר.
תחשוב על משחקים פחות חשובים (שיש הרבה) ודקות מאוד מסויימות, לא רבע רביעי של משחק נוקאאווט.
בדוגמה שהבאת של קופשאס אז מדובר על 10 דק בהן הרכז יודע שמכניסים כדור פנימה, או הקבוצה עושה תנועה שמסתיימת במיסמאצ׳ שלו על שחקן קטן יותר, והגנה אזורית נגיד.
אגב השנה באמת אפשר ליישם את זה על לוי שזה גם יותר הגיוני כי יש אינטרס ארוך טווח לפתח אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 24, 2022 5:02 pm 
Sophomore

stavs כתב:
השומר הכי טוב בקו האחורי הוא ללא ספק דוברת? ללא ספק? לי זאת נשמעת כמו דעה מאוד נחרצת בשלב הזה של העונה, כשאני מניח שאף אחד כאן לא הגיע לכמות דו-ספרתית של משחקים שהוא ראה מכל אחד מהזרים.

לגבי זר שישי או לא, זה קצת תלוי באיך יראה הסגל הישראלי בסופו של דבר. אם סגרנו אותו ככה, על ארבעה שחקנים שאמורים לתת דקות משמעותיות (יוצא מנק' הנחה שגרשון בדרך החוצה, וגם אם לא - שלא בונים עליו שוב כמוביל כדור ל15 דקות בערב כמו אצל עמיאל) + גלעד לוי, אני חושב שדי חובה להביא זר שישי, כדי שלפחות באירופה יהיה לנו קצת עומק.
אם כן נפתח את העונה עם 5 ישראלים משמעותיים יחסית, לא כולל את גלעד לוי, אני גם לא בטוח שהזר השישי הוא כזה הכרחי, לפחות לא בפתיחת העונה.
אני עדיין חושב שעדיף שיהיה אחד כזה, גם למקרה של פציעות, גם כדי לתת מנוחה לזרים אם מתישהו הלו"ז נעשה יותר צפוף וכי שם יותר קל לקחת הימורים על זרים צעירים ולא מוכחים, אבל אני לא הכי מת על לפתוח את העונה כבר עם זר שלא אמור להתלבש למשחקים החשובים בליגה וגם לא על להביא סותם חורים לפני ששיחקת משחק אחד אפילו כדי להבין איפה בסופו של דבר באמת יש לך חורים.
אבל כרגע עדיין קשה לומר אם יש צורך או לא, הקבוצה עוד רחוקה מלהראות שלמה.

לדעתי דברת שומר גדול. וגם בקו האחורי האגרסיבי והשומר שלנו בשנה שעברה הוא שמר הכי טוב. ולעומת זאת כל שלושת הזרים שהגיעו ואמנם לא ראיתי תוארו בסגנון של לא חורים בהגנה אבל גם לא שומרים מדהימים. אז האם יכול להיות שדברת לא יהיה השומר הכי טוב שלנו? כמובן שכן, אבל לדעתי זו סבירות קטנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 24, 2022 8:54 pm 
Sophomore

הנווט כתב:
וביחס למה שאמרת על טראומת 2020 של קטש הייתי עדיין אומר הפוך- טוב שהבינו שזה כלי שצריך בסגל רק שהיו צריכים להמשיך להתעקש עליו .
ז״א, לא ספציפית קופשאס (עליו מדובר לא?) שהיה פרווה מידי אבל נגיד גוף גדול אחר שהיה מן הסתם מוגבל בחלק מהאלמנטים של המשחק, אבל כלי בארגז הכלים.
ההקרבה זה לתת לו דקות קבועות נגיד ברבע שני כל משחק באירופה ולהלביש אותו כשאפשר בארץ כדי שיהיה זמן הרצה כחלק מהקבוצה, ולספוג את החסרונות בדק׳ האלו.
קבוצה טובה שיודעת מה היא רוצה מעצמה בטווח הקצר והארוך יכולה להכיל שחקן או שניים כאלו בסגל אם כולם באותו ראש ודווקא מפתיחת העונה.
מהבחינה הזו זה גם מתקשר למה שדיברנו בין אם הוא זר או לא, והאמת שפחות אני מבין למה שחקן של 10 דק׳ מצריך היערכות שונה לגמרי כמו שאתה אומר.
תחשוב על משחקים פחות חשובים (שיש הרבה) ודקות מאוד מסויימות, לא רבע רביעי של משחק נוקאאווט.
בדוגמה שהבאת של קופשאס אז מדובר על 10 דק בהן הרכז יודע שמכניסים כדור פנימה, או הקבוצה עושה תנועה שמסתיימת במיסמאצ׳ שלו על שחקן קטן יותר, והגנה אזורית נגיד.
אגב השנה באמת אפשר ליישם את זה על לוי שזה גם יותר הגיוני כי יש אינטרס ארוך טווח לפתח אותו.

אתה לעולם לא רוצה לספוג את החסרונות
אם זה שחקן שלך , שיש לו חיסרון , אז בקבוצה טובה , אתה תדע לחפות עליו במצבים בהם הוא בבעיה
למשל מכבי של פיני גרשון היתה עושה חילופים אוטומטיים בסופי התקפות ואם מישהו היה מקבל כדור על שארפ בפוסט לדוגמה , אז הקבוצה היתה מאוד מתורגלת בעזרה
או למשל נבחרת הU20 שלנו ששמרה כל הזמן הגנות שמתאימות ללוי

הבעיה היא בשחקנים שוליים , שבשבילם לא שווה לקבוצה לשנות דברים
לא התקפית ולא הגנתית
ולכן כשמגיע "חייזר" לקבוצה
אז אם הוא לא איזה סופו שיוצר לך יתרון גדול בדקות שלו על המגרש , או אחד שמשתלב מצוין בהתקפה אבל ההגנה שלו בעייתית (בלאט כזה)
אז אתה פשוט לא תעשה בשבילו כלום
ואז החסרונות שלו יהיו בולטים
וזה תמיד יראה כאילו הוא גרוע , אבל לרוב הוא סתם משחק כדורסל שלא מתאים לו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 25, 2022 9:16 am 
Freshman

קודם כל לספוג = לחפות בכוונה שלי, ואני מבין מה אתם אומרים רק שיש דברים שהם בהכרח לא פריווילגיה, לצורך העיניין עמדת הסנטר הפיזי.
הפועל אומרת מראש כל שנה שהמטרה זה ללכת על כל התארים (עוד מהיורוקאפ ובטח בפיבא) ומה לעשות שלהגיע לסדרות מול וולנסיה וטנריפה עם קו קידמי של תומאס את בריימו זה לא מספיק תחרותי.
פתאום שמרדני נראה כמו טווארס ואם גם בעמדות אחרות אתה מאותגר פיזית ובסייז אז אתה צריך ליהיות קבוצה ממש, ממש יוצאת דופן כדי לחפות על זה.

פחות מבין את הדוגמאות כי אוקיי כמובן שמסכים שאין טעם לעשות התאמות לשחקן שלא שווה את זה, אבל עדיין הקבוצות שעומדות מולך הן פוקציה להתחשב בה.
סופו הוא באמת דוג׳ קיצונית בשני צידי המגרש ואחד מסוגו אבל בוא יש איזה מנעד בין קופשאס לסופו לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 25, 2022 11:49 am 
Sophomore

ההבדל הוא שסופו הוא גם נכס לקבוצה (קרי עושה לקבוצה השנייה בלאגן עצום בהגנה) ולכן בונים שיטה שלמה של איך מתנהלים ב-10 דקות שלו ומשתמשים בו בכל העונה (כי זה חלק מהסיסטם של הקבוצה ומייצר לה ייתרון קבוע). בעוד ששם קוד קופשאס בכדורסל כמו של קטש הוא סוג של נטל שלא מוסיף כלום ורק פוגע בשיטת המשחק שבה המאמן מאמין ועל פיה בנה את הקבוצה (וללא קשר בגלל שהוא שחקן זול מאד האפסייד שלו להיות גיים צ'יינג'ר כמו סופו הוא נמוך בכל שיטת משחק), וזה בשביל התקווה שהוא יצליח במספר מועט של משחקים מכריעים לפתור בעיה מרכזית בשיטת המשחק המקורית (חוסר סייז, חילופים בהגנה וכו').

מה שזה מוביל אליו זה שלהשתמש בסופו יש לקבוצה אינטרס במשך כל השנה וככה גם במשחקים המכריעים התפקיד שלו יהיה דיי דומה. בעוד שמה שאתה מתאר הוא תשלום "מס" כל השנה בצורת 5-10 דקות לקופשאס ברבע השני בשביל שפתאום באותם משחקים מול טנריפה אותו קופשאס יהפוך לשחקן של 25 דקות ברגעים המכריעים? ואז גם שברגעים המכריעים האלו הקבוצה לא תוכל לשחק על כל יתרונות השיטה (התקפית והגנתית) שהביאו אותנו לאותו מעמד ובעצם נתחיל לשחק אחרת לגמרי?

אני אישית לא מאמין בזה וחושב שמה שזה באמת זה סוג של אשלייה עצמית שמאפשרת להרגיש שהפקנו לקחים. לדעתי מה שצריך לעשות במצב שבו אתה באמת חושש מדבר כזה הוא פשוט להבין שהשיטה שלך מראש לא טובה (או יותר נכון לא תואמת את המטרות המוצהרות של ללכת עד הסוף באירופה) ושאם אתה באמת רציני עם ללכת על המטרות האלו אתה צריך לבנות את השיטה המרכזית של הקבוצה (סגל, סגנון משחק, תעדוף דקות, שיטה הגנתית והתקפית) בצורה שתדע להתמודד מול האתגרים האלו ולא לבנות על זה שאיזה שחקן מקצה הספסל פתאום יקפוץ ויציל אותך.

ד"א זאת תמיד הייתה הבעייה שלי עם השיטה של קטש (והסיבה שאני לא קונה את הסיפור של ב-2020 היינו בדרך לקחת את ה-BCL). למרות שגם אצלו ראו התקדמות בזה (למשל בריימו במקום אוונס ששיפר היכולת להתמודד עם פיזיות וסייז). נראה איך זה ילך לו השנה במכבי ב-level עוד יותר גבוה ופיזי (ובקבוצה שהוא בונה בעצמו שלא כמו בפנא).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 25, 2022 1:17 pm 
Sophomore

אגב , במקום זר שישי הייתי מחתים את הידגר המתאזרח ועוד מחליף גבוה ישראלי + הזרים הגבוהים שאמורים לחתום בכל מקרה
אני אישית הייתי מביא את צ'וברוביץ או נסטרנקו שיוכלו להיות מחליף שני לעמדות הגבוהים
אולי אפילו משאיר את לוי הגבוה לתפקיד הזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 25, 2022 2:48 pm 
Freshman

טוב זה כבר גולש, כאמור כולנו מסכימים שקופשאס לא שווה התאמות (או מקום בסגל) וקטש כבר מזמן לא המאמן (ונראה מה הכיוון של המאמן החדש).
מה שאמרתי זה שבין סופו לקופשאס יש מנעד רחב של שחקנים לא טובים כמו סופו (בשיאו) או גרועים כמו קופשאס, לכל אחד יתרונות וחסרונות משלו.
מפרחובסקי (טכני מאוד אבל לא אתלט ואיטי) ועד איגבונו (לא טכני אבל אתלט) אם נלך אחורה, או סימני שאלה לרמות הפיבא כמו החדש של חולון או סוארס מנס ציונה(?) שחתם בסידני ויכל ליהיות אחלה פוטנציאל.

ntk צ׳וברוביץ׳ זה כבר היסחפות... נסטרנקו אני מחבב אבל בוא..ץ לוי הרעיון הכי טוב ויש לו גם תמורה אפשרית בעתיד + הכרות עם דוברת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 25, 2022 2:52 pm 
Hall of Famer

למפנטזים על אלכס או על נסטרנקו - הראשון חתום בנהריה , השני חתום בראשון לציון.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 25, 2022 3:02 pm 
Senior

מצבנו לא טוב אם הגענו להודעת כיבוי פנטזיות על אלכס צ'וברוביץ' ואנחנו בשנת 2022.

לא אוהב את עידן החשאיות הזה. כואב להם לזרוק לנו עצם על איזה שחקן שדיברו עם הסוכן שלו 20 שניות? סתם משעמם ואם לדבר שנייה ברצינות - אני לא חושב שזה טוב לנושא מכירת המנויים.

ואם כבר פינטוזים על סנטרים - ג'ו לואל א'צויל היה נהדר העונה באוסטרליה ובינתיים הספיק למסור הודעת פרידה ממלבורן, כנראה במטרה לחפש חוזה בNBA. הייתי פוזל קצת בכיוון הזה למקרה שהוא לא מוצא כלום.
ואם כבר סנטרים אוסטרליים-סודנים - ת'ון מייקר קרע את אליפות אסיה ונבחר לחמישיית הטורניר שם, כשמהמשחק השני (אני חושב) הוא מוביל את קלעי אוסטרליה בכל משחק. זה כנראה מעיד לא מעט על אליפות אסיה, אבל ראיתי קצת - בעיקר נגד ניו זילנד - ויש שם משהו. עדיין יש רגעים של סרבול וגפיים שמתעופפות לכל עבר, הוא עדיין חובט כלפי מטה בניסיון לחסום במקום להחזיק את שתי הידיים הענקיות שלו למעלה, והוא ממש לא נוטע את הרגליים מספיק חק בקרקע כשהוא מנסה לתפוס עמדה, אבל גם הספקתי לראות לא מעט ניצוצות של גבוה ארוך ואתלטי עם יד לא רעה כל-כך.
זה לא באמת מלפפון רלוונטי להפועל, אבל אני סקרן לראות לאן הקריירה שלו הולכת. לא אופתע אם הסיבוב הבא שלו באירופה יראה הרבה הרבה יותר טוב (ומצד שני כנראה שגם ממש לא אופתע אם בכלל לא יהיה כזה, או שיהיה משהו מאוד מאוד insignificant).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 25, 2022 3:04 pm 
Sophomore

הנווט כתב:
טוב זה כבר גולש, כאמור כולנו מסכימים שקופשאס לא שווה התאמות (או מקום בסגל) וקטש כבר מזמן לא המאמן (ונראה מה הכיוון של המאמן החדש).
מה שאמרתי זה שבין סופו לקופשאס יש מנעד רחב של שחקנים לא טובים כמו סופו (בשיאו) או גרועים כמו קופשאס, לכל אחד יתרונות וחסרונות משלו.
מפרחובסקי (טכני מאוד אבל לא אתלט ואיטי) ועד איגבונו (לא טכני אבל אתלט) אם נלך אחורה, או סימני שאלה לרמות הפיבא כמו החדש של חולון או סוארס מנס ציונה(?) שחתם בסידני ויכל ליהיות אחלה פוטנציאל.

ntk צ׳וברוביץ׳ זה כבר היסחפות... נסטרנקו אני מחבב אבל בוא..ץ לוי הרעיון הכי טוב ויש לו גם תמורה אפשרית בעתיד + הכרות עם דוברת.

אם לסכם במשפט, אני דווקא בעד להביא איזה פרחובסקי או אוגבונו. אבל שהם יהיו שחקנים מרכזיים ברוטציה ושנבנית שיטה מראש שמתאימה להם (וככזו גם תתאים לרמות הגבוהות של ה-BCL).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 25, 2022 3:08 pm 
מנהל פורום

מייקר גם היה בסדר גמור בהפועל כל עוד קיבל הזדמנויות אמיתיות, עמיאל פשוט לא רצה אותו מההתחלה אז ניצל כל פוזשן אחד חלש שלו בשביל לספסל אותו לשבועיים ומעלה, ואז הוא כבר איבד את הבטחון לגמרי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 25, 2022 3:13 pm 
Senior

אני חושב שהוא הראה המון פוטנציאל בהגנה וההגנה הקבוצתית אפילו נראתה די טוב איתו במשחקים הממש ראשונים.
מצד שני, התקפית היו לא מעט רגעים שבהם הוא היה נראה כאילו זה משחק הבוגרים הראשון שלו בקריירה.
הוא לא נראה ככה במדי אוסטרליה, או לפחות הרבה פחות נראה ככה, והרבה יותר כמו סנטר שמבין את התפקיד שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 25, 2022 5:50 pm 
מנהל פורום

כל הקבוצה נראתה ככה התקפית אצל עמיאל (וקצת יותר טוב אצל הלפרין)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2022 12:17 pm 
Sophomore

גמליאל כתב:
הנווט כתב:
גמליאל כתב:

ויש עוד שיקול:

קודם כל השומר הכי טוב בקו האחורי הוא ללא ספק דוברת (אם כי לא בדיוק לעמדות הפרוורד שכתבת אחרי).

לגבי השאר, בסוף כשזה שחקן שישי זול אז ממילא לא הוא יפתור לך את הבעיות שתיארת ב-5-10 דקות שהוא יקבל (וכשהוא ישחק זה יהיה על חשבון לוי וככה ההתקפה תיזנק).

לדעתי לפחות זר שישי אמור להיות אחד שמוסיף עומק לרוטציה (כלומר נותן דברים דומים למובילים רק טיפה פחות טוב כשהם נחים) ולא אחד שמוסיף אלמנטים שאין לשחקנים המרכזיים (ושגם דורשים היערכות שונה לגמרי משאר הקבוצה מה שלעולם לא יבזבזו זמן בללמד בשביל שחקן משני כל כך). אם האלמנטים האלו חשובים אי אפשר ששחקן של 5-10 דקות יהיה הפתרון בשבילהם ואם הם לא קריטיים אפשר לנסות לפתור אותם בדרכים אחרות. על אותו משקל לא הבנתי את הרעיון בקבוצת קטש 2020 של לבנות קבוצת סמול בול שבנויה על תנועה והגנת חילופים ואז בגלל טראומת טנריפה להביא איזה ז'לוב כמו הליטאי ההוא במעמד של זר שישי. מה שכמובן נכשל ובאמת בסוף קטש הביא סנטר נוסף את טרי שהוא הרבה יותר קפיץ בסגנון של תומאס/אוונס.

סמית וקרינגטון נחשבים לשומרים לא פחות טובים מדוברת בכלל אלכסנדר המאמן הולך על אוריינטציה הגנתית .למשל קורניליוס שחקן הגנה טוב ב1 על 1 ויש גם את שגב שטוב הגנתית

גרשון עבר רישמית הבוקר לאילת על פי אתר ערוץ הספורט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2022 12:21 pm 
Sophomore

עופר האדום כתב:

אלייז'ה הירש חופשי .השחקן הישראלי הכי טוב הלאומית בעונה שעברה משחק בעיקר בעמדה 4 .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2022 12:39 pm 
Sophomore

RREEDDTT כתב:
עופר האדום כתב:

אלייז'ה הירש חופשי .השחקן הישראלי הכי טוב הלאומית בעונה שעברה משחק בעיקר בעמדה 4 .

פרט עליו קצת
בכלל הצלחה בלאומית לא ניבוי טוב להצלחה בליגת העל
והיו לנו הרבה נסיונות עם זה בעבר הלא רחוק שלנו

בלאומית הרבה פעמים שחקנים נבחנים על דברים שהם לא יעשו בליגת העל ולא יקבלו עליהם נקודות בליגת העל

אבל לפעמים יש איזה אחד שפורץ גבולות והופך לשחקן משמעותי מאוד בליגת העל
אז מי זה ההירש הזה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2022 2:33 pm 
Junior

הימור פרוע שלי: אנחנו לא הולכים לספר לנכדים שלנו על התקופה שבה אלייז׳ה הירש שיחק כדורסל בארץ הקודש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1409 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 57  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 40 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: