גמליאל כתב:
אני לא מבין את הקטע בלהביא 6 זרים כבר מההתחלה. זה לבנות לרוחב ובסוף גורם סתם להתפשרות בעמדות האחרות בשביל שחקן שמקבל 5 דקות בקושי. אנחנו לא ביורוליג שצריך לנהל סגל רחב וב-BCL המשחקים דיי מרווחים ואין עומס. הייתי מעדיף שישקיעו בסגל של 5 זרים וישראלים טובים. ככה גם נחסוך מעצמנו את כל בעיות ניהול הסגל, רישום לכל משחק, שמירת כולם בכושר ומרוצים וכו'.
אפילו אם הזר ה-6 עולה "רק" 100K. לא עדיף שהיינו משקיעים את זה באחד הזרים שעוד נשאר להחתים (למשל היינו מביאים את אונוואקו במקום אחד הגבוהים שאנחנו עומדים להביא עכשיו. לא מניח שההפרש בין מה שקיבל בססארי למה שאנחנו נשלים לשחקן חלופי יהיה גבוה מזה).
אני לא בהכרח חושב שחייבים 6 זרים מההתחלה אבל ספציפית לסגל המסתמן אני חושב שיש סיבות מקצועיות שלדעתי מצדיקות את זה.
בדרך כלל הזר השישי לכאורה הוא שחקן שמוסיף אלמנט של סייז או אתלטיות שחסר (ובאמת בדרך כלל עוד גבוהה או סמול ששיחק פחות בליגה), ולכן זה מן הסתם זה זר ולא ישראלי…
מקצועית כרגע לא יודעים מי הגבוהים אבל בקו האחורי השחקן ההגנתי המובהק היחידי הוא קורניליוס שבכלל לא ידוע אם מתאים לרמה באירופה.
לוי ממה שראיתי יותר 2 מ3, ולבלייזר אין את מהירות הרגליים לרוץ אחרי סמולים אתלטיים או להוריד את הכדור לריצפה ביעילות.
לכן אני חושב שחסר שחקן בעמדה הזו ואני לא רואה אף ישראלי שיוכלו להביא ומאחר שבטוח צריך שני גבוהים זרים, השחקן הנוסף יהיה זר.
אתה צודק שבקושי יש משחקים באירופה בחודשים הראשונים אבל מצד שני גם אין מקום לטעויות כמו שאמרו פה.
ויש עוד שיקול:
מבין שהזר השישי בדרך כלל אמור ליהיות זול יותר והגיוני שינסו לתמחר אותו מתחת לרף ההחרגה מהמיסוי, ולמרות שזה לאו דווקא הדבר הנכון לעשות אם זו עמדה חשובה נצא מנק׳ הנחה שזו המציאות.
אם באמת מדובר באיזה זר רוקי באירופה עם אפסייד וסיכון נמוך- לא עדיף שיהיה עם הקבוצה מהתחלה ויתרגל לכדורסל האירופאי, החומר האנושי וכו?
שורה תחתונה הרבה מהשנים האחרונות אנחנו מסיימים עם 7 זרים על הספסל והרבה מזה כמובן מגיע עקב פציעות או מציאות של גיא הראל.
אני רק אומר את זה ממקום מקצועי, זה יכל ליהיות דאוסון לצורך העיניין למרות שהוא לא היה מספק ערך מוסף התקפי בפוסט ,אבל אני מניח שהפן ההגנתי הוא עיקר הטענה שלי פה.
אתה רואה את קרניליוס, בלייזר או לוי שומרים בהצלחה על סמול אתלט ופיזי סקילפול ala דאנטה סמית׳ בפוסט לדוגמה? או משמשים כסטופר הגנתי מול פווארד צלף שיוצא מהר לקליעה מחסימה?