סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 8:52 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 143 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: נבחרת הנוער 2022
הודעהפורסם: ש' אוגוסט 06, 2022 8:07 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
יש לו גם ביי פאר את היוסג' הכי גבוה בטורניר. בצרפת שפגשנו אף שחקן לא עבר את ה-20 דקות למשחק.
אני מסכים שהוא אחלה, אבל גם מדובר ברכז בגובה 1.85 עם קליעה חשודה ואתלטיות נחמדה לכל היותר. סימיץ' המקדוני או סיסוקו הצרפתי אלה פרוספקטים של NBA. ואגב, מול קווים קדמיים אתלטיים וגדולים (כמו זה של הצרפתים) הוא מאוד התקשה לסיים בצבע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 06, 2022 8:16 pm 
Freshman

לא דיברתי על פוטנציאל או על הסיכוי להגיע לרמה מסוימת. אני מסכים איתך שהבחור המקדוני נראה מאוד מרשים וכמו מישהו שיכול להיות שחקן שחקן. אבל מבחינת יכולות כרגע הוא השחקן שהכי הרשים אותי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 07, 2022 3:13 pm 
Junior

71-55 לליטא אחרי שלושה רבעים בדרך להפסד ודאי וסיום במקום השמיני.
מוראוסקאס הליטאי מפרק את הנבחרת בינתיים עם 28 נקודות. שחקן מרשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 07, 2022 3:18 pm 
מנהל פורום

מה שבטוח - בלהצביע בסקרים חסרי משמעות ישראל במקום הראשון באירופה ;;-)))
נועם יעקב כרגע מוביל בסקר ה-MVP עם 53%! במקום השני איזן אלמנסה (ה-MVP דיי בוודאוץ, בהנחה הסבירה שספרד תיקח זהב) רק עם 11%

נערך לאחרונה על ידי ודים בתאריך א' אוגוסט 07, 2022 3:21 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 07, 2022 3:19 pm 
Hall of Famer

הסקר גורר את הבחירה?
או שהוא "אנקדוטלי"

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 07, 2022 3:21 pm 
מנהל פורום

shmueliki כתב:
הסקר גורר את הבחירה?
או שהוא "אנקדוטלי"

הסקר לא משפיע על כלום למיטב ידיעתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 07, 2022 3:32 pm 
Junior

ודים כתב:
מה שבטוח - בלהצביע בסקרים חסרי משמעות ישראל במקום הראשון באירופה ;;-)))
נועם יעקב כרגע מוביל בסקר ה-MVP עם 53%! במקום השני איזן אלמנסה (ה-MVP דיי בוודאוץ, בהנחה הסבירה שספרד תיקח זהב) רק עם 11%

נו, אותה מדינה שחוגגת זכייה במדלייה אולימפית בטאייקוונדו כאילו הייתה ריצת 100 מטר, ושבה לקבוצת כדורסל מסוימת היה רייטינג של קרוב ל-100 אחוז במשחקיה באירופה.
מי שרוצה יכול גם לשרטט קו מפה לזכיות שלנו באליפות אירופה לעתודה בה רוב הכוכבים בכלל לא הגיעו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 08, 2022 12:19 am 
Sophomore

טוב, קצת סיכומים.

נתחיל מזה שבטורניר זכתה ספרד (ניצחון בגמר על טורקיה הביתית). איזן אלמנסה הצעיר בשנה משלים דאבל MVP, אחרי שזכה בתואר גם באליפות העולם עד גיל 17 מוקדם יותר הקיץ.

ועכשיו לישראל. בסה"כ, זו הייתה לדעתי נבחרת די חלשה שלנו, בלי הרבה עומק, שגם נפגעה מאוד מהפציעה המאוד מבאסת של ניב למפרט במשחק השלישי בטורניר. לאור זה, טוב שהצלחנו להישאר בדרג א'. אבל צריך גם להודות בזה שלהגרלה המאוד ידידותית היה חלק בזה. בית מוקדם עם מקדוניה ובריטניה, ששתיהן ירדו בסוף, ומפגש בשמינית מול פולין הבינונית. הנבחרת (בעיקר נועם יעקב) כן הראתה קצת אופי כשגררה את סרביה ואיטליה העדיפות משמעותית למשחקים צמודים עד הסוף והאמת לא הייתה מאוד רחוקה ממקום באליפות העולם עד גיל 19 בשנה הבאה. אבל זה לא באמת הגיע לנו ואם זה היה קורה זו היתה חתיכת גניבה. המקום שמיני הוא סה"כ די ריאלי ואין מה להתאכזב (אבל גם אין מה לחגוג).

ברמה האישית, נעשה סיכום קצר פחות או יותר לפי איך שאני רואה את הפוטנציאל העתידי של השחקנים:

נועם יעקב כמובן הוא הסיפור הגדול של הנבחרת באליפות הזו. זה גם הסטטיסטיקות: כמעט 20 נקודות למשחק, שני באליפות (המקום הראשון הולך למוראוסקס הליטאי הנהדר, עם עזרה יפה של שטיח אדום מהנבחרת הישראלית), ראשון באליפות באסיסטים (6 למשחק), ריבאונדר מצויין (6 למשחק), ושלישי בנקודות מדד. אבל זה בעיקר הדומיננטיות, האתלטיות הלא אופיינית לשחקנים ישראלים, הבגרות וחכמת המשחק בשני צידי המגרש. יש לו כבר בארגז הכלים קליעה מכל שלושת הטווחים, כולל יופי של מיד-ריינג'. תענוג של שחקן. מה שבעיקר אהבתי זה שהוא מרגיש את המשחק מצויין, כמעט לא כופה מהלכים רעים, ומשתמש ביכולות שלו ליצור לא רק לעצמו אלא גם לאחרים. מצד אחד, זה שהוא הוביל את הטורניר באסיסטים זה בין היתר בגלל אחוז השימוש הגבוה מאוד. מצד שני, אם היו לו מסיימים טובים יותר בצבע מאשר אבידן, נקרשביץ ומיכאלי (לפעמים בא לי לתלוש את מעט השערות שעוד נשארו לי אחרי שהחטיאו מצבי קרש סל קלים שהוא סידר להם) או מבין הקלעים, הוא היה יכול לגמור את הטורניר גם עם 8-10 אסיסטים. יש ליעקב איזון נהדר בין סקורינג ליצירה לאחרים.

בנקודות לשיפור אפשר לדבר על הסיומת ליד הטבעת, שהיא אמנם בכלל לא רעה אבל הוא כן מתקשה מול אתלטיות גובה ויצטרך ללמוד איך להתמודד יותר טוב עם השנים (מאמין שזה משהו שהוא ישתלט עליו). גם קבלת ההחלטות מול אורך שהובילה לכמה איבודים מיותרים עוד תשתפר. אם יוכל גם לפתח פלואטר יעיל במקום ללכת תמיד עד הסוף זה יהיה מצויין. אבל בסופו של דבר, מה שיבדיל בין שחקן מוביל בליגת העל שלנו (נראה לי כמו המינימום שלו) לבין שחקן יורוליג מוביל יהיה הקליעה. בטורניר הזה הוא דווקא קלע בכלל לא רע (39%) למרות לא מעט זריקות קשות בסוף שעון. אבל זה מדגם קטן ובאופן כללי רואים שהוא לא מרגיש 100% נוח עם הקליעה משלוש ומעדיף את הכניסות לצבע. במידה רבה זה חלק מהבגרות במשחק שלו ויפה לראות. אבל לטווח הארוך, מול רמת תחרות גבוהה יותר, שלשות פול-אפ יהיו נשק הכרחי עבורו. יש לו מספיק אתלטיות ויכולת כדרור כדי להיות מסוגל לקחת אותן גם מול שומרים טובים יותר. אם גם יצליח לשים אותן באחוזים לפחות סבירים, כמו בטורניר הזה, הוא יגיע לרמות הגבוהות של אירופה.

מה זה שווה לטווח הארוך? כמובן שאי אפשר לדעת בודאות. יעקב הולך להיות שחקן נבחרת הבוגרים של ישראל בעתיד. באליפות אירופה הבאה כבר יהיה לנבחרת ישראל יופי של קו אחורי צעיר ויוצר, עם בלאט, מדר, דברת, יעקב ובן שרף. לדעתי גם סיכוי טוב שיהיה שחקן רוטציה ביורוליג ואם הכל מסתדר (בעיקר הקליעה) אז גם גם שחקן יורוליג מוביל. נבא קשה לי לראות בגובה הזה אבל לא צריך להיות חזירים. שחקן יורוליג טוב ושחקן נבחרת מוביל יהיה אחלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 08, 2022 1:27 am 
Junior

לי הוא מזכיר גרסה משודרגת של גל מקל. יותר גבוה, יותר אתלטי, אולי אפילו קליעה יותר טובה. בהחלט יכול לצאת ממנו שחקן יורוליג טוב.
חוץ ממנו, אמנם מדובר בנבחרת חלשה כנבחרת, אבל הרבה שחקנים טובים הולכים לצאת מפה וגם מאלה שנשארו בבית. מנחם, דולינסקי, אונצ'ה, נקרשביץ', למפרט וברמן הולכים להיות בוודאי שחקני ליגת העל, חלקם גם יותר. גם הראל שנשאר בחוץ וחלק מהכשרונות של מכבי אני מניח.
אם מוסיפים גם את שרף ומאייר מהדור שאחרי, מסתמנות שנים לא רעות בכלל לכדורסל הישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 08, 2022 2:54 am 
Sophomore

יותר אתלטי כן (גם יותר זריז), אבל לדעתי מקל גבוה באיזה חמישה שישה סנטים שזה בהחלט משמעותי (אם יעקוב היה 1.93 היינו מדברים על פוטנציאל נבא). לגבי הקליעה עוד נראה. אם אני זוכר נכון, מקל בגילאי הקדטים/נוער נתן כמה תצוגות קליעה יפות (בטורניר שוויצר אולי?) וגם היה קלעי עונשין מצויין. בכל מקרה, אם יעקוב יגיע לרמה של מקל עד גיל 25 (נזכיר, שחקן שלקח אליפות עם הגליל וחיפה כרכז מוביל, שיחק בקבוצת צמרת איטלקית ואז חתם ב-נבא ואפילו שיחק כמה משחקים) זה בכלל לא רע. האמת מאחל כאלו הישגים גם לרכזים הצעירים האחרים שלנו, מדר ודברת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 08, 2022 6:52 pm 
Sophomore

נמשיך. אחרי יעקוב יש נפילה די חדה, בטח בטורניר הזה (אף אחד אחר לא קלע בדו-ספרתי). אבל זה לא אומר שאין כאן אף פוטנציאל עתידי. השניים הבאים מבחינת פוטנציאל מבחינתי הם למפרט ודולינסקי.

ניב למפרט. פציעה ממש מבאסת בתחילת המשחק השלישי של הטורניר. ACL לפי הדיווחים, מה שאומר לפחות שנה בחוץ וחזרה למשחק רק בעונת 2003-04, כשגם אז בטח ייקח זמן עד שיחזור לעניינים, בטח כשהוא צריך גם להסתגל לרמת הבוגרים. היום בדרך כלל חוזרים מהפציעה הזו בלי השפעות ארוכות טווח, בעיקר כשזה קורה בגיל צעיר. נקווה שזה יהיה גם המקרה של למפרט.

אם נתעלם מהפציעה, למפרט הוא בעיני השחקן השני הכי מוכשר בנבחרת הזו וגם הספיק להראות ניצוצות מזה בטורניר הנוכחי לפני שנפצע. ראיתי אותו לא מעט בליגת הנוער השנה ומאוד אהבתי. פוינט גארד אמיתי עם גובה מצויין (1.95), אתלטיות לא רעה, שליטה בכדור, חדירה טובה, ובעיקר יכולת מסירה וראיית משחק יפה, כולל מסירות בתנועה ביד אחת. בהגנה יש לו אינסטינקטים טובים, קורא את המשחק, וחוטף מצויין, למרות שלא תמיד שומר על ריכוז. גם המכניקה של הקליעה נראית לא רע, למרות שיש מקום לשיפור. אז מה חסר? בעיקר עקביות ושיפור בסיומת מכל הטווחים. יש לו קצת נטייה להיעלם בחלק מהמשחקים או בדקות מסויימות של המשחק שבהן הוא פחות מורגש למרות פערי הכישרון מול בני גילו. לא פעם גם מחטיא ליי-אפים במה שנראה קצת כמו חוסר ריכוז או שלא תוקף מספיק את הסל במשחק העומד. גם אין לו את היכולת להתפוצץ ולהגיע לצבע כמו ליעקב. פחות אקספלוסיבי, קצת יותר איטי, ומשיג יתרונות בעיקר דרך משחק חכם. וכנראה הכי חשוב -- הקליעה משלוש, למרות שכאמור נראית לא רע, כרגע לא נכנסת באחוזים טובים (רק 26% השנה בליגה לנוער). כמו אצל יעקב (שאצלו הקליעה בהחלט ברמה מתקדמת יותר), זה יכול להיות ההבדל בין שחקן ליגת על טוב לשחקן עם פוטנציאל יורוליג.

איליי דולינסקי. דולינסקי הראה השנה בנוער (בעיקר לקראת סיום העונה) כישרון מלהיב ונראה כמו פוטנציאל מעניין מאוד. אבל בטורניר הנוכחי לא ראינו כמעט שום דבר מזה. 0 מ-7 משלוש ו-6 מ-20 משתיים מראים כמה היה לו טורניר קליעה נוראי (למרות ש-11 מ-11 מהעונשין מראים שהטאץ' לא הלך לשום מקום). הוא לא נכנס טוב לטורניר, ניסה לצאת מזה בכוח, הכריח זריקות וניסה לעשות יותר ממה שהוא יודע כרגע, מה שהוביל גם ללא מעט איבודים, זריקות קשות, או כניסות עם ראש בקיר. לא עזר כמובן שהוא לא ממש קיבל דקות וביטחון מהמאמנים ויכול להיות שהיו צריכים לתת לו יותר חבל (אולי היה עוזר אולי אם הוא היה פותח) אבל האמת שלדעתי קשה להאשים אותם, הוא פשוט נראה רע בטורניר הזה. ולדעתי אפילו יותר בצד ההגנתי, שם הוא לא סגר בריבאונד, פספס רוטציות, התקשה מאוד להישאר עם גארדים בפיק-אנד-רול, עשה המון פאולים, חלקם מטופשים, ובאופן כללי הראה הרבה רכות וחוסר בגרות.

ועם כל זה, זה לא מקרי שהוא השחקן השלישי שאני מדבר עליו כאן. לדולינסקי יש שילוב נדיר בכדורסל שלנו בין גובה (באיזור ה-2.05), מוטת ידיים (2.18 לפי דיווחים), ניידות מצויינת, טאץ' אדיר בקליעה (כן, למרות המספרים שלמעלה), ואפילו קצת יכולת להוריד את הכדור לרצפה שהיא מעבר למה שרואים בד"כ מגבוהים בכדורסל הישראלי. הטורניר הזה הראה כמה עוד צריך לשפר, וזה המון -- בעיקר לדעתי בהגנה ובהבנת המשחק, וגם בכשורים הבסיסיים. חלק מזה הוא בלי ספק עניין של בגרות נפשית וגופנית. הוא גם חייב לשים על עצמו קצת שרירים ולשפר את עבודת הרגליים. אבל הכישרון שם ואני מאמין שכבר בשנה הבאה בטורניר הנוער, עם מקום מרכזי ברוטציה ועוד שנה לעבוד על החסרונות, זה ייראה הרבה יותר טוב. לטווח הרחוק יש כאן יופי של נתוני פתיחה לעבוד איתם.

אחרי יעקוב, למפרט ודולינסקי יש לדעתי נפילה די משמעותית ברמת הפוטנציאל העתידי. אבל עדיין, היו כמה שחקנים שהיה להם טורניר סביר ומעלה והראו גם פוטנציאל נחמד להיות שחקני ליגת על בעתיד.

יואב ברמן הוא שחקן שאני די מחבב. השותף של למפרט לקו האחורי בגלבוע, שזכתה השנה בכל התארים -- בגביע, באליפות התיכונים, ובאליפות בליגה לנוער. לברמן יש גובה, כח, ואתלטיות של שחקן בוגרים. אתלט בכלל לא רע, ריבאונדר מצויין, ושהייה יפה באוויר. יש לו גם כדרור ויכולת חדירה לא רעים, יודע למסור, ואהבתי את מה שהראה בהגנה, עם לא מעט מהלכים חכמים. הבעייה המרכזית כרגע היא הקליעה. שום דבר שם לא נראה שבור והמכניקה אפילו נראית לא רע, אבל הוא מאוד לא מדוייק. 20% משלוש בליגה לנוער השנה (עם הרבה זריקות) וגם בנבחרת ראו שהוא מאוד מהוסס בקליעה ומעדיף את החדירה. אני לא בטוח אם זה הכל עניין של טאץ' בינוני (אי הדיוק מהעונשין לא מבשר טובות), או שיש גם איזה משהו בהכנה לזריקה ובשחרור שצריך לעבוד עליו. בנבחרת הוא שיחק לא מעט בעמדה 4, אבל בבוגרים היתרון שלו צריך להיות דווקא ב-3, בעיקר אם יוכל לשפר את הקליעה. מאמין שיהפוך עם הזמן לשחקן ליגת על יציב.

עמית מנחם הוא בעיני הפספוס הגדול של המאמנים בטורניר הזה. בקושי עשה את הסגל הסופי ונראה שפשוט לא סומכים עליו. לא שיחק במשחק הפתיחה ורק אחרי הפציעה של למפרט נראה שבלית ברירה החליטו לתת לו דקות (גם אז הוא קיבל רק 16 דקות למשחק). חבל כי מדובר על פצצת אנרגיה עם יכולת להתפוצץ. מאוד מהיר ואספלוסיבי, מנתר נהדר, עם ידיים זריזות ומשחק אגרסיבי. מסיים יפה מאוד עם מגע בצבע (58% בזריקות לשתיים), בעיקר במגרש הפתוח, ויודע להיכנס לגוף של המגן כדי להישמר מחסימות. לא מפחד מכלום, וגם משחק עם אנרגיות ואינסטינקטים מצויינים בהגנה. שימו לב לנתון הבא: למרות ששיחק רק 16 דקות למשחק, הוא סיים שני באליפות בחטיפות, עם 2.5 למשחק. לא תמיד מקבל החלטות טובות, מאבד יותר מדי וגם נכנס לפעמים עם ראש בקיר, אבל בסה"כ היה מצויין בטורניר הזה והיה בלי ספק שווה עוד לפחות איזה 10 דקות למשחק. החולשה הגדולה היא הקליעה. 0 מ-9 משלוש בטורניר הזה וגם בנוער הראה קליעה חלשה. אחוזים די נמוכים מהעונשין מרמזים שכנראה יש כאן בעייה. בלי שיפור משמעותי בקליעה הוא יתקשה לממש את הפוטנציאל שלו ואפילו להגיע לליגת העל בישראל.

בן אונצ'ה התחיל את הטורניר מצויין, בעיקר מבחינת קליעה ומדי פעם גם עם כניסות יפות לטבעת. בהמשך הוא התקרר, אבל הראה לדעתי פוטנציאל להיות בעתיד 3-אנד-די סולידי. הוא מגן מצויין, מחוייב ואקטיבי, שיכול לשמור על גארדים או סמול פורוורדים והוא חזק ומהיר מספיק לדעתי כדי שזה יוכל להתרגם גם לרמת הבוגרים. אם הקליעה שהוא הראה בתחילת הטורניר היא אמיתית, זה יספיק כדי לקנות לו דקות משחק, קודם בלאומית ואח"כ גם ברמת ליגת העל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 08, 2022 7:28 pm 
Junior

סך הכל מסכים כמעט עם כל מילה.
אני רק אוסיף שלגבי דולינסקי בעיני הפוטנציאל שלו בכל הנוגע להורדת כדור הוא די גדול והיו רגעים מאוד מרשימים שלו העונה בליגה לנוער באספקט הזה, כולל כמה מהלכי חוף לחוף. נכון שכרגע זה נראה די מפוזר אבל הפוטנציאל קיים.
לגבי יעקב, קשה לי להאמין שלא יצא ממנו שחקן ליגת העל. הוא כל כך אסרטיבי והיכולות הפיזיות שלו כל כך מרשימות שאני פשוט לא רואה אופציה אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 09, 2022 4:50 pm 
Sophomore

נסגור את הפינה עם ששת השחקנים שנשארו. רובם אכזבו ואין כאן הרבה על מה לדבר בהסתכלות עתידית לרמות הגבוהות של הבוגרים.

מאור נקרשביץ. דווקא חיבבתי מה שראיתי ממנו. בעיקר הקליעה היפה משלוש עם שחרור מהיר ולא מעט ביטחון עצמי (למרות שכמו אונצ'ה זה עבד יותר טוב בתחילת הטורניר ומול תחרות חלשה יותר). אבל הוא הראה גם חיתוכים נחמדים לסל, למרות שלא תמיד ידע לסיים אותם ביעילות. קצת תקוע בין עמדות 4 לשלוש. לא מספיק גבוה, ארוך וחזק לשחק 4 אבל גם לא מכדרר ושומר מספיק טוב ל-3. ועדיין, חושב שיהיה לו מקום בעתיד, אולי אפילו בליגת העל, כשחקן ייעודי מהספסל שמביא קליעה אינסטנט בגובה של שני מטר, בעיקר אם יוכל לשפר את עבודת הרגליים בהגנה ולכסות מספרי שלוש יריבים (או 4 נמוכים) באופן סביר.

ניב אבידן. בעיני גם הוא הפתיע לטובה, בעיקר בגלל שלא היו לי כמעט ציפיות ממנו וחשבתי שיהיה גבוה שולי מהספסל. קיבל הרבה קרדיט מהמאמנים, לפעמים אולי יותר מדי, כגבוה המוביל של הנבחרת. נאבק בצבע בהגנה, לא תמיד בהצלחה אבל יותר טוב מהגבוהים האחרים. בהתקפה קלע כמה שלשות מפתיעות (רובן בחצי הראשון מול צרפת) אבל בעיקר שימש כמטרה המרכזית בפיק אנד רול עם יעקוב. מצד אחד, יודע להתגלגל יפה לטבעת ומתפנה לזריקות נוחות. מצד שני, לא תמיד סיים מספיק טוב. כתבתי קודם שבמשחק מול סרביה הוא היה הסיבה המרכזית שלא הצלחנו לשמור על היתרון מהמחצית הראשונה, להפתיע ולהגיע לאליפות העולם בשנה הבאה. היו לו שם במחצית השנייה לא פחות מחמש החטאות קרש-סל מסמרות שיער, חלקן מול שער ריק וגם בהגנה דפקו לו כמה שלשות על הראש. ועדיין, למרות המגבלות הפיזיות והכישרון המוגבל, הוא נראה כמו פוטנציאל חביב לבוגרים. רוב הסיכויים שכשחקן ליגה לאומית, אבל אולי יוכל גם להפתיע ולהיות שחקן ספסל בליגת העל, בעיקר אם יקבל יותר ביטחון בקליעה משלוש ויהפוך את זה לחלק אינטגרלי מהמשחק שלו.

עידו מנצ'ל. קיבל המון קרדיט מהמאמנים (20 דקות למשחק) וממש לא בצדק. התחיל את הטורניר עם קליעה טובה בשני המשחקים הראשונים נגד יריבות חלשות (7 מ-12 משלוש). אבל בחמשת המשחקים הבאים קלע 3 מ-23 משלוש. ומילא אם זה היה רק החטאות משלוש. העניין הוא שהוא כמעט לא עושה כלום חוץ מזה. בחמשת המשחקים מול יריבות טובות יותר הוא לקח רק שתי זריקות משתיים (החטיא את שתיהן). ולמרות ששימש כרכז המוביל בדקות של יעקוב על הספסל (ולפעמים אפילו כשיעקב היה על המגרש) מסר רק 6 אסיסטים, בערך אסיסט למשחק, ואיבד יותר משמסר. אז הוא לא יוצר לעצמו, לא לאחרים, לא שחקן הגנה טוב במיוחד, וגם לא קולע טוב (25% משלוש ב-5 זריקות למשחק בנוער השנה). באמת שלא ברורה לי ההתעקשות של המאמנים עליו, בטח כשזה בא על חשבון הדקות של מנחם. מה שמעניין הוא שבגילאים צעירים יותר מנצ'ל נראה כמו שחקן מעניין, עם מהירות, אתלטיות לא רעה ותעוזה. נראה כאילו הוא רק הלך אחורה בשנתיים האחרונות.

יאיר דברת. עוד אכזבה גדולה. איזה הבדל מהאח הגדול. לכאורה, יש לדברת הצעיר את כל החבילה -- גובה (יותר גבוה מנועם, כמעט שני מטר לשחקן שתופקד בנוער כרכז), ראיית משחק נחמדה, וגם אתלטיות ויכולת כדרור סבירות. בנוער הוא גם הראה מדי פעם ניצוצות של רכז אמיתי (כמה משחקים עם מספר דו ספרתי של אסיסטים). אבל מה שהוא עושה עם כל הטוב הזה כרגע זה מעט מאוד. כמעט לא מגיע מגיע לצבע, לא מצליח ליצור, וגם קלעי שלשות נוראי (1 מ-13 באליפות). הוא די צעיר (עוד לא בן 18) וקשה לוותר על מישהו עם נתוני פתיחה כאלו שדי נדירים בכדורסל שלנו. אבל בינתיים זה לא נראה טוב.

עומר שפר. הקלע שלא קלע. הובא לנבחרת על תקן מומחה שלשות, אבל לא הצליח לשים אותן (2 מ-14) וגם לא לתרום מבחינות אחרות. בכלל, כשמסתכלים על התפוקה של "הקלעים" שהקיפו את נועם יעקוב, מקבלים הערכה מחודשת למה שהוא הצליח להוציא מעצמו ומהנבחרת הזו. במשחקים המכריעים (החל מהמשחק מול פולין) שחקני החוץ של הנבחרת (דברת, אונצ'ה, מנצ'ל, מנחם, ושפר), יחד עם הגבוהים שבעיקר זורקים שלשות (דולינסקי ונקרשביץ) קלעו 11% מחרידים משלוש (כמעט 20 זריקות למשחק). לא סתם כתבתי שעם יותר יכולת סיום (גם של הגבוהים בצבע) היו יכולים להיות ליעקוב גם 10 אסיסטים למשחק בטורניר הזה.

אלון מיכאלי. אם אנחנו כבר בעינייני יכולת סיום, מה שמיכאלי הצעיר הראה בטורניר הזה היה אחד הטאצ'ים היותר גרועים שראיתי משחקן גבוה בצבע בגילאים הללו. 2 מ-14 מתחת לסל, עם לא מעט ניסיונות שבכלל לא נראו בכיוון. גם בהגנה הוא נראה חסר מושג ונטל רציני בשלב הזה. מיכאלי ריבאונדר לא רע וצעיר מהאליפות כמעט בשנתיים (או היה נולד חודש מאוחר יותר היה יכול לשחק עם הקדטים ואולי הוא עוד יגבה קצת), כך שלא הכל אבוד. סביר להניח שיקבל עוד צ'אנס בשנה הבאה. אבל צריך לצמצם עיניים ממש חזק כדי לראות כאן פוטנציאל למשהו מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 10, 2022 1:45 pm 
Junior

רק לי נקרשביץ' מזכיר במכניקת הקליעה את משה מזרחי?
לא אופתע אם יעשה קריירה דומה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 10, 2022 1:55 pm 
מנהל פורום

הוקיץ' כתב:
רק לי נקרשביץ' מזכיר במכניקת הקליעה את משה מזרחי?
לא אופתע אם יעשה קריירה דומה.

אגב, ראיתי אותו פעם אחרונה רק בסוף עונה שעברה ואני גם יודע שהוא לייט-בלומר. יש מצב שהוא עוד יגבה. אח שלו 2.08-2.10.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 10, 2022 4:44 pm 
Sophomore

הוקיץ' כתב:
סך הכל מסכים כמעט עם כל מילה.
אני רק אוסיף שלגבי דולינסקי בעיני הפוטנציאל שלו בכל הנוגע להורדת כדור הוא די גדול והיו רגעים מאוד מרשימים שלו העונה בליגה לנוער באספקט הזה, כולל כמה מהלכי חוף לחוף. נכון שכרגע זה נראה די מפוזר אבל הפוטנציאל קיים.
לגבי יעקב, קשה לי להאמין שלא יצא ממנו שחקן ליגת העל. הוא כל כך אסרטיבי והיכולות הפיזיות שלו כל כך מרשימות שאני פשוט לא רואה אופציה אחרת.

משער שהתכוונת למנחם. בעיקרון זה יכול לקרות, אבל יהיה קשה מאוד לשחקן בגובה שלו להצליח בלי קליעה. המינימום זה משהו כמו מה שיפתח זיו (עוד אחד שגדל בנוער של מכבי חיפה) הצליח לפתח עם השנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 14, 2022 12:02 pm 
מנהל פורום

סקירה דיי נרחבת של הכשרונות עם הפונטציאל הכי גבוה מאליפות הנוער, כולל מדרג ב'... ואין אף איזכור לנועם יעקב. אפילו לא ב-honorable mention
https://www.nbadraft.net/2022-fiba-euro ... prospects/
מצד שני יש שם בערך את כל נבחרת צרפת...
לא יודע אם זה אומר משהו, כי זה כולה כתב אחד, אבל בזמנו אפילו יוגב אוחיון קיבל איזכורים בכתבות וכמובן תמיר בלאט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 14, 2022 5:21 pm 
Sophomore

ודים כתב:
סקירה דיי נרחבת של הכשרונות עם הפונטציאל הכי גבוה מאליפות הנוער, כולל מדרג ב'... ואין אף איזכור לנועם יעקב. אפילו לא ב-honorable mention
https://www.nbadraft.net/2022-fiba-euro ... prospects/
מצד שני יש שם בערך את כל נבחרת צרפת...
לא יודע אם זה אומר משהו, כי זה כולה כתב אחד, אבל בזמנו אפילו יוגב אוחיון קיבל איזכורים בכתבות וכמובן תמיר בלאט.

לא הייתי מסיק מזה שום מסקנות. ליעקב היה טורניר נהדר והוא נבחר בצדק לחמישיית הטורניר, למרות שהנבחרת סיימה רק במקום השמיני (בד"כ החמישייה מגיעה כולה מארבע הקבוצות הראשונות). הוביל את הטורניר באסיסטים וסיים שני בנקודות. הראה פוטנציאל יפה מאוד גם לבוגרים, כולל אולי יורוליג, בתלות בקליעה. נבא? סביר מאוד להניח שלא בהתחשב במגבלות הגובה. אבל זה נכון גם לחצי ממי שכן מוזכר כאן בסקירה, כולל עוד רכז באותו גובה שהצטיין בדרג ב', כמה צרפתים די בינוניים, סנטרים נחמדים שיתקשו להגיע ל-נבא לאור הדרישות כיום מגבוהים, או איזה פאוור פורוורד פורטוגלי עם אתלטיות מוגבלת בגובה 2.03.

כמו שכתבת, מדובר כאן על סקאוט אחד, צרפתי. ובכלל, אני ממש לא מחזיק מדראפט נט. כנראה הכי פחות מכל אתרי הדראפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 143 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], גמליאל, יואי, רואה שחורות ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה