סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:07 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 503 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: גל פיגועים, מרץ 2022
הודעהפורסם: א' אוגוסט 07, 2022 11:48 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
נתיב יציאה מאוד מאוד חריג ומעניין (אווירי) לאור המצב:
יציאה לשומרון ורק אחרי ג'נין - שבירה מערבה

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 07, 2022 5:20 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אז במה נציגי הליכוד עסוקים כרגע, אתם שואלים?
כמובן שבהשוואה בין התמיכה הבלתי מסויגת שלהם בממשלה בזמן המבצע (לא ממש, הם תומכים בצבא, לא בממשלה) לעומת אי התמיכה של האופוזיציה בזמן מבצע שומר החומות לפני שנה. הם כמובן מתעלמים בחוסר אלגנטיות מכך שבפעם שעברה ביבי הוציא את המבצע לפועל במקרה בדיוק כשהמנדט להרכבת הממשלה היה אצל לפיד ולא היתה לו לגיטימציה לפתוח במלחמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 07, 2022 7:52 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
מישהו רואה הבדל לרעה בניהול הנוכחי של "אנשי השמאל" לבין סבבי לחימה בעבר?

בלי קשר לסבב הלחימה הזה, הממשלה הזו לדעתי (מרחוק ובלי להיות יותר מדי מעורה בפרטים ולמרות שיש נושאים מסוימים שלא הסכמתי עם עמדתה)
עולה ברמת הניהול שלה על הממשלות האחרונות של ביבי.

גם התיוג שלה כמובלת על ידי "אנשי שמאל" זה לא יותר מתיוג (חכם) של הליכוד.
לא יודע עד כמה אפשר להגדיר את ביבי כאיש ימין.. או מה הופך אותו לכזה.
לפיד הוא איש מרכז. בנט איש ימין. סער ימין. גנץ איפשהו בימין-מרכז.
בפועל, זו ממשלה פעילה ותקיפה הרבה יותר בתגובותיה כלפי איומים מיידיים על תושבי המדינה (ובטח תושבי עוטף עזה).

אולי הדבר הכי חשוב תודעתית זה שנראה שאנחנו מצליחים לשרוד ללא נוכחותו של נתניהו בשלטון.
אני חושב שהייתה חרדה אמיתית בקרב ציבור רחב שאנחנו קיימים בזכותו
ושאי אפשר בלתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 07, 2022 8:01 pm 
Hall of Famer

sir charles כתב:
אז במה נציגי הליכוד עסוקים כרגע, אתם שואלים?
כמובן שבהשוואה בין התמיכה הבלתי מסויגת שלהם בממשלה בזמן המבצע (לא ממש, הם תומכים בצבא, לא בממשלה) לעומת אי התמיכה של האופוזיציה בזמן מבצע שומר החומות לפני שנה. הם כמובן מתעלמים בחוסר אלגנטיות מכך שבפעם שעברה ביבי הוציא את המבצע לפועל במקרה בדיוק כשהמנדט להרכבת הממשלה היה אצל לפיד ולא היתה לו לגיטימציה לפתוח במלחמה.

הם חייבים להכפיש איכשהו..
אז מצאו משהו

באופן כללי, השיח של הליכוד הוא שיח ילדותי.

אבל הם לפחות נותנים פייט.
אני עוד זוכר את האופוזיציה האומללה והאנמית שציפי ליבני הובילה
הליכוד אולי מתלכלך ומעלה טיעונים דביליים ולפעמים מרושעים
אבל הוא תוקף בלי הפסקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 08, 2022 8:26 am 
Hall of Famer

סבב מוצלח מאוד.
כל הכבוד לבחורים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 08, 2022 9:52 am 
Junior

אני חושב שמה שהופך את הסבב הזה למוצלח אלו 3 דברים עיקריים:
1) חיסול של אנשים משמעותיים בג'יהאד
2) כמעט בלי נפגעים בצד הישראלי (אין הרוגים בכלל).
3) מבצע קצר שנגמר ברגע שהיעדים (שלשם שינוי הוגדרו) הושגו.

במבצעים הקודמים ההרגשה הייתה שהמבצע נגמר כי נמאס לכולם והיה יותר מדי הרס והרג... הפעם ההרגשה הייתה שישראל סיימה את המטרות שלה איפשהו בשבת בערב, נתנה לג'יהאד עוד כמה שעות להוציא עצבים בלי לגרום ליותר מדי נזק ואז סגרו את הסיפור.

מה שכן, מרגיש לי שהמטרה המרכזית של המבצע מצד הממשלה הייתה להראות שגם יאיר לפיד וגנץ יודעים לעשות יופי של מלחמה בלי ביבי... הקורולוציה הדי מדהימה בין מבצעים צבאיים לבחירות לא פסחה גם על הסבב הזה.
לפיד יכול לסמן וי מאוד גדול ליד "ניהול מערכה" שזו נקודה שהימין הרבה לתקפוף אצלו ודי איבד את היכולת כרגע... מקרי או לא? נוטה להאמין שלא מקרי בכלל ושהיה פה ניצול ציני של הסיטואציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 08, 2022 11:18 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

sheky כתב:
אני חושב שמה שהופך את הסבב הזה למוצלח אלו 3 דברים עיקריים:
1) חיסול של אנשים משמעותיים בג'יהאד
2) כמעט בלי נפגעים בצד הישראלי (אין הרוגים בכלל).
3) מבצע קצר שנגמר ברגע שהיעדים (שלשם שינוי הוגדרו) הושגו.

במבצעים הקודמים ההרגשה הייתה שהמבצע נגמר כי נמאס לכולם והיה יותר מדי הרס והרג... הפעם ההרגשה הייתה שישראל סיימה את המטרות שלה איפשהו בשבת בערב, נתנה לג'יהאד עוד כמה שעות להוציא עצבים בלי לגרום ליותר מדי נזק ואז סגרו את הסיפור.

מה שכן, מרגיש לי שהמטרה המרכזית של המבצע מצד הממשלה הייתה להראות שגם יאיר לפיד וגנץ יודעים לעשות יופי של מלחמה בלי ביבי... הקורולוציה הדי מדהימה בין מבצעים צבאיים לבחירות לא פסחה גם על הסבב הזה.
לפיד יכול לסמן וי מאוד גדול ליד "ניהול מערכה" שזו נקודה שהימין הרבה לתקפוף אצלו ודי איבד את היכולת כרגע... מקרי או לא? נוטה להאמין שלא מקרי בכלל ושהיה פה ניצול ציני של הסיטואציה.

נוסיף לכך גם את עניין דעת הקהל, שבניגוד למשל לשנה שעברה שהורידו בניין + משפחה שלמה בטעות, הפעם תפסו את הג'יהאד עם המכנסיים למטה כאשר רקטה שלהם חזרה כבומרנג והרגה אזרחים, אז הפעם הם לא יכולים להפיל את האשמה על ישראל.

למה אתה חושב שמדובר בניצול ציני של הסיטואציה? אתה חושב שממשלה אחרת היתה מפספסת הזדמנות להיכנס באופן כירורגי בכל כך הרבה בכירי ג'יהאד בלי אבידות ובמינימום נזק בצד הישראלי אם היתה לה ההזדמנות רק בגלל שאנחנו 3 חודשים לפני הבחירות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 08, 2022 12:12 pm 
Junior

sir charles כתב:
למה אתה חושב שמדובר בניצול ציני של הסיטואציה? אתה חושב שממשלה אחרת היתה מפספסת הזדמנות להיכנס באופן כירורגי בכל כך הרבה בכירי ג'יהאד בלי אבידות ובמינימום נזק בצד הישראלי אם היתה לה ההזדמנות רק בגלל שאנחנו 3 חודשים לפני הבחירות?

נתחיל שאולי חושב זה מילה לא נכונה, לא פוסל את האפשרות כנראה היה ניסוח יותר מוצלח. אני לא טוען שזה בהכרח המצב אבל אני לא אפול מהכסא אם כן.
יש שתי סיבות מרכזיות לזה שאני חושב שזה היה יכול להיות ניצול ציני:
1) כי ההיסטוריה מראה קורולוציה די מדהימה בין מערכות בחירות/משברים פוליטים לבין מבצעים צבאיים... קשה לפספס את הנקודה שהימין הכי תוקף אצל לפיד (מעבר להיותו חלול) שהיא חוסר הניסיון הצבאי/מבצעי שלו וזו בדיוק הנקודה שהוא סתר כרגע.
2) מה שהתחיל את המבצע זה לא הניצול של ההזדמנויות הכירורגיות אלא המעצר של הבכיר בג'נין לפני כמה ימים. כאמור אין לי ידע מודיעיני או הבנה עמוקה ללמה דווקא עכשיו לעצור אותו והאם הוא עשה משהו מיוחד או שהוא יצא מהמחבוא והאם הוא בכלל היה במחבוא. זה קצת מרגיש כמו קלף שאפשר לשלוף בכל רגע והעדיפו לשלוף אותו עכשיו.

גם שומר חומות היה מוצדק מכיוון שירו על ירושלים והיה צורך ברור להרתיע ולהפסיק את התקופנות כלפי ישראל ועדיין אני מאמין (בניגוד ללא פוסל את האפשרות, אגב) שהסיבה שהמבצע ההוא התרחש דווקא אז קשורה למו"מ של לפיד/בנט עם רע"מ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 08, 2022 3:10 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
sir charles כתב:

נתחיל שאולי חושב זה מילה לא נכונה, לא פוסל את האפשרות כנראה היה ניסוח יותר מוצלח. אני לא טוען שזה בהכרח המצב אבל אני לא אפול מהכסא אם כן.
יש שתי סיבות מרכזיות לזה שאני חושב שזה היה יכול להיות ניצול ציני:
1) כי ההיסטוריה מראה קורולוציה די מדהימה בין מערכות בחירות/משברים פוליטים לבין מבצעים צבאיים... קשה לפספס את הנקודה שהימין הכי תוקף אצל לפיד (מעבר להיותו חלול) שהיא חוסר הניסיון הצבאי/מבצעי שלו וזו בדיוק הנקודה שהוא סתר כרגע.
2) מה שהתחיל את המבצע זה לא הניצול של ההזדמנויות הכירורגיות אלא המעצר של הבכיר בג'נין לפני כמה ימים. כאמור אין לי ידע מודיעיני או הבנה עמוקה ללמה דווקא עכשיו לעצור אותו והאם הוא עשה משהו מיוחד או שהוא יצא מהמחבוא והאם הוא בכלל היה במחבוא. זה קצת מרגיש כמו קלף שאפשר לשלוף בכל רגע והעדיפו לשלוף אותו עכשיו.

גם שומר חומות היה מוצדק מכיוון שירו על ירושלים והיה צורך ברור להרתיע ולהפסיק את התקופנות כלפי ישראל ועדיין אני מאמין (בניגוד ללא פוסל את האפשרות, אגב) שהסיבה שהמבצע ההוא התרחש דווקא אז קשורה למו"מ של לפיד/בנט עם רע"מ.

שני דברים:
1. הטענה הייתה שהיה מידע מודיעיני חם על הכוונה של אותו בכיר שנעצר בג'נין להוציא פיגוע.
2. התרגלנו לציניות של הליכוד שעוסק (כך נדמה) רוב הזמן בפוליטיקה קטנה ובהבניית מסרים לתקשורת ומקבל החלטות בפועל על פי שיקולים פוליטיים ולאו דווקא על פי האינטרס של תושבי המדינה. אני לא בטוח שלפיד, גנץ, בנט ושאר החבר'ה בממשלה ציניים כל כך. לא ראיתי שיקולים לא ענייניים בבחירות שלהם בשנה וחצי האחרונות שיכולים לרמוז על כך שנכנסו שיקולים זרים לקבלת ההחלטות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 08, 2022 3:31 pm 
Junior

Att כתב:
שני דברים:
1. הטענה הייתה שהיה מידע מודיעיני חם על הכוונה של אותו בכיר שנעצר בג'נין להוציא פיגוע.
2. התרגלנו לציניות של הליכוד שעוסק (כך נדמה) רוב הזמן בפוליטיקה קטנה ובהבניית מסרים לתקשורת ומקבל החלטות בפועל על פי שיקולים פוליטיים ולאו דווקא על פי האינטרס של תושבי המדינה. אני לא בטוח שלפיד, גנץ, בנט ושאר החבר'ה בממשלה ציניים כל כך. לא ראיתי שיקולים לא ענייניים בבחירות שלהם בשנה וחצי האחרונות שיכולים לרמוז על כך שנכנסו שיקולים זרים לקבלת ההחלטות.

לגבי 1 - אין באמת מושג כאמור... מאוד יכול להיות שאתה צודק. לא נתקלתי בטענה הזאת אבל זה לא אומר שהיא לא קיימת.
לגבי 2 - ברגע שביבי הגיע לתדרוך על המצב הבטחוני (לראשונה אגב למיטב ידיעתי מאז הקמת הקואליציה) לשכת לפיד הוציאה תמונה של לפיד מסביר לביבי משהו בזמן שביבי זועף וחמוץ. תוסיף לזה סרטונים ותמונות של גנץ מנהל את החיסול הממוקד (ביחד עם חיילים, שזה פרסום אסור בתקופת בחירות) ואתה רואה שהוציאו מזה יופי של יח"צ ללפיד וגנץ. אני חושב שהם אכן פחות ציניים מהליכוד אבל עדיין הרבה יותר ציניים מהרצוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 08, 2022 3:48 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
Att כתב:
שני דברים:

לגבי 1 - אין באמת מושג כאמור... מאוד יכול להיות שאתה צודק. לא נתקלתי בטענה הזאת אבל זה לא אומר שהיא לא קיימת.
לגבי 2 - ברגע שביבי הגיע לתדרוך על המצב הבטחוני (לראשונה אגב למיטב ידיעתי מאז הקמת הקואליציה) לשכת לפיד הוציאה תמונה של לפיד מסביר לביבי משהו בזמן שביבי זועף וחמוץ. תוסיף לזה סרטונים ותמונות של גנץ מנהל את החיסול הממוקד (ביחד עם חיילים, שזה פרסום אסור בתקופת בחירות) ואתה רואה שהוציאו מזה יופי של יח"צ ללפיד וגנץ. אני חושב שהם אכן פחות ציניים מהליכוד אבל עדיין הרבה יותר ציניים מהרצוי.

1 - נדמה לי שכוכבי אישר את הטענה הזו.
2 - קשה לא להיות ציניים אחרי ה-20 שנה האחרונות ולשחק את המשחק בהגינות מוחלטת אבל נדמה לי שיש עדיין פערים משמעותיים בין הרפש והשקרים שיוצאים מהליכוד (באופן מסודר ומוקפד כחלק מדף המסרים) לבין כל השאר.

אפילו עכשיו, מאוד ברור מהם המסרים שהליכוד מנסה להעביר - 1) אי אפשר להשוות - לא חכמה מול הגא"פ, אנחנו התמודדנו מול חמאס 2) אנחנו אופוזיציה תומכת - ביבי נתן גב בעוד שלפיד לא תמך והתנהג בחוסר הוגנות בעבר 3) אם יש מחמאות על ניהול המבצע, הן צריכות ללכת לכוכבי ולצה"ל 4) זה רק בגלל שמדובר בממשלת מעבר. עבאס לא היה נותן להם לבצע את זה לפני מספר חודשים..

נראה שבכל רגע נתון, יש להם דף מסרים ברור ושליחים רבים שמפיצים אותו.
זו רמה אחרת לגמרי של תקשורת.
אם הם היו מנהלים בעבר את המדינה כפי שהם מנהלים את הקמפיינים התקשורתיים שלהם, מצבנו היה טוב יותר.

בהנחה שלפיד לא מטומטם ומבין בתקשורת (בכל זאת הגיע משם אחרי קריירה מצליחה), נדמה לי שהוא הולך על קו מתון בהרבה ופשוט מנסה לא לעשות טעויות, לשדר ממלכתיות, איפוק, אמינות, אולי סוג של "פוליטיקה אחרת".
הוא משחק את ה-LONG GAME. ניתן להם לנצח בסיבובים אבל אנחנו ננצח במערכה.
הוא הגיע לראשות הממשלה בדרך הזו (גם אם באופן זמני). בנט פינה לו את הדרך כמו שסיכמו.
אמנם בעיקר דרך ניצול הטעויות של ביבי מול גורמים פוליטיים (יש גבול כמה אתה יכול לעקוץ לפני שמסרבים להמשיך לשחק איתך)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 16, 2022 11:43 am 
Hall of Famer

בינתיים הארץ מפרסם שתחקיר מערכת הבטחון קובע שחמשת הקטינים שנהרגו כביכול מרקטה של הג'יהאד שהשתבשה-נהרגו בעצם בתקיפה של צה"ל.

https://www.haaretz.co.il/news/politics ... fd95d20000

אז מצד אחד, כל הכבוד על היושר לפרסם דבר כזה, בטח ובטח אחרי ששכנענו (או לפחות ניסינו לשכנע) את כל העולם שאלו לא אנחנו, אבל למה מראש להוציא את עצמכם מטומטמים ולהצהיר שזו ב-100% רקטה של הג'יהאד ואפילו לפרסם צילומים "שלה" ואז להגיד שבעצם טעינו? מלחמה זה עסק מחורבן וחפים מפשע נהרגים לא פעם ולא פעמיים, אבל 5 ילדים מתים זה ממש חרא, וחבל שהוא על הידיים שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 16, 2022 12:03 pm 
Senior

אני חושב שאתה מעט מבלבל, לפי מה שכתוב בכותרת המשנה בהארץ (את הכתבה המלאה לא קראתי כי אני לא מנוי), התקרית הראשונה, שבה נהרגו 8 אזרחים (ביניהם ילדים, שאת תמונותיהם הפלסטינים פירסמו וטיבי צייץ וכו') ולגביה צהל פירסם את הסרטון, אכן קרתה בעקבות שיגור כושל של הג'יהאד. למחרת נהרגו עוד 5 אזרחים (קטינים) וההערכה הייתה שמדובר באותו סיפור, ועל האירוע הזה התחקיר שמדווח עכשיו.
זה עדיין חרא ומעצבן, אבל זה לא האירוע שלגביו פורסם הסרטון של השיגור הכושל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 14, 2022 9:10 am 
Hall of Famer

הלילה נהרג קצין צה''ל בהיתקלות עם מחבלים בשומרון זה פיגוע ירי 7 ביהודה ושומרון ב10 הימים האחרונים ובצהל טוענים שהרשות הפלסטינית דה פקטו לא מקיימת יותר את שיתוף הפעולה הביטחוני בשומרון ומאפשרת לחוליות טרור מכל הארגונים כולל פת'ח לבצע פיגועים בעיקר נגד חיילים ומתנחלים.על פי אמ'ן זה רק ילך ויגבר שהשיא יהיה בחגי תשרי.....
צה''ל נערך לבצע פעילות מאסיבית בשכם וג'נין......

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 22, 2022 10:35 am 
Hall of Famer

בצהל מעריכים שאנחנו רק בתחילתו של גל טרור שיתמקד בעיקר בהיו'ש .מתחילת החודש כ15 פיגועים וניסיונות פיגוע .רוב פיגועי הירי בשומרון מבוצעים על ידי חוליות של חללי אל אקצה שכמעט ולא היו מעורבים בטרור מאז סיום האינתיפאדה השנייה ורק בחודש האחרון בגלל האנרכיה בשטחים הם חזרו לפעול בעיקר נגד חיילים ומתנחלים בשומרון....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 24, 2022 9:53 pm 
Hall of Famer

פועל פלסטיני רוצח קשישה בחולון. מפכ"ל דמיקולו באופן מיידי: "פיגוע". מציאות: סכיזופרן שאיים לפני 3 חודשים לתקוף צוותים רפואיים ברשות, והתאבד אחרי המקרה. בטח עבד עם אישורים ומי שהביא אותו לארץ מצביע מרצ.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 25, 2022 12:05 am 
Hall of Famer

והמציאות סותרת את רעיון ה'פיגוע' , איך בדיוק? גם משוגע עם קבלות וגם על הדרך פגע ביהודיה, כי למה לא, זה לגמרי הסבר סביר (גם אם לא הכרחי. אבל משום מה לדעתך זה כן או או)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 25, 2022 4:59 am 
Sophomore

בסוף כל משפט שאתם אומרים בעברית
יושב ערבי עם נרגילה
אפילו אם זה מתחיל בסיביר
או בהוליווד עם הבה נגילה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 25, 2022 10:28 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
והמציאות סותרת את רעיון ה'פיגוע' , איך בדיוק? גם משוגע עם קבלות וגם על הדרך פגע ביהודיה, כי למה לא, זה לגמרי הסבר סביר (גם אם לא הכרחי. אבל משום מה לדעתך זה כן או או)

כי "פיגוע", בהגדרתו המקובלת כפי שהיתה עשרות שנים, זה מעשה שברור שנעשה מרקע לאומני מובהק. אדם חולה נפש שלא שייך לשום ארגון, שלא ידוע עליו שום מידע על פעילות לאומנית כלשהי, שאיים על פלסטינים שטיפלו בו ושבסופו של דבר פגע דווקא בקשישה בחולון ואז התאבד בבית-זה לא "פיגוע". זה מה שזה. חולה נפש שהועסק באופן בלתי חוקי בישראל, והפן האלים של המחלה התפרץ דווקא על הקשישה. כשאתה ממסגר את זה כ"פיגוע", אתה משטיח את כל הסיפור. ערבי רצח יהודייה כי הוא ערבי והיא יהודייה, הוא רוצח אכזרי והיא קורבן על קידוש השם. כשאתה רואה מה זה, יש כאן הרבה דברים אחרים ללמוד מהם, ושכמובן לא יילמדו (בראש ובראשונה: איך הוא הגיע לעבוד בישראל עם הרקע שלו? אם לא היה לו אישור, האם העבריינים שאחראים לכך שהוא נכנס ועבד ייענשו? וכו').

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 25, 2022 2:57 pm 
Hall of Famer

כמו שאמרתי. "אינטרפרטציה" זה לא מציאות מול בדיה. וכל מה שכתבת למעלה, לגיטימי ככל שיהיה, הוא זה בדיוק - 'אינטרפרטציה'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 25, 2022 4:20 pm 
Hall of Famer

עוד פעם. במציאות אתה צריך להחליט איך אתה מתייחס לסיפור הזה. אתה יכול להיות המפכ"ל המטומטם שקוללנו בו שתוך דקה אומר "פיגוע", ואז ללמוד מזה כלום וליישם מזה כלום ( אבל המשפחה של הנפגעת תקבל פיצויים של נפגעת אירוע איבה, שזה מה שבאמת חשוב הרי), כי לא היה שום מודיעין ואין מניע לאומני מוכח, ואין קבלת אחריות וזה לא היה מתוכנן.

ואתה יכול להסיק מסקנות רלוונטיות מהעובדה שמדובר בסכיזופרן עם הסטוריית אלימות גם כלפי פלסטינים, למשל בבדיקת מה שציינתי למעלה: איך הגיע לעבוד במצבו בארץ, מה הכשלים, איך מתקנים אותם.

אבל מכיוון שאנו חיים בחברה שהתמה האידאולוגית השולטת בה היא "יהודי הוא נשמה ערבי הוא בן זונה", והכל מושחת, אז למה שזה יקרה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 25, 2022 4:41 pm 
Hall of Famer

עם זה אני יכול להסכים. גם המפכ'ל היה צריך להבין שמדובר במשהו שנתון לאינטרפרטציה, ולא עובדה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 28, 2022 9:35 am 
מנהל פורום

Hacohen כתב:
עוד פעם. במציאות אתה צריך להחליט איך אתה מתייחס לסיפור הזה. אתה יכול להיות המפכ"ל המטומטם שקוללנו בו שתוך דקה אומר "פיגוע", ואז ללמוד מזה כלום וליישם מזה כלום ( אבל המשפחה של הנפגעת תקבל פיצויים של נפגעת אירוע איבה, שזה מה שבאמת חשוב הרי), כי לא היה שום מודיעין ואין מניע לאומני מוכח, ואין קבלת אחריות וזה לא היה מתוכנן.

ואתה יכול להסיק מסקנות רלוונטיות מהעובדה שמדובר בסכיזופרן עם הסטוריית אלימות גם כלפי פלסטינים, למשל בבדיקת מה שציינתי למעלה: איך הגיע לעבוד במצבו בארץ, מה הכשלים, איך מתקנים אותם.

אבל מכיוון שאנו חיים בחברה שהתמה האידאולוגית השולטת בה היא "יהודי הוא נשמה ערבי הוא בן זונה", והכל מושחת, אז למה שזה יקרה.

רואים זקנה נרצחת באמצע הרחוב על ידי חשוד ערבי, מממ בוא נחשוב מה זה? אלימות במשפחה? סכסוך פלילי?
בוא, בטחוניסט שכמוך ותחלוק איתנו מה אפשר ללמוד וליישם מאירוע כזה.

טרור בודדים זה לא משהו שהמציאו השבוע בחולון. זה משהו ישן מאוד, והיו הרבה מאוד מקרים של מחבלים בודדים עם נשק קר שניסו לפגוע, פצעו ורצחו גם בלי תשתית טרור מאחוריהם, ובלי לקחת אחריות. ולכל אחד יש את הסיפור האישי שלו (חלק מורכב, חלק "בני טובים"). זה ממש לא אומר שזה לא טרור. אתה גם לא מודע למידע המודיעיני שהיה במקרה הזה - למשל התבטאויות ברשתות החברתיות, מה שנמצא על הטלפון שלו, מה שהמעסיק והקולגות שלו סיפרו בחקירה וכו'. הוא אמנם לכאורה סכיזופרן, אבל הוא אדם עצמאי, בוגר שקיבל אישור עבודה בישראל. הוא מן הסתם לא על הקו הנורמטיבי של החיים, אבל הוא לא אחד שאפשר להגיד שאין לו מודעות למעשיו. גם נטען על ידי העדים ומצלמת האבטחה שהוא דיבר עם הזקנה כדי לודא שהיא מדברת עברית, ורק לאחר מכן התחיל לרצוח אותה.

יש הרבה מאוד סכיזופרנים בישראל וברשות, ואמנם לא עשיתי מחקר אקדמי, אבל אני מניח שהאחוז הבודד מהם שכן מגיעים לאלימות פיזית חריפה כלשהי, מפנים אותה כלפי הסביבה הקרובה או המטפלים שלהם, ולא עושים רצח בדם קר באמצע הרחוב. לבחירה שלו לעשות אלימות כה קשה דווקא מול יהודית יש משמעות.

אתה יכול להמשיך להיות בת יענה ולחשוב שהכל מקרי, שדברים כאלה קורים במשפחות הכי טובות, ולהמשיך לא לראות את חוט השני הלאומני שיש במקרים כאלה (או חבל השמשון במקרה הזה) .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 28, 2022 12:25 pm 
Hall of Famer

יוזר בסלניוז שאמנם מנסה להתחכם מדי פעם אבל כולנו רואים לו את הימניות הלאומנית/גזענית זולגת לו מהמכנסיים, יכול לחשוב "ממ מה זה כבר יכול להיות".

מפכ"ל משטרה הוא לא יוזר בסלניוז.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 28, 2022 1:19 pm 
מנהל פורום

בוא נבנה את ההשתלשלות הכרונולוגית של האירוע:
ציטוט:
המפכ"ל קובי שבתאי הודיע אתמול (שלישי) כי הרצח של האישה בת ה-84 בחולון, שאירע אחר הצהריים, הינו פיגוע. הוא מסר כי שמו של התוקף הוא מוסא צרצור, תושב קלקיליה בן 28, וכי זהותו מוכרת למשטרה.

לפי הציטוט, המפכ"ל ידע כבר כמה שעות אחרי הפיגוע את זהות המפגע המדויקת, הוא כנראה היה חשוף לעדויות כאלה ואחרות נוספות (שאולי לא חשופות לציבור) שהצביעו על כך שהוא רצח אותה לאור יום באמצע הרחוב.

האם אתה טוען ש...:

1. גם לאחר צבר העדויות היום שמסתכלים בדיעבד, עקב זה שמדובר במפגע בודד ללא תשתית מאחוריו שסבל מרקע נפשי, לא מדובר בפיגוע לאומני. (בהודעה הקודמת פירטתי למה זה כן פיגוע לאומני)
2. למפכ"ל באותו זמן לא היה מספיק מידע כדי לקבוע שמדובר בפיגוע לאומני. (לטעמי הציטוט אומר שהיה לו מספיק מידע)
3. המפכ"ל היה צריך לפעול אחרת? אם כן למה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 503 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], רוני דיאון ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: