Amos Gueta כתב:
אני לא ממש מבין את הטיעון הזה שקי. יש מסגרת חוקית שקוראים לה ה-CBA. היא לא הונחתה משמיים, אלא היא נקבעה במו"מ בין נציגי השחקנים והבעלים והיא נקבעת מחדש כל כמה שנים. הליגה חתומה עליו, ארגון השחקנים חתום עליו.
.
.
.
אז יש דברים שלליגה מותר לעשות, יש דברים שלשחקנים מותר לעשות. יש דברים שלשחקנים אסור לעשות, יש דברים שלליגה אסור לעשות. הכל מעוגן במסמך שנחתם בידיעה ואחרי מו"מים מפרכים. ועכשיו אתה אומר...לא. למרות שהשחקנים חתומים על X, צריך לתת להם לעשות מה שהם רוצים. זו עמדה מופרכת. אתה רוצה שלשחקנים יהיה שליטה על טריידים ? בבקשה, שהנציגים שלהם יעלו את זה במו"מ הבא, אבל כמעט בטוח שיש דברים שהם יצטרכו לוותר עליהם בשביל זה. אולי ירידה באחוז הכסף הכללי, אולי יעברו לחוזי CUT כמו בNFL.
מתי אמרתי שלשחקנים מותר לעשות מה שהם רוצים? אני אמרתי שמקרה סימונס שבו הוא מפר חוזה בצורה בוטה זה מקרה שצריך לטפל בו.
הטענה שלי היא פשוטה, נקרא לה "מוסרית" - שחקנים שדורשים טרייד אינם מפרים חוזה, שחקנים שעולים במשקל לרוב לא מפרים חוזה (יודע לזאיון יש סעיף משקל), שחקנים שמזייפים בהגנה לא מפרים חוזה...
כמו שלקבוצה מותר בצורה חוקית להעביר שחקנים לאן שבה להם או אפילו להשבית אותם בלי שום סיבה ספורטיבית נראית לעין אז בעייני אין שום בעיה עם שחקן שדורש טרייד ומשחק פחות טוב עד שיעבירו אותו.
ברור שיש גבול, מקרה סימונס הוא מקרה קיצוני שברור שהוא מעבר לגבול ומקרה קובי הוא מקרה גבולי שלא ברור איפה הוא מצד הגבול (שביתה איטלקית די בוטה)... מקרה הארדן ומקרה דיוויס הוא בוודאות מוחלטת חוקי והוא לא הפרת חוזה. אם הקבוצה לא רוצה להעביר בטרייד היא מוזמנת להשאיר אותו אצלה רק שרוב הסיכויים (אם השחקן "רציני" ברצון שלו לעבור) שהם יקבלו גרסא משונמכת של השחקן. הכל חוקי.
אני לא רוצה לשנות כלום, אני רק מציין שמה שהשחקנים האלו עושים, כל עוד זה במסגרת החוזה זה בסדר גמור לתפיסתי... זה עסק "קר" וכמו שהקבוצות יכולות להעביר שחקן שחתם אצלהם לפני עונה או להשבית אותו לחצי עונה כי בא להם להפסיד אז אני לא רואה מה כל כך "לא ספורטיבי" בשחקן שלא מרוצה במסגרת מסוימת ומשתמש במעמד שלו בשביל לשנות סיטואציה (כאמור בצורה חוקית לפי החוזה).