eliar1989 כתב:
יאללה גם אני אצטרף לסיכומים
לגבי בן שרף. בלי שום ספק מדובר בכישרון חריג, מיוחד, פוטנציאל מרתק ואני גם יודע שלילד יש אופי מדהים. הוורסטיליות שלו בהתקפה זה משהו שבאמת לא רואים בטח לא בשביל בחור בגובה הזה ובגיל ככ צעיר. אין לי ספק מדובר בשחקן הכי מוכשר מכל מחזורי הנוער. דווקא בגלל כל זה אני חושב שצריך להרגיע קצת את ההתלהבות. לא חסרים שחקנים שהיו מדהימים בגילאי קדטים ונוער ולא יצא מהם אפילו עשרה אחוז ממה שחשבו שיצא מהם, אנשים כמו אופיר לוי ונמרוד טישמן זה חברה שכיכבו בענק באליפויות אירופה לצעירים ובסוף השיגו בין כלום למעט מאוד בקרירות שלהם (ואני בטוח שיש עוד שמות כאלה). אז נכון הם לגמרי לא בן שרף, אבל אנשים לא מבינים כמה קשה להיות ספורטאי מקצועי וכמה גורמים יכולים להשפיע על זה בסופו של דבר, ככה שאני חושב שכדאי לקחת צעד אחורה מהבחור ולתת לו שקט לצמוח בלי יותר מידי ציפיות. כמו שכתבתי כאן אני לא מת על המעבר שלו לבוגרים מכל מיני סיבות אבל נקווה בשביל הכדורסל שלנו שהוא יודע מה הוא עושה והלוואי שיצליח בענק.
אני כמובן מסכים עם זה שצריך להיות זהירים וקשה לדעת בוודאות לאן זה הולך. שני שמות שניתן להוסיף כאן כמובן הם אילן קדוש ושון דניאל, שני הישראלים הקודמים שהובילו את אליפות הקדטים בנקודות. כידוע, שניהם לא עשו הרבה בבוגרים (שחקני ליגת על סבירים בשיאם). קדוש אגב היה אדיר ב-1995, עם 30 נקודות למשחק (באליפות שכללה גם את הידו טורקוגלו וניקולה וויצ'יץ') ומשחק של 40 נקודות מול טורקיה. גם לדניאל היו 25 נקודות למשחק וכמה תצוגות מרשימות.
אבל צריך להגיד גם שכבר בזמן אמת הדברים נראו אחרת. את קדוש לא ראיתי כנער (לא שידרו אז משחקים) אבל הפרופיל הפיזי שונה לגמרי. דניאל וטישמן נראים יותר רלוונטיים לדיון -- שני שחקנים בגובה דומה לשרף. אבל דניאל לא באמת היה אף פעם גארד, בטח שלא רכז. הרבה יותר פורוורד חזק, שהתפתח מוקדם פיזית ואז נתקע. באליפות אירופה לקדטים ב-2005, שבה סיים כמלך הסלים (לפני בוגדנוביץ' הקרואטי, ברטאנס, וגם ריקי רוביו הצעיר) הוא אמנם קלע המון, בעיקר בצבע, אבל היו לו פחות משני אסיסטים למשחק מול 5 איבודים.
טישמן נראה כמו ההשוואה הכי רלוונטית לשרף. אותו גובה, אותה עמדה, עם אתלטיות קצת מוגבלת. אבל צריך לומר שאליפות הנוער שבה הצטיין (עם נבחרת שירדה לדרג ב') הייתה הבלחה חד פעמית עבורו. בקדטים הוא ממש לא בלט וגם אחר כך בעתודה. וגם באליפות החד פעמית ההיא, הוא לא התקרב אפילו למה ששרף הראה באליפות הזו. היו לו 18 נקודות למשחק (בעיקר בגלל פתיחה מוצלחת), אבל הוא זרק רק שלוש שלשות למשחק והתקשה מאוד לסיים בצבע (33% משתיים באליפות). וגם היו לו יותר איבודים מאסיסטים באליפות ההיא.
בקיצור, אם לא מביאים בחשבון פציעות, לא רואה מצב ששרף לא הופך במינימום לשחקן יורוליג. יש שם יותר מדי כישרון, קליעה, הבנת משחק ויכולת מסירה גם אם הוא לא עושה עוד התקדמות גופנית ואתלטית.