סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' פברואר 22, 2025 7:19 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 321 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' ספטמבר 08, 2022 8:34 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
האמת, שמח בשביל גינצבורג והחבורה הצ'כית. מה שהם עשו בשנים האחרונות עם כישרון מוגבל זה לא פחות ממדהים. הנבחרת שהוציאה מעצמה הכי הרבה בכל העולם (אולי יחד עם ארגנטינה). עלייה מהמוקדמות לאליפות העולם ב-2019 ואז מקום שישי מדהים, אחד לפני נבחרת כוכבי ה-נבא של ארה"ב. אח"כ נוסעים לטורניר קדם אולימפי בלתי אפשרי בקנדה, מול המארחת, יוון וטורקיה. ניצחון אדיר בחצי הגמר על הקנדים עם מלא שחקני נבא (כולל וויגינס, דורט, בארט ופאוול) ואז בגמר על יוון נותנים להם כרטיס לטורניר האולימפי שבו השתתפו רק 12 נבחרות מהעולם ורק 5 מאירופה. לא הגיע לדור הזהב הזה לסיים עם מפח נפש בבית. עכשיו יש להם גם הזדמנות לא רעה לעוד רבע גמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 08, 2022 8:43 pm 
Junior

מנחם כתב:
אולי קצת מוקדם, אבל נראה לי שתם הטקס.

י

מסתבר,שלא היה מוקדם מדי. אז אמנם חזרנו עד שתיים הפרש, אבל בסוף הקבוצה שהייתה טובה יותר ניצחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 08, 2022 8:56 pm 
מנהל פורום

תכלס, ההפסד היה מול פולין
שאר התוצאות הסופיות תואמות את הציפיות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 08, 2022 9:15 pm 
Hall of Famer

אתחיל לסכם מהמיקרו
הרבע השלישי היה נפלא, מדר וארבעה פורוודים, דני לוקח את הכדור ועם חצאי חדירות מוצא שוב ושוב את גינת, לוי ומנקו שנעים לכל כיוון.
לא אהבתי כבר בזמן אמת שההרכב הזה המשיך והמשיך ללא חילופים כלל (היה למעשה חילוף אחד - פניני במקום מנקו, שביצע עבירה רביעית - עד לפוזשנים האחרונים של הרבע השלישי). גם ברבע הרביעי ההרכב הזה (למרות שכבר לא עבד מי יודע מה!) שיחק את 7.5 הדקות הראשונות, עד לעוד חילוף של פניני. מחצית שלמה עם 5.5 שחקנים זה לא משהו שזכור לי במיוחד.
הרי זה פסיכי בתמונה הכללית שמדר מתחיל את הטורניר עם משחק של 7 דקות (מתוך 45), ומסיים עם 33, כאשר מנגד בלאט מתחיל עם 34 (למען האמת נותן 3 משחקים יחסית סבירים - מה הוא יכול לתת ומה לא - כולנו יודעים), ומסיים עם 7 דקות מול סרביה ו-4 דקות הערב.
המשחק ברח לנו דקה לסיום הרבע השלישי, בתוצאה 61-65, כאשר אבדיה לקח 4 שלשות (קלע אחת) בחמשת הפוזשנים הבאים, ואז ההפרש כבר עלה ל-10.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 08, 2022 10:27 pm 
Hall of Famer

למעט המשחק הראשון שהוא יובש. נראה לי מדר נתן טורניר יותר טוב מאבדיה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 09, 2022 12:01 am 
Junior

האמת שאני די שמח לאידו של גודס. טיפוס נפוח ובלתי נסבל שחוץ מלזרוק אחריות אין לו הרבה מושג.

בגדול חוץ מים מדר אין הרבה מה לקחת מהטורניר הזה. קשה להגיד על מישהו חוץ ממנו שהוציא מעצמו יותר מדי.
אבדיה התחיל את הטורניר עם משחק ראשון מצוין ודעך ככל שהטורניר התקדם. הבעיה היא שהוא לא ממש התקדם בשנתיים האחרונות. עדיין הולך רק ימינה, עדיין קליעה לא יציבה, עדיין אין משחק מיד ריינג'. בתור יוצר עיקרי הוא די מוגבל. מצד שני, בכל זאת רק בן 21 ויש לו עוד הרבה לאן להתפתח ולהשתפר.
ים מדר מאוד הפתיע אותי בטורניר הזה. אני מאוד מאמין בכישרון שלו ועדיין לא ציפיתי לכזו בגרות ושטף במשחק שלו. כנראה ז'ליקו יודע מה הוא עושה. שיפור רציני גם בקבלת ההחלטות, גם בקליעה וגם בהגנה. מה שיפה זה שהוא עשה את כל זה למרות שגודס נתן לו קרדיט פשוט עלוב ביחס לתוצרת. עונת מפתח עבורו עם פרטיזן ביורוליג.
אכזבת הטורניר זה כנראה יובל זוסמן. לא ראיתי חלקים לא מעטים מהטורניר אז קצת קשה לי להגיד כמה מזה באשמתו וכמה באשמת גודס. כנראה שגם וגם. אני ציפיתי שאחרי עונה בה הוא קצת השתחרר מהצל של מכבי נראה אותו כצלע מרכזית בנבחרת. במקום זה הוא רק הלך אחורה ונראה מבוהל מהצל של עצמו.
עוד אחד שדי אכזב אותי זה סורקין, שאני דווקא מחזיק מאוד מהכשרון שלו. נכון שכמו מדר גם לו גודס לא נתן את הקרדיט שהגיע לו בהתחלה, אבל גם כשקיבל כבר את הקרדיט זה לא היה מספיק טוב בעיני. נראה די אבוד מול הקווים הקדמיים הגדול שפגש, שבאופן עקבי הצליחו לחגוג עליו. לא היה מספיק טוב לא הגנתית, לא התקפית ולא בריבאונד.
אחרון חביב שלא נתן מספיק בטורניר הזה זה תומר גינת, וגם במקרה שלו לגודס יש חלק גדול. ביותר מדי משחקים הוא קיבל קרדיט מועט ואז פתאום במשחק של להיות או לחדול הוא משחק המון דקות והפלא ופלא נותן משחק מצוין. בעיני יכל לתרום הרבה יותר.

באופן כללי אחת הבעיות המרכזיות של הנבחרת הזו היא היעדר משהו שדומה להיררכיה. חוץ מאבדיה שמשחק מעל 30 דקות למשחק, קיבלנו חתיכת מישמש בכל הנוגע לחלוקת דקות. כל שחקן יכל יום אחד לשחק 30 דקות ויום אחרי 5. הזיה אחת גדולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 09, 2022 12:14 am 
Hall of Famer

קצת סטטיסטיקות אישיות מעניינות:

אבדיה - 47% לשתיים, 2 שלשות למשחק ב-33%, 71% מהקו. אם הכוכב הגדול שלך קולע בכאלו אחוזים - יש בעיה.
מדר עם אחוזים פנומנליים - 65% לשתיים, 2.4 שלשות (ב-23 דקות) ב-52%, 9/10 מהקו. גם לחטוף 1.4 פעמים במשחק לעומת 1.6 איבודים - זה יעיל מאוד.
נמרוד לוי - 2/14 לשלוש. שלישי בדקות בנבחרת עם 21 בממוצע, חרף שלא תרם יותר מדי - 2.2 ריבאונדים זה חלש מאוד.
גינת - 1/7 לשלוש. לפחות היה מאוד מעורב בפרמטרים אחרים - 4 ריבאונדים למשחק, 2.8 אסיסטים, 1.8 חטיפות.
מקל - 3/17 לשתי נקודות, כבר לא ברמה המתאימה בשביל לסיים בצבע וכו'.
בלאט - שלשה כל 11 דקות משחק ב-36%. אסיסט כל 4 דקות, ופי 3 מאיבודים.
סורקין - פלוס/מינוס הכי גרוע בנבחרת, ובאמת הדקות שלו נראו לא טוב הרבה פעמים. מצד שני, ריבאונד כל 4 דקות (בדומה לג'ייק כהן אגב) - שזה משמעותית טוב יותר מלוי למשל.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 09, 2022 9:44 am 
Sophomore

גם שיטת המשחק של גודס הזויה. תרגילים שמתחילים ק"מ מקו השלוש, ובהגנה איזורית חילופים שיוצרת מיסמאצים ומוציאה את הגבוהים מהצבע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 09, 2022 10:16 am 
Senior

טוב, אז אמנם זה רק שלב הבתים, אבל אני חשוב שאפשר לזרוק מהחלון את הקטע של 'יאניס פחות מתאים למשחק באירופה', לא? (וכנ"ל לגבי יוקיץ', למרות שעליו פחות אמרו את זה)
ב26 דקות למשחק הוא עומד על 29.5 נק', 9 ריב', 3.8 אסיסטים, 1.5 חטיפות וחסימה למשחק ומדד ממוצע של 33.8.
בתרגום ל33 דקות למשחק שהוא מקבל בNBA זה כבר בסדר גודל של 37-11-5 למשחק עם מדד של 42 למשחק.

יוקיץ' לא רחוק מאחור עם 19.6-9.4-4.4, באחוזים של 68/40/89 ויעילות של 29.8 ב24 דקות משחק.

ועוד לא דיברתי על לוקה בכלל.
ממש כיף שהשלישייה הזו הגיעה לטורניר, זה חתיכת דבר מיוחד לראות את שלושתם עושים את מה שהם עושים כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 09, 2022 10:50 am 
Hall of Famer

אפשר להתחיל לדבר על חמישיית הטורניר
כלומר מי הזוג הנוסף...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 09, 2022 11:38 am 
Freshman

אני חוזר לכתובת שהיתה כתובה על הקיר כבר בהתחלה, של בניית הסגל השגויה של גודס. היתה כאן הזדמנות לחילופי דורות, וליצור נבחרת חדשה ומגובשת. ההחלטה לרשום את פניני ומקל היתה גרועה - מקל כבר שנתיים בלי קבוצה, פניני חור מטורף בהגנה וללא אנרגיות. גודס החליט לדלג על דור הביניים (בר טימור, בלייזר), על הקלע הטוב ביותר שלו (ג'ון ד') ועל שחקן צעיר שהיה בכושר הטוב מכולם (דוברת) בשביל ה"ניסיון" והחיבור שייתנו הוותיקים - וקיבל התפרקות של חדר ההלבשה. ההגנה והקליעה שהיו יכולים השחקנים שציינתי זה בדיוק מה שהיה חסר בנבחרת. לא הצעקות, תנועות הידיים וההתחזויות של פניני או הכדרורים חסרי התוחלת של מקל. חוץ ממנקו, אולי, לא היה אף קלע טבעי בנבחרת. קבוצה שמשחקת עם תמיר, עם ג'ייק ועם פניני זה חור הגנתי שברמות האלה הוא בלתי אפשרי.

כשהמאמן חושש לעשות צעדים כאלה, הוא מקבל קבוצת טלאים שלא מתחברת לכלום - וחבל, יש כאן את הנבחרת הכי כשרונית ומבטיחה לפחות ב-20 שנה האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 09, 2022 11:51 am 
Hall of Famer

מסכים לגבי ההזדמנות שהתפספסה להצעיר את הנבחרת (בייחוד כדי לבנות לעתיד) וליצור קוהרנטיות בסגל וגיבוש טוב יותר אולי, אבל עדיין תוהה מה הופך את הנבחרת לנבחרת הכי כשרונית ומבטיחה ב-20 שנה האחרונות..

ואם אפשרי במושגי כדורסל
ולא באיזה מפעל שחקן כזה או אחר משחק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 09, 2022 12:09 pm 
Junior

גם אני ממש לא מצליח להבין מה הופך את הנבחרת הזו להכי כשרונית בעשרים השנים האחרונות. למעט אבדיה ומדר אין לטעמי אף שחקן בנבחרת הזו שמביא משהו מיוחד. אם היה צריך להרכיב היום נבחרת שבה אפשר לבחור את כל השחקנים שהיו פעילים ב 30 השנים האחרונות, אני בספק אם הייתי בוחר מישהו ששיחק בנבחרת הנוכחית, למעט כאמור אבדיה ומדר ואולי את גיא פניני וגיא מקל, אבל רק אם הם בכושר שבו הם היו לפני עש שנים בערך ולא בכושרם הנוכחי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 09, 2022 12:14 pm 
Freshman

אני עדיין חושב שזו נבחרת עם פוטנציאל מצוין. אבדיה שחקן טופ 10 בדראפט, אין חולק על היכולת שלו. יוצאי נבחרות צעירות שהיו 3 פעמים רצופות בגמר, וכמה מהם בחמישיית הטורניר, וכולם צעירים עם אפסייד - בעיקר ים מדר, תמיר בלאט ונועם דוברת שהם ללא ספק עם כישרון ייחודי. שחקן שלם כמו תומר גינת, שחקן בשיאו עם ניסיון אירופי, זה לא משהו שהיה בעשרים שנה האחרונות. יחד עם שחקנים משלימים כמו מנקו, זוסמן, ונמרוד לוי - זו באמת נבחרת עם הרבה כישרון וגובה יחסית לעבר. אולי קצת חסרה בתחום הקליעה (לכן היה צריך לדעתי שחקן כמו ג'ון די או אפילו אדם אריאל).

נכון, בעשרים השנים האחרונות היו את אליהו, יותם ולפעמים גם את כספי בנבחרות, וטפירו לפניהם, אבל עדיין לדעתי הפוטנציאל בנבחרת הזו היה גדול יותר - רק היה צריך לבנות אותה בצורה מאוזנת ומאומנת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 09, 2022 2:42 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

רלפי כתב:
אני עדיין חושב שזו נבחרת עם פוטנציאל מצוין. אבדיה שחקן טופ 10 בדראפט, אין חולק על היכולת שלו. יוצאי נבחרות צעירות שהיו 3 פעמים רצופות בגמר, וכמה מהם בחמישיית הטורניר, וכולם צעירים עם אפסייד - בעיקר ים מדר, תמיר בלאט ונועם דוברת שהם ללא ספק עם כישרון ייחודי. שחקן שלם כמו תומר גינת, שחקן בשיאו עם ניסיון אירופי, זה לא משהו שהיה בעשרים שנה האחרונות. יחד עם שחקנים משלימים כמו מנקו, זוסמן, ונמרוד לוי - זו באמת נבחרת עם הרבה כישרון וגובה יחסית לעבר. אולי קצת חסרה בתחום הקליעה (לכן היה צריך לדעתי שחקן כמו ג'ון די או אפילו אדם אריאל).

נכון, בעשרים השנים האחרונות היו את אליהו, יותם ולפעמים גם את כספי בנבחרות, וטפירו לפניהם, אבל עדיין לדעתי הפוטנציאל בנבחרת הזו היה גדול יותר - רק היה צריך לבנות אותה בצורה מאוזנת ומאומנת.

לגבי אבדיה טופ 10 בדראפט - גם דראגן בנדר. זה לא אומר כלום.
מה הכישרון הכל כך יחודי של תמיר בלאט ברמה האירופאית מלבד יכולת מסירה?
לגבי תומר גינת, פורוורד בלי קליעה מבחוץ בכדורסל של היום הוא לא בדיוק שחקן שלם.
על שחקנים שהבינוניות זועקת מהם כמו מנקו, זוסמן ולוי חבל להרחיב את הדיבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 09, 2022 3:52 pm 
Hall of Famer

sir charles כתב:
רלפי כתב:

לגבי אבדיה טופ 10 בדראפט - גם דראגן בנדר. זה לא אומר כלום.

סליחה אבל להגיד ששחקן כלשהו הוא טופ10 בדראפט כמדד לאיכות מראה בעיקר על חוסר הבנה.
יש כל כך הרבה פספוסים בדראפט.
המיקום מעיד לפעמים על פוטנציאל וגם זה לא תמיד.
(לפעמים זו סתם בחירה גרועה של FO שמנסה לקבל שחקן תורם)
בוא נאמר שהמיקום של אבדיה בדראפט כרגע הוא לא מחמאה בשלב הזה
כיוון שאני מעריך שלפחות כרגע, לא היו בוחרים אותו בטופ10 של הדראפט ב-redraft.

וזה בלי קשר לזה שאני מחבב את אבדיה ולגמרי בעדו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 09, 2022 4:10 pm 
Sophomore

רלפי כתב:

זו טענה שחוזרת גם בת'רד המקביל בלי להתחשב בעובדה שעיקר הפוטנציאל הזה הוא רק בן 21 ומה לעשות, שחקנים לא מגיעים לשיאם בגיל הזה. אז אם מדברים על פוטנציאל לעתיד, אולי. אבל האליפות התקיימה עכשיו ולא בעתיד. וכרגע אבדיה הוא שחקן ספסל ב-נבא, ימדר היה שחקן ספסל בעונה האחרונה ולא ביורוליג. זוס היה אחד משחקני החמישייה החלשים ביורוליג בקבוצה חלשה ודי עומד במקום כבר כמה שנים. בלאט וסורקין גם שחקני ספסל. בלאט מוסר נהדר וקלעי טוב, אבל גם מתקשה מול גובה בהתקפה וחיסרון הגנתי משמעותי.

על דוברת של עכשיו בכלל אין מה לדבר, עם כל הכבוד להופעה היפה אבל לא אחידה בנבחרת העתודה, שם הוא היה הכוכב הראשי, לא קלע באחוזים גבוהים במיוחד ודי התקשה מול אורך בצבע. קצת פרופורציות -- במשחק אימון של הפועל ירושלים אתמול הוא קלע 3 נקודות ב-1 מ-6 מהשדה, עם 4 אסיסטים על 4 איבודים. בוא נגיד שהוא לא בדיוק נראה כמו מי שהיה עושה את ההבדל בנבחרת כרגע, וזה בלשון עדינה.

אגב, כספי כשהיה בן 21 רק נבחר בדראפט ולא השתתף בכלל באליפות אירופה (במשחקי המוקדמות הוא קלע 5 נקודות למשחק).

אז אני לא מבין מה המשמעות של לדבר על "פוטנציאל" כשהוא בגיל כל כך צעיר אבל האליפות מתקיימת עכשיו. ואיך אפשר להגיד שזה "משהו שלא היה ב-20 השנה האחרונות"? אם מדברים על יכולת בזמן אמת, אין ספק ששילוב של אליהו, הלפרין, דייויד בלו, פניני, בורשטיין, גרין ואוחיון בשיאם (ב-2011, כשכולם בגילאי 24 עד 31) זו נבחרת חזקה יותר על הנייר (וכנראה גם בפועל). או הנבחרת של 2015, עם כספי בן ה-26 בשיא קריירת הנבא שלו, אליהו בן ה-29 כשחקן יורוליג מוביל בספרד, מקל בן 27 עם הרבה ניסיון, אליפויות ישראל כשחקן מוביל, ואפילו גיחה קצרה לנבא, לימונד שעדיין בשיאו, ואוחיון בגיל 28, עם חיזוק של דאור פישר בצבע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 09, 2022 5:22 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
רלפי כתב:

זו טענה שחוזרת גם בת'רד המקביל בלי להתחשב בעובדה שעיקר הפוטנציאל הזה הוא רק בן 21 ומה לעשות, שחקנים לא מגיעים לשיאם בגיל הזה. אז אם מדברים על פוטנציאל לעתיד, אולי. אבל האליפות התקיימה עכשיו ולא בעתיד. וכרגע אבדיה הוא שחקן ספסל ב-נבא, ימדר היה שחקן ספסל בעונה האחרונה ולא ביורוליג. זוס היה אחד משחקני החמישייה החלשים ביורוליג בקבוצה חלשה ודי עומד במקום כבר כמה שנים. בלאט וסורקין גם שחקני ספסל. בלאט מוסר נהדר וקלעי טוב, אבל גם מתקשה מול גובה בהתקפה וחיסרון הגנתי משמעותי.

על דוברת של עכשיו בכלל אין מה לדבר, עם כל הכבוד להופעה היפה אבל לא אחידה בנבחרת העתודה, שם הוא היה הכוכב הראשי, לא קלע באחוזים גבוהים במיוחד ודי התקשה מול אורך בצבע. קצת פרופורציות -- במשחק אימון של הפועל ירושלים אתמול הוא קלע 3 נקודות ב-1 מ-6 מהשדה, עם 4 אסיסטים על 4 איבודים. בוא נגיד שהוא לא בדיוק נראה כמו מי שהיה עושה את ההבדל בנבחרת כרגע, וזה בלשון עדינה.

אגב, כספי כשהיה בן 21 רק נבחר בדראפט ולא השתתף בכלל באליפות אירופה (במשחקי המוקדמות הוא קלע 5 נקודות למשחק).

אז אני לא מבין מה המשמעות של לדבר על "פוטנציאל" כשהוא בגיל כל כך צעיר אבל האליפות מתקיימת עכשיו. ואיך אפשר להגיד שזה "משהו שלא היה ב-20 השנה האחרונות"? אם מדברים על יכולת בזמן אמת, אין ספק ששילוב של אליהו, הלפרין, דייויד בלו, פניני, בורשטיין, גרין ואוחיון בשיאם (ב-2011, כשכולם בגילאי 24 עד 31) זו נבחרת חזקה יותר על הנייר (וכנראה גם בפועל). או הנבחרת של 2015, עם כספי בן ה-26 בשיא קריירת הנבא שלו, אליהו בן ה-29 כשחקן יורוליג מוביל בספרד, מקל בן 27 עם הרבה ניסיון, אליפויות ישראל כשחקן מוביל, ואפילו גיחה קצרה לנבא, לימונד שעדיין בשיאו, ואוחיון בגיל 28, עם חיזוק של דאור פישר בצבע.

כרגיל 1+

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 09, 2022 5:31 pm 
Sophomore

העניין הוא שגם ממול לא בדיוק עמדו אריות. לא בפולין ובטח שלא בצ'כיה. האמת שגם הדרך מעליבה. מילא להפסיד, אבל חמעט שלשות אקראיות לא הנבחרת מץפשוט מבקיעה גול מידי פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 09, 2022 5:39 pm 
Hall of Famer

אבו שוקרי כתב:
העניין הוא שגם ממול לא בדיוק עמדו אריות. לא בפולין ובטח שלא בצ'כיה. האמת שגם הדרך מעליבה. מילא להפסיד, אבל חמעט שלשות אקראיות לא הנבחרת מץפשוט מבקיעה גול מידי פעם.

זה הגיוני שאם יש שוויון כוחות יחסי (שאני כלל לא בטוח שהיה, נדמה לי שהפסדנו לקבוצות טובות יותר)
הקבוצות המנוסות יותר
(=אלו עם ה-core המנוסה יותר)
יהיו יותר שקולות, יותר צנועות, יותר רגועות, יותר מלוכדות
ויידעו איך להתעלות ולנצח
ולהשיג את האדג' הדרוש מעל הנבחרת שלנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 09, 2022 10:49 pm 
Hall of Famer

אני חושב שהכי נכון להסתכל על הנבחרת הזאת לפי רבעים.
את הרבע הראשון הנבחרת הפסידה ב-4 מהמשחקים ובמשחק מול הנבחרת החלשה ביי פאר, הולנד היא סיימה את הרבע הראשון בתיקו. סה"כ סיימנו את הרבע הראשון ב - 33-. אם נוריד את המשחק מול הולנד שהסתיים בשיוויו, אז ב-4 המשחקים האחרים פיגרנו בממוצע ב- 8.25 נק' בתום הרבע הראשון. באופן הזוי, הרבע הראשון הטוב ביותר מבין המשחקים הללו היה דווקא מול סרביה. פיגור 6. בממוצע ספגנו ברבע הראשון 23.6, שזה שווה ערך ל - 94.4 נק' במשחק.
לעומת הרבע הראשון, הרבע השלישי היה תמונת מראה. ב-4 מתוך הרבעים השלישיים ניצחנו. רק מול פולין, המשחק החלש ביותר שלנו, הצלחנו להפסיד גם את הרבע השלישי. סה"כ סיימנו את הרבע השלישי ב - 20+. ההגנה הנוראית ברבע הראשון התחלפה בהגנה מצויינת ברבע השלישי. 17.4 נק' ספגנו ברבע השלישי (וזה כולל 29 נק' מול פולין) בקצב של 69.6.
בסה"כ הנבחרת ספגה בתום 40 דקות (מזניח את ההארכה מול הפינים) 81.6 נק'.
לעומת זאת הרבע השני של הנבחרת והרבע הרביעי של הנבחרת דמו באופן די עקבי לתוצאה הסופית של הנבחרת. בשני משחקים הנבחרת ניצחה את הרבע השני ואת הרביעי ו-3 פעמים הפסידה. גם ממוצע הנק' שהיא קלעה וספגה די היה דומה לממוצע.
כלומר, הנבחרת באופן כללי נכנסה לבור גדול ברבע הראשון, הצליחה לחזור למשחק ברבע השלישי, אבל לא הייתה מספיק טובה בשביל לסגור את הסיפור ברביעי.

עוד נק' שהייתה מאד משמעותית בנבחרת הייתה כמובן העקביות של דקות השחקנים והשימוש בהם. אפילו אי אפשר לדבר על מגמה בכל הנבחרת (בלאט ומדר ייצגו מגמה, פניני לדוגמא ממש לא, גם לא סורקין). בשני המשחקים הראשונים עוד הייתה עקביות בחמישיה הפותחת, אם לא בדקות הרוטציה (מדר וסורקין כמעט לא ראו דקות משחק מול פינלנד, שיחקו די הרבה מול הולנד, נמרוד לוי פתח בחמישיה מול הולנד וקיבל פחות מחמש דקות כל המשחק, אחרי 30 דקות מול הפינים. 5 הדקות מול ההולנדים כמובן לא הפריעו לגודס לתת ללוי שוב לפתוח מול הפולנים ולתת לו לשחק 25 דקות). אבל מהמשחק מול הפולנים התחילו החילופים בחמישיה. לא פחות מ-10 שחקנים בנבחרת עלו לשריקת הפתיחה. מבין השחקנים שקיבלו דקות, כלומר לא זלמנסון, רק רפי מנקו לא פתח בחמישיה. ואני משוכנע שבכל משחק החמישיה שסגרה את המשחק, או שיחקה בדקות הקריטיות, לא הייתה החמישיה שפתחה. אפשר גם לראות שהרבע הראשון הנוראי של ישראל לא היה תלוי שחקנים, אלא פשוט פתיחת משחק נוראית באופן כללי. היחידי שזכה לפתוח בכל המשחקים היה דני אבדיה.

אז מה היה לנו? רבע ראשון נוראי עקבי שהכניס את הנבחרת לפיגור, רוטציה לא ברורה ומשתנה באופן תדיר. זאת הייתה אליפות אירופה של הנבחרת בקליפת אגוז ובאופן הכי ממצה שיש.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 321 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: