סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 4:16 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 836 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 34  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' יולי 25, 2022 10:25 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
למרות שאני לא מומחה גדול, נראה לי שבמלחמת התשה הניצחון של הרוסים מובטח. האוקראינים מונשמים בעזרת המשאבים שהמערב מזרים להם, אבל בשלב מסוים הסבלנות במערב תיגמר, וקולות כמו "זו לא מלחמה שלנו" יתחילו להישמע בצורה חזקה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 25, 2022 10:41 am 
Hall of Famer

Shiver כתב:
נראה לי שככלל אצבע, במלחמות התשה קלאסיות אין ממש מנצחים. הטבע של עימות כזה שהוא נמשך הרבה זמן וגובה מחיר רב משני הצדדים עד שהם פשוט מחליטים להפסיק, מבלי שיהיה איזה הישג אסטרטגי מהותי לאחד הצדדים.
דוגמאות:
מלחמת החפירות של מלחה"ע I.
מלחמת ההתשה 67-70.
מלחמת איראן עיראק.

האמת שבמקרה שלנו מלחמת ההתשה במובן מסוים הסתיימה בכשלון מצרי וכנגזרת שלו הצלחה ישראלית מסוימת.
המטרה של נאצר במלחמה בתעלה שהחלה במרץ 69' הייתה, מעבר להסבת אבידות לצה"ל, ניסיון לגרום לשבירת הקו הישראלי עקב האבידות - בין אם באובדן שליטה ישראלי על הגדה המזרחית של התעלה, ובין אם בהסגה חד צדדית של כוחות צה"ל מהגדה המזרחית של התעלה עקב האבידות וההפגזות הארטילריות הכבדות.
מצד ישראל המטרה הייתה לא לאבד את הקו.
כך שבפן הזה נאצר לא הצליח.
עם-זאת, הוא בהחלט הצליח להקיז את הדם הישראלי על גדות התעלה, בה נהרגו בין מרץ 69' לאוגוסט 70' בין 10 ל-20 חיילי צה"ל מידי חודש - מספרים עצומים לישראל במצב בטחוני מהסוג הזה. ברצועת הבטחון בלבנון לשם בשוואה בשנות ה-90' נהרגו כ-25 חיילים בממוצע בשנה. בתעלה היו חודשים שהגיעו לזה/כמעט הגיעו לזה בחודש אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 25, 2022 10:42 am 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
למרות שאני לא מומחה גדול, נראה לי שבמלחמת התשה הניצחון של הרוסים מובטח. האוקראינים מונשמים בעזרת המשאבים שהמערב מזרים להם, אבל בשלב מסוים הסבלנות במערב תיגמר, וקולות כמו "זו לא מלחמה שלנו" יתחילו להישמע בצורה חזקה יותר.

מצד שני, המערב לא משלם בחיי אדם כך שהדרך למצב הזה נראית ארוכה יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 25, 2022 10:48 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
גם אני חושב שעבור האוקראינים, לשחק בונקר זה לא אסטרטגיה והם לא ירוויחו ככה כלום. הם יצטרכו מתישהו, וכדאי שזה יהיה די מהר, לצאת למתקפה גדולה - בהנחה שהם יכולים לבצע אחת (עד עכשיו הם לא הראו יכולת כזו, אז נטל ההוכחה עליהם - להוכיח גם לעצמם, גם לרוסים וגם למערב שהם יכולים).
אני לא רואה תרחיש כמו הבריחה מקייב חוזר על עצמו. כלומר אני לא רואה את הרוסים מתייאשים ובורחים משטח שכבשו רק בגלל שהם לא מצליחים להתקדם וסופגים אבדות. אם האוקראינים רוצים לקחת שטח שלהם בחזרה, הם יצטרכו לבוא ולקחת אותו בכוח - ואם הם לא מסוגלים אז השטח הזה אבוד.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 25, 2022 5:43 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
זה כן אני כתב:

מצד שני, המערב לא משלם בחיי אדם כך שהדרך למצב הזה נראית ארוכה יותר

מה שאורן. ככלל אזרחי המערב מאד פרו-אוקראינה, ולא שמעתי על שום התנגדות להזרמת משאבים, ולהיפך-קריאות להגביר. כל עוד אין ארונות קבורה של חיילים מערביים, לאזרח המערבי הממוצע לא תהיה בעיה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 04, 2022 9:20 am 
Hall of Famer

אלכסיי ארסטוביץ', היועץ הבכיר בלשכת זלנסקי, יצא היום באמירה שנראית הזויה ואפילו מדאיגה.
לדבריו כל המאמץ הרוסי בדונבאס בשבועות האחרונים היה פעולת הסחה, לרתק כוחות אוקראינים שלא יהיו נוכחים בדרום. עכשיו לדבריו הרוסים מעבירים את המאמץ לדרום ועומדים לתקוף בקרוב.
זה אומר שני דברים.
אחד, האמירה על הדונבאס לא קשורה למציאות. הרוסים עשו התקדמות משמעותית בדונבאס בסיכומו של דבר, זה היה מאמץ עיקרי לכל דבר והרוסים די מצליחים בו.
ודבר שני, זה די אומר שאוקראינה לא יכולה, או לא רוצה, וכנראה בכלל לא התכוונה לבצע מתקפת נגד גדולה בדרום. למעשה זה רק מחזק את התחושה שלי שהאוקראינים רק משחקים בונקר, וככה הם לא יוכלו להפוך את מגמת המלחמה. עכשיו מתברר שהם משחקים בונקר אפילו בדרום, שם היה נראה שיש להם שמץ של הזדמנות, ומשאירים את היוזמה ואת בחירת המאמץ העיקרי של הלחימה בידי הרוסים. זה די עצוב, ונידון לכשלון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 23, 2022 5:44 pm 
Hall of Famer

מחר ה24 לאוגוסט מציינים בדיוק חצי שנה למלחמה וזה גם חג העצמאות של אוקראינה שחוגגת 31 שנים וזלנסקי מזהיר שפוטים מתכנן משהו זדוני בגלל התאריך.....

דרך אגב הליגה האוקראינית בכדורגל החלה היום בלי קהל שכל המשחקים במערב המדינה כולל קייב.
בכדורסל לא תתקיים ליגה והקבוצות יארחו בלטביה את המפעלים האירופאים לדוגמא פרומיטיי ביורוקאפ או קייב בליגת הבלקן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 25, 2022 5:01 pm 
Hall of Famer

זה כבר מדאיג
https://www.haaretz.co.il/news/world/eu ... 3eeb530000

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 29, 2022 2:16 pm 
Hall of Famer

יש באז ברשת שמתקפת הנגד האוקראינית המדוברת באזור חרסון התחילה סוף סוף.
אני מקווה שהם אכן מתקיפים ולא רק מדברים, וכמובן גם מקווה שהם יוכיחו שהם יודעים להתקיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 08, 2022 2:11 pm 
Hall of Famer

מתקפת נגד גדולה של צבא אוקראינה
https://www.israelhayom.co.il/news/worl ... e/13046917

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 10, 2022 3:38 pm 
Junior

With Ukrainians now having reached the city of Kupiansk, where rail lines linking Russia to eastern Ukraine converge, the advance had penetrated all the way to Moscow's main logistics route, potentially trapping thousands of Russian troops.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 10, 2022 7:01 pm 
Hall of Famer

מה שקורה באזור הצפוני הוא פשוט מדהים. קריסה רוסית מוחלטת. שטחים וערים שנרוסים ירקו עליהם דם חודשים על חודשים, ערים אסטרטגיות כמו איזיום או קופיאנסק או לימאן - האוקראינים לוקחים חזרה בתוך פחות משבוע, חלקם בלי קרב.
בצור אחד שעוקב אחרי המלחמה הזו מקרוב מאז תחילתה, אני פשוט לא מאמין למה שאני קורא ב-4-5 הימים האחרונים. עכשיו יש דיבור שהאוקראינים מתקיפית את ליסיצ'נסק, מה שאומר שהם מנסים וכנראה גם מצליחים לקחת בחזרה שטחים בלוהנסק שנחשבו אבודים.
לא יאומן, קריסה כזו של הצבא שנחשב עד לא מזמן לשני בעולם. השפלה כזו - לזה אף אחד לא ציפה. כל הכבוד לאוקראינים, באמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 10, 2022 7:04 pm 
מנהל פורום

מוזר בעיני האמת, הייתי בטוח שהאוקראינים קראו את ההודעות שלך פה והבינו שגורלם נחרץ מזמן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 10, 2022 7:27 pm 
Hall of Famer

ברור, כי זה מה שמובן מההודעות שלי.
למעט בימים הראשונים ממש, אז אכן חשבתי (כמו רבים) שהרוסים ישתלטו מהר מאד על מוסדות השלטון וישתילו שם ממשל בובות, לא זוכר שאמרתי שהאוקראינים אמורים לקרוס.
מה שכן אמרתי בשבועות האחרונים זה שאי אפשר לשחק כל הזמן בונקר ולא ליזום. ועד שהם לא יוזמים יש אכן ספק אם הם רוצים או יכולים לתקוף. אני מאד שמח שהם יוזמים ומצליחים, ואפילו יותר מאשר בחזית אחת - אם להתקפה על חרסון כולם חיכו כבר חודשים, מה שקורה בצפון הוא לגמרי מפתיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 10, 2022 8:46 pm 
Hall of Famer

מה שמאד ברור די מתחילת הלחימה, זה שיש פער עצום בין התדמית של הצבא הרוסי ליכולתו בשטח, כולל איכות אנושית נמוכה במיוחד של חיילים ומורל אפסי. נראה שהאוקראינים הבינו והפנימו היטב מי מולם, נתנו לרוסים לשקוע לתוך עצמם ונכנסו בהם בזמן הנכון. זלנסקי מנהיג אדיר, עשוי להיזכר כאחד הגדולים בהיסטוריה אם האוקראינים יטאטאו את הרוסים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 11, 2022 5:19 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Hacohen כתב:
מה שמאד ברור די מתחילת הלחימה, זה שיש פער עצום בין התדמית של הצבא הרוסי ליכולתו בשטח, כולל איכות אנושית נמוכה במיוחד של חיילים ומורל אפסי. נראה שהאוקראינים הבינו והפנימו היטב מי מולם, נתנו לרוסים לשקוע לתוך עצמם ונכנסו בהם בזמן הנכון. זלנסקי מנהיג אדיר, עשוי להיזכר כאחד הגדולים בהיסטוריה אם האוקראינים יטאטאו את הרוסים.

לא בטוח שיהיה פה סוויפ, כנראה משחק 7 בבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 11, 2022 7:36 pm 
Hall of Famer

אכן העליבות של הצבא הרוסי יחסית לשם שהלך לפניו ניכרה מההתחלה, אבל פה זה סוג של שיא הרבה מעבר לכל השאר.
עוד לפני שדנים בבריחה של החיילים והתמוטטות החזית, עולה השאלה - איך הם לא ראו את זה בא? הרי מתקפה כזו לא יכולה להתרחש בלי ריכוזי כוחות למשל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 11, 2022 7:44 pm 
Hall of Famer

כמו שכתבתי לך מספר פעמים בת'רד, נראה שאתה מעריך ביתר משמעותי את הצבא הרוסי. זה לא שהם "לא ראו", זה שהם לא מסוגלים לעשות כלום נגד זה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 11, 2022 10:22 pm 
Hall of Famer

ברור שיכלו לעשות אם היו יודעים. ארטילריה למשל זה לא דבר שחסר לרוסים, ובגזרה הזו גם לא דווח על התקפות על מחסני תחמושת כמו במקומות אחרים. אם אתה יודע על ריכוזי כוחות או על כוחות גדולים שנעים לעברך, אתה מפגיז אותם בארטילריה או טילים כמו שהרוסים עשו הרבה במלחמה הזו. לכן ההשערה שחי היא שהם פשוט הופתעו באופן מוחלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 11, 2022 10:28 pm 
Hall of Famer

אני חושב שזה שלב שבו יהיה נכון יותר להיות פחות בטוח ממה שאתה חושב שאתה יודע על היכולות של הצבא הרוסי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 12, 2022 11:14 pm 
Hall of Famer

אני פשוט רואה איך הוא פועל במהלך במלחמה. אם יש דבר שלא באמת חסר לו זו ארטילריה, זה היה המרכיב המרכזי כשהרוסים התקדמו בלוהנסק ובאזור חרקיב בחודשים הראשונים של המלחמה, וגם עכשיו בדרום הם משתמשים בה לא מעט. זה הסיבה העיקרית בגללה המתקפה בדרום (לפחות בינתיים) מתקדמת בקצב הרבה יותר איטי מאשר מה שקרה בצפון. וזה למרות שבדרום הייתה פעילות אוקראינית מסיבית להשמדת מחסני תחמושת. בקיצור, ארטילריה לא חסר. מה שכנראה היה חסר בצפון זה לדעת על מה לירותאותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 13, 2022 10:34 am 
מנהל פורום

אגב ארטילריה - אוקראינה קיבלה טילים אמריקאים מתקדמים מאוד נגד מכ"מים חדשים שעברו זיווד למטוסים שלהם.
והיא משתמש בהם כדי לפגוע במכ"מי הארטילרי הרוסיים ולשבש את הפעילות הרוסית.

מומלץ לקרוא על זה ב"קברניט - הטיל הסודי שמשנה את חוקי המלחמה באוקראינה"
https://www.calcalist.co.il/calcalistec ... /skcqrswxj

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 13, 2022 1:00 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:

יש לרוסים צבא גדול אבל מסתבר שרובו מיושן עם תחזוקה גרועה תוסיף לזה מוטיבציה לא משהו אצל החיילים ומנגד אוקראינה מקבלת נשק מודרני בכמויות גדולות מארה'ב ובריטניה וגם הטקטיקה של הצבא האוקראיני יותר חכמה מהחברה של פוטין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 18, 2022 7:01 pm 
מנהל פורום

מישהו מבין על איזה רקע באה האזהרה של ביידן לא להמנע מנשק אטומי במלחמה באוקראינה?
על איזה שימוש מדובר?
משהו מוגבל כזה או אשכרה ממחיקת קייב בפצצה אטומית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 18, 2022 10:04 pm 
מנהל פורום

כנראה שהמודיעין האמריקאי יודע דברים שאנחנו לא יודעים.

למחוק את קייב באטום טקטי זה פוטנציאל למאות אלפי הרוגים. קשה לי להאמין שפוטין יהיה מסוגל לזה אלא אם האוקראינים יגיעו למוסקבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 836 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 34  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 76 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: