סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:09 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 132 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 12, 2022 9:40 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אני אגיד יותר מזה-בתור קיבוצניק אני גם יכול להסכים עם חלק גדול מהביקורות על הקיבוצים, אבל וואטבוטיזם זו דרך ממש גרועה לנהל דיון והפרקטיקה שבה אסור לבקר שום דבר אלא אם כן אי אפשר למצוא שום פגם בהתנהלות שלך (או של הקבוצה שאליה אתה משתייך) היא גישה מטופשת להחריד.

נערך לאחרונה על ידי rony בתאריך ב' ספטמבר 12, 2022 2:23 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 12, 2022 9:45 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

stavs כתב:
מבלי להמשיך את הדיון יותר מדי, כי אני באמת מסכים עם מי שאמרו כאן שזה שייך לעוף טופיק וסתם מבאס שזה נמצא כאן בפורום הראשי, אבל רק אומר שכשכתבתי טרול לא התכוונתי אליך, אלא לאהוד שמסתובב כאן עם ה'מעניין שאף אחד לא התייחס למה שכתב המתקרא אספסוף', 'למה אף אחד לא מגיב למה שכתב המתקרא אספסוף' שוב ושוב כאילו הוא רק מחכה שאיזה טמבל ינגוס בפיתיון.

יש פיצ'ר נהדר פה שנקרא ניהול נודניקים. ברגע שמסמנים יוזר כנודניק לא רואים את ההודעות שלו וניתן להתעלם בפתיונות טרולים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 12, 2022 10:53 am 
מנהל פורום

מסתמנת פשרה: קבוצות שמגיעות מההתנחלויות או מהקיבוצים יסולקו מאיגוד הכדורסל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 12, 2022 10:57 am 
Hall of Famer

מעניין אם בשורה התחתונה יצא משהו מהפעולה שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 12, 2022 10:36 pm 
Sophomore

rony כתב:
אני אגיד יותר מזה-בתור קיבוצניק אני גם יכול להסכים עם חלק גדול מהביקורות על הקיבוצים, אבל וואטבוטיזם זו דרך ממש גרועה לנהל דיון והפרקטיקה שבה אסור לבקר שום דבר אלא אם כן אי אפשר למצוא שום פגם בהתנהלות שלך (או של הקבוצה שאליה אתה משתייך) היא גישה מטופשת להחריד.

קיבלתם תשובה - ה"כיבוש" (אין באמת כיבוש לפי הגדרה משפטית) הוא לא כ"כ נורא, בטח לא איך שאתם מציגים אותו. יש שם עוולות מוסריות לא נוראיות כ"כ. ובלי הכיבוש יש
מצב שמצבם של ערביי יו"ש היה גרוע פי כמה. חוץ מזה שהמצב של ישראל מורכב, ואין פה "רעים" ו "טובים" כמו שיש באפרטהייד בדרום אפריקה (או לדעת רוב העולם גם בפלישה בין רוסיה לאוקראינה).
ערביי יו"ש שסובלים מעוולות מוסריות מינוריות סך הכל חיים באופן סביר, ולעיתים אף נהנים מפירותיה של ארץ ישראל שנבנית על ידי עם ישראל.

מי משקבל את התפיסה שלי (רוב מוחץ של העולם) לא מחרים את ישוביי יו"ש, לא מחרים חיילי צהל או קצינים ששרתו ביו"ש, קונה סחורה מיו"ש, ובאופן כללי לא בא בטענות לישראל.
מכאן שגם לאור גורן לא צריכה להיות בעיה עם ישובים יהודים ביו"ש, או עם אי הכלת החוק הישראלי ביו"ש.

אחרי התשובה הטובה והמספקת שנתתי, אם תרצה, אפשר להתחיל לדון על למה נדיר למצוא ערבים בקיבוצים וישובים (שהם לרוב שמאלנים),
אבל דווקא בכל מקום אחר בארץ הסבירות למצוא ערבי עולה משמעותית.
כמו כן, גם אם התשובה לכך יחסית פשוטה (אין גזענות כלפי ערבים, אלא יחס מועדף לבני הקיבוץ), עדיין ישב צביעות רבה שדווקא מישהו מקיבוץ/ישוב שמאלני יבוא לאחרים בטענות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 13, 2022 12:34 am 
Freshman

בלי קשר לדעתי בנושא הזה הפסילה של כל דבר על וואטאבוטיזם מעיקה.
יש משמעות לשיוויון בפני החוק והיא בהחלט ניתנת להמשכיות גם לדיונים על מוסר והתנהלות תקינה. פסילה של כל השוואה על הסעיף הזה מעידה בעיקר על הפוסל ועל מחסור בטיעונים אמיתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 13, 2022 6:28 am 
Hall of Famer

רואה שחורות כתב:
יש משמעות לשיוויון בפני החוק והיא בהחלט ניתנת להמשכיות גם לדיונים על מוסר והתנהלות תקינה. פסילה של כל השוואה על הסעיף הזה מעידה בעיקר על הפוסל ועל מחסור בטיעונים אמיתיים.

תשמע, אם אתה רוצה לנהל דיון על כל עוולות הקיבוצים לאורך הדורות זה בהחלט דיון ראוי וחשוב, ואני בכלל לא אתפלא אם יש לי להוסיף אליו כמה וכמה דברים שבכלל לא עלו כאן, אבל גם אם הקיבוצים זה הדבר הכי מזעזע שאי פעם נוצר בהיסטוריה, זה עדיין לא סיבה שלא לדון בנושא לגיטימיות ההתנחלויות וזה בטח שלא הופך את הכיבוש בשטחים ל-"לא קיים" או ל-"לא כל כך נורא". בסופו של דבר הדיון כאן הוא על האם לגיטימי או לא לפסול את ההתנחלויות ועל הנימוקים לכאן או לכאן, כל הטענות על הקיבוצים פשוט לא רלוונטיות לדיון הזה, ובשביל זה אפשר לפתוח דיון אחר. מעבר לזה, לאף אחד אין טענה שהקיבוצים עצמם הם לא לגיטימיים או לא חוקיים, יש טענות, שחלקן מקובלות עלי לחלוטין, למשל על ההתנהלות של הקיבוצים כחברה סגורה שמדירה מתוכה אוכלוסיות מסויימות, אבל בניגוד להתנחלויות, שהן לא חלק ממדינת ישראל (כפי שהיא עצמה מגדיר את גבולותיה), לאף אחד אין מחלוקת על כך שהקיבוצים לכשעצמם הם ישובים לגיטימיים בתוך תחומי מדינת ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 13, 2022 10:20 am 
Sophomore

rony כתב:
רואה שחורות כתב:

תשמע, אם אתה רוצה לנהל דיון על כל עוולות הקיבוצים לאורך הדורות זה בהחלט דיון ראוי וחשוב, ואני בכלל לא אתפלא אם יש לי להוסיף אליו כמה וכמה דברים שבכלל לא עלו כאן, אבל גם אם הקיבוצים זה הדבר הכי מזעזע שאי פעם נוצר בהיסטוריה, זה עדיין לא סיבה שלא לדון בנושא לגיטימיות ההתנחלויות וזה בטח שלא הופך את הכיבוש בשטחים ל-"לא קיים" או ל-"לא כל כך נורא". בסופו של דבר הדיון כאן הוא על האם לגיטימי או לא לפסול את ההתנחלויות ועל הנימוקים לכאן או לכאן, כל הטענות על הקיבוצים פשוט לא רלוונטיות לדיון הזה, ובשביל זה אפשר לפתוח דיון אחר. מעבר לזה, לאף אחד אין טענה שהקיבוצים עצמם הם לא לגיטימיים או לא חוקיים, יש טענות, שחלקן מקובלות עלי לחלוטין, למשל על ההתנהלות של הקיבוצים כחברה סגורה שמדירה מתוכה אוכלוסיות מסויימות, אבל בניגוד להתנחלויות, שהן לא חלק ממדינת ישראל (כפי שהיא עצמה מגדיר את גבולותיה), לאף אחד אין מחלוקת על כך שהקיבוצים לכשעצמם הם ישובים לגיטימיים בתוך תחומי מדינת ישראל.

רוני, רק אציין שוב שקיבלת תשובה עניינית, אז אני אשמח לא לשמוע יותר טענות על וואטאבווטיזם.
אחזור בקליפת אגוז על הטיעונים :
1. משפטית יש דעות מכובדות הגורסות מאד שאין בעיה עם ישובים ביו"ש. למשל, לא מזמן איש השמאל הקיצוני
ואדם בעל ידי מפשטי מכובד, אביחי מנדלבליט, אישר את הישוב "אביתר" שיקום בקרוב בע"ה.
מין הסתם הוא עיין כמו שצריך ב"דיני שטחים באספקט בינלאומי" (או משהו בסגנון).
אם כך, קל וחומר שלאור גורן מומלץ לעשות קצת יותר שיעורי בית לפני שהוא מפציץ במכתבים (ונותן לי מוטיבציה לכתוב פוסטים פה, ופוסטים בפייסבוק שמקבלים עשרות לייקים).

2. גם אם יש דעות משפטיות הגורסות כי יישוב יהודי ביו"ש הוא בסדר גמור, עדיין אי אפשר להתעלם מכך שיש כיבוש בפועל. ויש עוולות מוסריות מינוריות כלפי ערביי יו"ש.
יחד עם זאת חשוב לזכור -
א. העוולות המוסריות מינוריות :
    לא זוכר ששמעתי על רעב בקרב ערביי יו"ש.
    אנחנו מפרנסים חלק לא קטן מתושבי יו"ש.
    סביר להניח שבלעדינו מצב ערביי יו"ש לא היה טוב יותר.
    ערביי יו"ש זוכים לא אחת בטיפולים רפואיים בישראל, כאשר מדובר במצבים קריטיים.
    רוב ערביי יו"ש חיים בשלום עם 99% מתושבי יהודי יו"ש (שהינם גם תושבי ארץ ישראל).
ב. המצב שלנו הוא מורכב, וכנראה שנכון לעכשיו זה הפתרון הכי טוב שיש (אלא אם מאמצים את תוכנית השלום שאני הצעתי).
ג. היסטורית ומוסרית, השטח הזה שייך לעם ישראל (ואני כמובן לא אזכיר פה טיעונים של אמת אבסולוטית, למרות שהם הכי רלוונטיים).

אז כן, תקראו לי "מזיז וילונות/חלונות" או וואטאבווטיסט ואפילו טרול.
אבל תכלס, אני כותב ענייני ומנומק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 13, 2022 10:37 am 
Hall of Famer

כבר עניתי לך על זה 1000 פעם, אבל אתה פשוט לא מבין. או שיו"ש שייכות לישראל, ואז לישראל מותר להקים שם ישובים, אבל אז המשמעות היא שהיא מקיימת שם משטר אפרטהייד, ולא לך לקבוע אם העוולות המוסריות שהיא מבצעת כלפי הפלסטינים שחיים שם הן יותר או פחות מינוריות, ולגיטימי לגמרי שכל מקום שמקיים משטר אפרטהייד יוחרם. האפשרות השנייה היא שיו"ש אינן שייכות למדינת ישראל, ואז ישראל מבצעת פשעי מלחמה בכך שהיא מקימה שם ישובים ומיישבת שם אזרחים ישראל, ואז, בעיני לפחות, העילה להחרמה ספציפית של ההתנחלויות פוחתת, אבל העילה להחרמה כוללת של מדינת ישראל כמדינה שמקיימת משטר כיבוש בלי כוונה לסיים אותו ומבצעת פשעי מלחמה-בהחלט עולה.

ישראל משמרת בכוונה מצב משפטי עמום כדי לרקוד על שתי החתונות האלו, וזה לא לגיטימי וראוי לכל גינוי בעיניי. ברור שסיום של מצב הביניים הזה הוא מורכב וייקח שנים, אבל ישראל בכלל לא מתכוונת לסיים אותו אלא מתכוונת לשמר אותו, ואפילו ברמה ההצהרתית לא מכריזה על הכוונות שלה לגבי יו"ש. בעיני זו טקטיקה בזויה והלוואי שישראל תחטוף עליה חרמות, גינויים ושאר ירקות ולו על מנת לאלץ אותה לפחות לבחור כיוון אחד ולחתור לכיוונו במקום לשמר מצב שנוח לה מאוד, אבל שולל מהפלסטינים זכויות בסיסיות שמגיעות לכל אדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 13, 2022 11:27 am 
Junior

אני מרגיש צורך לציין שלא רק שתפיסת העולם של אהוד דוחה (ולטעמי גם הוא כבן אדם) אלא גם שהטיעונים שלו ממש חלשים ברמה האינטלקטואלית. באמת רמה מאוד מאוד נמוכה של טיעונים.
אני כמובן נמנע מלהכנס לדיונים איתו אבל כשאני קורא את מה שהוא כותב אני נדהם גם מהגועל וגם מהרמה האינטילקטואלית הירודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 13, 2022 12:45 pm 
Junior

rony כתב:
כבר עניתי לך על זה 1000 פעם, אבל אתה פשוט לא מבין. או שיו"ש שייכות לישראל, ואז לישראל מותר להקים שם ישובים, אבל אז המשמעות היא שהיא מקיימת שם משטר אפרטהייד, ולא לך לקבוע אם העוולות המוסריות שהיא מבצעת כלפי הפלסטינים שחיים שם הן יותר או פחות מינוריות, ולגיטימי לגמרי שכל מקום שמקיים משטר אפרטהייד יוחרם. האפשרות השנייה היא שיו"ש אינן שייכות למדינת ישראל, ואז ישראל מבצעת פשעי מלחמה בכך שהיא מקימה שם ישובים ומיישבת שם אזרחים ישראל, ואז, בעיני לפחות, העילה להחרמה ספציפית של ההתנחלויות פוחתת, אבל העילה להחרמה כוללת של מדינת ישראל כמדינה שמקיימת משטר כיבוש בלי כוונה לסיים אותו ומבצעת פשעי מלחמה-בהחלט עולה.

ישראל משמרת בכוונה מצב משפטי עמום כדי לרקוד על שתי החתונות האלו, וזה לא לגיטימי וראוי לכל גינוי בעיניי. ברור שסיום של מצב הביניים הזה הוא מורכב וייקח שנים, אבל ישראל בכלל לא מתכוונת לסיים אותו אלא מתכוונת לשמר אותו, ואפילו ברמה ההצהרתית לא מכריזה על הכוונות שלה לגבי יו"ש. בעיני זו טקטיקה בזויה והלוואי שישראל תחטוף עליה חרמות, גינויים ושאר ירקות ולו על מנת לאלץ אותה לפחות לבחור כיוון אחד ולחתור לכיוונו במקום לשמר מצב שנוח לה מאוד, אבל שולל מהפלסטינים זכויות בסיסיות שמגיעות לכל אדם.

אני לא מבין למה חייבת להיות כזאת דיכוטומיה של או שיו"ש שייכת לישראל או שיש שם משטר אפרטהייד. יש גם מצב ביניים. מבחינתי, העובדה שהעולם, חרף התנגדותו למפעל ההתנחלויות, מגיב בצורה די חלבית, בטח בהשוואה לאפרטהייד האמיתי שהיה בדרום אפריקה, מוכיחה שזו מציאות שיכולה להימשך עוד עשרות שנים באין מפריע. כמה כבר ניזוקנו מה-BDS מעבר לכל מיני שטויות של רוג'ר ווטרס וכל מיני חרמות לא כ"כ מעניינות של אוניברסיטאות בחו"ל? בולשיט בקיצור. אפילו את חרם הגלידה של בן אנד ג'ריס על ההתנחלויות ניתן לסכם כמסלול חיים של נאד - עשה קצת רעש, גרם לריח רע אך בסוף התנדף ברוח. לא נעים אך לא נורא. למי שלא מעודכן, הפרשה הסתיימה עם סטירה "עם הכיפה" של חברת האם יוניליוור לחבורת "האידאליסטים" של בן אנד ג'ריס. רוצה לומר שאנחנו ממש לא צריכים להגיע לפתרון קבע, שבמסגרתו תוקם מדינה פלסטינית רק על בסיס "הלחץ החברתי" שלפיו יש אפרטהייד בשטחים וכמה הפלסטינים מסכנים ושאר אוי אוי אוי. המצב יותר מורכב מזה, ולכן אנחנו צריכים להגיע לפתרון קבע אך ורק אם וכאשר זה ישרת את האינטרס הביטחוני שלנו.

אגב, הטענה שלפיה מיליוני ערבים בשטחים חיים תחת אפרטהייד היא כשלעצמה שקר או חוסר הבנה. את העיוות המסוים הנ"ל, שאותו אתם מכנים כאפרטהייד, ניתן לטעון רק על ערביי שטחי C, שמונים בסביבות 100,000 איש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 13, 2022 1:41 pm 
Sophomore

rony כתב:

כמו שענה זכ"א, זה לא מדעים מדויקים. אין פה "כן אפרטהייד" או "100% בשליטת המדינה" או "ישראל מבצעת פשעי מלחמה".
ההיגיון שלי הוא שמדובר במצב של שטחים שלא היו שייכים לאף מדינה + הזיקה ההיסטורית המוכחת של העם היהודי אליהם + רצונה של המדינה לשמור על זהות יהודית.
רוצה לומר, ההחלטה המודעת של המדינה לשמור על המצב הזה כמצב עמום, זה הרע במיעוטו (שוב אם מתעלמים מהתוכנית המדהימה שאני העליתי פה לפורום).

ועוד משהו זה שיש עוולות מוסריות, אני רוצה לומר שני דברים. ניקח למשל מחסום שמחכים בו שעות :
1. האשמה היא על ערביי יו"ש. אם לא היו יוצאים לרצח בנו מידי יום, אולי אפילו לא היה צריך מחסום בכלל.
2. אני לא קורא לזה פשע מלחמה. עם כל הכבוד לצורת ההתבטאות המאד מחוצפת (שלא לומר השקרית)שלך, מדובר פה בעוולה מוסרית מינורית, לא בפשע מלחמה.
3. רוב ערביי יו"ש לא צריכים לעבור במחסומים. רק מי שרוצה לעבור בין "האוטונומיות" שלהם או לעבור לתוך שטחי ארץ ישראל תובב"א.

חוץ מכל זה, זו חוצפה גם להגדיר "פשעי מלחמה" את מה שישראל עושה ביו"ש בזמן שלא מעט ערבים מקבלים לעיתים טיפולים מכוחות ישראלים שמוצבים במחסומים (ממש "פשע מלחמה")
או מסתם מתנחלים טובים שחברים במד"א ונתקלו בתאונה (למשל) של בני דודינו.
אה, ואתה גם מוזמן להגיע למקומות כמו מועצה מקומית בנימין או אזור תעשייה ברקן, ולראות יהודים וערביים תושבי יו"ש עובדים יד ויד באזורי המסחר המתפתחים שם(למשל בחנות של רמי לוי).
זה ממש לא "פשעי מלחמה".

פשעי מלחמה?
תסתכל מה קורה בין רוסיה לאוקראינה, מה קרה בסוריה בעשור הקודם, מה אמריקאים עשו בויאטנם וכו' וכו' וכו'.

אה ועוד משהו, זה פוגע ברגשותיי שאתה משתמש במושג "פלשתינים". אני מבקש שתכבד אותי, ותתעשה השתדלות בכל פעם שאתה מתכתב איתי, להשתמש במושג "ערביי יו'ש".
חוץ מזה, אתה מוזמן לגשת לחנות המקוונת הקרובה לליבך, ולנסות להזמין שם את הספר של אסף וול (דוקטורט עם תואר שני בהיסטוריה),
הספר נקרא "ההיסטוריה של העם הפלסטיני". אתה יכול לקרוא עליו פה, יש גם גרסה אנגלית כמובן :
https://en.wikipedia.org/wiki/A_History ... ian_People
יש מצב שזה אפילו היה רב מכר.
*לצערי היום יש כאלו שמחרימים את הספק. חוצפה ובושה!

sheky כתב:
אני מרגיש צורך לציין שלא רק שתפיסת העולם של אהוד דוחה (ולטעמי גם הוא כבן אדם) אלא גם שהטיעונים שלו ממש חלשים ברמה האינטלקטואלית. באמת רמה מאוד מאוד נמוכה של טיעונים.
אני כמובן נמנע מלהכנס לדיונים איתו אבל כשאני קורא את מה שהוא כותב אני נדהם גם מהגועל וגם מהרמה האינטילקטואלית הירודה.

א. אשמח להימנע מלרדת על אמת האינטיליגנציה והמוסר שלי. זה מעליב אותי. אפשר לבקר עניינית, בלי לעקוץ.
ב. חידדתי בתגובה הנוכחית שלי את הטיעונים כלפי המתקרא "רוני", אולי עכשיו אני אראה קצת יותר טוב.
ג. לגבי זה שטיעונים נראים נחותים אינטלקטואלית.
אני מבין לליבך שקי יקר, זה כמו שאני אכלא מישהו אצלי בבית, לא אתן לו לצאת, ואז אני אגיד "תגיד תודה שאני מביא לך כוס מים כל יום, תראה איזה אדם טוב אני".

העניין הוא כזה :
1. מה לעשות, לפעמים יש סיטואציות שבהם צריכים לבצע עוולות מוסריות מינוריות. זה הכרח המציאות. אז ככה שבאנולוגיה שהבאתי, לא כלאתי בביתי סתם אדם תמים, אלא חשוד בפשע מסוכן.
2. כמו שהבהרתי לרוני וחודדו טיעוני - אין ביו"ש פשעי מלחמה בתכלס(גם אם זה עונה על הגדרה מילונית כזו או אחרת, ואני גם לא בטוח שיש הגדרה מילונית למה שאנו מבצעים ביו"ש).

בכל מקרה, על מנת לאתגר אותך (אני מקווה) מול כל חבריי הפורום, אזרוק לך שאלה :
הבנתי מדבריך שעשית מילואים ביו"ש.

אם כך, יכולות להיות כמה אפשרויות :
1. אתה אדם חסר מצפון שחושב שמבוצעים ביו"ש פשעי מלחמה, ובכל זאת הולך לבצע שם מילואים. יוצא מזה, שדווקא אתה הוא-הוא הזוועתי, כי אתה עשית משהו שמנוגד למצפון שלך.
2. אתה לא באמת מאמין שיש שם פשעי מלחמה, אלא פחות או יותר מסכים איתי שיש שם מצב מורכב.
3. אתה היית מוכרח לבצע את המילואים כי בלי זה היו שמים אותך בכלא, ולכן על אף המשבר המוסרי שחווית נאנסת לשרת שם (זה עדיין לא אומר שאתה תקין מוסרית).
4. בעבר לא חשבת שיש שם פשעי מלחמה ולכן עשית שם מילואים, אבל היום אתה כן חושב שיש שם פשעי מלחמה ולכן אתה כבר לא משרת שם.

דבר נוסף לסיום : הבנתי שיש עכשיו מגמה לשים אותי בקבוצת הנודניקים, אם אני אדם זוועתי, ובאמת מגעיל אותך לקרוא את דבריי, אני באמת ממליץ לך לשים אותי
בקבוצה הזו, ואז תחסוך לעולם כמה שקיות (הקאה).
אני כמובן אשמח דווקא כן להתדיין איתך.
חשוב אני עליך שיהודי יקר אתה, אוהב אדם ורוצה בטוב. ואני באמת מרגיש אהבה כלפיך, על אף האיבה שאתה חש כלפי (קוראים לזה "אהבת חינם).
אני גם לא חושב שהדעות שלא עד כדי כך מזעזעות או טיפשיות . . .
אז אנא שקי יקר, בא נעשה מאמץ לפתוח דף חדש!
*סליחה על החפירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 13, 2022 1:54 pm 
Junior

ehud כתב:
אה ועוד משהו, זה פוגע ברגשותיי שאתה משתמש במושג "פלשתינים". אני מבקש שתכבד אותי, ותתעשה השתדלות בכל פעם שאתה מתכתב איתי, להשתמש במושג "ערביי יו'ש".

ואח"כ אתה מופתע שמכנים אותך טרול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 13, 2022 2:05 pm 
Junior

ehud כתב:
א. אשמח להימנע מלרדת על אמת האינטיליגנציה והמוסר שלי. זה מעליב אותי. אפשר לבקר עניינית, בלי לעקוץ.

לא מעונין או מתכנן להגיב לשאר ההודעה המשונה שלך, רק אציין שהבקשה שלך נדחתה על הסף.
ארד על רמת האינטילגנציה ועל המוסר שלך כל פעם שאראה לנכון. (אלא אם זה מפריע למשתמשים שהם לא אתה ואז כמובן אמנע ).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 13, 2022 2:08 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
rony כתב:

אני לא מבין למה חייבת להיות כזאת דיכוטומיה של או שיו"ש שייכת לישראל או שיש שם משטר אפרטהייד. יש גם מצב ביניים. מבחינתי, העובדה שהעולם, חרף התנגדותו למפעל ההתנחלויות, מגיב בצורה די חלבית, בטח בהשוואה לאפרטהייד האמיתי שהיה בדרום אפריקה, מוכיחה שזו מציאות שיכולה להימשך עוד עשרות שנים באין מפריע. כמה כבר ניזוקנו מה-BDS מעבר לכל מיני שטויות של רוג'ר ווטרס וכל מיני חרמות לא כ"כ מעניינות של אוניברסיטאות בחו"ל? בולשיט בקיצור. אפילו את חרם הגלידה של בן אנד ג'ריס על ההתנחלויות ניתן לסכם כמסלול חיים של נאד - עשה קצת רעש, גרם לריח רע אך בסוף התנדף ברוח. לא נעים אך לא נורא. למי שלא מעודכן, הפרשה הסתיימה עם סטירה "עם הכיפה" של חברת האם יוניליוור לחבורת "האידאליסטים" של בן אנד ג'ריס. רוצה לומר שאנחנו ממש לא צריכים להגיע לפתרון קבע, שבמסגרתו תוקם מדינה פלסטינית רק על בסיס "הלחץ החברתי" שלפיו יש אפרטהייד בשטחים וכמה הפלסטינים מסכנים ושאר אוי אוי אוי. המצב יותר מורכב מזה, ולכן אנחנו צריכים להגיע לפתרון קבע אך ורק אם וכאשר זה ישרת את האינטרס הביטחוני שלנו.

אגב, הטענה שלפיה מיליוני ערבים בשטחים חיים תחת אפרטהייד היא כשלעצמה שקר או חוסר הבנה. את העיוות המסוים הנ"ל, שאותו אתם מכנים כאפרטהייד, ניתן לטעון רק על ערביי שטחי C, שמונים בסביבות 100,000 איש.

אם בשטחי A ו-B הייתה מדינה פלסטינית עם זכויות וסמכויות של מדינה, היית צודק, אבל היישות הפלסטינית היא לא מדינה, מי ששולט בחלק גדול מחיי היום-יום של הפלסטינאים שחיים שם זו ישראל, ומכיוון שאין להם שום השפעה דמוקרטית על מי ששולט בפועל בשטח, מכאן שאין להם זכויות זהות לתושבי ההתנחלויות בשטחי יו"ש, וזה בדיוק משטר אפרטהייד (או כיבוש) שקיים בכל שטחי יו"ש. ודעות כמו שלך זו בדיוק הסיבה שבה אני חושב שצעדים כמו חרמות, לכל הפחות על ההתנחלויות, הן לא רק לגיטימיות אלא אפילו מתבקשות כדי להפוך את הסטטוס-קוו שלכאורה מאוד נוח לישראל, ומאוד לא נוח לפלסטינים, למשהו שלא נוח גם עבור ישראל ויאלץ אותה להתקדם לכיוון של פתרון קבע. אני גם לא אומר שצריך להגיע לפתרון קבע מחר, אני כן אומר שישראל חייבת להבין קודם כל, שהמצב הנוכחי לא יכול להמשך לנצח, ושנית, לבחור באיזה כיוון של פתרון קבע היא מעדיפה, כי כרגע המציאות שבה ישראל ממשיכה להגדיל את ההתנחלויות הולכת ולאט לאט מייצרת מציאות שבה לישראל לא תהיה בחירה, היא לא תוכל לפנות מספיק מתנחלים כדי לייצר מדינה פלסטינית עם גבולות הגיוניים, ובברירת מחדל תיגרר לפתרון של מדינה אחת. וכאן אנחנו שוב חוזרים לצעד של אור גורן, הצעד הקטן שלו הופך את הסטטוס קוו הלא מוסרי הזה לקצת פחות נוח עבור ישראל, זה לכשעצמו לא יגרום לה לסטות ממנו בשום נקודת זמן קרובה, אבל הצטברות של מספיק צעדים כאלו לאורך זמן אולי כן.

בסוף בסוף צריך לזכור שהסטטוס קוו הזה אולי נראה נוח, אבל בפועל הוא משמר אותנו במצב מתמשך של מלחמה על אש קטנה כבר כמה עשורים טובים, אבל בגלל שהתרגלנו לחיות ככה, אנחנו (וגם הפלסטינים) אפילו לא מעיזים לחשוב שאולי אפשר לחיות יותר טוב. ברור שכל מהלך לכיוון הסכם קבע יהיה קשה מאוד ואנחנו והפלסטינים נאכל הרבה חרא ממנו בדרך, אבל אם אתה מניח שבסוף הוא גם ככה יקרה, אז יוצא אנחנו סתם מבזבזים כאן שנים על גבי שנים והרוגים על גבי הרוגים כי אנחנו מחכים שמישהו יכופף לנו את היד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 13, 2022 2:14 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
ehud כתב:

לא מעונין או מתכנן להגיב לשאר ההודעה המשונה שלך, רק אציין שהבקשה שלך נדחתה על הסף.
ארד על רמת האינטילגנציה ועל המוסר שלך כל פעם שאראה לנכון. (אלא אם זה מפריע למשתמשים שהם לא אתה ואז כמובן אמנע ).

לא מפריע , בדיוק ההיפך. אנא תמשיך.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 13, 2022 2:37 pm 
Junior

rony כתב:
אם בשטחי A ו-B הייתה מדינה פלסטינית עם זכויות וסמכויות של מדינה, היית צודק, אבל היישות הפלסטינית היא לא מדינה, מי ששולט בחלק גדול מחיי היום-יום של הפלסטינאים שחיים שם זו ישראל, ומכיוון שאין להם שום השפעה דמוקרטית על מי ששולט בפועל בשטח, מכאן שאין להם זכויות זהות לתושבי ההתנחלויות בשטחי יו"ש, וזה בדיוק משטר אפרטהייד (או כיבוש) שקיים בכל שטחי יו"ש. ודעות כמו שלך זו בדיוק הסיבה שבה אני חושב שצעדים כמו חרמות, לכל הפחות על ההתנחלויות, הן לא רק לגיטימיות אלא אפילו מתבקשות כדי להפוך את הסטטוס-קוו שלכאורה מאוד נוח לישראל, ומאוד לא נוח לפלסטינים, למשהו שלא נוח גם עבור ישראל ויאלץ אותה להתקדם לכיוון של פתרון קבע. אני גם לא אומר שצריך להגיע לפתרון קבע מחר, אני כן אומר שישראל חייבת להבין קודם כל, שהמצב הנוכחי לא יכול להמשך לנצח, ושנית, לבחור באיזה כיוון של פתרון קבע היא מעדיפה, כי כרגע המציאות שבה ישראל ממשיכה להגדיל את ההתנחלויות הולכת ולאט לאט מייצרת מציאות שבה לישראל לא תהיה בחירה, היא לא תוכל לפנות מספיק מתנחלים כדי לייצר מדינה פלסטינית עם גבולות הגיוניים, ובברירת מחדל תיגרר לפתרון של מדינה אחת. וכאן אנחנו שוב חוזרים לצעד של אור גורן, הצעד הקטן שלו הופך את הסטטוס קוו הלא מוסרי הזה לקצת פחות נוח עבור ישראל, זה לכשעצמו לא יגרום לה לסטות ממנו בשום נקודת זמן קרובה, אבל הצטברות של מספיק צעדים כאלו לאורך זמן אולי כן.

בסוף בסוף צריך לזכור שהסטטוס קוו הזה אולי נראה נוח, אבל בפועל הוא משמר אותנו במצב מתמשך של מלחמה על אש קטנה כבר כמה עשורים טובים, אבל בגלל שהתרגלנו לחיות ככה, אנחנו (וגם הפלסטינים) אפילו לא מעיזים לחשוב שאולי אפשר לחיות יותר טוב. ברור שכל מהלך לכיוון הסכם קבע יהיה קשה מאוד ואנחנו והפלסטינים נאכל הרבה חרא ממנו בדרך, אבל אם אתה מניח שבסוף הוא גם ככה יקרה, אז יוצא אנחנו סתם מבזבזים כאן שנים על גבי שנים והרוגים על גבי הרוגים כי אנחנו מחכים שמישהו יכופף לנו את היד.

זה שלאדם אין מדינה לא אומר שהוא חי תחת אפרטהייד. הרשות אמנם לא בגדר מדינה, אבל יש לה מעמד של ישות אוטונומית, היא מספקת שירותים לתושבים שלה ועוד. בשטחי A ו-B לא חיים יהודים, ולכן אין מתח סביב שירותים שיהודים מקבלים לעומת ערבים. בשטח C זה קיים במידה מסוימת.
המצב הנוכחי הוא בהחלט לא אידאלי, אבל לא בטוח בכלל שבנקודת הזמן הנוכחית הוא לא הרע במיעוטו. מדינה פלסטינית חצי שעה נסיעה מחדרה, שעושה לנו את המוות על בסיס יומי היא אפשרות מפחידה הרבה יותר. כשתבשיל בפלסטינים ההבנה שהם לא באמת בעמדת כוח מולנו ברמה המדינית, כך שהם לא יכולים להרשות לעצמם לדחות הצעות שניתנו להם (וכאלה שכנראה לא תחזורנה) בעבר על ידי העבריין אולמרט, למשל, אז כנראה שיהיה על מה לדבר. כיום הם עדיין לא שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 13, 2022 3:41 pm 
Hall of Famer

עזוב את הפלסטינים בצד, מי שצריכה להחליט מה היא רוצה זו ישראל, לפני שהמציאות תחליט בשבילנו ולפני שהעולם יכופף לנו את היד. אף אחד לא מבטיח לך שנקודת החלטה מאולצת שתגיע (והיא תגיע) איפשהו בעתיד תביא לך תוצאות טובות יותר מהחלטה מושכלת שהיא לא תחת לחץ עכשיו, להיפך, כמעט מובטח לך שהחלטה באיזושהי נקודת זמן עתידית שכזו תביא לך תוצאות פחות טובות ומה שבטוח ב-100%-תקטין לך את מרחב האפשרויות לפתרון. מה שהיא עוד מבטיחה לך ב-100% זה עוד ועוד שנים של מלחמה על אש קטנה ועוד ועוד הרוגים ופצועים משני הצדדים, שלא לדבר על נזקים כלכליים, מדיניים וכיו"ב שנגרמים לך בכל רגע עד שאותה נקודה עתידית תגיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 13, 2022 3:46 pm 
Sophomore

sheky כתב:
ehud כתב:

אני אתמצת, וזה לא רק עבורך, אלא עבור מי שמדינה חושב ומתנהל כמוך (לדעתי כמה עשרות/מאות אנשים בודדים) :
אם אתה מסכים שישראל מבצעת פשעי מלחמה + המצב ביו"ש בעייתי מוסרית, מדוע עשית מילואים ביו"ש?
מדוע לא סרבת על רקע מצפוני?
*למיטב זכרוני זה מה שכתבת פה בפורום לא מזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 13, 2022 3:47 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
ehud כתב:

ואח"כ אתה מופתע שמכנים אותך טרול.

אני מסכים עם הביקורת, וכל הכבוד לך על הענייניות, ועל כך שאינך משמיץ אותי.
אשתדל להימנע מדברים כאלו בעתיד.

עם זאת, שים לב ש 99% מההודעה שלי הייתה עניינית ולא טרולוסיטית כלל וכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 13, 2022 4:33 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
כמדינה שמקיימת משטר כיבוש בלי כוונה לסיים אותו ומבצעת פשעי מלחמה-בהחלט עולה.
.

יישוב אזרחים של המדינה הכובשת בשטח הכבוש בכפיה (התנחלויות ביו"ש למשל) אסור על פי אמנתז'נבה, אבל לא מוגדר כפשע מלחמה.
פשע מלחמה על פי אמנת ג'נבה הוא אחד מהפעולות מהסוגים הבאים -
1. שבויי מלחמה - הוצאה להורג ללא משפט, מניעת טיפול בפצועים, שימוש בעינויים וכדומה.
2. טיפול שאינו נאות באוכלוסיה האזרחית - רצח, אונס, הגליה, שיעבוד, עינויים, הרכס שרירותי של תשתיות אזרחיות (ללא הצדקה צבאית) וכדו'.
3. שימוש בנשק לא קונבנציונלי
4. שימוש בילדים כלוחמים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 13, 2022 6:34 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
rony כתב:
.

יישוב אזרחים של המדינה הכובשת בשטח הכבוש בכפיה (התנחלויות ביו"ש למשל) אסור על פי אמנתז'נבה, אבל לא מוגדר כפשע מלחמה.
1. שבויי מלחמה - הוצאה להורג ללא משפט, מניעת טיפול בפצועים, שימוש בעינויים וכדומה.
2. טיפול שאינו נאות באוכלוסיה האזרחית - רצח, אונס, הגליה, שיעבוד, עינויים, הרכס שרירותי של תשתיות אזרחיות (ללא הצדקה צבאית) וכדו'.
3. שימוש בנשק לא קונבנציונלי
4. שימוש בילדים כלוחמים.

למה אתה מבלבל אותו עם עובדות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 14, 2022 9:04 am 
מנהל פורום

עמוס לב כתב:
rony כתב:
.

1. שבויי מלחמה - הוצאה להורג ללא משפט, מניעת טיפול בפצועים, שימוש בעינויים וכדומה. ישראל עושה את זה
2. טיפול שאינו נאות באוכלוסיה האזרחית - רצח, אונס, הגליה, שיעבוד, עינויים, הרכס שרירותי של תשתיות אזרחיות (ללא הצדקה צבאית) וכדו'. ישראל עושה את זה
3. שימוש בנשק לא קונבנציונלי למיטב ידיעתי ישראל לא עושה את זה
4. שימוש בילדים כלוחמים. למיטב ידיעתי ישראל לא עושה את זה

2 מ-4 זה לא מרשים בכדורסל, אבל לא רע בפשעי מלחמה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 14, 2022 9:14 am 
Junior

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
עמוס לב כתב:
rony כתב:
.

1. שבויי מלחמה - הוצאה להורג ללא משפט, מניעת טיפול בפצועים, שימוש בעינויים וכדומה. ישראל עושה את זה
2. טיפול שאינו נאות באוכלוסיה האזרחית - רצח, אונס, הגליה, שיעבוד, עינויים, הרכס שרירותי של תשתיות אזרחיות (ללא הצדקה צבאית) וכדו'. ישראל עושה את זה
3. שימוש בנשק לא קונבנציונלי למיטב ידיעתי ישראל לא עושה את זה
4. שימוש בילדים כלוחמים. למיטב ידיעתי ישראל לא עושה את זה

2 מ-4 זה לא מרשים בכדורסל, אבל לא רע בפשעי מלחמה

יותר כמו 0 מ-4. יכול להיות שהיו מקרים נקודתיים שיכולים לענות על אחד מהסעיפים הללו, אבל לטעון שמדובר במשהו שקורה בשיטתיות?
לא לחינם הטענות לפשעי מלחמה מתנקזות בעיקר אצל גורמים אנטישמים מובהקים ואינן מהוות קונצנזוס במדינות נורמליות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 14, 2022 9:29 am 
מנהל פורום

בשלוף, רצח, עינויים, הוצאות להורג ללא משפט, הרס שרירותי אלו דברים שישראל עושה באופן שיטתי. זה שמלבישים את זה יפה במילים כמו פגיעה בתשתיות טרור, גל מעצרים, תאונה מבצעית וכאלו לא הופך אותם לפחות פשעים.
וזה שאנטישמים טוענים את הטענות האלו, לא הופך את הטענות לאנטישמיות, זה רק אומר שבאופן משונה ומקרי האנטישמים צודקים. (שלא לדבר על זה שההגדרה לאנטישמי היום היא "טוען טענות כאלו" שזה נסיון מוצלח וגאוני לחסום ביקורת על ישראל)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 132 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot], רוני דיאון ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: