סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 9:44 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 8 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' ספטמבר 20, 2022 9:55 am 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
3 הסנטרים היחידים שנחשבים לגבוהי ההווה והעתיד, התפתחו בחול:
צ'אצ'א- באקדמיה בצ'כיה.
סורקין- במכללות.
גלעד לוי- באקדמיה בספרד.
מעבר להם אין אף סנטר נורמלי שצמח בערוגה המקומית, הכי סביר זה זלמנסון שמעבר לקליעה מחצי מרחק- לקוי בכל היסודות של המשחק.

זה צריך להיות מול העיניים של כל גבוה צעיר- משחקים בליגת הנוער מול גמדים, לא יקדמו אותך להיות סנטר סביר לליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 20, 2022 10:12 am 
Senior

אני מופתע קצת שדווקא על היסודות של זלמנסון אתה נופל כאן, כשהוא אחד הגבוהיםהבודדים שהיו בארץ מזה הרבה זמן שיש להם ממש ארסנל מובים עם הגב לסל ויסודות טובים בצד ההתקפי של המגרש.
הבעיות של זלמנסון הרבה יותר קשורות להיותו אתלטיות בינוני ומטה, די איטי ואולי גם לפעמים לוקה באגרסיביות. שים את היסודות שלו בגוף של צ'אצ'אשווילי, עם האורך, האתלטיות, היכולות להזיז רגליים בהגנה ואתה מקבל גבוה פותח טוב לרמות של פלייאוף ביורוקאפ/BCL.

לעניין העבודה עם גבוהים, מאוד יכול להיות שאתה צודק, אבל אני חושב שחלק מהבעיה כאן היא לא פשוט העבודה עם הפרוספקטים, אלא גם מחסור בפקוספקטים. שלושת הגבוהים שרשמת לא בהכרח נבדלים מהאחרים כי הם יצאו לחו"ל, אלא שהם פשוט מהווים אחוז גדול מאוד מהגבוהים המוכשרים שבכלל היו כאן בשנים האחרונות.
אני לא עכבר כדורסל נוער גדול מאוד, אבל לא זכורים לי יותר מדי שמות של גבוהים שבכלל יכלו להתפתח מהם משהו והתפספסו בשנים האחרונות, כמה כאלו כבר היו? (בטוח שיש ואני לא מכיר / לא קופצים לי) ישראל לא מאוד משופעת באנשים מעל 2.02 מ', אז אני מניח שכמות האלו שגם יודעים לתפוס כדור ולשנות כיוון בלי שתשבר להם הברך היא לא גדולה במיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 20, 2022 10:22 am 
מנהל פורום

אספסוף כתב:
צ'אצ'א- באקדמיה בצ'כיה.
סורקין- במכללות.
גלעד לוי- באקדמיה בספרד.
מעבר להם אין אף סנטר נורמלי שצמח בערוגה המקומית, הכי סביר זה זלמנסון שמעבר לקליעה מחצי מרחק- לקוי בכל היסודות של המשחק.

זה צריך להיות מול העיניים של כל גבוה צעיר- משחקים בליגת הנוער מול גמדים, לא יקדמו אותך להיות סנטר סביר לליגה.

צ'אצ'א היה כולה עונה אחת בצ'כיה. כיכב כבר לפני שטס לשם. ברור שהתקדם שם, אבל לתת להם את כל הקרדיט?
גם גלעד לוי - ברור שהתקדם שם המון, אבל קיבל בסיס מאוד טוב בארץ והוא גם "חולה כדורסל" ומתאמן מגיל 0 בערך, בניגוד להרבה גבוהים אחרים שמגיעים לכדורסל בגיל מאוחר כי הם גבוהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 20, 2022 12:30 pm 
Freshman

ודים כתב:
אספסוף כתב:
צ'אצ'א- באקדמיה בצ'כיה.
סורקין- במכללות.
גלעד לוי- באקדמיה בספרד.

צ'אצ'א היה כולה עונה אחת בצ'כיה. כיכב כבר לפני שטס לשם. ברור שהתקדם שם, אבל לתת להם את כל הקרדיט?
גם גלעד לוי - ברור שהתקדם שם המון, אבל קיבל בסיס מאוד טוב בארץ והוא גם "חולה כדורסל" ומתאמן מגיל 0 בערך, בניגוד להרבה גבוהים אחרים שמגיעים לכדורסל בגיל מאוחר כי הם גבוהים.

צ'אצ'א כיכב לפני צכיה?
גלעד לוי היה שחקן משמעותי לפני ספרד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 20, 2022 1:27 pm 
מנהל פורום

אספסוף כתב:
ודים כתב:
אספסוף כתב:
צ'אצ'א- באקדמיה בצ'כיה.
סורקין- במכללות.
גלעד לוי- באקדמיה בספרד.

צ'אצ'א כיכב לפני צכיה?
גלעד לוי היה שחקן משמעותי לפני ספרד?

אני משווה ביחס לגיל ולשלב שבו היו.
כל שחקן בן 19 יהיה בשלב אחר ממה שהיה בגיל 18 בליגת נוער, ובטח לוי שהגיע לספרד בגיל 16.
הכוונה שלי הייתה שצ'צ'אשוילי היה כבר שחקן מוביל בליגה לנוער, ואפילו שלא הספיק ממש להתנסות ברמת הבוגרים, היה נראה שהכיוון טוב. כנ"ל גלעד לוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 20, 2022 4:03 pm 
Sophomore

זה קצת להאכיל את הטרול כי זה מרגיש כמו כותרת פרובוקטיבית שאין הרבה מחשבה או בדיקה יסודית מאחוריה. ועדיין...

על צ'צ'א ולוי ודים כתב. סורקין? ממה שאני זוכר, באליפות אירופה עד גיל 18 (2014) היו לו ממוצעים של בערך 15 נקודות ו-10 ריבאונדים למשחק, כולל איזה התפוצצות של 20 נקודות 25 ריבאונדים במשחק אחד (לא זוכר מול מי). לא בדיוק אלמוני והסיבה שהוא בכלל קיבל הצעה ממכללה כמו אורגון. מה עשו באורגון עם הפוטנציאל הזה? בארבע שנים שם הוא שיחק 6.5 דקות למשחק (לא עבר את ה-10 באף עונה), קלע 2.5 נקודות ולקח 1.2 ריבאונדים למשחק... אם כבר, זה נראה כאילו גמרו לו שם את הביטחון. המשחק בקולג'ים מאוד טקטי ובניית שחקנים היא לא בדיוק בראש מעייניהם. רק כשהוא חזר לישראל לחיפה הוא התחיל לקבל שוב ביטחון ודקות משחק ובסוף הפוטנציאל פרץ. בעיני לפחות, ארבע השנים הללו באורגון בלי לשחק כמעט, במקום נניח לשחק קודם בלאומית ואז בליגת העל, נראות כמו בזבוז לא קטן (לשבת על הספסל ולהתאמן מול שחקנים טובים אפשר גם במכבי).

בנוסף, כמו ש-STAVS כתב, אפשר לחשוב איזה פרוספקטים גבוהים התפספסו כאן בעשור האחרון. כל מיני יונתן אטיאסים או עידו פליישרים. סנטרים כבדים ואיטיים (וגם לא ממש גבוהים כמו לוי) שלא מתאימים למשחק המודרני. כאילו שאם פליישר היה משיג מלגה באיזו מכללה (או חוזה באיזו קבוצה צ'כית או סלובנית) היה יוצא ממנו שחקן נבחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 20, 2022 6:38 pm 
Hall of Famer

אני לא מסכים איתך לגבי המכללה. נכון שבכדורסל המכללות יש למאמן שליטה הרבה יותר גדולה, אבל בוודאי שעובדים על יסודות. רוב המאמנים במכללות רואים את עצמם כמורים יותר מאשר ככאלה שמה שחשוב שיביאו את הניצחון. ברוב המכללות (לא קנטאקי) יש משמעות לתהליך ולהתפתחות שחקנים. . אני בטוח שסורקין קיבל לא מעט דברים באורגון, גם אם נפגע בנושא דקות המשחק.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 21, 2022 1:32 am 
Sophomore

עמוס לב כתב:
אני לא מסכים איתך לגבי המכללה. נכון שבכדורסל המכללות יש למאמן שליטה הרבה יותר גדולה, אבל בוודאי שעובדים על יסודות. רוב המאמנים במכללות רואים את עצמם כמורים יותר מאשר ככאלה שמה שחשוב שיביאו את הניצחון. ברוב המכללות (לא קנטאקי) יש משמעות לתהליך ולהתפתחות שחקנים. . אני בטוח שסורקין קיבל לא מעט דברים באורגון, גם אם נפגע בנושא דקות המשחק.

לא שזה משנה יותר מדי לטיעון הכללי. אבל זה ממש לא הרושם שלי מכדורסל המכללות שאני עוקב אחריו בשנים האחרונות. ברוב המכללות הבכירות יש על המאמנים לא מעט לחץ להביא הישגים והם בהחלט נאלצים להקריב פיתוח שחקנים צעירים בדרך. אפשר לראות את זה למשל בנטייה של השנתיים האחרונות להביא סיניורים מנוסים אבל פחות מוכשרים, שקיבלו עוד שנת זכאות בגלל קוביד, על חשבון גיוס פרשמנים. מאמנים לא פעם מושיבים שחקני נבא עתידיים מוכשרים אבל בוסריים על הספסל ונותנים יותר דקות לשחקנים שיוכלו להביא להם ניצחונות כאן ועכשיו. המאמנים עצמם כמובן מוכרים את הרושם שמה שחשוב להם באמת זה פיתוח שחקנים, כי זו בסופו של דבר הדרך לגייס שחקנים עתידיים (מי ירצה לבוא למכללה שמצהירה שהיא לא משקיעה בפיתוח). אבל כמו בליגת העל בישראל, בסופו של דבר הם נמדדים על פי הישגים ומתנהגים בהתאם.

זה לא אומר שאין עבודה עם שחקנים באימונים ומעטפת שמשקיעה בפיתוח. אז כמובן שסורקין גם קיבל דברים, כולל התמודדות באימונים מול שחקני נבא עתידיים כמו דילון ברוקס, כריס בושה, ג'ורדן בל וטיילר דורסי (חתיכת קבוצה הייתה להם שם לפני כמה שנים). אבל את אלו הוא יכל לדעתי לקבל גם במכבי תל אביב או הפועל ירושלים (או הגליל) ולא בטוח שברמה נמוכה יותר. אם לא אכפת לצעיר מוכשר לשבת על הספסל 4 שנים בלי דקות משחק, יש הרבה מקומות שבהם אפשר לעשות את זה. עד כמה באמת מתקדמים ככה בהשוואה לאלטרנטיבות זו שאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 8 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה