עמוס לב כתב:
אני לא מסכים איתך לגבי המכללה. נכון שבכדורסל המכללות יש למאמן שליטה הרבה יותר גדולה, אבל בוודאי שעובדים על יסודות. רוב המאמנים במכללות רואים את עצמם כמורים יותר מאשר ככאלה שמה שחשוב שיביאו את הניצחון. ברוב המכללות (לא קנטאקי) יש משמעות לתהליך ולהתפתחות שחקנים. . אני בטוח שסורקין קיבל לא מעט דברים באורגון, גם אם נפגע בנושא דקות המשחק.
לא שזה משנה יותר מדי לטיעון הכללי. אבל זה ממש לא הרושם שלי מכדורסל המכללות שאני עוקב אחריו בשנים האחרונות. ברוב המכללות הבכירות יש על המאמנים לא מעט לחץ להביא הישגים והם בהחלט נאלצים להקריב פיתוח שחקנים צעירים בדרך. אפשר לראות את זה למשל בנטייה של השנתיים האחרונות להביא סיניורים מנוסים אבל פחות מוכשרים, שקיבלו עוד שנת זכאות בגלל קוביד, על חשבון גיוס פרשמנים. מאמנים לא פעם מושיבים שחקני נבא עתידיים מוכשרים אבל בוסריים על הספסל ונותנים יותר דקות לשחקנים שיוכלו להביא להם ניצחונות כאן ועכשיו. המאמנים עצמם כמובן מוכרים את הרושם שמה שחשוב להם באמת זה פיתוח שחקנים, כי זו בסופו של דבר הדרך לגייס שחקנים עתידיים (מי ירצה לבוא למכללה שמצהירה שהיא לא משקיעה בפיתוח). אבל כמו בליגת העל בישראל, בסופו של דבר הם נמדדים על פי הישגים ומתנהגים בהתאם.
זה לא אומר שאין עבודה עם שחקנים באימונים ומעטפת שמשקיעה בפיתוח. אז כמובן שסורקין גם קיבל דברים, כולל התמודדות באימונים מול שחקני נבא עתידיים כמו דילון ברוקס, כריס בושה, ג'ורדן בל וטיילר דורסי (חתיכת קבוצה הייתה להם שם לפני כמה שנים). אבל את אלו הוא יכל לדעתי לקבל גם במכבי תל אביב או הפועל ירושלים (או הגליל) ולא בטוח שברמה נמוכה יותר. אם לא אכפת לצעיר מוכשר לשבת על הספסל 4 שנים בלי דקות משחק, יש הרבה מקומות שבהם אפשר לעשות את זה. עד כמה באמת מתקדמים ככה בהשוואה לאלטרנטיבות זו שאלה.