Dovi כתב:
אבימאל כתב:
אם גוש נתניהו זוכה ב61 מנדטים אפשר לומר שיש לו לגיטימציה לבטל את האישומים של נתניהו?
(ולא,זה לא כמו להרג את כל הג'ינג'ים)
מצטרף לתהיות למה זה נותן לגיטימציה כל שהיא לביטול האישומים.
הרצון של חלק גדול מהעם לראות אותו בשלטון יכולה
אולי לתת לגיטימציה לדחיה של המשפט שלו לאחרי שתסתיים הכהונה כדי שהוא יוכל לנהל את המדינה בלי המשפט על הגב.
כרגע רוב העם נמצא או בצד של ביבי ואז זה אומר שלא חשוב מה הוא יעשה (וברור שהוא עושה גם דברים גרועים לכל הדעות) תמיד יצדיקו אותו ויגידו שהוא מלך או בצד השני שרק לא ביבי ולא משנה מה הוא יעשה (
וברור שהוא עושה גם דברים טובים לכל הדעות) תמיד יגידו שהוא רע ונוכל ואין בו טיפת טוב.
לכן, לא חושב שלתת לבחירה של עם כזה לגיטימציה לביטול אישום היא הדבר הנכון.
אני לא חושב שהרצון של חלק נרחב מהעם לראות אותו בשלטון נותן איזושהי לגיטימציה אפילו לדחות את המשפט עד לסיום כהונתו מהסיבה הפשוטה שהמטרה הראשונה במעלה שלו, בוא לא נהיה תמימים, היא לבטל את המשפט. הרי זה לא שנתניהו באמת מתכוון לסיים את כהונתו (בעוד כמה קדנציות? אחת, שתיים, יותר?) ואז להגיד "אוקי, אני מוכן להישפט עכשיו". זה כמו שפוטין יגיד "תנו לי רק לסיים עם אוקראינה ואז תשפטו אותי בהאג".
לגבי המשפט הנוסף שהדגשתי, רשמת "עושה" ולא "עשה". זה תמיד משעשע אותי אנשים שמזכירים היום לזכותו של נתניהו למשל את פעולותיו כשר האוצר לפני כמעט 20 שנה, שזה קצת כמו לטעון היום לזכותו של או ג'יי סימפסון כמי שהיה ראנינג בק נהדר בתחילת שנות השבעים, או במילים אחרות - קרו כמה דברים מאז.
אלו דברים חיוביים נתניהו עושה היום, או בשנים האחרונות בכללי? אני אתן לו את הבאת החיסונים (ולא ניכנס לכמה זה עלה ויעלה לנו בעתיד) ואת הסכמי אברהם (שבואו נודה על האמת, הם יותר עסקת נשק מוצלחת של טראמפ מאשר הסכמי שלום), אבל מעבר לכך? איזה טוב הוא עשה עבור העם? האם יש אזשהו מנהיג בתולדות המדינה ששיסה ופילג כמו ביבי? העובדה שחצי מהעם בעד אדם מושחת כמוהו (לא לכאורה) היא תעודת עניות לכל אומה באשר היא. אפילו את הדברים החיוביים שהוא עשה כשר אוצר הוא חירב (מחרי הדיור ויוקר המחייה שהאמירו בעשור האחרון לשלטונו, הסגרים + המענקים לכולם בקופת הקורונה) וימשיך לחרב (בכניעה שלו לחרדים בעניין לימודי הליבה) אם זה מה שיציל אותו מהמשפט.
אבימאל כתב:
rony כתב:
אבל כל אזרח יכול לטעון לאכיפה בררנית, אז מה? נפסיק לאכוף? אם ניידת עוקבת אחרי אזרח 3 שעות ובסוף מוציאה אותו עם דו"ח אז זה אומר שקודם כל- הוא עשה עבירת תנועה. שנית- אם הוא חושב שנעשתה כלפיו אכיפה בררנית אז הוא צריך להוכיח את זה, וגם זה לא בהכרח טיעון מספיק כבד כדי למנוע ממנו להיות מורשע ולהענש.
וספציפית לגבי נתניהו- לטעון שיש כלפיו אכיפה בררנית בגלל "רוח המפקד" מצד מפכ"ל ויועמ"ש שהוא אישית בחר בפינצטה זה לא עובר שום מבחן סבירות הגיוני.
לא נפסיק לאכוף אבל נגביל את כוחה של מערכת האכיפה.
אכיפה בררנית זה לא סתם משהו טורדני.
סבבה לך לחיות במדינה שבה רק שחורים מקבלים דוחות מהירות?ספציפית לגבי נתניהו ההגיון שלי אומר אחרת ולא רק שלי.
לא נראה לי שקיים דיון בגודל סביר שיכול לגרום לנו לשכנע אחד את השני בנושא.
לכן אני מעדיף לדון על העקרון ולא על התיק.
האם השוות פה את נתניהו לשחורים שמקבלים דוחות על לא עוול בכפם? זה בגלל שנתניהו הוא נציג ישראל השנייה ולא אחד האנשים הכי פריווילגים בתולדות העם היהודי?