סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 3:00 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1858 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 75  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הת'רד הפוליטי החדש
הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 10:27 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
הבנתי שההסכם מעגן את הקו שישראל קבעה במים הטריטוריאלים ב-2000 והויתור הוא במים הכלכליים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 10:31 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ממה שאני מבין (שוב לפי הפרסומים) - לא ממש.
הקווים הראשוניים שעליהם עמדו שתי המדינות היו שני קווים ישרים אלכסוניים, כשהויכוח היה הזווית של הקווים לתוך הים. הקו של ישראל כמובן היה בזווית שמתחה אותו יותר צפונה.
לפי מה שמסתמן, לבנון תקבל את הקו האלכסוני שלה בתוספת שטח שיסומן בקו שיימתח ממפגש הגבול היבשתי עם הים בזווית 90 מעלות, כלומר ישירות מערבה, לתוך הים, עד מרחק מסויים, ואז יחתוך צפונה ויתחבר לקו האלכסוני הדרומי יותר שהיא דרשה מלכתחילה.
אם זה ככה, לבנון מקבלת 100% מדרישותיה ועוד קצת.

ואני עד עכשיו לא הבנתי למה השאיבה מכריש תלויה בהסכם הזה. מכריש צריך להתחיל לשאוב מיד כשיהיה אפשר, עם או בלי הסכם. הוא לא חלק משטח המחלוקת.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 10:41 am 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
rony כתב:
זה כן אני כתב:
rony כתב:
לגבי עניין הגבול הימי עם לבנון, דחייה של ההסכמה עד לכינון ממשלה שאינה ממשלת מעבר יכול לקחת חודשים ואולי שנים כמו שהמצב בסקרים נראה, וכל עוד ישראל לא מסדירה את העניין הזה היא לא יכולה להפיק גז ממאגר כריש, מדובר בהפסדים שיכולים להסתכם בסכומים גדולים, אולי אפילו מיליארדים. אני לא אומר שהפשרה שישראל תגיע אליה היא כן או לא טובה, אני רק אומר שיכול להיות שדחיה של ההסכם יכולה לעלות לנו יותר מכל הישג שהדחיה תביא לנו, ואף אחד לא מבטיח לנו שדחיה תביא לנו הסכם יותר טוב או שנשיג ממנה איזשהו רווח. בדיוק כמו עם חוק המטרו, אופוזיציה אחראית הייתה משתפת פעולה עם הממשלה בניסיון להגיע לפתרון מהיר וטוב לעניין, מתוך הבנה שזה מה שטוב לאזרחי ישראל ושלזמן יש חשיבות עליונה והקדמה של פתרון שווה הרבה מאוד כסף למדינה ושיפור משמעותי ברווחה של אזרחי ישראל, אבל האופוזיציה עסוקה בעיקר בפוליטיקת בחירות קטנונית ולא בטובת אזרחי ישראל.

לא רלוונטי ולא מעניין. בהעדר מוכנות של האופוזיציה לתת יד לדבר (ומי בכלל קבע שזה הסכם שטוב לישראל? לפיד?), אין לממשלת מעבר לא יכולה להיות סמכות להעביר כזה הסכם שעתיד להשפיע על עתיד המדינה במידה משמעותית. זה מחטף, אין דרך אחרת לתאר זאת.
ההנחה שלך שאנו עתידים לחיות עם ממשלת המעבר הזו במשך חודשים ואף שנים לא בהכרח בעלת אחיזה במציאות. בבחירות הקודמות זה גם היה נראה כך, ועובדה שלבסוף הצליחו להקים ממשלה (נוראית אבל ממשלה). שימתינו אחרי הבחירות.

אז בעצם אתה אומר שבגלל שהאופוזיציה שמה ז*ן על טובתם של אזרחי ישראל ולא מוכנה לשתף פעולה עם הממשלה בנושאים חשובים כל כך אז הממשלה צריכה לחכות, גם אם זה יעלה מיליארדים לאזרחים?

ושוב, אין לי שום דעה על ההסכם המתגבש, אין לי באמת דרך להעריך אם הוא טוב או לא, אין לי דרך להעריך האם ניתן להשיג יותר או לא, אבל אני כן יודע שלזמן יש משמעות ודחיה של הסכם כזה, ובמשתמע גם דחייה של תחילת הפקת גז מהקידוחים באיזור, מסתכם בסופו של דבר בהפסד כסף למדינת ישראל. אין לנו דרך לדעת מתי תוקם ממשלה, אבל אם הבחירות בתחילת נובמבר, ממשלה חדשה לא תושבע לפני דצמבר, אולי אחרי, ומשם ייקח לפחות כמה שבועות ואולי חודשים עד שהיא תגיע להסכם חדש, בעיקר אם היא תרצה לשנות הסכמות שכבר הושגו. וזה כמובן במקרה שמישהו יצליח להקים ממשלה ולא נלך לעוד סבב.

קודם כל, אתה יוצא מנקודת הנחה שמדובר בהסכם נפלא לאזרחי ישראל, וזו הבעיה. יכול להיות שבאופוזיציה חושבים באמת ובתמים שמדובר בהסכם ממש מחורבן? ואם כן - למה לזרום עם זה?
שנית, מה לעשות שכך עובדת השיטה? לממשלת מעבר אסור למנות בכירים, אז להחליט בגורל סוגיה כ"כ משמעותית שעניינה מים טריטוריאליים והפסדים כלכליים פוטנציאלים אדירים?

אתה אשכרה הצלחת לקרוא את ההודעה שלי ולהבין ממנה בדיוק את ההיפך ממה שכתבתי במפורש?

אין לי מושג אם ההסכם הוא טוב או רע לישראל. אני כן מצפה מהאופוזיציה להבין שקידום איזשהו הסכם הוא (גם) אינטרס ישראלי ובמקום להגיד לא רק כדי להגיד לא, שאשכרה תפעל לטובת הציבור ותנסה איזושהי פעולה קונטרוקטיבית. אותו סיפור בדיוק כמו עם חוק המטרו, אפשר להתווכח אם החוק הספציפי שהוצע בסוף הוא טוב או לא טוב, אבל אני בטוח ב-99% שחוק שההבדל בין החוק הכי טוב שאפשר לחוק שהוא טיפה פחות טוב, בטל בשישים לעומת הנזק שבדחיה של החוק ובמשתמע הפרוייקט בטווחי זמן שיסתכמו כנראה בשנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 10:59 am 
Hall of Famer

עוד לא הסברת למה תחילת השאיבה מכריש אמורה להיות תלויה בהסכם הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 11:04 am 
Junior

rony כתב:

אתה אשכרה הצלחת לקרוא את ההודעה שלי ולהבין ממנה בדיוק את ההיפך ממה שכתבתי במפורש?

אין לי מושג אם ההסכם הוא טוב או רע לישראל. אני כן מצפה מהאופוזיציה להבין שקידום איזשהו הסכם הוא (גם) אינטרס ישראלי ובמקום להגיד לא רק כדי להגיד לא, שאשכרה תפעל לטובת הציבור ותנסה איזושהי פעולה קונטרוקטיבית. אותו סיפור בדיוק כמו עם חוק המטרו, אפשר להתווכח אם החוק הספציפי שהוצע בסוף הוא טוב או לא טוב, אבל אני בטוח ב-99% שחוק שההבדל בין החוק הכי טוב שאפשר לחוק שהוא טיפה פחות טוב, בטל בשישים לעומת הנזק שבדחיה של החוק ובמשתמע הפרוייקט בטווחי זמן שיסתכמו כנראה בשנים.

צודק, לא אמרת שההסכם בהכרח טוב לישראל, אבל לחלוטין הדגשת את החשיבות הרבה להגעה להסכם בטווח הקרוב. ועל זה אני אומר - מי אמר שזה כ"כ בוער לנו במחיר של ויתורים משמעותיים ושעה שיש כאן ממשלת מעבר ותו לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 11:06 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:

קראתי שעם כריש לא התחילו לעבוד כי עוד לא השלימו את ההכנות הלוגיסטיות לגביו, במנותק מעניין ההסכם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 11:07 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:

כי חיזבאללה העלה דרישה (לא מוצדקת בסבירות גבוהה) גם על השטח של כריש, וגם אם ישראל רוצה להתחיל לשאוב, מי שמבצע בפועל את השאיבה זו חברת אנרג'יאן (בריטית/יוונית) שקנתה את הזכויות מנובל, והיא עלולה, בסבירות לא נמוכה, להשהות את השאיבה עד שתפתר המחלוקת. לישראל כנראה אין בעיה לעשות משהו שיתפס מבחינת חיזבאללה כהתגרות, אבל לחברת אנרגיה שלא בטוחה שיהיה לה את הגב הצבאי של ישראל במקרה שחיזבאללה יפעל? אני לא בטוח שהיא תרצה לקחת את הסיכון הזה, לא צבאית ולא משפטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 11:08 am 
Hall of Famer

אה, לא. הפוך, גוטה.
אנרג'יאן היא חברה מסחרית שרוצה לשאוב כמה שיותר מהר ולעשות כסף. מי שמעכב אותה או לפחות מנסה לעכב זו מדינת ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 11:09 am 
Hall of Famer

sheky כתב:
Hacohen כתב:
זה מאד חזק הקטע של חוסר הנכונות של האופוזיציה לשתף פעולה. זו האופוזיציה הדווקנית ביותר בתולדות המדינה ואולי בהיסטוריה של הפוליטיקה העולמית, אופוזיציה שמתנגדת בהגדרה לכל דבר שהקואליציה עושה ללא שום שיקול ענייני, לרבות נושא לכאורה קונצנזוסיאלי כמו העלאת שכר החיילים.

מצד שני אני לא זוכר כבר המון זמן קואליציה שאין לה רוב להעביר חוקים "ציוניים" (אפשר להתווכח אם שכר חיילים זה ציוני או לא). אני חושב שממשלת המיעוט של רבין הייתה היחידה.
הסטייטמנט של האופוזיציה היה שאם אתם רוצים ממשלה ברי רוב ציוני אז לכו על זה רק אל תבואו לרוץ לאופוזיציה בכל מפעם שאתם לא מצליחים למשול.
לי אין שום בעיה עם ממשלה בלי רוב ציוני ואני מאוד מרוצה מזה שמפלגה ערבית הייתה בקואוליציה אבל צריכים לדעת מה העלות של זה - קושי רציני בטיפול בדברים שקשורים לצבא ולבעיקר בדברים שקשורים ליו"ש.

בקיצור - לא היה דבר כזה בעבר כי לא היו ממשלות שלא יכלו להעביר חוקים בסיסיים כמו טיפול בשב"חים (מה שהפך לחוק האזרחות) וכו'.

למה אתה עושה לעצמך חיים קשים.

מירי רגב, פתח ציטוט: "אנחנו כסיעה חייבים לקבל החלטה. החלטנו שאנחנו אופוזיציה לוחמת ואנחנו רוצים להפיל את הממשלה הזו, אז אין כאבי בטן. אין כאבי בטן למקרי אונס, ואין כאבי בטן עם נשים מוכות ואין כאבי בטן עם חיילים. כולם מבינים שזה הרציונל". סגור ציטוט.

תן לביביסט לבלבל לעצמו את המוח עם ממשלת מעבר ומה שהוא מספר לעצמו על מה שמותר או אסור לממשלה לעשות. הביביסטים נובחים והשיירה עוברת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 11:11 am 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

קראתי שעם כריש לא התחילו לעבוד כי עוד לא השלימו את ההכנות הלוגיסטיות לגביו, במנותק מעניין ההסכם

אז אפנה אותך להודעה למשקיעים שאנרג'יאן פרסמה איפשהו באמצע ספטמבר.
היא אמרה באותה הודעה שב-20 בספטמבר היא תתחיל בבדיקות סופיות של האסדה, וב-6 באוקטובר הבדיקות אמורות להסתיים והשאיבה תתחיל.
כלומר הבדיקות האלה לוקחות סדר גודל של שבועיים, אולי שבועיים וחצי.
תחילת הבדיקות נדחתה והתחילה ב-29 בספטמבר. עיכוב קל שבאמת כנראה נבע מסיבות טכניות. אבל כבר בתחילת הבדיקות מישהו, שהוא לא אנרג'יאן, הוציא תדרוך לעיתונאים שהבדיקות יארכו "מספר שבועות".
בקיצור מי שמעכב הכל זו לא אנרג'יאן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' אוקטובר 03, 2022 11:14 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 11:13 am 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
rony כתב:

צודק, לא אמרת שההסכם בהכרח טוב לישראל, אבל לחלוטין הדגשת את החשיבות הרבה להגעה להסכם בטווח הקרוב. ועל זה אני אומר - מי אמר שזה כ"כ בוער לנו במחיר של ויתורים משמעותיים ושעה שיש כאן ממשלת מעבר ותו לא?

מה שאני אומר זה שעיכוב בהסכם באופן די בלתי נמנע יעלה לישראל כסף בטווח המיידי מצד אחד (גם אם אנחנו מדברים רק על אובדן הכנסות זמני מתמלוגים נניח), ומצד שני לא מבטיח לנו הסכם טוב יותר בעתיד. אז ברור שאם ההסכם הוא נוראי אז עדיף שלא לחתום עליו, אבל מה שהאופוזיציה אומרת זה לא "בואו נשיג הסכם טוב יותר כי א', ב', ג'", היא אומרת שלממשלה הנוכחית אין מנדט להגיע להסכם ועדיף שכל הסכם שהוא, הכי טוב שיש, הכי גרוע או כל דבר באמצע, חייב להדחות לתקופה שנמדדת ב-(לפחות)-חודשים כי אנחנו לא רוצים לתת גב לממשלת מעבר בעניין שהוא אינטרס ציבורי, גם אם הנזק למדינה ימדד במיליונים או במיליארדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 11:15 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אה, לא. הפוך, גוטה.
אנרג'יאן היא חברה מסחרית שרוצה לשאוב כמה שיותר מהר ולעשות כסף. מי שמעכב אותה או לפחות מנסה לעכב זו מדינת ישראל.

היא רוצה לשאוב כמה שיותר מהר, אבל היא לא רוצה להשקיע כסף ומשאבים בשטח ששנוי במחלוקת אם יש איזשהו סיכוי שבסוף יתברר שישראל נתנה לה רשיון להפיק גז בשטח שלא שייך לה, ובטח ובטח שהיא לא רוצה להוציא כסף על הגנה של האסדות מאיומים של חיזבאללה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 11:17 am 
Hall of Famer

אז אני אומר שאתה טועה, לפי כל הדיווחים העיכוב בהפעלת כריש עד השגת הסכם הוא יוזמה של מדינת ישראל למען שקט בטווח המיידי, בניגוד לדעתה של אנרג'יאן.
ישראל צריכה וגם יכולה לשאוב מכריש בלי קשר להסכם הזה. אנרג'יאן רוצה. ממשלת ישראל גם אומרת שזה מה שהיא תעשה, כלומר תשאב גם בלי הסכם כשזה יהיה אפשרי טכנית, אבל על פניו נראה שהיא משקרת במצח נחושה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 11:36 am 
Junior

Hacohen כתב:
למה אתה עושה לעצמך חיים קשים.

מירי רגב, פתח ציטוט: "אנחנו כסיעה חייבים לקבל החלטה. החלטנו שאנחנו אופוזיציה לוחמת ואנחנו רוצים להפיל את הממשלה הזו, אז אין כאבי בטן. אין כאבי בטן למקרי אונס, ואין כאבי בטן עם נשים מוכות ואין כאבי בטן עם חיילים. כולם מבינים שזה הרציונל". סגור ציטוט.

תן לביביסט לבלבל לעצמו את המוח עם ממשלת מעבר ומה שהוא מספר לעצמו על מה שמותר או אסור לממשלה לעשות. הביביסטים נובחים והשיירה עוברת.

לא עושה לי חיים קשים... את המשפט הזה אם אני זוכר נכון מירי רגב אמרה כשלא היו 61 אצבעות לקאוליציה (אחרת למה צריכים את הליכוד להצבעות מהסוג הזה?).
ואכן מה שהיא אומרת לא סותר את מה שאני אמרתי - אנחנו לא זוכרים מקרים שהאופוזיציה הייתה כל כך לאומתית כי אנחנו לא זוכרים מקרים שהקואליציה הייתה תלויה כל כך הרבה פעמים באופוזיציה כדי להעביר חוקים.
המצב של הקואוליציה האחרונה, בעיקר בנושאים שקשורים לסכסוך הפלסטיני אבל גם בנושאים ליברלים (ליגליזציה לדוג', מניח שגם להט"בים ) הקואליציה הייתה חייבת את האופוזיציה.

לתפיסתי הדבר הזה לגיטימי מצד האופוזיציה אבל אני צורך את הפוליטיקה הרבה יותר כטראש ריאלטי או כתחרות מאשר כגוף שאחראי לניהול המדינה (כי בתכלס אני לא מרגיש כלפי שום הבדל בין אף ממשלת ביבי ואפילו לא עם הממשלה הנוכחית).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 11:54 am 
Hall of Famer

זה מאד מצער שאתה תופש את הפוליטיקה כתכנית ריאליטי, כי היא מאד משפיעה על חייך.

בכל מקרה הטיעון של "אין הסכמה רחבה" הוא חסר תוקף כשיש אופוזיציה שאין לה הסכמה רחבה גם למקרי אונס או העלאת שכר חיילים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 12:14 pm 
Junior

Hacohen כתב:

בכל מקרה הטיעון של "אין הסכמה רחבה" הוא חסר תוקף כשיש אופוזיציה שאין לה הסכמה רחבה גם למקרי אונס או העלאת שכר חיילים.

בוא ספר לי על ההבדלים העמוקים בין ממשלת ביבי-לפיד ב2013 לבין ממשלת "ימין על מלא" ב2018 לבין ממשלת ביבי-גנץ לבין ממשלת השינוי.
איך החיים שלי, הייטקטיסט חילוני מכפר סבא נשוי+2 ילדים, השתנו בין כל אחת מהממשלות האלו?

הרי כל המהות של ביביסטים אל מול מחנה הרל"ב זו תחרות שברובה המוחלט דומה לריאלטי או לספורט, אין פה באמת ערכים, אין פה באמת תפיסת עולם... יש דברים קטנים שיש מאחוריהם אידיאולוגיה אבל הרוב המוחלט פה זה פשוט להיות בעד הקבוצה שלך ולשנוא את הקבוצה השניה. אין הרבה יותר עומק מזה בפוליטיקה הישראלית.

אשמח אם תוכל להצביע על הבדל מהותי בחייך שקרה בעקבות שינויי הממשלות עם השנים.

ושוב, נושא "הסכמה רחבה" הוא הכרחי רק אם לקואוליציה אין יכולת להעביר את החוקים האלו בעצמה... בוא נתחיל בשאלה למה הקואליציה לא יכלה להעביר בעצמה את העלאת שכר החיילים אם זה דבר כל כך בבסיסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 1:20 pm 
Junior

אז אהוד כהן בעצם אומר לנו שבגלל שהאופוזיציה לא מוכנה לשתף פעולה עם הקואליציה בכל תנאי, אזי ממילא אין חשיבות להשגת הסכמה רחבה, ולכן בואו פשוט נדרוס את כל הכללים האפשריים ונקדם דברים (שממשלות מעבר ברגיל לא יכולות להעביר) על דעת עצמנו.
זה מהיוצרים של "העד של התביעה הודה בעבירות של הנאשם". כמובן מבחינה "נורמטיבית" ולא משפטית. בדיחה בקיצור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 1:35 pm 
Hall of Famer

כרגע הלבנונים אומרים שיבקשו לבצע עוד תיקונים בהסכם (כי למה לא), ושלא ישלמו שום פיצויים לישראל.
נראה, אולי יצילו אותנו מעצמנו (לפחות לפי מה שמסתמן בעניין ההסכם הזה).

עכשיו יש ידיעה שראש צוות המו"מ הישראלי (מנכ"ל משרד האנרגיה לשעבר) התפטר. עוד סימן לטיבו של ההסכם המתקרב הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 8:23 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
אז אהוד כהן בעצם אומר לנו שבגלל שהאופוזיציה לא מוכנה לשתף פעולה עם הקואליציה בכל תנאי, אזי ממילא אין חשיבות להשגת הסכמה רחבה, ולכן בואו פשוט נדרוס את כל הכללים האפשריים ונקדם דברים (שממשלות מעבר ברגיל לא יכולות להעביר) על דעת עצמנו.
זה מהיוצרים של "העד של התביעה הודה בעבירות של הנאשם". כמובן מבחינה "נורמטיבית" ולא משפטית. בדיחה בקיצור.

ביביסטוש מותק, נקצר למתקשה. אין שום חובה לירוק לכיוון של האופוזיציה בשום מהלך מדיני. כלום. לא ממשלת מעבר ולא ממשלת קבע. לא רק שהצד שלך קבע והכריז שהוא יתנגד לכל דבר שהקואליציה תעשה ולא משנה מהו, לא רק שביבי מסרב לבוא לקבל מלפיד תדריכים כראש אופוזיציה, ובקיצור לא רק שהצד שלך הוא זה שהוציא את עצמו מ"כללי משחק מקובלים" ככל שהיו, הצד שלך הוא גם זה שהוביל רצח ראש ממשלה נבחר בגלל מהלך מדיני.

בקיצור, כל מה שהצד שלך ראוי לו זה שיטילו עליו מי אפסיים עד שיטבע. כמובן שאת הסיפא או לא הבנת או עיוותת במתכוון, מה זה משנה כשאתה ביביסט וממילא הכל שקרים מהפוזיציה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 8:24 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
Hacohen כתב:

בוא ספר לי על ההבדלים העמוקים בין ממשלת ביבי-לפיד ב2013 לבין ממשלת "ימין על מלא" ב2018 לבין ממשלת ביבי-גנץ לבין ממשלת השינוי.
איך החיים שלי, הייטקטיסט חילוני מכפר סבא נשוי+2 ילדים, השתנו בין כל אחת מהממשלות האלו?

הרי כל המהות של ביביסטים אל מול מחנה הרל"ב זו תחרות שברובה המוחלט דומה לריאלטי או לספורט, אין פה באמת ערכים, אין פה באמת תפיסת עולם... יש דברים קטנים שיש מאחוריהם אידיאולוגיה אבל הרוב המוחלט פה זה פשוט להיות בעד הקבוצה שלך ולשנוא את הקבוצה השניה. אין הרבה יותר עומק מזה בפוליטיקה הישראלית.

אשמח אם תוכל להצביע על הבדל מהותי בחייך שקרה בעקבות שינויי הממשלות עם השנים.

ושוב, נושא "הסכמה רחבה" הוא הכרחי רק אם לקואוליציה אין יכולת להעביר את החוקים האלו בעצמה... בוא נתחיל בשאלה למה הקואליציה לא יכלה להעביר בעצמה את העלאת שכר החיילים אם זה דבר כל כך בבסיסי.

לחלוטין לא מסכים איתך לגבי ההבדלים של רל"ב מול ביביסטים, ואנמק בהרחבה בהמשך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 8:32 pm 
Hall of Famer

עושה רושם שכל הסיפור עכשיו עם הסכם הגז הזה זה חתיכת טעות של לפיד.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 8:54 pm 
Junior

Hacohen כתב:
זה כן אני כתב:

ביביסטוש מותק, נקצר למתקשה. אין שום חובה לירוק לכיוון של האופוזיציה בשום מהלך מדיני. כלום. לא ממשלת מעבר ולא ממשלת קבע. לא רק שהצד שלך קבע והכריז שהוא יתנגד לכל דבר שהקואליציה תעשה ולא משנה מהו, לא רק שביבי מסרב לבוא לקבל מלפיד תדריכים כראש אופוזיציה, ובקיצור לא רק שהצד שלך הוא זה שהוציא את עצמו מ"כללי משחק מקובלים" ככל שהיו, הצד שלך הוא גם זה שהוביל רצח ראש ממשלה נבחר בגלל מהלך מדיני.

בקיצור, כל מה שהצד שלך ראוי לו זה שיטילו עליו מי אפסיים עד שיטבע. כמובן שאת הסיפא או לא הבנת או עיוותת במתכוון, מה זה משנה כשאתה ביביסט וממילא הכל שקרים מהפוזיציה.

תקשיב טרול, כל מהלך מדיני חייב לעבור בסופו של דבר בכנסת, כך שאי אפשר להחליט שלא יורקים לכיוון האופוזיציה. כך השיטה עובדת, לצערך.

חוץ מזה שלא הבנתי מה הטעם בחלק במודגש חוץ מלהוכיח קבל עם ועדה שאתה, כאמור, טרול שאהוד מחוויר לידו?

וכמובן שלא הבנתי, אף אחד לא מבין את כבודו. אני מת לדעת אם מישהו מבין מה זה להודות במובן "הנורמטיבי" שאינו משפטי. בתכלס, הבנת שיצאת טמבל, כרגיל, ושוב ברחת לאזור הנוחות שלך, קרי לנסות לבלבל במוח עם סלט שלם של מילים שמה לעשות, פשוט לא עובר בגרון. בקיצור, אמנם אתה יחסית רהוט, אך התכונה הזו מתגמדת שלא לומר נעלמת לחלוטין אל מול הכלום שעומד מאחורי 99.9% מהדברים שיוצאים מהפה המלוכלך שלך, ומאחורי דמותך באופן כללי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 9:39 pm 
Hall of Famer

ישנו שלב, ביביסטוש מותק, שבו נקל להבין שבן שיחך איבד את עשתונותיו. אתה קלירלי שם. אתה בעצמך הרי לא מאמין ש"כלום עומד מאחורי 99.9% מהדברים שיוצאים מהפה המלוכלך שלי", אבל אתה אומר את זה כי נגררת לשיח פוגעני וזה מה שיוצא לך, זה בסדר גמור כי הרי זה תהליך ברור למי שמוכן להשכיר את עמדתו לשקר הביביסטי וככה זה שקרים, זה נהיה חלק ממך.

גם גרירה של אמירות מת'רדים אחרים, בנסיון מובהק להוציא מההקשר, זה נשק חלוד ומעייף של מי שאין לו באמת מה להגיד.

אה, ולעניין העובדות, השאלה אם המהלך הזה חייב לעבור בכנסת או לא היא בספק משפטי, הוגשה עתירה בנושא והממשלה צריכה להשיב. מי שהגישו את העתירות הם גופי ימין, בג"צ קיבל אותן וחייב את הממשלה להשיב. מעניין ומסקרן כיצד היה הימין מגיב במקרה הפוך. מעניין ומסקרן גם האם הימין גורס שיש להביא לאישור הכנסת כל מהלך מדיני, למשל הקמה ובנייה בהתנחלויות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 9:59 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
...עכשיו יש ידיעה שראש צוות המו"מ הישראלי (מנכ"ל משרד האנרגיה לשעבר) התפטר. עוד סימן לטיבו של ההסכם המתקרב הזה.

ברק רביד בטוויטר (לינק) משכנע אותי שאין קשר בין ההתפטרות של אדירי לאי ההסכמה לכאורה שלו עם ההסכם

ברק רביד בטוויטר כתב:
מנכ"ל משרד האנרגיה לשעבר אודי אדירי שעמד בראש צוות המו"מ של ישראל למו"מ על הגבול הימים עם לבנון אומר כי "ההסכם המתגבש הינו בהלימה מלאה לעמדת הדרגים המקצועיים כפי שהובאו בפני מקבלי ההחלטות"
למה זה חשוב: העיתונאי אבי בראלי פרסם הבוקר בדה-מארקר כי אדירי פרש לאחרונה מתפקידו דווקא בתקופה בה המו"מ הגיע לנקודת הכרעה. מאוחר יותר דווח כי אדירי עזב על רקע מחלוקת עם ראש המל"ל איל חולתא ובדיווח אחר נכתב כי עזב בכלל התנגדות להסכם.
בסדרת ציוצים בטוויטר כתב אדירי כי עזב את צוות המו"מ "במקביל לחופשה ולקראת תחילת עבודה חדשה". 3 בכירים ישראלים ציינו כי תקופת הצינון של אדירי, שסיים את תפקידו כמנכ"ל משרד האנרגיה לפני כשנה, הסתיימה והוא אמור להתחיל עבודה חדשה ולכן ביקש לסיים את תפקידו כראש צוות המו"מ
אדירי כתב: "אין לי כל רצון או כוונה להכנס למחלוקת הפוליטית המסתמנת סביב ההסכם עם לבנון, אומר רק כי נפלה בחלקי זכות גדולה לעמוד בראש צוות המשא ומתן עם לבנון לאורך קרוב לשנתיים. תודתי נתונה ליובל שטייניץ ולקארין אלהרר שנתנו בי את האמון להובלת התהליך"
משרד האנרגיה: אודי אדירי, ששימש בשנתיים האחרונות כראש צוות המו״מ, ביקש משרת האנרגיה לסיים את תפקידו לקראת התחלת עבודה חדשה. אודי הציע את עזרתו גם בהמשך אם יידרש. אנו מודים לו על פעילותו המסורה ומאחלים הצלחה בהמשך. מנכ"ל משרד האנרגיה, ליאור שילת, החליף את אדירי בראש צוות המו"מ

לי אישית אין מושג מה יש בהסכם ומה אין בו. אני גם לא בטוח שכל מי שמייצג את ישראל במו"מ, דרג מדיני או פוליטי, הוא חדל אישים שמוותר על הרבה בשביל מעט. אני גם לא יודע אם אדירי חושב שההסכם טוב או רע. באמת אין לי מושג ולכן אני משתדל לא להתיחס לאירוע הזה עד שאדע יותר (יותר = משהו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 10:09 pm 
Junior

נהפוך הוא, הפעמים היחידות שבהן אני מאבד את עשתונותיי מתקיימות כשאני קורא את השטויות שיוצאות לך מהפה בדיונים עם אנשים אחרים, ומאלץ את עצמי לסתום את הפה "למען השלום". עכשיו אני בעיקר משתעשע, בעיקר כשהבנתי באופן סופי שכב', איך אומרים, "לא כל כך איתנו".

וחוסר המודעות שלך פשוט מצחיק שלא לומר מדאיג. לפני כמה דקות מציין בפניי כי הצד שלי אחראי לרצח ראש ממשלה מכהן לפני 27 שנה, כי זה כמובן מאוד מאוד רלוונטי לנושא, ומיד אח"כ עוד מאשים אותי בניסיון להסיט את הנושא ולהוציא דברים מהקשרם, בכך שאני מביא שטויות שכתבת רק אתמול (או שלשום? לא זוכר), ושנבצר ממני להשיב עליהן כי מישהו החליט לנעול את הת'רד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1858 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 75  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: